login |

Pilot-mustra – Benidorm – 1×01

2007. 02. 15. 11:02 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, pilot-mustra,

Nehéz ilyen sorozatot véleményezni, mert ez a modern, angol stílusú humor számomra nehezen emészthető.

Amikor néztem, végig az járt a fejemben, hogy a Benidorm-ot max az fogja értékelni, akinek semelyik amerikai szitkom sem jön be, illetőleg azok, akik voltak már valami spanyol, all-inclusive tengerparti üdülőhelyen (Benidorm, Kanári szigetek). Én voltam, többször is és hihetetlen jól visszakapjuk az ottani állapotokat. Kövér, fehér, harsányan söröző és egész nap zabáló angol családok lepik el ugyanis az ilyen helyeket. Elég visszás jelenség, sajnos.

BENIDORM – 1×01 – 3/10

Benidorm az ITV-n

Ennek ellenére nekem továbbra sem jön be ez a stílusú humor. Kicsit az amerikai imprós szitkomokra hajaz. Beszélgetés folyik, cseszegetik egymást a szereplők, okosan nincsenek felvezetve a poénok és szokás szerint csak másodpercekkel később esnek le… és minden előzmény nélkül, az unalmas hömpölygésbe hirtelen valaki beszól vagy tesz valami durvát, amitől kikerekedik a szemünk és snitt. Esetleg történik valami meghökkentő, ami amerikai szitkomban sosem történhetne és megint snitt. Nehéz leírni, nem harsányan röhögős ez a műfaj, nem is Office-szerűen kényelmetlenül vihogós, inkább megbotránkozva mosolygós.

És, mint ilyen, részemről passz. A pontszámot csakis az ismerős szituációk viszontlátása emeli meg, a spanyol tengerparton nyaraló karakterek tipikussága. Ja, hogy miről is szól az egész? Pár Benidorm-ban nyaraló angol famíliáról. Van itt háromgenerációs család tolószékes, halálközeli nagyival és gyerekekkel, ifjú házaspár, meleg pár és szexuálisan aktív öregasszony az urával. Ők azok, akik a medence szélén párbeszélnek egymással és ennyi. Egy előzetes a végére. A kövér csóka gesztusa megnevettetett.

1 hozzászólás Ne habozz!

mandarin - 2007. 02. 15. 12:37

Office: “kényelmetlenül vihogós”
telitalálat! asszem ezt a meghatározást fogom használni, ha vki még nem ismeri. thx :P

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz