login |

Battlestar Galactica 4. évad

2008. 06. 14. 16:44 - Írta: human

199 hozzászólás | kategória: 2007/08 finálék, kritika,

Azt hiszem jót tesz a sorozatoknak, hogy kihirdetett végső epizódszámuk van. Időpontot nem mondok, hiszen még most sem biztos a SciFi mikor mikor tűzi műsorra a maradék tíz részt, de az biztos, hogy már csak annyi van hátra. A szálakat elvarrják, a nézők örülnek satöbbi. Mint a Lost-nál, ahol tudjuk mennyi van hátra, úgy itt is, és talán pont ezért volt idegesítőbb a kicsit időhúzó rész. Tudom, a karakterépítés is fontos, de amikor már csak 20 rész van hátra, és már csak a hardcore rajongók nézik, akkor talán a főszálat kéne pumpálni. De ennyit a Chief felesége részről, enyhe kilengés ebben kurvajó évadban. És azt kell mondanom, hogy a végén a cliffhanger baromi jó lett. Innen még több mint fél év? Áááá. Nem WHTGB pillanat, de azért az írókat dícséri.

Még a spoilerek előtt, azon filóztam, hogy a SciFi-nak mikor lesz megint ekkora dobása a BSG után? Itt is elfogytak a nézők a végére, de a minőség maradt majdnem a csúcson, viszont amiket a BSG-n kívül nyomnak, azok között akad szórakoztató, nem vitatom, de nem tudnak felnőni ehhez a minőséghez.

Rendben, nem csodálkozom azon, hogy a normál nézőkből ilyen kevés maradt a végére, hiszen a vallási töltet még engem is karcolgatott kicsit, annak ellenére, hogy mindenképp kell egy ilyen “az emberiség a végét járja” űroperába, hiszen nagy vész esetén még többen fordulnak a vallás felé. Viszont ott van, hogy a Föld keresése, a társadalomkritika, és az űrharcok azért több nézőt kéne vonzzanak. Nah, akkor most kicsit menjünk a spoilerek közé, innentől vigyázat. Ha még nem láttad semmiképpen ne olvass tovább.


A kép olyan amilyen, semmiképp nem akartam spoilert bele.

Ó MÁJ GÁD! Először azt hittem, hogy a Jump-pal lesz vége ennek a 10 résznek, de amikor megérkeztek akkor ránéztem az órára, és láttam, hogy még mennyi van, akkor két dolog fordult meg a fejemben. 1.) a földön szar sem lesz! 2.) felveszik a kapcsolatot. Hát mint látjuk az előbbi valósult meg. Azt az elkeseredettséget és tanácstalanságot, amit ott éreztek (és sikerült velünk is éreztetni), hát az valami kegyetlen.

Eddig volt cél az életükben, a leszakadt és belső háborút szító cylonoknak is, és hát az embereknek is. Megtalálni a földet és akkor jó lesz. Ez tartotta a lelket szinte az egész emberi flottában, erre atomháború sújtotta elátkozott bolygóra érkeznek. És itt csúszik be a zsenialitás is, mert egyszerűen elképzelni nem tudom, merre lehet innen haladni. Ha a kapcsolatot vették volna fel, akkor valszeg a cylon haderő űrben kóborló részével lett volna valami a végén, de nem. Itt állunk, és wtf.

Mi lesz? Megalapítják az új civilizációt Baltar tanításait követve? Az Új Jézust követve? Bár a vallási téma nekem nem életbevágó, de Baltar az egy Isten hitet hirdeti, míg Róma egyelőre az istenek mellett ragadt le.

De tényleg, hova lehet innen menni? És ki a legutolsó cylon. Talán Isten? Lehet, hogy az orruk alatti motyogásból (k*urva idegesítő, hogy minden zene meg effekt kicseszett hangos aztán mély hangon dörmög meg suttog az orra alá mindenki – kijöhetne valami rendes hangmérnök által újrakevert változat..) rosszul vettem ki, de úgy tűnik a final five nincs a flottában, csak 4-et mondott Xéna “4 van a flottátokban.” Szóval hol dekkol az ötödik? De az is lehet, hogy már meghalt.

Az is kérdés, hogy vajon túl tudnak-e lépni az emberek a cylonok bűnein, bocsánatot nyernek vajon a gépek? Azt látjuk, hogy az admirálisnak milyen csapást jelentett, hogy az XO “velük” van. Szóval, az előbbi kérdést megismételve, hova lehet innen menni? Megtudjuk… idővel.

199 hozzászólás Ne habozz!

GReg - 2008. 06. 14. 16:49

Áááh! Ez a sorozat úgy zseniális ahogy van. És tényleg pár “időhúzó” részt kivéve, végig feszültségben tartja az embert. Én is meg lettem lőve, vajon innen merre tovább. Valami sejtésem volt azért, hogy ha az évad (teljes) közepére megtalálják a Földet, akkor azért nem fenékig tejfel minden. De hogy ebből mi lesz…
Húúúdevárommár! :)

Tomi - 2008. 06. 14. 17:01

A másik 3 cylon-nak is lesz még itt dolga szerintem.

Az is lehet, hogy ez nem is a Föld volt és az utolsó cylon az igazi Földön van.

Kiváncsi vagyok, hogy vajon ezek után, hogy a vélt Földön nincsen semmi a cylonok újra összefognak vagy marad a másik 3 külön.

D’Anna-ból vajon már csak ez az maradt meg? A többi felrobbant a Hubbal együtt? Vagy máshol is vannak D’Annák raktáron? :)

Human Insect - 2008. 06. 14. 17:12

hát de ez nem a föld volt? és az nem NY volt szerinted vagy SF vagy melyik város? Az a föld volt.

Csongi_a_vacsi - 2008. 06. 14. 17:16

Az eddigi részektől hánytam, rohadt sz@arok voltak. Végre ezt a részt élveztem, aztán mikor mutatják, hogy megérkeztek a földre( jó gyorsan már nem azért!?), dühöngtem, ekkor a blamát, óriási, anyám be is jött mitt üvöltözök. Deh utána , hogy leszálnak. Az már kicsit érdekesebb, habár igazuk van hogy a mostani földet érdekes lett volna bele vonni, így már egy kipusztultat raktak. Ez sok kérdést felvethett. Hogy történt?mi lesz msot? hogy nincs túl nagy cliffhanger nem is baj. Deh az hogy már msot megtalálták a földet, érdekes zárhaták volna az egészet azzal hogy az utcsó részben érnek oda. Meg haverommal találgattuk, vajon ha oda érnek, a föld mikora korban lesz, múlt, jelen ,vagy már jövő, úgy láccik egyik sem. Ezt a kritikával nem értek egyet egyáltalán, de ez teljesen ember függő. Nem tudom hova, továbbb, ha az utolsó tíz rész után, azt fogom mondani hogy ez egy óriási nagy sorozat, akkor valam hietettlen nagyott fognak csinálni a végén, amúgy elég ingatag lábakon fog álni. Annyi biztos, hogy még egy ilyet nem fognak készíteni, szóval nagyon remélem ,hogy nagyon eltalálják az utolsó részeket, mert inenn tovább fogalmam sincs mitt tudnak ki hozni. Meg mi lesz az utolsó pillanat, mert gondolom, a legtöbben azt képzeltük el, ahogy megpillantják a földet. Szóval kérdések tömege cliffhanger nélkül. Na vajon mi lesz??

Írjatok, kíváncsi vagoyk mindenki véleményére!!!! XD XD XD

KTamas - 2008. 06. 14. 17:16

Höhö nekem nagyon bejön a vallásos rész, illetve hihetletlen mit tudnak Baltarból kihozni. Amugy én is arra szavazok hogy az 5.-et megölték korábban és neki mondta az operában hogy “I’m sorry.”…

Amugy evadzaro utott, es itt egy kep erdekessegnek, balra BSG, jobbra pedig a Brooklyn-híd NY-ban…kis majmok bolygója áthallás?:
http://i152.photobucket.com/albums/s197/redcup21/bsgbrooklynbridgeyx0.jpg

UndokBeka - 2008. 06. 14. 17:20

Én az első pár részt láttam, tényleg jó volt a story, de az a rohadt kameramozgás… Egyszerűen megőrülök tőle. :(

Kornel - 2008. 06. 14. 17:21

Szerintem a Final Five nem a flottaban, hanem a baseshipen van/volt.

zsolti - 2008. 06. 14. 17:29

mindez már megtörtént és újra meg fog. Elképzelhető hogy újra felépítik a várost,valamin összebalhéznak elpusztítják a várost és visszamennek a 13 kolóniára? szép kis örök körforgás lehetne

Darkterror - 2008. 06. 14. 17:33
Gabez - 2008. 06. 14. 17:37

Nagyon jó ez a sorozat. Emlékszem, anno amikor megnéztem az indító nagy filmet, azt gondoltam, végre egy scifi, amit lehet nézni. És most vége lesz??? Shit happens :(

Mikor lesznek a befejező részek?

Darkterror - 2008. 06. 14. 17:42

CSONGI csak neked :)

A negyedik évad lezárásával kapcsolatban a Földről hallhattunk kicsit, megnyugtattak minket, hogy nem kell számítani semmilyen gagyi Galactica 1980-szerű megoldásra, ugyanis a menekültek nem a mi jelenünkbe, de nem is a közeli (értsd: néhány évszázaddal ezelőtti) múltba fognak megérkezni. Plusz nem lesz a Star Trek: Kapcsolatfelvétel lenyúlásas sem a sztori, azaz nem fognak időutazással meg alternatív valóságokkal szarakodni.

Ezeket a spoilereket persze nem kell készpénznek venni, tudjuk a stáb tagjaitól ugyanis, hogy elég sok kamujelenetet írtak a készítők, hogy félrevezessék a dolgozókat és potenciális belső forrásokat. Amit lehet, megtesznek, hogy eltitkolják a valóságot.

Ezt a BSG készitői nyilatkozták vagy csak kiderült nem tudom pontosan. :P

gergő - 2008. 06. 14. 17:43

Nagyon durva félévad-záró volt. A karfát fogtam az utolsó öt percben – az egyik pillanatban még a torkomat kaparja az öröm sírás, a másikban nézek WTF fejjel, hogy mi van itt ezen a sárgolyón.

Jans - 2008. 06. 14. 17:43

Mint ahogy a negyedik évados poszthoz írtam akkor ide is. Bravúros ahogy átjött minden érzelem amikor bemutatták egyesével a szereplőket a várakozás perceiben. Őszintén: Teljesen átéreztem a három és fél évad nekik nem is tudom mennyi idő várakozását. Nem sok ilyen sorozat van, amiben így lehet azonosulni a mondanivalóval, az árzésekkel. Lehet az is belejátszik, hogy a negyedik évad előtt újranéztem az egészet, de akkor is. Sokszoros gratuláció RDMnek a Bearnek, az operatőrnek és a vágónak!
Hogy innen hova az meg tényleg kérdéses, meglépték azt, amit csak a legvégén vártunk volna: megtalálták a Földet, csak hát nukleáris háború után.
“There are four in your fleet.” – mondta Dianás, ami csak azt mutathatja sztem, hogy az ötödiket még mi se láttuk, vagy épp a basestaron volt. Inkább az utóbbi, mert Dianás nem ismerheti a flotta összes emberét, nem is tudhatná, hogy van aktiváció, mint a nébjulánál, így arra sem utalhatott, hogy az XY még nem tudja, hogy cylon. Neki ismernie kell személyesen ki az ötödik, mert a négyet is így azonosította be, még new cepricáról, így a basestaron kellene lennie. De ez is csak egy eszmefuttatás.
Csak ne kellene fél évet várni…

Dob - 2008. 06. 14. 17:57

A final 5 a készítők elmondása szerint még nem szerepelt semmilyen módon sem a sorozatban (tehát nem valamelyik eddigi szereplő lesz), igaz ez nem jelent semmit, lehetdezinformáció is.

ijanos - 2008. 06. 14. 17:58

És mi van, ha valamit elszúrtak a földön, és a körforgásnak vége? Kik éltek a földön? Vajon a létezik még valamiféle (akár föld alatti) civilizáció? Imáááádom, annyi kérdés vetődött fel az utolsó percben, úgy hogy gyakorlatilag senki nem szólt egy árva szót sem.

Zseniális volt ez a rész, az állejtős érzés mellett átjött valamiféle zárás és nyugalom is. A maradék 10 rész problémáit még fel sem vázolták igazán, így annyira a megoldásuk sem fúrja az ember oldalát.

Itt egy pormo az utolsó 10 részhez, nagyon rövid, igazából semmi nem derül ki, majd a java később érkezik. http://www.youtube.com/watch?v=K5WPM_obGic

Ghostika - 2008. 06. 14. 18:07

Ergó az előbbi videó szerint az 5. él de nem volt a flottában, azaz kik is voltaka Basestaron:
Helo, Baltar, Roslin… és most tekintsünk el a pilótáktól mert nem hiszemhogy közüllük emelnének ki egyet a végén. Amin csodálkozok hogy senki nem pikkelt Helo-ra pedig eléggé a központban van /volt a 4 évad alatt:) és hát ugye Roslin nem lehet… most hogy nézne ki hogy bocsi mégiscsak te vagy hazudtam azzal a viccel:) Baltar az túl vááá:D túl vicces lenne, szóval szerintem Helo lesz az.

Szonti - 2008. 06. 14. 18:20

Nem úgy volt, h cylonoknak egymást közt nem lehet gyereke, csak ha embertől van? Mert akkor Helo nem lehet cylon mert akkor nekik se lenne gyereke. V a final five-nál ez máshogy van?

ijanos - 2008. 06. 14. 18:24

A “nincs a flottában” dolognak túl nagy jelentőséget tulajdonítotok, szerintem nem célozgatott ő semmire egyszerűen amikor látta őket a Jupiter templomában akkor D’Anna négyet ismert fel. Az ötödikről pedig valamiért biztosan tudja hogy nincs a flottában. Vajon ember ő egyáltalán?

rnd - 2008. 06. 14. 18:31

ezek után tuti emos vége lesz, és az elnök sem hal meg :(

dorcssa - 2008. 06. 14. 18:37

Szonti: És akkor h magyarázod, h Tigh felcsinálta a fogdában lévő Sixet?

winnie - 2008. 06. 14. 18:41

“Tudom, a karakterépítés is fontos, de amikor már csak 20 rész van hátra, és már csak a hardcore rajongók nézik, akkor talán a főszálat kéne pumpálni.”

de nem éppen a karakterépítés kell a hardcore rajongóknak? egyrészt ők mindent megesznek, másrészt őket érdekli részleteiben is a sorozat.

Szonti - 2008. 06. 14. 18:47

“dorcssa – 2008. 06. 14. 18:37

Szonti: És akkor h magyarázod, h Tigh felcsinálta a fogdában lévő Sixet?”

Mondasz vmit. :D Akkor erről a dologról már az írok is megfeledkeztek. Bár inkább a final five-ra ez nem érvényes, mert ők különlegesek öregszenek meg minden, bár lehet a többi is. Akkor nem tudom. Az írók elfuckták. :)

darkspell - 2008. 06. 14. 18:58

Csongi

“Az eddigi részektől hánytam, rohadt sz@arok voltak.”

Ember, ugyanazt az évadot néztük?

No akkor lássuk ezt a részt…
1) Mikor Starbuck fut az XO életéért.. Anyám milyen brutál zene!!! Isten, nagyon pörgette az adrenalint.
2) Tory milyen lazán átállt már a Cylonok közé? Jó, persze, eddig is ő volt leginkább a cylon lét mellett, de Roslint nem kicsit leosztotta :D
3) A végén az arcok… Mit mondtak nekik? “Nem kaptok fizetést az évadra”? Egyszerűen csodálatos milyen elkeseredett arcot vágtak…
4) (találgatás) Mivel atomháború súlytotta Földre érkeznek, ezért vagy a közelmúltba (ugye atom sacc/kb 60 éve van), vagy az inkább kicsit távoli jövőbe érkeznek.
5) Ezek az írók aztán… Menekülnek 3 éven keresztül, mert a régi lakhelyüket elpusztította egy atomháború… Eltelik 3 év, stairway to heaven, erre megérkeznek egy ugyanúgy porrá atomozott planétára? WTF?
6) Meg a flotta… teleport után: kis hajó, kis hajó, cylon baseship kitakarja a fél képernyőt :D ÁÁÁÁ.

Human, kösz a postot. Ha így folytatódik, köv évadhoz részenként kell majd egy. Remélem :)

ijanos - 2008. 06. 14. 19:20

Jaaa! Arcok, basszus Leoben volt eddig az aki sikeresen elhitette hogy minden szituban vágja hogy mivan. Megjósolta Kobol felfedezését, meg jött a Kara sorsával már réges régóta, úgytűnt hogy keni vágja a témát. Erre látni őt azzal a fejjel BANG.

Amúgy az eddigi leglaghatóbb bolygó az Kobol volt, én a helyükben visszabattyognék oda letelepedni, rom ok vannak ott is de legalább nem sugárfertőzőtt :D

murray - 2008. 06. 14. 19:24

Bedobok énis egy kis elmélkedést ^^

Szóval 5. cylon: felvenném Ghostika vonalát.. ha nincs a flottában, tegyük fel a cylon hajón van.. Úgy mondta hogy amíg az utolsó négy nem lesz a cylon hajón fogságba ejti őket. Viszont, ha láttátok ezt a rövid kis youtube-os videót amit ijanos belinkelt, akkor abban hallani hogy Saul beazonosította hogy ki az 5. csak nem láttuk ugye.. viszont a video televolt kivel? Adama-val.. ha belegondoltok ő is fennvolt a hajón mikor Dajana benyögte ezt a bizonyos mondatot :)

Valamint, korábbi bejegyzséekben volt video Battlestar Hades-ről meg Titan-ról.. Namost nemtudom azokról kiderült-e hogy fake-k vagy sem.. ha nem, akkor nemlehet hogy valamilyen Földhöz kapcsolódó hajók lennének?

Jodaka - 2008. 06. 14. 19:24

darkspell: máskor légyszives olvasd el a kommentet amit leoltasz. Te csak erről a részről írtál és Csongit idézve:
“Végre ezt a részt élveztem”
Szóval az egész lényegi mondandód értelmét veszti.

Btw nagyon jó záró rész volt. Nállam nagyobbat ütött mint a Lost finálé.

murray - 2008. 06. 14. 19:25

ijanos: Nem Kobolon volt az a templom ami a szupernova martalékává lett? :) Lehet hogy rosszul emlékszem rég volt már ^^

Jodaka - 2008. 06. 14. 19:26

Ohh my LOL. Erre pont én nem olvasom el rendesen amit írsz. :D
/me sarokbavonul

argab - 2008. 06. 14. 19:32

murray: az az algás bolygó volt.

Freevo - 2008. 06. 14. 19:33

Darkterror: örülök, hogy olvasol, és azt se bánom, ha kopipéstelsz, de a forrást én jelöljem meg?
Amúgy az utolsó cylon szerintem is a bázishajón volt, ezért kerülte így ki a megnevezését D’Anna.
Dob: soha senki nem mondta, hogy az utolsó cylon még nem szerepelt a sorozatban. Épp ellenkezőleg.

murray - 2008. 06. 14. 19:34

algás?? wtf :D lehet újranézés lesz belőle

darkspell - 2008. 06. 14. 20:06

Jodaka

:) Én hibám is, nem írtam oda, hogy az már nem a másik kommentre reagálás.

Human Insect - 2008. 06. 14. 20:12

“A “nincs a flottában” dolognak túl nagy jelentőséget tulajdonítotok, szerintem nem célozgatott ő semmire egyszerűen amikor látta őket a Jupiter templomában akkor D’Anna négyet ismert fel. Az ötödikről pedig valamiért biztosan tudja hogy nincs a flottában. Vajon ember ő egyáltalán?”

Leírtad amit leírtam már? :)

“Mikor lesznek a befejező részek?”

Oldasd el a posztot rendesen, más nem tudok kommentben sem mondani, nincs ennél pontosab infomáció, nem ülök rajta, hogy “hahh, majd csak akkor írom be, ha valaki rákérdez”

NoX - 2008. 06. 14. 20:16

Oh, My Fucking God(s)!

Ez a nuclear wasteland-es Föld nagyon ütött.
Most mi a rák lesz? Terraformálják, hogy újból lakható legyen? Túlélőket keresnek? Egymást fogják hibáztatni, hogy elöbb kellett volna jönni?

A Starbuck-ról való jóslat ezzel most beigazolódott? Valóban ez lenne ez emberek végzete, hogy saját magukat írtják ki és ehhez nem is kellenek a cylonok?

Mi lesz a másik cylon csapattal? Minden visszaáll a régi kerékvágásba és megint csihi-puha lesz az emberek és a cylonok között.
Az durva vég lenne, ha mindenki kiírtana mindenkit mindegy szálig, ezzel üresen hagyva az univerzumot :D

2009? Örökkévalóságnak tűnik, addig tuti ledarálom egybe az egészet.

victor1103 - 2008. 06. 14. 20:18

Egyszerűen hihetetlen ez a sorozat!Annyira de eszméletlen a sztori és én nekem amióta elkezdődött az első évad azóta úgy tökéletes ahogy van.A vallási szál,a személyes karakterépítés és nem utolsó sorban a Föld keresése egy művészi sorozattá avanzsálták a Battlestar Galacticát amit szerintem nálam jó pár évig nem fog semmi helyettesíteni(remélem a Caprica kerül majd vele egy szintre)mint legjobb favorit sorozat:)
Ja és olvasgattam a kommenteket most arról hogy ki az uccsó 5.-dik és sokan mondták Helo-t meg egyebek de azok akik a hivatalos Utolsó vacsora szerű háttérképen szerepelnek (szinte az összes fő kari)nem lehetnek semmiképp mert az alkotók leszögezték már az elején hogy az 5.-dik nem közölük kerül majd ki…

CsMisi - 2008. 06. 14. 20:18

Szerintem az 5. cylon koordinalja a torteneteket. Szerintem o az elso cylon … lehet mar lattuk de nem volt nagy tulajdonsag tulajdonitva neki … Szerintem Starbuck talalkozott vele, es o kuldte vissza Starbuck-ot. S az, hogy nincs a flottaban azt is jelentheti, h a basestar-on volt, azaz Roslin vagy Helo vagy Baltar. En meg mindig Helo-ra tippelnek ezek kozul, mert erdekes fordulat lenne, hogy ket cylon-nak lett gyereke … (Helo es Athena igaz-e …).

Es beallok azok koze akik azt mondjak, hogy ez nem fold. Emlekeztek az eredeti Galacticaban a Terra-ra ami nem az Earth volt? Szerintem itt is ugyanaz van … Ez Terra es a Fold az mas.

Kivancsian varom a folytatast, eleg sokat kell meg varnunk …

Crile Fisher - 2008. 06. 14. 20:24

Atyaisten, dejó volt :)

Részemről egy szerkezetileg tökéletesen felépített félévadot láttam, minden benne volt, ami miatt szeretem a BSG-t. Külviszály-belviszály, vallás, karakterek, űrcsata… És még a végét sem cseszték el úgy, mint anno a Pegasus-al, amikor a karfát kapartam, hogy mikor lesz már újra. Ez olyan volt, mint a one-year-forward finálé – nyugodt, határozott, és WTF.

Ugrás a Földhöz – először azt vártam, hogy lőni kezdenek a flottára, aztán Gaeta bejelenti, hogy DRADIS clear. Amikor az Öreg olyan gyilkos fejjel lecseszte azt a marék földet (kombinálva a Geiger recsegésével, zseniális), meg pláne ahogy Roslin kimondta azt, hogy “Earth”… Ott már nyilvánvaló volt. De miért nem láttam a partraszállók között Gaetát? És miért mosolyog annyira a Chief?

Egy dolog, hogy a Föld kihalt (én arra tippelek, New Yorkot láttuk), de tuti, hogy találkozni fogunk még a 13. törzzsel – valakinek csak át kellett rángatnia Karát a fél galaxison és vissza – hacsak nem valamilyen keményen vallási magyarázata lesz ennek is.

Final Five – nekem most már Helo és Gaius a leggyanúsabbak, persze leginkább D’Anna elszólása miatt – pedig hogy drukkoltam eddig Gaetának :)

Megválaszolatlan kérdések persze garmadával maradtak – plusz azok, amiket a mostani finálé felvetett. Starbuck még mindig “a harbringer of death”, Felix valamiért csak nyakonszúrta Gaiust ugyebár, ott van az “all of this has happened before…” mantra valóra válásnak kérdése is, meg az olyasmik, hogy honnan tud pl. Romo latinul… :)

Grab your gun and bring in the cat. Várjuk 2009-et.

NoX - 2008. 06. 14. 20:27

Az ÖtödiK Cylon kapcsolta be Starbuck kicserélt repülőjében a Földet jelző radart, nem? Én így értettem.
És ő jelzett a többi 4-nek is. Ő áll a háttérben, ő mozgatja a szálakat, lehet tényleg Isten lesz :D

darkspell - 2008. 06. 14. 20:32

Hát, és mi van ha tényleg nem főszereplő? Lehet csak egy eddig nem ismert karakter, aki a háttérből mastermind-kodik :)
Másrészt D’Anna célja a Final Five felkutatása volt, és nem a Final Four-é! Ezt ne felejtsük el. Szóval ha a basestar-on lenne az 5., akkor mi tartotta volna vissza a leleplezésétől? Ez nem lenne logikus lépés. (Szvsz)

False - 2008. 06. 14. 20:33

Kicsit off,de mar többször kérdeztem,es lehet h fontos.Boomer modeljét miért 8-asozzák folyton?12-5=7 tehát logikusan ha ő az utcsó model a hétből akit ismerünk,akkor miért 8as,és ki a 7es?

Crile Fisher - 2008. 06. 14. 20:45

False: mert mikor Boomer számot kapott, az íróknak még halvány elképzelésük sem volt róla, hogy egyszer Final Five-ot raknak majd a történetbe ;)

Tod - 2008. 06. 14. 20:53

Azt ne felejtsük már el, hogy D’Anna egyszerűen nem ismerhet mindenkit. Újságíróként ténykedett a flottában egy ideig. Kizárt, hogy minden arcot látott volna. New Caprica? Jópár hajó elugrott onnan, mikor jöttek a cylonok. Helo lenne az? Nem igaz, hogy nem nézett volna furcsán, mikor épp az Ötödik menti ki a slamasztikából. Egyszerűen azért mondta D’Anna, hogy 4 van a flottában, mert az Ötödiket nem ismeri még arcról sem.

Spoiler!

Tigh a promóban valakinek azt mondja, hogy “You’re the Fifth”. Na már most, ez két dolgot sugall. 1: Mi is ismerjük a karaktert. 2: Nem bevallásos alapon fog menni a felfedés. Nem is D’Anna emlékei alapján rajzolnak majd fantomképet.
Kicsit bénán hangzik, de még mindig logikusabb annál, hogy az írók már most leszűkítik 3 emberre a listát. Nem akkora idióták. Aztán meg ki tudja.

zsolti - 2008. 06. 14. 20:53

“meg az olyasmik, hogy honnan tud pl. Romo latinul… :)”

Talán azért mert jogász ?:D bár ez nem jó válasz. Latinul biztos nem tud de azért a jogi kifejezések azért előírások egy ügyvédnél

copas2 - 2008. 06. 14. 20:55

Chief + Carry -> gyerek. Ha a Chief tényleg cylon, márpedig elvileg annak kell tartani, neki is született gyereke. Ezt csak azoknak, akik az előbb kételkedtek ilyesmiben.
Néha leállítom magam az agyalásról, mert feleslegesnek tűnik. Talán ezért jobb ledarálni egy évadot secperc alatt. Nincs idő okoskodni.

Tod - 2008. 06. 14. 20:57

Latint még meg lehet magyarázni ezzel, ja. Elvégre angolul beszél, mégsem a Földről jött. Ha csak nem ő az Ötödik. De, hogyan képes Shakespeare-t idézni?
Tudtommal Shakespeare nem része a kolóniák művészetének.

copas2 - 2008. 06. 14. 21:01

Carry = Kelly :)

Human Insect - 2008. 06. 14. 21:08

“Helo-ra tippelnek ezek kozul, mert erdekes fordulat lenne, hogy ket cylon-nak lett gyereke … (Helo es Athena igaz-e …).”

Biztos ezért volt jelentősége csomó észben, hogy az első cylon ember gyerek

copas2 - 2008. 06. 14. 21:10

Hú de régen láttam. Szóval Kelly = Cally :-D
Na de a lényeg: D’Anna-nak ismerni kell az Ötödiket, hiszen tudja, hogy nincs a flottában. Ha nem ismerné, nyilatkozni se tudna róla.
Egyébként erősen Asimov-os lenne, ha ott lenne a Hold túloldalán egy kis kunyhóban az Ötödik, üdvözölve mindkét oldalt. (Így találkoztak az Első és a Második Alapítvány küldöttjei, ha jól emlékszem.)

prop - 2008. 06. 14. 21:17

Emberek, világos ki az utolsó cylon, külföldi fórumokon már rebesgetik.
Nem ismeretlen szereplő, hanem a fő karaktereknél is jelentősebb.
A flottában van, de nem úgy, ahogy azt az ember hinné, szóval benne is van meg nem is.
Valóban ő mozgatta eddig a szálakat és minden szereplő kötődik hozzá valamilyen módon.
Na jó, nem húzom tovább, nyilván sokan eddig is sejtették, sokan meg ezekből rájöttek. Az utolsó cylon a GALACTICA maga, az első cylon háború óta ő felelős mindenért. Na, remélem azért volt akire még sokkoló hatással volt. :D :P

victor1103 - 2008. 06. 14. 21:28

És a Galactica hogy fért el a köppeny alatt mikor D’anna megpillantotta a utolsó 5 “arcát”! a templomban?:D

Tod - 2008. 06. 14. 21:30

Ekkora baromságot. Külföldi fórumon írták és már el is kell hinni. Ehh. :(
Galactica max az operaház. ;)
OMG! Egy Űrhajó embernek öltözve. Ennél még az is értelmesebb, hogy maga az Isten az ötödik.
prop: nézzed meg a promót, és meglátod mekkora hülyeségen gondolkozol.

bogabi - 2008. 06. 14. 21:31

Tod: ez csak poén volt, sztem… :-)

prop - 2008. 06. 14. 21:31

A látomásokért is ő felelős, nem véletlen, hogy sokan hallucinálni kezdtek, mióta a közelében vagy a fedélzetén vannak…

Tod - 2008. 06. 14. 21:34

prop: ezt biztos komolyan mondod? Pedig ma még a nap sem sütött…
Belinkelnéd azt a bizonyos fórumot? Elteszem szomorúbb időkre.

victor1103 - 2008. 06. 14. 21:34

Az elnök,Boomer,meg a Six osztják meg egymással az álmaikat.Ja meg a Tigh képzeli hogy a Six a neje.Ez 4.Az nem olyan sok….

prop - 2008. 06. 14. 21:35

Szomorú, hogy ennyire nem látod, pedig ha belegondolsz minden világossá válik… :)

victor1103 - 2008. 06. 14. 21:38

Egyébként én is olvastam már olyat forumokon hogy az utolsó cylon az Amerikai Egyesült Államok elnöke meg Billy volt aki meghalt meg ilyenek:)

Tod - 2008. 06. 14. 21:38

prop: Tényleg nem akarok flamelni, elfogadom mint elméletet. Egy tanács: nézzed meg az új promót. Onnan vonjál le következtetést. Továbbá nézzed vissza azt a részt, amikor Natalie-t lelőtte Sharon.
Onnan rájöhetsz mi is a Galactica szerepe.

dreamland12 - 2008. 06. 14. 21:40

prop pff na ezen kész vagyok amit irtál:D Köpni nyelni se tudok :wink

Human Insect - 2008. 06. 14. 21:44

jó poén volt, de nehogymár kommenthalmok szülessenek rá baszki. Innen törölve a poénkodós offolás.

dreamland12 - 2008. 06. 14. 21:46

Valaki mondja már nekem meg,hogy a caprica six akkor meghalt mert a gyereket féltette az anya ,addig ok.
De mi lett azzal a caprica six el amit képzel baltar?
És mondja el nekem valaki kérem hogy akkor most hogy is került a fogdába a felcsinált pirítós-6 os?

Amúgy nagyon élvezetes igy végig olvasni a találgatásokat annyira gáz hogy itthon ha valaki azt mondja sci-fi rajongó vagyok akkor mindenki hülyén néz az emberre …:( / persze lehet rossz a környezetem csak :( /

ijanos - 2008. 06. 14. 21:47

A fenét a galactica. Szerintem a 4×11 azzal nyit hogy befarol majd egy szép fekete kocsival Májkül -szörösmellkas- Nájt és közli hogy KITT az 5. cylon.
Az évadzáró cliffhanger meg az lesz, hogy szegény pára (izé kocsi) bele van zúgva az egyik centruionba.

Tod - 2008. 06. 14. 21:51

Caprica Six nem halt meg. Az Natalie volt. Egy másik Six. Baltar fejéből meg azért tűnt el az a másik Six, mert már nem kell terelgetni. Szépen ráállt a vallásos útra nem kell már mellé “Isten angyala”.
Legalábbis szerintem.:)

ijanos - 2008. 06. 14. 21:53

Nah leszek azért ontopic is:
Szerintetek ha Tigh felszólította volna D’Annat hogy “ugyanmárkérlek talán nem kéne kinyírod az a túszokat, én jobban tudom mert okosabbvagyokmegszebbmegfinal5” szóval ez talán kevésbé cinkes mint beállni a csőbe. De hogy még mosolygott is hozzá amikor megkérte Billt hogy ejtse túszul, mesteri ez a színész.

victor1103 - 2008. 06. 14. 21:55

Tényleg ez egy jó kérdés:most akkor hogy sikerült Tighnak felcsinálni a 6-ost?Cylonoknak nem lehet gyerekük vagy nem?

ijanos - 2008. 06. 14. 21:57

jah úgylátom kavárás van a sixek között:
-Natalie – a barna, lázadó six.
-Caprica Six – a húsvér six aki miniseriesből, aki elcsábíotta Baltart, jelenleg úgytűnik Tigh-hoz vonzódik, nemmlesleg terhes.
-ChipSix – aka head six. Baltar skizó énje/Baltar kéjes képzelete/isten angyala/mikrocsip/hologram/etc.

ps: tisztára mint valami barbie széria, már csak Ken hiányzik

ijanos - 2008. 06. 14. 21:59

victor: pont úgy ahogy Helo Athenát, vagy ahogy Tyrol Callyt. (a Carry meg a Kelly sajnos nem ér pontot srácok…)

dreamland12 - 2008. 06. 14. 21:59

kösz ijanos, már teljesen elvesztem bennük:D

dreamland12 - 2008. 06. 14. 22:01

2 full cylon gyerek meg 1 fél akkor 3 év alatt.

victor1103 - 2008. 06. 14. 22:02

Na jó de ők 1 cylon 1 ember párok.Viszont a Caprica Six meg Tigh is mindkettő cylon..:S

Tod - 2008. 06. 14. 22:04

2 full cylon gyerek? Helo mióta cylon? Cally mióta cylon? Tigh meg Caprica Six cylon, ellenben nekik még nincs gyerekük. Vagy mit nem veszek figyelemebe?:)

ijanos - 2008. 06. 14. 22:05

Már az első évadban elmondták, a gyerekhez szerelem kell. Tigh meg odahaluzza hőn szeretett feleségét és bumm :) (amúgyis ő egy “másfajta” cylon)

ja a másik szál, hogy ez nem a föld. Ugyanmár emberek, ez olyan olcsó húzás lenne. Face it! Totális pusztulás és nuclear wasteland = Föld

Taz - 2008. 06. 14. 22:05

Ha a Galactica az ötödik, akkor a promóban Tigh a hajóval beszélget :D
Nekem HotDog ugrott be hirtelen ő nem is örült a többiekkel együtt, mikor megérkeztek… fura volt

victor1103 - 2008. 06. 14. 22:08

De már lesz mert Cottle közölte Adamával hogy Tightól terhes a Six fogoly.Most volt kb 3 vagy 4 résszel régebben..De én arra lennék kívácsi hogy hogyan mert a készítők meg magában a sorozatban is elhangzott hogy két cylonnak nem lehet gyermeke…

ijanos - 2008. 06. 14. 22:15

Hah anno a 3×20 utáni fun BSGCastben (könyörgöm mondjátok hogy nem csak én nézek ilyeneket) volt elsütve ez a poén hogy HotDog az ötödik :)

(itt a cucc amúgy http://www.youtube.com/watch?v=nh9RJPV5_f0 és a második része: http://www.youtube.com/watch?v=1-xScJu4PkY)

Plankton - 2008. 06. 14. 22:22

A final five tagjai nem ugyanolyan cylonok, mint a másik 7. A 7eknek nem lehetett gyerekük egymás között.Meg tudtak letöltődni, nem öregedtek, stb…

A FF tajai viszont öregszenek, vélhetően egyediek, fene tudja milyen modellekm de biztosan különböznek a másik 7től.Ezért jött össze nekik a gyerek is.

NoX - 2008. 06. 14. 22:29

Hohó, megvan!

A Final Five a múltból van! “Ez már mind megtörtént egyszer.” Az előző már megtörténtből ők 5-en maradtak fenn.

Crile Fisher - 2008. 06. 14. 22:37

“Talán azért mert jogász ?:D bár ez nem jó válasz. Latinul biztos nem tud de azért a jogi kifejezések azért előírások egy ügyvédnél”

Ne haragudj, de ezen azért jót nevettem :)
Nem Romo nyelvtudási képességein van a hangsúly, hanem azon, hogy a Tizenkét Kolónián létezik a LATIN nyelv… Capis? :)
Meg hogy Shakespeare, az is ott van persze.

lex - 2008. 06. 14. 22:46

Azért az jellemző az alkotók részéről, hogy az ugrás után nem mutattak egy globális nagytotált a Földről, csak óceáni területek látszódtak, a másik fele a bolygónak nem volt benne a képkivágásban vagy árnyékban volt.
Pedig annak idején a crossroads2-ben megmutatták, hogy tudnak ők gyönyörű szép Amerika-kontinenst rajzolni és egyértelműsíteni, hogy a Földet látjuk.

Viszont ezzel a mostani árnyékos-képkivágásos módszerrel persze teret adtak félévnyi találgatásnak, hogy vajon tényleg a Földre érkeztek volna, vagy ahogy számtalan külföldi fórumozó és CsMisi is mondta, a Földnek hitt Terrára.
http://en.battlestarwiki.org/wiki/Terra

Viszont ott-vannak a Föld-hívők is, akik már a Brooklyn hidat is megtalálták
http://img406.imageshack.us/my.php?image=bsgbrooklynbridgeyx0.jpg

Eszerint a Föld jövőjében járunk.

Akárhogy is, az alkotók elérték azt, hogy sokat mutattak, de ezzel együtt mégtöbbet rejtettek el és sok kérdést hagytak nyitva. ZSENIÁLIS.

ijanos - 2008. 06. 14. 22:48

saját Bob Dylanjük is van, Shakespeare miért ne lehetne? :)

Crile Fisher - 2008. 06. 14. 22:54

Továbbá a New Yorkot hogy kicsit pontosítsam: tegye fel a kezét, akinek nem a Brookly Bridge ugrott be a záró képkockák után ;)
Arra próbáltam rájönni, Liberty Island-en állnak -e, de erre sajna nem utal semmi konkrét.

Csekk: http://pics.livejournal.com/proggrrl/pic/00030z15

Tomi - 2008. 06. 14. 23:18

Még az első évadban Roslin néger jósnője azt mondta, hogy a Földre egy haldokló vezér vezeti el őket, aki soha nem jut el oda. Roslin eljutott. Azaz ez nem a Föld. :)

De a Brooklyn hidas kép elég meggyőző, szóval lehet mégis? :):):)

Hosszú lesz a várakozás 2009-ig. :)

Tod - 2008. 06. 14. 23:31

Én is azon gondolkoztam épp, hogy innen már tovább állt a 13. törzs. Ez csak valami előörs. Egy teszt arra, hogy készek állnak-e arra, hogy együtt élnek.
Egész jó poén lehetne. :)

Human Insect - 2008. 06. 14. 23:58

töröltem pár kommentet

megmondtam mi lesz ezzel a poénkodással.

Chocho - 2008. 06. 15. 00:07

Húúú, nagyon állat volt!

Fisher: Én is New York-ra tippeltem.

Amúgy mikor Lee a bibliájukat lapozgatta, az a város kísértetiesen emlékeztetett Atlantisz Plátón általi leírására. Így összeállna a kép a múltról és az emberiség eredetéről.

spedway - 2008. 06. 15. 00:27

A Battlestar Galactica a legjobb sci-fi sorozat ever. Akkorát ütött a vége, hogy ihaj! Féltem, hogy amikor Föld körüli pályára álltak, vége lesz, gyorsan meg is néztem, mennyi van még hátra:))) megnyugodtam, utána meg leestem a székről… hogy a túróba lehet innen tovább menni??? Eddig nyugodt voltam, mert sejtettem, hogy a Föld megtalálásával lesz vége, ezt megy már az első szezon óta, most viszont ez a száll lezárva! Megvan a Föld, de sok köszönet nincs benne. Minden értelmét vesztette, vége. Fantasztikus rész volt, ááááá:)

“Tomi
Még az első évadban Roslin néger jósnője azt mondta, hogy a Földre egy haldokló vezér vezeti el őket, aki soha nem jut el oda. Roslin eljutott. Azaz ez nem a Föld. :)”

De utána Roslin meg lett gyógyítva a cylon-ember gyerek vérével, azaz effektíve kikerülték a halált. Az hogy most megint persze nem volt bekalkulálva, de az első gyógyulással felülírták a jóslatot.

Egyébként Human nyitóposztjában nem értek egyet azzal a megjegyzéssel, hogy húzták volna a szezont, pont a hardcore nézőnek sztem nem baj ez, amikor tudja, hogy x rész készül és lezárást kap. Ennél többet nem is lehet kívánni. Az, hogy hogyan jutnak el odáig, az oda van bízva, és minél többet megtudok erről a csodálatos BSG világról annak minden intrikájával és érzelmi kitöréseivel együtt, annál jobb! Én ebbe a BSG-be szerettem bele, az űrcsaták csak hab a tortán!

Tomi - 2008. 06. 15. 00:37

“Az első gyógyulással felülírták a jóslatot.”

Ezt ki mondta? Elég gagyi lenne, ha így lenne. A jóslat az jóslat. A néger nő már biztos az első gyógyulást is belekalkulálta. :):)

muhaddib - 2008. 06. 15. 00:37

http://duckyxdale.com/wp-content/uploads/2007/01/300px-final_five.jpg

Ezt a képet most találtam meg…ha jól megnézitek 2 nő, 3 férfi. Tehát az ötödik csakis nő lehet. Egyébként gyönyörű volt a rész, meg úgy az évad eddig is ultrabrutál volt. Remélem nem lesz majd olyan drága a 4 évad mint a Farscape

Sitrep - 2008. 06. 15. 00:54

hát mit mondjak, szerintem sem volt nagy durranás

az egész évad gyenge volt, az első meg az utolsó rész volt valamennyire izgalmas, a többin esküszöm ásitoztam, de lehet hogy csak az én elvárásaim túl magasak..

Nekem nem volt logikus hogy a jump után már egyből ünnepeltek, ti nem néznétek meg előbb hogy ki/mi van magán a bolygón mielőtt elnökként felugrotok a pultra és sztripiztek örömötökben??
Logikus hogy volt itt nagy koppanás lesz még, a medve bőrére előre ivásból.
Igy nem is volt egyáltalán meglepő az utolsó képsor, sőt sablonos volt, abszolút ezt vártam, bár valóban jól volt fényképezve/beállitva.

Az hogy lehet hogy senki nem kérdi meg D’anna-tól hogy ki az ötödik?? Jó, hogy négy a flottában van, de ha már igy kiegyeztünk és együtt menetelünk, legalább legyen egy jelenet ahol VALAKI rákérdez! Az egész évadba ezzel foglalkozott minden néző, aztán igy megszivatnak hogy egy szó se róla, hát könyörgöm. Muszáj arra gondolnom hogy ők se tudják még (az irók..)

És amúgy is, végigggondoltam, és bárki is, ha a jelenlegiek közül van, egyszerűen nem ütne. Adama? Roslin? Starbuck? Túl könnyű lenne. Valami kisebb karakter? Akkor meg kit érdekel? Annyira túl van már spilázva sztem hogy bárki is lesz, disappointment lesz a vége.

És még mindig nem kaptunk semmire választ, Starbuck Vipere miért érintetlen, hogy jutott a Földre, ki az 5., stb, és ha olyan lesz a második fele az évadnak mint az első, attól félek nem is fogunk, max az utolsó 2 részben, a többi csak időhuzás lesz.

Nagy fan vagyok, ne értsetek félre, az 1-2 évad minden részében volt 2-3 wtf pillanat, és mindig meg tudtak lepni, de az utolsó évadba nem volt ilyen, de legalább az első meg utolsó rész valamennyire izgi volt. Csak nem értem mért kelllett a többit eltotojázni.
Nem is tudom pontosan mivel volt bajom, az irással biztos, meg talán a kivitelezéssel is, de egyszerűen nem tudtak a részek lekötni 45 percig, pedig régebben igen.

Azért remélem előhúznak vmit az utolsó évadra ami nem sablonos, és oda tud ragasztani a képernyőhöz egy-egy órára.

V - 2008. 06. 15. 00:54

Én még akár Romo-ra is gondolnék utolsó cylonként. (Bár ezzel kapcsolatban kérdés, hogy “fleet”-ként mire gondolt Xéna? Az összes hajóra vagy csak katonaiakra?)
Sőt még egy olyan vad gondolatom is támadt, hogy lehet még egy 13. cylon is, a 13. törzs, ill. a Föld mintájára. Olyan “Egy cylon mind felett” módiként :)

tyborg - 2008. 06. 15. 01:15

Sztem fölösleges azon rágódni hogy ki volt a cylon hajón és ki nem. 2009 ig ki fog ilyen részletekre emlékezni? Mi igen, de a couchpotato amcsi néző? Nemhiszem…

Szerintem: A Földön tuti maradt valami élet, és tippem szerint az uccsó szájlon is ott van.

És kis számolás: Adam mondja hogy 30 éve ismeri Sault. Az első cylon háború pedig 40 éve fejeződött be. Tehát: 10 év volt rá, hogy a 5 Cylon Skinjob a Földről odamenjen. Ugye, mert a 13 kolónia még az ősidőkben eltűnt.
És ami a Földet illeti: ott is nemrég kellett atomháború legyen, mivel ugye legfeljebb 30 éve küldték el a 4 Szájlont (és velük gondolom a technológiát hogy további modeleket tudjanak gyártani).

Az az elmefolyás is hibás, hogy a a Föld mostani történetéhez mérjük a BSG belit. Mivel a 13 kolónia már fejlett technológiával jött el a Földre, gondolom alapból abból is építkeztek. Hacsak nem Tabula Rasa ban gondolkodtak, és jól eldugták az űrjárműveket.

A hang a kedvcsináló videóban mintha NEKÜNK mondaná hogy: TI VAGYTOK AZ ÖTÖDIK. Maga az emberiség lenne az ötödik model?

Tod - 2008. 06. 15. 02:05

Sitrep: Miért kérdeznék meg kicsoda az Ötödik? D’Anna szépen megmondta, hogy négy van a flottában. (Ergo szerintem nem ismeri.) Ennek a sorozatnak pont az a szépsége, hogy nem magyaráznak benne túl semmit sem. Miért rontanák el ezt hülye kérdésekkel? Ha D’Anna azt mondja, hogy “bocs, a nevét nem tudom, de fekete hajú barna szemű”, akkor ki lennénk segítve. Azt meg elhiheted, hogy tudják. Már akkor tudták, mikor kitalálták, hogy a final four kicsoda és hogyan fedik fel őket. Ha bsg.cz-re ellátogatsz és regisztrálsz, letölthetsz majd season 3 alt. endinget. Ott Kara másképp jön vissza a Földről. Nem Viperben. Ebből meg ha az ember gondolkodik, észreveszi, hogy az egész season 4 (de legalábbis 4×10-ig) ki lett előre találva. Persze legalábbis a fő gondolatok, a hogyanok és minkéntek. Csak tájékozódni kéne, mielőtt az ember sületlenségeket ír. Ja igen. Adott szituációban mindenki örülne. Szép is lenne, ha kb 4 év utazás után nem örülnének a Földnek.

Egy alapvetően sötét hangvételű drámában meg nehéz kiszagolni a pofáraeséseket, gratulálok.

Azt meg elhiheted, nem az ötödik személye lesz a poén. Már minden karaktert kielemeztek ilyen szempontból. Egyszerűen nincs olyan emberke, aki meglepetés lenne. Nem az lesz a lényeg, hogy kicsoda. Az, hogy miért nem ébredt fel a többi néggyel együtt. Vagy egyáltalán fel kell-e ébrednie. Na meg az, ahogyan felfedik. Az, ahogyan ki fog derülni. Már rég nem a személye a lényeg, mert megmutatták Tigh kapcsán, hogy bárki lehet. Na meg az is érdekes lesz, hogy az Final5-t hogyan kötik össze, mi lesz a közös vonás. Hogyan illeszkednek a nagyobb képbe, ami mi csak egy bő fél év múlva látunk majd.

Válaszokkal kapcsolatban. Szerintem ne kapkodd el a hőbörgést. ;) Szépen nézne ki, ha a legnagyobb kérdésekre választ kapnák még az előtt, hogy elérnénk az úticélt. Nem hiába hagytak 10 részt magyarázkodásra, elhiheted.

WTF pillanatok? Hát ez egyénfüggő. Nekem minden részben volt minimum egy, ahol visszatekertem. Egy kiemelve (deriket közép-tájról): Hera azt mondja: “Bye-Bye” Ezt minimum 5x visszatekertem. Szóval szerintem erős túlzásokba estél, bár mondom, ez elég szubjektív. Ráadásul, te pont olyan kérdéseket tettél fel, amik mindennek az alapját képezik. Nem várhatod el, hogy egy amúgy is feszített tempóban működő utolsó évadban csak úgy mellékesen megemlítsék, hogy a viper egyébként azért ilyen mert…, főleg úgy, hogy vannak prioritások. Előbb meg kell mutatni bizonyos dolgokat, hogy aztán mást is meglehessen érteni.

10 rész alatt bepillantást nyertünk az összes főbb karakter gondolataiba, lelki világába. Ez még nagyon nagy előny lesz, ha egyszer a fináléhoz érünk. Eddig a sorozatban mindent okkal mutattak. Mindent, így a sok karakterépítést is.

Egyébként bocs az indulatokért, csak nincs annál szomorúbb, mikor az ember tök logikátlanul, a saját szórakozását rontja el. Ilyen esetekben, ha van értelme, akkor így reagálok.:)

hady - 2008. 06. 15. 02:24

“Ha a Galactica az ötödik, akkor a promóban Tigh a hajóval beszélget :D” LOOOL mennyit rohogtem 1-1 kommenten vazze :D
10/10 az evadnak idaig es a resznek 11/10 is. Nagyon megkonnyebultem mikor lattam, hogy vegre elerik a Foldet, ez akar egy benemfejezett sorozat utolso reszenek is jolett volna, de szerencsere kapunk meg 10 reszt!

flimo - 2008. 06. 15. 02:58

“Az is lehet, hogy ez nem is a Föld volt és az utolsó cylon az igazi Földön van.”

Ez az igazi Föld, ellenőrizték a csillagképekkel.

“Amugy én is arra szavazok hogy az 5.-et megölték korábban és neki mondta az operában hogy “I’m sorry.”…”

Az inkább Tigh volt.

“Szerintem a Final Five nem a flottaban, hanem a baseshipen van/volt.”

Ha ott lett volna D’Anna szól neki, szerintem.

“És mondja el nekem valaki kérem hogy akkor most hogy is került a fogdába a felcsinált pirítós-6 os?”

Ha jól emlékszem Gaiussal jött, mikor az visszakerült a flottába a cylonoktól.

“És kis számolás: Adam mondja hogy 30 éve ismeri Sault. Az első cylon háború pedig 40 éve fejeződött be. Tehát: 10 év volt rá, hogy a 5 Cylon Skinjob a Földről odamenjen”

Razort láttad?

False - 2008. 06. 15. 08:08

Tod : azt az alt endinget kilinkeltned nekem,mert a cseh nyelvel nem tok bolgodulni :)

Cinnouse - 2008. 06. 15. 09:00

nagyon jó volt az utolsó rész, mégha nem is volt annyira meglepő a vége. (konkrétan én eddig sem gondoltam egy percig sem, hogy majd a sorozat végén megtalálják Earth-t, és mindenki boldogan él, míg meg nem hal.) Viszont AHOGYAN megcsinálták az eszméletlen volt.
Amikor a végén mindenki ünnepelt, én is azt éreztem h mekkora dolog lenne már, ha végre történne velük valami csodálatos, szinte éreztem a megkönnyebbülést, a hitetlenkedést, a felszabaduló örömöt, de közben féltem is, mert tudtam, hogy ez csak illúzió, és a Föld sem fog semmi jót hozni. Aztán snitt és láttni az arcukat ahogy valóban összezuhannak, pont úgy ahogyan azt előtte öt perccel már sejtetted, de mégis sokkal tragikusabban, mert hiába számítottál rá hogy így lesz, tudat alatt reménykedtél benne, h talán mégsem. nekem azért fájt ennyire az utolsó jelenet, mert az életben mindannyian hiszünk egy FÖLD-ben, abban hogy van cél, van értelem, van egy csodálatos, mégha nem is biztosan elérhető végpont, és szerencsére nem kapunk soha választ arra, hogy márpedig az egész csak illúzió, és az élet nem több, mint saját démonainkkal megküzdeni a Galactica fedélzetén. ezzel szemben ők konkrét választ kaptak (hogy kitől vagy mitől az mellékes): nincs remény és ne is reménykedjetek soha. és itt jön Romo Lampkin nagy mondata vissza: “Only hope is the last thing we need.” és tényleg.

CsMisi - 2008. 06. 15. 09:56

Human nagy huho volt, hogy Helo es Athena az elso ember-cylon gyerek, de epp ezert rengetne meg a cyclonokat ha Helo cylon lenne. Es talan azert is lenne logikus, hogy D`Anna nem fedte fel Helo-t, mert o sem tudja, hogy mi lenne a reakcio. Meg igy is ugy is lesz ember-cyclon gyerek, Chief es Cally-nek koszonhetoen, tehat ez a tortenet szal is megmarad, hogy lehetseges ember es cyclon kozt a gyerek.

A Terra elmelettel meg azert ertek egyet, mert nekem gyanus, hogy megerkeznek a foldhoz, de rendesen elkerultek, hogy mutassak a bolygonak a kontinens szerkezetet.

Mindenestre a lenyeg, hogy a Razor-ban a hibrid mondta, h Starbuck a halalukba viszi az emberiseget, es ha ugy vesszuk Starbucknak koszonhetik, hogy itt vannak ezen a bolygon … Tehat ki tudja mi tortenik … Mintha remlene annak idejen, hogy Ron Moore egy interjuban azt mondta, hogy megkapjak Starbuck igazi szetrobbant hajojat. Lehet rosszul emlekszem.

EmThor - 2008. 06. 15. 10:56

már 3. évadban csalódtam a sorozatban, jó unalmas lett, ez van.

ez szerintem nem a Föld, hanem csak egy kolónia volt.

Tod - 2008. 06. 15. 12:27

False: Regisztrálni itt tudsz bsg.cz-n:
http://www.bsg.cz/user/register
(csak ezután lehet letölteni, sajnos, de nem bombáznak utána spammel)
itt meg töltehető az S03 alt ending:
http://www.bsg.cz/season-3-deleted-scenes-6-0

Youtube-on is kerestem, de úgy néz ki senki sem pakolta fel. Van egy, de az inkább humor kategória:
http://youtube.com/watch?v=xlczhfbjL70

Human Insect - 2008. 06. 15. 13:18

CsMisi: nézd kicsit figyelmesebben, azóta már kifordították a Starbuck mondatot, hogy pozitív jelentése legyen.

Ez a Helo elmélet meg egyszerűen vicces szerintem, kár h erre megy megint kommentelés, mint a Lost-nál a Jin nem halott…

Szilcsi - 2008. 06. 15. 14:16

Végre rászántam magam és beszereztem az első évadot a miniseries-el együtt :) Mire eljutok a 4ik évadig, lehet, h le is adták az összeset…

blabla - 2008. 06. 15. 14:31

Az a furcsa, hogy ha 4 cylon van a flottában, akkor hol a tetűbe lehet az 5.? A Földön fognak összefutni vele vagy megjelennek a nyomorult cylonok, és köztük rejtőzik?
Én még abban reménykedek, hogy maradnak túlélők a Földön, akikkel kapcsolatba tudnap lépni.
Szóval 10/10, mennyi cliffhanger :D

blabla - 2008. 06. 15. 14:33

Jáj gyerekek. Van egy tetűnagy logikai hiba a Helo féle elméletben. Ha Helo cylon, méghozzá az utolsó 5 egyike, akkor miért nem hallotta azt a király dalt, amit a másik 4 is? Meg ebben a részben se mutatták. Sántít nagyon.
Sztem az 5. cylon a Földön van.

NoX - 2008. 06. 15. 14:36

Parancsoljatok, itt van rendes nagy kép a FINAL FIVE-ról:
http://www.scorlibran.org/chris/pictures/Final_Five.jpg

De ezt már egyszer asszem megbeszéltük, hogy nem jelent semmit, mert mikor az a rész készült (3×11 asszem), talán még nem is tudták kik lesznek azok, és azok akik ott állnak, csak sima statiszták.
Szóval nem jelent semmit, egyedül azt, hogy 5-en vannak és van köztük férfi is, meg nő is :P És talán az sem biztos, hogy olyan arányban, ahogy a képen van.
Na meg hogy rejtőzködnek.

Egyébként ki tudja, lehet az 5. még nem is lett aktiválva, szóval ő még nem is tudja magáról, hogy ne legyen veszélyben az élete. Lehet most fog bekapcsolni, hogy elértek a Földre, majd valamilyen szentély biztos felfedi a titkát. Legyen ez mondjuk az Operaház.

Keep guessin’…

Szilcsi: A Firefly-ról…
Te láttad a Serenity-t? Az egy tökéletes lezárása a sorozatnak, ergo nincs hova folytatni.
Szerintem ez így rendben van.

Human Insect - 2008. 06. 15. 14:39

jah, ezek statiszták ezerrel.

blabla - 2008. 06. 15. 14:47

Akkor is hiányzik egy afroamerikai :)

blabla - 2008. 06. 15. 14:47

Meg egy kínai :S

Tod - 2008. 06. 15. 15:01

NoX: tisztában vagy vele, hogy ez a kép az eredeti sorozatból való? Úgy beszélsz róla, és úgy érvelsz mellette, mintha a 2003-as sorozathoz kapcsolódna. Pedig 1978 óta sokminden megváltozott.

blabla - 2008. 06. 15. 15:03

Az hogy lehetne 1978as kép Lucy Lawless-szel?

NoX - 2008. 06. 15. 15:14

Tod:
Elég jó minőség ahhoz képest, hogy 1978 körül készült szerinted :D
Ugye te sem gondoltad ezt komolyan?
Csak vess egy pillantást a kép EXIF adataira.
Parancsolj:
http://nox.kiccsavo.hu/gallery/bsg_final_five_exif.jpg

Benne van minden információ, ami kell.

Egyébként ezt meg honnan vetted?

Tod - 2008. 06. 15. 15:21

Ehh. Az eszembe sem jutott, hogy vannak olyan emberek, akik olyan korlátoltak, hogy statiszták arcaiból próbálják kivenni a FF kilétét. Továbbá az eredetiben van egy hasonló csajszi, akinek a nevét nem tudom. D’Anna meg sosem hajol meg a FF előtt. SOHA. Nem tudom ennek a képnek a történetét, de hogy a fele sem igaz, az biztos.
Továbbá valóban tévedtem. De ebből a képből keresni az ötödiket, édes jó Istenem….
Van jobb csoportkép is róluk. D’Anna rajzolta. Inkább azt nézegesd, mint a statisztákat.

CyLON - 2008. 06. 15. 15:24

Én az emebrfelettiradioaktivitástűrő Kat-re(aki nekem azóta is gyanús:)) tippeltem korábban, mint lehetséges 5. cylon, de ha Tigh rámutat a hiányzó láncszemre a következő részben, akkor valószínű mégsem ő az. :)

NoX - 2008. 06. 15. 15:28

Egy szóval sem mondtam, hogy én ebből a képből próbálok bármire is következtetni, pont ez ellen voltam énis. Idézek magamtól: “Szóval nem jelent semmit, egyedül azt, hogy 5-en vannak és van köztük férfi is, meg nő is :P És talán az sem biztos, hogy olyan arányban, ahogy a képen van.”

Csupán elöttem valaki betette, de csak valami piszlicsári méretben, én meg megosztottam a nagyot mindenkivel.
Írtam is, tisztában vagyok vele, hogy ezek csak statiszták.

Ismerem D’Anna rajzát, amit írsz.
Akit érdekel:
http://en.battlestarwiki.org/wiki/Final_Five

Tod - 2008. 06. 15. 15:32

Hoppá. Tévedtem. Ismét. Sajálom Nox. Nem tudom mi van velem… :(

8zabi - 2008. 06. 15. 15:53

én csak azt nem értem, hogy miből gondolták, hogy pár év alatt elmúlik az atom hatása a földön..:S

CyLON - 2008. 06. 15. 15:56

Miből következik, hogy ugyanúgy telik az idő mondjuk a flottában és a Földön is? Úgy értem 1év itt nem egyenlő 1 év ott-al. :)

CsMisi - 2008. 06. 15. 16:11

Human oke, en mondtam, hogy csak az egyik velemnyem. Oszinten olvasgattam meg angol forumokon is idokozben, eleg sok elmelettel egyt ertek, sok lehetoseg van tudom. Kivancsian varom a folytatast, kar hogy ennyit kell varjunk. Nem ertek egyet az elmletekkel miszerint az utolso az urhajo vagy ilyesmi, ugyanis elege ki volt mondva, h 12 emberi cylon model van, s D`anna is 5 embert lat, s nem negy embert s egy urhajot (kivancsi vagyok arra is, hogy miert hatodik meg az egyik modeltol annyira, h bocsanatot is ker tole a viziojaban s ez a model az utolso vagy benne van ebben a negyben). Tehat az ilyen elmeletek az en szemben esnek. Meg van jelentosege annak, h Starbuck Cat kepe elott all a resz vege fele? Basszus, annyi kerdes van, hogy Lost is kezdhet szegyenkezni.

Starbuckot mikor magyaraztak ki, h pozitiv legyen az a mondat? Mivel? Nem voltam figyelmes? Itt most on-screen magyarazatra ertem. Mindig felirat nelkul nezem a reszeket, s adott pillanatokban akkora az alapzaj h egyes parbeszedeket nem lehet rendesen erteni. Lehet nem vettem eszre.

U.I.: Jin el :D – ezt a velemnyem tartom :D (de igazad van h nem o a hatodik tulelo)

NoX - 2008. 06. 15. 16:26

De qrva jó, hogy LOST-ról fecsegtek, mikor én még nem láttam… Legalábbis az utolsó évadot még nem kezdtem el.

flimo - 2008. 06. 15. 16:39

“én csak azt nem értem, hogy miből gondolták, hogy pár év alatt elmúlik az atom hatása a földön..:S”

Nézd meg Hiroshimát, vagy Nagaszakit. Nem szellemvárosok.

8zabi - 2008. 06. 15. 16:54

“Nézd meg Hiroshimát, vagy Nagaszakit. Nem szellemvárosok.”

városok, de itt az egész földről van szó, a sok ftl-tudós szólhatott volna a fejeseknek, hogy lehet csalódni fognak a látványban

ijanos - 2008. 06. 15. 17:57

Azt sem tudjuk mikor volt robbanás, egyáltalán robbáns volt-e, vagy háború vagy baleset.
Honnan veszed hogy pár év alatt elmúlik? Azt se tudjuk mikor robbant.

EddyDean - 2008. 06. 15. 18:10

Szvsz a kávéházas csaj, Starbuck az ötödik. A Razor-beli történések alapján, plusz mivel mert már egyszer meghalt és visszajött.
Vagy, bár ez már szintiszta spekuláció, mi van ha a Razor főszereplője, Kendra Shaw az ötödik, végül is az öreg félig gép cyclon következetesen gyermekemnek szólítja ha jól emlékszem. Ha valahogy letöltödik akkor még ő is újraéledhet.

Malachi - 2008. 06. 15. 18:52

Huh. Ez jó volt, legalább annyira, mint a harmadik finálé. Év közben sokszor leült a sorozat számomra, ez a NAGYON lassú sodrás picit árott az egésznek, de mondom ezzel a befejezéssel minden meg van bocsátva. A bolygó biztosan a Föld, és aki oda irányította őket szándékkal tette, nekem az az elméletem, (haha) hogy a negyedik évedban a házi felatad az lesz, tanuljon meg szépen együtt élni a cylon és az ember. Mindenki annyira a Földre hajtott, most, hogy annak annyi, és a HUB (vagy mi) kilövése után a cylonok sem élhetnek örökké talán tartós marad a béke. Jöhetnek a nagy, közös célok. Majd a végén a Paradicsom. Ha sikerül.

Ahm, a következő félévad promóban Tigh mintha az Öreg fejét akarná szétdurrantani. Az a séró eltéveszthetetlen. :) Mi lesz még itt…

Szkifi - 2008. 06. 15. 19:45

Az utolsó cylon egy hosszúhajú csövesnek kinéző Föld-túlélő rádióamatőr lesz, aki szereti a Bob Dylan számokat.
+ a stúdióban gerjedt a mikrofonra a rendszer és azért a fura hang a zárórészben!

Utolsónak komolyan?
Talán Gaeta. Bár fél lábbal már nehezen áll úgy az operaházban…

blogen - 2008. 06. 16. 10:04

“Nézd meg Hiroshimát, vagy Nagaszakit. Nem szellemvárosok.”

Persze, hogy nem, mivel csak ez a két város kapott atomot. Ha az összes japán város atomot kapott volna, akkor egész más lenne a kép és ha a Föld összes valamirevaló városa atomot kap, no akkor úgy néz ki a közeljövő, ahogy a BSG végén.

Ajánlott alapmű: BBC – Threads

http://video.google.co.uk/videoplay?docid=-2023790698427111488&hl=en-GB

bitbandita - 2008. 06. 16. 11:02

Szerintem az öreg Cottle doki az ötödik, ő kavarja a málnaszőrt őőőő játsza a Dylan számot a háttérben.

NoX - 2008. 06. 16. 11:40

D’Anna azt mondja, hogy neki 4-re van szüksége a flottából. Szóval lehet az 5. is ott van, de neki csak 4 kell, talán mert az 5. túl nagy vezető szerepben van, hogy kiszedje onnan.

– És akkor visszaadjuk maguknak az Utolsó Ötjüket.
– Négyet. Négy van a flottájukban.
– Négy… Hol az Ötödik?
Én a Négyet akarom a flottájukban.
(Fordítás: CicMax)

Azzal nem értek egyet, hogy lehet D’Anna csak 4-et ismert fel és az 5.-ről nem tudja, hogy kicsoda, még ha a flottában is van. Hiszen mindannyian hozzáférnek a többiek adatbankjához és simán bármikor belekukucskálhatott és végezhetett egy kis kutatómunkát.
A “Sorry.”-t pedig Soul-nak mondta szerintem az Alga bolygón.

ijanos - 2008. 06. 16. 11:55

A szavakon felesleges lovagolni, D’Anna valamiért biztos abban hogy nincs az ötödik a negyvenezer túlélő között, valamit még elhallgat, valamit tud.
Az hogy kitől kért bocsánatot megintcsak lényegtelen, a sorry mehetett simán azért is mert rájött hogy az emberek között élnek, az emberiséget meg megpróbálták már párszor kicsinálni, ami a finalfivera nézve is végzetes lett volna. De ha ragaszkodtok ahhoz hogy egy fix ember miatt mondta, akkor miért ne mondhatta volna Andersnek? őt le akarta lőni mikor a romok alatt rekedtek Capricán, vagy akár Tyrolnak elvégre ki akarták végezni a feleségét, Callyt NewCapricán.

Ezek lényegtelen apróságok, ne ezen tessék forogni :)

phoenix - 2008. 06. 16. 12:01

Hat pedig a sorry mondat utan valahogy biztos lettem abban, hogy Tigh cylon. szoval annyira nem lenyegtelen. Legalabbis nekem nem volt az.

blabla - 2008. 06. 16. 14:44

Először is gyerekek, nem vagytok vmi faszák fizikából. Az amerikai vmint az orosz kormánynak fejenként több mint 15-20 ezer nukleáris robbanófeje van. Ennyi energiával szarrá lehet bombázni a Földet ilyen szintre. A folyamatos radioaktív felhők meg esőzések pedig tarthatják a szintet.
Az promó videó viszont sokkal érdekesebb. Vki felismeri annak a hangát, aki ezt mondja: “You are the Fifth.” Sztem Leoben.

Waldi - 2008. 06. 16. 15:20

Azert el tudnam kepzelni az alaposan osszevert Michael Emerson-t az Otodiknek :)
Tenyleg milyen jo otlet, ossze kene fonni a Lost es a BSG szalakat. Az Othersek a BSG-nek epitik a leszalopalyat, Jacob az Otodik, Baltar meg a Zebra :)

Taz - 2008. 06. 16. 16:45

“Vki felismeri annak a hangát, aki ezt mondja: “You are the Fifth.” Sztem Leoben.”

Az inkább Tigh. Elég jellegzetes a hangja, szerintem felismerhető.

blabla - 2008. 06. 16. 16:51

Elég pocsék a videó minősége, de sztem ez nem Tigh. Neki keményebb a hangja. Ha mégis, akkor meg megesz a kíváncsiság, hogy jön rá, hogy ki az 5. ÁÁÁ, legyen már 2009.

ijanos - 2008. 06. 16. 17:15

Szerintem is Tigh

Madmi - 2008. 06. 16. 19:57

Tigh az, és szerintem a nejének mondja. höhöhöhö

Lancelot - 2008. 06. 16. 23:49

Többen is írták, hogy ez nem a Föld. Erre elég jó cáfolat, hogy Gaeta leolvassa a dradisról (mielőtt Adama bejelentené, hogy megérkeztek), hogy a csillagkonstellációk (amik ismeretéhez ugyebár Kobolon jutottak hozzá) a Földről láthatóakkal megeggyeznek, következtetésképpen ez a Föld. Amúgy az akokaliptikus látkép a Manhattan Bridge lábától látható Brooklynra emlékeztet.
Lehet, hogy az utolsó öt modellt a kihalóban lévő földi emberiség küldte a 12 kolóniára, és az ottani cylon skinjobok hasonlósága csupán véletlen és ezek fejlettebbek. Emlékezzünk, ogy az első évadban a Regnar zöld ködében nem lett rosszul a Gallacticán tartózkodó Tigh, Tory és Calis főnök sem, míg az első cylon skinjob így lepleződött le Adama előtt. Bár ez az én elméletem.

Flexhead - 2008. 06. 17. 01:07

Mielőtt leírnám a saját véleményemet néhány komment ami mellett nemtudok elmenni:

“meg az olyasmik, hogy honnan tud pl. Romo latinul… :)”

“Ha csak nem ő az Ötödik. De, hogyan képes Shakespeare-t idézni?
Tudtommal Shakespeare nem része a kolóniák művészetének.”

Ilyen jelentéktelen marhaságokon képesek vagytok lovagolni? Ennyi erővel abba miért nem köttök bele hogy miért buliztak ír népzenére? Meg, hogy az antik görög-római istenekben hisznek!
De hogy Romo megszólalt latinul! NA HÁT AZ MEG HOGY LEHETSÉGES????
Nem kell a kákán is csomót keresni!

“Még az első évadban Roslin néger jósnője azt mondta, hogy a Földre egy haldokló vezér vezeti el őket, aki soha nem jut el oda. Roslin eljutott. Azaz ez nem a Föld. :)”

A jósnő? na ne keverjük ennyire lazán a dolgokat, a néger hölgy vagyis, Elosha a geminoniak vallási vezetője volt.
Valóban azt mondta, hogy Phytia jóslatai szerint a haldokló vezér (Mózeshez hasonlóan) nem juthat el a “kánaánba”, de azóta már kiderült hogy Phytia jóslatai közül sokat félre értelmeztek! És az a tény sem hagyható figyelmen kívül, hogy Roslin már egyszer átverte a halált!

Azoknak akik kételkednek benne hogy ez a Föld lenne:
“A csillag képek megegyeznek”

“Továbbá a New Yorkot hogy kicsit pontosítsam: tegye fel a kezét, akinek nem a Brookly Bridge ugrott be a záró képkockák után ;)”

Hát nekem nem, viszont én ennyiből nyugtáztam hogy a Földön vannak “A csillag képek megegyeznek!” vagyis ez pedig igenis a FÖLD ha tetszik ha nem! Én ugyan nem láttam az 1978-as Battlestar Galactica-t, de annyit tudok róla, hogy az egy teljesen más sztori, és a jelenlegit nem egy az egyben remake-elték, hanem az alapsztorit és bizonyos elemeket adaptáltak egy TELJESEN ÚJ TÖRTÉNETBE! szóval nem kell ide belemagyarázni semmilyen Terra-t! Terra elmélet? Ugyan már. Nevetséges, hogy egyesek mennyire FÖLDhöz ragadtak! :)
Vagy ennyire ragaszkodni akartok majd egy über-gagyi Star Trek Voyager filingű befejezéshez, a 4×20 végére? hogy: ugrás! HOPP! Itt a Föld! Rádiókontakt! Megjöttünk! a kolóniai flotta és a földi flotta összetalálkozik! Könnyes szemek és PAFF! VÉGE!

“Amúgy mikor Lee a bibliájukat lapozgatta, az a város kísértetiesen emlékeztetett Atlantisz Plátón általi leírására. Így összeállna a kép a múltról és az emberiség eredetéről.”

Akkor nézd meg újra az első évadból a “Kobol tündöklése és bukása” epizódokat, mert nagyon el vagy tájolva. Ne keverd bele a reális világunk eredetének kérdését, egy kitalált történetben szereplő emberiség eredetének kérdésébe. A bibliájukban pedig az “Istenek városa”-t láthatod Kobolban!

“tisztában vagy vele, hogy ez a kép az eredeti sorozatból való? Úgy beszélsz róla, és úgy érvelsz mellette, mintha a 2003-as sorozathoz kapcsolódna. Pedig 1978 óta sokminden megváltozott.”

Te jó ég!!! a 78-asban még nem is voltak emberi modellek, nem hogy “final five”! De elárulok valamit ami senkinek nem tűnik fel a kép kapcsán!
Ez nem egy a filmből kivágott kép, hanem egy kép amit a filmforgatásról készítettek! Nem gyanús hogy a filmben mindig ragyogott a final five arca így total semmit nem láthattunk az arcukból?

“én csak azt nem értem, hogy miből gondolták, hogy pár év alatt elmúlik az atom hatása a földön..:S”

Igen a 4×10-es rész kapcsán “valóban” ez a legégetőbb kérdés! Ha akarjátok linkelek egy videót ahol vagy 8 percen keresztül azon lovagolnak hogy a Capricai atomtámadás és az utána levő események mennyire nem felelnek meg a valóságnak! HÁT PERSZE HOGY NEM HISZ CSAK EGY FILM KÖNYÖRGÖM!

bagaela - 2008. 06. 17. 02:35

Uristen, de kár hogy nem volt idöm hamarabb benézni, sirva röhögtem egy csomo kommenten…:)

darkspell- “3) A végén az arcok… Mit mondtak nekik? “Nem kaptok fizetést az évadra”?” uristen ez gyilkolt :D
Én csak annyit füznék hozzá, hogy mint a pár nönemü rajongo egyike, én bögtem a 38.-40.perc között, aztán az jött a nagy wtf.

Madmi - 2008. 06. 17. 09:24

bagaela én is bőgtem :D mindenesetre aki azt mondja, hogy ez nem Brooklyn akart lenni, az nem tudom, miről beszél, életemben nem láttam a világ azon pontján (értsd New York), mégis, csekély filmes tapasztalataimat alapul véve rögtön az ugrott be, hogy ez az a híd…

bitbandita - 2008. 06. 17. 10:15

Én azzal a verzióval értek egyet, ami szerint ez nem a “Nagy Alma”, annak is a Brooklyn része. Most komolyan melyik rom néz ki úgy mint a Brooklyn híd? Ennyi erővel bármilyen-, bármelyik nevezetes épületet bele lehet magyarázni a romokba! Szerintem.

Madmi - 2008. 06. 17. 11:26

Bitbandita, láttad azt a fotót, amit belinkeltek ide? Az néz ki úgy, mint a Brooklyn híd.
Ha Nagy Alma, ha nem az, akkoris hasonlít rá…

blabla - 2008. 06. 17. 12:06

Itt nem csak a Brooklyn-híd a lényeg. Leragadtatok egy kicsi elemnél megint. A terület ahol állnak szigetekből áll, ami láthatóan lerombolt/leharcolt felhőkarcolókkal van tarkítva. Sztem ez New York.

Cylon_Centurio_XIII - 2008. 06. 17. 12:25

üdv!

Én azt vártam, hogy miután beazonosítják a Földet, azzal a képsorral fog véget érni a rész, hogy egymásra lövöldöznek :) Ehhez képest nagyot üt a vége :) mikor lesz már 2009? :(((
off:
remélem a legtöbb Caprica Six megmarad ;)))
off2: burn, Roslin, burn :)

Lancelot - 2008. 06. 17. 12:45

Amúgy már többre jutottak mint az eredeti BGS-ben ahol sosem találták meg a Földet, legalábbis a sorozat végéig. Azért nagy csattanóként befogtak egy régi adást a holdraszállásról és ezzel vége is lett a sorozatnak. Lehet közrejátszott az is, hogy nem volt FTL és nem tudtak egyből odaugrani.:D

ijanos - 2008. 06. 17. 12:45

namégegyszer: Capria Sixből egy darab van, ez az ő kis neve, jelenleg terhes és úgylátszik ő is amnesztiát kapott.

Flexhead - 2008. 06. 17. 14:14

Nekem nagyon tetszett az évad első fele és a 10-es epizód is! Hihetetlenül jól felütötték ismét a dolgokat!A ‘függőjátszma” nagyon odavágott, ugyan nem erre számítottam, de nagyon is van benne ráció.
Amennyiben a 13. törzs minket Földieket mintáz, akkor nagyon is benne van a pakliban néhány évtizede hogy valamikor a közel vagy távolabbi jővőben bekövetkezhet számunkra egy ilyen jellegű végkifejlet. Én magunkból kiindulva egy ilyen egyszerűbb magyarázatot is elfogadnék hogy valamikor a 13. törzs kipusztította saját magát és a megérkező kolóniaik és a cylonok szó szerint “hűlt helyüket” találják csak.
De az is lehetséges hogy az 13. törzs is létrehozta a maga Cylonjait, akik szintén fellázzadtak, majd emmigráltak, létrehozták azt az 5 modellt akiket “final 5″ként emlegetünk, és ez magyarázza azt hogy jártak a Földön, majd miután totálisan letarolták a Földet elküldték az 5-öt a kolóniákra.
Az “Ez egyszer már mind megtörtént”-et akár ily módon is értelmezhetjük, de még nagyon sokféleképpen, de annyi biztos hogy valami párhuzamra kell hogy utaljon egy régebbi történéssel!

Meg itt van ugye Kara Thrace visszatérése és az utolsó részben hirtelen megváltozó Viper benne a Földhöz vezetó kolóniai jellel. Emelett nagyon elment mindenki pedig nekem most nagyon le esett valami az utolsó résszel!
Kara Thrace berepül a “Jupiter szeme” vagy mi volt az a köd és látszólag felrobban és meghal?!
Ezt követően a Ion csillagköd felé veszik az irányt és ahogy közelednek, közelednek a négy rejtözködő Cylonunk elkezdi hallani a zenét, majd mikor végrehajtják az utolsó ugrást és megérkeznek a ködbe, aktiválódnak és tudatosul bennük hogy mik is ők valójában. Majd hirtelen a semmiből előbukkan Kara Thrace a fura Viper-ével! Majd a 4×10 részben a 4 Cylon ismét meghallja a jelzést és 3-man a Viperhez igyekeznek.
Szóval nekem van egy olyan gyanúm hogy van még valami más is Kara Repcsijében méghozzá ami aktíválta a 4 Cylont. És a nagy kérdés az hogy ki tette oda?

De nagyon sok az elvarratlan száll, még a régebbi évadokból is!
Pl: Tigh feleségével kapcsolatos nagy kérdésre az 1. évad óta nem tettek pontot. Nem tudom emlékeztek-e hogy mikor Baltar elvégezte a tesztjét, egy olyan erdeményt mutatott nekik hogy nem cylon, és mindenki megkönnyebbült, majd a skizo Six feltette Baltar-nak a nagy kérdést: és valóban ezt lett az eredmény? Mire titokzatosan hangzott a válasz hogy azt soha nem árulja el senkinek!

ijanos - 2008. 06. 17. 14:24

Baltar a kis kütyüjével egyedül Boomert tudta megfogni. Az jelenet csupán annyi volt, hogy Baltarnak a töke tele van az egésszel, hardcodeolta a detektorba a konstans NEMCYLON választ és hátradőlt. (plusz ez meg a híres Leoben féle “Adama is a cylon” mondatok jók voltak amíg az írok nem döntötték el, hogy kiből legyen cylon és kiből ne)

blabla - 2008. 06. 17. 14:42

Van egy olyan sejtésem, hogy azok a bizonyos KÉSZÍTŐK, akikre a skinjobok nagy ritkán hivatkoznak, még fognak vmi szerepet kapni. Ez most csak így eszembe jutott és le kellett írnom :D

Madmi - 2008. 06. 17. 15:27

Mondom én, hogy Tigh nője lesz az 5.

Tod - 2008. 06. 17. 17:18

Flexhead: kösz, hogy csak a kommentjeim felét olvastad el, mégis úgy idézgetsz tőlem. :) A kép ügyében tévedtem, de nem akkorát mint hinnéd. D’Anna a büdös életben nem hajolt meg a FF előtt. Innen is gondoltam, hogy az a kép a régi sorozatból van, ahol szintén vannak fényben úszó végtelen hatalommal bíró lények, a fénylények. ;) Ráadásul az ő hathatós munkájuk révén kerülnek el a Földre az akkor túlélők. Továbbá hátulról a csajszi igencsak hasonlít az eredeti BSG egyik főhősnőjére.
Továbbá nem hiába lovagoltam a latin nyelven és a Shakespera idézeten. Lenyilatkozták, hogy ezt meg fogják magyarázni, de megint csak ismétlem magam. Jelentősége lesz. Ha tetszik, ha nem. Meg különben is. BSG-ben mindig minden apró mondatnak jelentősége van. Majd pont ennek nem lesz mi?:D ÓÓ de felháborodtál a nagy semmire…

Madmi - 2008. 06. 17. 23:47

Todra reagálva: sikerült spoilerként elolvasnom (szóval vigyázzatok, mert spoilerként is adom tovább), hogy a latin nyelv és Shakespeare meg lesz magyarázva rendesen, nem csak a készítők bakijáról van szó.

Most őszintén. Azon túl, hogy angolul beszélnek benne (mert hát mindenki angolul beszél, a Goauldok is, mint tudjuk), hogyan gondolhatja bárki is, hogy ennyire nagyot hibáznának az írók? naugye.

Thrasher - 2008. 06. 18. 12:40

Ezt most kár végigolvasni, az elmélethegesztők fele a jelek szerint még azzal sincs tisztában, hogy a harmadik évad vége előtt nem sokkal döntötték el Moore-ék, ki legyen az a 4 cylon, szal elég nagy hülyeség abból megpróbálni rájönni az ötödikre, hogy ez a négy hogy viselkedett a sorozat elején…
A BSG valahogy amúgy sem az a sorozat, ahol igazán megéri elméleteket gyártani, pl. mert rengeteg mindent lendületből írnak meg, nincs előre eltervezve. Jó, nyilván a hátralevő fél évad már el van, de szerintem akkor se érdemes Lost-szinten aprólékos filózásokba belekezdeni.

“A terület ahol állnak szigetekből áll, ami láthatóan lerombolt/leharcolt felhőkarcolókkal van tarkítva. Sztem ez New York.”
Őőő. Vagy nem. Szerintem, ha azt akarták volna tudatni velünk, hogy NY-ot látjuk, egyértelművé teszik. Nem létező részletekből próbáltok meg rájönni a válaszra, amit majd időben meg fogunk tudni…

pocsolya - 2008. 06. 18. 13:47

IMDB szerint a következő rész 2009 januárjában jön ki. Remélem ez valami vicc, hogy megint várni kell egy fél évet. Erről tud valaki valamit?

Human Insect - 2008. 06. 18. 13:50

Persze hogy tudunk, azért írtam ezt a bejegyzés rögtön elejébe
“Időpontot nem mondok, hiszen még most sem biztos a SciFi mikor mikor tűzi műsorra a maradék tíz részt”
Ugyanezt mondhatom csak nked. A január még a sztrájk idején lett kitűzve, amikor nem lehetett tudni pontosan mikikor fejezik be az évadot. Ennek ellenére valószínű h az lesz, de amint van pontosabb hír, megírjuk, tényleg, komolyan, nem szoktuk csak magunknak megtartani az infót, csak hogy kommentbe beírjuk ha valaki véletlen rákérdez.

ijanos - 2008. 06. 18. 14:30

http://community.tvguide.com/blog-entry/TVGuide-News-Blog/Todays-News/Galactica-Series-Finale/800041381

“…the balance of Season 4 — the series’ last, lest we forget — won’t be hitting the tube until after “the first of the year,” says executive producer Ronald D. Moore. And that’s a best-case scenario.”

Human Insect - 2008. 06. 18. 14:33

ez pontosabb hír? de komolyan kérdezem, mert én nem látom.

ijanos - 2008. 06. 18. 15:29

Ööööm ez nem kritika volt, semmi ilyesmi. pocsolya barátunknak küldtem, ha már annyira autentikus forrásból szeretné hallanai a “valamikor 2009ben” -t.
Semmi bajom a blog infóival, keep rockin’ :)

blabla - 2008. 06. 18. 16:44

Trasher: itt nem NY a lényeg. Sztem ez a hely, ahol voltak a Nagy Alma a fentebb említett okok miatt. Más kérdés, hogy véleményem szerint se ez a lényeg. A céljuk egyértelműen az volt, hogy egy bazi nagy cliffhangerrel, a lepusztult Földdel tartsák fennt az érdeklődésünket.
Mellesleg az utolsó 10 részben úgyis elmagyaráznak mindent. És hátha a csendes Földön már fogjuk érteni a legapróbb beszélgetéseiket, nem úgy mint az eddigi részekben, ahol zúgott a hajó, meg robbantak a bombák, meg mittudomén.

pocsolya - 2008. 06. 19. 13:50

Köszi az infókat! Akkor sajna megint várni kell egy ideig, remélem nem túl sokáig.

Az, hogy tényleg a Földre jöttek -e, szerintem a következő részekből fog kiderülni, direkt nem mutattak semmi olyan városrészt amiről fel lehetett volna ismerni, hogy hol is vagyunk.

ijanos - 2008. 06. 19. 19:27

Skacok, nem az a cliffhanger hogy ez a föld vagy sem. A sorozat nem erről szól!
El sem tudok képzelni gagyibb folytatást mint, hogy ez nem föld.

nebazd - 2008. 06. 20. 13:50

Így vagy úgy értelmezve tényleg a Földre jutottak, hiszen a csillagképek stimmelnek.

Az, hogy Roslin még életben van, magyarázható azzal, hogy Baltar egyszer meggyógyította. Egyébként azóta megint rosszul van, és szedi a drogot. Tehát arról lehet szó, hogy a jóslat jó, csak elcsúszott a halál időpontja, mivel egyszer meggyógyult, ezért elérhetett a Földre. Vagy esetleg tényleg rosszul értelmezték magát a jóslatot.

Hogy ki lehet az ötödik? Erre tényleg sok lehetséges válasz létezhet:

1) Teljesen random valaki, akit természetesen logikusan illesztenek a történetbe.

2) Starbuck az, mert a Razorban, meg a soriban is mondták, hogy ő a halál hozója, és akkor megint visszatérve a vallásos dologhoz, Baltar a messiás, Starbuck meg a tizenkettekből az, aki felébredve megtagadja, és elárulja a messiást, halált hozva arra (mint egy Júdás-figura).

3) Még egy érdekes dolog: Chief és Carry gyereke, meg Helo és Boomer gyereke fiú és lány, és mindketten “félvérek”, ebből még kisülhet a végén az Ádám és Éva elmélet.

4) Na meg “Adama”. Ez is érdekes név, közel áll az “Ádám”-hoz…
Na jó, ez már csak vicc volt… ;)

glezmen - 2008. 06. 20. 15:09

a sorozat készítői nagyon határozottan cáfolták hogy Starbuck cylon lenne

persze így még durvábbat ütne, ha kiderülne hogy mégis…

blabla - 2008. 06. 21. 14:12

Ez nem a Föld? Akkor biztos egy másik lakható bolgyó, ami pont úgy néz ki mint a Föld. Orbitális pályán volt a flotta, mutatták.
Na igen az viszont érdekes, hogy Starbuck miért lett a Halál angyala vagy mi.

actival - 2008. 06. 28. 21:49

Egyetlen olyan részlet nincs a bolygóképen amiböl 100% azonosítható lenne hogy ez a föld. Sok felhő hatalmas ciklon. Lent a földön sem láttunk olyan romokat amiböl 100%-ig azt mondhatnánk: jé ez a föld! “A látható csillagképek egyeznek.” Egy csillagász barátom mondta, hogy ez egy fél mondat, ilyet csak egy olyan member mond aki nyitva akarja hagyni a késöbbi idökre a kiskaput. Ő rögtön észre vette hogy valami nagyon hiányzik. Látta valaki a holdat? Miért nem mutatták? Nincs ott? Hova lett?
Pedig ha én veletek el akarom hitetni, hogy ez a föld akkor mutatom a holdat is.

Donnie23 - 2008. 06. 29. 00:12

Sztem ez a föld, persze lehetőségként felmerülhet az is, hogy ez lesz az egyik csattanó, de én ezt nem hiszem.
Mivel az évadot még nem értékeltem, ezért pár szóban: voltak úgymond lassabb részek is, amelyek nem a cselekmény előrevitelét segítették, de én ezeket is ugyanúgy élveztem, hiszen a karakterekről szóltak, és a BSG ebben is az egyik legjobb. Mindegyik szereplő “története” érdekes számomra és zseniális ahogy ezt megoldják, pl. a negyedik évad első felében a 4 cylon élete – főképp Tyrol. Külön nem is beszélnék a karakterekről, hiszen valóban önmagáért beszélt – mindent szépen felépítettek, és mindegyiknek szerepe volt a későbbi cselekedeteikben. A színészek alakításai szintén csak a fantörpikus jelzővel illethetők: Emmy-t Edward J. Olmosnak és Mary McDonaldnek. Mondjuk James Callis is régóta megérdemelé, Michael Hoganről nem is beszélve. De a többieket is nagy elismerés illeti.
Döbbenetes, hogy még mindig tartani tudják ezt a színvonalat, és nagyon bízok benne, hogy ez még ki fog tartani egy fél évad erejéig. Közben várjuk a Caprica spinoff, valamint a lehetséges filmekről jövő híreket.
Továbbra is egyértelmű, hogy minden idők legjobb sci-fi sorozata a Battlestar Galactica.

Habi1 - 2008. 07. 01. 18:53

A galactica a 13. törzset kereste, akik a kobolról léptek meg. Ezeket találták meg, hogy földnek hivták a bolygójukat egy dolog, 2000 éves legenda. Az emberiség szülöbolygóját a terrát még csak most fogják keresni.

RAsimov - 2008. 07. 06. 02:04

Előrebocsátom: az alant leírtak fikciók!
(sci-fikciók, persze:) )

Könnyebben értelmezhető számomra, ha a Földet most GAIA-ként nevezem.
Az alkotók behatóan ismerhetik a görög mitológiát, bár az is igaz lehet, hogy nehéz lenne olyan elméletet kitalálni, ami szervesen ne tudna illeszkedni (eltekintve a nyilvánvaló banalitásoktól) a BSG univerzumába.

A lehető legjobb ez így, egyébként:
“információkat zúdítok nyakadba. Minél többet, annál több összefüggést vélsz fölfedezni. Annál jobban felzaklatlak. Legalább is először. Aztán tehetetlenségedben (vagykitudjamiért) megnyugszol és kívülálló perspektívájából próbálod értelmezni a dolgokat. Mihaszna. Fölfedi magát a kétely, a rengeteg ellentmondás tükrében. Persze, hogy felzaklat.”

Ha nincs is igazság, azért még hihetem, hogy van, ugye?

“Egy Isten van. Képtelen mást teremteni, semmint tökéletest. Megteremté hát a Cylont. A tökéletességgel viszont baj van, mert végtelen. A végtelent csak Isten sejtheti.
Megteremté hát a Cylon az Embert.
Az Ember fölismerte, hogy tökéletlen.
Megteremté hát a Cylont.”

Körforgás. Az élet rendje. A halál szükségszerűsége.

A károgó hangok suttogják fülembe:
“kár, hogy Istent kitaláltuk”!

(ígérem többet részegen nem fórumozok. Elhiszed?)

GK - 2008. 08. 27. 02:10

Tudom, kicsit fáziskésésben vagyok hozzátok képest, mert én csak most jutottam el idáig, viszont egy fontos dolgot szeretnék megjegyezni, ami nem tudom, hogy nem tűnt fel eddig az ezt megemlítőknek:

Starbuck a “halál angyala”. Ezt szerintem tökéletesen megmagyarázták, amikor a 6-os a Quorum elé tárta – Roslin megerősítése képpen – a tervet, miszerint Kara segítségével tudják megsemmisíteni a feltámadási hajót. Ergó ő hozza el a halált a cylon-oknak.

Amúgy szerintem igenis van hangsúly azon, hogy a kolóniák a görög mitológiában hisznek. Számomra sokkal fontosabb a final five “kibenléténél” az, hogy hogyan is jelennek meg az élet és halál között ők öten, mi a szerepük. A másik dolog, amiért még nagyon várom az utolsó 10 részt, hogy elmeséljék végre, hogy mi a kapcsolat velünk, földlakókkal. Tuti valami jó kis vallási-mitológiai dolog lesz közepesen jól alátámasztva :)

Ysu - 2008. 09. 02. 21:28

Csak annyit tennék hozzá, hogy a nézők számának csökkenése vitatott: külföldön úgy tűnik, ugyanúgy megvan a rajongótábor, csak nem mind ül le a TV elé péntek esténként. Van már iPod, TiVo, hogy a videóról és az egyéb beszerzési forrásokról ne is beszéljünk. Ezeket nagyon nehéz mérni, még egyáltalán nincsenek felkészülve rá.

winnie - 2008. 09. 03. 06:11

oké. egy kérdés. ha te rajongó vagy és van a tévédben mérőkészülék, akkor csakazértsem kapcsolnád be a bsg idejére, nehogy a kedvenc sorozatod több nézőt regisztráljon? oké, hogy letölti valaki, de attól még növelheti a számot. ezt te sem mondod komolyan.

(a tivot és az ipodot egyébként is mérik külön, így azok szereplését tudják. meg ugye ez minden más sorozatnál is tényező, melyek verik a bsg-t, így tivo-val és ipod-dal együtt azok is vernék, stb.)

Wanille - 2008. 09. 13. 11:08

Végigolvastalak benneteket, és úgy látom egy dologról megfeledkeztetek.
És szvsz ez egyben egy alternatíva lehet a hogyan tovább kérdésre is.
Eszetekbe juttatnám, hogy a cylon hajó tömve van gátló-chipjüktől megszabadított centúriókkal!!! Akikben ráadásul Baltar elvetette a hit csíráit, hiába semmisült meg az az 1 példány, gondolom összeköttetésben állnak egymással.
Gondoljatok csak bele: tömérdek kis Skynet :)
Nem volt véletlen hogy 6osnak az egyik utasítása után oda kellett vetni egy “plíz”-t!
Meglátásom szerint erről a holtpontró ők fogják kimozdítani a sztorit.

Nem tudom mit néztek azok akik azt mondják hogy D’anna csak 4 arcát látta?! Vszínűnek tartom h az 5. az lesz akire az “álmában” a legjobban rácsodálkozott:”Te? Nem gondoltam volna!” v mit mondott neki.

Starbuck pedig nem feltétlenül vmeik fajt vezeti a végzetébe, hiszen a hibrid ezt mondta neki:
“A hiányzó Hármaktól kapod az Ötöket
kik a tizenharmadik országából jönnek.” Tehát megkapja az ötöket és “Te fogod elvezetni mindet a végzetükbe.”. Bár csak 4et kapott, szal ez még sántít kicsit.

Végül becopyzok pár érdekes hibrid monológot(feliratból szedtem, szal a pontatlanság miatt ne essetek nekem):

-Az újjászületett gyermekei
meglelik saját országukat.
-A betolakodók elborítanak,
mint a futótűz.
-A felhorgad a remény, hogy hajófalhoz
állítva lemészárolja legjobbjaikat.
-Hamarosan felkészülnek ellenünk.
-Háttérbe szorítjuk a konfliktusokat,
hogy hozzáférést biztosítsunk.
-Nincs szükség külsőségekre.
-Az önfejű játékkatona
simulékonnyá válik.
-A város fölfalja a földet.

Scoo - 2008. 09. 15. 12:43

Tegnap értem az utolsó részhez. Még jó, hogy eddig tartalékoltam, mert így is kivagyok ha arra gondolok mennyi időt kell várni a folytatásra.

Én - 2008. 10. 03. 19:35

Cikkíró nem tudom milyen dörmögős hangról beszél, full érthető szerintem.

Aki meg a kamerarázkódáson problémázik, az ne menjen hajókázni. Ez a sorozat pont ettől jó…

Habi1 - 2008. 11. 03. 22:09

2009.01.16. scifi channel Battlestar galactica befejező 10 rész

Paripa - 2008. 11. 21. 23:55

Én tegnap láttam az utolsó részt, szinte végig csomóban volt a gyomrom, annyira jó volt, can’t wait a maradék 10-et…

Nekem nagyon tetszett a negyedik sorozat. Kedvenc Cylonom nekem Leoben :) Megnézitek az első felbukkanásától kezdve mekkora fejlődésen ment keresztül. (Tudjátok a hajón futottak össze vele, amikor a fegyvereket mentek felvenni, és ő beteg volt ott).

BZL - 2009. 01. 01. 14:11

““A látható csillagképek egyeznek.” Egy csillagász barátom mondta, hogy ez egy fél mondat”

De nem csak abból a fél mondatból állt a sorozat.
Már Kobol óta a 12 csillagképet keresik, a félmondat azt jelenti hogy mind a 12 csillagkép egyezik, biztos hogy az a Föld.

“Ő rögtön észre vette hogy valami nagyon hiányzik. Látta valaki a holdat? Miért nem mutatták? Nincs ott? Hova lett?”

Mondjuk a bolygó túloldalán ? Földárnyékban ?
Na ne már.

BZL - 2009. 01. 01. 18:15

A hibrid tetszett.

JUMP

Bruzsy - 2009. 01. 17. 05:05

SPOILER

Bazdmeg. 10/10. Ha nem több.

Twelve cylon models. 7 are known, 4 live in the fleet. ONE HAS BEEN REVEALED.

vargatom - 2009. 01. 17. 13:55

Egyetértek :)

kla - 2009. 01. 17. 14:02

Rohadt hangulatos epizód lett, de nekem a legjobban a Leoben-Kara jelenetek tetszettek. Ahogy kiábrándult belőle…fantasztikus.

Az utolsó cylon érdekes, bár úgy tűnik, hogy jóval kevesebb szerepe lesz, mint gondoltuk.

CsMisi - 2009. 01. 17. 14:09

4.11 – ez mar igen. Nekem tetszett. s nem szamit, h nem lesz nagy szerepe az 5os Cyclon-nak … igy jobb a hatasa. tudjak az irok a dolgukat. Foleg az Adama/Exo beszelgetes utan. S a 29-perc … az volt a meglepetes.

ignion - 2009. 01. 17. 14:29

Hát így szerintem lesz még szerepe az ötödik cylonnak is.

De a rész valami fantasztikusan sötét volt. És igy jajjdejó

Dmg - 2009. 01. 17. 15:30

Ez a 4×11-es rész hihetetlen volt ami ebben történt.Kapkodtam a fejem jobbra-balra és még mindig nem derült ki ki az ötödik biztosra..Tuti hogy az utolsó részben derül ki.

vargatom - 2009. 01. 17. 16:04

Ötödiknek miért ne lenne szerepe? Mert _az_ történt vele? Dehát a többivel is megtörtént már _az_ legalább egyszer…

Egyébként a szerzők megerősítették, hogy ő az ötödik. Csak szerintem lehet hogy az új események tükrében ez már nem is annyira fontos vagy egyedi dolog.

Maniac84 - 2009. 01. 17. 18:17

Legjobb sorozatepizód ever. Fantasztikusan bontották ki a 4×10 végén bemutatott elkeseredettséget.

SPOILER ON
Zseniális volt, ahogy felépítették Dee öngyilkosságát. Végig lehetett sejteni, hogy valami nagyon eltört benne. Az is nagyon hátborzongató volt, ahogy Leoben szép lassan elkezdett félni Kara-tól.
SPOILER OFF

Csak szuperlatívuszokban lehet erről a részről beszélni. Ha ezt a színvonalat tartják, akkor kínzással fog felérni a heti 1-1 rész kivárása. 10/10

Wanille - 2009. 01. 17. 20:35

Nekem van 1 olyan tippem, hogy ez nem az ősi Föld, hanem 1 bolygó, amit a rátelepedő cylonok neveztek el ugyanúgy.
Nem tudom, csak nekem tűnt fel, hogy a filmben senki nem vetette fel a:
“Ha itt mindenki cylon volt, akkor ki gyakta le őket?”
kérdést???

Tehát akkor Ő az ötödik(nem akarok spoilerezni).
Viszont valami itt sem stimmel:
-elmegy a bolygóra, lezuhan, újraszületik. Eddig ok.
De a cylonok az újraszületéskor rendelkeznek az addigi emlékeikkel, amíg ő nem!
Ki csinált neki új vipert? A cylonok? Ki állította be a jelkövetőjét a “Földre”? Ha Ő akkor nyilván emlékezne rá, de nem így festett a filmben. Ezek szerint Őt is irányítja valaki? DE KI???

Dmg - 2009. 01. 17. 20:54

Én is gyártogatom itt az elméletek most magamban és Wanillehez hasinlóna merült fel bennem is egy kérdés.Mi van ha a 13 törzs irtotta ki a cyclonokat és hagyta ott mert nem ment az együttélése a két népnek?
A 2 cylon ember gyerek: Helo és Boomer gyereke?Meg Baltar és Caprica Six-é aki még nem született meg?Nem azt mondta még 6oska hogy terhes?Aki a börtönben van.Ök a két nép keveréke és öregednek ugyanugy mint az emberek.Ha ember és cylon már ezelött is tudott gyermeket nemzeni akkor élhettek együtt de aztán valami tönkrement.

tr - 2009. 01. 17. 20:58

Az is kérdés, hogy final one mit tud, meg hogy akkor SB-vel mi történt.
Jó kezdés volt, nagyon jó!

tr - 2009. 01. 17. 21:01

Elvileg Caprica gyereke az Saul-é.
Az a baj az elméletek gyártásval, hogy a következő részben más fordulatot vesz a dolog és kezdhetjük elölről. Igaz ez pozitívum is :D

Dmg - 2009. 01. 17. 21:09

@tr:
Tényleg.
Akkor ha a 13. kolonia cylonjai tudtak sokasodni,ök hagyták az utolsó 5öt hogy majd elvezessenek hozzájuk?Mert tudták hogy mi lesz.Akkor viszont Karat ök küldték vissza a flottához de akkor ö is cylon….Mert a hulla amit találtak biztos nem 2000 éves volt.
Áhhh megörülök ettól a sorozattól :D

Solmyr - 2009. 01. 17. 21:24

Kész. Nemrég néztem újra BSG előző évadokból részeket, és valami félelmetes, mennyire más lett a sorozat, hogyan lépett erre a szintre, hogy lassan minden epizód egy művészfilm lesz, sötétebb, mint akármi a kisképernyőn, vagy talán lassan a nagyvásznon is… Első évad után a kedvenc sorozatom lett (Losttal harcol a címvédésért közben – sikerrel), utána pedig csak ámultam, hogy minden évaddal egyre csak javul és új “felfedezetlen területre” merészkedik (Pegasus, New Caprica, Baltar-szekta, A FÖLD A 4. ÉVAD KÖZEPÉN), a tradicionális 10-es skálán már lassan értékelhetetlen, hiszen a 10/10-et valahol a 2×10-2×11-2×12, a Cain-trilógia környékén elérte… Best.Ever. A 4×11 pedig tökéletes rész.

kla - 2009. 01. 17. 23:12

Wanille: nem, nem Ő az 5. Az 5.-ről egyértelműen kimondják, hogy kicsoda.

Wanille - 2009. 01. 18. 06:20

“Wanille: nem, nem Ő az 5. Az 5.-ről egyértelműen kimondják, hogy kicsoda.”

Gondoltam az ezredes beszél össze-vissza, lévén iszákos :)
Ok, de akkor kicsoda a mi kis Karánk?!
Most veszettül jár az agyam hogy Ellen mikor “halt” meg: az újraélesztő hajó szétlövése előtt vagy után?…Mert ha azután, akkor a majdani felbukkanása azt engedi következtetni, hogy létezik egy másik cylon flotta is…
És a “felszabadított” centúriókról még mindig hallgatnak, pedig az ő szálukat már izgatottan várom :)

habi1 - 2009. 01. 19. 10:59

Sometimes a Great Notion s04.e11

habi1 - 2009. 01. 21. 13:25

A flottában mindenki a tizenharmadik kollonia reinkarnációja.

habi1 - 2009. 03. 29. 15:46

RTL klub szerda-csüt hajnal 1:35 második évad

tetkos - 2009. 03. 29. 23:18

Hát végül is ennek is el kellett jönni megérkezett a vége 4évad 20 résszel nnagyon bírtam de hát ez van

Anna - 2009. 07. 30. 17:40

tetkos: ki az ötödik?Eljutnak a földre és Leenek ez a Kara látomása mi?

Mario - 2010. 06. 17. 19:33

***Spoiler***
Anna:
Az ötödik Ellen Tigh, és igen eljutnak a Földre, ahol (kissé meglepődtem) még csak ősemberek mászkálnak fa botokkal valahol Afrikában :)
***Spoiler***

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz