login |

A hét kérdése

2009. 01. 10. 22:21 - Írta: winnie

270 hozzászólás | kategória: a hét kérdése

Nemrég beszélgettem human-nel IRC-n és valahogy szóba került a Börtönpalota (Brokedown Palace) című, Kate Beckinsale-Claire Danes-film (YouTube-előzetes), amit megemlítettem neki, hogy nagy kedvencem, pedig anyagilag bukás volt, különösebben nem is elismert, az IMDb 6.1/10-re hozza és mégis, nekem valamiért bejött, a közhelyesnek tűnő téma ellenére is. Talán a Bangkok Hilton-nosztalgia miatt, de érdekes felfedezés, hogy a film írója készítette az Ember gyermeke forgatókönyvét is.

Sőt, nem csak a film jött be, hanem a szenzációs zene, ami azért lepett meg, mert egy dolog, hogy a score-típusú zenék közül megvettem párat, de az efféle válogatásalbumszerű soundtrack-eket nem nagyon veszegetem, hiszen míg egy írt zene nagyjából homogén, addig elég ritka, hogy egy filmbe válogatott legtöbb dal bejöjjön. Itt bejött, vettem is meg a CD-t és tettem a The Faculty, a Scream, a Trainspotting és Cruel Intentions albumok mellé.

A csizma pedig úgy kerül az asztalra, hogy mondtam human-nek, hogy ász lenne a Filmbuzin egy olyan kérdés a néphez, hogy ki milyen hasonlóan kevéssé elismert, nem hype-os filmet tudhat nagy kedvencei között. Sajnos passzolta a lehetőséget (nála nincs ilyen rovat, így megértem), pedig önző módon szívesen merítettem volna egyesek tippjeiből, mert mostanság hobbim lett, hogy olyan kisebb filmekre vadászom, amit egyesek imádnak, de egyébként nincs nagy visszahangjuk: kockázatos a dolog, olykor pofára esés a vége, de előfordul, hogy valóban kincsre lel az ember.

Ha a filmes megközelítést kilőttük, azért egy sorozatosat megpróbálnék, bár valószínűleg a legtöbb junkie-nak nehéz lesz olyan sorozatot mondani, amiről nem hallottak (filmből azért mégis csak több készül) – éppen ezért próbáljon mindenki nem mai, a blog indulása, vagyis 2006 előtt véget ért vagy külföldi sorozatokban gondolkodni, mert azért a legtöbb amerikairól, hype ide vagy oda, azért írtunk.

Melyik az a sorozat, mely a kedvenceid között van, de méltatlanul kevesen ismerik, nem övezi különösebb hype? Pár szót esetleg róla?

Mivel kvázi ajánlásokról lenne szó, ezért érdemes mai szemmel is élvezhető próbálkozásokat írni. Ki tudja, hátha kapok/kapunk valami jó tippet és persze nem titkolt célom az is, hogy ezzel a bejegyzéssel végre rászánjam magam arra, hogy régi klasszikusokról, mostanság felfedezett, nem mai sorozatokról is írjak a blogon.

270 hozzászólás Ne habozz!

sry - 2009. 01. 10. 22:25

Sajnos nem vagyok a szavak embere, úgyhogy én nem tudok ilyesmit írni. DE

Friday Night Lights

BEST EVER

las - 2009. 01. 10. 22:29

háát…
talán a so little time
imdb: 6.2
1 évadot élt
de nekem tetszett, mert… igazából nem tudom miért… :D
nem vagyok benne biztos hogy kevesen ismerik mert az abc-n ment, de szerintem jobb volt a sorozat annál amit elért

eSboy - 2009. 01. 10. 22:29

Nekem az egyik ilyen kedvencem egy animációs sorozat a Comic Central Drawn Together-je. Az nagyon állat :D

las - 2009. 01. 10. 22:30

illetve abc family

Guiness - 2009. 01. 10. 22:30

Abszolút a Friday Night Lights. Remekül megírt szerepek, jó szinészi játékok és még eyecandyben sincs hiány.

Egyértelműen a number1.

zenoli - 2009. 01. 10. 22:33

Nekem Oz, ami ugye anno HBO-n ment, most a TV6-on nagyon későn, de annál jobban nekem még nem írtak.

Másik kedvenc: Rescue me, amit tudom, higy valamelyik itthoni csatorna is ad hajnali 1-2 óra körül(ki néz olyankor hétköznap tv-t?), és én sem a tv-ből ismerem.

Ági - 2009. 01. 10. 22:34

Háát! XD Mindegyik elég népszerű és ismert! :P Egy régebbi sorozat talán, nem tudom régen felkapott volt-e. Roswell. Hasonló story, mint a Smallville.

Guru - 2009. 01. 10. 22:36

Complete Savages szerintem a maga kis 12 részével nem annyira ismert de jó párszor megnéztem már :D

David191 - 2009. 01. 10. 22:37

A kedvenc harom sorozatom besorolhato ebbe a kategoriaba… itt nalunk nincs sok rajongojuk pedig nagyon jo sorozatok.

1) Brothers & Sisters – Testverek
2) Big Love – Harmastarsak
3) Damages

Christophe - 2009. 01. 10. 22:37

Nem tudom, mennyien ismerik, én is csak most kezdtem el nézni, de a Wonderfalls-t mindenkinek ajánlom (főleg azoknak, akik szeretik a Pushing Daisies-t).

fallen - 2009. 01. 10. 22:38

Friday Night Lights valóban az egyik legjobb, nekem a nem scifi kategóriában első, de szerintem azért azt nem mondanám, hogy nem övezi különösebb hype. Azért elég sokszor van róla szó szerintem, vagy ez csak itteni jelenség?

Sandormaster - 2009. 01. 10. 22:39

Hehh, emlékszem nagyon régen még mekkora Charmed néző voltam, mai szemmel kicsit vicces, de jó volt az :D

Melákné - 2009. 01. 10. 22:39

Talán a Medium.

Lili - 2009. 01. 10. 22:40

Nekem is az Oz! (szia zenoli! :))

ch6 - 2009. 01. 10. 22:40

Nézd már! Nézi valaki rajtam kivül a Comic Central Drawn Together-t? heh…. Egyébként tényleg nagyon jó animációs sorozat. Viszont sajnos lassan kiszorul,mert igy is le vagyok maradva a sorozataimmal. :D

CyClotroniC - 2009. 01. 10. 22:42

Sitcom fronton nálam a “Black Books” Top3, de írtam már róla vendégkritikát, amit ki is raktatok, szóval most nem írnék róla semmit, akit érdekel, annak kereső :)

A másik szintén egy sitcom, a “Committed”. Néhány szereplős ráadásul romantikus-limonádé az egész, de nagyon jók a karakterek, ér bár csak 1 szezont (felet?) élt meg, szerintem kiemelkedően jó darab a kommerszebb fajtából. Szerintem HIMYM fanek nyugodtan próbálkozhatnak vele.

zenoli - 2009. 01. 10. 22:43

Szia! De jó, hogy nem vagyok rétegszemély mégsem, már vagyunk ketten:-D

ch6 - 2009. 01. 10. 22:44

comic centralos,sorry

wouhn - 2009. 01. 10. 22:44

Számomra a John Doe annak idején nagy favorit volt és sajnáltam amikor elkaszálták.

Wezir - 2009. 01. 10. 22:49

Mesék a kriptából, Mortal Combat, Supernagyi:) Xenia láz. Ezeket mind nagyon szerettem, de hogy mennyire voltak ismertek azt nem tudom. Elgondolkodtam melyiket nézném újra, jó kérdés.

[engé] - 2009. 01. 10. 22:49

ARRESTED DEVELOPMENT (Az Ítélet: Család)

Az eddigi legjobb szitkom ami valaha készült véleményem szerint. És rettentően elkeserítő, hogy nagyon gyér volt a nézettség (ennek ellenére csoda, hogy egyáltalán megélt 3 évadot). A történet remek, a poéok és a cut-in-ek aláznak, ezt tetézi a remek narrálás és a karakterek (Tobias Fünke! :D), továbbá a képivilág is remek (mintha dokumentumfilmet néznénk). Az ahogy David Cross (Tobias) is elköpte on-set, a FOX valamit nagyon elkúrt a marketinggel.
Várom az AD-filmet, és remélem igazak a pletykák a nyárom megkezdődő forgatással kapcsolatban.

Köszönöm a felszólalási lehetőséget. :D

Lili - 2009. 01. 10. 22:50

hm, azért köszöntem, mert jártam én is a port.hu Oz fórumán, csak kicsit más névvel meg ritkán :) de talán emlékszel. hogy hiányzik a ma éjszakai programból az Oz :(

Shawn - 2009. 01. 10. 22:52

Joan of Arcadia – itt a junkien szinte alig esett szó róla… max az RTLes vetítésrol. Egyszeruen megfogot. úUgy jutottam hozzá, hogy nálunk szlovákiában a nyárai szunetben (9 hét) elkezdte adni az egyik castorna napiban (45 rész – pont a szunidore). A pilot után nem volt megállás, egész nyáron ezt néztem.

fallen - 2009. 01. 10. 22:53

CyClotroniC – a Comitted valoban vidám kis móka volt, sajnáltam, hogy vége.

Régebbiek, hogy a kérdésre is válaszoljak:

Emlékszik valaki a “Pénz, pénz, pénz” sorira? Asszem Bull volt a kinti címe, fiatal tőzsdeügynökökről, az elején húzónévnek Stanley Tuccival.

Kiválasztott – amikor a macska hozza a másnapi újságot minden reggel. Azt hiszem ez a címe.

Mister Sterling – Josh Brolinnal frissen választott szenátorként

Finey McFine - 2009. 01. 10. 22:54

My So-Called Life
94-95-ös egyévados sori a tizenötéves Claire Danes-szel. alap.

laciszabi - 2009. 01. 10. 22:54

A mélység fantomja (Surface)
Az emberiséget hosszú ideje foglalkoztatja a tengerekben és óceánokban zajló különös élet, s a mélység, mely megmagyarázhatatlan titkokat rejt. Ezt bizonyítja négy, egymástól független eset is…
Rejtélyek városa (Invasion)
Russell Varon (Eddie Cibrian) a floridai Homestead kisváros parkőre. Két gyermeke Jesse (Evan Peters) és Rose (Ariel Gade) legtöbb idejüket anyjukkal, Dr. Mariel Underlayel (Kari Matchett) töltik, aki orvosként dolgozik a helyi kórházban. Mariel már Tom Underlayel (William Fichner) seriff felesége akinek előző házasságából szintén van egy lánya, Kira (Alexis Dziena).
Russel is újra házasodott, a helyi televízió riporternőjét, Larkin Groves (Lisa Sheridan) vette el aki Russell harmadik gyermekét hordja a szíve alatt. Larkin bátyja, Dave (Tyler Labine) egy rendes, bár kissé bohókás figura. Őrült összeesküvés-elméleteket gyárt, amik pl. a természeti katasztrófák számának megnövekedését azzal magyarázzák, hogy azokat mesterségesen hozzák létre, egy magasabb szintű összeesküvés elfedése céljából.

Miután Homestead egy hurrikán hatalmas pusztítása után szinte minden kapcsolatát elveszti a külvilággal, furcsa események következnek. Russell lánya a vihar közben különös fényeket lát az égen, a víz irányában. A vihar másnapján Marielt meztelenül találják egy tóban, de arra, hogy hogyan került oda és mi történt előző este nem emlékszik. Későbbiekben furcsa változások mennek benne végbe. Férje, Underlay sheriff karantént rendel el a város felett.

Russell sejti, hogy valami nincs rendben, de a sógora magyarázatát földönkívüliek érkezéséről bolondságnak tartja (még) és nyomozásba kezd. Ennek során különböző furcsaságokra, például egy eszméletlen, furcsa vágási sérüléseket szenvedet tengerészeti búvárra, ill. egy félig elrohadt vízi hullára bukkan.
az ismertető a port.hu-ról van

Kanda - 2009. 01. 10. 22:54

Bajban vagyok, mert ugyan szoktam régi sorozatokat nézni, de általában olyanokat, amelyek “hype”-osak.

Így olyat választottam, ami már csak a neve miatt is ismert, de szerintem manapság már nem látták annyian:
Monty Python’s Flying Circus

Dante - 2009. 01. 10. 22:55

Az rtl klub első éveiben leadta a Nevem: senki c. sorozatot Bruce Greenwooddal a főszerepben, ami csak egy évadot élt meg Amerikában nézve az imdb-t, persze itthon is bukta volt, mert az utolsó részeket már éjfél körülre rakták.
Már nem emlékszem teljesen a sztorira, de egy fotóst játszik, akinek azt hiszem elveszik az emlékeit és tökreteszik az életét, és valami titkos szervezet elől is menekül… már nagyon nem emlékszem, de tetszett a sorozat, ha hasonlítanom kéne, akkor lost és kaméleon keveréke a sorozat feelingben.

Érdemes lenne újra csekkolni:

Bruzsy - 2009. 01. 10. 23:01

The Inside. szucsitg tudna bővebben mesélni, ha kikerülne a vendégkritikája. :-P

netbazis - 2009. 01. 10. 23:02

Harmadik műszak röviden tömören

Bruzsy - 2009. 01. 10. 23:03

Ja, és a Point Pleasant, RTL-éknél is ment idehaza.

Dante - 2009. 01. 10. 23:05
ropi21 - 2009. 01. 10. 23:05

régen nagy kedvencem volt a Parker Lewis Can’t Lose
bár azt nem tudom, akkoriban mennyire volt népszerű, mindenesetre nem volt nagy téma valamint manapság nem hallani, hogy valaki említené

valamint a macskás újságos témát is néztem

mostanság nem tudok mondani olyan sorozatot, amit ne nézne senki az ismerettségi körömből (maximum ha lenne ilyen, gyorsan rászoktatnám őket)

Lina - 2009. 01. 10. 23:05

Surface, Hustle, Kill Point

szucsitg - 2009. 01. 10. 23:06

igen, a the inside. nem fogok róla többet írni, pár kommentben méltattam… küldtem vendégkritikát.

tényleg, winnie a hétre ígérted az e-mailes válaszokat:P

Kanda - 2009. 01. 10. 23:08

Wezir hozzászólása után jöttem rá, hogy a Mortal Kombat: Conquest is pont ez a kategória. Hogy én annó mennyire szerettem ezt a sorozatot!

ropi21 - 2009. 01. 10. 23:10

viszont más gondolat (ezért is új hozzászólás) – zene témakörben. lehet, csak én vagyok ilyen elvakult, de létezik olyan, hogy függetlenül a sorozat iránti érzésektől a zenéjét külön kiemelve követem nyomon
ilyen például a scrubs, aminek összeszedegetett nemhivatalos ost-jét számos alkalommal voltam képes végighallgatni (külön kiemelném a ride c. számot, amit felcsendült Zach filmjében is méltatlanul rövid időre)

vagy fantasztikus a Nip/Tuck-al kapcsolatos Perfect Lie c. alkotás is

/esetleg erről is szívesen olvasnék későbbiekben, akár külön postban, kinek merre hogyan miféle :) /

Clio - 2009. 01. 10. 23:12

Jack és Bobby

Sheppard - 2009. 01. 10. 23:13

Cane – A cukorbáró

zenoli - 2009. 01. 10. 23:14

Tényleg már levették az Oz-t a műsorról(de ez milyen már, hogy az utolsó évadát?)de szerencsére nekem megvan egyben, élvezkedhetek:-))

Clio - 2009. 01. 10. 23:15

Ja és persze Standoff.

Eriel - 2009. 01. 10. 23:16

Nekem anno még gyerekfejjel az egyik emlékezetes sorozatom a Poltergeist volt, ami akkor elég ijesztőnek tűnt, manapság viszont újranézve a részeket, elég nevetségesnek hat. A másik, amit nagyon szerettem (szeretek) a Vadak Ura (The Beastmaster), de sajnos sehol sem található meg szinkronnal, és még hun feliratok sincsenek hozzá… :(

zenoli - 2009. 01. 10. 23:17

Juj az Invasion nekem is nagyon bejött, de kár, hogy csak egy évados volt, pedig ott kiváncsi lettem volna a folytatásra:-((

gonoszkiralylany - 2009. 01. 10. 23:17

black books, és middleman (bár mindkettőt nektek köszönhetően ismertem meg :))

Lex - 2009. 01. 10. 23:17

hát.. talán reunion.. most nagyon be vagyok sózva.. nemtudom mennyien ismerik,a maga 13 részével nagyon szerettem, már néhányszor megnéztem..

Dohi - 2009. 01. 10. 23:17

baaaaaromi sok ilyen van. hadd ne kezdjem sorolni :)

a britcomokat human egyik (egyetlen?) het kerdesenel osszeszedtem, irtam is roluk.

ausztralok kozul a satisfaction (friss, megy is az axn-en, de szerintem a kutya se nezi), welcher & welcher, the micallef program (mindketto shaun micallef agyszulemenye, csucs!).

kanada lecsap: jpod, little mosque.

amerikaibol csak nehany random cim, ami epp beugrik a kozelmultbol: life as we know it (best tinisorozat ever. vagy az egyik best :)), what about brian, welcome to the captain, threshold (de a surface es az invasion is johet ide), etc. etc. etc.

Deino - 2009. 01. 10. 23:19

Witchblade. Amerikai(TNT), 2001fantasy-paranormális sorozat. Hát nem mondom, hogy nyomozós, de a főhős egy New Yorki rendőrnő. Annyira jól kitalált háttértörténete volt, az egészet kicsit ilyen össze esküvés és állandó para hangulat feszítette szinte pattanásig, hogy az hihetetlen. Máig előveszem azt a sorozatot.

jPod: ez kanadai és 2008as termés, de szinte alig ismerik. Egy regény megfilmesítése, bődületesen jó karakterekkel és sztorival, tényleg a karakterek viszik el a hátán a showt, egyet nem tudnék mondani aki felesleges, vagy béna lenne, mind kell és egyik-másik igen szép kalamajkákba keveredik (egyszer pl. a egyiküket eladják kínába egy cipőgyárba, ahol rászoktatják a heroinra, stb.). A show elég lazán áll hozzá mindenhez, brutális poénok vannak benne, szégyen, hogy csak 13. részt ért meg.

DELTA - 2009. 01. 10. 23:20

dirty sexy money :D seholse volt junkie awardson : (

zsíroskenyér - 2009. 01. 10. 23:20

Bár 8 évadot élt meg, és itthon is adják, a junkiek közül valószínűleg nem sokan tudnak a Halálbiztos Diagnózis című krimisorozatról (Diagnosis Murder). Elég egyszerű, nincs benne semmi high-tech kütyü, pár logikátlanság is van, de abszolút szerethető az egész, úgyhogy ajánlom mindenkinek, egy próbát mindenképp megér.

Bruzsy - 2009. 01. 10. 23:20

na, akkor megteszem én, néhány címszóban. tehát the inside: tim minear és howard gordon sorozata, rachel nichols, adam baldwin, peter coyote main cast, nyomozós sorozat, megfelelő rejtélyes átíveléssel, remek történetekkel, foxtól abszolute nem megszokott dark hangulattal (majdhogynem kábelre való lenne).
7 rész után a növekvő ratingek ellenére kasza, de lement a 13 rész később máshol (mellesleg nyár közepén egy 2.5-ös rating egyáltalán nem földeállós bukta sztem egy foxtól), michael emerson vendégszereplés. nagyjából ennyi éltetés elég volt, innentől kezdve legyen elég, hogy ajánljuk. nagyon.

PancakeSpeedy - 2009. 01. 10. 23:26

Firefly – Lehet, hogy csak az idő szépítette meg, de ennek helye van a “Sorozatok Hall of Fame” -jében.

The Middleman – Méltatlanul hanyagolt.
– Erről nincs bővebb infó, hogy lesz e tovább?! Remélem nem lőtték le? Ugye nem?

Miss/Guided – Nagyon jó kis sorinak indult szerintem. Kár hogy 7 rész után jött a kaszás. :(

TorrenteXY - 2009. 01. 10. 23:29

Én szembe megyek az oldallal, és egy érdekes filmet ajánlok.
Mivel tudom hogy itt páran szeretik az időutazós cuccokat, tudok ajánlani egy japán animációst. Nem mennek bele annyira a grafika előnyébe(hátrányába?),tehát nincsenek irreális dolgok benne, élőszereplőkkel is abszolút leforgathatták volna. Egy egyedi élményt ad, és az időutazásos témában is tud egy kicsit újat mutatni.

A film pedig a” The Girl Who Leapt Through Time”, vessetek rá egy pillantást.

Deino - 2009. 01. 10. 23:30

Off: winnie, ha film kell kettőt tudok ajánlani. Talán négyet is.

Night Watch / Nochnoy Dozor
Day Watch / Dnevnoy Dozor

Mindkettőt szigorúan az eredeti orosz hanggal, se az angol se a magyar hang nem adja vissza a nagybetűs Hangulatot. Ez a film szétbombáz. Kegyetlen.

The Go-Getter (bár ez egész visszhangot kavart indie film létére) Imádnivaló. Végig. És a ZENE.

The Sasquatch Dumpling Gang
Erre nem tudok mit írni, az ilyen “ugyanaz a sztori több szemszögből” dolgok mindig tetszettek. Ez meg kicsit idióta film, de vmiért bejött.

bala - 2009. 01. 10. 23:30

eureka
fnl
dirty sexy money

eureka abszolút kevesen nézik sorozat, pedig szerintem teljesen jól el van találva, poénos szórakoztató.

vsylvia - 2009. 01. 10. 23:31

Jack és Jill. Régen imádtam, de nem csodálnám, ha nem sokan emlékeznének rá. Ráaddásul olyan rossz volt, hogy anno az Retek Klubon egy tök izgi résznél hagyták abba és nem tudom, hogy folytatása egyáltalán létezik-e. Sehol nem tudtam megszerezni :(

Miroku - 2009. 01. 10. 23:32

Nekem nagyon tetszet egy sorozat amiben Bryan Brown játszotta mindkét főszerepet. Nem tudja valaki mi volt a címe mert szívesen újra nézném. Valamilyen halhatatlan ikerpárról szólt az jó és rossz örök harcáról.

a. - 2009. 01. 10. 23:34

Jack és Jill rulz és sajnos nem elérhető sehol

zenoli - 2009. 01. 10. 23:35

Miroku: The Wanderer a sorozat címe:-)

FlasH - 2009. 01. 10. 23:36

That 70’s Show – szinte semmi említés nincs erről a blogon, pedig teljesen jó kis szitkom volt, olyan ma már befutott sztárokkal, mint Mila Kunis, vagy Ashton Kutcher. 8 évadot élt meg, az utolsó pár már gyengébb volt, de azért voltak bőven jó részek végig.

Mysterious Ways – rejtélyes, furcsa esetekkel foglalkozó sorozat, a jobb fajtából. sosem voltam x-akták rajongó, de ezt nagyon szerettem. Adrian Pasdar volt a főszereplő, 2 évadot élt meg, s az rtl klubbon volt látható régebben, Rejtélyek kalandorai címen.

PancakeSpeedy - 2009. 01. 10. 23:38

Uhh tényleg kihagytam a Jack és Jill -t. :)
Szomorú, hogy kb. beszerezhetetlen.
Pedig Amanda Peet cutie. ;)

Donnie Darko - 2009. 01. 10. 23:40

A jövőből jött lány (full nosztalgia) :D

Jack és Bobby

Doctor Who (bár ezt eléggé hype-olják, de kb senki se nézi ismerőseim közül) :)

Til Death

Donnie Darko - 2009. 01. 10. 23:41

Ja igen Jack és Jull is nagyon jóóó PalacsintaSpeedy:D

CyClotroniC - 2009. 01. 10. 23:42

Ja és eszembe jutott még valami:

Ghost in the Shell – Stand Alone Complex S1

Nem vagyok nagy anime fan, de ez azért odaszögezett rendesen a képernyő elé. Ugye anime-akció alapjában véve, viszont vannak elég komoly – már-már filozófikus – részek is. Amúgy elég furcsa elegye a szerializált és az epizódikus sorozatoknak. A részek fele teljesen önálló sztorit dolgoz fel, átívelő szál nélkül, míg a többi szál egyértelműen a főszálat kuszálja össze meg vissza, gyakorlatilag epizodikus tartalomtól mentesen. A második szezon nekem be sem jött, de az első teljesen komplett történetet zár le, szal szerintem érdemes megnézni.

Ezen kívül is van egy-két anime, ami tetszik, bár csak a GITS:SAC-et merném ajánlani, vagy maximum még a Full Metal Panic-et, bár ehhez tolerálni kell az infantilizmust is rendsen. :)

varecza - 2009. 01. 10. 23:44

Oz
és ma kezdődne az utolsó évad de hol a faszba van???

gizurr - 2009. 01. 10. 23:45

Oh, termeszetesen a nagy kedvencem a The Hollowmen. :) Meg mindig futo ausztral sorozat, ami most sajnos pihenon van. Aki nem latta volna es szereti a politikai sorozatokat azoknak mindenkeppen ajanlom. Egy nagyon vicces show arrol, hogyan es miert csinaljak a politikusok azt amit. Sokszor lehet kapcsolni a valo vilagban torteno dolgokkal.

Egy masik jo kis sorozat Kanadabol a Little Mosque on the Prairie. Jo koncepcio es egy nem annyira ismert kulturat mutat be.

Regiek kozul meg a Sliders, bar nem tudom az mennyire volt hypeos akkoriban.

Harlequin - 2009. 01. 10. 23:45

Már említették, de nekem is nagy kedvenc volt a Complete Savages :) Tv2 néha előszedi, s Rém rendetlen család néven szokta adni a matinésávban hétvégén. Hátha megint lesz eszük, s újra előszedik vmikor.
Na meg persze Mesék a Kriptából. Alap.

oroce - 2009. 01. 10. 23:46

Breaking Bad, Malcolm in the Middle -nah még 1 hanyagolt sori- apukája a főszereplője!
Egy vegyész/kémikusból lett drogkészítéssel foglalkozó emberről szól!

isolde - 2009. 01. 10. 23:46

a Middlemant tényleg méltatlanul kevés hype övezte, pedig az all-time top 3 sorozatomban benne van

gizurr - 2009. 01. 10. 23:48

Elfelejtettem emliteni meg az Ifju Indiana Jones Kalandjait. Ha jol tudom nem volt nagy szam Amerikaban, de nekem annal jobban bejott. :)

helix - 2009. 01. 10. 23:49

Medium és Eureka. Mindkettő nagyon jó sorozat szerintem, de nem valami hype-osak sajnos :)

Endeavour - 2009. 01. 10. 23:49

Human írt a Two Guys, a Girl and a Pizza Place c. sitcomról “méltatlanul elfelejtett” címkével még 2007-ben – most kezdtem el darálni – mindenkinek ajánlom! Ryan Reynolds egy-két jól megírt mellékszereplő-karakterrel lemossa a pályáról az agyonhypeolt TBBT-t és HIMYM-t.

Negatívum, hogy magyar feliratot nem találtam, angolt is csak a pilothoz:)

Spleen - 2009. 01. 10. 23:51

Az igazságosztó (Vengeance Unlimited)

Csak annyit, hogy Michael Madsen a főszereplő! Szerintem ez mindent elárul róla. 1998as sorozat, így elég nehéz beszerezni, csak egy évadot élt meg, de az iszonyatosan jó lett!

johndoe - 2009. 01. 10. 23:56

‘jPOD’-ot már említette Deino, ami tényleg egy hihetetlenül abszurd és vicces sorozat, maga a könyv se semmi. Nem egy közönség kedvenc sorozat, biztos sokaknak nem jön be a humora, akinek viszont igen, azt odaszögezi minden másodperce. Kult Klasszikus.

Amit viszont még ajánlanék az a ‘Life as we know it’ ABC adta 2004-05ben, és a Grace Klinika kapta meg a hamar elkaszált sorozat helyét. Számomra az egyik legjobban sikerült tini sorozat, igazi feelgood alapvetés, kellő mennyiségű drámával. Egy-egy titok nem húzódik évadokig, hamar kiderülnek, és görgetik is előre a sorozat szálljait. Sajnos a részek számával a minőség is egyre inkább nőtt, és pont a 13. az egyik legjobb, sajnálja az ember, hogy pont ott van vége. Mindenesetre Missy Peregrym (Reaper, Heroes) is szerepel, egy esélyt megér.

geo - 2009. 01. 10. 23:56

Nincs ilyen, legfeljebb a BSG, amit azért nem olyan kevesen ismernek, de inkább fanfavorit és még nagyobb ismertséget érdemelne.

Dohi - 2009. 01. 11. 00:00

johndoe: remek izlesed van, ezeket en is emlitettem :)

rgranc - 2009. 01. 11. 00:00

Nem kérdés, a Firefly. Tökéletesen megfelel a kérdésnek: relatíve kevesen ismerik, de akik megnézték, azok szinte mind rajongóvá váltak. Legalábbis ismerőseim közt.

Lili - 2009. 01. 11. 00:00

varecza: hát az Oz csak úgy szépen elvándorolt valamerre így 8 résszel a vége előtt. jó fejek :(

winnie - 2009. 01. 11. 00:02

bár human szokott ilyen megjegyzéseket tenni:), de hadd szólaljak fel.

friday night lights, cane, medium, eureka, dirty sexy money – elhihetitek, hogy ezeket a sorozatokat ismerem, ismerik a blog olvasói, nem véletlenül írtam, hogy pár éve befejeződötteket keresünk.

vagy firefly – közel sem kis elfeledett sorozat, hanem kult:)

savanah - 2009. 01. 11. 00:03

Régi: Még sosem láttam a junkie-n, kiskorom kedvence, Little house on the prairie (A farm ahol élünk), elég nehéz mostanság beszerezni…

varecza - 2009. 01. 11. 00:03

most ez komoly? még a 23.30 is idősávban egy alig nézett csatornán is megbukott minden idők egyik legjobb sorozata? vagy valami technikai oka lehet? faszkivan. most tölthetem le,rádásul igen gyenge minőségben van fenn, ezért is néztem inkább a tvben.

rgranc - 2009. 01. 11. 00:03

És talán még egy, jó régi (még tizenéves voltam, amikor ment valahol a belgrádi tévében), a Sledge Hammer.
http://www.sledgehammeronline.com/

Krimikomédia, a pasas dilinyós, erőszakos, a Magnumjába szerelmes, a stukkerrel a párna alatt alszik.

johndoe - 2009. 01. 11. 00:05

hopp, és tényleg. Dohi, ezen átsiklottam.

Kanadáról eszembe jutott a Being Erica, ami szintén jónak ígérkezik… bár kiderül mi lesz még vele.
Ez egy fiatal lányról szól, aki állandóan elcsesz mindent az életében, de egy fura pszihiáter segítségével újraélheti a ballépéseit.

Dohi - 2009. 01. 11. 00:06

ah, most ugrott be meg egy: the war at home. egyik kedvenc sitcomom, es mivel fox, csoda, hogy 2 evadot megert. bar mintha az s2 dvd azota se jelent volna meg, de lehet, hogy tevedek.

Ryke - 2009. 01. 11. 00:08

Rex felügyelőt senki nem írta? :D

Pesza - 2009. 01. 11. 00:10

A farm ahol élünk :D
Ez nagyon jó kis sorozat volt, teljesen meg is feledkeztem róla.

Lili - 2009. 01. 11. 00:10

nem hiszem, hogy technikai ok lenne, mert a következő hetekben sem lesz műsoron… mondjuk én már végignéztem egyszer, mindenesetre nagy szemétségnek tartom.

Álom - 2009. 01. 11. 00:12

halott akták…………magyarul nem tom ez volt e a címe

Álom - 2009. 01. 11. 00:13

amúgy meg egyértelmű,hogy McLeod’s Daughters,egyértelmű

Álom - 2009. 01. 11. 00:16

sorry van………….a döglött aktákra gondoltam.

johndoe - 2009. 01. 11. 00:20

Meghökkentő Mesék – Roald Dahl történetei egy angol antológia sorozatban. 79-88 között ment, 9 évadot élt meg, gyerekkorom egyik meghatározó élménye volt :)

BlaiSeCT - 2009. 01. 11. 00:22

Now and Again, Palmer elnökkel a főszerepben :)

spamdog - 2009. 01. 11. 00:34

The Adventures of Brisco County Jr.
Igaz csak egy évadot élt meg (27 epozód) de rendes lezárása volt.

Threat Matrix/Végveszélyben
Post-9/11-es sorozat egy évad 16 rész olyan főszereplőkkel mint James Denton Kelly Rutherford Melora Walters Shoshannah Stern

Hull High / A suli
Ezt még a Disney vasárnapi műsorblokkjában adta a királyi tv (1 évad 8 rész). Szárnyait bontogató Kenny Ortega aki mostanában a High School Musical-lel keresi zsírosra magát.

symor - 2009. 01. 11. 00:48

Unalmamban találtam rá az In Treatment című HBO sorozatra, amiben Gabriel Byrne (A halál keresztútján, Közönséges bünözők)terapeutaként szerepel, beszélgetéseinek alanyai pedig egy-egy epizódot elfoglalva a hetente ismétlödő terápiás alkalmak alatt neki tárják fel saját sérülékenységüket, szorongásukat és vágyaikat. Nekem Laura (Melissa George; Alias, Grace klinika) miatt váltak nekem igazán várakozásteljessé a sorozat hétföi alkalmai, persze a többi páciens sem utolsó hangnemében és érdekességében, szinte mindenki megtalálhatja a számára vonzó embertipust, hisz megfordul a pszichiáternél a maga titkaival az életét veszélyeztető pilótától, kamaszlánytól kiindulva a saját kapcsolatukat gyilkoló házaspárig. Mígnem a terapeuta megy el saját napján egy viszavonult kolléganőjéhez, akire egyszerre mentoraként és riválisaként tekint, hogy kibeszélhesse a beszélgetések miatt belészorult indulatokat, feláldozott saját magánéletét.

A sorozat a részek előrehaladtával szinte ellenállhatatlanul magába szippantja a rá fogékony nézőjét. Ritkán tapasztalni ilyen érzékenyen megírt, tisztán szuggesztív színjátszásra épülő sorozatot. Kivételes, hogy egy sorozatnak ilyen emberi értéke, humánuma van.

A fenntiekből ne következtessetek tévesen hasonlóságra olyan “szeretnivaló” sorozatokkal, mint a Farm, ahol élünk, vagy a Hetedik mennyország. Hisz ezeknél jóval egyszerübb, intelligensebben létrehozott sorozatról van szó! Közelebb a valóság talajához, mely ritkán ennyire jól érzékeltetett az emberi kapcsolatokról környeztük szereplőivel szemben.

Nem mindenkinek, csak azoknak ajánlom az In Treatment, akik érzékenyek az értékeire.

Lac - 2009. 01. 11. 00:52

régebben ment egy sorozat amiben a főszereplő minden nap megkapta a következőnapi újságot, az nekem nagyon bejött, bár lehet, hogy csak mert kicsi voltam. a címe most nem ugrik be.
a másik az isteni sugallat, volt hangulata, de nem emlegette senki, és ha jól tudom kaszát is kapott.
az hbo-n ment a war at home, azon mennyit visítottam, mégis keveset lehet róla hallani.
meg az ősidőkben(számomra) még az rtl indulása körül volt egy sorozat ami egy amerikai kisváros/farmon játszódott és egy család élete volt a középpontba, kicsit naiv de aranyos sorozat. annyit tudok írni róla hirtelen h az egyik csaj megvakult benne talán így beugrik valakinek, de se a címét se más jellegzetességet enm tudok mondani róla. na modnjuk ezzel túl sok mindent nem árultam el :D

Oscee - 2009. 01. 11. 01:06

Slings and Arrows

Kanadai dramedy (a legjobb a műfajban szerintem). 3 évadot ért meg (2003/5/6), egy színház körüli életet mutat be egy fiktív, New Burbage Festival nevű rendezvénnyel kapcsolatban – a 3 évadban 1-1 Shakespeare darabot rendeznek/adnak elő.
Kicsit fekete komédia, kicsit talán insider is, és egy kis elvont/misztikus vonal is van. A szereplők szerintem zseniálisak. Ja és a mellékszerepekben olyan nevek, mint Rachel McAdams (s1) vagy Sarah Polley (s3).

Meg ugye a ReGenesis, szintén kanadából, de azt mindenki ismeri, csak senki nem nézni (sajnálhatják :P)

(+ még van pár egyéb kanadai sorozat, amibe belenéztem, és jónak tűnt, de idő nem volt rá, és még pár, ami érdekelne, de elérhetetlen :S)

Meg egész jó volt a brit Eleventh Hour is.

Binky - 2009. 01. 11. 01:07

Nekem szinte csak olyan sorozatok a kedvenceim, amiket elkaszáltak, nem lettek siekresek vmiért, pedig iszonyat jók. Dead like me, Wonderfalls, John Doe, Dark angel, Moonlight.
MÉg szeretem az Extrast, Ricky Gervais nagyon nagy, ezért bírom a brit Office-t is.
Illetve arra szoktam még rá, hogy a sorozatos kedvenceim filmjeit keresem meg, és gyűjtöm be. Nagyon király visszanézni egyeseket, akik pl. gyerekként szerepeltek egy sorozatban , aztán felnőttként már mennyire jobb a szereplésük. Ilyen volt Zachary Bennett – Felix King a Váratlan utazásban, akit megnéztem a Just business c. kis kanadai filmben. Nagyon nagy volt. :) És még sok ilyen van.

Oscee - 2009. 01. 11. 01:11

Most látom, animét is írtak fentebb, hát azt többet is tudnék ajánlani (pedig sokat én se láttam), de gondolom az nem nagyon tartozik a junkie profiljába.

atillaahun - 2009. 01. 11. 01:12

Felicity. ’98-02-es négy évadot megélt sorozat. Egyetemista fiatalok 4 évét kíséri végig. Kb. 30 országban adták, csak magyar hang nem készült hozzá, fel sem foghatom miért.
De van egy olyan érzésem, ha valamelyik csatorna most, 10 évvel később fillérekért megvenné a jogokat és csinálna hozzá szinkront, meg egy kis reklámot, betenné késő délutáni adásidőbe, csak pislognának milyen nézettséget hozna.

Cane. Jimmy Smits, alias Miguel Prado (Dexter) főszereplésével, egyenletesen nagyon jó első évaddal. Dallas feeling-es nagy család, csak olaj helyett cukornád, plusz izgalmas alvilági kapcsolatok.

True Blood. Címszavakban: kisváros-gondolatolvasók-vámpírok-alakváltók-vérfarkasok-ördögűzés. Tele vérrel, szexel, és ritka jó Dexteres morbid humorral. Plusz szvsz (eddig ugyan ismeretlen) de zseniális színészekkel.

nyöffke :) - 2009. 01. 11. 01:13

Pasadena. ez ugrott be egyből.

valamikor 2 éve a másik kedvencem, a Joan of Arcadia (szerintem ezt azért többen ismerik) előtt ment dél körül, a junkie keresője is csak két bejegyzést talált róla. tetszett, jó kis családi dráma volt.

cloudberry - 2009. 01. 11. 01:13

Angyalok Amerikában – bár ez inkább minisorozat

atillaahun - 2009. 01. 11. 01:19

Ja és majd elfelejtettem. Nagy sajnálatomra 1 évadot megélt Invasion. William Fichtner-rel, (Alexander Mahone – Prison Break) és Eddie Cibrian-nal (Jimmy Doherty – Third Watch).

anneshirley - 2009. 01. 11. 01:20

Váratlan Utazás
Jack és Jill
Halálbiztos diagnózis
A Simlis és a Szende
Bir-lak
Egyszer volt… az élet/és társai
Kaliforniába jöttem

madcows - 2009. 01. 11. 01:25

Dr Vegas – nekem valamiert hatalmas kedvenc volt anno, erdekessegkeppen akkoriban kezdte vetiteni az rtl a szokes-t, de az elso reszeket untam, igy megvartam, mig vege lett a pb epizodnak, es keson zuhantam ra, hatalmas sorozat, kar, h nem adtak ki dvd-n, mara mar fellelhetetlen (felirattal v szinkronnal duplan fellelhetetlen), Dr House-al egy evben indult (asszem), de ezt birtam, mig House-t unom
Jah, es A Bit of Fry & Laurie – Hugh Laurie es Stephen Fry regi Monty Phyton szeru musora, youtube-n talaltok reszleteket, meg itt magyar felirattal is: http://hollyshit.weebly.com/a-bit-of-fry-and-laurie.html
Jah es a Kill Pointot sajnos nem sikerult vegigneznem, pedig erdekelt :(
Mostanaban ismerkedtem meg egy FurTV cimu sorozattal, hatalmas :D

Nick - 2009. 01. 11. 01:33

Eriel: omg, pont ugyanigy voltam a Poltergeisttel. Kiskoromban mindig majd’ kitortem a nyakam ugy lestem ki a szobambol, hogy lassam, most meg nemreg megneztem es rohejes. :)

Meg valaki irta meg a Mysterious Wayst, azt en is nagyon szeretem, es alig ismerik… A Middleman szinten.
Vagy a Futurama, ami zsenialis, bar nem tudom az mennyire szamit, mert elismertnek elismert, megsincs eleg rajongoja, sot, es elegge mostoha banasmodban volt resze.

- 2009. 01. 11. 01:34

Egyértelmű: Friday Night Lights!
Egyszerűen csodálatos!
Clear eyes, full hearts…

ergya - 2009. 01. 11. 01:36

Régesrég, még amikor nem voltak kertévék, a magyar 1-en ment a walt disney 1 órás válogatás féleség, ebben volt egy pár részes sorozat, angol címe: Earth Star Voyager, magyar pedig Csillagutasok, íme néhány részlet belőle:

http://www.youtube.com/watch?v=innFHLW357c
http://www.youtube.com/watch?v=IDVzm-pCR6g&feature=related

Egyáltalán ismeri valaki? :)

bb - 2009. 01. 11. 01:37

Amiknek már vége van: Black Books, Spaced, Riget, Oz, Monkey Dust (Ez utóbbi egy zseniális brit animációs sketch-comedy.)
Ami még fut: The Venture Brothers

CyClotroniC - 2009. 01. 11. 01:47

Örülök, hogy ennyi FNL fan van, de ami JAWs jelölésig viszi, az szerintem nem tartozik be az “ismeretlen” kategóriába, de ti tudjátok :D

Oscee - 2009. 01. 11. 01:47

Téényleg Spaced! Az is ütős volt – mi van a remake-kel? :)

Ugyancsak tőlük nagyszerű a Big Train, bár az csak azoknak ajánlott akik szeretik a skeccseket és/vagy brit humort (a staring world championship-en napokig röhögtem, jútúbon is megtekinthető btw)

- 2009. 01. 11. 02:01

friday night lights, cane, medium, eureka, dirty sexy money – elhihetitek, hogy ezeket a sorozatokat ismerem, ismerik a blog olvasói, nem véletlenül írtam, hogy pár éve befejeződötteket keresünk.

Erről lemaradtam, elnézést…

jimi - 2009. 01. 11. 02:01

Trailer Park Boys, ennyi.

srayi - 2009. 01. 11. 02:03

Step by Step

Swarley - 2009. 01. 11. 02:10

Az évekkel ezelőtti tv2-s rtl klubbos szombat/vasárnap délelőtti sitcomok jutnak az eszembe. Híresebb az Egyről a kettőre (Step by step). Nagyon szerettem anno. Továbbá ott van még egy, aminek a magyar címére nem emlékszek, de a főszereplője az Austin Poewersből a Harmadik, az a szemölcsös fickó. Kis imdb kutakodás után… ő Fred Savage és a sorozata ami tetszett az a Working Jókat nevettem még a Rém rendetlen család (Complete Savages)on is.

dius - 2009. 01. 11. 02:16

Reunion nagyon jó kis alapsztorival indult de kaszát kapott:(
Dead like me, megélt 2 évadot az is nagy kedvencem
Roswell, 1ik első sorozatom, de nagyon alap
My so called life:), másik alap Claire Danessel

Carmen - 2009. 01. 11. 02:22

Csakis a Carnivale. Felülmúlhatatlan!

roderick - 2009. 01. 11. 02:36

Kvázi friss sorozat de nem nagyon láttam megemlítve a blogon Hollowment, csodálkoztam is hogy itt kommentben előkerült. (Azthittem már, hogy csak én néztem kis hazánkban.) kb. az Elnök emberei és az Office törvénytelen gyereke. Mondjuk szerintem kicsit túl elvont hogy széleskörben népszerű legyen, de azért érdemes belenéznie annak akinek tetszett az előbb említett két klasszikus egyike.

dovi - 2009. 01. 11. 02:48

Sitcomok közül a Class és a már említett Comitted is hamar véget ért sajnos. A Joey is tetszett, az sem volt túl felkapott, és 2 évadot ért meg.

Lord Picard - 2009. 01. 11. 03:31
Dohi - 2009. 01. 11. 03:31

a being ericat en is kineztem magamnak, aztan meglatjuk. egyelore varok meg par epizodot, es csak azutan kezdek bele.

a class-t pedig ezek szerint mas is birta – es sajnalta a korai kaszat – rajtam kivul.

JoHn - 2009. 01. 11. 03:33

barátok közt:D:D lol
egyébként nem nagyon olvasgattam a kommenteket de nekem egyik nagy kedvenyem a john doe

JoHn - 2009. 01. 11. 03:34

jav: kedvencem

Lord Picard - 2009. 01. 11. 03:35

Uhh, első linkelés, nem nagy sikerrel :S Bocsi :S Ha moderáljátok, simán így beírom az Amazon-hoz a linket: http://www.youtube.com/watch?v=7huUIuBIaVg Tényleg bocsi! S a Magyar intro-hoz ment volna a link, ami az egész szöveget bebarmolta, az Amazon link meg a Egy kis ízelítőre.

JoHn - 2009. 01. 11. 03:37

ja és sorry for the triplepost de most jutott eszembe hogy itthon valszeg elég underground dolog de futurama és venture bros zseniális

Human Insect - 2009. 01. 11. 03:41

tényleg nehéz felfogni hogy blog inudlása előttit? Venture még most is megy, John Doe csomót volt emlegetve (bár 2006 előtti ha jól rémlik), Class vazz, Reunion… és lehetne folytatni

Tényleg, a kérdés is olvassátok el, ne csak a kedvenceiteket sorolojátok, hanem a kérdésre válasz kedvenceiteket.

Swarley - 2009. 01. 11. 04:02

Még beugrott egy ami régebben tetszett. A magyar címadás gyöngyszeme:)
Rejtélyek kalandorai (Mysterious Ways)
Egy antropológia tanárról szól, aki természetfeletti dolgok után kutat, hol megmagyaráz, hol elképed, hogy mik vannak. Mindenesetre a misztikumok kedvelőinek bátran ajánlom.

keszikutya - 2009. 01. 11. 04:11

Évekkel ezelőtt -2003- a teve2őn volt egy sitcom,neve Tea..én szerettem (főleg a csellista csajt), a nép nem. :(

symor - 2009. 01. 11. 04:44

Bocs, hogy nem olvastam el elég figyelmesen az útmutatást a várt válaszról, ráadásul ki volt emelve. Sokan nem tették meg hozzám hasonlóan, de csupán a kérdést magát figyelembe véve, tehát “méltatlanul kevesen ismerik, nem övezi különösebb hype” – típusú sorozatot említve sokan igyekeztek jól válaszólni. Hiszen attól, hogy a blog már létezett és a sorozat nem 2006 előtti az attól még lehet méltatlanul kevesek által ismert, mert a junkie ismertsége nem befolyásolja az általános ismeretségét.

Minden előttem szoló tévesztőnek üzenem ilyen a fától az erdőt alapesete, de örülök, hogy nem vagyok egyedül figyelemzavaros.

Bocs a rossz kommentért és itt az új ajánlás:

Robbie Coltrane ma érdemtelenül kevésszer emlegetett sorozata a Cracker, melyben Dr. Eddie ‘Fitz’ Fitzgerald bűnügyi pszichiáter szerepében készítette el karcos profilját az elkövetőkről. Nemritkán viselkedésével konfliktust teremtve kollégái és családja közt.

Komoly alapmű a modern bünügyi sorozatok történetében, amiben megfordult az angol színjátszás legjava Coltrane mellett. Kultuszstátuszát ugyan őrzi, de méltatlanul elhallgatott sorozat a szűk figyelmes szakmát és a szemfüles szigetországbelieket leszámítva.

Christopher Eccleston meggyilkolása, áldozattá válása az őt csapdába ejtő pszichopata Robert Carlyle által máig az egyik legösszetetebben, legfélelmetesebben és legmegrázóbban elkészített epizód a sorozattörténelemben. Aki látta az emlékszik rá, aki meg nem annak csak annyit írok Ecclestont kb. ettől kezdve említették a színpadi körön kívül a filmesek is az angol színjátszás nagy nevei között.

Kowy - 2009. 01. 11. 05:53

Hull High nálam is befigyel :)
Érdekes hogy ez anno nem jött be a népnek és az NBC levette a műsorról, míg a ratyibb HMS mindenkinek bejön… Változnak az idők, vagy csak én örexem :)

Step by Step / Full House alapmű, ~10 éve még a (menőnek számító ámbár lopott) HBO-n nézte szerintemn fél ország

Doogie Howser és Parker Lewis alapmű, bár most nem térnék ki rájuk

Viszont ami nekem még gyermekkoromból emlékezetes maradt és sokan emlékeznek rá talán innen is, az a “Benji, Zax & the Alien Prince”
Ha esetleg bárkinek meglenne, kérem jelezze ;)

peeass: 80s pwnzya

Yeto - 2009. 01. 11. 06:48

Wolf Lake meg a Quark

Az előbbi Twin Peaks mínusz abszurditás plusz farkasemberek, egy évad után kasza, valamikor ezredforduló körüli, fain zenével, a Quark meg sci fi paródia, talán nyolc részt ért meg 78-ban, SW-t, ST-t meg ilyeneket parodizál, fantasztikus. Galaxy Quest nagy elődje. (Utóbbit hol lehet DVDN megszerezni?)

Yeto - 2009. 01. 11. 06:49

Cristopher Ecclestone és Robert Carlyle együtt? Nyám.

L@ci - 2009. 01. 11. 07:40

Nálam ez egyértelműen a Carnivale.
Azt hittem a Twin Peaks-et nem lehet überelni, de a Carnivale-nak sikerült. :|

kaito - 2009. 01. 11. 07:46

a relativity jutott eszembe, ami sajna csak egy évadot élt meg, és dvd-n se jött ki (a királyi tévén ment itthon). romantikus dramedy volt kimberly williams és david conrad főszereplésével, és olyan ismert arcokkal mint jane adams, adam goldberg, richard schiff, lisa edelstein, stb.

Shaba - 2009. 01. 11. 08:26

Az én egyik nagy kedvencem a Bette volt 2000/2001-ből. A sorozat az RTL Klub-on és a Cool-on is lement már párszor. A sori sajnos csak 1 évadot, összesen 16 részt élt meg és teljesen a már mostanra 60 fölött járó Bette Midler életére és karrierjére épült. Szóval aki nem igazán ismerte az énekesnő/komika korábbi munkáit, annak a sitcom jónéhány poénja nem mondott semmit.
Férjét pl. az a Kevin Dunn játszotta, aki jelenleg Samantha apja. ;) De emellett persze jópár “nagy név” is szerepelt a sorozatban: Danny DeVito, Tim Curry, Oprah Winfrey, Dolly Parton, Olivia Newton-John vagy Jon Lovitz. A pilotban a lányát még Lindsay Lohan játszotta, de utána őt lecserélték a készítők.
Ha jól figyeltem meg, a házbelső nagyon emlékeztet a Két pasi meg egy kicsi díszleteire… Lehet, hogy egy cég készítette? (Hátha valaki tudja.)

kisqqcs - 2009. 01. 11. 08:27

Igazából nem tudom, hogy mai szemmel mennyire állnák meg a helyüket, de még a gimiben nagyon sok olyat néztem, ami nagy kedvenc volt: 21 Jump Street, Millennium (nyilvén nem jó ide, mert kult), a Kyle Chandleres Kiválasztott, Poltergeist, The Legacy, a Robotzsaru sorozat és azt hiszem a fent említett Nowhere Man-ből is láttam jó pár részt. Illetve volt még egy sorozat Marlee Matlinnel és Mark Harmonnal, amit nagyon szerettem (imdb szerint Reasonable Doubts), bár ebből csak annyi maradt meg, hogy imádtam, amikor Matlin pörgősen nyomta a jelbeszédet :)).
Ja,és ott van a Power Rangers, amit még néztem a németen (üssetek ;), bár valamelyik nyáron elkezdtem youtube-on nézni őket és elég gagyinak tűnt. Meg a koppintás a VR Troopers :).
Ezek nagyrészét nem néztem újra, de akkoriban nagy kedvencek voltak.
Ja, és a Szökevény sorozat, az is mekkora király volt, bazi nagy cliff-fel a végén :).

atti - 2009. 01. 11. 08:27

L@ci teljesen egyet értek veled: Carnivale!!!!!

+ nagyon szerettem a Mocsok Macsók Meséit (The Mind of the Married Man), de sajnos itthon csak egy évadot adtak le a kettőből.

Cinzina - 2009. 01. 11. 08:28

McLeod Lányai. Nagyon kevés szó esik róla, pedig Ausztráliában évekig ez volt a legnépszerűbb drámai sorozat. A történet jó (farmot vezető lányok a farmot vezető fiúk ellen és együtt velük), aki szereti a csöpögősebb sorozatokat, annak mindenképpen ajánlom. A sorozat zenéjét Rebecca Lavelle énekli, gyönyörű dalok, igazán passzolnak a sorozathoz. 8 évadot és több mint 200 epizódot ért meg, igaz, sajnos a vége felé több állandó szereplő is távozott, akiket rendszerint értelmetlen halállal írtak ki a sorozatból. Ettől függetlenül nekem ez az egyik kedvenc sorozatom.

kisqqcs - 2009. 01. 11. 08:30

Kimaradt egy: a Kindred:The Embraced. Vampire: The Maskerade világában, bár inkább intrikálós-romantikus volt, mint horror :).

f.fredericks - 2009. 01. 11. 08:33

Legelőször is az Oz (iszonyat komoly). Aztán Third Watch (de sztem az anno volt hypolva). Parker Lewis Can’t lose (bár lehet ma már nem nézném meg). Arliss (valami magyar adón adták egyszer és tök jó volt, mert rengeteg sportoló szerepelt benne). Ja és gyerekkoromban szerettem a Váratlan utazást (Road to Avonlea):P

zdawg - 2009. 01. 11. 08:40

fut még, de szerintem bőven underrated itthon: curb your enthusiasm avagy a félig üres. belekezdtem és megfogott a bunkó humora. beloved cunt :)
aztán két sitcom, akiktől fájóan hamar vettünk búcsút: arrested development, illetve a kitchen confidential…
még egy sitcom, ebből ugyan csak egy részt láttam, de szintén tetszett, nagyon kíváncsi lennék rá és hamar kaszát kapott: twenty good years jeffrey tambor (arrested development többek között) és john lithgow főszereplésével. két 60-as öreg rájön, hogy nem éltek még semmit és be kell hozni a lemaradást…
amit még nagyon alulértékeltnek tartok az a the wire, pedig bőven odaszögez a képernyőhöz durva realizmusával.

matula - 2009. 01. 11. 08:41

that 70s show. nálam top sitcomok között van, az tuti.

Sefi - 2009. 01. 11. 08:42

Hmm blog indulása előtt? o0
Early Edition hatalmas kedvencem volt (a macskás-újságos^^)
Ilyen kicsit gagyi kalandsorozat, de a The Beastmaster, sem volt rossz
ennyit tudok hirtelen, a blog előtti időkben nem voltam nagy junkie

ProTech - 2009. 01. 11. 08:48

Stella: Egy evadot megelt sorozat talan a Comedy Central-on ment. Harom stand up komikus oszedobott egy nagy marhasagot: Michael Ian Black, Michael Showalter, David Wain. Ha egy szoban kene jellemezni akkor kb. mesefilm elo szereplokkel. Sok jelenet Donald kacsaban, vagy Tom es Jerry-ben is elment volna, de ugye elo szereplok, es emiatt nagyon viccesnek hatott. Eleg sok rajongoja volt aranylag elismert is (IMDB: 8.2/10). A sorozat vagy magaval rant es a legjobb comedy amit lattal, vagy az eslo resz utan dobod mert nagyon nem jon be.

Egyebkent ha mar filmekrol is volt szo, meg a Stella elott szerepeltek a Wet Hot American Summer cimu filmben, ami szinten nagyon jo, es nagyon kevesen ismerik.

Rocko - 2009. 01. 11. 08:52

Parker Lewis Can’t Lose.

Mizchris - 2009. 01. 11. 08:59

Az Amazon nálam is igen erősen megmaradt, nekem az nagyon nagy kedvenc volt, és én is úgy emlékszem, hogy olyan befejezetlen volt az egész. Tán sikerült beindítaniuk a repülőt és akkor páran elrepültek és ennyi.
Az igazságosztó meghát…hűűűűha. Michael Madsen király volt benne, meg az egész koncepció jól működött, ez a “tettem egy szívességet, majd valamikor fogok kérni én is egyet”. Cool volt, nem is beszélve, hogy MM az egy jóóó pasi, így eye-candy is volt egyben.
Symor: jó, hogy hoztad a Cracker-t, anno pont ott hagytam abba, mikor Chris-t meghal benne, akkora sokk volt, hogy azóta sem tudtam tovább nézni. Viszont megérné, az egy minden tekintetben ütős sorozat volt, és Robbie Coltrane megmutatta, hogy több ő, mint szimpla Hagrid :) (mondjuk, akkor még nem is volt HP tán)
Abban meg igazad van, hogy Chris a Cracker után lett keresett sorozat és filmszínész, de igazából lehidalni a 1991-es Let him have it után hidaltak le tőle a filmesek, de a dícséretfellegek ellenére valóban nem lett rögtön azonnal foglalkoztatott. De aztán később :))

muricz - 2009. 01. 11. 09:02

Egyértelműen a BREAKING BAD!

luca - 2009. 01. 11. 09:03

A Wonderfallst én is csak ajánlani tudom, pláne azoknak, akiknek a Dead like me, illetve a Pushing Daisies bejött, hiába, az alkotójuk ugyanaz… A Wonderfalls tulajdonképpen egy családról szól, de ebben is van egy kis természetfeletti plusz, mert a főszereplő lányhoz az arccal rendelkező egyébként élettelen tárgyak beszélnek (jétékoroszlán, kitömött hal, stb.), és ráveszik dolgokra. (Have a pancake!)
A Spaced is alap, viszont a hideg kiráz attól, hogy esetleg amerikai remake készül. Ez a sorozat abban a korban és annak a korosztálynak nagyon működik, nem hiszem, hogy így kb. 10 év múlva ezt újra lehetne csinálni. Vagy a felismerhetetlenségig átírják.
A Black Books-t is csak ajánlani tudom, az egyik kedvencem, és aki ezt látta már, az megpróbálhatja a Father Ted című ír sorozatot. Ez a 90-es évek második felében futott, és az egyi írója a Black Books-on is dolgozott. Ez persze nem azt jelenti, hogy a téma ugyanaz. A Father Ted 3 papról szól, akik egy kis szigeten éldegélnek. Hihetetlennek tűnhet, de ebből az alapból remek történetek keverednek ki. (Mélyen hívő emberek inkább kerüljék.)
Annak idején én is nagyon bírtam Parker Lewis-t, ma már nem hiszem, hogy tetszene. (felnő az ember, na) A Futurama-t viszont még most is nézem néha, ha éppen valahol elcsípem, ezt is csak ajánlani tudom.
És nevezzetek bolondnak, de az egyik nagy kedvencem a Csengetett Mylord, bár ez gondolom azért a többségnek ismert.

jemvatjem - 2009. 01. 11. 09:07

the comeback

selley - 2009. 01. 11. 09:10

Homicide-Life on the Street: valaha volt legjobb sorozat, legjobb szereplőgárdával

Desmond Wallace - 2009. 01. 11. 09:10

Parker Lewis
Amazon
Föld 2
Csillagutasok (mini)
Ausztrál expressz
Észak és Dél (USA)
Grant kapitány gyermekei (szovjet)
A látogató

Desmond Wallace - 2009. 01. 11. 09:15

És még két francia mini:
A nyomorultak
Napóleon

Plusz egy angol:
Cook kapitány (1987-es angol mini)

Aród - 2009. 01. 11. 09:18

HIGHER GROUND itthon Erdei suli címmel ment kb 6éve. Most nézem, hogy imdb-n 8,6-ot kapott. Sajna csak 22 részt élt meg. Egy rakás problémás tizenévesről szólt, akiket az erdőbe toloncoltak gyógyulni. A most Criminal Minds-os A.J. Cook és Anakin Skywalker is játszott benne.
Nézte vki rajtam kívül?

lucfenieux - 2009. 01. 11. 09:49

Ezt a sorit annak idején nagyon nyomtuk:
http://www.imdb.com/title/tt0115332/

Elég jó szereplőgárda nyomta benne

Két - 2009. 01. 11. 09:49

nagy kedvencem volt az Acapulco Heat, foleg a főcímzene :)

Két - 2009. 01. 11. 09:53

es tudja vki, mi volt annak az angol mesesorozatnak a neve, amiben talan a sotet kozepkorban jatszodik.
a mesemondo ul egy fotelben a kandallo mellett, s meselni kezd .. es megelevednek a szereplok, tele szornyekkel, emberekkel, mindenki koszos, es iszonyat jol vannak maszkirozva

vsylvia - 2009. 01. 11. 09:54

jajjj igeeen WORKING (Talpig pácban címen ment a TV2-n) hát ezen is sokat nevettem, annyira morbid volt néhány helyen és ezt se tudom megszerezni :(

.tnm - 2009. 01. 11. 09:55

Endeavour – 2009. 01. 10. 23:49

Human írt a Two Guys, a Girl and a Pizza Place c. sitcomról “méltatlanul elfelejtett” címkével még 2007-ben – most kezdtem el darálni – mindenkinek ajánlom! Ryan Reynolds egy-két jól megírt mellékszereplő-karakterrel lemossa a pályáról az agyonhypeolt TBBT-t és HIMYM-t.

Negatívum, hogy magyar feliratot nem találtam, angolt is csak a pilothoz:)”
Én akkor kezdtem el darálni, amikor Human postját olvastam. Sztem mindegyik főbb mellékszereplő nagyszerű (Mr. Bauer – “You don’t need to see his identification. Move along. May the force NOT be with you.”; Bill, Germ) és mindegyik főszereplő zseniális:
Sheron – Traylor Howard, manapság a Monkban látni;
Berg – Ryan Reynolds, én legutóbb a Definitely, Maybe-ben láttam;
Pete – Richard Ruccolo, Joey-ban is volt egy picit, mint Joey személyi titkára, most meg csak miatta fogok belekukkantani a Rita Rocks-ba (majd talán írok is róla pár sort, mert itt még nem találtam róla kritikát);
“Pain in the Ashley” – Suzanne Cryer, itt-ott felbukkant azóta, én Veronica Mars-ban szúrtam ki, de nagyot koppant az állam, hogy mennyire megöregedett;
Irene – Jillian Bach, ahogy imdb-n nézem azóta csak ER-ben volt jelentősebb visszatérő szerepe, TGAAG-ben sem igazán önmagában volt jó, hanem Pete-tel, vagy Berg-gel párbeszédben;
Johnny – Nathan Fillion, sztem őt nem kell bemutatni, de azért: Firefly, Drive, DH, Dr. Horrible’s és most majd a Castle, viszont itt olyan karaktert alakít, amit a felsoroltak között egyikben sem: nem túl művelt, de józan paraszti ésszel megáldott roppant spúr kétkezi munkás.

Nekem is kedvenc szitkom, se Friends, se Himym, se 2,5Men, se TBBT, se RoE nyomába nem érhet.
[Feliratot én se találtam, de nekem nem is kell. :P]

vicacica - 2009. 01. 11. 10:07

Én most a Kitchen Confidential-t nézem nekem nagyon tetszik kár hogy csak 13 része van.

candyman - 2009. 01. 11. 10:08

Nero Wolfe:
2001-es két évadot megélt sorozat Timothy hutton-nal (Leverage). A 40-es vagy 50-es években játszódó magánnyomozós sorozat némi noir-os beütéssel és a klasszikus “ki a tettes” sémával. Nagyon hangulatos, kár, hogy csak angol felirat van hozzá.

Satisfaction – Bordélyház:
Igaz ez nem olyan régi 2007ben indult és jelenleg is megy, szinkronosan is fellelhető. Ez egy dráma, hat nő magánéletéről szól, akik egy bordélyházban dolgoznak. Minden részre jut egy férfi vagy nő, akiknek elég perverz vágyaik vannak az ágyban.

Nem tudom már a címét:
Batman lánya és társai voltak a főszereplők benne, nem emlékszem a címére pár éve néztem még azon is filóztam, hogy csinálok hozzá feliratot, de aztán mégsem. Szóval jelmezes/szuperhősös sorozat.

Kata - 2009. 01. 11. 10:11

Kicsit régi (1988as:)), de nagyon jó: Csengetett, Mylord?

Illetve mostani sorozatok közül a The middleman.

Squeegy Beckinheim - 2009. 01. 11. 10:12

hát kb már mindent írtatok ami eszembe jutott: Jack és Jill, Mocsok macsók meséi, Váratlan utazás, A farm ahol élünk, Egyről a kettőre, Bír-lak, Házi háború, Joan of Arcadia, Kaliforniába jöttem és amit nem láttam az eddigi kommentek között az a Huff, Hank Azaria főszereplésével.

alma - 2009. 01. 11. 10:15

melrose place ;) azthiszem vege volt mikor indult a blog, bar gyanitom nem kevesen neztek.
volt valami sorozat kb 92-94 kornyeken a magyar tvben urhajoval repkedtek az urben, talan egy gyerek fellogott a hajora nem emlekszem mar teljesen de total imadtam. elnem tudnam mondani mirol szolt pontosan. egy masik sorozat pedig a Benji (http://www.imdb.com/title/tt0147747/) volt amiben volt egy jo robot egy rossz robot es egy kutya.. imadtam

Wezir - 2009. 01. 11. 10:18

ergya nem csak te szeretted a csillagutasokat, nekem az összes rész megvan videón. Csak azért nem írtam a Walt Disney sorozatokat mert abban az időben mindenki azokat nézte.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Walt_Disney_bemutatja A Babylon 5 most jutott az eszembe.

Kowy - 2009. 01. 11. 10:27

ZORRÓvaze! ;)

Ma éjjel Golden Globe díjátadó, itt lehet majd sasolni, ha minden igaz winniebá is bereklámozza ->
http://tv.0n-line.info (rtl linken)

joey_adonis - 2009. 01. 11. 10:27

Parker Lewis can’t lose, Jack és Jill, Mocsok Macsók Meséi.

Kitti - 2009. 01. 11. 10:27

Nem tudom, hogy a The Kill Point-nak kint mekkora volt a nézettsége, de szerintem nem aratott osztatlan sikert, s náluk se kapott nagy rajongást, hiszen pakolták ide-oda azt a szerencsétlen pár részt, ami volt.(azért pár, mert ugye minisorozat volt) Nekem nagyon tetszett, izgalmas és ötletes volt, s persze a főszereplők is sokat dobtak a dolgon.

Szandra - 2009. 01. 11. 10:39

Nekem ami eszembe jut amit nem reklámoztak annyira talán az X csapat imdtam naggyon :D de a Jack és Jill is ide sorolható kár h nem lehet megszerezni :(

Deana - 2009. 01. 11. 10:42

Én anno a Két által már említett Acapulco heat-ért voltam oda, imádtam! Szerettem a Time Trax-et is, Dale Midkiff-fel, és örök kedvencem a Kántor, szerintem körülbelül 1976ból (fogalmam sincs a pontos évről, de valamiért ez rémlik. Még fekete-fehér, és a magyar Rex felügyelőként lehetne bemutatni). Nagyon régen láttam már, de imádtam! :)

JRC - 2009. 01. 11. 10:50

Pénz, pénz, pénz (Bull)
Csak egy évadot élt meg, korrekt lezárást is kapott. Fiatal tőzsdeügynökök a Wall Streeten. Több főszereplős, ennek köszönhetően változatosak a részek. Az átívelő szállak mellett mindig volt valami plusz, egy-egy epizódra jellemző érdekesség. Szerintem még humor téren is megállta néhol a helyét, főleg Ian Kahn miatt.
Az m1-en ment jó pár évvel ezelőtt, talán kétszer is leadták az összes részt.

Big Apple (2001)
Ebből viszont nem sokra emlékszem sajnos, csak annyi maradt meg, hogy miért nem tudtam belőle több részt megnézni. Összesen nyolc részt élt meg. New York városában a rendőrség vs. FBI vonalon nyitott, a szokásos én hatásköröm, te hatásköröd történet. Ed O’Neill, David Strathairn, Michael Madsen.

The Agency (2001-2002) –Az ügynökség
Ez lehet ismertebb mint az előző kettő, az m1-en nem tudom hány részt adtak, de az AXN egy időben szinte állandóan ismételte. Két évad 2×22 rész. A címe mindent elárul: CIA és terror- illetve kémelhárítás, hatalmi harccal fűszerezve az igazgatói posztért. Ronny Cox, Beau Bridges, Daniel Benzali (Murder One – ez is jó sorozat volt), valamint Will Patton, Gil Bellows és mág sokan mások. Az első évadban nem feltétlenül akcióközpontúak voltak a részek, inkább az azokhoz vezető út volt az érdekes. Hogyan kell megszervezni a titkos küldetést, hamis iratok, grafikusok, hamisítás, információgyűjtés, elemzés és a washingtoni politika és a játszma az igazgatói székért. A második évadra ez teljesen megváltozott, klisé halmaz lett, nagyon egysíkú. Számomra nézhetetlen.

len90 - 2009. 01. 11. 10:50

Említették előttem a VÁRATLAN UTAZÁSt, nem azt mondom, hogy nem ismert, mert szerintem az, de megbocsáthatatlan, hogy idehaza még nem adták ki DVD-n a FARM, AHOL ÉLÜNKkel egyetemben, sokunk ezeken nőtt fel, az egész család nézte, nem számít, hogy hanyadik ismétlés volt, mind és mindig nagyon szerettük!!!

Amúgy, még akik szeretik a családi sorozatokat, azoknak ajánlanám a PROMISED LAND (magyar cím: Az ígéret földje) című CBS sorozatot 1996-1999 között 3 évadot élt meg. Egyszerre indult a 7th Heaven-nel, kicsit hasonló is, csak kevésbé fülberágósan erkölcsi nevelésű, és itt nem várták meg, amíg a kedves kis sorozat átcsap pocsék “daytime soap” feelingbe. Egyébként egyes források szerint ez valami spin-off szerűsége az Angyali érintés-nek (Touched by an Angel), de semmi természetfölötti elem nincs benne. Nem mondom, hogy nagy rajongója voltam, mert sajna csak néhány részt kaptam el a magyar vetítésből, de kellemes hangulatot árasztó, abszolút nézhető, családbarát sorozat, ha valakit érdekel, próbálja be, bár nekem sehonnan sem sikerült beszereznem!

yap - 2009. 01. 11. 10:54

JAG becsületbeli ügyek, :D:D

balage - 2009. 01. 11. 10:55

Rules of Engagement, Greek.

rivera - 2009. 01. 11. 11:02

mindhárom angol, winnie 100% hogy ismeri de lehet van még itt aki nem próbálta
– Red Dwarf
– Black Books
– A Bit of Fry and Laurie

JRC - 2009. 01. 11. 11:12

State of Play, 2003 (Államérdek)

Áprilisban mutatják be a BBC 6-részes minisorozatából készült mozifilmet az USA-ban Russell Crowe-val a főszerepben, így újra aktuális lehet. Van aki a klasszikusnak számító “Edge of Darkness”-hez hasonlítják, de az nekem vhogy nem jött be, vagy nem voltam elég türelmes. A történetről nem érdemes sokat elmondani a spoiler-veszély miatt. Röviden politika vs. újságírás brit módra, pici családi drámával, de elsősorban politikai thriller (John Grisham-féle színvonalon, bár ez a párhuzam csak most jutott eszembe, de nagyon találó). Bill Nighy(!), James McAvoy, John Simm(!), Kelly MacDonald, Polly Walker (Róma) és David Morrissey.

Atíla - 2009. 01. 11. 11:12

A The Comeback rohadt jó volt, nem csak azért, mert Lisa Kudrow játszott benne, de mert nagyon poénos szitukra épült az egész. Asszem 2005ös sorozat ugyhogy megfelel a kritériumoknak is:D

teleo - 2009. 01. 11. 11:13

THE CLASS.

Nagyon odaverős 1 évados szitkom, nem isértem miért kaszálták el.. perzse nézettség de… nagyon ütős volt..

jade - 2009. 01. 11. 11:20

Jaj hát tényleg, Csillagutasok… Olyan rég volt, és olyan kicsi voltam még :)
Ausztrál expressz
Northwood (erre egyáltalán emlékszik még valaki??)
Vanished – Gale Harolddal, bár ez nem olyan régi. Nekem bejött amúgy, kellemesen lájtos 13 rész volt.

Clare8310 - 2009. 01. 11. 11:20

Friday Night Lights
Doctor Who
és a Psych (nagyon kevesen nézik, pedig remek sorozat, a hangulat a poénok…. kár kihagyni)

Zuzo - 2009. 01. 11. 11:25

Death Note és Monster. Mindkettő anime sorozat, amiket alap esetben rühellek, de olyan erős volt a story hogy szünet nélkül (szinte) daráltam le. =)

Roosevelt - 2009. 01. 11. 11:32

Anime fronton az Ergo Proxy-t tudom ajánlani (erős filozófiai tartalom, az eleje kicsit fura, de sztem hamar bele lehet jönni, nekem nagyon tetszett), és a Darker Than Black-et (hasonló, mint a GITS, de nekem ez jobban bejött, iszonyat jól felépített karakterek, le a kalappal a sorozat előtt).
http://animeaddicts.hu/animecontent.php?id.865
http://animeaddicts.hu/animecontent.php?id.1028

seven - 2009. 01. 11. 11:35

Claire8310: wow, just wow.

prageugirl - 2009. 01. 11. 11:41

A seaquest dsv csak nekem tetszett? Talán a rtl klubbon ment kb 8 éve. Imádtam :-))

Roosevelt - 2009. 01. 11. 11:43

Zuzo: Death Note-ra szerintem annyira nem illik ez a kérdés, mert azt elég sokan ismerik (asszem adják/adták anime+on is), még a mozikban is ment a belőle készült élő szereplős film. De kétségkívül jó kis anime az is :)

Sanna - 2009. 01. 11. 11:44

McLoad lányai: imádtam a sorozatot, nem volt vele semmi gonodom, tökéletes arra, hogy az ember a nap végén kifújja vele magát.

Föld 2: anno Antonio Sabato Jr. miatt néztem, sajnálom, hogy csak egy évadot ért meg. Jessica Steen-t is imádtam benne, ő volt a dokinő, akiről később kiderült, hogy együttműködött az élienekkel, még ki is tagadták a közösségből, tök jó sorozat volt!

Váratlan utazás: alapmű!

Brothers & Sisters (Testvérek): itthon a Viasat3 leadta az első évadot, de azóta eltűnt, nem tudjátok, hogy esetleg folytatják-e majd? Sally Field valami iszonyt jó benne, meg az egész Walker család

Jack és Jill: imádtam, de ott is mennyit szenvedtek egymással a szereplők

Jack és Bobby: nagyon jó kis sorozat volt, tetszett, dráma az volt benne elég rendesen.

Egyszarvu - 2009. 01. 11. 11:46

Hú, nagyon sok régi sorozat van, amit szerettem! :)
Vannak a nem igazán furdulatosak és rafináltak, de én szerettem őket nagyon!
Ilyen volt a

Kisemberek (Little Men) M1 adta, 1800-as évek vége, Boston melletti bitrok, egy halatmas házzal, a pajtában volt az iskola, és a házban együtt laktak a gyerekek. Persze először csak fiúk, aztán 2 lány is. Itt egy videó, benne van az introja is kb 4 percnél: http://www.youtube.com/watch?v=YO080ew1mgM

Álomsuli (Breaker High) szintén M1 majd JetX (Ryan Gosling az 1ik főszereplő, és Tylor Labyne is)intro: http://www.youtube.com/watch?v=-lqmwEYxov8

Aztán ott volt egy fantasztikus 8 részes sorozat a NEMEK HARCA (Opposite sex) ! Amit azót sem tudok sehonnan jó minőségben megszerezni. Csak a nevek miatt is: főszereplők voltak (Milo Ventimiglia, Chris Evans, Alison Mack, Kyle Howard…) ebben a videóban mindenki van egy picit: http://www.youtube.com/watch?v=uTd5ITzyXLA

És persze Roswell amit mai napig nem értem, hogy miért nem vette meg egyik magyar adó sem a folytatást…
Végül pedig a Carnivale , ami szerencsére kijött dvd-n, de az, hogy nem lett 3. évad, nagy sokk volt nekem a 2. évad után!

Ja és még a Föld 2-őt is imádtuk, no meg a Motoros fejvadászt és az Igazságosztót.

Nagyon régről pedig (a 22 éves korommal ezek már csak halvány emlékek nekem :P)
az Űrapu /kicsaj félig földnkívüli és ha összeérintette a két mutatóujját, akkor megállt az idő, apjával pedig egy fehér dobozkán keresztül kommunkiált/ intro: http://www.youtube.com/watch?v=L2UkZzdyD0A

és az Elveszett világ (Land of lost): az angol címből is látszik, hogy ez NEM az a sorozat, amit az RTL Klub is ad, de annó ez is ott ment, talán reggelente. Apu, lánya, fia mennek egy kocsival, és bezuhannak egy szakadékba, és átesnek a krétakorba :P intro: http://www.youtube.com/watch?v=Lqhof8OvyAI

És mostmár tényleg utolsónak a Spellbinder: Ez pedig egy dimenziókapus sorozat volt, volt egy család, aki utazgatott, meg egy kissrác is átkerült a Spellbinderek világába (ők amolyan vezetők, és úgy rémlik csak ők használhattak mágiát….) intro: http://www.youtube.com/watch?v=wUWWSxAloYQ

Egyszarvu - 2009. 01. 11. 11:49

Jajj a SeaQuestet én is imádtam, mondjuk Jonathan Brandis (R.I.P.) miatt :)

Bauer - 2009. 01. 11. 11:58

Nekem nagy kedvenceim voltak,ha már régebbiekről beszélünk:
Jesse
A hegy gyomrában(ettől kiskoromban beszartam) Freakazoid (ez rajzfilm mondjuk,de nagyon állat volt)

Desperate HOUSEwife - 2009. 01. 11. 12:02

Winnie, te először is nézzél Dextert. :P (ha már tippekre vadászol ;)

De hogy ON legyek, nekem Sports Night. Tudom, már írtatok róla, de valahogy keveset esik szó róla, pedig külföldi fórumokon azt veszem észre, hogy nagyon szeretik. Szerintem az egyik legeltaláltabb vígjátékksorozat, nyomokban sem tartalmaz izzadtságszagot, és csak 2 évad (sosem fogom megérteni, miért), gyorsan ledarálható.

(Börtönpalotát egyébként már mástól is hallottam, hogy nagyon jó, meg kéne néznem. Bangkok Hiltont is imádtam.)

MissLobyt - 2009. 01. 11. 12:04

Sorozatok : Freaks & Geeks, Brooklyn Bridge, Jamais Deux Sans Toi…t, Madison (bár ez utóbbinál a címben nem vagyok biztos).

Filmek ;) : An Awfully Big Adventure, Center Stage, Fools Rush In, Premonition, 13 Going On 30.

Gaines - 2009. 01. 11. 12:08

Csak felsorolás szinten, komolyabb kommentár nélkül: Murder One (alap), Pretender, Babylon 5, Space Above and Beyond (Űrháború: 2063 címen ment a Tv3-télennyáronon), Ausztrál expressz.

MissLobyt - 2009. 01. 11. 12:14

.. és még : Jack & Jill, Parker Lewis Can’t Lose, Road To Avonlea, Little House On The Prairie, Babylon 5 (az első nagy kedvenc), California Dream… meg satöbbi, satöbbi :D

tghcs - 2009. 01. 11. 12:32

Két sorozat, mindkettőben szerepel Adrian Pasdar:
az első, amit már más is írt a Mysterious Ways, magyarul Rejtélyek kalandorai címmel ment az Rtl klubon. Ez 2000-2002-ig futott,ebben ő a főszereplő, és én ebben láttam őt először. Nagyon jó sorozat, minden részét láttam legalább háromszor. Már írták, hogy egy antropológiatanárról szól (Pasdar), aki korábban csodálatos módon menekült meg a haláltól, és attól fogva meggyőződése, hogy csodák márpedig vannak, és két barátjával a csodálatosnak tűnő eseményekről próbálja bebizonyítani, hogy nem szemfényvesztés. Van, amikor csak átverés, de többször tényleg misztikus. Ráadásul nagyon humoros is. Szóval ezt tényleg imádom.
A másik sorozat a Judging Amy (1999-2005), magyarul Amy-nek ítélve címmel megy a Hallmarkon, egy nagyon jó sorozat, ennek csak az utolsó két évadában szerepel Pasdar, de nemcsak ezek a részek nagyon jók, hanem az összes. Igaz, hogy bírósági dráma, de nem a megszokott formában, ugyanis a fiatalok bíróságán játszódik, ahol ugye nincs esküdtszék, csak a főszereplő, Amy bírónő, és neki kell érdekes esetekben elnökölnie és döntenie. Minden részben új ügy, de a magánéleti szál miatt összefüggő is. Ja, és az anyja szociális munkás, neki is minden részben érdekes esetei vannak.
Mindenkinek nagyon ajánlom mindkettőt, tényleg nagyon jók!

Dominik - 2009. 01. 11. 12:37

Régebbiek közül a Egyről a kettőre (Step by Step) c. sorozatot tudnám ajánlani, ’98-ban lett vége, de kellemes kis szitkom. Vagy esetleg A dadus (The Nanny) éri még meg a próbát, ami ha jól tudom ’99-ben ért véget.
Újabbak közül a Satisfaction (Bordélyház) c. produkciót tudom még én is ajánlani. Showtime produkció, Ausztráliában. Bár új, azért elég kevés szó esik róla.

len90 - 2009. 01. 11. 12:41

Egyszarvu

A Land of the Lost-ot még valamikor az indulása után adta az RTL KLUB és ugyanúgy Az elveszett világ volt a címe, mint a másik sorozatnak, amit ad. Hétvégén reggelente volt a Kölyök Klub után, akkor, amikor még a Kölyök Klub a normális kalózos változat volt és olyan rajzfilmek mentek benne, mint az eredeti Kenguk vagy a Hey, Arnold! 7-8 éves lehettem akkor. Szegény gyerekek, akik mostanában a sok gagyi rajzfilmen nőnek fel, nem csoda, hogy annyira elhülyülnek, hogy még (értő)olvasni sem tanulnak meg rendesen!

spamdog - 2009. 01. 11. 12:44

A -ről nemrég volt szó.

spamdog - 2009. 01. 11. 12:46

A California Dream-ről nemrég volt szó.

Póniló - 2009. 01. 11. 12:47

Valaki már írta a Mocsok Macsók Meséit, imádtam az HBO-n, és pénteken belebotlottam a Comedy Centrálon :-)
Two guy, a irl and a pizza place szerintem is király volt, Jack & Jill szintén

Squeegy Beckinheim - 2009. 01. 11. 12:55

óóó Póniló kösz az infot még valami amivel elcseszhetem az időmet vizsgaidőszakban:D

Egyszarvu - 2009. 01. 11. 12:58

len90 , igen én is azt írtam, hogy az rtl klubbon ment reggelente Elveszett világ címmel :P

kisgans - 2009. 01. 11. 13:03

Ed

Egyértelműen örök kedvenc és annyira nem kap hype-ot, hogy még dvd-n sem adták ki…

szaszab - 2009. 01. 11. 13:08

father of the pride – dreamworks animációs sorozata egy évadot élt meg. téma a las vegasi oroszlánok és a show műsorok körül élő állatok. főképpen siegfried és royt műsorát figurázzák ki a shrek sikerének farvizén evezve.

vagy nagy kedvenc lett az axn jóvoltábol a 97-es just shot me(divatalnokok) sitcom.
vagy a szintén ott futó(tt) Sports Night (esti meccsek).mondjuk erről már volt szó de akkor is kedvenc lett.

akkor a MIAMI VICE…ugyan ez ismertebb de cool.
vagy a MAGNUM PI …

Emily - 2009. 01. 11. 13:18

The Suite Life of Zack and Cody
The Suite Life on Deck

A két sorozat lényegében ugyan az, csak más címen fut. Mikor fel nőtt a két főszereplő,akkor kezdtek el bele vinni egy kis újítás, de a sorozat megmaradt a régi, vagyis szenzációs.
Amerikában nagyon népszerű, igaz főleg a fiatalabbak között.
A Disney Chanellen adják, ami miatt sokan rögtön el is ítélik.
Egy 20 perces komédia sitkomról van szó. Főszereplője Cole and Dylan Sprouse egy ikerpár.
Elég nehéz itthon beszerezni, de azért a torrentzel sikerült. Igaz feliratot nem találtam hozzá,de akinek van egy kis kevés angol tudása az megérti.

Kis ízelítő: http://www.youtube.com/watch?v=ra08pxAiN2I

bodobács - 2009. 01. 11. 13:24

elképesztően sokaknak nem tökéletes itt a szövegértése, vagy egyszerűen nem olvassák el a bejegyzést :))) iszonyúan vicces volt olvasni a kommenteket.

gondoltam leírom a jack és jillt meg a parker lewist, és láttam h akik megértették a kérdést, szintén ezt írták, örültem :). mondjuk nyilván, mert a letöltés előtti időkben ez ment a tévében (előbbi az rtl-en, utóbbi a tv2-n).

meg van még egy, ami eszembe jutott, az a “cupid” című jeremy pivennel.

gondolom, ezt a kommentet már nem sokan olvassák, de ez már Jövő Bodobács problémája :D

Carpeks - 2009. 01. 11. 13:29

az egyértelmű kedvenc, hihetetlen h még csak egy ember említette meg: Freaks and geeks
ja és másik nagy kedvenc San Francisco utcáin

rog70 - 2009. 01. 11. 13:52

PREY (1998): ma legfeljebb csak azért emlékeznek rá, mert Debra Messing volt a főszereplője. Én német RTL-en láttam, este 11 után ment, és állatira belezúgtam a férfi főszereplőbe. Volt egy kicsi, de kitartó rajongótábora Amerikában.

SEAQUEST DSV (1993 körül): az első évfolyam tetszett, a másodikat és harmadikat már csak becsületből néztem.

QUEEN OF SWORDS (2000): a női Zorro sorozat. Viasat nyomta egy időben. Én kizárólag Peter Wingfield (aka Methos / Highlander) miatt néztem, de néha jókat lehetett röhögni rajta.

Biohazard - 2009. 01. 11. 13:55

The Dresden Files
1 evad,ugy-ahogy zartak csak le. Modern korban jatszodo tortenet,melynek egy varazslo a foszereploje. Mindenfele ugyekben nyomozgat,amikrol persze mindig kiderul, hogy valami termeszetfeletti dolog van a hatterben. Jo tortenet,remek parbeszedek,szeretheto karakterek (Lilly a Lost-bol) es az egyetlen hasznalhato sorozat a temaban. Most a mezes-cukor bevonatu Bubajos Boszorkakat inkabb ne emlegessuk,mert hideglelest kapok toluk..
Mindenesetre megvettem DVD-n tavaji ev vegen.

dexter22 - 2009. 01. 11. 13:55

Ma már kevésbé ismert de én mostanában akadtam rá:

Monty Python repülő cirkusza.
Angol humor, de én imádom. Iszonyat letudják fárasztani az embert a sok hülyeséggel, nem láttam még hozzá foghatót. A szinkron is kitűnő lett, nemhiába, régen még meg tudták csinálni normálisan.

Sook Jai - 2009. 01. 11. 14:11

Végigfutottam a kommenteket,viszont nem láttam, hogy bárki is említette volna a “This Life”-ot.
(ha mégis, sory).

Angol sorozat, talán 2évados. Itthon talán “Ez az élet” címmel futott, nagyon későn, és ha jól emlékszem az m1-en.
Az a Jack Davenport játszik benne, aki a Couplingban is, és nekem azóta “Miles”, bármelyik filmben jön szembe.
A történetre már nem nagyon emlékszem, annyi maradt meg, hogy 4 vagy 5 fiatal él együtt,és inkább drámázós, mint könnyed volt a hangvétele.

Dohi - 2009. 01. 11. 14:34

ned’s declassified school survival guide. nickelodeonos ifjusagi sorozat gyakorlatilag, benne lindsay shaw az idejekoran cancelt kapott – es szinten meltatlanul nem-hype-olt – aliens in americabol.

Dohi - 2009. 01. 11. 14:35

sook: a this life-ba beleneztem, piszok sok epizodja volt 2 evados angol sorozat letere, de en a pilotot is alig birtam vegignezni.

a. - 2009. 01. 11. 14:38

Sook Jai: hű, én emlékszem a This Life-ra és naná, hogy Milesra is, hatalmas kedvencem volt. Örülök, hogy beírtad.

Sook Jai - 2009. 01. 11. 14:40

Annyira nem volt borzasztó. Lehet, h apilot az volt, szerintem egyszer véletlenül belenéztem, és ott ragadtam.Viszont akkor még nagyon fura volt, hogy egy sorozatban az egyik szereplő meleg legyen, és ha jól emlékszem, ebben az volt.De már nagyon régen láttam, szóval simán lehet, hogy nem. :)

spamdog - 2009. 01. 11. 14:53

Melissa Joan Hart sorozatai :
Clarissa Explains It All (5 évad)
Sabrina, the Teenage Witch (7 évad)

self - 2009. 01. 11. 15:42

Hull High
Parker Lewis
Váratlan utazás

self - 2009. 01. 11. 15:43

ja és a Szívtipró Gimi

v3g374 - 2009. 01. 11. 15:44

Futo sorozatok kozul a Psych.
Nem futok kozul a Dead like Me.

dzsordzso - 2009. 01. 11. 15:44

ergya: Csillagutasok nagy volt, ja.
Két: Mesemondó (The Storyteller) volt a címe és durva volt nagyon arra emlékszem. 1-2 része elérhető ma is.

Filmek közül az Időgépet mondanám (The Time Machine, 2002 imdb: 5,6) amit sokan gagyinak mondanak, de nekem mégis a szívem csücske.

alma - 2009. 01. 11. 15:58

ez filmekben azert megvalaszolhatobb kerdes, sokkal tobb keszul beloluk

derek - 2009. 01. 11. 16:00

1. Hull High – A suli: a 90-es évek High School Musicalje. :-) Sokkal több humorral. Itt ismertem meg Nancy Valent és Cheryl Pollakot. Nancy azóta is nagy kedvenc!
2. Jack & Jill : Ezt már írták többen is Legalább megismételhetné az RTL Klub. Imádtam a 6 főszereplőt!
3. Northwood – kanadai tinisorozat , amely a főszereplő Jason ( Lochlyn Munro ) legjobb barátjának tragikus halálával kezdődött. És persze kiderült , hogy a legjobb barát nem az az ártatlan jófiú volt , ahogy ismerték. Aztán később szó volt benne egy csomó fiatalokat (is) érintő problémáról( drogok , nemi erőszak stb)
4. Savannah: Aaron Spelling sorozat. Jamie Luner hihetetlenül jó volt a szarkeverő Peyton szerepében.
5. Sunset Beach: ez egy napi szappanopera volt és ellentétben a Gazdagok és Szépekkel vagy az Életünk napjai-val ez csak 3 évet élt meg. A tv2 adta anno , de persze ezt sem adták végig. Nagyon jó kis “storyline”-ok voltak benne ( pl szökőár , földrengés vagy amikor egy szigeten egy álarcos gyilkos csökkentette a szereplők számát Sikoly módra )Persze a szappanopera hagyományainak megfelelően húúúúúzták a fejleményeket , de nagyon szórakoztató volt.
Tom , Dick és Harriett : angol sitcom egy házaspárról akikhez odaköltözött a férj özvegy apja. Jó kis konfliktusok voltak! :-D

ThomYerk - 2009. 01. 11. 16:26

sztem a legzseniálisabb ifjúsági sorozat az adventures of pete and pete, magyarul asszem pete és kis pete néven futott…de abban ami agyamentség ment :D nagyon bírtam, vmikor le is szedtem és megnéztem 3 évadot, vicces volt még így is. olyan igazi 90’s hangulata van.

ami igazából talán ismert vagy mégsem, a studio 60, ami nekem nagyon bejött, csak ajánlották, de két nap alatt ledaráltam, pedig 40perces sori. sajnálom h nem nyújtották kicsit a sztorit és nem kerekítették legalább még egy évadig, komolyan hiányoztak a szereplők utána…

outlander - 2009. 01. 11. 17:09

Időzsaru :) Asszem csak 7 epizódot élt még, pedig elég érdekes és jól kivitelezett sorozat volt, anno a TV2 adta

Ja és a Nickelodeon klasszikus sitcomjai, mint a Kenan és Kel, ezek voltak a good ol’ times :D persze ez már inkább gyerekműsor kategória

Meg ha már itt tartok, akkor megemlítem a Mágusok, Mágusok a sárkáyok földjén és a Sagala titka című szlovák/lengyel/cseh/akármilyen gyártású minisorozatokat, amik azért említésre méltók, mert ezek ismertették meg velem a ‘minden rész végén cliffhanger’ fogalmát :D

aztán ha még eszembe jut valami akkor szólok xD

violinka - 2009. 01. 11. 17:34

Cobra 11, Foyle háborúja (Hallmark-os) (szerintem rajtam kívül senki sem ismeri), Miért éppen Alaszka?… Hirtelenjében ennyi.

isolde - 2009. 01. 11. 17:49

Aranyos, elfeledett sorozat kategóriában volt még a Bébilesen (Oh baby), talán HBO-n ment pár éve, időnként egészen meredek helyzetekkel és beszólásokkal volt tele. Bekopizom ide a tartalmát, ilyesmi: “Tracy munkájában sikeres, fiatal nő, akinek azonban a magánélete nem igazán úgy alakul, ahogyan szeretné. Barátjával, Grant-tel már három éve vannak együtt, a férfi mégsem áhítozik sem gyerek, sem család után, képtelen elkötelezni magát. Tracy viszont nem szeretne olyan nő lenni, aki később megbánja, hogy a karrierért feláldozta a családját, és mivel Grant-től nem tud kicsikarni egy ócska ígéretet sem, elhatározza, hogy új életet kezd, olyat, amilyet ő maga választ saját magának. Egyetlen igaz támogatója Charlotte, a barátnő, aki mellesleg pszichiáter, elvált és gyermekét egyedül nevelő anyuka is. Alapos helyzetelemzés után Grant és a család ellenvetései ellenére a mesterséges megtermékenyítés mellett döntenek. Első állomásként ellátogatnak egy klinikára, és megpróbálják kiválasztani a megfelelő donor-apukát, s ezzel kezdetét veszik Tracy különös kalandjai a hőn áhított gyermek megszerzéséért.”
Egyáltalán nem kisbabákról szól, nem kell megijedni, és annyira nem is csajos, nekem egy volt pasim volt rákattanva.

Alice - 2009. 01. 11. 18:13

Nekem rémlik valami hasonló kérdés régebbről. Sok újat nem tudok én se mondani, inkább ezer éveseket.

– Earth 2: óriási kedvencem (1994-95)
– Edgemont: kanadai tinisorozat sok ismerőssel (2001-2004, 20 perces)
– Once and Again: nekem nem jött be annyira, de igényes drámasorozat. A My so-called life alkotóinak egy későbbi munkája. (1999-2002)

Kosztümösök:
– Christie: a Vészhelyzetből ismert Kellie Martinnal (1994-95, kb 20 rész volt)
– Little men: fentebb említette vki, én is nagyon bírom. Korhatár nélküli. (1998-99)
– Dr Quinn: na jó, ezt sokan ismerik. Szerintem alap :P (1993-1998)

Hanyagolt minisorozat:
Into the west (2005). Nem mondanám átütőnek és sok bajom van vele, de vannak értékei is bőven.

A Jack és Jillről és a Roswellről azért esett néhányszor szó az oldalon. A Roswellt legutóbb az Alkonyat film juttatta eszembe :)

Alice - 2009. 01. 11. 18:16

hoppsz, ezt javítom: Christie = Christy.

judit - 2009. 01. 11. 18:19

My Family a BBC-ről:D

i'm_rick_james - 2009. 01. 11. 18:45

family guy + american dad

véletlenül kaptam rá a family guyra, de most már egyszerűen magával ragadott az egész, és minden apró hülyeségén tudok röhögni.
american dad meg következett a family guyból.

dzsiaj - 2009. 01. 11. 19:05

És még mindig nem említette senki egyik személyes kedvencemet, mely az RTL Klubon is ment, éspedig a Bugs-A cég hullámhosszánt. Anno egy időpontban ment a Xenával, és mindig nagy volt a dilemma:)

Egyszarvu - 2009. 01. 11. 19:38

Áhh Alice, én említettem a Little men-t… Egészen teljesen véletlenül nincs meg a 2. évad neked, csak mert ugyebár nálunk csak az első ment le.. Annaka a nagyrésze szerencsére megvan kazettán, mondjuk a kedvenc részem pont nincs meg (amikor Dan indián nevet kap) :P Jah és itt lett nagykedvenc Corey Sevier számomra :P

ndavid42 - 2009. 01. 11. 19:41

Veritas: The Quest, azaz az Elveszett legendák kalandorai
Jó kis sorozat volt, de hamar cancelt kapott. RTLKlub vetített pár részt, de asszem nem az egészet. Kár érte, jó volt.

CalverKelevra - 2009. 01. 11. 19:48

asszem lesz mivel elfoglalni magam egy ideig :D

de akkor pár sorozat amiket én imádok de junkie-n még két sornál többet nem kaptak:
– Threshold: nálam Firefly szintű kult státuszt élvez, iszonyatosan jó scifi – leginkább mert nem tökölnek és drámáznak teljesen feleslegesen benne. legjobb barátnő gépét lelövik amikor az megfertőződik, Jeffrey Donovan mellékszereplőként ajtókat tép ki és egész részeket lop el a többi szereplő elől, hasonló mókák. megfejelve egy remek szereplőgárdával és hozzá még jó pár wtf momentum is akad.
– Drawn Together: páran írták már, Comedy Central-os beteg rajzfilmsorozat, iszonyat primitív humorral operál és nem egyszer fájt közben az egész arcom a röhögéstől.
– My Family: brit szitkom, apuci, anyuci, 3 gyerek, köztük Kris Marshall epikus alakítása. napi 2 résznél többet anélkül h komoly fizikai fájdalommal járna képtelen vagyok megnézni, iszonyat “tömény”.
– Red Dwarf: szintén brit elmebaj még 88-ból, beteg scifi komédia 3 millió évvel jelenünk után egy bányászhajón az utolsó emberrel, a régi szobatársa hologramjával és egy… 3 millió év alatt macskából kifejlődött humanoiddal. igazi csemege.

Art Vandelay - 2009. 01. 11. 19:50

de jó, hogy mások is beírták a Complete savages-t! nagyon aranyos sitcom volt (össz-vissz 19 rész), abszolút nézhető, nagy baromkodás az egész :-)

Prescott - 2009. 01. 11. 20:31

Kyle XY

jade - 2009. 01. 11. 20:53

Van két kosztümös sorozatom:
Büszkeség és balítélet (Pride and Prejudice)
Anne, Zöld oromból 6-6 rész mindkettő.

Egy a 7th Heaven témáját másképp megközelítő sorozat, érdekesség, hogy a második évad végén Wentworth (Scofield) Miller-t kérték fel a gonosz megformázására: Isteni sugallat (Joan of Arcadia)

Jack és Bobby (Jack & Bobby), már többen írták, de nekem is muszáj megemlítenem, a két idősik és a szereplő választás miatt.

Jake 2.0 – A tökéletes ügynök – egy ideig minden sorozatban ő szerepelt, de talán ez a leg testhezálobb, a stori ismerős: kis nanorobotok miatt full extrás lesz a hősünk. DE az ilyen sorozatokal ellentétben Jake-ről (Christopher Gorham)az utolsó részben is “Tonyó” jut eszünk be a suliból, ez az a sorozat amelyben a kis nanok nem változtatás meg a főhöst.

Kaméleon (The Pretender) – Méltatlanul kevés szó eset gyerekkorom nagy kedvencére, én imádtam.

A pszichozsaru (Profiler) – A rendőrség külsős segítséggel keresi az ellenfelek, ez az ilyen témájú első sorozatom. Talán kicsit a Mentalisthoz hasonlítanám, de csak egy kicsit.

f.fredericks - 2009. 01. 11. 21:14

Valamelyik kommentben olvastam a Szívtipró gimit, na az nagyon jó volt, bár a kései évadok annyira már nem jöttek be. És van még egy nagy kedvenc ami még anno az A3/Msat-on ment a Parti sétány ausztrália, na az über komoly volt, überkomoly csajokkal és a story is jó volt.

jade - 2009. 01. 11. 21:21

Egyet a nagy sietségben lefelejtettem.
pedig kedvenc: Johnny Depp fiatalon:
21 Jump Street

jade - 2009. 01. 11. 21:25

Jut szembe Providence, kis városba költöző doki, aki így már orvoslás és család között örlődik

Alice - 2009. 01. 11. 21:36

Egyszarvú: szia!
Jó hír: A Little men-ből nálunk minden rész lement (Az mtv-n, majd az m2-n is, 2003 nyarán és őszén), 2×13 db rész van, csak 13 részes egy évad, mint pl. a Váratlan Utazásnál.
Szívesen segítek, de nem akarok itt offolni. Ha gondolod, gyere át a “Sorozatok a televízióban” c. topikba az Index.hu-n. Szegény fórumba senki sem ír már, de ott/onnan megtalálsz.

Aszusz - 2009. 01. 11. 22:49

Én főleg régi időkből tudnék ma már kevéssé ismert sorozatokat írni:
80-as években ment a szünidei matiné vagy mi keretében az Időlabirintus Csak annyira emlékszem, hogy valami Nídust kerestek a gyerekek ami csak a tükörben látszik, de valami gonosz mindig megakadályozza, hogy megtalálják.

Esti sorozatok ugye mindig kedd este mentek, a kötelezőkön (Rabszolgasors, Klinika)kívül megemlíteném még az Életfogytiglant , ahol ártatlanul küldenek börtönbe/kényszermunkára egy embert, és ott a börtönigazgató felesége segít neki megszökni.
A másik az Örökölt szerelem , aminek az eredeti címe asszem a Festő lánya volt, egy festőről szólt, akinek volt valami szerelme, de összevesztek, a csaj férjhez ment, született egy lánya, és ő is beleszeretett a festőbe. nekik is lett egy lányuk, de a mama meghalt, meg közben a második világháború is kitört, és zsidókat kellett bújtatniuk…

Gondolom Az úr az űrből alapnak számít (korai Robin Williams).

És végül egy nagyon kevéssé ismert sorozat 1998-ból, a Hárman (Three) (http://www.imdb.com/title/tt0136672/), magyar adó nem is adta, ha jól tudom, én a Sat1-en láttam, ha jól emlékszem. Van benne egy tolvaj fickó, egy csaj, aki ért a fegyverekhez, meg verekszik is, ha kell, és egy nagydarab (?) fekete, aki számítógépben jó. Őket szervezi be valami csoport, hogy nekik dolgozzanak, persze nem nagyon akarnak, és egymásban sem bíznak…
Ehhez hasonló sorozat ment a magyaron is, de a címére már nem emlékszem, ott két tolvajt szervezett be valamelyik kormányzati szerv, egy régimódi stílusú sármőrt, és egy technikához jól értő nőt. ők is mindig át akarják verni egymást.

Wendelin - 2009. 01. 11. 23:38

Ez a sori nem 2-3 éve ért véget, hanem egy “kicsit” régebben, de van, aki még emlékszik rá?

The Visitor – 1997-es 13 részes sori volt, m1 adta anno.

Sztori: Adam MacArthur(John Corbett) 50 évvel ezelőtt eltűnt a Bermuda háromszögben. De sikerült megszöknie és visszajött a Földre, persze, 1 napot sem öregedett és mindenféle különleges képességgel rendelkezik. Azon munkálkodik, hogy a bolygónk ne a pusztulás felé haladjon. Keresztbe-kasul utazgat az USA-ban, segítséget nyújt az általa kiválasztott embereknek úgy, hogy helyes irányba tereli az életüket, miközben üldözik őt a kormányügynökök és az idegenek is, akik elrabolták.

Nagyon szívesen néztem volna még belőle további részeket. Sajnos, az elkészülteket se találom sehol, pedig anno nagyon tetszett, élmény lenne újranézni.

Peter Wiggin - 2009. 01. 12. 00:49

Sleeper Cell – nem írtatok róla, talán csak egyszer, de a “fordított 24” feeling miatt nekem nagyon-nagy élmény volt, AXN adta, de valahogy kevesen ismerik.

Dennis Moore - 2009. 01. 12. 08:45

Viszonyok (Relativity)
Talán 1 évada volt, de nagyon szerettem.

Sigma7 - 2009. 01. 12. 11:16

Hű mennyi hozzászólás. Szóval nekem:

Neverwhere (magyarul Sosehol), BBC-s minisorozat, amelyet elöbb írt meg Neil Gaiman, és utána a könyvet. Alig ismeri valaki, pedig igazi WTF nézős … este kezdtem, de nem bírtam abbahagyni … néztem hajnalig.
Red Dwarf nem kell ehhez komment. Azt nem tudom hír értékű -e már, de állítólag felmerült egy újabb évad ötlete.
Drawn Together reklamáltam már az animációs kategóriánál is … de hát kaszálták szegényt … de jó volt.
Green Wing jó kis angol humoros kórházas vígjátéksorozat. Talán két évad készült belőle.
Legit jó kis skót vígjátéksorozat kisemberekről. Sajna egy évada van.

anyesz - 2009. 01. 12. 11:52

Ha jól láttam, még nem írta senki, és nem tudom, h mennyire ismert:The Wonder Years. Szerintem nem is ment magyaron, én a német rtl2-on néztem. http://www.imdb.com/title/tt0094582/

chemotox - 2009. 01. 12. 12:22

Ahh de jó kérdés!!
Nálam ezek futottak anno:
Earth 2: Devon Adair lávláv, sajnos a színésznőt azóta sem láttam semmiben.

La femme Nikita: lövöldözős-gyilkolós-ügynökös kellően depresszív

Waikiki páros: harmat könnyű nyomozós sorozat Hawaiion, Cheryl Ladd+Richard Burgi

Trópusi hőség: harmat könnyű nyomozós ezúttal Key Mariah szigetén ( a főhős Rob Stewart : megdönt minden nőt , kibogoz minden bűntényt miközben bőszen villogtatja mellszőrzetét jájj)

Pensacola : főszerepben James Brolin, ebből ha jól emlékszem az első évad tetszett csak, mert utána lecserélték az egész szereplőgárdát
.
Kanadai sorozatok közül a Halottkém tetszett nagyon, illetve egy olyan egy évados amit szerintem senki sem ismer, de nekem örök kedvenc marad :
Once a Thief, magyarul Rablóból pandúr néven futott. Titkos kormányügynökös-lövöldözős, elmebeteg humorral. (főszerepben: Nicholas Lea, Ivan Sergei, Sandrine Holt, Jennifer Dale)

És persze elmaradhatatlan a felsorolásból az Amazonas ill a Seaquest Dsv .

vicvega - 2009. 01. 12. 13:54

most nincs időm végigolvasni a kommenteket (majd este, én is vadászom :) ), de a szokásossal jövök, amit már párszor leírtam, és azt hiszem csak egy emeber írta, hogy ismeri: Perfect World, 2000, BBC, Paul Kaye főszereplésével. volt róla szó, hogy kijön dvd-n , de csak Vhs-t találtam belőle, pedig dvd-n megvenném. ja, vígjáték, jobb, mint az IT Crowd, pedig az is sírva röhögős

zseb - 2009. 01. 12. 14:04

Előszöris plusz strigula a már említett Föld 2, Early Edition, Jack és Bobby, Jack és Jill, Mysterious Ways, Parker Lewis sohasem veszít c. soorzatok, és a korai Sliders mellé. Mind megér egy próbát, és mind a maga módján lenne érdekes, szerintem még most is.

És a saját ajánlóim:
Bocs, hosszú leszek.

As if: Angol fél-tinisorozat 2001 és 2004 között, négy évaddal, és azzal a plusszal, hogy minden epizód más-más szereplő szemszögéből játszódik, így gyakran ugyanaz az eseménysor az orrunk előtt értékelődik át. A TV2 anno “Bulis hatos” címmel adta. Nyilván nem egy Skins, de nem is Dawson bandája. Érdekes karakterek, néha idióta poénok, néha pedig azon kapja magát az ember, hogy tényleg aggódik egyikükért. Az IMDB-n tízből 8,3 pontot kapott.

Pasadena: Azonos címmel futott az RTL klubon, mind az egészen rengeteg tizenhárom epizód. (Ez a sorozat alapozta meg az elkaszált sorozatokkal kapcsolatos kis minimániámat.) A főhős Allison Lohman volt, de asszisztált hozzá Dana Delaney, meg Balthazar Getty, meg Natasha Gregson Wagner, de még Nathan Fillion is felvillant. (Húzónevek pipa.) Szóval… volt egy gazdag tinilány főhősnek, egy szétesőben lévő meglehetősen működésképtelen, de nagy hatalommal bíró családdal. (Enyhén őrült karakterek pipa.) Volt egy hulla… vagy kettő? és volt egy rejtély… vagy kettő? talán három? (Szerializáltság pipa.) (Szerializáltság olyannyira pipa, hogy a kasza-hír után szegény készítők kénytelenek voltak összeütni egy “befejezést”, amit én spec. nem tekintek kánonnak, de ez részben az én problémám.) Hogy is folytassam? Már a főcím beszippantott. A zenét Mark Snow (X-akták) követte el, és valahogy egy régi zenedoboz hangulatát ígérte, amin ott forog a porcelánballerina, de a rejtett kis fiókban egy súlyos titkot őrző régi levél lapul. Van értelmem? Nincs, de az ígért hangulatot tulajdonképpen megkaptam.
Félreértés ne essék, ez nem egy igazán jó sorozat. Ahhoz túl összecsapott a vége, és túl sok ellentmondást hagytak benne. Viszont! Ezt a tizenhárom részt bátran ajánlom bárkinek, aki szeretne egy kis csillogást, meg mellé egy kis rejtélyt, és sem az Édes drága titkaink, sem a Született feleségek nem töltötte túl családi titkokkal.

Az igazságosztó: Krimi/akciósorozat még ’98-ból, kilenc pontot virít az IMDB-n, Michael Madsen volt a főhős, és szerintem itt volt illik megtanulni Kathleen York nevét, mert azóta már láttuk szinte mindenhol. Az alaphangulatot Mr Chapel titokzatossága határozza meg. Egy fickó, akinek nem tudjuk a keresztnevét, nincs múltja, nincs lakcíme, nincsenek barátai… Segítői vannak szívességekre kötelezve, kénytelen-kelletlen, fogukat szívva, törvényt sértve. Mert Mr Chapel ezt csinálja: ártatlanul elítélteket szabadít ki, és megmenekült bűnösöket küld rács mögé, magasról lesajnálva a törvényt, és mindezért… csak egy szívességet kér cserébe. Bármilyen szivességet.

Naszóval. Bocs a terjedelemért, de ez a három sorozat az, amiről itt nem láttam eleget, meg régen is voltak, mégis ajánlhatók, és nem hiszem, hogy annyit koptatott volna rajtuk az idő.

Varoz - 2009. 01. 12. 14:50

Na hát szerintem ezek is említést érdemelnek!
Lucky Luke – Főszerepben Terence Hill
McGuiver – Richard Dean Anderson
Csillagkapu (Stargate)
Csillagkapu – Atlantis (Stargate – Atlantis)
Csillagközi Szökevények (FarScape)
Nekem ezek a kedvenceim!

chemotox - 2009. 01. 12. 15:28

Óó tényleg Lucky Luke! :) Nagyon jó volt.

Smash - 2009. 01. 12. 17:58

A Rablóból pandúr nekem is bejövős volt.

lanyka - 2009. 01. 12. 18:07

Pasadena :), nagyon tetszett sajna nem láttam a végét :(
Nem tudja valaki hogy honna lehetne megszerezni.

lanyka - 2009. 01. 12. 18:09

kérdőjel

Flanker - 2009. 01. 12. 18:15

Későn de nem elkésve:

2006-s, tehát rezgő léces egy kedves kanadai nem röhögős szitkom, a litte mosque on the praire, fogyasztható nem röhögős az ott élő muzulmánokról, kisvárosi köntösben. Picit brit, picit Alaszkás, jelenleg is fut a 3. évad.

Még valamikor a Sc-Fi-n indult egy felnőtteknek szánt (na nem annyira..:) animációs sorozat, a Tripping the Rift. Egy fura alakokkal teli hajó (ala Firefly) keveredik a szex és pénzmániás kapitány jóvoltávól. Paródiaként is felfogható, nem egy, nem két rész idéz fel sajátos módon klasszikus sci-fi filmet, sorozatot, jelenetet. Én jókat nevettem rajta. 2 évad után a sci-fi ejtette, tavaly egy kanadai adó felvette ,így eddig 3*12*20 perc készült el.

wormwood - 2009. 01. 12. 18:19

Garth Marenghi’s Darkplace

Narim - 2009. 01. 12. 18:50

Föld 2
Csillagközi szökevények
Providence
Elveszett legendák kalandorai
Rejtélyek kalandorai
Amazon – Az őserdő foglyai
Marsbéli krónikák
The Wanderer
A farm ahol élünk
Rejtélyek városa
A mélység fantomja

dinidani - 2009. 01. 12. 20:08

A Jóbarátok mellett kedvenc sitcomom a Three’s Company. Iszonyat régi sorozat (77-ben indult!), de szerintem még mai szemmel-füllel is élvezetes, meglepően szabados, és eyecandy szempontból se utolsó ;) http://tonykurtsandy.homestead.com/files/suzanne-chrissy.jpg

Scoefield - 2009. 01. 12. 21:07

Elgondolkodtam mennyire is vagyok junkie, mert elsőre nem jutott eszembe semmi.
Aztán derült égből villámcsapásként beugrott az “Ausztrál express” gyermekkoromból.
Nicole Kidman már akkor is eyecandy volt :-)
Kidman ma is, az a sorozat meg nem tudomm mennyire lenne nézős. Tiniként jó volt.

e - 2009. 01. 12. 21:24

Savannah (jól újra is táztem mostanság a Story tv-n), de annak idején a menő manót is bírtam nagyon- ha azt sorozatnak vesszük. :)

e - 2009. 01. 12. 21:24

néztem…nnna

JBG - 2009. 01. 13. 00:20

Vígjátékok:

Sledgehammer -teljesen paraszt
Action! -teljesen paraszt

akció(szerűség)
Brimstone – halott ex-rendőr visszatér a pokolból, h a pokolból szökött lelkeket kapjon el.

JBG - 2009. 01. 13. 00:21

Ez utóbbi amúgy kb. 10 éve ment az RTl klubon azóta sem hallottam felőle. bár az évadot leszedtem eredetiben, de még nem néztem újra.

Flatline - 2009. 01. 13. 02:20

Öreglányok :D

Ez volt a címe és egy 7-8 éve ment az RTL-en későeste :):)

I can dee - 2009. 01. 13. 06:54

Kitchen Confidential és a Keen Eddie. Utóbbit a tv2 adta két éve szerdánként este 10 után, a Hack-el együtt.

anikros - 2009. 01. 13. 14:57

Mivel a frissebb sorozatokat már többen is felsorolták csak a régebbieket nevezném meg

WISEGUY 1987 talán a legelső átivelő történetekkel operáló sorozat egy beépitett zsaruról. Kevin Spacey eszméletlen jó benne. 4 évad

SCARECROW AND MRS KING 1983 két gyermekes háziasszony kémek közé keveredik 4 évad. Kate Jacksonnal

DARK SKIES 1996 tudni akarod hogyan alakult meg az x-files rákjelöltjének a szervezete roswell után? miért halt meg Kennedy? ebből a hatvanas években játszódó összeesküvéses sorozatból megtudhatod 20 rész

PREY 1998 Itt az új faj és a homo sapiens kihalásra itéltetett 13 rész

PROFIT 1996 Jim Profit az ősDexter. 9 rész de azért egyfajta lezárással

IN DEEP 2001 oké ez nem olyan régi de jó és nem ismert angol sorozat. Két beépülő zsaru ügyei 3 évad

Csilla - 2009. 01. 14. 20:41

Csatlakozom a Csillagkapuhoz. Hogy tudták pont az utolsó évad előtt abbahagyni???Még jó hogy letölthető különben odamentem volna a tvsekhez…

Nikita - 2009. 01. 15. 00:35

Studio 60 on the sunset strip

vsylvia - 2009. 01. 17. 12:15

Bangkok Hilton :)

Réta - 2009. 01. 19. 10:52

Végigolvastam ezt a rengeteg hozzászólást, és hiányolok néhány kedvencet:

Frasier, a dumagép: amerikai sitcom egy rádióműsort vezető pszichiáterről, akinek a testvére is pszichiáter. Az apjuk meg nyugdíjas rendőr és egyszerűen nem érti, hogy hogy tudott két ilyen “kifinomult” gyereket felnevelni. Van még egy csinos, brit házvezetőnőjük is, aki humorforrás és eyecandy egyben.

P.S. I love you: Már nem nagyon emlékszem a sorozatra, de a tanúvédelembe menekülő nőről és férfiról szól, aki nagyon utálják egymást, de mégis együtt kell új életet kezdeniük.

Nikki: Nikki Cox sitcom sorozata, Las Vegasban játszódik. Nikki egy táncosnőt alakít, aki fura módon beleszeret egy vidéki srácba, akinek az az álma, hogy profi pankrátor legyen.

Instant Star: kanadai tinisorozat, szerintem már véget ért. Mint a címe is mutatja, egy olyan lányról szól, aki megnyer egy nagy tehetségkutató versenyt és így egyik napról a másikra sztár lesz belőle, pedig még csak gimibe jár.

Tau bácsi: Gyerekkorom kedvenc sorozata egy Chaplin-szerű figuráról, aki képes összemenni és babává változni, aztán meg ismét felnőtt férfi lesz belőle.

Borostyán: romantikus olasz sorozat nagyon szép szereplőkkel és helyszínekkel.

Chateauvalloni polgárok: kisvárosban játszódó francia sorozat helyi lapnál dolgozó újságírókkal, akik egyre több szennyet kaparnak elő a békés felszín alól.

BoGaRka - 2009. 06. 19. 02:24

Eloszor is remelem, hogy meg neha olvassatok ezt az oldalt.Csak mert en meg csak most tevedtem ide,es haat bizony eszembe jutott egy par nagyon de nagyon jo sorozat aiket egyszeruen sehol sem talalok.

RIVIERA: europai kisse romantikus sorozat.Gyilkossag,szerelem mindez a francia rivieran ha nem tevedek.Kb.1992-93 korul adtak Magyarorszagon.
NORTWOOD: nagyon jo kanadai drama sorozat,vki mar emlitette,en is szivesen megneznem.1993korulment itthon
BUROKBAN SZULETETT: azt hiszem amerikai film ami egy fiatal nocirol szol.a storyt nem tudom de nagyon jo volt.
AZ ELET MEGY TOVABB:egy csaladrol szol ,ahol a kisfiu down-korral szuletett es az o mindennapjaikrol szol.Nagyon kedves kis sorozat,olya /.mennyorszagos beutese van.
A HOMOK TITKAI:brazil szappanopera de hihetetlenul jol meg lett csinalva.A szereplok nem a szepsegukrol hiresek de a story ezt siman karpotolja.
TOPMODELL:szinten brazil szappanopera ami egy modell lanyrol szol

viki - 2010. 03. 15. 11:49

sziasztok üdv mindenkinek én új vagyok olvastam egy helyen,hogy beszéltetek a northwood c. sorozatról hol lehet megnézni belőle részeket ui sehol nem találok probáltam többek között a you tube-on is köszi előre viki

Ági - 2011. 09. 04. 10:55

A hozzászólások között sehol sem láttam a kanadai Fraser és a farkas (Due South) sorozatot. Nagyon szerethető szereplők, egy félfarkas, gyönyörű zenék, nagyon jó operatőri munka, (és humor ). Sajnos nem tudom megszerezni magyar hanggal v. felirattal, az eredeti DVD-t megvettem, de nincs rajta se más nyelv, se felirat (!)1994-99

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz