login |

The Tonight Show with Jay Leno 17. évad finálé

2009. 05. 31. 13:46 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

A napi talkshow-król most nem fejtegetek, nemsokára úgyis lesz bőségesen szó róluk, de azt illik, tudni, hogy ha NBC, akkor 23.35-kor Tonight Show (Jay Leno-val), 0.35-kor meg Late Night Show (ez évig Conan O’Brien-nel, most már Jimmy Fallon-nal), ha pedig CBS, akkor David Letterman, majd Craig Ferguson a felállás. (Bónuszként az ABC-n naponta éjjel fél egykor Jimmy Kimmel, az NBC-n meg fél kettőkor Carson Daly.)

leno01

When I started this show, my hair was black and the president was white…

A fenti a felállás, s bár mi folyamatosan Craig Ferguson-t istenítjük, mégiscsak Jay Leno az alap, hiszen 17 éven át tartotta szinte megállás nélkül az első helyen az NBC-t a késő esti versenyben. A 17 év véget ért, jövő héttől jön a The Tonight Show Conan O’Brien-nel, Leno pedig szeptembertől 22.00-tól jelentkezik minden hétköznap.

Épp ezért az ember tehetne úgy, mintha nem értené a fene nagy felhajtást, ami Leno búcsúztatásával járt, hiszen visszatér, ahogyan ő felelte saját kérdésére, miszerint mit tervez, most vajon jól kipiheni-e magát, mit tervez a finálé után:

I will be going to a secluded spot where no one can find me. NBC prime time.

Bizony, Leno jó írógárdával, profi standuposként rutinból és élvezetesen, kellő teatralitással és kedves látszatripacssággal lehozta az utolsó monológját, természetesen megspékelve mindazzal, amit én nem szeretek benne: a poént folyton utánmagyarázza, kvázi ráerősít, ha pedig nem ezt teszi, akkor a tévénézőnek nem hallhatóan mindig motyog az orra alatt vagy a közönségnek vagy a zenekarnak (“Bizony, ezt mondta, most szólj hozzá, ugye? Na, hiszen! Most komolyan. Eskü, becsszó.”).

Emellett Kevin Eubanks, a zenekar vezetője, akárcsak Letterman-nél a kopasz Paul Shaffer, nálam totális mínusz pont. Biztos sokan szeretik, de most is csak idétlenül (és jól hallhatóan) röhögött és olykor megismételte azt, amit Leno mondott. Oké, amikor szót kért, hogy saját poént mondjon és besült, az jó volt, de egyébként… (Jó arc, csak a szerepe béna.)

Ettől eltekintve Leno vállalható, ha 84 óra lenne egy nap, tuti nézném, az élbolyban van a talkshow hostok között, más kérdés, hogy az interjúiban, mint kérdezőt abszolút nem tartom érdekesnek, így mindig a vendégen múlik, hogy jó-e a show. Most Conan O’Brien volt a vendég, jópofáskodott, hozta magát, bár azt nem tudom, hogy az idősebb 23.35-ös célközönség nem fog-e azonnal Letterman-re menekülni.

leno02

Ja, és persze, ha Leno, akkor a komikus szegmensek: a show-t egy Best of Jaywalking-gal búcsúztatta – tudjátok, ez a szokásos heti rutinja, amikor mikrofonnal a kezében kimegy az utca emberétől okosakat kérdezni, hogy jókat röhögjünk. A mostani válogatás, mivel válogatás volt, természetes, hogy minőségileg topra futott.

– Can you name two of the founding fathers?
– Founing fathers of what?

Ja, és a vége, a “slusszpoén” valóban aranyos volt, nyilván könnyeket csalt volna a szemembe…, ha nem tudnám, hogy ősztől ismét napi 5 Jay Leno lesz az NBC-n. Végülis, van sansz a sikerre, hiszen egy csatorna sem ad este 10-től komédiát.

– In what country would you find the Panama Canal?
– I don’t have a clue.
– In what country would you find the Great Wall of China?
– That would be probably most likely in China.
– China it is. Okay, so in what country would you find the Panama Canal?
– China?

19 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2009. 05. 31. 13:47

az utolsó idézethez: mindig is kedvenceim voltak ezek a kérdések. nem tudja a választ, majd leno feltesz 3 kérdést, amire ugyanaz (mondjuk lincoln) a válasz (autómárka, elnök, akármi) és megint felteszi az eredeti kérdést (talán a városra) és megint nem tudja.

Shawn - 2009. 05. 31. 14:25

“egy csatorna sem ad este 10-től komédiát”
Az ABC-nek ott lesz szeptembertol asz Eastwick, még ha nem is teljesen komédia, de dramedy.

Solmyr - 2009. 05. 31. 14:27

Attól tartok, hgyha ez bejön az NBC-nek, akkor jövőre más csatorna is követi a példáját, sokmillió junkie-t kényszerdetoxra ítélve…

Adäm - 2009. 05. 31. 14:28

Nagyon remélem, hogy nem jön be nekik, azért főképp amit már Solmyr is említett.

Benne van a sansz, hogy bejön nekik. NBC-nek mostmár érdemes megpróbálnia, lejjebb már nincs

Bruzsy - 2009. 05. 31. 14:38

winnie, ez egy elhibázott kritika volt, ugyanis mivel szinte senki se nézi innen napiban Lenot, a finálét is csak kevesen tekintik meg (még lehet is is kihagyom), a fő téma Leno ősze lesz.

Ami szerintem akkorát fog hasalni, hogy októberben sírva fognak pótlékot keresni a helyére. Egyrészt nem lesz fiatal néző, másrészt néző se sok lesz, harmadrészt még ha be is jönne (amit kétlek), Leno nem fogja bírni a tempót egy évnél tovább. Primetimeban máshogy kell teljesíteni mint fél 12kor.

Ha pedig mégis bejönne, esküszöm leborulok a Rockefeller Plaza 30 elé, és megcsókolom Zucker és Silverman hátsó testtájait, és bőszen elnézést kérek tőlük.

winnie - 2009. 05. 31. 14:41

“esküszöm leborulok a Rockefeller Plaza 30 elé, és megcsókolom Zucker és Silverman hátsó testtájait,”

tudom ám, hogy arra megy ki a játék, hogy mivel mindenki kíváncsi lenne erre a cselekedetre, összedobjunk neked egy new yorki útra:) legyen, de akkor liveblogot kérünk az nbc HQ-ból:D

én…, nem tudom. nem fogok megdöbbenni, ha siker, de tippre olyan lesz az eredmény, ami eladható sikernek is, de buktának is.

Bruzsy - 2009. 05. 31. 14:45

hát, nem is tudom. challenge accepted. :-P

majd kiderül, tényleg nagyon kíváncsian várom a számokat. bár attól nem félek, amit Shawn leírt, hogy átvenné a CBS és az ABC az ötletet, hiába olcsóbb jóval egy ilyen comedy, nekik így is van elég sikersorozatuk a sávban. nincs szükségük rá.

winnie - 2009. 05. 31. 14:48

jaja, szerintem is. egy dolog, ha leno most legyőz pár sorozatot, de lenot sokkal könnyebb lenne célzott programminggal legyőzni szerintem – már csak ezért sem látom, hogy hosszútávon siker lehet. ellenben a langyos víz, se nem jó, se nem rossz eredmény benne van, s, ha az nbc gyenge átlagát felül fogja múlna, akkor a mínusz 5 sorozat jó időre mínusz 5 marad.

FeGa - 2009. 05. 31. 14:51

Azért ez a Best Of Jaywalking ez valami elképesztő. Tegyetek ki valami videot és egyből többen nézik meg. Én sírok még mindig.

winnie - 2009. 05. 31. 14:56

megy fel külön, most tolom a freevlogra, csak a youtube verzió elég ocsmány:)

– ki ölte meg lincolnt?
– az a férfi ott.

FeGa - 2009. 05. 31. 15:07

(amerikai zászló-t fúj erősen a szél)
– Hány darab csillag van rajta?
– Túl gyorsan lobog hogy meg tudjam számolni

sixx - 2009. 05. 31. 16:38

nálunk holnap lesz megemlékezés a műsorról, de az utolsó jelenet akkor is pure class, így kell elköszönni egy műsortól.

Art Vandelay - 2009. 05. 31. 19:52

Carson harminc évadig nyomta, szóval ez a 17 év semmiség :-)

b0bs0n - 2009. 05. 31. 20:39

Itt is van ilyen Paul Shaffer-csávó?
Nézem Letterman-t és már fáj a fejem, hogy az az idióta mindig beleröhög/köhög/pofázik/ismétel a mikrofonba.

ez valakinek tetszik és minden műsorba kell ilyen figura?

Pelevin - 2009. 05. 31. 22:18

Háhá, akkor nem csak én nem kedvelem Paul-t. :)
A youtube-on van pár videó, amiken Warren Zevon helyettesítette Paul Shaffer-t, és sokkal szórakoztatóbb, mint Paul. (bár erősen elfogult vagyok Warren-nel szemben, főleg a zenéje miatt)

Leó - 2009. 06. 01. 13:47

Nem tudom h Lenoval, O’Briannel említhető -e együtt, de hasonló jellegű műsorok között nekem messze Stephen Colbert a kedvencem és nem csak a Colbert-hídas dolog miatt (máig hibának tartom h nem annak nevezték el). Nézzétek meg a fénykardos “green-screen challenge” fináléját George L.-lel pl, 20 percig visítottam.

Leó - 2009. 06. 01. 13:48

*a műsor neve ofkoz nem Stephen Colbert, hanem The Colbert Report

Kowy - 2009. 06. 01. 16:34

ma este kíváncsian várom Conan 001-es TS-ját :P

MissLobyt - 2009. 06. 03. 22:19

Jó volt, a Jaywalking örök klasszikus. XD
Amúgy durva, hogy Conan régen milyen jól nézett ki … mostanra már csak simán jófej .. :P

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz