login |

Desperate Housewives 5. évad finálé – írta szucsitg

2009. 06. 12. 17:06 - Írta: vendegblogger

68 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

Get out. Aki látta az utolsó részt pontosan tudja, hogy mire gondolok ezzel. De többek véleményével ellentétben nem érzem úgy, hogy ki kéne szállni, talán azért mert eleve ezzel az évaddal kezdtem. Nem volt szándékomban a reboot ellenére sem, de mégis így hozta a sors. Az 5 év ugrás, érzésem szerint jót tett a sorozatnak, de úgy tűnt az évad végére megfeledkeztek róla, hogy hányat is írunk a naptárban elméletben.

shot0001

Voltak gyenge pontok azért a sztoriban, kiszámítható fordulatok, és persze az elmaradhatatlan szappan, amit még mindig jól oldanak meg. Egyedül a Lexus-féle termékelhelyezés és több perces reklám nem kellett volna, nem szorul rá a sorozat ilyen húzásokra. A tovább mögött jöjjenek a spoilerek, rövid évad áttekintés, memória frissítésként, aztán pedig a finálé kritikája. Csak az olvasson tovább, aki látta az összes 5. szezonos részt.

Az évad, röviden

shot0002

Az időbeli ugrás után az első dolog, amire fény derült, Edie visszatér a Lilaakác közbe, új férjjel, akit a bosszú vezérelt a költözésben, később kiderül, hogy Mike után vágyik, aztán persze a nagy fordulat, hogy mégsem Mike tehet a felesége és gyereke haláláról, hanem Mike akkori felesége: Susan. Akinek megint új pasija van (amelyik szálat félig-meddig felülírta Gale Harold balesete), Lynette és Tom számára kiderül, hogy a fiúk egy házas asszonnyal folytat intim kapcsolatot, akinek a férjének leég a szórakozóhelye, a lángok áldozatává téve Dave kezelőorvosát. Gabi a világszép lányaival küzd, aztán pedig saját magával, amikor felcsillan a remény, hogy Carlos visszanyeri a látását.

Bree és Orson problémákkal küzd a házasságukat illetően, mert Bree túlságosan a cégére, a könyveire és a karrierjére fókuszál, amiért Orson egyfajta ellenreakcióként elkezd lopkodni a szomszédjaiktól apróságokat, mert nem voltak elég tisztelettel iránta, aztán már ez sem kellett neki indokként. Aminek eredménye lett Edie tragikus és szerencsétlen halála, mivel Orson épp lopott, de rajtakapták, ezért menekülnie kellett, így a férjével kapcsolatos felismerés után önkívületben vezető asszony, elrántotta a kormányt, egy oszlopnak csapódott, majd amikor kiszállt, egy leszakadt vezeték okán, az áramütés végzett vele. Így továbbra sem derült ki, Dave valódi indítatása.

shot0003

És persze ne feledkezzünk meg a 100. epizódról sem, ami bár nem képezte az évad átívelő szálának részét, de mindenképp kedves és megható megemlékezés volt egy jelentéktelen szereplő hatásáról mások életére. A flashbackekben feltűnnek rég látott szereplők (Rex, Mary Alice), úgy érzem jól vette ezzel Marc Cherry és csapata a kihívást, dícséret érte nekik.

A finálé, avagy mindenek megoldása

Az egész dupla évadzáró feszültségét Dave, az ő terve M.J. megölése iránt, és a vajon lebukik kérdés hármas alkotta főként. Már úgy tűnt, h a rész elején véget ér M.J. sztorija, de persze a forgatókönyvírók az utolsó percekig húzták a dolgot, meglehetősen kreatívan, bár az előző részekben kialakult rutinszerű fordulatok miatt, hogy miért is nem derül ki Dave indítéka, már kezdett kicsit sok lenni. Szerencsére ezt jól beékelt jelenetekkel feledtették, többek közt Tom és a vissza az egyetemre akciója, és Lynette ezt megakadályozandó, szabotálása.

shot0004

A komolyabb történésekhez sorolhatjuk, Bree-Orson-Karl szerelmi háromszöget, Bree lebukását a raktárral, és persze Orson ravaszságát. Ezt enyhítendő megismerjük a latin-amerikai közösség legújabb tagját a Lilaakác közben, a rendkívül szép, de annál rafináltabb, Ana személyében. Felvázolva a következő évad egyik konfliktusát. És persze ne feledkezzünk meg Jackson elmaradt házasságáról a zöldkártyáért, és a kitoloncolásáról, ami felbújtatta Mike-ot, hogy végül elvegye Kathrine-t.

shot0005

De a házasság elmarad, ahogy a bepakolt videokazettáról meglátja Dave utolsó üzenetét, ezzel igazolva a rossz előérzetét, és felhívva Susant, hogy vigyázzon Dave-vel. Persze a menekülés rosszul sül el. Közben megtudjuk, hogy Tomot felvették az egyetemre, így Lynette bűntudata elmúlik, már csak azért kell aggódniuk, hogy fér bele így az életükbe egy újabb ikerpár. Karl pedig megcsókolja Bree-t, miután kiderült, h ő áll Orson megfenyegetése mögött.

shot0006

És végül eldől Dave és bosszújának sorsa, Susan kikötözve nézi, ahogy Mike bele fog rohanni a másik kocsiba, megismételve a korábbi tragédiát ugyanott, végül Susan kiszabadul, de elkésett, és a karambol a vége. Azt hihettük, hogy a kisfiú életének ezzel vége szakad, de utolsó látomása Dave-nek a kislányáról jobb belátásra bírta, és felszólította M.J.-t, hogy szálljon ki. Nagy a boldogság, főleg hogy templomi esküvővel ér véget a finálé. Csak egyet nem tudtunk meg, ki a mennyasszony Mike oldalán.

shot0007

Összegezve, maradt kellő mennyiségű elvarratlan szál a következő évadra is, a cliffhanger önmagában harmatgyenge volt, mert azért eléggé sejthető hogy mi is fog történni, különben nem titkolóztak volna. Ettől függetlenül elégedett vagyok, mert a heti kellemesen szórakoztató 42 percet megbízhatóan szállítják továbbra is a kedvenc főállású anyukáink.

Az évad megérdemel, egy 7/10-et, a finálé meg úgy 8/10-et. Nem volt ez olyan erős. Találkozunk pár hónap múlva, addig is itt a lehetőség a kibeszélésnek, vitázásnak. Hajrá! (Magánvéleményemnek kommentben adok nagyobb teret.)

68 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2009. 06. 12. 17:11

OFF megjegyzés a kritikával kapcsolatban – először is nagy köszönet érte szucsitg-nek, másrészt sajnos nem mehetek el szó nélkül amellett, ami eddig nem volt jellemző a DHW-rajongókra blogon.

nem is értettem, de nem egy, nem kettő random, OFF-oló, a legvisszataszítóbbak közé tartozó “legfelső bejegyzésben követelőző” kommentet is kaptunk a sorozat finálékritikája után “érdeklődve”, azzal, hogy megígértük a kritikát, miért nem írjuk meg. (én nem tudtam hova megdöbbenni ezek olvastán, ráadásul az efféle komment, mindenki tudja, csak elveszi az ember kedvét és kontraproduktivitást idéz elő “csakazértse” hangulattal nyakonöntve – persze ez utóbbi nem realizálódott, mert pár nem korrekt olvasó miatt mást nem fogunk büntetni:)

nos, azért, mert nem ígértük meg, csak jeleztük, hogy van rá vendégbloggeri ígéret és nyilván azért nem került ki, mert azt vártuk, ugyanis azt már többször leírtuk, hogy human nem nézi a sorozatot, én pedig lelkesen rendelem amerikából a dvd-ket, de még csak a 2. évadban tartok, így vendégbloggeri segítség nélkül sajnos a jövőben sem lesz addig írás a sorozatról, míg fel nem hozom magam.

szerencsére idén volt két nagy téma, minek kapcsán írhattam a sorozatról:

http://www.sorozatjunkie.hu/2009/02/12/tavozo-a-desperate-housewives-ban-is/
http://www.sorozatjunkie.hu/2008/12/11/felesegekbol-nem-eleg/

plusz premierkritikánk is volt kibeszélővel egybekötve, de sajnos nem nagyon pörgött, hogy kitegyük oldalra, pedig a sorozatnak biztos jó pár nézője van itthon: http://www.sorozatjunkie.hu/2008/10/02/desperate-housewives-5×01-whats-going-on-irta-darkspell/

amellett persze, hogy én mindent megteszek, hogy felhozzam magam a jövőben, továbbra is vendégírásokra kell hagyatkoznunk a DHW-vel kapcsolatban, remélhetőleg kapunk majd a premierrel, fináléval, s egy-két fontosabb, jobb vagy rosszabb évad közbeni résszel kapcsolatban. ha nem, akkor pedig más megoldást találok, de nem fogjuk elhallgatni a sorozatot:)

nnna, ennyi. most már a sorozaté a szó, ez afféle egyoldalú szózat volt, ne ezt beszéljük ki, hanem a sorozatot.

Ági - 2009. 06. 12. 17:12

Nekem tetszett ez az évad is – bár az évadrejtély tényleg harmatgyenge volt, mégha nem is Lost színtű WTF-ot várok ettől a sorozattól.

zdawg - 2009. 06. 12. 17:17

szucsitg kollega! remek írás, majd egy pár ital mellett bővebben kibeszéljük :)
én elvagyok a dhw-val, jót tett az ugrás, viszont ez az egész formula kezd kicsit uncsi lenni. erősek a karakterek, mindig vannak benne felszabadultan röhögős részek, de ez a szappanvonal nem biztos, hogy leköt sokáig…

Risi92 - 2009. 06. 12. 17:18

én a legelejétől nézem a DH-t, és én sem mondom hogy get out. aki ezt teszi az egyszerűen nem kötődött a sorozathoz. az igaz, hogy az 5. évad messze alulmulta a 3. és 4. seasont, de nem látom be, miért lenne rosszabb mint mondjuk a 2. évad. a poénok megvoltak, az egyedüli negatívum az egész évadban a rejtély. mert hogy ugye a szültettfeleségeknek ez adja meg azt a kis pluszt, amiért mindenki hanyattesik.

örülök a postnak, már kellett egy kis vélemény, és átfogó összegzés az 5. évadról. én tuti nem szálok ki, annyira azért nem volt rossz ez az egész… :) részemről: 6/10 az 5. évad

Ági - 2009. 06. 12. 17:26

Ja, és amúgy szerintem a cliffhanger pont, hogy nem egyértelmű, mivel az utolsó jelenetek egyikében Susan és Mike csókolóznak, de attól még ugyanúgy álhat az oltár előtt Katherine-nel, vagy esetleg egy harmadik nővel. Azért ez a DH, Én mindent kinézek az írókból…

Ági - 2009. 06. 12. 17:26

* állhat

naughtyL - 2009. 06. 12. 17:29

na és az, hogy a végén Dave gyogyiban van??

naughtyL - 2009. 06. 12. 17:31

én az elejétől nézem a sorit és nagyon nem tetszett ez a befejezés. és mondjuk a 100. rész sem váltotta meg a világot..

a legjobbakat remélem jövőre:)

2009 - 2009. 06. 12. 17:39

Jó évad volt szerintem ez is bár az a baj hogy lassan már ideje lenne változtatni a formulán és nem mindig egy főgonoszt hozni be az új évadra. Ez is egy kicsit erőltetett volt már..Ettől függetlenül ez a sorozat nem arról szól nekem már a kezdetek óta hogy minden héten egy nagy Lost szintű WTF-ot kapjak tőle hanem hogy szórakoztasson.És minden héten arra a 45 percre ennek az elvárásnak tökéletesen eleget tesz:)

winnie - 2009. 06. 12. 17:42

ez a formula kérdés érdekes, volt anno egy ilyen hét kérdése. ami működik, azon miért változtassanak, mondhatja az egyik oldal, a másik persze jelzi, hogy azért csökken a nézettség, de az természetes eévándorlás is lehet.

szóval vajon a néző a formula miatt (is) nézi a sorozatot, vagy épp valami újra lenne kíváncsi?

TTT - 2009. 06. 12. 17:49

OMG… én eddig végig azt hittem, hogy susant vette el… de most tényleg újranéztem a jelenetet, és valóban nem derült ki hogy ki van a fátyol alatt… pedig teljesen bennem volt susan feje ahogy ott áll…. hmmmm

hiszterika - 2009. 06. 12. 17:49

Tetszett az évad, de számomra ott derült ki a leginkább, hogy nem számolták az éveket, amikor kiderült, hogy SPOILER Lynett megint ikreket vár… biztos lesz ezzel is valami kavarc, de nálam ez volt az egyik legnagyobb megdöbbenés, a többire mondhatni számítottam.

Prescott - 2009. 06. 12. 17:59

100. epizód bejött, az újdonság varázsával hatott a más-más visszaemlékezésből való Eli karakter bemutatása. Épp ezért éreztem kicsit rókabőrnek az erre a sémára épülő részt Edie halálánál.

Az évad jóindulattal 7-es nekem is, de a finálé mindenképp csak egy 6-os.

Amúgy jó kritika, grat! :)

minase - 2009. 06. 12. 18:02

sajna gyenge évad volt, egy két jobb résszel.

elmaradt az “event” jellegű rész is, mint a régebbi epizódokban a bevásárlóközpontos, illetve tornádós. volt valami gyújtogatás, de nem az igazi…

ugyebár minden feleségre kiszabták a következő évad főbb szálait. ami sajna nem tűnik erősnek megintcsak. remélhetőleg többet ki tudnak hozni belőle mint elsőre látszik.

/miért nem hozták vissza az ikrek mostohanővérét, ha úgyis szükség volt egy bitch-re?/

persze azért a sorozatot még nem kell temetni, lehet hogy egy ilyen “pihenő” évad belefér.

tényleg nem g*cizésből, de ez már nem az első “kritika” junkie-n, ami leírja a cselekményt, majd 4 sorban méltatja azt. engem jobban érdekelne, h szucstig mit gondol az egyes eseményekröl, minthogy azt “kötelezők röviden” jelleggel felsorolja azokat.

szucsitg - 2009. 06. 12. 18:02

SPOILERESEN

és akkor az én véleményem, jobban kidomborítva:
néhányszor az évad során a falat tudtam volna kaparni a sok időhúzástól, meg a még toljuk ki fordulattól. persze, nem olyan hülye fordulatokkal húzták mint a calif s1-ben, de ez is csak azt mutatta, kevés volt ez a szál egy egész évadra… és sajnos rész közben is nem egyszer erőteljes hullámzás volt minőségben. maradni persze maradok, de ha nem sikerül ténylegesen változtatni a formulán, akkor inkább tartsa be mr. cherry az ígéretét, és szétkapja a díszletet.
én továbbra is úgy gondolom, h susant veszi el mike. de így h eltelt egy kis idő, mióta láttam a finálét, nagyon valószínű, h a cliffet elhúzzák legalább a premier végéig, ha nem tovább…

minase - 2009. 06. 12. 18:07

szucsitg: gyors:)

szucsitg - 2009. 06. 12. 18:07

zdawg: és mikor sörözünk? :P

prescott: köszi ;)

minase: bevállaltam a kritikát, nem akartam én ezt megírni. és mondjuk az előző 4évad nélkül elég kellemetlen lett volna összefüggő kritikát írni mindenről. másrészt, a finálé lassan 4hete volt… harmadrészt, nem kívántam kitenni magam a sok habzószájú haragjának. ha kritikát akarok írni, akkor én olyanról teszem, amit az elejétől nézek, és van róla bőven háttérinfom, ha dobsz egy mailt, tudok neked ilyet mutatni, az máris kvára nem így van megírva.
+ le voltam maradva a szülfellel, pár résszel, így soron kívül bepótoltam, majd kb 0ihlettel írtam róla pár sort, mert winnie megkért… szal…

szucsitg - 2009. 06. 12. 18:08

minase: még gyorsabb :P :D

jellycat - 2009. 06. 12. 18:10

Nekem a DH pontosan azt nyújtja, amit várok tőle: egy viszonylag kiszámítható sztorit rendkívül szórakoztató módon elmesélve. A történések, az epizódok végén levont tanulságok ugyanolyanok, mint az eddigi évadokban, ettől függetlenül még mindig élvezhető.

Annyit viszont tényleg változtathatnának, hogy 6. évadban mellőzhetnék a “gyilkos/elmebeteg/”jajj, valami nagyon rosszra készülök” új szomszéd szálat, mert az talán kicsit sok még ebben a sorozatban is.

jellycat - 2009. 06. 12. 18:14

Jajj, tényleg: a Lynette féle gyerek téma nagyon gáz…

Santa - 2009. 06. 12. 18:25

elvileg a kövi évadban visszhoznak régi mystery-ket amik megoldásra várnak

Spolier

Felicia Tilman…

zsofi - 2009. 06. 12. 19:03

“/miért nem hozták vissza az ikrek mostohanővérét, ha úgyis szükség volt egy bitch-re?/”

nekem is egyből ez jutott eszembe, mikor megjött ana, számomra ez volt az évad legrosszabb húzása

jonkennedy - 2009. 06. 12. 19:31

valamit tényleg kéne változtatni, mert előbb utóbb nem lesz tovább, és tényleg voltak unalmasabb részek. Nekem az Eli Scruggs-os rész nagyon bejött, igazán megható volt, komolyan mondom az éved legjobb része (lehet hogy unalmas volt a fő csleekmény?) És igen, egy idő után már k*rva unalmas volt az elmebeteg Dave feje, és a behízelgő szövegei, legszívesebben pofán tudtam volna vágni. tetszett, tetszett, de azért nem ütött akkorát az évad mint a megelőzőek.

A kritikáról: jobban szeretem ha az egyéni vélemények dominálnak, nem pedig a történet ilyen mértékű bemutatása. Mivel azonban a kommentekből kiderült, hogy miért olyan a kritika, amilyen, ezért vehetjük úgy hogy nem írtam a kettőspont után semmi érdekeset, sokkal inkább köszönöm hogy készült egy finálé bejegyzés az ötödik évadról. A lexus reklám pedig nem a sorozatnak, hanem a lexusnak “kellett”, ami mellesleg zseniális marketing-húzás volt a részükről. :)
(már látom ahogy Tom az új xy márkájú álláskereséshez vásárolt notebookjáról áradozik Lynett-nek)

ooo - 2009. 06. 12. 19:34

nem emlékszem már rá, de mutatták, hogy mennyi idő telt el a baleset és az esküvő között?

szucsitg - 2009. 06. 12. 19:42

jonkennedy: a product placementért szépen fizetnek a cégek… főleg egy ilyenért. szóval, ezzel úgy mondd költséget csökkentettek.

zdawg - 2009. 06. 12. 19:44

@winnie: formula kérdés tényleg nehéz jó választ adni, mert ugye minden sorozatnak megvan az adott sajátossága, ami miatt az embert odaszegezi a képernyő elé. onnantól kezdve az írók dolga, hogy a bizonyos formulán belül mekkora a mozgásterük, mennyire mernek újat húzni, stb. nyílván egy 24-nél nem nagyon lehet a vázon változtatni, azért is lett borzalmasan önismétlő szerintem a sorozat, mégha a hetedik évad ígéretesen kezdődött, sőt, a nagy része tök jó volt, a vége gyenge. a dhw-nél ugyanez a helyzet, adott minden, az ötéves ugrás gyakorlatilag jó volt, hiszen felhozta időben az aktuális korhoz a sorozatot, teret adott új szálaknak, meg ugye óriás cliffhanger volt a négyes szezon végén. viszont az ötödik évadban annyira nem tudtak újat mutatni, nem tudtak igazán frissíteni. majdnem minden évadnak megvolt a maga elmebeteg pszichopatája, dave így csak egy volt a sok közül, ráadásul rétestészta hosszúra nyújtották a vendettáját és egyszerűen nem merték meghúzni a nagyon durva végkifejletet. edie halála is rémgyenge volt szerintem, bármennyire komikus néha a sorozat és tele van jobbnál jobb hangosan felröhögős poénnal, azért mégiscsak elbagatellizálták egy fontosabb szereplő halálát. amikor megnéztem, nem az volt, hogy “úristennab@zmeg”, hanem inkább “aha, ja az jó, na mi van még a mai napi terítéken amit nézhetek”… nyílván ugye ameddig nézettség van, a sorozatot életben tartják, simán benne van a dhw-ban plusz 4-5 évad szerintem. a szappanvonal idegesítő, mindenki mindenkivel, ugyanaz a sztori köszön vissza időről időre, ezt nem lehet a végletekig húzni. valami merészebbet várok a készítőktől következő évadra.

Peet - 2009. 06. 12. 20:05

Most úgy őszintén, mégis milyen más formulát lehetne kitalálni egy ilyen jellegű sorozatnak? Behoznak valami scifis vonalat? Ugyan már. Ha nem valami újabb szereplő nagy titka adná az évad fő rejtélyét, akkor micsoda? Egy utca (vagyis egy nagyon szűk kis közösség) életében mi lehetne újszerű?

DH - 2009. 06. 12. 20:15

Isteni évad volt csak úgy mint a többi
bár részemről ez az évad sem haladta meg az 1.évadot de szuper volt élvezetes leköti az embert,na és persze a 100.rész annyira visszahozta az 1.évadot kár hogy csak ez a rész volt ilyen de mind1 is .Viszont Edie kiírását nagyon sajnáltam ő volt a kedvencem most nézem újra az 1.évadtól és neki nevetek a legjobbakat mint mindíg én részemről nagyon haragszom érte hogy kiírták de sebaj
viszont az hogy annyian jöttök a Lostal hogy huh hah milyen jó hát én pl elkezdtem nézni és csak ugy mint a korábbi 3. 4. évaddal ezt is félbehagytam unalmas szal nem értem mit esztek benne na mind1.
Az évad olyan 8/10 a 2.-3.-4.olyan 9/10 az 1. a 10/10:):P

David191 - 2009. 06. 12. 20:17

Nekem nem tetszett az evad sem annyira mint az elozo negy kiveve 2 epizodot (a 100. es Edie halala) Egyes szereploket annyira megvaltoztattak, h nem ismerek rajuk 4 ev utan (Bree), masokat nagyon de nagyon hanyagoltak (Katherine) es Gaby tortenete mar az elso resztol ugyanaz es kezd mar unalmas lenni.
Semmi gond… kikapcsolodasnak jol fog a sorozat gondoltam, de Edie halala utan es Bree drasztikus valtozasa utan engem tobbe nem erdekel… nagyon kar… I will miss Desperate Housewives, de nem annyira, h 6. evadot nezzek!

Peet - 2009. 06. 12. 20:21

David191, és az miért baj, ha valaki változik? A világon minden és mindenki változik, hogy egy közhellyel éljek…

winnie - 2009. 06. 12. 20:22

peet: sok újdonság lehet, ha felhagynak a régivel. egy ötlet és minden máris más lesz.

winnie - 2009. 06. 12. 20:23

minase: ott a pont, de szerencsére azért még több a “normál” kritika. ezzel sincs gond szerintem, de a múltkor mekkorát kaptam a fejemre, amikor szerkeszteni mertem az egyiket:)

Peet - 2009. 06. 12. 20:28

winnie, csak azzal meg általában az a probléma, hogy jaj, ez de nem illik ide, jaj, semmi köze a régihez, jaj, ezt nem kellett volna. Lásd Weeds 4. évadát.

szucsitg - 2009. 06. 12. 20:33

winnie: nálam meg az okok :D

minase - 2009. 06. 12. 20:43

itt mar igaz, abszolut bejöhetne egy uj formula. fps nézet vagy akármi:)

amugy ehhez az évadhoz kapcsolódik, amit csak most emeltek ki igazán, hogy Susan egy igazi kitartott semmittevő…ezt nehéz szimpatikusnak találni. remélem, belekezd valami karrierbe a köv évadban.

spoiler

bree celebbé avatása nagyon nagy ötletnek indult, de a megvalósítást elszabták.

zdawg - 2009. 06. 12. 20:51

Peet: ha bizonyos korlátok között alkot valaki, akkor előbb-utóbb unalmas lesz, legyen az bármi, akár zene, akár sorozat. sok apró olyan dolgot lehet csinálni, ami ha velejében nem is rázza meg a világot, de megmutatja, hogy az alkotónak vannak tökei és tud újat mutatni. a weeds negyedik évad például simán verte a rettenetesen unalmas harmadikat, mégha sokaknak nem is tetszett….

Peet - 2009. 06. 12. 21:02

zdawg, nekem is jobban tetszett. Arra akartam utalni, hogy ez egyfajta automatikus reakció lenne sokak számára, hogy fanyalgunk, hogy ez miért nem olyan, miért nem így vagy úgy, ahogy ez történt a Weeds-nél is. Amúgy nem vagyok én semmi új ellen, csak valahogy nem tudom elképzelni, milyen lehetne egy új koncepció. Lehet, hogy ez az én hibám:) Valakinek esetleg valamilyen ötlete?

Lyana - 2009. 06. 12. 21:38

Köszönöm az irományt!

Sajnos a nagyon gyenge főszál miatt már az évad elejétől igencsak kritizálóan néztem a részeket (teljességgel kiszámítható volt az egész, szőröstül bőröstül), de szerencsére a poénok megmentették. Nagyon sok fő karakter kezd egyre irritálóbb lenni számomra, bármennyire is csípem a színésznőket, a végén teljesen együttéreztem Dave-vel és szurkoltam, hogy történjen valakivel valami… sajnos nem lépték meg és kaptuka klisés lezárást. A következő évadba átnyűló meglepi jelenet a legvégén meg nem tudom, hogy teaser akart-e lenni valamilyen módon, mert abszolút nem hozott lázba.

A sorozatot továbbra is nézni fogom 2 dolog miatt:
– Tom és a családja köré épülő poénok
– Gabrielle és az általa teremtett szituációk

jonkennedy - 2009. 06. 12. 22:18

Fel lehetne valamivel dobni a történetet. Nekem most pl az jutott eszembe, hogy mondjuk egy új környezet kéne, esetleg egy nagyvárosi. Például. Gondoljatok bele, ha elköltözne az egész gárda valamilyen okból. Bekerülnének egy új környezetbe, ahol ők lennének az új szomszédok, rengeteg kalamajka adódna ebből, a kapcsolatok, és a viszonyok megváltozása… egyesek jobban összetartanának az új környezetben, míg mások más emberek után néznének, sokkal több lehetőség lenne mindenki számára, és a készítők számára is. Rengeteg vendégszereplő jöhetne akár csak 1-1 rész erejéig, más hírességek, akik színt vinnének a történetbe. 5 évad alatt azért számomra a lilaakácköz is unalmassá vált kissé. Szerintem ez egy jó iránymutatás lehet, egy halom, több évadra való ötlettel. Ugyanakkor mindenki költöztetését ugyanazon helyre nem tudom pl hogyan lehetne normális történettel megvalósítani…

Ági - 2009. 06. 12. 23:10

“viszont az hogy annyian jöttök a Lostal hogy huh hah milyen jó hát én pl elkezdtem nézni és csak ugy mint a korábbi 3. 4. évaddal ezt is félbehagytam unalmas szal nem értem mit esztek benne na mind1.”

Most lehet nagy baromságot mondok, de nem hiszem, hogy sok Lost fan nézi a DH-t és fordítva, mert teljesen más kategória a kettő. Az megint egy más dolog, hogy vannak olyan emberkék (mint Én), akik szeretnek sok műfajt kipróbálni és mindet a magáénak érzik. Pl. Én ugyanúgy imádom (lány létemre) a DH-t, Lost-ot, Battlestar Galactica-t, Dexter-t, Kyle XY-t, Supernatural-t, Skins-t, Nip/tuck-ot stb., mert nálam minden jöhet, amiben van spiritusz, de vannak olyan emberkék, akik csak (nagyjából) egy bizonyos műfajban mozognak, azt veszi be a gyomruk. Szóval szerintem unalmas sorozat nem nagyon van (kisebb túlzással), csak ahány ember, annyi ízlés.

Amúgy amikor Lynette rosszul lett csak Én vágtam rögtön, hogy tuti terhes? Amúgy nem tudom eldönteni, hogy ez akkora közhely volt, hogy még jót is kihozhatnak belőle?

És ami pl. Bree-t illeti 5 év alatt nagyon sokat változhat bárki, ha olyan hatások érik. Bár az is igaz, hogy egy felnőtt ember már nem olyan változékony. Nekem mindenezek ellenére hiteles volt az 5. évados Bree..

vape - 2009. 06. 12. 23:18

Az évad nem volt rossz, szerintem sem.

Az évadzáró 3/10.

Gabee - 2009. 06. 13. 00:06

imádom!lehetne vagy 15 évad!jólenne!sosem unom meg!tökéletes!igényes,vicces,drámai és izgalmas jah és tanulságos!

winnie - 2009. 06. 13. 00:14

“sok Lost fan nézi a DH-t és fordítva, mert teljesen más kategória a kettő”

szerintem elég sok, hiszen egyszerre indult ez a két sorozat, ez volt az a kettő, ami beindította idehaza az amerikai sorozatnézést és feliratkészítést nagyüzemben, de ez OFF, ne keverjünk már ide más sorozatot szapulás céljából. (nem neked szól, hanem aki felhozta:)

Ági - 2009. 06. 13. 01:26

Mondjuk lehet benne valami, bár tényleg nem tudom, mert Én két éve kezdtem el sorozatokat nézni darálni.

OFF vége :)

savanah - 2009. 06. 13. 03:54

Szintén tetszett az írás, ahogyan az 5 év ugrás is. 1 észrevétel: én vártam h a nöci akinek prestonnak vagy melyiknek viszonya volt, visszajön, és még mindig terhes lesz, resp. 1 gyerekkel. Erre Lynettékhez irnak be egy-két gyereket. Kíváncsi vagyok, valóban benne maradnak-e, elbír-e a sorozat ennyi gyerek szereplöt.

Shaba - 2009. 06. 13. 16:01

Valahogy az évad közepére elfáradt a fő eseményszál. Akkorra már tudtuk, hogy mért jött az új szereplő, mit akar, és mért akarja. Az érdeklődés innentől kezdve áttevődött a többi cselekményszálra. Szerencsére én a magyar premier után ledaráltam angolul vagy 7-8 részt és beértem az amerikai vetítést, így annyira nem is volt sok időm agyalni dolgokon. Csak sodródtam az eseményekkel és nevettem a vicces dolgokon. Nem a legjobb évad volt, de nekem tetszett összességében. Vérfrissítés és új formula mindenképpen kell, mert semmi újat nem hozott ez az évad az eddigiekhez képest…

Ráadásul sok esemény már ismétli önmagát:
– Lynette ikerterhes
– Tom ismét keresi önmagát és nem képes elfogadni magát
– Susan percről percre másba szeret bele őrülten, aztán végül mégis Mike-kal csókolózik

Talán a Gabrielle szál lesz a legizgalmasabb a következő évadban, és esetleg még a Bree-Karl-Orson háromszög.

Én maradok és folytatom. Mindig kellemes 40 percet kapok, kis borzongással és izgalommal.

miu - 2009. 06. 13. 19:16

Nem tuti h Susan-t veszi el, hisz ez DH és itt még az is lehet, vki 3. kerül képbe. Mondjuk én drukkolok, hogy ő legyen. Amúgy Lynette terhessége nem olyan durva – mármint volt egy “but we are old” rész, szóval tudják h eltelt az az 5 év.

Ági - 2009. 06. 14. 11:39

Tudom, hogy mondták, hogy ehhez már nem idősek? De ez olyan butaság, mert a férfi 70 éves koráig termékeny, egy nő, ha olyan alkat, akkor 50 éves kora körül szintúgy teherbe eshet – az már egy másik dolog, hogy veszélyeztetett… (De nem jöttek még rá, hogy védekezni kell, mert ők aztán gyártják a gyereket?)

SPOILER!
Amúgy Én egy olyat szituációt el tudok képzelni, hogy úgy döntenek, hogy megtartják és Lynette elvetél.

jaande - 2009. 06. 15. 01:37

Tetszik Ana behozása, Bree-féle száltól várok sokat, “Orson” úgyis lépni akar az évad végén a sorozatból, remélem nem “Bree”-vel.
Remélem Martha Huber (Felicia?) nővére tényleg visszatér, eszelős az a nő, feldobná a sztorit.
Én is Susanra tippelek a végén, csak, hogy a többség legyen boldog, max Katherine összejön Jacksonnal, úgyis volt már egy “csók”, az egyik korábbi részben.
Évad 7/10, évadzáró 5/10. Szerintem a 2. évadnál is gyengébb volt.

Agi - 2009. 06. 16. 03:21

bocs, de nem olvastam el a sok kommentet, amit irtatok, en nem Ági vagyok:) lenne egy kerdesem, amirol mer lehet, hogy volt szo, szoval bocs, ha mar irtatok, akkor szoljatok es elolvasom a kommeneteket. Szoval az lenne a kerdesem, hogy miutan megtortent a baleset, kizummoltak Dave pupillajabol, amint eppen egy dilihazban, vagy bortonben? elzarva ul. Ez most szerintetek azt jelenti, hogy tulelte a balesetet es lecsuktak/elmegyogyinzetbe zartak, vagy pedig az egeszet csak kepzelte, szoval kb. az egesz evadot? Es akkor nem is Susant veszi el Mike, hanem Katherinet… persze gondolom nem jelentik be, hogy ez az egesz evad csak egy orult kepzeleteben letezett, de nekem olyan fura volt az a jelenet, ezert erdekelne, hogy masnek is feltunt-e, elgondolkozott-e rajta, vagy csak en vagyok teljesen hulye:)

Norbi - 2009. 06. 16. 18:58

Biztos, hogy Susan van a fátyol alatt, különben a Karl nem lett volna ott az esküvőn.

jaande - 2009. 06. 17. 00:07

Agi: Dave-t elmegyógyintézetbe zárták. Legalább is én így értelmeztem.

janika - 2009. 07. 07. 09:35

Agi!

Nekem is ez jutott rögtön az eszembe, amikor tegnap láttam, hogy Dave csak képzelte az egészet…

DE szerintem csak a bosszút képzelte el, nem az egész évadot, mert az eskövőn ott ült Ana, meg Bree-nek is megvolt a szerelmi háromszöge… Tehát történtek benne valós dolgok, csak lehet, hogy éppen az, ami Mike-al és Susan-nel történt az volt fikció…
És még az sem gond, hogy Edie meghalt, mert ha csak kitalálció volt, akkor sose költöztek vissza…

jeff - 2009. 10. 09. 15:34

Senki nem nézi az új évadot? :D

Lesz róla írás?

Aragorn83 - 2009. 10. 20. 01:55

De, pédául én. :)

A sorozat ismét a régi. Jó újra látni ezt, mert szvsz az 5. évad borzasztó volt…

Szab - 2009. 10. 26. 15:48

El tudom képzelni, hogy Katherine volt az, aki rage módba kapcsolt Julie-val szemben…

Atter - 2009. 11. 01. 18:06

Hát azt azért nem szeretném, de legalább meglepő lenne. Remélem, tényleg valami csavaros megoldással jönnek elő. Egyébként én simán kinézném Gabrielle-ék unokahúgából is, elvégre neki is van valami rejtelme (legalábbis az előző évadban mosolygós koccintások közepette a két öreglány ezt sejtette a nézőkkel), lehet, hogy az, hogy szereti az utcát járni sötét ruhában és embereket fojtogatni…
Jó ez, ez az évad visszahozta a kedvem a sorozathoz:)

csm - 2009. 11. 02. 21:29

Ez az évad eddig szuper, a részek jók, az új család is jó (Drea túlontúúl:P). Tetszenek a történetek, csak azt szeretném ha végre Gabynak is kitalálnának valami jót. Mert elröhögünk azon, ahogy a gyerekekkel van, de valami más is lehetne. Belevonhatnák az évadrejtélybe, vagy legalább Anna-val lehetne valami izgalmas…De az évad eddig szuper ezt leszámítva!!!!!

nudebaby - 2009. 11. 03. 22:48

Bree fiát akarom vissza :)

Savanah - 2009. 11. 16. 13:45

Megtudja nekem valaki mondani, miért van Susan-en minden egyes részben 2 pántos trikó egymáson?? Ennyire “kreatívak” az öltöztetők vagy a színésznővel valami baj van és csak ilyesmit tud hordani… De most komolyan… Jól néz ki a 2 trikó, de már ne minden egyes részbe!!

Lnaughty - 2009. 12. 05. 17:17

Helló itt is Savanah:)

ez a trikós dolog sztem csak azért van, hogy átlagos anyuka, aki egyszerűen öltözik.. de nekem is feltűnt, de ez van..

Savanah - 2009. 12. 05. 19:19

Okkkké :).
A trikós bejegyzést már jó régen írtam, de senki sem válaszolt :(( El vannak rejtve ezek a kibeszélők.
De amikről beszélni akartam, azt nem tudom olvastad-e, és most SPOILER, h most a legújabb részben egy repülő zuhan WL-re, és 3an meghalank, az egyik feleség meg lebéénul??

Lnaughty - 2009. 12. 06. 12:34

nem olvastam vissza, szóval ha nem gáz írd le újra és kibeszéljük őket:) mert van mit.

Én feleség lebénulásról nem hallottam, de már csak holnapig kell várni és kiderül. aztán lepihennek szünetre:(

Savanah - 2010. 01. 26. 10:53

megnéztem most a legutolsón részt, nagyon tetszett Gaby és Susan versengése, az állatcsoportok :).
Ami már nagyon idegesítö, az Lynette, már nézni sem bírom, ahogy Tommal viselkedik.
Julie már alig várom menjen keletre és vissza se jöjjön.
A többiek OK, Orsonnak szintén adnék egy kis fejmosást…
De ez a rész egész vicces volt :). Föleg az állatcsoportok :)

Lnaughty - 2010. 01. 26. 22:21

MJ annyíra cukíí:D Gabi gyerekei meg olyan kis csúnyácskák:D
Julie-t soha nem bírtam, tök feleslegess..
Orson nekem az egyik kedvencem, csak az utóbbi időben eléggé hanyagolták a karakterét sajnos.
Pedig Tom a legaranyosabb apuka, mázlija van Lynettenek, meg ez a plusz egy gyerek nekem nagyon durvának tűnik.
Viszont az, hogy Karl egy sztriptízbárt hagyott Susanra az mekkora nagy poén már:D:D biztos lesz ott még egy-két érdekes dolog!!:D

oxigen - 2010. 02. 01. 18:36

nah Bree visszatért a keresztény értékekhez
az aggódó szülők most biztos megnyugodtak

a dilidokis jelenet nagyon jó volt :D

Lnaughty - 2010. 02. 03. 11:42

nem is vártam mást Susan-től:D M.J.-nek nagyon bejön ez az új helyzet:D

Savanah - 2010. 02. 03. 13:47

MJ a legjobb :), olyan mint Susan :).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz