login |

Amerikai 5. legjobb táncosa…

2009. 08. 09. 20:31 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika, reality,

…Jeanine Mason! Kifehérítettem, hogy ne legyen nagy spoiler, de gondolom aki nézi a sorozatot, az tudja, bár darálók mindig lehetnek. Meglepetés is, meg nem is, mint ahogy Amerika sorrendje is várt volt, meg váratlan is a top 4-gyel kapcsolatban. Az 5. évaddal úgy voltam, hogy a top 6, sőt a top 8 akármelyik versenyzője győzelmét elfogadtam volna, talán Evan volt kivétel, mert nála többet nyomott latban a szimpátia.

sytycd-s5

Az évaddal kapcsolatos érzéseimet már leírtam korábban, a fináléban pedig láthattuk a legemlékezetesebb performanszokat (amire biztos emlékezni fogok: a rákos, az addikciós, a próbababás, meg a végén a Mátrix 2. zenéjére előadott paso double, ami igazolta a közönség döntését), bár megvallom, hogy a So You Think You Can Dance-szel is úgy vagyok, mint az American Idol-lal, hogy az utolsó adások annyira nem érdekelnek, mint a közbülsők – más reality-nél viszont épp a finálé érdekel a legjobban.

Nem érdekelnek, mert bár a show-t prezentálják a készítők, élőben nyilván nagyon jó, de addigra a közönség nagyjából már döntött, bár való igaz, hogy a top 4-ben, a “mindenki mindenkivel” koreográfiák mindig hoznak valami erőset. A legvége viszont, az utolsó 2 óra egy nagy action replay volt, ami a tévézőknek jó lehetett, de nekem, akinek ott a YouTube meg a régi részek a gépen, csak egy besztof válogatás volt, amit én is össze tudtam volna rakni – sajnos minimális volt az értékelhető néznivaló.

sytycd-s5a

Sebaj, az évad ennek ellenére abszolút élvezhető volt (értékeljek? 7,5/10), bár a SYTYCD sosem az a reality, amit egy reality-t keresőnek ajánlanék, félnék, hogy egyesek a világból is kifutnának az általam kedvelt zsűri megnyilvánulásaitól.

Ja, zsűri, jut eszembe. Akartam jelezni, hogy öröm volt a döntőben Adam Shankman-t viszont látni, mert amikor bemutatták, rájöttem, hogy ő az egyik kedvencem. Utána viszont realizálódott bennem, hogy nem rossz embereket válogattak össze 3. zsűritagnak, hiszen mind Mia Michaels, mind Tyce Diorio, mind Lil’ C jó arc, bármikor elfogadom őket (Napoleon-ékat is a meghallgatásokról, Shane Sparks-ot és Dan Karaty-t is), egyedül talán Debbie Allen az, akiért nem vagyok oda annyira, mint szórakozásfaktor növelő zsűritag. (Toni Basil so-so, elfogadható volt.)

sytycd-s5b

Utóbbi kettőről egyébként az a furcsaság jut eszembe, hogy míg Shankman mindig első megszólaló a zsűriben, ha jól rémlik Allen és/vagy Basil csak utolsó megszólaló volt, mintha csak direkt Nigel Lythgoe akarta volna kezdeni, hogy jelezze az értékelés irányát. Na, igen, valljuk meg, általában azért egybecsengtek a vélemények a legtöbb részben – ellentétben a mostani többször fújolt Shankman-értékelésekkel.

Az 5. legjobb kedvenc táncoson túl vagyunk, de napokon belül indul az America’s Best Dance Crew 4. szezonja Randy Jackson-nal és Shane Sparks-szal, amiből megvallom, mindig csak 1-2 részt láttam. Valaki arról vélemény? Érdemes? Látványra gondolom igen, de vázlatosan kaphatnék egy lebonyolítási rendet?

És persze az ABDC után ismét SYTYCD, mégpedig a 6. évad, visszatérőkkel és nagy hiányzókkal, s kiderül, hogy vajon hatodjára is bejön-e az, hogy a kedvenc táncos nem egyenlő a legjobbal?

8 hozzászólás Ne habozz!

chelloboy - 2009. 08. 09. 20:43

Nagyon tetszett ez a műsor- először AXN-en láttam, pont esett nyaralás alatt és el kellett ütni vmivel az időt… azóta már végignéztem 4. évadot is. Nagyon szeretem Nigelt, Mary Murphy visításait és szívből jövő nevetését. Amin le voltam döbbenve, az a rákos nő témájú tánc volt, egyetlen zsűritag sem bírta ki sírás nélkül (Nigel is küszködött, később hátat is fordított székével a kameránal, amikor a többi zsűritag értékelt) – még Mia Michaels sem, pedig ő elég kemény zsűritag volt mindvégig. Szóval nagyon várom a 6. évadot!

human - 2009. 08. 09. 20:50

rss-ben nem fehér :P

Yahig - 2009. 08. 09. 21:10

Szerinetm Mia Michaels sír a legtöbbet, minden évadban

RolloJuve - 2009. 08. 09. 21:14

“rss-ben nem fehér :P”

“- Egyes, a kék erő!
– Kettes a piros erő!
– Pif, a sárga erő!
– Hátulról barna… (Herkules mondja)”

Idézet valamelyik 90-es évek eleji Kockásból, rengeteget röhögtem a Pif és Herkulesen anno. :D
Itt éppen két robot támadt rájuk, akikkel Pif vette fel a harcot.

Sz - 2009. 08. 09. 21:19

A másik posztban már kifejtettem a véleményemet a fináléról, ide csak annyit írnék, hogy csodálkoztam azon, hogy a “best of”-ban nem volt benne ez a bizonyos zombi-tánc, pedig ahogy olvasgattam, eléggé nagy sikert aratott másoknál is (nem csak nálam :)… ez volt Shane Sparks eddigi egyik legjobb koreográfiája sztem.

noone - 2009. 08. 10. 13:29

totál alap h jenane nyert, ő volt a legjobb, keelaval együtt. 2 srác se vpolt rossz persze, de ez igy volt jó.

winnie - 2009. 08. 10. 14:20

mióta alap, hogy az nyer, aki mondjuk a legjobb volt?:)

vik1228 - 2009. 08. 11. 13:14

Helló mindenkinek!

Az America’s Best Dance Crew a legjobb, megéri nézni, nagyon színvonalas.
Én az első évad miatt kezdtem el nézi.
A legjobb csapat: Jabbawockeez
http://www.youtube.com/watch?v=qzgtSm0wMEQ
A So you think you can dance című műsorban:
http://www.youtube.com/watch?v=epbjO8BxKag

Az ABDC epizódok az MTV honlapján visszanézhetőek.
http://www.mtv.com/ontv/dyn/dance_crew/series.jhtml

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz