login |

Royal Pains: vége a 8. évadnak. És a sorozatnak is.

2009. 09. 07. 15:48 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika,

Hank. Remember when I said that I was too afraid to go to see a doctor? If I’d known there was a doctor out there like you, might have found the courage. (csöpp)

Á, azt hiszem ez összegzi, hogy milyen a hangvétele a Royal Pains-nek. De ne szaladjunk előre, hiszen a) a pilot teljesen jó volt. b) a sorozat a nyár legsikeresebb újonca volt, egyben azonnal a harmadik legnézettebb kábelsorozattá avanzsált. Ergó azonnal azt mondhatnám, hogy muszáj bepróbálni. Azonban utána a pilot elképzeléseit olyan szinten kukázták ki, hogy szörnyű volt nézni…

royal pains 01

Persze, tudom, a Royal Pains nem akar más lenni, mint egy nyári, viccelődős sunshine sorozat gazdagékról, de nálam sajnos nem működik és a 3/10-es finálé is erről erősített meg. Korábban már leírtam a problémáimat, így csak ismételni tudom, hogy a drámának, az orvosi szituációknak nincs tétje, nem tudják elérni, hogy az ember aggódjon, valamint, hogy az érdekesnek tetsző MacGyver doki ötletét kidobták vagy erősen visszavettek belőle.

Oké, nincs tétje a gyógyításnak, de akkor legalább legyen érdekes. Vagy furmányos, mint a House-ban. Megint csak, tudom, hogy ez nem House, de az esetekkel, esetleg a páciensekkel még érdekessé lehetne tenni a részeket, egy percig a fináléban úgy tűnt, hogy ez is lesz a helyzet, de utána a megoldás (a tesó nem mondta el az orvosnak, hogy titokban egy gyógyszert ad a betegnek???? BS!), mindent összeomlasztott.

Egyértelmű, hogy a sorozat annak fog működni, aki a kezdetektől megkedveli a karaktereket, vagy akivel a részek során az írók megkedveltetik őket, hiszen a fináléban nem elég, hogy az orvosi rész mellett kapott két jelenetet Evan galibája, de ugyanúgy megkapta a maga külön 2 jelenetes sztoriját Divya és Jill is. Részemről nem csak a beléjük való invesztálás (a sorozat nézése) hiányzott, hanem egyiküket sem találtam különösebben érdekesnek.

royal pains 02

Persze tudom, hogy ez a töredezettség a több szintű cliffhanger-t vezette fel, de Jill és Divya szála teljesen érdektelen és tipikus volt, egyedül Evan részéről történt egy érdekes csavar, viszont félő, hogy pár perc alatt el fogják sikálni, bár, ha minden igaz, a 2. évadban nem fognak 9 hónapot ugrani, hanem folytatólagos lesz a sztori. Részemről egyébként valami Boris-osat vártam volna a végére, csalódás, hogy fel sem tűnt a házigazda. Őt érdekesnek tartom legalább…

Just know that Evan and I here to stay… and there is always, ALWAYS a place for you with Hank Med, no matter what. (csöpp)

12 hozzászólás Ne habozz!

nodaba - 2009. 09. 07. 16:27

Nekem nagyon bejöt.
Mongyuk nagyon látszik hogy House-MacGyver akar lenni.
Nekem az a házilag készitett mikrószkót nem tetszet egy kicsit tul sok volt azért,ha valaki tudja miröl van szó.

Fortissimus - 2009. 09. 07. 18:15

egyetertunk, en is Boris-t vartam az utolso reszbe, furcsa volt, hogy nem volt benne

vicvega - 2009. 09. 07. 19:25

“a) a pilot teljesen jó volt.”
én mondjuk a pilot alapján kaszáltam, és pont azért, mert szerintem borzalmasan van megírva, ahogy a fent idézett dialógok is mutatják

winnie - 2009. 09. 07. 19:54

akkor még átjött az életérzés és az underdog sztori.

Lewis - 2009. 09. 07. 20:43

Jön a Tv2-re hamarosan.

Gattaca - 2009. 09. 07. 23:01

a pilot nekem még elment, de a második részt már nem bírtam végignézni. (érdekes, hogy a 10 things-el is ugyanígy jártam)

redc - 2009. 09. 08. 00:52

Megnéztem belőle kb. 7 részt, de utána feladtam. Egyetlen szereplő érdekelt igazán (Boris), de ő alig szerepelt, a többi gazdag páciens is okés volt, de sajna ők se szerepelnek annyit, hogy miattuk végigszenvedjek egy-egy részt. A többiek vagy untattak vagy szabályosan irritáltak (pl. Hank pióca tesója). Ahogy olvasom, nem vesztettem semmit a finálé előtti kaszával. Megnyugodtam.

Yeto - 2009. 09. 08. 09:37

Hát a finálé nem jött be, de a többi nekem rendben volt, amolyan limonádé de minőségi; ha lenne DSM lehet nem foglalkoznék vele de nincs úgyhogy marad ez.
Ugyanakkor pl a Privileged meg nem jött be, és a 92010et és a Melrose Placet meg se próbálom a hallottak alapján.

tom - 2009. 09. 08. 10:28

Azért a Boris vonalon még történhetnek érdekességek. Lehet, hogy nem az utolsó részben volt, de azért még felvetődik a kérdés, hogy… SPOILER …az abbr title-jében :)
Ott van még Divya és Evan, valamint Hank és Jill kapcsolata, hisz egyik sem “tisztázott”. A történtek ellenére még össze is melegedhetnek. :P
Szerintem abszolút nézhető, mosolyogtatós, kikapcsolódós sorozat, remélhetőleg jó folytatással.

zsemlye - 2009. 09. 08. 11:43

tom légyszi művelj már ki, hogyan kell ilyen faszán spoilert beilleszteni

Még van 2 részem a darából aztán visszatérek. De az tény, hogy az első rész az akkora feelgood volt, mint annó a Traveler. Csak míg az utóbbi tudta tartani a szintet, a RP átlag konzerv lett – eddig.
Mondjuk én Paulo Constanzonak örülök (bár a Joeyban jobb volt) ugyanígy Campbell Scottnak, aki annyira nem jó, de hát őt rég szeretjük + jót röhögtem, mikor Peter Jacobson feltűnt.

Garrity - 2009. 09. 11. 23:42

Nekem bejött. Igaz nem vagyok oda az efféle sorozatokért, de a feeling magával ragadott. Igaz Evan karaktere idegesítő volt, de élveztem. Nálam 9/10. kíváncsian várom a folytatást. Remélem lesz.

clark - 2010. 03. 16. 12:23

meglhetett nézni,könnyed kis felüdülés!ez nem kemény orvoso sorozat,inkább kaland,ilyne is kell!a szereplők rendben vannak,főleg paul cotanzo,da többiek se rosszak.a történetek nincsennek túlbonyolítva,pihendéhez jó kis sori!7/10 az egész évadra!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz