login |

America’s Got Talent 4. évad: A döntés előtt

2009. 09. 16. 17:55 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2008/09 finálék, kritika, reality,

The prize, which totals $1,000,000 is payable in a financial annuity over forty years, or the contestant may choose to receive the present cash value of such annuity.

Ez volt az első AGT, amit végignéztem és természetesen az utolsó is. Mert büntet. Rossz értelemben. Voltak ugyan benne tehetségek, akiket a producerek által rájuk erőszakolt dolgok olykor el is rontottak (a zsűri pedig rajtuk veri el a produceri döntéseket…), de egész egyszerűen röhej, hogy az “egymillió dolláros attrakciót” kereső verseny legjobbjai közé milyen nevetséges produkciók is bejutottak… Röhej.

Hairo Torres

Kábé annyira röhej, mint a műsor végén az apróbetűs részben kiírt fenti idézet, miszerint az egymillió dollár nem is egymillió, hanem évjáradék, annuitás, 40 éven át utalt 25 ezer dollár, vagy azonnal átvéve annak jelenértéke, majd-ti-megmondjátok-mennyi dollár. (Nem az évjáradékkal van a gond, máshol is van hasonló nyeremény, hanem, hogy folyton “egymilliós produkciót” emlegetnek, pedig közel sem kell “annyit érnie” a versenyzőknek. Ha egy együttes nyer, akkor ez évi zsebpénznek sem elég.)

Szerencsére nem is érnek annyit, mert bár a döntőben azért nagyrészt tehetséges versenyzők kerültek, ha akarták sem lehetett volna olyan színvonaltalan, mint egyes középdöntők, de mit sikerült a sokaságból kitermelnie a zsűrinek? 6 énekes produkciót, 2 táncosat, 1 zenéset és 1 standup comedy-t. Ennyi. Mintha csak a magyar fantáziátlanságot látnám. És közülük egy sem YouTube-szenzáció.

Nem mintha az énekesek, különösképp Barbara Padilla nem lenne nagyon jó, de jó és nem dolgozó operaénekest mindig lehet találni. Első blikkre tőle nem sajnálnám a sikert. Meg Hairo Torres-től, aki szenzációs, csak ő alapból jó, így nem lesz adásról-adásra szenzációsabb. Személyes favoritként még a Fab Five-ot említeném, jópofák a táncosok, de nyilván nem nyerhetnek.

barbara padilla

Talán még az évadon belüli egyedisége miatt a Recycled Percussion jöhet szóba, meg a más kiesett Acrodunk-ot láttam korábban sikerre esélyesnek. de ha valaha is megmagyarázza nekem valaki, hogy egy teljesen mindennapi, nem is kiemelkedő kisgyerek táncduó, amiből ezer van itthon is, hogy kaphat ilyen véleményeket (csak mert cukik??), vagy a többi egy-a-sok-közül produkció miért jut tovább… Oké, tudom, 4. évad, erős az anyaghiány, de akkor is.

Nem tudom, az angol verzióban mennyire erős a produceri jelenlét (tuti, hogy nagyon, eleve ott van Simon Cowell, de talán nem ennyire feltűnő…), de itt rémes, hogy mennyire nincs szabad akarata egyes versenyzőknek, teljesen távolálló dolgokat erőszakolnak egyesekre, High School Musical-t meg Alicia Keys-t…

A baj ráadásul, hogy a nézőt is totál hülyének nézik a “Simon Cowell curveball”-lal meg a zsűri szabályborításával az elődöntőkben. (Persze. Az eredeti terv 8 versenyző volt a 2 órás műsorra. Nyilván.) Az évadra, a döntő előtt jár egy erős 2,5/10. Az egyik legrosszabb reality, amit valaha végignéztem láttam.

8 hozzászólás Ne habozz!

bél - 2009. 09. 16. 18:43

Ezek szerint feladtad a vége előtt.
Nem is emlékszem, hogy mikor volt utoljára a junkie-n ilyen alacsony pontszám egy – “látott” – sorozatra.

Scardona - 2009. 09. 16. 19:08

25e$ 40 évig??!! húhh, mint vm zsebbénz :)
Fed 0,25%-os alapkamattal számítva, az körülbelül 950e$.
De ha mondjuk kincstárjegyi kamatot néznek, T-bill, T-note, T-bondét, akkor még 820e$ jön csak ki.
Gondolom még ezen is lehet apróbetűzni, h milyen kamat, meg milyen konstrukciók mellett.
Ezek az apróbetűk :))
Mondjuk én örülnék 900e$ körüli pénznek is.
Bár az is egy komoly döntés, h jelenértéket válasszam, v az annuitást.
na mind1, kicsit elkalandoztam, de pont hasonló munkán dolgozom ….

Pá Dee - 2009. 09. 17. 10:22

És ez már tavaly is ilyen volt.
Lerítt hogy csak egy amerikai Paul Pottsot akartak az egészből kihozni.

new-york-islanders - 2009. 09. 17. 11:46

Én az előző évadot követtem le belőle, de olyan idegesítően ratyinak tűnt (tudom, hogy a ratyi, mint olyan nem esztétikai kategória, és egy műsor jellemzéséhez csatolni kvázi szemantikailag értelmetlen, de egyszerűen nincs rá jobb szó), hogy az ideiből egy részt néztem meg és tököm tele lett vele egy életre.
A tehetségkuatatók legalja (mégha vannak is benne tehetségek).

büzsü4ever - 2009. 09. 17. 13:49

Na Kevin Skinner nyerte!

Szerintem Barbara Padilla, Hairo Torres vagy Lawrence Beman jobban megerdemelték volna, de mind1!!

Thew - 2009. 09. 17. 18:22

Az előző 3 évadban kb. 4 igazán tehetséges ember volt. Bianca Ryan, Terry Fator, Cas Haley és az a szájharmonikás srác. Mind a 4-en az első két évadban voltak… a tavalyi hát… cukorka Amerikának, bár a feka operás közel sincs olyan jó mint Paul Potts… sőt… akkor inkább a hangját vesztett profi énekest hoztam volna ki győztesnek, meghatóbb volt a sztorija és az útja a döntőig… ez az idei meg… csak csipegettem belőle, nekem igazán csak Lawrence Beamen tetszett, mert kuriózum.

Thomas - 2009. 09. 20. 11:11

America Hasn’t Got Talent… magam sem tudom, miért nézem, talán mert reality-mániás vagyok:) Én nem adnék olyan magas pontszámot erre az évadra, legyen mondjuk 1,5/10, de ehhez is kell az a fenenagy jóindulatom, és ezt is csak az Alizma miatt:)
A döntő katasztrófa volt, tehetségtelen és idegesítő emberek gyülekezete. A győztes nem élné túl a válogatót egy színvonalasabb Idolban:)
Bianca Ryan és Terry Fator… igen, ők tehetségek voltak, de ami a 3. évad óta megy, az már tényleg csak a nézők hülyének vétele… ezen a 8-as döntőn, meg a hatalmas drámázáson, hogy most akkor 10-en lesznek, én is remekül szórakoztam:)
Nem tudom, a gálát megnézted-e végül, de annál jobban semmi sem mutatta a döntősök tehetségét, mint amikor Thelma Houston-nal énekeltek… konkrétan Drew Stevyns-en kívül egyiknek sincs semmi hangja…
Amúgy az figyeltétek, hogy akiket Pierc lenyomott, azok közül egyetlen egy jutott tovább? A fószer a frizbis kutyájával, még a negyeddöntőben…

winnie - 2009. 09. 20. 11:17

megvolt a döntő, gyorsan végigtekertem, meg megnéztem az eredményhirdetést a bénák produkciójával, s azzal, hogy piers ecseteli, hogy ennél színvonalasabb döntőt még sosem volt, bárki nyerhet, stb.

oké, tudom, azt nem mondhatja, hogy béna a felhozatal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz