login |

CSI: Miami – Horatio nyolcadszor is felveszi a napszemüveget

2009. 09. 26. 15:36 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Először is, ha valaki lemaradt volna a holtidős történésekről: a sorozathoz csatlakozott állandó szereplőként Eddie Cibrian, míg Adam Rodriguez (Delko) távozik, csak 7 részben fog szerepelni. A 8×01 pedig, mint írtuk, flashback-epizód, visszapillanthatunk 1997-re, amikor is Horatio nekiállt összehozni a helyszínelőlabort, kiderül, hogy mi volt a motivációja, s ami fontosabb, hogy honnan a napszemüveg-mánia.

CSIM01

Szeretem a visszaemlékezős részeket, mindig jó látni, hogy milyenek voltak régen egy nézett sorozat karakterei, de ez az évadnyitó messze alulmúlta a várakozásaimat. Eleve már a történet sem volt érdekes: a jelenben ugyan érzelmekkel telve, de csak a 7. évados cliffhanger minimális utóhatásait látjuk, az egyik főszereplő veszélyben van, míg a múltban egy minden porcikájában tökéletesen érdektelen eseten dolgozik Horatio éa old school, tipikus zsaru partnere.

A 10 évvel fiatalabb Horatio-t jó látni, le a kalappal az írók előtt, hogy annyira előregondolkodtak, hogy a sorozat 2002-es indulása előtt 5 évvel leforgattak egy ilyen epizódot, de valahogy nem túl hiteles, s abban a környezetben a Horatio-manírok sem tűnnek valóságosaknak. Persze a többiek is feltűnnek: Calleigh, mint idegesítő újonc, Delko, mint egy vontatókocsis jómunkásember, Frank egyenruhásként, Boa Vista az FBI tanoncaként, sőt Alexx is meg Eddie Cibrian egyelőre sótlan karaktere, aki épp akkor lép le a rendőrségtől. Szóval mindent megnézhetünk úgy, ahogy azt a sorozatíró mórickák elképzelik. (Speedle és Megan csak nevesítést kapott.)

CSIM03

Azonban csak a karakterek nem tudnak mit kezdeni a múlttal és sajnos a CSI: Miami készítőinek muszáj tizenhússzor (számoltam!) a szánkba rágni, hogy a múltban vagyunk, ekkor még nem találták fel a számítógépet, szakócával vesznek mintát laborosok, stb. Értettük már az első 65 alkalommal is, hogy 1997-ben más volt, az élet, minek 66-odjára is elmondani?

Szóval mondhatjuk, hogy mindkét idősíkon csordogál a sztori, igazából nem történik semmi, majd egy snassz megoldást követően azon kapja magát az ember, hogy úgy kell fel a fotelből, mintha egy 2 órás filmet látott volna. Aki odavan a karakterek régi énjeinek jeleneteiért meg az érzelmekért, annak bejöhet a 8×01, de én többet vártam, ötleteket. Ez így csak 3/10 volt, remélhetőleg a normál részek erősebbek lesznek.

11 hozzászólás Ne habozz!

Lósóka - 2009. 09. 26. 15:51

Hát, tényleg elég gagyi volt….

MagnetMan - 2009. 09. 26. 16:09

Hát… 3/10 azért lehúzás, úgy értem így olyan, mintha ez valami kiemelkedően szar epizód lett volna. Pedig már jó ideje szerintem elég szar a CSI: Miami, ez az epizód annyiban különbözött, hogy a flashbacknek köszönhetően egy kicsit “felkavarták az álló szart”, a maguk szintjén a színészek is meglepően korrektül hozták a maguk kiforratlan újonc karakterét, a jelen szál szerintem 0 volt, ez a Delko-megcsonkul-aztán-felépül recept már elkopott szerintem, a szájbarágás valóban egy idő után zavaró lehet, de csöppet sem zavaróbb, mint az összes többi irritáló eleme a sorozatnak, Horatio halványan visszafogottabb karaktere meg ha engem kérdeztek jót tett a résznek. Szóval azt gondolom, ha a legutóbbi évad fényében nézzük az eset gyengesége és a történet lassúsága-től eltekintve inkább én fölfelé értékelném, de 5/10-nél én sem adnék többet rá.
Ez a labor dolog, de főleg a hatalmas Calleigh-nő-cicababa klisé ha elnéző az ember és meglátja benne a szándékosságot, szerintem inkább mosolyogtató, mint zavaró.

UFO - 2009. 09. 26. 16:29

Jómunkásember:D

Daneee - 2009. 09. 26. 16:31

Belőlem az Elfogultság bezsél és 6/10 adok a résznek.

Rossy - 2009. 09. 26. 18:09

Én is keveslem a 3/10-et, bár tényleg összehozhattak volna egy érdekesebb flashback-sztorit. A 43 percet kevésnek éreztem a két “idősíkra” egyszerre. A jelenből alig láttunk valamit, a múltból jóval többet, de ez sem volt elég rendesen kibontakoztatni a sztorit. Nekem a karakterek régi énjei tetszettek, a “Horatio light” (Caruso annyit mosolygott, mint az összes 7. évados részben összesen), a naív, lelkes Calleigh és a “jómunkásember” Eric. Cibriant meg (nő szemmel) látni jó volt, de tényleg nem sok vizet zavart. :) Egyelőre. A promo lapján a második rész nagyon “várós”.

Rossy - 2009. 09. 26. 18:10

lapján=alapján :)

JoHn - 2009. 09. 26. 18:17

A kihúzott rész az “made my day” kategória :)) Amúgy a rész tényleg gyenge a folyamatos múltra utalás amiről te is beszélsz annyira idegesítő volt, hogy nemegyszer jajjgatam: “FFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUU-“

Katey - 2009. 09. 26. 20:17

Nehogy már Adam Rodriguez elmenjen. Miatta néztem :( Eddie Cibriani szar pasi Delkohoz képest…na véget érnek a nyálcsorgatós estéim asszem…

Sammy - 2009. 09. 26. 20:26

Pedig sajnos elhagyja a stábot…és úgy tűnik elég hamar talált magának munkát is. Dehát az ember az ember, egyszer ezt is megunja. Bár azért ez már sok, hogy Speed után Delko is… :D

winnie - 2009. 09. 26. 20:43

“Nehogy már Adam Rodriguez elmenjen. Miatta néztem :(”

lehet váltani az ugly betty-re.

georgina - 2010. 02. 26. 15:01

Hja kérem én caruso végett nézem ő nem tippi toppi modell de mégis van benne valami kézzel nem megfogható amittől olyan vonzó

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz