login |

The Mentalist: ez volt a második évad

2010. 06. 06. 19:22 - Írta: human

63 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

Na, erre viszont még lehet rosszakat mondani itt a finálék között. Pedig tegnapelőtt, amikor elkezdtem írni a Chuckot, arra gondoltam, hogy már csak jók maradtak a végére, de nem. A The Mentalist írói az évad közepén ellustultak.

mentalist-2

Egyszerűen a lustaságnál jobb szó nincs a helyzetre. Amint sweeps van, azaz durvábban számít a nézettség, rögtön összeszedik magukat, részenként 4-5 fordulatot hoznak, amik egész jók is, a köztes időben viszont 2-3 a maximum, azok közül is sok a kiszámítható. Például az évad vége felé ez remekül megfigyelhető volt, hiszen az utolsó 3-4 rész simán olyan volt, ami miatt elkezdtük nézni a Mentalistát, előtte viszont…

A legnagyobb ellenérv továbbra is az lehet a sorozattal szemben, hogy sokszor csak a főszereplőn múlik minden, a fantasztikus speciális nyomozóosztag nélküle nem működne. Itt felhozható, hogy de, működne, csak sokkal lassabban. Tehát Patrick nélkül mondjuk évi 30 esetet oldanának meg, vele pedig 60-at oldanak. Mostanra már a csapaton belüli dinamizmus is ilyennek tűnik teljesen. Csak megszoktam? Azokkal a dolgokkal mintha direkt nem is foglalkoznának, amiben a csapattaguk, Patrick erős. Még ezen a gondolatmeneten is necces néha amit csinálnak, de valahol ez állhat közelebb a valósághoz.

Az egyik főbb változás az volt, hogy Logan elnöknek jelenése volt máshol, így a helyére olyan új főnököt toltak be, aki helyén kezeli a speciális segítséget. Kerekperec megmondja, hogy Jane elég sok mindent megtehet, de ha nagyon messzire megy, akkor bizony azok bánják majd, akiket kedvel a csapatból. Az viszont egyáltalán nem tetszik, hogy “jaj, finálé jön, akkor elővesszük Red Johnt”. Az idei utolsó részben is, természetesen ez történt. Az jó, hogy nem rugóznak minden részben 1 percet rajta, mikrolépésekkel haladva, de nem lenne rossz, ha tényleg váratlanul kerülne elő a vörös mosoly, nem pedig ennyire kiszámíthatóan, a legfontosabb részeknél.

Összességében nekem már csak 5/10 lett ez az évad. Voltak részek, ahol akár abba is tudtam volna hagyni örökre, de általában még időben szépítettek. Ellenben ha cancel lenne, akkor jelenleg nem siratnám túlzottan, de ez ugye nem fenyegeti, hiszen valami veszettül nézett.

A végére pár spoileres kérdés azért akadt, megyünk is velük a tovább mögé. Ti mire jutottatok? A csaj Red John? Vele dolgozik? Csak kivallatta mindenről, aztán megölte? Mondjuk itt elkövettek egy hibát is az írók, mert Patrick-et kérdezik, hogy mondott-e valamit John, a válasz az, hogy nem, közben pedig ott volt a lábon lőtt fiatal srác, aki szintén hallhatta.

63 hozzászólás Ne habozz!

abstractelf - 2010. 06. 06. 19:28

Nekem csalódás volt a 2.évad, a finálénak meg talán az utolsó 10 perce volt, ami ért is valamit.
Kissé tényleg unalmas, hogy az évadzáróban szerepel Red John, tényleg több izgalom lenne, ha megjelenne az évad közben is többször. – Bár lehet, akkor azt unnám meg.
Számomra ez az évad 4/10 – ezzel a sorozatommal maradtam le legjobban, ami jelent valamit.
Nem reménykedem, hogy a 3.évadban megoldja a Red John ügyet, de valami olyan finálé kellene, ami miatt a körmömet rágom szeptemberig.

Gmeister - 2010. 06. 06. 19:33

Bár még csak valahol a 17-18 résznél tartok de teljesen egyet értek azzal ami az évad kritikában van. Az évad közepétől már inkább csak a jó részek várása miatt néztem a sorozatot és nem pedig azért mert élveztem. Nem véletlenül van még mindig jegelve az utolsó pár rész.

Nagyon messze van az első évados színvonaltól sajnos.

zdawg - 2010. 06. 06. 19:35

nem sikerült semmire sem jutnom a végével. nekem tetszett a finálé, de az egész évad leült az előzőhöz képest. a red john részek mindig jobban ott vannak. igazából fingom sincs mi a helyzet. amikor mondta, hogy roll tide, az volt igazán érdekes. mert ugye a csaj az elején azt mondta a pincérnek. úgyhogy irrelevánsnak tartom, hogy red john pont erről kérdezze mielőtt megölte, úgyhogy szerintem vagy a csaj red john, vagy együtt dolgoznak.

Conquistador - 2010. 06. 06. 19:38

nem érzem ennyire vészesnek a helyzetet. nagyon kellemes ez a sorozat számomra a főszereplő tulajdonságai miatt. nyílván nem fogunk körmöt rágni, de itt nem is az a cél szerintem. valóban a finálé kicsit gyengébb volt, de vállalható. évad közben meg pl. azért odatett ugyebár az ominózus epizód, ahol hullottak az emberkék.
red john miatt meg ne idegeskedjetek mert ugyanaz lesz a helyzet mint a himym-nél. :)

Pocok - 2010. 06. 06. 19:41

Nekem is ez volt az érzésem: Lusták voltak, behozták a végére Red Johnt, amiről egész évben nem volt semmi hír.

Megkaptuk a kötelező fekete szereplőt is ÉLJEN! :S

Remélem a csaj meghal(t), mert nagyon unszimpatikus.

Utolsó kérdésedre tudok választ: Nem mindenképpen, lehet, hogy elájult. Ugye az utolsó SG: Music Montage óta tudjuk, hogy láblövés után el lehet ájulni. Szóval lehet ezért nem hallotta :D

kisby - 2010. 06. 06. 19:44

@Conquistador: Nekem is pont a HIMYM jutott eszembe Red John kapcsán:DD
Évad közben 1-2 alkalommal előszedik, egyre többet mutatnak meg belőle, de valahogy sose derül ki hogy ki az.. :)

Bhaal - 2010. 06. 06. 19:59

Az véleményemmel kapcsolatban árulkodik, hogy csak most néztem meg az utolsó 3 részt, ráadásul szobatársamtól kellett megkérdezni, hogy hol is hagytam abba korábban.

Red Johnról annyit, hogy szerintem az a helyszínelős pofa az, aki az elején dumált Jane-el az első halottnál.

Ákos - 2010. 06. 06. 20:07

Nekem bejövős nagyon még mindig az édad is tetszett bár nem hetente néztem csak így a végén volt időm egyben.

Robi - 2010. 06. 06. 20:11

Már nem is rémlik a finálé, szóval tényleg nem ér 5 pontnál többet :D

elvis - 2010. 06. 06. 20:17

Sztem is a helyszínelős pofa az, a hangja is hasonlít, elvileg az első részben is játszott(IMDB szerint).
Nekem ugy jött le, hogy a lábonlőtt gyerek meghalt.
Az évad sztem is kicsit gyengébbre sikerült, aminek az az oka nálam, hogy RJ csak 2-3 részben volt benne, valóban kissé kiszámithatóan.
Viszont a különálló sztorik elég jók. Az a kiszámítható, hogy Jane trükközik vmit minden rész végén.
Évad:6/10 nekem.

avada - 2010. 06. 06. 20:35

Engem Red John hangja egyből Željko Ivanek-re emlékeztetett. Szerintem tök olyan.

zdawg - 2010. 06. 06. 20:36

Pocok: egész évben semmi hír, leszámítva, hogy a szezon közepén az embere (bosco titkárnője) lemészárolta a fél CBI-t, plusz ő maga végzett az egyikkel…

Lnaughty - 2010. 06. 06. 20:41

szerintem nem baj, hogy nem foglalkoznak RJ-vel többet, hanem az a baj,hogy Tudjuk mikor fogják elővenni, ahogy ezt human is mondta.

az első évadban olyan jó sima nyomozós részek voltak, amiknek semmi közük nem volt RJ-hoz. én ezeket hiányoltam a 2.évadból nagyon.

Amúgy RJ hangja nekem iszonyat ismerős volt, csak nem tudom, hogy onnan vagy másik sorozatból..

lehet, hogy a másik mentalista csaj meg az új főnök is RJ-el dolgozik össze, mert mind a kettő rohadt gyanús.

Észrevettétek, hogy voltak részek amikben, Jane simán már az első percekben megoldja az ügyeket
(magában)..na nekem ez a húzás kicsit meredek.
És nem tudom eldönteni, hogy ez jó, hogy a csapat szart sem ér Jane nélkül vagy sem. Mert itt szó nincs olyanról, mint Castle-ben, hogy Beckett simán rájön mindenre egyedül. Önálló ötletre nem nagyon emlékszem és elvégre azért ők nyomozók volnának.

ettől függetlenül, továbbra is simán nézős, de sajnos itt már erős Baker eyecandy faktora..

dante - 2010. 06. 06. 20:42

SZtem meg pont fejlődtek a mellékszereplők! Az Utcsó 6-7 részben már látni olyat hogy maguk jönnek rá dolgokra, illetve jane segítsége nélkül halad a szál. Egyébként sztem is a helyszínelős srác red john, és jó is lenne ha nem a monk példájára csak az utcsó 2 részben jelenne meg a felesége gyilkosa!

M76 - 2010. 06. 06. 20:47

A finálé valami rémes volt, ami a meg a részeket illeti nekem éppenhogy az utolsó 3-4 rész tetszett a legkevésbé, sőt ki merem jelenteni szarok voltak.

Én se hullottam volna egyetlen könnycseppet sem, ha most cancel lenne a mentalist. Nem tudom miért nekem a mentalista mióta elindultak a castle-vel van párban. Az első évadban egyértelműen menta volt a jobb végig, kastély eleinte nehézkesen indult, második évadra viszont fordult a kocka, caastle eszméletlen jó lett, menta viszont lessülyeddt.

Tényleg ellustultak az írók, vagy inkább elkényelmesedtek a jó nézettség láttán. Pedig szerintem ha a színvonal ezen a szinten marad, vagy tovább romlik a nézettség is követni fogja előbb utóbb. Legalábbis nagyon remélem, hogy követni fogja, mert akkor hátha összekapják magukat. Mert míg a második évad közepéig mindig azonnalnézős volt a mentalista az évad végére már halogattam az aktuális rész megnézését.

cyborgwings - 2010. 06. 06. 20:53

iszonyú lapos évad volt. totálisan megszokásból néztem, és sokszor magam sem értettem, miért nem kaszálom. a finálé alapján úgy tűnik, egyedül red john ér valamit mostanra a sorozatból. még jane-nel sem kezdtek semmit idén. az egész évad 4/10, a finálé pedig ahhoz képest kifejezetten üdítő epizód volt, úgyhogy megér cirka 7,5/10-et, de amúgy ennek kellene lennie az átlagnak.

winnie - 2010. 06. 06. 20:58

“Nekem is pont a HIMYM jutott eszembe Red John kapcsán:DD
Évad közben 1-2 alkalommal előszedik, egyre többet mutatnak meg belőle, de valahogy sose derül ki hogy ki az.. :)”

rengeteg epizodikus sorozat lebegtet be egy állandó szálat, amiket csak novemberben meg májusban csócsálnak meg, ezen nem is érdemes rágódni. RJ majd a végén lebukik, addig megmarad motivációnak (ezt nyilatkozták anno.). vagy nem:)

winnie - 2010. 06. 06. 21:01

“és jó is lenne ha nem a monk példájára csak az utcsó 2 részben jelenne meg a felesége gyilkosa!”

???

ez az, ami nem lenne jó és éppen ezért nem is értem, hogy miért érdekes RJ, hiszen szinte biztos, hogy ki fog derülni, hogy egy random ember lesz. (ezért sem értettem, hogy a monkban évadok közben miért érdekelte a népet trudy gyilkosa, hisz tudtuk, hogy nem ismerjük.)

ha nem random lenne, az túlságosan olcsó megoldás lenne, de még van 5-7 évük arra, hogy kitalálják, ki legyen a gyilkos, s addig felépítsenek sztorikat, amikben épp hogy meglép jane elől, s esetleg leszed egy-két szívének kedves illetőt.

Horny Reaper - 2010. 06. 06. 21:32

Nekem nem volt bajom az évaddal, de az biztos, hogy az első évados finálé jobban ütött. Az is világossá vált számomra, hogy nagyon nem bírom Leslie “Teri Bauer” Hope-ot, akárhol láttam eddig, mindig irritált, itt eleinte nem, mert alig ismertem meg úgy, hogy haj is van a fején :-)
Én maradok a sorozattal, de erős a gyanúm, hogy Hope karakterének köze van RJ-hez.

napocskin - 2010. 06. 06. 22:10

Red Johnban nem a személye érdekes, szerintem (mert tényleg lehet, hogy random szereplő, és ugyan tényleg gyanús a helyszínelő pasi, de ha Red John ilyen buta, akkor kardomba dőlök), hanem a reakció, amit Jane-ből kivált, és ez sokkal érdekesebbé teszi a karaktert (mármint Jane-ét), mint amilyen akkor lenne, ha nem lenne Red John; akkor valszeg ellaposodna egy idő után.
Mikor az évad közepi Red John epizód volt, marhára örültem, mert ott epizódokon átívelő szálak/szereplők is voltak. Ez az évadzáró pedig állati gyenge volt. A Tigris, tigris? Már megint? Ne már. Csalósás. Bár én azért maradok, mert alapvetően szórakoztat.

ekoz - 2010. 06. 06. 22:19

human azt hittem, hogy ezt már kaszáltad :)

Anthony - 2010. 06. 06. 22:22

Alapvetően mindent leírtatok, amit írni akartam :P
Nem tudnám megmondani miért nézem, valahogy megfogott ez a Simon Baker, jó humora van a karakternek, kb. ilyen kevés elég a boldogsághoz.

“Az is világossá vált számomra, hogy nagyon nem bírom Leslie “Teri Bauer” Hope-ot, akárhol láttam eddig, mindig irritált, itt eleinte nem, mert alig ismertem meg úgy, hogy haj is van a fején :-)”
-ez viszont sokkolt :DDD

kd - 2010. 06. 06. 22:36

Az nagyon sántítana, ha a nő lenne Red John.
Akkor a vak nő mégsem vele jött össze annó?

Maniac84 - 2010. 06. 06. 22:48

Teljesen egyetértek a kritikával, bizony jónéhány unalmas rész akadt ebben az évadban. Míg az első évadot hétről-hétre néztem, addig a mostaninál nálam többször is felgyülemlett 3-4 rész. Részemről is egy 5/10 jár az évadra, maradok a következőre is, de ennél azért kicsit több kéne.

human - 2010. 06. 06. 22:56

“nem érzem ennyire vészesnek a helyzetet. nagyon kellemes ez a sorozat számomra a főszereplő tulajdonságai miatt”

Ennyire? Pont azt írtam, hogy kellemes sorozat, de lehetne jobb. Azt, hogy nagyon vészes lenne a helyzet sehol nem említettem.

human - 2010. 06. 06. 22:58

“red john miatt meg ne idegeskedjetek mert ugyanaz lesz a helyzet mint a himym-nél. ” Nem idegeskedtem, sőt, az 5. véad vége előtt még igazán a közelébe sem kéne kerülnünk. Az a baj, ahogy írtam is, hogy pontosan tudni előre, hogy melyik részekben kerül elő.

winnie - 2010. 06. 06. 23:06

“Az a baj, ahogy írtam is, hogy pontosan tudni előre, hogy melyik részekben kerül elő.”

így van – és, amíg azt mondogatják a készítők, hogy nem tervezik felfedni őt (nem mondogatják, csak anno mondták, lehetnek már más terveik), akkor meglepetést sem fog okozni az, ha nem kapják el.

de eez, amit human ír, elég tipikus és szomorú, hogy a sweeps-re összeszedik magukat.

the_robbie - 2010. 06. 06. 23:20

Totál nevetséges amúgy, hogy Red John csak az utolsó részre jott elő… Még mondom magamnak a finálé előtt, hogy ennyire pofátlanok nem lesznek, hogy egész évad alatt semmi aztán meg bumm. És de. De azért szórakoztató, továbbra is nézni fogom.

human - 2010. 06. 06. 23:30

winnie: az nem okozott meglepetést h nem kapták el. Nemtom láttad-e a részt, de közel sem jártak hozzá. Ilyen szempontból jól volt összerakva a rész, és mondjuk 6 héttel ezelőtt mennyivel ütősebb is lehetett volna.

Conquistador - 2010. 06. 07. 01:00

nem konkrétan neked írtam human a himymes részt. amúgy nem értem a többes számot, hogy részek. oké fináléra valószínű őt kapjuk, vagy vele kapcsolatosat. de ezen kívül melyik a többi fix pont? téli cliffhanger? nem feltétlen lesz ez mindig így. még csak 2 évad ment le, így még belefért szerintem. ebben a szezonban a bosco-s rész engem pl. váratlanul ért.
végül még hozzáfűzném, hogy talán a random részeket jobban is kedvelem. de persze ez szubjektív.

ldavid - 2010. 06. 07. 01:07

én a nőre raknám a pénzemet
talán még a 3×01-et megnézem, tovább nem érdekel

CyClotroniC - 2010. 06. 07. 01:48

A The Mentalist az én olvasatomban is egy one-man show, amit nagyon jól elvisz Simon Baker, de valahogy sótlan az őt körülvevő közeg. Lisbon végtelenül idegesítő és anyáskodó. Főnöknek tipikusan szar választás egy ilyen karakter, mert se nem vicces, se nem karakán, se nem okos, és tényleg az a legzavaróbb, hogy nulla ráhatása van a sorozatra. Cho toronymagasan a legszínesebb a csapatban, jó kihallgatásokat írnak neki, illetve a fapofája meg a szarkazmusa érdekessé teszi. Rigsby számomra olyan, mint egy nagy gyerek, akiről szintén nem tudom elhinni, hogy ő egy komoly nyomozó, és ez a kapcsolati-huzavona is unalmas Van Pelt-tel, akinek még elmegy a karaktere, mert viszonylag neutrális, de legalább eyecandy kategória. Szóval a mellékszereplőkre rá kéne gyúrni, az új főnök egy üde színfolt szerintem. Akkor jó egy karakter, ha érzést vált ki a nézőből, és Hightower tipikusan olyan, akit lehet kedvelni, meg utálni is, plusz egy teljes más aspektusból tekint Jane jelenlétére. Ez egy jó húzás volt.

Ami a Red John dolgot illeti, tényleg kicsit HIMYM-es a dolog, de számomra mindkét esetben alapkövetelmény, hogy az utolsó pár részig ne találkozzunk a karakterekkel. Valaki írta a Monk-ot feljebb, na az egy pont jó példa arra, hogy miért kell ezt a végéig kihúzni. Monk-ban és Jane-ben ugyanis sok közös van abból a szempontból, hogy külső segítők, meg személyes indíttatásuk van arra, hogy elkapják a nagy “főellenséget”. Mindkét karakter mozgatórugója a megoldatlan bűnügy. Jane, ha elkapná Red John-t, elveszítené a motívációját, teljen más jellem lenne a bosszú után, és feltehetőleg nem sok értelme lenne számára, hogy a CBI-nál maradjon.

Ami a finálét illeti, nekem az jött le, hogy a csajt vagy elrabolta, vagy megölte, vagy akár csak megfigyelte őket az étteremnél. Nem hinném, hogy a nő lenne Red John, egyébként az eddig felvonultatott karakterek közül a CSI-os helyszínelős csávót nagyon az arcunkba tolták, mint Red John-jelöltet. Hasonlóan alacsony alkat mindkettő, és férfihez képest viszonylag magas/vékony hanghordozásuk van. Szerintem a Mentalist esetében később hasznosabb lenne, ha Red John egy visszatérő szereplő lenne vagy valami hasonló, azaz nem egy random ember, viszont szerintem ilyen nézettség mellett nem kell foglalkozniuk még ezzel az íróknak, lehet, hogy maguk sem tudják még, hogy ki lesz Red John.

Az eddigi legjobb Red John referencia az volt, amikor Bosco-ékat lemészárolták az irodában, az viszonylag sunyin lett tálalva, hatással volt Jane-n kívül másra is, azt nagyon eltalálták. Az ilyen finálés dolgok tényleg kiszámíthatóak, szóval valóban jobb lenne ha az a szezononkénti 1-2 Red John epizód random lenne elsütve, a fináléra pedig valamilyen személyesebb epizód jönne, mint amilyen Cho-é volt a szezon kétharmadánál.

A karakterek feldobása mellett szintén jót tenne a sorozatnak, ha kicsit elvontabb, szokatlanabb esetek lennének. A matematikusos rész pl okosan el lett találva, de jó volt korábban a vírusos, laboros is. Kicsit darkosítani kéne a sorozaton, persze nem túl sokat, de az esetek lehetnének elvontabbak, vagy a mellék karakterek közé kéne valami drámát keverni, mert ez így nekem túl családias. Ja és szintén jó lenne egy-két nevesebb vendégszereplő is, az más kérdés, hogy a nézettség miatt nincsenek erre rászorulva.

Összességében 6/10 volt nekem a szezon, ami 1 pontos visszaesés az első óta. Továbbra is nézős marad, de szigorúan csak Simon Baker miatt.

Seeley Booth - 2010. 06. 07. 08:38

tuti h nem a csaj RJ. Hiszen az első évadzáróban találkoztunk RJ vak nőjével…tehát RJ férfi, ez biztos.

azért az utolsó percek, huh…itt éreztem először hogy Patrick fél..eddig csak akkor volt szomorú amikor a családja szóba került, de rajta nem láttam a félelmet..most igen.

télleg voltak gyengébb részek, de még azok is átlagban jók voltak, hála a nagyon sármos Simon bakernek akit állandóan kérek hogy eyecandybe tegyétek!!! :P

Seeley Booth - 2010. 06. 07. 08:42

“Pocok: egész évben semmi hír, leszámítva, hogy a szezon közepén az embere (bosco titkárnője) lemészárolta a fél CBI-t, plusz ő maga végzett az egyikkel…”

mondjuk azért az durván odabaszott :DD

jah, évad első 8 része nagyon jó volt, Bosco behozatala nagyon kellett. Amúgy az új főnököt én sem bírom, vagy foglalkozzanak többet RJ-vel vagy megint valami Bosco féle alakot hozzanak be…

meg nem csak RJ kell, lehetne simán több részen átívelő új gonosz…és nyilván lehet egy-egy könnyedebb rész is..

LuPuS - 2010. 06. 07. 08:57

CyClotroniC összefoglalója mellé:

Alapvetően ez a női Red John vonal behozatala,valami téves dolog, a vak hölgy férfivel kavart, nem nővel.
Bosco-ék megölésénél volt az az alapvető gondolatom,hogy RJ rendőr vagy valami hasonló munkakörbe van.
Ezek mellett, valami hihetetlen kisugárzásnak kell lenni, mivel akik segítettek neki nem félelemből,hanem hittel és áhítattal segítenek neki,akár az életük árán is.

“mi a finálét illeti, nekem az jött le, hogy a csajt vagy elrabolta, vagy megölte, vagy akár csak megfigyelte őket az étteremnél”-ugyan ezek a gondolatok .

Egy kérdés nekem abszolút nem tiszta, én szeretem a rejtélyeket, meg a titokzatos összeesküvéseket,de a William Blake idézet nem igazán tiszta:
Ártatlanság és a Tapasztalás dalai című kötetből van.
Az ártatlanság és a tapasztalás állapotai nem különülnek el időben egymástól, hanem egyszerre alkotják az emberi lélek két oldalát
RED JOHN: A tigris, a bűn, a rossz allegóriája, félelmetes és titokzatos, s egyben ördögivé formálja a Tigris alakját.( REd John a csuhában,akár lehet is)
PATRICK JANE:a bárány,az ártatlanság, az erény (=esetlegesen JÉZUS)
kissé az ért ennyire ,nem kellene ezt túlpörgetni szerintem…

fran - 2010. 06. 07. 11:12

Én azt gondolom, hogy a vak vörös csaj Red John, a mészárló csuhás is elég vékony volt. S Red John segítője nagyon röhögött rajta, mint aki tudja, hogy valaki olyan a gyilkos, akivel találkozott már Jane, csak soha nem gondolna rá. Ráadásul viszonylag kevés női sorozatgyilkos van, így Jane aki a statisztikákkal, általánosságokkal foglalkozik, nem gondolna rá.

CyClotroniC - 2010. 06. 07. 12:53

Nem értem, hogy miért gondoljátok, hogy Red John karakterét már láttuk. Ki emlékezne ezekre az 1-2 epizódos karakterekre 6-7 év távlatában mondjuk a 8. szezon fináléjában, amikor majd megoldódik ez az egész? Ha meg valakit szezononként 1x elővesznek, az meg kurvára gyanús. Szerintem 95%, hogy az 5-6. szezonig nem fogjuk látni azt a szereplőt, aki majd később Red John lesz.

winnie - 2010. 06. 07. 13:13

pontosan így van. vagy random szereplő (100 esetből 99-ben ez a helyzet), vagy állandó szereplő (gagyiiii), vagy pedig visszatérő, aki nem csak arc-okra ugrik be. márpedig ilyen nem nagyon volt gregory itzinen kívül. így, ha alaki elkezd olykor feltűnni, az több mint gyanús lenne.

a készítőknek nem kell foglalkozni egyelőre, a tettes személyét majd elkezdik megalapozni – az efféle felépítés akkor a legműködőképesebb, ha egy sorozat megalapozza magát sok szereplővel, sok mellékalakkal és mondjuk a 3-4. évadban történik valami RJ-szerű, amikor már ismerünk sok arcot, mert akkor simán rá lehet verni akárkire a csúnyaságot, mert nem csak berángatnák a sztoriba, hogy szerepeljen, hogy ráverhessék.

CyClotroniC - 2010. 06. 07. 13:22

winnie: Így van, ez gond az RJ-re tippelésekkel. Példul a csapatból senki se lehet, minden több RJ-s résznél jelen voltak Patrickkel együtt, vagy párban voltak valahol, akármi. Ezenkívül még Itzin karakterére lehetett volna tippeni anno, de a 1. szezon fináléjában őt is kizárta a kontinuitás. Egyetlen egy racionális tipp van jelenleg, a pilotban is bemutatott helyszínelő gyerek, de ő meg valahogy túj egyértelműen jött elő újra a szezonzáróban. Tipikusan olyan húzás, mintha a nézők elé vetettek volna az írók egy gumicsontot, hogy legyen min rágódniuk a 3. szezonig. Ugyanerre volt jó az utolsó mondat, meg a versidézet. Annyira szépen túl fognak ezeken lépni a szezonnyitóban, szóval kár ezeken leragadni nyáron, mert akkor majd válaszokat vár a 3×01-től, az szerintem nagyot fog koppanni.

fv - 2010. 06. 07. 15:41

Kurvajó ötlet, hogy a vak csaj Red John, nekem még kicsit Jane is gyanús (ilyen Fight Club-osan).

Juha - 2010. 06. 08. 14:35

az a baj a vak csaj gondolattal, hogy RJ Bosco titkárnőjét is elcsábította, ha jól emlékszem :)

egyébként meg Cho a legnagyobb! spinoffot neki! :)

B.J. - 2010. 06. 13. 11:36

Szerintem kicsit túlzás ez a leszólás. Voltak olyan részek, amik élvezetesek voltak az évad közepén is. Hangolatosak, és nevettetők, főleg amikor más nyomozókkal dolgoztak együtt. Igaz, voltak unalmasabb, vagy kiszámíthatóbb részek is, de az 1. évadban talán nem?
Egyébként érdekes volt a befejezés, mert ilyen közel még sosem voltak Red bácsihoz

winnie - 2010. 06. 13. 12:03

“Igaz, voltak unalmasabb, vagy kiszámíthatóbb részek is, de az 1. évadban talán nem?”

én ezért is kaszáltam hamar:)

(de ez nem érv, hogy bezzeg az első évad is rossz volt)

B.J. - 2010. 06. 13. 17:33

Nem mondtam, hogy rossz volt, hanem hogy annak is voltak hibái, tehát ne úgy tekintsünk a 2. évadra, mintha valami szentségtörés lenne.

petyko - 2010. 06. 17. 23:37

Ha a helyszínelő srác lenne RJ,akkor a pilotban is ő ölte volna meg a gyilkost,mivel utálja ha valaki utánozza a munkáját.

A roll tide-os szövegböl meg abbol hogy pont akkor bukkant fel mikor Jane bajba került,arra lehet következtetni,hogy mindig figyeli,tehát akárki lehet Red John.

apolka - 2010. 07. 07. 11:01

szerintem nem rossz jo tenyleg le lasultak de akorris nagyon elvezem mert …nagyon jo pofa sorozat de 3 évad is lessz remelem de attol izgalmas a finálé hogy benne van red jhonn

blady - 2010. 07. 14. 15:28

Most pótolom a kihagyott részeket, ergo 1. évadtól kezdve újranézem az egészet. Elkövettem egy nagy hibát és nagy kihagyások ellenére is megnéztem tegnap ezt a zárórészt. Nem emlékszem már a Red John hangjára, viszont 1. évad 11. részben belenevet a telefonba..röhögjetek ki, de pillanatra Rigsby jutott eszembe:D nomindegy majd biztosan jól meglepődünk. De az biztos, hogy Jane nem fogja hagyni, hogy lecsukják. Előbb borul el az agya, ha úgy talizik vele, hogy nincs megkötözve.

blady - 2010. 07. 14. 15:31

-a jahogy miért Rigsby: hangszíne picit hasonló volt és rohadt gyanúsan ment ki abból a szobából :D de ez a feltételezés eléggé valószínűtlen. Majd ha 2. évad végére érek, összehasonlítom még1x
És ez a sorozaton azon kivételek közé tartozik, amiket szeretek szinkronnal nézni, mert Patricknek marhajó hangja van :D
És még 1 észrevétel: annak ellenére, hogy rendületlenül anyáztam tegnap, biztos, hogy részemről nem kap kaszát ez a sorozat. Emberünk mindig kitesz magáért. Nem lehet nem szeretni na

nomi - 2010. 07. 14. 20:25

áh..örülök ,h nem egyedül vagyok aki nem érti a végét.. 2× is megnéztük de nem lehet érteni :/
őszintén alig értettem vmit:D

Nikki - 2010. 07. 18. 21:26

A mentalista 2 évad, megnézve!
Nekem ugyanannyira tetszett, mint az 1 évad, a részeket jónak találtam, és természetesen voltak kiemelkedően jók.
Szórakoztat és kellemes kikapcsolódást biztosít számomra a mentalista, szívesen elnézegetem. Sőt, szeretem, egy részt se hagynék ki, és a rászánt időt nem is tölthetném el jobban ;)
PJ pedig egyszerűen :D és ezzel asszem minden pozitívumot és dícséretet elmondtam röviden, mert a pasi imádnivaló :D
A végén meg számítani lehetett RJ felbukkanására, sztem férfi. Mert egy magára valamit is adó nő nem venne fel egy olyan cipőt :P Komolyabbra fordítva a szót, sztem nagyobb a valószínűsége annak, h férfi, figyelembe véve ahogyan lenyűgözte és a hatása alá vonta azokat a nőket.
A helyszínelőst nagyon az arcunkba nyomták, akkor ugyebár nem lehet ő, de aztán pont ezért lehet h mégis ő lesz. Vagy csak túl sokat kombinálok ^^. Majd kiderül. Egyszer…
Várom a 3ik évadot :)

Teny - 2010. 07. 28. 21:24

Az utolsó sorodból arra következtetek,hogy biztosan lesz 3. évad:)…tudja valaki hogy mikor kezdik el vetíteni?

winnie - 2010. 07. 28. 22:58

amerikában akkor, amikor a msodikat, csak adj hozzá egy évet, vagy írd a keresőbe a sorozat címét és pont az időpont lesz az egyik első találat.

qczee - 2010. 08. 06. 21:05

Arról senki nem szól hogy miért van felette mosolygós arc amikor a végén lefekszik?

Amúgy nekem az tetszene ha PJ. skizofrén lenne és…

JimmyL - 2010. 08. 15. 19:24

szamomra az a baj, hogy egyaltalan elokerul…

mivel szerintem is random ember lesz, ezert nem erdekel… igy meg a RJ-os reszek nekem tok erdektelenek. en jobban kedvelem a random reszeket, melyekben kis humor is van. nekem az a hangulat tetszik…

nn - 2010. 08. 17. 18:38

és mibol gondoljatok hogy RJ nője a vak nő?a falra festett RJ fejtől?

exzorr - 2010. 08. 27. 15:44

a 2. évad utolso részében (23.) amikor PJ a sheriffel elmegy a telepre abba a faházba és PJ az elsö ajtot ki akarja nyitni de bevan zárva utána a kamera továbmegy a szobába és egy árnyék van ott , egy ember árnyéka meg tea emg kamerák , az az ember RedJohn?:)

exzorr - 2010. 08. 27. 15:47

vagyis elnézést , nem a 2. éved hanem az 1. éved utolso részében volt ez:) bocs még1×..:D

peti - 2010. 08. 28. 16:50

ne idegesitsen már mindenki azzal ,hogy a csaj az mert az is lehet hogy elkapta a csajt és kinyirta ez pedig a csaj uzenete patricknek a halála elött.

exzorr - 2010. 08. 29. 18:53

én nem azal idegesitelek:D amit irtam az csak észrevétel :)

buksiloli - 2010. 09. 19. 22:13

Nagyon faja nekem nagyon teccet. Szuper volt. Petrick mindig meg tudott nevetetni. Nagyon szeretem.

Réta - 2010. 09. 28. 21:18

Na végre utolértem magam ezzel a sorozattal is. Engem Red John abszolút hidegen hagy, Simon Baker miatt nézem a sorozatot.
Nyugodtan meg lehetne oldani ezt a bosszú ügyet azzal, hogy szemtől szembe találkoznak Patrickkal és egy élet-halál harc során Jane megöli. Utána meg alkut köthetne az ügyészséggel, hogy a büntetlenségért cserébe továbbra is segít bűnügyeket megoldani. Lassan már kikecmereghetne ebből a depresszióból is és elkezdhetne romantikázni, de könyörgöm, ne Teri Bauerrel, akit többekhez hasonlóan én is utálok.
A random részek szerintem elég jók voltak az évadban és tetszett, hogy kicsit többet tudtunk meg a mellékszereplőkről is. Klassz volt, hogy egy másik csapattal versengtek, még néztem volna ezt az új felállást, de sajnos kinyírták a riválisokat. Vöröske és Okoska románca beteljesedett végre, de egyszerűen nem értem, hogy miért vannak ilyen hülye munkahelyi szabályok az USA-ban. Szerintem aranyos, összeillő pár volt, de muszáj volt szétválniuk, különben el kellett volna búcsúznunk az egyik szereplőtől.
A két főnöknő elég idegesítő, jó lenne valami karakteresebb férfit is behozni melléjük.
A harmadik évadra mindenképpen maradok, meglátjuk, merre halad a sorozat.

Kecske - 2010. 11. 05. 00:51

Én vagyok Red John!

avada - 2011. 01. 06. 17:38

Hö? hova lettek a mai hozzászólások?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz