login |

Glee: vége az 1. évadnak – írta CyClotroniC

2010. 06. 09. 21:01 - Írta: vendegblogger

94 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

Face it, I’m legend. It’s happened.

A mai napon leköszönt a szezon legegyedibb újoncának első évadja, egy olyan jól összerakott, feszes fináléval, ami nem csak, hogy méltó a sorozathoz, de egy tökéletes szakaszt is lezár annak életében. A tökéletes alatt itt nem csak a minőségre gondolok, hanem arra is, hogy a 2. évadra már egy összeszokottabb, összetartóbb, családiasabb New Directions-t fogunk kapni, így az első évadot be is tudhatjuk amolyan csapatépítésnek.

glee-01

Nem véletlenül alakult így a Glee struktúrája, hiszen egy tipikus „mindent vagy semmit” alapötletről beszélhetünk. Tekintettel arra, hogy sok szereplőt és karaktert foglalkoztat a sorozat, valamint ki kell csengetni nem kevés világhírű számnak a jogdíját, ezért a nézettségi fronton is homorítaniuk kellett, ha csak nem akartak 13 rész után kaszát kapni.

Kasza helyett besöpörtek egy Golden Globe-ot a „legjobb komédia” kategóriában, illetve a színészeket tömörítő SAG is díjazta a komplett csapatot, hozzáteszem, nagyon is megérdemelten, mert bármekkora szitkomrajongó is vagyok, az számomra is egyértelmű volt, hogy ebben a szezonban nem volt a Glee-nél jobb sorozat a komédiák között.

Glee-Puck-Schue

A szakmai elismerések mellett, természetesen a nézettségre sem lehetett panasz, illetve szépen hoznak a konyhára a Glee-turnés jegyeladások, valamint a zeneletöltések, CD-értékesítések is. A Glee ugyanis epizódonként képes 2-3 olyan számot is kitermelni feldolgozásként, amivel a világ számos országában a toplisták élmezőnyébe verekszik magukat. A Billboard Hot 100-ba 25 számuk is felkerült 2009-ben, a Don’t Stop Believin’-ükért letöltésért pedig több mint fél millió rajongó fizetett eddig.

A Fox nem is nagyon tétovázott, rögtön berendelte a sorozatot további 2 szezonra, így hamar megkapták a készítők a 3 szezonos mozgásteret, tudván, hogy bőven van még idejük kifuttatni ezt a Glee Club témát. Ennek megfelelően is cselekedtek a szezon második felében, és a fináléban is.

glee-02

Mielőtt azonban belemerülnénk a spoilerekbe, ismételten csak azt tudom ajánlani mindenkinek, hogy adjon egy esélyt a Glee-nek, mert még egy ennyire pozitív, feelgood dolgot egyszerűen nem találni a tévéműsorban. Tényleg minden benne van, ami kell egy remek 40 perces musical comedy-hez: jó zenék, szerethető karakterek, frappáns humor, romantika, és egy remek írói stáb, akik nagyon érzik, hogy mikor kell karikaturisztikusan komolytalannak és mikor meghatónak lenni. Nagy körvonalakban ezek a Glee védjegyei, amik hozzátesznek az egyedi hangulathoz, és amik miatt a legtöbb embernek tetszik/tetszene ez a sorozat, feltéve, ha nem él műfaji előítéletekkel.

A szezon a lehető legszigorúbb osztályzattal is simán hozott egy 8/10-es szintet, a tovább mögött pedig értelemszerűen a fináléról lesz szó spoilerekkel, illetve egy kicsit előretekintünk a 2. szezonra is, hogy miket várhatunk, és min javíthatnának még a készítők.

It was a 9, but we are going to make it a 10.

A fenti idézettel le is lőttem a pontszámomat a finálét illetően, mert ez bizony egy kemény 9-es volt. Simán megérdemelt volna ennyit már a 40 perces érzelmi hullámvasútért is, amikor legalább 4-5 alkalommal fordult 180°-ot a történet hangulata, de ott lettem biztos abban, hogy nem görbülhet el a 9-es alja 8-asra, amikor összevágták Quinn szülését a Bohemian Rapsody-val.

Aki képes egy ennyire zseniálisan összerakott 4 percet odavarázsolni a képernyőre, annak illik meghagyni még 1 pontnyi játékteret ahhoz, hogy felülmúlja önmagát a továbbiakban. Számomra magasan ez volt az epizód csúcspontja, és itt tudatosodott bennem 100%-ra, amit már korábban is sejtettem, hogy ez a Regionals bizony el lesz bukva, de Beth révén azért megmarad a feelgood faktor a fináléban is.

glee-03

Bekezdéseken keresztül lehetne még sorolni a jobbnál jobb húzásokat a fináléban, de hát felesleges, aki idáig eljutott, az úgyis látta, nem kell meggyőznöm semmiről. Azért még annyit tegyünk hozzá, hogy Sue karaktere most teljesedett ki igazán, hiszen eddig is láthattunk arra jeleket, hogy ő nem egy zsigerből gonosz edzőnő, csupán mások a módszerei, és szereti a kihívást.

Mint azt az első bekezdésben is írtam, ez volt a sorozat csapatépítési fázisa, melynek a legjobb szimbolikus eszköze Quinn és Mercedes epizódról epizódra erősödő barátsága volt. Mégis úgy érzem, hogy ez a „vereség” és az utolsó 3 epizód cselekményei kovácsolták igazán össze a csapatot, így egy jóval családiasabb, összetartóbb baráti társaságot kaphatunk majd a 2. évadra.

glee-04

Nagyon halkan azért meg kell emlékeznünk a tavaszi blokk első pár epizódjáról, amik megmutatták, hogy a Glee is tud hibázni és kapkodni. Amint felhagytak azzal a koncepciójukkal, hogy a történeti ívek adják a zenét és nem fordítva, azonnal visszaesett egy 6-7 pontra a színvonal. Részben ez a néhány epizód az oka annak, hogy „csak” egy 8-ast tudtam adni az évadnak.

Lehet, hogy a visszatérés utáni epizodikusság egyfajta koncepció volt, hogy az Idol farvizén a kisebb történeteikkel mennyi új nézőt tudnak szerezni, de az hamar világossá vált, hogy a Glee igazán akkor jó, ha a magánéleti szálak összekötik a részeket. Az utolsó 4-5 epizódra azért visszatért az őszi színvonal az átívelő eseményszálakkal együtt, így reménykedhetünk abban, hogy csak egy néhány epizódos botlásról volt szó.

A ’nyári szünetre’ pedig legyen mindenkinek az a ’házi feladata’, hogy szépen újranézi az első szezont, mert ez bizony az iskolapéldája annak, hogy hogyan kell újranézős sorozatot csinálni. Nagyon sokat sikerült már megszeretnem, de nem hinném, hogy van még egy, amit képes lennék annyiszor megnézni, mint a Glee-t. Láttam már csavarosabb, kreatívabb, izgalmasabb, viccesebb történet is, de az biztos, hogy nagyon-nagyon ritka az olyan, ami X. nézésre is képes jókedvre deríteni az embert. Az ilyet pedig pontszámtól függetlenül illik megbecsülni.

glee-05

– Did you love me?
– Yes. Especially now.

94 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2010. 06. 09. 21:11

hahh, újranézés, igen. eddig két ilyen sorozat volt, aminek a részeit képes voltam újranézni, a glee meg a pushing daisies. sose hittem volna, hogy lesz ilyen, hiszen egy régi epizód megnézése egy újtól veszi el a helyet, de ez a két sorozat (oké, a glee-nek csak az első pár része volt meg, de azok jó párszor) akkora hangulattal bír, hogy nem tehettem mást.

Risi92 - 2010. 06. 09. 21:15

azt hiszem i couldnt agree more :) teljesen mintha az én véleményem lenne megfogalmazva csak picit ütőképebesebben :D de nálam azért 10/10 :) imádom a Gleet <3

lomi - 2010. 06. 09. 21:20

ez bizony nálam 15/10 :D köszönet a kritikáért, teljesen korrekt volt! nyárra én is terveztem az újranézést :)

raffy - 2010. 06. 09. 21:31

Ez a sorozat engem teljesen magával ragadott, most hogy megvan a teljes évad, szinte biztos hogy a nyáron is párszor végignézem.
Nálam is 10/10 :)

Helix - 2010. 06. 09. 21:32

Remek kritika lett, mindennel egyetértek. Legfőképp azzal hogy az epizód csúcspontja az volt amikor összevágták Quinn szülését a Bohemian Rapsody-val. Már most háromszor néztem vissza azt a részletet, és biztos hogy a nyáron mégegyszer végignézem az egész évadot. Nagyon jó, hogy ennyire összekovácsolódott a csapat. És Sue is olyan jól el lett találva, hogy rájuk szavazott, de azért mégse mondja el, tökéletesen mutatja hogy milyen a karaktere, mert nem gonosz ő (anyira :D) viszont kívülről ezt mutatja, és nagyon jól működik. 9/10 nekem is, csak hogy fent tartsam a javulás lehetőségét.

Nikolka* - 2010. 06. 09. 21:32

Aggódtam a finálé miatt,mert nem örültem volna,ha ők nyernek.De sikerült mindent tökéletesen megoldani.Most egy nagyon jó helyzet előtt állnak,mert már tényleg szeretik egymást,és,mert még mindig ott a cél,hogy nyerjenek.Szóval,meg merem kockáztatni,hogy a 2.évad még ennél is jobb lesz. Quinn és Mercedes barátsága tényleg nagyon jól fel volt építve,és ezt jól megkoronázták ebben a részben.
Santana(nagyon meglepődtem,hogy milyen jó hangja van!!) és Quinn énekelhetne egy picit többet a következő évadban,Rachel meg kicsit pihenjen.
Sok minden tudnék írni,de felesleges,szerintem mindenki érzi aki látta.:)
Számomra 10/10 a finálé,rég sírtam ennyit.

feczo - 2010. 06. 09. 21:34

10/10 Idén ez lett nálam a legjobb. :)

Robi - 2010. 06. 09. 21:36

Nagyon jó a kritika, minden egyes szavával egyetértek. :) Egy dolog aggaszt, hogy mi lesz, ha a szereplők elvégzik a gimit. Erre vonatkozóan van már valami infó?

makaay - 2010. 06. 09. 21:38

a legjobb újonc idén. szenzációs:) (Am én vagyok az egyetlen aki szerint Emmy Rossum az egyik Vocal Adrenaline-os?)

thomiss - 2010. 06. 09. 21:43

Hát az a párhuzamos vágás mindent vitt 11/10^^
Zseniális volt, érzelmi hullámvasút a javából, még jó, hogy zsepivel is készültem. Az, hogy nem nyertek engem annyira nem szomorított el, majd jövőre. Nyáron párszor tuti újra lesz nézve, esős napokra tökéletes.
Az évad nálam 9/10, de csak azért, mert bízom benne, hogy egy ennél is jobb évadot is képesek összehozni jövőre.

Kocsis92 - 2010. 06. 09. 21:45

totális gleek lettem:D mindenképp a legjobb újonc, a kritikával is mély egyetértés

Endeavour - 2010. 06. 09. 21:45

Nálam is megvan a 8/10. Plusz egy, esetleg két pontot hozna, ha többet játszatnák a kitűnő hangú mellékszereplőket. (Mercedes, Puck, Santana)

Csingiling - 2010. 06. 09. 21:51

Úgy látom én vagyok az egyetlen, aki nem volt oda annyira a fináléért. A Bohemian Rapsody rész tényleg kiváló volt, az volt a csúcspont, de összességében nekem a sectional sokkal jobban tetszett. A sorozatot imádtam, várom a következő évadot, de a második etapja a sorozatnak csak 8/10 szemben az első 13 résszel ami simán 9,5/10.

kacagomikulas - 2010. 06. 09. 21:56

Nekem továbbra is elnagyolt és over the top pár cselekményszál, de a finálé az egyik, ha nem a legjobb volt az idén és a halo/walking on sunshine és a confessions/it’s my life mashup elé bekerült a mostani Journey- Any Way You Want It / Lovin’ Touchin’ Squeezin, ami az egész évadból a kedvencem.
Emiatt a 3 szém miatt hajlandó vagyok megbocsátani a fake-pregnancy plot-ot az évad első feléből, szóval legyen az évad végül egy 7/10 :) a zene meg 10/10

herczog - 2010. 06. 09. 22:01

jó kritika volt, annak örültem nagyon hogy a végén ott van idézetben Puck és Quinn kétsorosa. Nekem az vitt mindent.

belyacska - 2010. 06. 09. 22:04

Imádom a Glee-t :). Nem tudjátok, hogy magyarul mikor lesz? Mert elég gáz, hogy én áradozok róla, de sokan nem tudják, miről beszélek :).

Hojzi - 2010. 06. 09. 22:13

Most esek neki finálénak, újranézés meg megvolt eddig 2-3x, igaz csak a zenei betétek. Erős 8/10 jár az évadnak, reméljük itthon is siker lesz

Cirmoscica - 2010. 06. 09. 22:15

Én az őszi részekért odavoltam (egyben néztem meg 2 nap alatt), a visszatérés után meg csak megnéztem az epizódot, és pár jó pillanattól eltekintve unalmasnak találtam. Az évad második felében a dalok sem tetszettek annyira. Az autotune-tól meg már a falat kaparom, ja, meg attól az (egyféle) arctól is, amit Rachel vág, mikor nagyon magasan vagy hangosan kell énekelnie. És utóbb már Finn is átvette ezt a módit – akinek továbbra sincs hangja… Rachel jó hangját nem vonom kétségbe, bár elrontja a keverés meg a robot-hang effekt (mármint az autotune), amit mindegyik számra ráhúznak.

De ezektől eltekintve kíváncsi leszek az új évadra – a történet, meg a pár jó pillanat miatt.

goettin - 2010. 06. 09. 22:23

Nálam is 10/10. Feelgood. Már múlt héten elkezdtem újranézni… a zenéjét nem lehet megunni. Cory hétvégén itt volt Bp-en, sajna nem sikerült összefutni vele:( Hallottam olyan pletykákat, h talán Puck / Artie kiválik a csapatból (írók miatt, nem a színészek miatt). Nagyon sajnálnám, mind2t nagyon szeretem. Inkább jöjjön még pár karakter, mint Jessie, szerintem őt jól hozták be. Azt azért remélem, hogy Sue karakterét nem lágyítják túlságosan, mert szerintem kell az ő évődése, ettől teljes a Glee. Finálén párszor elbőgtem magam…

trstnsisld - 2010. 06. 09. 22:24

Nekem sem tetszett annyira.Jó volt, jó volt,de nekem valami hiányzott belőle. Igazából nem tudom megfogalmazni, mi. Nem volt elég jó a dinamikája talán. De majd megnézem, megint, hátha csak nem voltam hozzáillő hangulatban. De egyébként egyetértek, fantasztikus. Viszont én a tavaszi első blokk közül a Madonna-részt imádtam, Gaga-témájú nagyon nem tetszett, pedig szeretem Lady GaGa-t, és sajnos a Neil P. Harris vendégszereplésével készült rész sem volt az igazi.Jó volt, hogy nem nyertek, azért lássuk be, a VA lényegesen jobb volt náluk a Regionalson.

Desperate HOUSEwife - 2010. 06. 09. 22:24

Jaj de jó lett ez a kritika, teljesen egyetértek! Ez a finélé egy akkora, de akkora feelgood volt, igazi kincs, nem sok ilyet láttam még. Én is azt mondtam rá, hogy majdnem tökéletes, és csak Beth sorsa miatt majdnem. Én szerettem volna, ha meglépik azt, hogy Quinn és Puck felnevelik a lányukat, de így mondjuk több mozgástere lesz a két karakternek a következő évadokban.

A Q/P flashback kezdésnél már éreztem, hogy ez bizony epic lesz, és úgy is lett, és micsoda érzelmi hullámvasút volt ez. Amikor Will bőgött, már én is bőgtem, ezt az epizódot érzelmekben nagyon odatették, a Bohemian Rhapsody meg…hát arra nincsenek szavak. (Queen epizódot jövőre!)

Az tetszett még nagyon, hogy minden karakter megkapta a maga kis csillogási lehetőségét, zseniálisak voltak a srácok kis vallomásai arról, hogy mi minden változott az életükben ebben az évben. A Q/P sztori gyönyörű volt, de minden párt nagyon szerettem, Finn és Rachel, Will és Emma és Tina és Artie is nagyon aranyosak voltak, és nagyon jó pillanatokat kaptak mindannyian.

Fantasztikus volt a Don’t Stop Believing reprise is, és nagyon tetszik, hogy igenis végigmentek azon az úton, amit a Pilot kijelölt. Ezt elő kellett adniuk, és meg kellett kapniuk érte a standing ovationt (milyen érzés lehet, ahogy egy emberként bulizik a te zenédre a teljes közönség?)de a Vocal Adrenaline-nak kellett nyernie, mert valljuk be, ők profik, a New Directions számára viszont az utazás sokkal fontosabb, mint az úticél, mert ők sokkal többet nyertek mindazzal, ami mögöttük van, mint egy trófeát. És igen, Sue. Szerinrem sokkal jobb a karaker így, hogy ismerjük az emberi oldalát is, már nem egy karikatúra, érdekesebb így. És most tudatosult bennem is, hogy ő igazából egy jó pedagógus, csak -ahogy ő is mondta- szokatlanok a módszerei.

Zárás is a ngyon jó volt, én vagy egy hatalmas feelgood számmal zártam volna az epizódot, vagy egy ilyennel, egy megható, reménykeltő és előremutató dallal/jelenettel, és ez így nagyszerű volt. Szenzációs zárása egy szenzációs évadnak, és igen, most azonnal kezdem az újranézést, pedg azt hiszem, nincs olyan epizód, amit csak egyszer láttam volna.

baeka - 2010. 06. 09. 22:40

http://twitpic.com/1ty8h3 Igen, itt volt Cory, osztálytársam meg pont elkapta… :)

keitaru23 - 2010. 06. 09. 22:42

Nekem a Glee lett a Lost utódja! És nem azért, mert ugyanolyan rejtélyes lenne, stb…hanem azért, mert ugyanazt váltja ki belőlem, mint a Lost…vártam minden héten, és bármennyiszer újra tudom nézni…a karakterek kivállóak…a zenék jól eltaláltak…a hangulat zseniális!

Master Tom - 2010. 06. 09. 22:43

Tényleg kéne már magyarul, mert nálam sem értik a népek, miről zagyválok. :D
Az I love you beszólás Finntől mindent vitt, nagyon elérzékenyültem a a Faithfully-n, kedvenc Journey számom, nekem az volt a rész csúcspontja.
Első évad: 7,5/10, mert nekem sajnos sokszor nem jöttek be a számválasztások, akármilyen jól adták őket elő…
De tényleg mindenkinek ajánlgatom. :D

Anthony - 2010. 06. 09. 22:56

Leírták már páran,de nekem is le kell, a Bohemian Rapsody az valami frenetikus volt (a vágás a szülésre is persze, de önmagában is remekül adta elő a csávó), mindent vitt nálam.

Lnaughty - 2010. 06. 09. 23:02

Én még Will-t is kiemelném, hogy mekkora csodát tett ezekkel a gyerekekkel:) és nem az eredményre gondolok..Valóban megváltoztatta az életüket:)

öröm nézni ezt a sorozatot!!

És Finn meg Rachel is nagyon aranyosak voltak a Break a leg és I love you-val..!! Meg, hogy megint készültek külön számmal Will-nek:)

Hojzi - 2010. 06. 09. 23:21

Így kell évadzárót írni, le a kalappal megkapja a 10/10 pontot.
/*kár volt belehallgatni a journey to regionals albumba, mert már tegnapelőtt megjelent és sikeresen bespoilereztem a számokat magamnak*/

zoey - 2010. 06. 09. 23:22

Nagyon jó kritika, abszolút egyetértek. És végre egy olyan finálé, amelyen nem kell anyázni. Jól eltalált érzelmi hullámvasút, nagyon jó vágás (igen, főleg a B.Rapsody + Quinn). Ami még tetszett: Quinn és Mercedes barátsága, Rachel és Finn I love you jelenete, és a helyesen összeválogatott versenydalok. Santana pedig énekeljen még sokat, nagyon jó hangja van.
Kíváncsian vártam, vajon milyen dallal fejezik majd be, próbáltam tippelni, de erre nem számítottam – az egész epizód alatt elvoltam, mármint érzelmileg, de amikor meghallottam az Over the Rainbow-t, na akkor meg kellett keresnem ama bizonyos zsepit.
9/10 és alig várom a 2. évadot.

Timi - 2010. 06. 09. 23:32

Írtam már elemzést a Glee topikban és igazából ezt már nem kívánom kiegészíteni semmivel. Ami remek, az remek. Az elemzéssel teljesen egyetértek, de én 10/10-et adnék rá. Valóban volt 1-2 visszafogottabb rész, de ez az egész évad összességében annyira, de annyira egyben volt, hogy nálam üti a maximum pontot. Én már most gondolkodóba estem, hogy mi lesz a második évadban? Ezt felülmúlni vagy legalább ugyanezt a szintet hozni, baromi nehéz lesz.

genius - 2010. 06. 09. 23:36

Na én most nem olvasom a kommenteket, mivel még nem láttam a finálét. De annyit én is hozzá szerettem volna fűzni, hogy tényleg nagyon kellemes újonc sorozat volt ez a Glee. Nem is tudom, hogy miért kezdtem el nézni, talán mert vágytam egy kis zenére. És engem is magával rántott a hangulat, a történet, a dalok, a szereplők, egyszerűen minden. Szóval örülök, hogy rátaláltam, mert egy-egy epizód megnézése már feldobja az adott napomat. És bizony nálam is lesz újranézés. Imádom az ilyen fiatalos és pörgős sorozatokat. Grat Glee :)!

CyClotroniC - 2010. 06. 09. 23:37

winnie: Én is ezért jegyeztem meg a végén az újranézést, mert az egy nagyon speciális mérce nálam. Nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami a legjobb, ha újranézem, de mindenképpen valamit tud az a sorozat, ha hamarabb veszem elő sokadszor, mint a tornyokban álló újabbakat, amiket nem láttam.

Nikolka*: Quinn szerintem is énekelhetne többet, mert tény, hogy Dianna Agron inkább a színészi képességeivel magaslik ki a mezőnyből, mint a hangjával, de az utolsó előtti részben előadott száma, nagyon szépen szól mp3-ban is. Mindenkinek ajánlom, aki a bizarr koreográfia miatt nem tudta annyira értékelni az előadását :)

herczog: Nekem is az egyik kedvencem volt, talán azért is mert a sok párkapcsolatból talán a Quinn/Puck vonal tetszett a legjobban. No meg én úgy gondoltam, hogy ezt az idézetet is lehet simán a sorozatra is érteni, ahogy a másik kettőt is, bár tény, hogy ez lehet, hogy annyira nem kézenfekvő.

kutyacica - 2010. 06. 09. 23:57

szuper volt a finale! A Journey az egyik kedvenc zenekarom, az egesz szezon alatt vartam hogy megint nyomjanak szamokat toluk. Csatlakozom Master Tomhoz, a Faithfully giga csucspont volt.

sztori szempontjabol persze abszolut irrealis, hogy a sectionals utan a regionals-on is ugyanazt a szamot valasztanak (don’t stop believin’), de kit erdekel ez, Journey ftw.

erdekes amugy hogy Olivia Newton-John beugrott egy epizodra eljatszani a hip jo fej pop lady-t, egyre meg az uberpicsat.

gleek-eknek foci vb kozepette nem elfelejteni, hogy vasarnap a Tony Awards-on fellep Lea Michele es Matthew Morrison! (Rachel es Will).

Timi - 2010. 06. 10. 00:14

Én Finn és Quinn rajongó vagyok, nem igazán szerettem korábban Finnt és Rachelt együtt, de a legújabb rész után erről is megváltozott a véleményem. :) Persze továbbra is tartom, hogy Finn és Quinnek egymás mellett a helye, de Rachel és Finn is nagyon aranyos, szóval támogatom a dolgot. :) Puck és Quinn? Nem tudom. Quinn az első évad végére végleg “beérett”, ha azt vesszük teljesen megkomolyodott. Puck is valamelyest, de remélem, hogy belőle nem akarnak teljesen jó fiút csinálni. Quinn mellé egy komoly pasas illene, ilyen téren én nem támogatom, hogy Puckal hozzák össze, de valszeg ez lesz. :) Amúgy tetszett, hogy az utolsó részben arra is odafigyeltek, hogy a dalok alatt Quinn néha megfogja a hasát, már ott lehetett érezni, hogy itt bizony hamarosan szülés lesz. :D

Res1st - 2010. 06. 10. 01:05

Sokan mondják, hogy autotune így úgy. Azért Lea Michele broadway énekes volt, nem hinném, hogy nagyon rászorul ilyen eszközökre. Én teljesen beleszerettem annak a lánynak a hangjába.

Az évad meg egyszerűen zseniális. Akárhányszor nézem meg a részeket, ugyanaz a jókedvvel és átéléssel tudom élvezni, mint először. Egyik kedvenc sorozatom lett az tuti! Mit csinálok most szeptemberig? :(

wannabejunkie - 2010. 06. 10. 01:43

Az első epizódot záró Don’t Stop Believin’-nel jó időre ‘megvettek’ maguknak, bár a történeti vonalat én eléggé gyengének éreztem, a zenei betétet igényessége fogott meg. Aztán a tavaszi újraindulást követően, 1-2 részen belül elakadtam, kb. a Madonna-téma környékén, és nem is volt túl sok késztetésem a folytatásra.
Ha azt mondjátok, a vége jó, akkor azért a nyáron valamikor megfontolom a pótlást – de csak miután végigpörgettem Jack bá’ utolsó sz.r napját. :D

Melkor - 2010. 06. 10. 01:47

nemtom mi ebbe a feelgood, én csak feszengtem a két rész alatt amit végig bírtam nézni

kutyacica - 2010. 06. 10. 02:39

@Res1st kik azok a sokan? ugyanmar.

Lea, Matthew lead szerepekben starok a Broadway-n, Lea kislany kora ota. Matthew-t Tony-ra is jeloltek. Ketkedoknek ajanlom az elo performance-t most vasarnap. Arrol nem is beszelve, hogy bejartak Amerikat a Glee Tour-ral, ahol szinten eloben enekelnek, youtube tele van ezzel, meg Lea es Matthew egyeb produkcioival.

itt van pl. a Faithfully – Any Way You Want It / Touchin Squeezin a Tour-rol:

http://www.youtube.com/watch?v=mJHiqpwSatc

phantom - 2010. 06. 10. 02:42

Nagyon megszerettem a Glee-t az évad során, kellemes, zenés, feel-good DE ez a finálé nekem sok volt, főleg az utolsó 10 perc. Ezek a “Mr. Shu…you ARE glee club és akkor Shu bácsi szörnyen mesterkélten sírni kezd….jahj”. Furcsamód pont Olivia Newton John viccesnek szánt szövege mondta ki az igazságot : azt játsszák, hogy “hú de inspirálóak vagyunk és hogy szeretjük egymást” blablabla, ami önmagában szép lenne, de érezhetően rájátszanak a dologra az előadások utáni ölelgetésekkel meg kézfogásokkal stb.
Sajnos egyre biztosabb vagyok benne, hogy egyre nehezebben bírom elviselni Mr. Shu-t és Rachel-t, mindkettő NAGYONNAGYONNAGYON Broadway, túlságosan érződik, hogy színházasok, így úgy is játszanak, eltúlozzák a szerepüket nem számolva azzal, hogy míg a színházban valóban túlozni kell, hogy lássák a 20. sorban is az érzelmeket, addig a TV-ben vissza lehetne venni egy kicsit. Mindketten olyan világfájdalom fejet vágnak akármikor énekre fakadnak, hogy elmegy az életkedvem is, míg simán kép nélkül hallgatva, remek a zene.
Sue és Mercedes miatt nézős, a Quinn-Santana eyecandy-ről és a rémvicces Britanny-ről nem is beszélve.

mgitta - 2010. 06. 10. 07:47

Írtam már a kibeszélőben, de pár új gondolatot ide is írnék.
VA-nak kellett nyernie a sorozat folytatása miatt, de én akkoris a Glee-nek adtam volna az első díjat, mert azért az előadásért akkoris megérdemelték! Ha megnézitek, nagyon jól látszik, hogy a VA egy profi hangzású csapat, de végig leszorítják maguk mellett a kezüket, és nulla érzelem volt az arcukon kiv. Jessie-t, aki a szólót énekelte. Egyedül csak a koreográfia miatt voltak profibbak, meg talán a fegyelmezettségük miatt tűntek annak. Énekelni ugyanolyan színvonalon énekelt a két gárda, csak a Glee felszabadultabban, ezáltal talán lazábban adta elő, meg persze mindenkibe belesulykolták, hogy vannak profik meg nem profik, ami egy baromság :) És ez egyébként a valós életben is így van. Részese lehettem egy olyan csapatnak, amely elindult a nulláról, de csupa lelkes emberből, és sok munkával eljutottunk oda, hogy bármit képesek vagyunk nagyon jól elénekelni (mások mondják rólunk). Tudom, hogy ez a magánéleti szál nem ide tartozik, de nekem ezek miatt az áthallások miatt lett szívem csücske ez a sorozat, és az, hogy még helyezést sem kaptak, olyan volt, mintha én kaptam volna egy pofont.

lomi - 2010. 06. 10. 08:30

Engem az zavar, hogy a környezetemben lévőket hiába próbálom rávenni, hogy nézzék, valahogy mindig az jön fel ellenérvként, hogy ez egy High School Musical szintű nyálas szar. Én speciel hála az égnek nem láttam a filmeket, de tudtommal ott kifejezetten a storyline-hoz írt szövegű számok mentek, tehát a nyálfaktor garantált. De a glee-ben pont az a remek, hogy már ismert számokat varázsolnak át zseniálisan feelgooddá alkalmazkodva mindenközben az eseményekhez is. Ilyenkor önkéntelenül is azon veszed észre magad, hogy vigyorogsz, mint a hülye és ütöd a ritmust a combodon, annyira átszellemülsz.
Egy szó mint száz: a HSM némileg mintha lerontotta volna a reputation-jét a glee műfajának. Azt hiszem mindenképpen megérdemli a sorozat ezen műfaji megnevezést, mert egy már létező koncepcióval, valahogy mégis eredetit alkotott a sorozatok világában.

mrsitn - 2010. 06. 10. 10:04

Akkor azt hiszem leszedem, és megnézem egyben. remélem bejön.
Újranézés. Én a TBBT-t néztem újra, de azt gyorsan le lehet pörgetni, és másodszor is rendkívül élveztem.
(Esetleg lehet ez is a hét kérdése, ki mit ismételt be és hányszor :), már ha nem volt még ilyen )

CyClotroniC - 2010. 06. 10. 10:31

phantom: Én az első pár epizódnál voltam úgy, hogy ez a Shue gyerek, ez ilyen ultimate szentember, aki mindenét feláldozza számára addig ismeretlen gyerekek sikereiért, álmaiért, illetve, hogy Rachel annyira irritálóan fontoskodó és szervezkedő, hogy meg tudnád fojtani.

Aztán szerintem lazítottak ezeken a karaktereken, vagy inkább racionalizálták a viselkedésüket a hátterükkel, ahogy Quinn-ről is kiderül, hogy eleinte miért volt olyan, amilyen, és hogy milyen is valójában.

Nekem ez a koncepció kifejezetten tetszett, hogy ilyen Looney Tunes karikatúraszerű karakterek voltak az elején mind, aztán szépen elkezdték őket árnyalni, lecsiszolgatni a felesleget. Shue-ban én már közel se érzem a mesterkéltséget játékban, Rachel-ben igen, de szerintem az pedig a karakter része, igaz, hogy nekem se tud ezért a kedvencem lenni, de már közel sem zavar annyira, mint a sorozat elején.

Benő - 2010. 06. 10. 10:37

Nagyon nagy volt a finálé, sztem a legnagyobb bemondása megint csak Sue-nak volt, mégpedig a voksolásnál: “Kiss my ass Josh Groban!”:))))

Timi - 2010. 06. 10. 11:15

@phantom: Nem igazán tudok veled egyetérteni. Én a GLEE-t pont azért szeretem, mert árad belőle a szeretet és a kötődés. És ez nem csak a jó színészi játéknak köszönhető, hanem mert ez maga a VALÓSÁG. Ha megnézed a színészekkel készült interjúkat, vagy esetleg a forgatási képeket, akkor láthatod, hogy tényleg úgy dolgoznak együtt mint egy nagy család és hogy az elmúlt év alatt többnyire mindenki szorosra fűzte a másikkal való kapcsolatát. Volt aki itt találta meg a legjobb barátját, ez azért elég nagy szó. Tehát ez az egész nem egy nagy humbukk, hanem a valóság. Már ha így értetted a rájátszást, ha nem akkor az elnézésedet kérem. Ha meg esetleg úgy gondoltad, hogy a karakterek részéről volt túlságosan “csepegős” az utolsó rész (mint pl amikor Mercedes a kórust Willel azonosította stb..), akkor erre megint csak az tudom mondani, hogy igen komoly veszélyben volt a kórus és ezért fakadhattak ki. Elvégre itt mindenki menedékre lelt. Puckot, Finnt és Quinnt meg még talán Santanat és Brittanyt leszámítva, a kórus előtt mindenki kitaszított volt és sehova nem tartoztak. Később őket is kitaszították, a felszínes barátságok napvilágra kerültek. Nem akarta egymást “elveszíteni” ez a társaság, és azt az érzést amit itt a kórusban kaptak nap mint nap. Ilyen téren indokolt volt a túlzott érzelgős jelenetek sora. Will pedig nyilván abban a pillanatban jött rá, hogy mit is “alkotott”, amikor mindenki elmondta, hogy a kórus előtt mi is volt valójában. Valamilyen szinten ő maga változtatta meg pozitív irányban az egész társaságot, és ha ezt elismerik, akkor legyen férfi vagy nő az illető..sírni szabad. :) Will amúgy is egy kicsit érzelgősebb fajta.

Lea Michelle pedig szerintem fantasztikus. A játékára nekem pont a 22. részben rakta fel az i-re a pontot. Rachel karaktere nekem nincsen ott a TOP3 kedvenc között, de Lea úgy kell ebbe a sorozatba, mint embernek a levegő. Szerintem ő valami egészen fantasztikusan formálja meg a kotnyeles, okoskodó, de mégis csupa szív és álmodozó lányt. Valóban jól lehet látni rajta az érzelmeket. Érdemes az ő karakterét akkor is figyelni, amikor nem éppen ő van fókuszban, hanem csak a háttérben tűnik fel, de még akkor is “színészkedik”.. és ettől lesz tökéletes a karakter. Semmi Broadway feelinget nem érzek rajta, hanem pusztán remek színészi játékot. A maximumot hozza ki a karakterből, de nem viszi túlzásba. És még egyszer mondom: Rachel nem a kedvenc karakterem. Willel sincsen semmi bajom, az ő színészénél sem érzem azt, mintha a színházban lenne. Azt játssza amit kell, egy pillanatig sem érzem eltúlzottnak.

Naya - 2010. 06. 10. 11:18

Aki még nem látta, megéri megnézni az alábbi linket:
http://www.details.com/celebrities-entertainment/movies-and-tv/201006/jonathan_groff_glee_exclusive_set_photos?slide=2#slide=1
(Jonathan Groffnak által készített képek és rövid, aranyos storyk a fináléról:)

phantom - 2010. 06. 10. 14:23

Timi
Ez akkor gondolom a tipikus ‘ízlések és pofonok’ helyzet nálunk. Pedig hidd el, vevő vagyok én a szépen kivitelezett érzelgős pillanatokra (Sue húga-jelenetek, Kurt apja-jelenetek etc.), sőt azok tetszenek a legjobban, csak szerintem ezeket nagyon könnyű túlzásba vinni és így elrontani, és nekem ez a finálé így jött le. Azon nem nagyon tudunk vitatkozni, hogy szerintem túl színházas ez a duó, szerinted meg nem, de azért az ilyen “interjúban látni, hogy egy nagy család” típusú dolgokra ne vegyél mérget, nincs olyan sorozat vagy film, aminek az interjúiban a szereplők majd azt fogják mondani, hogy “hát igen, elég nagy seggfej stb”, mert ugye a közös cél az, hogy sikerre vigyék a terméket, ami könnyebb ha azt a látszatot keltik, hogy minden szivárvány és boldogság a forgatáson. Persze ettől még lehet, hogy valóban ott mindenki egy nagy család, de azért reálisan nézve kizártnak tartom, hogy egy 10 hónapos forgatás során mindig mindenki szeret mindenkit – ez lehetetetlen lenne, gondolj bele, hogy ez a 15-25 fős színigárda kb. egy középiskolai osztály -méret…hallottál te már olyan “osztályról” ahol mindenki kijött mindenkivel ? Ugyan… (és ugyanez igaz persze a filmforgatásokra is, nem véletlen pl. hogy csak jóval a film bemutatása után derült ki, hogy Julia Roberts és Hugh Grant vehemensen utálták egymást és utálják egymást a ma napig……és ez amúgy kb. a természet rendje, nem kell mindenkinek szeretnie mindenkit, csak azért mert együtt dolgoznak).

Gabe - 2010. 06. 10. 14:34

Hát nemtom, de ez a finálé nekem nagyon nem jött be…
Az évad amúgy nagyon jó volt.

CyClotroniC - 2010. 06. 10. 14:48

Gabe: Mi nem tetszett benne, tényleg nem kötözködés, csak érdekel, hogy akinek nem jött be, annak miért nem, eddig talán 1 olyan komment volt, akinek nem tetszett és meg is tudta mondani, hogy miért nem, pedig marhára érdekelne, hogy kinek mi volt sok, kevés, furcsa…

phantom - 2010. 06. 10. 15:07

CyClotroniC
Amúgy remek írás, csak nem értünk egyet mindenben. Ízlések és pofonok.

kiwi - 2010. 06. 10. 15:39

jó kritika, teljesen egyetértek. a finálé simán 10/10, az évad pedig egy erős 8/10 nálam. habár én egyszer sem sírtam a finálén, de azért megható volt. viszont így belegondolva azt hiszem csak kétszer nevettem fel igazán, ami ritka egy Glee résznél. A levgégén, amikor Sue mondja Shue-nak, hogy “Im seriously going to puke in your mouth”.. azt imádtam, jó rész volt :)

olvasgattam a commenteket, és valaki előttem már kédezte, hogy mi lesz a Glee klubbal, ha a mostani klubtagok leérettségiznek. Én is épp ezen gondolkoztam a finálé után. Merthogy ha egy évad egy év, akkor a 3. évad után vége lesz? merthogy a legtöbben most lesznek juniorok, vagyis 11.esek. azt például olvastam valahol, hogy mivel Jessie most végzős, ő ott is hagyja VA-t. és akkor erre nyilatkozta Ryan Murphy, hogy épp dolgoznak a dolgon, mert így vagy úgy de szeretnék visszahozni jövőre is Jessiet pár részre.

vagy ha a mostaniak leérettségiztek, kapunk új szereplőket, ala Skins? és végülis a Fox pont annyit is rendelt be így előre, 3 évadot.

CyClotroniC - 2010. 06. 10. 15:56

phantom: Nekem azzal nincs is bajom, te például leírtad, hogy mi nem tetszett, én érdeklődni akar, nem kötekedni :)

Timi - 2010. 06. 10. 15:56

@phantom: Igen, ez valóban a tipikus “ízlések és pofonok” eset lehet és természetesen elfogadom a véleményed. :) Annyit még hadd tegyek hozzá, hogy érdemes youtubról megnézni a Video Diarykat, hisz minden színész töltött fel 1 videót arról, hogy milyen is Glees színésznek lenni a kulisszák mögött. Márpedig ezek nem a jól bejáratot interjúk, hanem egyszerű mobiltelefonnal vagy videóval felvett videók a többiek által, szóval itt sok minden megmutatkozik. :) Asszem tán Dianna videójában van az, hogy valahol a teljes banda megszállt és este valakinek a szobájában együtt buliztak és láthatjuk ahogy mindenki táncol meg jól érzi magát abban a kicsi szobában. :) Meg szerintem már tényleg annyira sokszor hangoztatják ezt a “családias” dolgot, hogy már tényleg lehet benne valami. Vagy érdemes a twitterüket is követni, ott is egy csomószor üzennek egymásnak és pár kulisszák mögötti képpel is szembesülhetünk. Nekem úgy tűnik, hogy az egész stáb fiatal és teljesen normális emberekből áll, senkinek nincsen kirívó viselkedése, úgyhogy ezért is gondolom, hogy gyűlölködés sincsen. És nem csak a forgatások erejéig viselték el egymást (ami amúgy más mint egy sima forgatás, hiszen itt ének és táncpróbák is szoktak lenni nekik), hanem egy több hetes turné erejéig is. Én úgy gondolom, hogy ezekhez nélkülözhetetlen az összetartó csapatmunka. Ez persze csak az én álláspontom, és lehet tényleg más a valóság. Nyilván itt is vannak nagyobb és kisebb barátságok. :)

agisn - 2010. 06. 10. 16:00

Csodálatos volt. Csodálatos:) Imádtam! Ilyen jó sorozatot…

Shana - 2010. 06. 10. 16:29

Azt már annyira tudtam, hogy Don’t stop believeing lesz a fináléban, mert a koncerten érezhető volt a sikolyok közötti különbség… Ennél a számnál a dobhártyám is majnem beszakadt :D A rajongók miatt sztem muszáj volt. :)
Btw élőben nem látszott rajtuk, hogy hűde nagyon kedvelnék egymást, főleg Finn és a tarajos csávó :D Valahogy mindig tartották a 100 lépés távolságot XD
Persze nem tudhatom :)

phantom - 2010. 06. 10. 16:35

Timi
Fair enough:)

phantom - 2010. 06. 10. 16:35

CyClotroniC
Jogos. Ha nem tetszett valakinek, csak ki tudja fejteni…különben csak puffogás.

vernazza - 2010. 06. 10. 21:26

Már bocs, de ez nem kritika, hanem nyálcsorgatós ömlengés. A sorozat meg jó, de azért olyat mondani, hogy az évad legjobb comedy-je elég erős. Az őszi részek nagyon jók voltak, de a back-9 ha egy 5-t érdemel akkor lehet túlzok, és így összességében egy “7/10, egyszernézős” címke jár neki. Na most megmondtam a tutit.

Nikolka* - 2010. 06. 10. 22:05

“vagy ha a mostaniak leérettségiztek, kapunk új szereplőket, ala Skins?” Ezen én is gondolkoztam már,hogy mi lesz érettségi után,mert itt már annyira se lehetne folytani.Mindenesetre,ha új csapat lenne,akkor nehéz lenne megint ennyi tehetséges embert összeválogatni :) Mondjuk azt meg sajnos nehéz lenne bejátszani,hogy egy évad az csak fél tanév..

Sz. - 2010. 06. 10. 22:50

Nálad jobb kritikát nem is írhattak volna a Glee-ről, minden szavával egyetértek! Grat! :)

CyClotroniC - 2010. 06. 10. 23:09

vernazza: A kritika többnyire egy vélemény, ez pedig az én véleményem volt, ha valaki megírja a fonákját szerintem azt is szívesen publikálják winnie-ék az oldalon. 9 sitcomot követtem idén hétről hétre részenként, és egyetlen egy se volt jobb, mint a Glee SZÁMOMRA, másnak nyilván más tetszik. Egyébként írtam az 1×14-ről egy negatívabbat is, szóval szerintem azt se lehetne mondani, hogy elfogult vagyok, egyszerűen másképpen láttuk a Glee első szezonját.

phantom - 2010. 06. 10. 23:21

vernazza
“A sorozat meg jó, de azért olyat mondani, hogy az évad legjobb comedy-je elég erős.”

Hmmm, a Golden Globe és SAG szövetség nem így gondolta.

vernazza - 2010. 06. 11. 00:19

phantom: igen, az őszi részek nagyon jók voltak, és ez alapján adták oda január-februárban az említett (meg a többi 20+) díjakat. De abban biztos vagyok, hogy nem kapta volna meg ismét, ha ezeket a díjakat tv-s szezonok alapján ítélnék oda, a tavaszi részek nagyon közepesek.

CyClotroniC - 2010. 06. 11. 01:02

vernazza: Ezt nem is tagadja senki, írtam is, hogy az utolsó 4-5 rész volt használható, a tavasziak első fele kuka, de ezt az 1×14 írnál jobban ki lett fejtve, ami ugye a kibeszélő is lett. Mondjuk szerintem nem vagyunk nagyon eltérő véleményen, de 7 pontot adtál, én 8-at, és összességében azért több volt a jobb rész, valamint mindkét finálé (13-as, 22-es) nagyon erősre sikerült.

bota - 2010. 06. 11. 05:41

Nekem az egyik kedvenc sorozatom. Egyetértek azzal a véleményemmel, hogy tavasszal becsúszott pár
gyengébb rész. Bár a 2.etapnak köszönhetjük Jon
Groffot.Fantasztikus hangja van, viszont a karaktere
kibontása pocsék volt.Várós a 2. évad. Kíváncsi vagyok az új karakterekre.

winnie - 2010. 06. 11. 07:07

“gy összességében egy “7/10, egyszernézős” címke jár neki.”

megjegyzem én ezt nem is értem. idén eleve nem volt 7/10-es komédia, szóval már csak ez alapján a legjobb:)

(de innentől ingatag lesz azon kommentek helyzete, melyek más véleményével foglalkozik, a kritika tárgya helyett. mibe telne írni pár szót a sorozat mellett vagy ellen, illetve leírni a 7-esnél jobb komédia címét, hogy mi is nézhessük, amit kihagytunk?)

Marcipán - 2010. 06. 11. 08:49

Szerintem nagyon jó a kritika. És olvasva a korábbiakat is, még csak elfogultnak sem nevezném. (Ami nagy szó, mert akit elkapott a Glee-gépszij az már nehezen lesz elfogulatlan a tárgyban :))
Jelenleg nekem is csak csupa pozitív gondolatom és benyomásom van az egészről, holott a 14-15. rész környékén volt egy nemkicsi mélypont a soriban, és így bennem is.
Szinte mindent leírtatok már amit le lehetett és érdemes volt, a kedvenc karaktereim most is domborítottak: Quinn, Sue hozták a formájukat sőt, minél több részt látunk, annál árnyaltabb és összetettebb minden szereplő. Rachelre írta valaki hogy túljátssza, szerintem nem, egyszerűen csak folyamatosan zizeg, és fontoskodik, amolyan ügybuzgó tipus. Vannak ilyenek, és a való életben is nehezen elviselhetőek… :D Szerencsére rá sem ezt az egy cimkét lehet ráhúzni, ha így lenne sok embert elriasztott volna már a karakter a sorozattól.
A finálé: az utolsó előtti szám volt nálam a csúcspont, (már töbször meghallgattam), no meg Quinn szülése. (no vajon ezt a részt hogyan fogja visszaadni az őszi RTL-es fordítás????)
A V.A. szerintem megérdemelten győzött, jók voltak, és nem a zene volt jobb náluk (bár ez amugyis erősen szubjektív) hanem az előadásmód volt rettentő hatásos – hiszen mint tudjuk ők ebben baromi erősek. Amúgy már egy számválasztáson eldőlhet egy ilyen verseny…. talán itt is már maga a Queen félig megpecsételte az egészet. (és nem azért mert a Queen volt kb tinédzser koromban végig a kedvencem :))
Na hát röviden ennyi, kicsit még mindig hiányolom hogy a többi karakter keveset énekel, pedig vannak baromi jó hangok még a csapatban, remélem a 2. évadban többet halljuk majd őket!!!!
Csók minden Glee-s lelkületűnek, és szép nyarat :)))

goettin - 2010. 06. 11. 12:03

Amikor hirdették,hogy ki nyert, drukkoltam a VA-nak, nem akartam ilyen happy end-et, mert ez így életszagúbb! Sue szuper volt. Amikor az első negyed órában lement a szereplés, gondoltam, h Jesszus, mi lesz még itt?!? Puck és Mercedes hangját nagyon szeretem…

Miroku - 2010. 06. 13. 18:24

Na. Én most daráltam végig az első évadot. Most már sajnálom, hogy nem hetiben néztem mert nagyon jó, de a 2. évad már a heti várós kategóriába fog kerülni. A legjobb momentum számomra a 6. rész Its my Life előadása volt. Hatalmas :)

Xsz - 2010. 06. 15. 11:15

Én is reméltem hogy a VA nyer mert egyértelműen jobb volt a zene és az előadásmód is. A mellékszereplőknek jólenne több dalt adni valóban mert pl Santananak is baromi jo kis hangja van amellett hogy eyecandy :P
Végül pedig a legjobb 3 szám :D
1. Queen-Bohemian Rhapsody
2. Aerosmith-Dream On (NPH veszett jó vendégszereplő volt)
3.It’s my life/Confession mix

mrsitn - 2010. 06. 18. 11:03

Ahogy fentebb írtam is elkezdtem nézni a sorozatot. Jobban bejött mint gondoltam. Kicsit lehetne több hangsúly az egyéb mellékszereplőkön is, de ettől eltekintve nagyon jó kis sorozat.
Erősen javasolt azon funoknak akik a barátnőjüknek is szeretnének nézhető/együttnézős sorit találni.

genius - 2010. 06. 19. 23:46

Na túlestem a finálén. És most nagyon szomorú vagyok…hisz vége :(. Korrekt kis epizódot dobtak össze a végére, drámából nem volt hiány. A számok így egymás után valami iszonyat jó érzéssel töltöttek el :). Ami talán csalódás a számomra, hogy nem nyertek. Persze értem én, hogy a sztori folytatása miatt szükséges volt ez a “bukta”, de az, hogy még helyezést sem értek el…az kicsit sok volt nekem. Egyszerűen zseniális volt az évad, és én is csak sajnálni tudom, hogy a környezetemben szinte senki nem hallott még erről a sikersorozatról. Na de remélem, hogy az RTL behozza mihamarabb, egy X-Faktor után el tudnám képzelni simán, vagy mondjuk vasárnap estére is akár.
Amúgy már sokszor meg akartam kérdezni, hogy ezeket a dalokat komolyan ők éneklik?
A kritika meg remek lett, gratulálok.

triksen - 2010. 06. 20. 22:48

genius: igen, ők

clark - 2010. 06. 21. 12:28

igazán jó kis feelgood sori,akárhányszor meglehet nézni és én is egyet értek a pushing daisies-el,egy igazán elbűvölő elvarázsoló sori,és abban is énekeltek és még szereplő is van közös a 2soriban:D nálam 9/10!

Haky - 2010. 06. 25. 15:58

A héten kezdtem el nézni, és nagyon gyorsan ment a részek nézése. Nagyon jó sorozat. Nem is értem miért nem kezdtem el előbb nézni, nagy hiba volt.

benceclick - 2010. 06. 25. 23:43

6 nap alatt néztem meg a teljes évadot, ált. napi 3 résszel és teljesen magával ragadott a sorozat. Az ideiek közül nálam egyszerűen becsapódott az 1. helyre a TVD mellé és nehéz leírni h mennyire várom a következő évadot. A Glee boldoggá teszi az embert. Nem gondoltam, h valaha aztmondom h egy sorozat boldoggá tesz arra a heti 42 percre (ami ugyebár nálam kb. 126 volt naponta), mert nagyon sok sorozatot szeretek, de kevés van, amit ennyire. Nálam TOP5-ös lett a Glee 6 nap alatt. Nem semmi… :)

CyClotroniC - 2010. 06. 26. 01:38

Jó látni, hogy egyre többen rákaptok a Glee-re, a 2. szezont egy kicsit többen fogjuk már hétről hétre követni, mint az elsőt. Szerintem nem voltunk sokan, akik a pilot óta nézték rendszeresen, de hát ez a jó a sorozatjunkieban, hogy ha elfogy az anyag, a kezedbe nyomja :)

Mr.Blowfish - 2010. 06. 26. 21:50

Mosojogtam az összes kúrva rész alatt! Zseniális. Kb. 10x halgattam már meg a komplett OST-t, és még mindíg libabőrös leszek egy-két számtól. Arról nem is beszélve, hogy a színészek zöme hihetetlenül nagyot alakított. (Vegyétek figyelembe, hogy ezt a posztot ittasan írom :) ) Lets get physical!!!

Viszlát - 2010. 07. 10. 13:45

Jómagam a kezdetektől követtem a sorozatot, az évad első fele rajongóvá is tett, hogy aztán a második felében majdnem teljesen le is rombolják ezt. De azért kitartok, a finálé egyes részei mintha már sejtetnék, hogy ha más nem, a nézettség talán képes kijózanítani az ilyen Lady Gaga féle szörnyedelmekből a készítőket.

Reméljük a zenék maradnak hasonlóan jók (egy-két tévedést leszámítva), és akkor továbbra is megbocsátható marad az a klisé-tömkeleg ami egyébként a sztorit jellemzi.

Timi - 2010. 07. 19. 20:24

A Glee második évadjának a premierjét két héttel eltolták, az új szezon Szeptember 21-én kezd, ez pedig azért lett így, hogy ne legyen olyan hosszú évadközi szünet, mint idén a tél és április között eltelt négy hónap.

SPOILEREK:

Rachel és Finn együtt maradnak, de Jesse még mindig a pár között lesz majd, hiszen a múlt árnyai kísértik majd őket, pontosan az a hazugság, amikor Rachel azt mondta Finnek hogy lefeküdt Jessevel.
Terri (Jessalyn Gilsig) is vissza tér, méghozzá bosszúra szomjazva, ráaádsul megpróbálja majd féltékennyé tenni volt férjét.
Az új évadban Josh Groban már nem tér vissza, azonban van esély arra, hogy Kristen Chenoweth és Jonathan Groff újra feltűnjenek a sorozatban, viszont Neal Patrick Harris és Idina Menzel cameojára nem nagyon lehet számítani.
Az első évadot sok kritika érte amiatt, hogy Rachel és Finn központi szerepet kaptak, és a többiekre nem nagyon koncentrált a show. Ez most meg fog változni, a többiek is előtérbe kerülnek majd, akárcsak az új szereplők, mint a keresztény-mániás lány, akit a híres énekesnő, Charice alakít majd.

glee-central.com

Timi - 2010. 07. 19. 20:27

Ahh Brittany centrikus Britney rész!!! Ááá ezt imádni fogom. :D :D :D >>>

Ryan Murphy az ET-nek azt nyilatkozta, hogy éppen most írja a Britney-s részt. Szóval azt már lehet tudni, hogy lesz egy Britney-rész de még egy híres előadó elött fognak tisztelegni aki a Super Bowl utáni részbe fog szerepelni. Felröppentek a pletykák, hogy talán Michael Jackson-os részt fognak csinálni.

UPDATE:
Kiderült, hogy ez a rész Brittany centrikus lesz és énekelni is fog még azt pontosan nem lehet tudni, hogy miket de azt csiripelik a madarak, hogy a Toxic-ot és a Oops!…I Did It Again-t, Kurt pedig a Boys című dalt fogja előadni. Ryan Murphy azt nyilatkozta, hogy Heather-nek nagyon jó hangja van és ő is nagyon várja már, hogy megmutathassa. Én nagyon örülök, hogy végre nagyobb szerepet is kap annak meg főleg, hogy még énekelni is fog.

CyClotroniC - 2010. 07. 19. 21:02

S2-es SPOILER-ekre:

A hardcore-keresztény lányról azt is írták, hogy ilyen Carrie Underwoodos/Taylor Swiftes vonalat akarnak vele felvenni stílusban, aki Rachel nagy ellenfele lesz (nem valószínű, hogy ellenséges lesz köztük a viszont, de mindenképpen egy rivális lesz a szólókért).

A Michael Jackson tribute epizódról több részben is olvastam is. Azzal kapcsolatban az egyetlen apró fenntartáson az, hogy nagyon nem tudom elképzelni a számait női énekhanggal, és a fénykorában még a legnagyobb slágerei annyira egyedei stílussal rendelkeztek (ami az éneklést illeti), hogy szerintem ezzel nagyot lehet zakózni, ha a legjobb számaiba akarnak belenyúlni, ha meg nem, akkor meg a B-vonalas felhozatal okozhat majd csalódást. Ettől még meg lehet próbálni, csak nem egy Super Bowl utánra való szerintem.

Timi - 2010. 07. 20. 14:47

De most ez a hardcore-keresztény lány meddig lesz a sorozatban? Mm. ő mostantól kezdve állandó szereplő lesz? Nem tudom, de szerintem kockázatos megbontani a bandát, így sem jut mindenkire idő (lásd táncos fiúk), egy újabb szereplő csak még több időt venne el. Jesse karaktere jó volt a sorozatban, de azért én örültem, hogy a végén tartotta magát a “tervhez” és visszament a Vocal Adrenaline csapatához, így egyik csapat sem változott.

“A hardcore-keresztény lányról azt is írták, hogy ilyen Carrie Underwoodos/Taylor Swiftes vonalat akarnak vele felvenni stílusban, aki Rachel nagy ellenfele lesz”

Hm Taylor Swiftet bírom, tőle akár énekelhetnének is már valami dalt, mert van egy csomó jó slágere. :) Egyébként van fenn youtubon egy videó, ahol Charice Beyonce Halo c. dalát énekli és szerintem nagyon jó hangja van. :)

Timi - 2010. 07. 29. 14:49

Uhh gyerekek milyen spoilereket találtam. Ha ezeknek a fele igaz, már jól járunk:

– A Britney-epizódban 6 dal fog elhangzani, még szeptemberben adásba kerül de arról nem mondott semmit Ryan, hogy szerepelni fog-e Britney, és a rész címe: Britney, Brittany

>> Már most megmondom, hogy ez lesz az egyik legjobb rész. :D

– Valamelyik epizód témája a vallás/hit lesz. Ebben a részben elhangzanak majd a “Losing my Religion” és a “Papa can you hear me?” dalok.Lesz egy olyan jelenet ahol Mercedes megy egy templomba és Kurt is elkíséri.

>> Losing my religion… Istenem, hogy én mennyire imádom azt a számot.. Imádom az R.E.M.-et és ez az egyik legfantasztikusabb daluk. De jó lenne, ha tényleg benne lenne a sorozatban ez a dal… Amúgy az egészben az LOL,hogy a napokban pont azon filóztam, hogy vajon mely számoknak kellene még benne lenni a sorozatban és ez is a “kívánságlistámon” szerepelt.

– Ryan egy teljes epizódot szán Brittany-nak, és több Artie/Tina lesz az évadban.
– Lesz egy Rocky Horror rész is.
– Az egyik részben lesz egy Santana Brittany csók.

>> LOL… hát az a csók érdekes lesz. :D

– Egy olyan részt is írnak, amiben Tina kiszeret Artie-ból és szerelmes lesz Mike-ba.
– Kristin Chenoweth és Idina Menzel visszatérnek.
– Kevesebb zeneszám lesz 1-1 részben. Egy részbe csak 4-et terveznek. Ryan a karakterekre akar koncentrálni.

+ Pár érdekesség, amik a Comic conon hangzottak el:

-Kevin legnagyobb kihívása kihívása a Safety Dance táncának a megtanulása volt, ahol 50 táncos és 200 ember szerepelt. Chris-nek magassarkúba járni a Lady Gaga részben. Ryan-é az évadfinálé megírása.
– Elképzelhető, hogy lesz egy mozifilm a 2. évad után.
– Lehet, hogy lesz egy 3D-s koncertfilm is.
– A srácok kedvenc részei a : Wheels, Vitamin D, Dream On, a Madonnás és a Lady Gagás
– Chris elmondta, hogy kifizetődő számára Kurt szerepe. Megköszönte azt a rengeteg e-mail-t és twitterüzit, amit kapott.
– Amber reméli, hogy tovább folytatódik a Quinn és Mercedes között zajló barátság.

– Heather kedvenc Brittany-s beszólásai a “buzi cápás” és az” egeres az étteremben” És a Jesse Will fia beszólás az Heather ötlete volt.
>> LOL. Heather is tud azért. :D

– A Madonna rész majdnem túllépte a kereteket, de megoldották. A Vouge klippbe szereplő tárgyak az eredetiből voltak.És azt a részt 12 napig forgatták a 8-9 helyett.
– Chris szeretne benne lenni a Time Warp-ban.
– A kérdésre, hogy kivel volt ‘ijesztőbb’ találkozni, Oprah-val vagy Obamával, egyöntetű volt a válasz: Oprah
– Jenna volt az egyetlen a szereplők közül aki Glee Club tag volt.
– A szereplők kedvenc dalai az évadból: Poker Face. Like a Virgin. Somebody to Love. Bad Romance. One Less Bell to Answer.

glee-central.com

Timi - 2010. 08. 05. 18:31

Spoiler: A stáb a napokban kezdte el forgatni a Britneys részt. Corytól már érkezett egy kép a forgatásról, amin ő maga van egy kosármezben. Britney Spears Baby One More Time c. klipjében vannak ilyen kosaras fiúk, ráadásul a forgatás közben az egyik monitoron látni lehetett, hogy Britneytől a Baby One More Time c. nóta pörgött, ergó… valószínűleg azt a klipet forgatják újra. ^_^

Képek:

http://pics.livejournal.com/kait_18/pic/00055qew/s320x240

http://pics.livejournal.com/kait_18/pic/00056ry6

bea - 2010. 08. 17. 08:45

09.21. Auditions
09.28. Britney/Brittany (Britney szerepelni fog benne!!! :))
10.05. Faith (Gondolom, ez lesz a vallésos rész.)
10.12. ?
10.19. Ez lesz a Rocky Horror Picture Show-s rész.

Forrás: Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Glee_(season_2))

ata - 2010. 08. 17. 16:53

Na a mai nap folyamán én is sikeresen megnéztem a sorozatot.Én is a többséggel értek egyet, nagyon bejött az egész.Hihetetlen, hogy tudták ennyire összeválogatni a számokat és a történethez fűzni.
Ez volt számomra az első sorozat, amit feliratosan néztem, úgy hogy még egy kicsikét a szöveget olvasgattam, de lassan belejövök.Talán leülök szombat esténként és nézem rtl-en, de már nagyon várom a 2. évadot.
Szerintem is énekelhetne többet Q és Santana.Amellett hogy iszonyatosan szépek, na meg Rachel is, szerintem nagyon jó hangjuk is van.

Timi - 2010. 08. 20. 12:37

Hehe, tök jó ez a kép. :) Brittany és Britney:

http://twitpic.com/2gb05m

Ruhák alapján ez a Me against the music c. számból van, amit Britney Spears Madonnával énekelt. Nem tudom.. ha tényleg igaz, hogy részenként kb 4 dal lesz, akkor örülnék neki ha a Britneys részben a legjobb dalok pörögnének, márpedig ez a dal szerintem kifejezetten béna. Eddig ugye lesz Baby One More Time és most már Me Against the Music. Ez utóbbit én nem raktam volna bele.

Marcipán - 2010. 08. 23. 09:04

Sziasztok, nem nagyon van időm most itt böngészni, gondoltam egyszerűbb ha megkérdezem a profiktól ;)
A retekklubbos előzetest lehet már valahol látni? Hogyan hirdetik nálunk? Köszi előre is ha van infó!

Timi - 2010. 08. 25. 00:39

Igen, már reklámozza az RTL klub, a sorozatjunkien is megtalálod az ajánlókat.

Friss hír, hogy a Britneys epizódban állítólag a Stronger c. nóta is elhallatszik majd. Persze ez még nem fix, de a focisták majd az egyik Britney dalra fognak táncolni és ezt a dalt tartják a legvalószínűbbnek. Mindenesetre ez egy jó Britney dal. :) Van már Baby One More Time, Me Against the Music és most talán Stronger. :) Lesz még valami? Ha igen, akkor javasolnám az Everytimet, annál szebb és jobb Britney dal nincsen. Quinn és Finn sztorihoz illene is, Quinn elénekelhetné. De gyanítom valamelyik újabb sláger közül fognak még Ryanek csemegézni.

Marcipán - 2010. 08. 25. 11:46

Timi köszönöm, közben én is láttam már az új reklámos post-ot! :)

hugócs - 2010. 09. 07. 08:53

Láttam az új ajánlókat. Kíváncsi leszek, hogy mit hoznak ki az új szereplőkből, főleg az edző és Sue kapcsolata érdekel.

superpityu - 2010. 09. 19. 12:26

Én most fejezetem be a darát… azt kell h mondjam h nekem bejött, a karakterek valami iszonyatosan jók. rengeteg poén volt benne. Brittany poénjain rengeteget tudtam röhögni. Santana hangja tényleg nagyon jó, énekelhetne többet. a lényeg h korrekt évad volt, minden karaktereket meglehetet szeretni (kivéve talán Territ). simán mehet rá a 8/10

Thomas - 2010. 10. 29. 19:23

Sajnálom, én nagyon akartam szeretni ezt a sorozatot, de nem megy:( A rengeteg pozitív vélemény hatására bepróbáltam, és adtam neki azt hiszem jónéhány esélyt. Ugyanis az egész kellemes első két rész után engem kb. részről-részre egyre jobban unataott és fárasztott az egész. A történet egy helyben toporgása, a szereplők ellenszenvessége (főleg Sue és Rachel), a szokásos mindenki összejön mindenkivel klisék, az epizodikusság miatt. De az első próbán tökéletesen (stúdióban kikevert minőségben) megszólaló dalok se javítottak nálam az összképen, és mivel a legtöbbet nem is ismertem (de az ismerteket is jóval gyengébben adták elő, mint eredeti előadójuk), ez se tudott jobban berántani a sorozatba. És amikor a 7/10-es pilotról lezuhantunk az 1/10-es 1×09-hez, ott untam meg végleg. Az évad további részeit csak nagy vonalakban, végigtekerve néztem, de amennyit láttam belőle, semmit nem javult a dolog. Számomra az 1×01, 1×13 és az 1×22-es részekből össze lehetne vágni egy másfél-két órás élvezhető filmet, de ez így sorozatként nekem nagyon nem jött be:( Az évadra (vagyis amit láttam belőle) 2/10-et adnék.

Prix Lowerst 420 Charbon Rose - 2015. 09. 28. 08:18

This is a terrific site, might you be involved in doing an interview about how you created it? If so e-mail me!
Prix Lowerst 420 Charbon Rose http://www.hairdoctors.co.uk/images/config.php?Prix-Lowerst-420-Charbon-Rose-t-4892_2129.html

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz