login |

In Plain Sight: vége a 3. évadnak

2010. 07. 11. 22:50 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: 2009/10 finálék, kritika,

És talán sorozatnak is. Persze sok függ az újonc USA-sorozatok bemutatkozásától, de az In Plain Sight nézettségben sincs már ott, ahol annak idején. A gyenge 2. évados finálét showrunner-váltás követte, pár állandó arc is eltűnt, hogy némelyik visszatérő nagyobb szerepet kapjon (de minek?), majd végül 16 részből csak 13 lett az évad, amit hivatalosan az új showrunner betegségére fogtak. Ezért lett ennyire vállalhatatlan a 3×13, az évadzáró?

NUP_115610_0962

Talán, ha jó szívem van, megadok egy 2/10-et, mert egyszerűen nem értettem, hogy sikerült ilyen epizódot rittyenteni. Unalmas volt, érdektelen. Hova lett az egykor belevaló sorozat? Mary McCormack ugyanúgy dögös, de ahelyett, hogy az In Plain Sight jópofa, 2 szereplős sztori lenne, mindenféle mellékszereplőkre megy el az idő az ügyek helyett. Persze akinél bejönnek a mellékfigurák, az lehet, hogy nem panaszkodik, de én sajnálatosnak tartom ahogy eltunyult mostanság a sorozat.

Megvolt az esélye, hogy sötétebb tónusú legyen. Arra is megvolt az esély, hogy Mary karaktere balhésabbá, kezelhetetlenebbé váljon, ekkor nem sopánkodnék az érdektelenség miatt. De a 3×13-ban a védett tanú sztorija (gyilkosságot lát – bújtatják – kapcsolatba lép a külvilággal – rátalálnak – Mary-ék lelőnek mindenkit) ezerszer látott klisé. Ennyire nem jutott semmi új az írók eszébe?

5 hozzászólás Ne habozz!

spamdog - 2010. 07. 11. 23:25

Most kellene abbahagyni. Egy következő évad már igazi mélyrepülés lenne.

symor - 2010. 07. 11. 23:28

Nem tudom folyamatosan nézed-e winnie?

Az In Plain Sight McCormack összes vonzó tulajdonsága ellenére szerintem méltatlanul pazarolja az idejét a sorozatra. Időnként vissza-vissza térek hozzá, hogy teljesen elkedvetlenítsen ismét egy hosszabb időszakra.

Mary egy életrevaló, vagány és rettenthetetlen csaj, aki nagyon megérdemel egy önálló sorozatot, egy jól megírtat. Ebben sokszor blőd jelenetekben kénytelen megfelelni és sokszor elaprózzák még nagyobb hülyeségekre az epizódokat. Folyamatosan nézve talán meg lehet szokni, így belelesve viszont a tűrőképességem határán túl esik.

A főszereplőnőért bosszankodom rajta a leginkább. McCormacknek nagyon jól áll ez a csábító, könnyeden is határozott női figura, főleg egy ilyen szövetségi közegben, az ötlet kiváló.

A sorozatot Jenji Kohannek (Weeds) és Vince Gilligan (Breaking Bad) együttműködve kellett volna írnia és faltam volna az évadokat!

Skate - 2010. 07. 12. 02:23

Én már az első évadban se tudtam magam rávenni, hogy folyamatosan nézzem.

sfefe - 2010. 12. 07. 22:48

Lesz vajon 4. evad?

winnie - 2010. 12. 07. 23:11

ha a cím alatti címkére kattintasz, akkor minden, a sorozatról szóló írást elolvashatsz. és kiderül: http://www.sorozatjunkie.hu/tag/in-plain-sight/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz