login |

CSI: NY: kezdett a 7. évad – írta JoHn

2010. 09. 26. 19:17 - Írta: vendegblogger

9 hozzászólás | kategória: kritika,

Tartogathat-e valami újdonságot a legifjabb Helyszínelő brigád? Vagy nyújt-e valami újat a leírhatatlan nevű Melina Kanakaredes helyére érkező Sela Ward? Ezekre a kérdésekre próbáltam fényt deríteni, de csak a kép után.

CSI-NY 7x01

Röviden: nem. Az unalmas, sablonos cliffhangert, ha lehet ilyet mondani, még sablonosabb módon oldották fel, teljesen súlytalan volt az egész, aztán még nagyobbat néztem mikor {őrület és WTF} két perccel és egy intróval később flashback-ben mutatták a történteket (ennyire szitaagyú az átlag amerikai tévénéző vagy ennyire ki kellett tölteni a játékidőt?), de legalább azt a sztoriszálat lezárhatjuk.

Mi marad hát? Egy borzasztó  gyilkossági ügy, ami nyilván csak azért nem róható fel az írói stábnak, mert ők is tudták, hogy ennek a résznek Sela Wardról kell szólnia. A bemutatkozás erőltetett volt és kínos viccelődésbe fulladt, viszont jó pont, hogy nem kezdtek el történetet és hátteret kreálni, karakterizálni (ugyanúgy jó pont, hogy Stella is csak egy levél erejéig jelent meg ergo még visszatérhet), pont ezért érthetetlen, hogy Lindsey-vel miért, minek kellett ennyit, nyilván tök fölöslegesen, foglalkozni.

csi-ny-sela-ward

Aztán szép csendben háromszor elmagyarázzák a nyilvánvalót, montázs jelenetben gyűjtik a bizonyítékot – kivételesen most mindenfajta hyper kütyü nélkül -, majd mindenféle csavar nélkül elkapják, akit el kell, és itt pontot is tehetnék a mondanivalóm végére, semmi újat, semmi meglepőt nem kaptunk.

Vagyis de! Muszáj megemlíteni, hogy van humorérzékük a készítőknek, hiszen a 7×01 végére marad a filmtörténet egyik legviccesebb lassított jelenete (reszkess, Legenda!), ki érti, hogy mire föl, a lényeg, hogy nagy plusz pontot ér ez a fajta önirónia, még akkor is, ha nem szándékos. Három „jó pont”-ot sütöttem el az értékelésben, de ez a lassítás kettőt ér, és Sela Ward is szimpatikus, legyen ezért 4/10.

9 hozzászólás Ne habozz!

Neton - 2010. 09. 26. 21:07

Én ezért hagytam abba a CSI sorozatokat cirka 3 éve. Semmi újdonság nincs már bennük, a CSI NY az elején elég depresszív volt, ez tökre bejött. Aztán hirtelen eltűnt a feeling és már nem volt jó valahogy. Kár érte.

arabella - 2010. 09. 26. 21:25

ez volt az elsö csi részem, ugyanis Sela nagy kedvencem. végigunatkoztam az egészet, még véletlenül se kapott meg egy pillanatra se és ez a szájbarágós-elmesélösdi nagyon idegesített, azért szerintem ennyire senki nem sötét… azért Sela miatt még ezt is képes vagyok végigülni:)

Noora - 2010. 09. 26. 22:44

Lindsay nyűglődése kicsit fárasztó volt,de valahogy érthető ha valaki embert öl az biztos kemény lehet..én azért várom a többi részt ha már kiböjtöltem ezt a pár hónapot erre a részre várva :)

Roxi - 2010. 09. 27. 08:14

Eredetileg gondolom nem így tervezték a folytatást,de mivel a cliffhangernél még nem tudták,hogy Stella kilép így ez volt a legkézenfekvőbb,gyorsan lezárni majd pár hónapot ugrani,különben,hogy magyaráznák,hogy az egyik főszereplő volt -nincs!
Mindenesetre az új csaj szerintem jó választás,Lindsayból kicsit sok volt,de szerintem a 3. CSI közül még így is ez a legélvezetesebb!
Gary Sinise magasan a legjobb CSI színész,a leghihetőbb az ő karaktere!

bogyó - 2010. 09. 30. 12:09

Ez a sorozat már egy vicc. Az elején a darkos hangulat miatt a kedvenc csi-m volt, de aztán folyamatosan egyre nézhetetlenebbé vált. Lindsay idegesítő, a hozzáintézett “warrior” duma Mactől, hát azon már kínomban röhögtem. Sela Ward karaktere már most nem szimpatikus, szóval gyakorlatilag leírtam ezt a sorozatot. Melina Kanakaredes jól tette, hogy kiszállt.

Roxi - 2010. 10. 04. 09:27

Azt hiszem erre mondják,hogy ízlések és pofonok!
Nekem ez a CSi jött be legkevésbé,jobban tetszett a napfényes Miami meg a csillogó Las Vegas!Ráadásul nemcsak a körítés,hanem a szereplők is szürkék voltak az elején!Aztán a másik kettő romlásnak indult,főleg Vegas főszereplőket vesztett,míg itt egyre jobban összeérett a csapat,megismertük kicsit a szereplőket,színes lett a kép,szóval nekem meg pont azóta kedvenc!

typhoon - 2010. 11. 04. 15:34

a masodik reszben az elejen mikor a csajt eppen gyilkoljak tudja valamki mi a szam cime :P?

Kaliff - 2011. 05. 07. 23:50

Sela Ward ezerszer jobb mint az az aszott félgörög rosszindulatú picha.
Melina valóban jól tette hogy kiszállt. Már rég nem működött a karaktere.
Nem kell még leírni a CSI:NY szerintem fel fog pörögni.
Lindsay-ből néha tényleg sok, bár én még ki tudok akadni Adam-en is. Nagyon nem passzol a többi színész mellé.
Ideje lenne őt is lecserélni.

Scooby Doo - 2012. 08. 06. 19:03

Szerintem Adam karaktere jópofa és vicces!Stella kilépésének én is örültem!Amúgy a Gary Sinise tényleg nagyon jó színész!Számomra nem unalmas a 8. évad sőt…..Változatos sorozat nem unalmas vannak benne fordulatok!A többi csi tényleg egyre rosszabb sajnos!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz