login |

Whitney: 8 rész után

2011. 11. 23. 15:10 - Írta: CyClotroniC

13 hozzászólás | kategória: kritika,

You guys should rescue a dog. It’s like with women, you wanna get one that’s just damaged enough that she’s grateful to be indoors.

Megérte nem kaszálnom a Whitney-t a csalódást keltő, elég gyenge, 5 pont körüli pilot után, mert kegyetlenül belehúztak, és ezzel a jelenlegi legjobb többkamerás sitcommá váltak a heti sorozatpalettán. Bár az igazsághoz a is hozzátartozik, hogy nem volt túl magasan az a bizonyos léc.

A javulás már a második epizódtól érzékelhető volt, de igazából részről részre sikerült lecsiszolniuk a felesleget és megtalálni a saját stílusukat, ami leginkább egyfajta furcsa romkom macska-egér játékként fogható fel, ahol Whitney és Alex mindig megpróbálják bizonyítani a saját igazukat a másiknak, legyen az egy bepótolt első randi, egy mosolyszünet vagy csak egy aprócska vita arról, hogy melyikük a nagyobb sportember, vagy éppen melyikük fél jobban az elkötelezettségtől.

A kezdetben roppantul zavaró mellékszereplők is kezdenek a helyükre rázódni, megkapni a saját személyiségjegyeiket, még ha csak kétdimenziósakat is, illetve a két főszereplő is kezdi levetkőzni magáról a standup színpadról áthozott szokásait, bár az aranyos elröhögések még mindig megvannak egy-egy jelenet végén.

A Whitney az 1×08-cal tett egy kisebb kikacsintást a többkamerás, élő közönség előtt felvett műfaj kissé konvencionálisabb keretei mögül, mikor egy idős, vak, süket, rákos kutyát fogadtak örökbe egy menhelyről méretben hozzáillő kis infúziós állvánnyal, ami feltehetőleg sokaknak simán az erőltetett túlzás kategóriába esik, de mégis valahogy ízlésesen volt tálalva az egész, és ilyen formában én simán vevő lennék a jövőben is hasonló abszurditásra.

Egyszóval egyre elvontabb, egyre tévésebb humort kezdenek beleszőni a részekbe, szakítva a standup rutinokból átültetett poénokkal, folyamatos fejlődést mutatva, melynek köszönhetően jó pár 6 pontos epizódot követően, díjazva a javuló tendenciát, a legutóbbi kis jóindulattal kiérdemelné talán a 7/10-et is.

13 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2011. 11. 23. 15:12

nagyon fontos, hogy az embernek bejöjjön a két főszereplő. elengedhetetlen a tetszéshez.

de nálam a mellékalakok még mindig tűzrevalóak – de valami kegyetlenül. a két férfi mindenképp, a feleség is, egyedül rhea seehorn elfogadható, de csak azért, mert ismerem az i’m with you-ból.

CyClotroniC - 2011. 11. 23. 15:22

A mellékszereplők még mindig gyengék, de már kezdik őket gyurmázni, bár szerintem a két srác érdekesebb, mégha hatalmas klisék is. Az egyik hozza a kínosan őszinte, lökött havert, az indiai srác lenne ugye az, aki mindig felemeli a hangját a politikailag inkorrekt megnyilvánulásoknál, amikből azért van szép számmal a sorozatban. A szőke nő flegma életuntsága elmegy, viszont az indiai srác barátnője, a vöröshajú nagyon kilóg a sorból.

winnie - 2011. 11. 23. 15:33

amúgy a sorozat maradt ott, hogy bármikor megnézem, de nem prioritás, ha eszembe jut, akkor jöhet. viszont itt komolyan megléptem a junkie istenkáromlást, hogy jelenetet tekertem a mellékek miatt:) na, majd meglátjuk, hogy mi lesz velük. lehet, hogy csak valaki kell kívülről, hogy frissítsen a formulán, mint ahogy a 2BG-ben is friss volt, hogy bekerült johnny.

CyClotroniC - 2011. 11. 23. 15:41

Én nem tekergetni szoktam, ellenben vannak olyan sorozataim, főleg a sablon nyomozósok és a megszokásból nézett kiégőfélben lévő sitcomok, amik a képernyő felében mennek, és közben netezek vagy mailt írok… Éljen a multitasking! ;D

bikkbakk - 2011. 11. 23. 15:49

Nem, nem fogom összehasonlítani a 2BG-vel:)

A Whitney aranyos, de nagyon ritkán vicces. Whitney és a srác is elnagyolt kissé továbbra is.

De ha valakinek van 20 perce, nagy valószínűséggel jól fogja érezni magát-

goodjohnwin - 2011. 11. 23. 16:23

nekem sem igazán nem igazán köti le a figyelmem, de hétvégére vannak tartalékolva, egy pohár itallal (szó szerint) elmegy
:)

fm! - 2011. 11. 23. 16:27

Teljesen nézhető! Ellentétben a 2bg-vel…

Pebbles - 2011. 11. 23. 17:19

A pilot iszonyatosan nagy csalódás volt, de nagyon örülök, hogy kitartottam, mert tetszik a sori.

A beteg állatokkal való viccelődésre kifejezetten háklis vagyok, de ebben aranyosan oldották meg a dolgot, mert lényegében jószívűek voltak vele. Szóval tudtam rajta mosolyogni (még az urnás játszópajtis jeleneten is).

A mellékszereplők közül a srácokkal nincs bajom, a szőke csajt már megszoktam, de a vörös tényleg gáz. Nem tudom eldönteni, hogy ez most a színésznő, vagy a karakter hibája…

Waldi - 2011. 11. 23. 17:49

Nekem a Whitney es a 2BG is bejott, eleg egyedi a humora.
Sot ebben a pilotban is alakit Whitney: Dave’s Old Porn.

vicvega - 2011. 11. 23. 18:47

“nagyon fontos, hogy az embernek bejöjjön a két főszereplő. elengedhetetlen a tetszéshez.” – de ez nem így van minden sorozatnál? Nekem legalább is egy ellenpélda sem jut eszembe.

winnie - 2011. 11. 23. 18:52

nekem szinte csak ellenpélda hiszen a legtöbb szitkom ensemble jellegű, vagyis nincs főfő szereplője, vagy ha van is, az is ugyanannyi játékidőt kap, háttérbe lehetne szorítani. ennek a sorozatnak viszont whitney a címe. kvázi 2 szereplős.

Dohi - 2011. 11. 23. 20:22

nalam eddig az egyetlen ujonc a beprobaltak kozul, amit nem kaszaltam 1-2 epizod utan. nem egy nagy kaland, de nezheto.

balage - 2011. 11. 25. 10:02

En eddig a 5. reszig neztem, de most lehet megnezem a maradek 3-mat. Oszinten szolva nekem nem jott be, foleg ez a szurrealis mindent megteszek, hogy a bebizonyitsam, hogy nekem van igazam tema. Eloszor azt hittem, hogy csak 1-2 resz lesz ilyen, de ugy tunik ez az alapkoncepcio. En ezt pedig 3-4 resz utan meguntam.

A Last Man Standing a legjobb tobbkameras. :) Bar, ahogy az a postban le lett irva, nincs tul magason a lec.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz