login |

Showder Klub 10. évad: két rész után

2012. 11. 11. 19:22 - Írta: Desmond Wallace

39 hozzászólás | kategória: kritika, standup,

A Showder Klub 10. évad első része felvonultatta a hazai stand up második vonalát; egy-két kivételtől eltekintve. Ők azok a dumagépek, akik nem örvendenek olyan nagy népszerűségnek, mint Bödőcs Tibike vagy Kiss Ádám.

Bevallom, mindezek ellenére, (vagy talán épp ezért?) kellemes csalódás volt az évadnyitó, melyben legalább a második vonal tagjainak egyenként kevesebb perc állt a rendelkezésükre. A szűkre szabott műsoridejüket pedig így jobban kitudták használni, nem kellett erőltetett poénokat hallgatnunk 10-15 percen át, az összkép mindenképp pozitív volt.

A 10×02 viszont az egyik leggyengébb adás volt a műsor történelmében. Többször előfordult, hogy a közönség sem igazán értékelte az elhangzott poénokat, így taps és kacagás helyett csak csend várta a fellépőt. A műsor fénypontja Janklovics Péter volt, aki a Sziget-reklámokból és az m1 Van képünk hozzá című műsorából ugrott át, hogy az RTL nézőket is megszórja egy-két jól irányzott poénnal. Trabarna volt már viccesebb is, Kormos Anett és Bellus István pedig most sem tudtak meggyőzni arról, hogy a humor nagyágyúi közé tartoznának.

Én sajnálom a legjobban, ha negatív kritikával kell illetnem az egyik kedvenc tévéműsoromat, de sajnos az a helyzet, hogy eddig nem túl sok olyan perc akadt ebben az évadban, amikor önfeledten lehetett volna nevetni. Ettől függetlenül továbbra is nézős Showder Klub, és várom a nagyokat, hogy javítsanak az évad megítélésén.

UPDATE

39 hozzászólás Ne habozz!

AVGN - 2012. 11. 11. 19:40

Hát, ezzel kb. egyetértek. Az eddigi két rész maximum középszerű volt, és akkor már dicsértem. Tóth Edut klüdjék már el a bús francba, mert valami kibaszott idegesítő, nem pedig vicces.

flimo - 2012. 11. 11. 19:47

Hát ja. Elsőből a dadogós srácot áttekertem, másodikból meg csak a Janklovicsot néztem. Biztos lesz jobb.

dave - 2012. 11. 11. 19:50

Nekem meg pont az első rész volt erőltetett a sok szereplővel. A másodikban – ahogy már megszoktuk – erősebb és gyengébb fellépők is voltak, de az, hogy a sorozat leggyengébb része lett volna? Voltak olyan rosszemlékű epizódok, mint amiben pl. Magyar Attila bábozott, vagy Mogács Dani próbált hasbeszélő számot előadni. De ami nekem a legrosszabb volt, egy olyan évad, amikor minden második részben a hangutánzó förtelem, Somogyi András parodista volt.

yeeeyha - 2012. 11. 11. 19:58

Nekem pont fordítva. 2×01 gyengébb, 2×01 jobb volt. De még így is messze van a korábbi évadok minőségétől.

peribá - 2012. 11. 11. 20:00

Akik nekem hiányoznak az igazán nagy neveken kívül:
Badár Sándor, szerintem ő a Rádiókabaréban is nagyokat szokott alkotni
Beliczai Balázs, nem is tudom, mikor volt ő utoljára, pedig szerintem jó
Pataki Balázs, van visszatérő unalmas poénja (anagrammák, nagyon nem kéne erőltetni), de amúgy jó.

Akik NEM hiányoznak:
Somogyi András, a legeslegeslegrosszabb próbálkozás volt a műsor történetében
TraBarna, egyszerűen nem jó.

A magyar standup két legjobbja pedig egyértelműen Bödőcs és Kőhalmi, az utóbbi 5 évben felbukkant standupos generáció két csillaga.
Kevesen tudják, de Kőhalmi nagyon jó kabarészámokat is írt, nem csak standupos.

Piemaker - 2012. 11. 11. 20:06

Azért nem csak Kőhalmi ír számokat.
Ott van még Hadházi,Kormos Anett és KAP is.

N5 - 2012. 11. 11. 20:15

Engem Kormos Anett meggyőzött:)

wondorog - 2012. 11. 11. 20:16

Na lementek a gyengék, végre jöhetnek a jók :) Most volt Hajdúszoboszlón Dumaszínház Hadházival és Beliczaival, és oltári jó volt, azokat simán leadhatnák. Beliczainak van egy kb. 20-25 perces blokkja, amikor szintivel és gitárral különböző zenékkel alázza a celebeket, nagyon el lett találva, Hadháziról meg kár bármit is mondani, nekem ő a no1.

BDJG - 2012. 11. 11. 20:16

Nekem mindkét rész egyszerűen szar volt. Max megmosolyogtam egy-két dolgot, pedig engem nagyon könnyű sírva röhögősre késztetni.

Desmond Wallace - 2012. 11. 11. 20:21

“Beliczai Balázs, nem is tudom, mikor volt ő utoljára, pedig szerintem jó”

Úgy rémlik, hogy tavasszal volt.

Sunflower - 2012. 11. 11. 20:21

Nekem a második rész sokkal jobban bejött, az évadnyitó elég kínosra sikeredett.

dean23 - 2012. 11. 11. 20:21

Mindig letöltöm. 15 perc reklám kivágva, a bénákat meg kitekerem. Enyhén B kategóriás fellépők voltak!

Kissur - 2012. 11. 11. 20:27

Én a 10×01 reklámjánál kaszáltam el. Majd youtube-ról visszanézem, aki érdekel. Ezt tettem a 2.adásnál. Janklovics Petit megnéztem, és köszöntem szépen, a többiből nem kértem. Bellust pedig utálom. Nagyon nem vicces.
Holnap elvileg Kiss Ádám, Dombi, Felméri és valami mágus lesz.
Meg lesz egy olyan adás is, hogy Hadházi, Aranyosi, Rekop, Csenki. Erre hívtak meg, ennek a felvétele lesz holnap este.

Huzzah - 2012. 11. 11. 20:27

Mindkét rész gyenge színvonalú próbálkozás volt, sajnos.

wondorog - 2012. 11. 11. 20:32

Nem értem Csenkit miért erőltetik, egyszer is túl sok, nem, hogy évente kétszer.

Ópiumlovag - 2012. 11. 11. 20:32

A Showder Klub annyiban jó igazán, hogy külföldi stílusokat hoz be, mint újítást. Kicsit rosszul fogalmaztam, de a lényeg, hogy az utóbbi időben eléggé rámentek arra hogy kis változatosságot is tegyenek a sima stand up-hoz. Előző évadoknál pl a különböző Duma Jam-ek, majd a Roast meg ugye a különest. Most is az első részben lévő felállás a tucatnyi fellépővel és a videós üzenetekkel. Ezeket ha nem nyomják agyon és jól megcsinálják, akkor fel tudják dobni a műsort. Legalább próbálnak változtatni, nem csak a jól bevált alap felállást ismétlik huszonszázötödik alkalommal és ez mindenképpen plussz pont. A holnapi rész már csak a Kiss Ádámos X-Faktor és JFK oltás miatt is város.

Bazsi - 2012. 11. 11. 20:33

Igazán csinálhatnának már végre egy olyan részt, ahol 4 nagyágyú lép fel, nem pedig egy jó, egy közepes meg két nézhetetlen noname.

szerintem - 2012. 11. 11. 20:57

szerintem azert nehez a musort “jora” megcsinalni, mert nezoje valogatja, hogy melyik negy fellepo jo vagy nem. meg abban is nehez megegyezni, hogy kik az abszolut rosszak, lam, en azt hittem, hogy kormos anettnel nincs rosszabb, de egy-ket kommentbol ugy tunik, hogy valakinek tetszik, amit csinal (en peldaul falra maszom a radiokabares jelenetektol, amiket o ir).
szoval innentol fogva eleg keteselyes, hogy milyen lesz a musor. ehhez jon, hogy meg a legnagyobbaknak is vannak rosszabb eloadasaik es maris becsuszott egy gyengebb adas. szerintem az lenne a jo megoldas, ha nem eroltetnek az adast kethetente, kicsit pihentessuk es csak akkor jojjenek, ha van mit mondaniuk. mert mondjuk nem hiszem el, hogy nem erzik legalabb a tapasztaltabbak, hogy egy-ket fellepo kifejezetten rossz, csak lehet a kozonseg vagy a barati tarsasag visszajelzeseibol kovetkeztetni, hogy kit nem kellene annyiszor szerepeltetni. de ugye kethetente adas van, nyomni kell….

nekem kulonben csak bodocs es kohalmi tetszik, az osszes tobbi a rossz kulonbozo szintjein vannak.

Klaus - 2012. 11. 11. 22:57

Hadházi, Trabarna.. de utálom őket. erőltetett “poénok” és a többi. abszolút nem viccesek. :D

Kobunko - 2012. 11. 12. 00:09

Eddig azt hittem, a Comedy Central bemutatja a másodvonal műsora (mellesleg annak egészen színvonalas), de akkor úgy látszik, az már harmad. Az idei szezonjukban egy órás Badár és Nagy Bandó volt, a Showder Klubot jó ideje nem nézem, de látatlanban veri akkor az idei évadot (is).

Zizi - 2012. 11. 12. 01:11

hát őszintén megmondom én imádom a stand-up műsorokat és előadókat, sokszor volt szerencsém a kezdő csapat több tagját élőben is meghallgatni, de mikor látom, h az aktuális adásban csak a második vonal tagjai lépnek fel, akkor erősen elgondolkozom, hogy megnézzem-e… mert nem vicces, sőt esetenként kínos lásd. Tóth Edut.
számomra egyébként az, h ő adásba kerülhet egyszerűen érthetetlen. szerencsétlen sem nem vicces, de legalább még beszélni sem tud és izgul is.

Nekem Tóth Edu a Showder Klub Zámbó Krisztiánja…

Egyébként arra, h mit keres ott anyukám adta a megfejtést, mikor először tanárként meghallotta, hogyan beszél és mégis önálló “műsort” adhat, akkor a földre rogyott és sírva üvöltött, aztán pedig azt mondta: “Nyilván ő is az esélyegyenlőség miatt kerülhet adásba, hiszen hallod a beszédét…”
én pedig egy nagy nevetéssel nyugtáztam és így sikerült egyet kacagnom Edu fellépésén. TRUE STORY ;) :)

bádogember - 2012. 11. 12. 01:43

Én azt mondom, hogy élőben érdemes nézni stand-upot. A múltkor voltunk egy hétfői kedvezményes előadáson. Csak masodvonalból léptek fel, Bellus, Bács, Pataky, meg Bruti, de elképesztően jók voltak. Bruti annyira nem jött be a tévében, de itt ő volt a végén és sírva fetrengett az egész terem.

Bullseye - 2012. 11. 12. 02:13

Az igazán kínos az, ha az ember rádiókabarét is hallgat, mert akkor kemény átfedések vannak. Van akinek sok már ez a 4-5 év, és kezd kifogyni.

Edu nekem sem jön be, a humora, látásmódja sem, nemhogy az előadásmódja. Úgy rémlik valamelyik A kategóriás srác felfedezettje, azért lehet még ott. De hát vannak ilyen x-faktorok másoknál is.

Lajoska67 - 2012. 11. 12. 02:15

Isteni csoda: most épp nem néztem még bele ebbe az évadba. Nem tudom, miért, de halogattam még. Ezek szerint nem is pótlom akkor.

winnie - 2012. 11. 12. 02:19

bullseye: miért lenne kínos? ez teljesen természetes, a poén nem arra van, hogy egyszer mondják el? két teljesen más műsor, miért ne legyen átfedés. sőt. aki az egyiket nem nézi/hallgatja, az maradjon ki mindenből?

a jó poén nem úgy működik, hogy másodjára már nem vicces. sok standupot, egyéb jelenetet (markosnádas, hofi, badár) sokadjára is meg tudok nézni röhögve, vagy mindenképp mosolyogva.

Bullseye - 2012. 11. 12. 03:00

winnie: én is sokszor megnézek/hallgatok egy-egy jó számot, de szándékosan. Amikor valami újat várnék, de ugyanazt hallom, pláne, ha elsőre is csak nagyjából elment, akkor már nem annyira jó (bár azt kifejezetten szeretem, ha ugyanazt máshogy mondják el. pl. legutóbb Barna a szondáztatást).

De hogy mondjak egy kínosabbat, Litkai Gergely valószínűleg másodállásban csapos, mert nagyon úgy rémlik, hogy Jankovics Peti poénját a karaokéval már hallottam tőle is.

Rocko - 2012. 11. 12. 07:35

sztem is gyenge volt ez a két adás, remélem ezzel le tudták a B vonalat, és innentől belehúznak.
érdemes lenne megnézni a nézettséget a szezonzárót és ezt a két adást összevetve.

afterix - 2012. 11. 12. 11:29

Gyenge volt? Kasza! Hányinger!

Nitro - 2012. 11. 12. 16:51

Én Tóth Edut először élőben láttam, és konkrétan ugyanolyan élőben is, mint a TV-ben, de élőben a közönség fuldokolva nevetett (ráadásul ez a New Orleans Dumaszínházban volt, ahol mindenki fizetett, hogy ezt láthassa) szóval elég reprezentatív mintájuk van arról, hogy kit mennyire tart egy átlagnéző viccesnek.

Persze szerintem is max. középkategória a csávó, de mindenkinek másmilyen a stílusa, és épp ezért másmilyen stílusú embereknek tetszik.

Nálam Bödőcs és Kőhalmi az etalon, de Janklovics is tetszik, pedig neki a poénjai 90%-a a bebaszásról szól, szóval totál más kategória, máshogy is kell hozzáállni.

A másik oldalon viszont nekem Hadházi rettenetesen prosztó, Kiss Ádám pedig gyerekes, de ettől még nem az a helyes megfogalmazás, hogy “Kiss Ádám szar”… Louie C.K. humora sem tetszik jó pár embernek, de a tömeg szava mégis egyértelmű…

winnie - 2012. 11. 12. 17:17

“szóval elég reprezentatív mintájuk van”

az nem reprezentatív, hogy a budapesti, este ráérő, fizetni képes, túth edut megnézni hajlandó emberek – az éppen az ellenkezője:) és louis ck sem tömegkomikus, az jerry seinfeld, aki stadionokat tölt meg. ck éppen csak overground szerintem, viszont még ez is komoly tábort jelent és kultszátuszt.

asd - 2012. 11. 12. 18:17

Nagyon mű lett (évadnyitóra gondolok, 10×02-t nem láttam, és úgy érzem nem is fogom visszanézni).
Régen jó volt, fellépett egy ember, volt ~10 perce, aztán jött a következő (a házigazda után).
Most meg folyton próbálnak valamit változtatni, az új fellépő találkozik és poénkodik az előzővel, de ha valami ilyen megrendezett az már nem tud megnevettetni.
Oké, hogy mindig is “mű” meg megrendezett, mert készülni kell rá, írni a poénokat, de ez szerintem sok.

Desmond Wallace - 2012. 11. 12. 22:47

22:47
És már kezdődik is a 10×03.
Ezért nézem inkább letöltve. Ez már túl későn van nekem.

Kissur - 2012. 11. 12. 23:08

Eddig Kiss Ádám is és Dombóvári is nagyon jó. Az első 2 rész mintha nem is létezett. Így a jó.

Ópiumlovag - 2012. 11. 12. 23:46

Egész érdekes volt a 10×03. Kiss Ádám és Dombóvári egész jó volt, Felméri is és ez a bűvészes kis extra is még az elfogadható kategória volt. Mondjuk az észtbookos vélemények alapján nem mindenki vevő erre a kis színfoltra a Klubba. Mondjuk ha évadokra állandó fellépőként jött volna a tag, akkor azt mondom, hogy oké, ezt azért mégse, de így egy részbe szerintem még bőven elfogadható volt. Legalábbis ez egyéni vélemény, másoknál olvastam, hogy ha már dumaszinház akkor dumagépek, ne ezt mutogassák…

peribá - 2012. 11. 13. 06:42

Ópiumlovag: a facebookon is így nevezik meg saját magukat:
“Klasszikus stand up comedy-show, a tengeren túl és Nyugat-Európa legnépszerűbb humorformátuma – az Esti Showderből már ismerős dumagépekkel, az ország legtehetségesebb fiatal humoristáival.”
Na, ezért nem fér bele a mágusbohóc.

Lezuziusz - 2012. 11. 13. 09:39

Szerintem pocsék volt. Egyedül Kiss Ádámnak volt a promoba már elhangzót néhány jó megszólalása. Dombit inkább hagyjuk, jó fej aranyos kedves gyerek, de nekem nem jön be. Felméri hozta azt a közepes beteg színvonalat. Bűvész Soma nem volt rossz és látványos, de a poénokat is úgy mondta, mint ha a következő számát konferálta volna fel.

Összességébe nekem még is inkább kettes lett a műsor osztályzása.

Azért a Voice – tolatós megasztár ott volt :D :)

edit - 2012. 11. 13. 18:20

Szerintem is pocsék műsor volt. A bűvészt azért hívták, hogy emelje meg a színvonalat? Mert ahhoz már csoda kellene. Nem értettem, hogy a zsinórozás hogy illik a stand-up műfajba, de biztos én vagyok a hülye. Kiss Ádám elég elfogadható volt, de a többi…

Csilla - 2012. 11. 14. 00:08

Nekem a 10.évadból ez a rész tetszett a legjobban. Szerintem minden fellépő rendben, én jól szórakoztam. Egyszer sem gondoltam arra, hogy leállítom/előretekerem, mint mondjuk az előző 2 résznél. Szóval nekem ez a rész pozitív csalódás volt.

yeeeyha - 2012. 11. 14. 18:45

Hát erre a 10/3-ra nem tudom mit mondjak… mikor elindult, megörültem kiss ádámnak, de most egyszerűen nem jött be, Dombóvári egsz jó volt, felmériről mindig Kuka jut eszembe :D A bűvész első másfél perce tök jó volt, de én nem bírom a show műfajt, meg untam is… oké, hogy rengeteg gyakorlás van benne, meg minden, klassz, hogy tartotta a lépést a zenével, de ennyi. Meg hát nem volt ronda, Ádám amigo mellett jól nézett ki :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz