login |

Délelőtti videó 1.: Az RTL2 új sorozatai

2013. 02. 18. 10:47 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: video, , , ,

Az RTL láthatóan alakított műsorszerkezetén. A kezdő programot itt láthatjátok, 21:00-tól sajátgyártások voltak, utána sorozatok. Nos, a sajátgyártások előre jöttek a szitkom blokk helyére (újabb bizonyíték, hogy itthon nem megy a műfaj?) 19:30-ra (Heti hetes, LÖIM, Forró nyomon, Gazdálkodj okosan), 20:30-kor egy Gyanú árnyékában-hoz hasonló műsor indul, a Segítség bajban vagyok! Az ügyvéd válaszol, amiben szakértők is lesznek, tehát haszna is lehet. (Ez mai premier, nem emlékeztetünk.)

De a lényeg, hogy a sorozatos blokk 21:30-kor fog kezdődni. Ősszel Chase – Terra Nova – The Forgotten – Journeyman volt az RTLII kínálata, most Without a Trace – Homeland – Dallas – The Mentalist*2 lesz – az ősziből, ezekből már két príma sorozat van, szóval fejlődés. A tovább mögött az RTLII új sorozatos promója ezekről a szériákról.

14 hozzászólás Ne habozz!

Leadfoot - 2013. 02. 18. 11:36

A rövid minta alapján a Homeland szinkronja valami bestiálisan szar lett.

tussilagofarfara - 2013. 02. 18. 11:48

egyetértek.

jky - 2013. 02. 18. 12:15

Hát ez a Homeland szinkron tényleg furcsa így az eredeti után, de majd meglessük TV-ben :)

Lengabor - 2013. 02. 18. 12:20

Soha a büdös életben nem fogom megérteni, hogy minek bizonyos sorozatokat három-négy adón is bemutatni (dehogyisnem, költséghatékonysági megoldás). Dollhouse-ból sikerült egy évadot leadni, nem csodálkoznék, ha meg sem vették volna a másodikat. A mentalistára is akkora szükség van, mint egy falat kenyérre. Az Agymenők is 23:30-kor fog a legjobban teljesíteni, nyilván. Ez már a harmadik csatornája lesz.
Homeland + Dallas, kb. ennyit ér a csatorna. A LÖIM unalmas lett, nem maradt kötelező program, Bud Spencerrel sajnos engem nem fognak meg (a filmjeitől is csömöröm lett az évek során), a Szeress mostot szerettem… 10 éve!
Szóval részemről 2×40 perc a csatorna. Nem nagy eresztés. Meg majd a Szombat esti lázból az első részt megnézem.

winnie - 2013. 02. 18. 12:25

lengabor: ami nagyon népszerű, azt ezerrel kell ismételni.

nem csak filmekből vannak olyanok, amiket sokszor megnéznek az emberek. a jól ismételhető proceduralok aranybányák, mint ahogy a szitkomok is, nem véletlenül fizetnek ezekért olykor 2 millió dollárt epizódonként is amerikában a kábelcsatornák, hogy a premier után 4-5 évvel elkezdhessék adni.

(szóval ne hidd, hogy magayar a jelenség. csinálhat amerikában az adult swim saját sorozatokat, a legnézettebbek ott a family guyok ismétlései. mint ahogy a tbs-en is a big bang theory.)

a mentalista az rtl egyik legnépszerűbb sorozata. a coolon is a legnépszerűbb. itt is valószínűleg jobban fog hozni, mint a homeland. innentől kezdve nem kérdés:) dettó az ncis, house, bones, friends, mind olyan, ami sokszor megnéznek a nézők.

nem mindenki olyan, mint én, hogy inkább újat néz. aki nem akar kockáztatni és biztos szórakozásra hajt, az megnézi még egyszer kedvenc sorozata olyan részét, amit már látott.

jky - 2013. 02. 18. 12:33

Amúgy az RTL2 napi szinten (éjféltől) adta mindig a Fringe epizódokat, azok most akkor kuka? :-/

Lengabor - 2013. 02. 18. 12:39

De a kedvenc sorozat is elkezdődött valamikor, akkor is sokan bepróbálták és úgy lett kedvenc. Erre mondják, hogy aki mer, az nyer (tapasztalatot biztos:)
A népszerűségnek az is lehet az oka, hogy túl sokszor ismétlik, és a többség lusta váltani, így megnézi ötvenhetedszerre is.
Különben azon már rég túl vagyok, hogy ezen problémázzak, nem érdekel, nem nézem, csak mindig az bánt, hogy másnak kevesebb esélyt adnak, vagy félúton jegelik, és talán be sem fejezik az ilyen jellegű ismétlések rovására.

jky: jön a Fringe harmadik évada, de konkrétumot nem mondhatok forrás nélkül, nehogy megint lecsesszenek :D De nem kell sokat várni.

nospam - 2013. 02. 18. 14:43

A Mentalista ettől függetlenül marad az anyacsatornán ?

AJ - 2013. 02. 18. 15:00

nospam:
A mentalista 4. évad: RTL Klub
A mentalista 1. évad: RTLII
A mentalista 3. évad: Cool TV

A negyedik évad után, szerintem a Castle negyedik évada lesz az RTL Klub-on, de a kérdésedre a válasz, igen.

akyyy - 2013. 02. 18. 15:42

Egyszer volt… m1-re a 2. évad mikor jöhet? egyáltalán fog jönni? (asszem alaptol rtl-es sorozat volt csak lepasszolták)

winnie - 2013. 02. 18. 15:48

fog. majd. még egy éve sem indult el az első évad, szóval még lehet várni a kérdéssel:)

ha van esze az mtv-nek, akkor a bosszú 2. évad után megy neki.

Fermina_Daza - 2013. 02. 18. 16:13

jól láttam, hogy a cool-on megy a soa? nézi vki? asszem a 2. évad…, brutális, amikor megszólalnak magyarul, és aszongya clay, hogy “babám”…. értsd: baby….

Lengabor - 2013. 02. 18. 16:50

Az első évadot ismétlik még csak. A második évad még nem került bemutatásra.

Venusz - 2013. 02. 18. 17:20

Azon gondolkoztam, hogy a Homeland 1. évada, amit a kritikusok is szerettek és a nézők között is nagyon népszerű volt, miért egy viszonylag kis és még nem befutott csatornára megy. Végül 3 dolog jutott eszembe, de lehet, hogy egyik sem jó:
– a főadón elég sok sikersorozat van, amit nem érdemes pihentetni és kockáztatni
– így akarják befuttatni az rtl2-t is, hogy minél nézettebb legyen, azaz minél jobban eladhassák a reklámidőt
– a kis adón befut a sorozat valamennyire, és amikor már elegen szeretik és van visszhangja, akkor mehet a nagy adóra és lehet még népszerűbb

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz