login |

Arrow – 1×21: A terv

2013. 05. 04. 13:58 - Írta: superpityu

24 hozzászólás | kategória: kritika,

You’re gonna be really upset when you meet my partner.

Tényleg elérkezett a végjátékhoz az Arrow, és a karakterek szépen kezdenek felsorakozni az utolsó nagyobb összecsapáshoz. Végre letisztult a kép és tudjuk, hogy miről szól az öregek terve, valamint kicsit jobban meg is ismerkedtünk a motivációikkal. Amellett, hogy az érdekesebb karakterek kerültek középpontba, a romantika továbbra is tartalékon égett.

Mindezek ellenére még messze sem volt tökéletes a mostani rész, de részletesebben a tovább után folytatom. Spoilerekkel.

A rész fő vonalát végre a Moira-Malcolm szál adta, kivételesen ehhez kaptunk flashbackeket. Bár a visszatekintésekben is akadtak üresjáratok, de többnyire azért elnyerték a tetszésemet. Malcolm terve miszerint az egész Glades-t eltüntesse elég abszurdra sikeredett, de legalább megtudtuk, hogy miért is kellett Robertet eltakarítania. A múlt másik szálán pedig megkaptuk azt, hogy Oliver miért tartott az apjával a hajóúton.

Nemrégiben a kibeszélőben is felmerült, hogy mi lehet Walterrel, nos, végre a készítők előkapták az ő történetét. Igazából  régebben nem zavart a jelenléte, de elég ritkán jutott eszembe a részek alatt, hogy mi lehet vele. Nem tudom, mit tehet a történethez a későbbiekben.

– I’m sorry, uh, who are you?
– Nobody. I mean, I’m not nobody. I’m someone, obviously.

A rész első felét pedig Felicity elvitte a hátán. Elég sok jelenetet és egysorost kapott a lány, pedig korábban féltem, hogy a hangsúlyosabb szerepléssel elveszíti a varázsát a dolog és unalmassá válik a fecsegése – szerencsére pont fordítva történt. A másik érdekes dolog, hogy rávilágítottak arra is, hogy mennyire kevés karakterrel lépett eddig kapcsolatba. Ezt annyira nem is bánom, mert Oliverrel és Diggel is remek összhangban van, nem hiányoltam eddig sem, hogy mindenhol ott legyen és mindenki ismerje.

Oliver pedig végre megtudta az igazságot az anyjáról. Habár a nő szerintem ugyanolyan áldozat, mint a többiek, mégis érdekes lehet az utolsó két részre nézve ez az adalék. Ami viszont még fontosabb, hogy végre tud Malcolm dolgairól is.

Tommy továbbra is hisztizik, Laurel pedig annyira felesleges, hogy leírni sem tudom – döbbenet, hogy nem tudják értelmesen használni. Ha Katie Cassidy nem lenne, ennyire dekoratív lehet el is felejteném, hogy szerepelt a részben. Dig pedig kisebb szünet és makacskodás után visszatér Oliver és Felicity mellé.

Az 1×21 alatt viszont többször fel kellett nevetnem, kivételesen nem csak a borzasztóan megkoreografált verekedések miatt – még nem tudtam eldönteni, hogy a kaszinós vagy az ejtőernyős volt rosszabb -, hanem Oliver szakállán is. Ennyire még sosem tűnt fel a dolog, talán nem is volt rá példa. Hány ember kezén mehetett át a rész a leadásig és senki nem szólt, hogy szerencsétlen főhősnek egyik percről a másikra nőtt meg a arcszőrzete.

A lényeg viszont, hogy a legutóbbi epizód bejött, tényleg jön a végjáték. Ráadásul elég sok szállal kell még kezdeniük valamit a 2. évadig. Mégis valahogy kicsit soknak érzem a maradék két részt, félek, hogy a jövő heti rész ismét alapozásra fog elmenni.

24 hozzászólás Ne habozz!

Fere - 2013. 05. 04. 14:08

En is azt neztem a resz vegefele hogy mi van az arcaval mert valami nem stimmel vele. Remelem valami utos ket reszes bulit villantanak majd nekunk hogy ne unatkozzunk. Nem mintha eddig nekem uncsi lett volna

Lilith - 2013. 05. 04. 14:16

Én észre sem vettem az ‘arcszőrzet’ változást :D

Lilith - 2013. 05. 04. 14:16

Mellesleg örülök,hogy ilyen gyakran van mostanában Arrow kibeszélő ill. vélemény nyilvánítás.

winnie - 2013. 05. 04. 14:21

lilith: én is, de ez nem rajtunk múlik, csakis nektek köszönhető, mi csak terepet adunk nektek. jó látni, hogy más sorozatoknál is jönnek ilyen kritikák és van kibeszélőn kívüli kibeszélési lehetőség.

Nikki - 2013. 05. 04. 14:59

Abszolút egyetértek, a véleményemet már leírtam a kibeszélőben, úgyhogy nem ismételném magam; de nekem is feltűnt, hogy valami nincs teljesen rendben Oliver arcával, de nem jöttem rá, hogy mi az, köszi :D Hozzá kell tennem, hogy talán azért, mert teljesen elvonta a figyelmemet a visszajátszásokban Ollie borzalmas haja és igen fénylő szája :D

jippijaje - 2013. 05. 04. 15:19

Hehe, tényleg. Bizonyára korábban vették fel a Diges jelenetet, és akkor még nem volt annyira kisborostára nyírva, mint az ölelkezős jelenetben. :)

jippijaje - 2013. 05. 04. 15:20

“It feels really good having you inside me. And by you I mean your voice. And by me my ear. I’ll stop talking right now.”

Imu - 2013. 05. 04. 15:23

“It feels really good having you inside me.”
Nem kicsit nevettem fel ennek a sornak a hallatán :)

Zirowe - 2013. 05. 04. 15:29

Legalább Laurel nem csak felesleges, hanem tehetségtelen színésznő.

Már már vetekszik fej-fej mellett a döntetlen egy arckifejezésű “színész” díjáért Padalecki úrral.

Az előző rész végi szigetes cliffhangert meg most teljesen hanyagolták a flashbackek miatt.

superpityu - 2013. 05. 04. 15:57

először a kaszinónál tűnt fel, amikor odakísérte felicity-t, szinte minimális a borosta, amikor pedig verekszik kb 10 percre rá már normál méretű szakáll. akkor azt hittem egyszeri alkalom, a de rész vége felé megint megtörtént… vicces volt.

Zirowe - 2013. 05. 04. 16:06

superpityu: az is az álca része! :D

Sue - 2013. 05. 04. 16:10

Ó, igen, az arcszőrzet. Többször tekertem vissza, hogy a 3 perccel korábbanihoz képest mi a fura Oliver arcán, és konstatáltam: hol rövidebb, hol hosszabb, pedig annyi idő nem telt el az előző jelenthez képest, hogy borotválkozzon/megnőjön. De legalább garantálta a menetrendszerű heveny kacajt a rész közben :D:D:D

Vérnarancs - 2013. 05. 04. 16:18

Ez a szakállas dolog tényleg furcsa volt:) Mondjuk abban egyet érthetünk, hogy kell az a borosta az úrnak. Felicity jó csaj, megint volt egy jó beszólás, amit leírtatok, ha nem is minden részben, de sok helyen meg tudják nevettetni az embert. Pl.: a Wilsonos beszólás a szigeten, vagy Felicity-től az – én sem szólók bele, hogyan hegyezd ki a nyilaidat…Igaz egy kicsit off, de erről meg pont eszembe jut a Dia Hard utolsó részének ‘csodálatos’ forgatókönyve:

-ja
-igen
-ez van
-igen, ez
-háháhá…

Szóval az Arrow nagyon jó poénkodásból és így a végkifejlet fele, tényleg haladunk valahova már. Egyébként lehet a készítők olvasták itt a kommenteket, hogy ezt is hiányoljuk, meg azt is, most meg hirtelen előálltak ezekkel a momentumokkal, lehet ezért is a borosta baki, gyorsan összedobták ezt a részt, hogy meg legyünk elégedve:)

Lilith - 2013. 05. 04. 16:39

Vérnarancs megszínezted a napomat :D az utolsó mondatoddal.

winnie - 2013. 05. 04. 17:04

“Az előző rész végi szigetes cliffhangert meg most teljesen hanyagolták a flashbackek miatt.”

már mindenki ebben utazik, hogy a cliffeket két rész múlva oldják fel? ez olyan béna (már, ha itt is ez volt). nem a megoldás, hanem, hogy mechanikusan használják csomó helyen.

Zirowe - 2013. 05. 04. 17:23

winnie: miért, nem az lenne ezek fő célja, hogy felkeltse a figyelmedet és jobban ösztönözzön a következő rész megnézésére?

Gondolom a rendes nézőt nem nagyon érdekli, de mondjuk egy kocanéző csak ezért nézné meg a következő részt, majd csalódva kapcsolna át.
Vagy tévedek?

Synrew - 2013. 05. 04. 21:16

Nana,Laurel iszonyat nagy eyecandy,ne tessék bántani :)
Felicitynek remek volt ez a sikamlós elszólása,már-már 2 Broke Girls vaskos poénjai szintű,csak feloldja az elszólás ártatlan bája.

eClipse - 2013. 05. 04. 21:41

Laurel eyecandy, ezt senki nem vitatja, de úgy gondolom azt sem, hogy jelenleg ő az egyik legtehetségtelenebb színésznő a most futó sorozatokban.

Vindon - 2013. 05. 04. 22:43

eClipse
Ne legyunk ilyen szigoruak. Nem tudhatjuk, hogy nem direkt vagja allandoan ugyanazt a kifejezestelen, bamba kepet minden alkalomhoz :)

Vindon - 2013. 05. 04. 23:23

Amugy masnak is feltunt a kaszinos jelenetben a no, aki atszaladt a golyoszoros keresztuzon serules nelkul? :)

eClipse - 2013. 05. 04. 23:39

Vindon: ok, ne legyünk :D

Amúgy jah, azon én is lestem, hogy simán Darwin-díjas a nő…

winnie - 2013. 05. 05. 07:22

“winnie: miért, nem az lenne ezek fő célja, hogy felkeltse a figyelmedet és jobban ösztönözzön a következő rész megnézésére?”

a cliffnek ez a célja. de ha megnézed a részt éppen ezért és akkor sem kapsz megoldást, akkor az inkább frusztrálttá tesz. egy cliff, a köv. részben a cliff feloldása és egy újabb cliff ugyanúgy a továbbnézésre ösztönöz és kevésbé frusztrálja az átlagnézőt, nem?

(egy fix nézőnek teljesen mindegy, mert úgyis nézi.)

jolly - 2013. 05. 05. 10:47

Én azt hiszem a tizedik résznél dobtam a sorozatot, nem haladt előre, és bénának éreztem, kidolgozatlan karakterekkel. Ez persze csak magánvélemény, aki még nézi, annak jó szórakozást hozzá :)

NikoXXX - 2013. 05. 05. 16:09

nezem mert van :D en ha elkezdek valamit azt elottem fejezik be a keszitok mind en :D szoval ezzel is ez a helyzet.
Heti elszolas:You are inside me :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz