login |

Pilot-mustra: Cuckoo – 1×01

2014. 05. 06. 15:13 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Nyugi, nem időhurok van, csak ha már  ma lesz a magyar premierje ennek az angol komédiának, amely 2012. őszén csúcsnézettséggel nyitott a BBC3-n, akkor írok róla valamit – úgyis már sokszor terveztem, hogy valamit, amiről nem volt még posztunk, egy aktuális magyar bemutató kapcsán említek meg.

CUCKOO – 1×01 – 5,5/10

Szóval Cuckoo. Anglia. Főszerepben Andy Samberg. Igen, amikor Samberg távozott a Saturday Night Live-ból, itt kötött ki, egy angol sorozatban, hogy aztán a Brooklyn Nine-Nine-ban folytassa – a Cuckoo második szezonja pedig már Taylor Lautner-rel készül, Samberg karakterét egy időugrás után kiírják, de ne szaladjunk ennyire előre.

A Cuckoo kvázi családi szitkom, egy papa, mama, gyerekek (1 fiú + 1 lány) felállásba belerondító idegennel. Ő Cuckoo. Ez a neve. Thaiföldön ismerkedik meg a család orvosira készülő lánykájával, hogy legott feleségül is vegye őt, így a család azzal kényszerül szembesülni a reptéren, hogy meggyarapodott a létszámuk.

Mindez nem is lenne akkora baj, csak Cuckoo, mint ahogy a nevéből is kiderül, nem éppen mindennapi figura. Amolyan elszállt szabadgondolkodóról van szó, a világban 12 éve utazgató életművészről, akinek olyan mély meglátásai annak, amiket egy földhözragadt famíliának nehéz elfogadnia, s ha mindez nem lenne elég, a “civilizált világ” jellemző dolgaira is képe s rácsodálkozni.

Nem is csoda, hogy viszonylag hamar összeakad az apóssal, hiszen mivel nem nagyon fűlik a melóhoz a foga, ezért a lánykának kell lemondania az orvosiról, hogy valamiből meg tudjanak élni Apuék fedele alatt.

Oké, ez eddig csak tartalomismertetés, de a sorozaton nem nagyon lehet mit elemezni. Fura módon nem tipikusan angol stílusú (ha ugyan van ilyen), és Samberg sem a megszokott figuráját hozza (ha ugyan van ilyen), habár ez a nagyon zen csávó sem biztos, hogy mindenkinek a kedvencévé válik – nekem kivételesen nem volt gondom vele.

Mint ahogy a többiekkel sem. Jópofák (a lány mintha halványabb lenne, Apu viszont kompenzál minket szerencsére), de valami mintha hiányzott volna a pilotból, amitől emlékezetessé válhatott volna, nem állt még teljesen össze. És mondhatnám, hogy rá kell érezni a Cuckoo-ra és pár rész után az ember belejön, de mivel 6 epizódos a szezon, így ezzel a “taktikával” sem lehet sokra menni.

De mindez csak az első rész, gondolom bőven vannak olyanok, akiknek már az egész évad lecsúszott.

5 hozzászólás Ne habozz!

monana - 2014. 05. 06. 18:42

Én élveztem, vicces volt, nem tipikus brit vagy amerikai humor. A 6 résznek van egy normális íve.

El-ahrairah - 2014. 05. 06. 19:40

Nagyon bírom Greg Daviest, és ezt is bepróbáltam de az ifjú pár elég irritáló. Ha nagyon sorozathiányban leszek akkor esetleg bepróbálom a többi részt is…

Chev - 2014. 05. 06. 20:26

Köszi az ajánlót. Pilot megnézve, végigröhögve. Már szerződik be a többi rész. :)

a Kati néni - 2014. 05. 06. 23:29

Hjajjj, de jóképű a férfi, drágáim!
Nedvesedik a bugyogóm!

sdaniel - 2014. 08. 08. 21:34

Az apu az igazgató az Inbetweenersből,haláli figura :D https://www.youtube.com/watch?v=_VlQWaighOg

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz