login |

Az Emmy nagy vesztese?

2014. 08. 26. 13:15 - Írta: winnie

24 hozzászólás | kategória: dvd

Azért egy rendezői díjat megcsípett a True Detective. (Meg a kiegészítő díjak közül a castingért, a főcímért, a sminkért és a fényképezésért is kapott.) Szeptember végén pedig érkezik itthon is a DVD-n A törvény nevében. A ProVideo megjelenésének extrái a tovább mögött via DVDExtra.

A kiadvány a teljes első évad valamennyi epizódját tartalmazza eredeti (1.78:1) képarányban, DD2.0-ás magyar és DD5.1-es angol hang, valamint magyar és angol felirat kíséretében. Az extrákat eredeti nyelven abszolválhatjuk:

 • Így készült A törvény nevében
  Interjúk a szereplőkkel és a stábbal, eddig még nem látott felvételekkel színesítve
 • Testközelben Matthew McConaugheyvel és Woody Harrelsonnal
  Exkluzív interjúk a két sztárral a sorozat forgatásáról
 • Beszélgetés Nic Pizzolattóval és T Bone Burnettel
  Mélyreható beszélgetés a sorozat kitalálójával/producerével/ írójával és a legendás zeneszerzővel a sorozatról és a zene központi szerepéről
 • Epizódok titkai
  Nic Pizzolatto és Cary Joji Fukunaga rendező a karakterek kidolgozásáról és az egyes epizódok kulisszatitkairól mesélnek
 • Két audiokommentár
  Nic Pizzolatto, T Bone Burnett és Scott Stephens producer közreműködésével
 • Kimaradt jelenetek
  Soha nem látott felvételek a sorozatból

24 hozzászólás Ne habozz!

fisher - 2014. 08. 26. 13:26

hát, “vesztese”. idén végleg leírta magát az emmy, én már nem neveznèk itt vesztesnek senkit, annyira komolytalan az egész.

Szaladam - 2014. 08. 26. 13:29

Ezek szerint blu-rayen nem fog megjelenni?

CyClotroniC - 2014. 08. 26. 13:35

Azért eddig minden évben odavolt mindenki a Breaking Bad-től, sőt ugyanígy fordítva azon ment a nyüszögés, hogy miért nem a BB nyert. Azt azért nem mondhatjuk a True Detective-et valami gagyi verte meg.

Ha itt volt durva mellőzés, az az Orange is the New Black.

Mondjuk jövőre a Netflix helyében ráfeküdnék a lobbizásra. Nem lesz Breaking Bad, nem lesz True Detective (mert nyárra jön), itt az esély a House of Cards előtt például, de ugyanúgy ez lehet az eddig mellőzött sorozatok nagy pillanata majd.

winnie - 2014. 08. 26. 13:40

fisher: szerintem épp az minősíti az emmy-t, hogy jelölést kapott. pozitívan minősíti. az, hogy ki nyer, minimális dolgokon múlhat, lutri. ha nyer, akkor ugyanezt írná valaki, csak a breaking badre vonatkozóan.

az emmy-jelölés az új emmy-díj. (nem mintha nem lett volna még vagy 10 sorozat vagy színész, aki/ami jelölést érdemelt volna.)

ez is olyan, mint bármilyen díjátadó. ahogy írtam a posztomban is, lehet bármilyen jó egy sorozat, ha van egy ugyanolyan jó, akkor nem feltétlenül fog nyerni. tippre az itteni olvasók zöme is egyetért azzal, hogy volt jobb – ettől még nem lesz zsinórmérték sem az emmy, nem válik etalonná.

hugh laurie is lehetett bármilyen jó house doki, vagy michael c. hall jó dexter, sosem nyertek emmy-t. mert volt valaki, akit jobbnak tartottak. csak egy nyerhet.

jky - 2014. 08. 26. 13:54

Ezek a csodálatos sárga karikás jelzések meg “3 lemez” marhaságok legalább külső fólián szoktak lenni (letéphető csomagolás), vagy szépen rá vannak nyomva a borítóra? Utóbbi igazán tré megoldás lenne.

bëiz - 2014. 08. 26. 14:24

Ez csak szőrözés, de a neveket írhatták volna fordított sorrendben.

sclerosis - 2014. 08. 26. 14:27

Hát idén tényleg gáz volt.
Kathy Bates-nek egyeltalán nem volt nagy eresztése a AMH-ban.Nem értem miért ő kapta,csalódás.
Frances Conroy sokkal jobban megérdemelte volna.Ennyi.

Kisvesza - 2014. 08. 26. 14:59

Én is a True Detective & MM párosnak adtam volna abban a két bizonyos kategóriában, nem az egyébként kiváló BB/Cranstonnek. Persze ez még kevéssé piszkálja a csőröm az MF és Parsons győzelméhez képest.
Minden idők legnagyobb Emmy vesztese még mindig a Drót, öt év alatt eljutott két jelölésig összesen.

sclerosis - 2014. 08. 26. 15:55

Kisvesza
Egyet kell értenem hihetetlen hogy Woody és Matthew
helyet má megin a BB,azért ennyire nm volt jó a sorozat.

ALDO - 2014. 08. 26. 16:02

jky: rá vannak nyomtatva a borítóra.
Amúgy fura, hogy lehagyták a “teljes első évad” feliratot, mert így olyant, mintha egy film lenne.

unrealnoise - 2014. 08. 26. 16:13

DVD. Ahha. Nevetséges a mai lemezes kiadások felhozatala, a minap pár filmet szerettem volna BR lemezen beszerezni, kár hog olyan nem létezik belőle itthon…

Ez is. DVD… 2014-ben… Minek? Kinek? Oké, ha meg is venném, akkor sem nézném meg ilyen minőségben, egyedül az extrák foghatnának meg, de csodálkoznak, hogy meg a torrent, amikor legális digitális beszerzési lehetőség jóformán nincs, kivéve az ITunes elcseszett árazását és gyarapodó, bár gyér kínálatát…

A lemezes kiadásokat meg inkább nem minősíteném… Csak a populáris, atom kommersz szarok jönnek BR-en, sorozatoknál még azok sem… Vicc, vicc, vicc… Mondom, porfogónak jó lenne…

jky - 2014. 08. 26. 17:02

@ALDO

Köszi, az bizony erősen fail.

Dark Energy - 2014. 08. 26. 18:18

Nem attól zseniális a sorozat, mert csak egy Emmy-t nyert.
Nemm attól lesz zseniális egy sorozat, mert nyer 8 millió Emmy-t.

spinneli - 2014. 08. 26. 20:25

Ha agyonvernek sem értem a Tru Detective körüli hype-ot.
A színészi alakításokon kívül egy végtelenül unalmas, kiszámítható sorozat, a két főszereplő karaktere jó, de én igényeltem volna vmi minimális történetet is.
Uff.

pappjano - 2014. 08. 26. 20:38

Áráról nincs hír?

nemo - 2014. 08. 26. 20:50

ez a Tru Detective rém gyenge volt, egy részre emlékszem ami tetszett (és amin nem aludtam el), szerintem a Fargo sokkal jobb volt

Neoprimitiv - 2014. 08. 26. 22:39

Ezekről a ki nyert, ki nem vitákról ilyen esetben, mint ez a mostani mindig az az úszó vb jut az eszembe amelyiken – ha jól emlékszem, talán Phelps mögött – a második helyezett is az addigi világcsúcsnál vagy VB csúcsnál jobb eredménnyel ért célba. Van, amikor egyszerűen peches valaki, túl erősek a versenytársak.

Nyilván mindig van néhány érthetetlen jelölés és vannak érthetetlen hiányzók (CyClotroniC-nak joggal fáj a szíve a OINTB-ért, de akkor mit mondjak Tatiana Maslany nem-jelölésére?), de azért a BB és a TD közül igazságtalannak nevezni az egyik győzelmét a másikkal szemben szerintem erős túlzás. Ugyan ezt mondanám, ha fordított lett volna az eredmény.

winnie - 2014. 08. 27. 05:22

unrealnoise: itthon, mivel a közönségnek nem kell szinte semmi, nem is jön ki semmi, csak ami populáris.

odakint ellenben minden menő. a dvd is, az itunes is.

viszont minőség? ezen mindig röhögnöm kell. mármint azon, hogy egyeseknek, akiknek az számít (és nem ez a röhögnivaló, riszpekt azoknak, akik adnak az élményre), azok azt hiszik, hogy a többséget érdekel holmi minőség. hol érdekel engem, hogy ha valami jó, akkor milyen a minőség? miből gondolja bárki is, hogy az átlagember vájtfülű vagy vájtszemű? WTF. miért merül fel ilyesmi valakiben? ha nem kéne tekergetni a videókazettákat, akármikor megnéznék rajta egy kezdetleges módszerekkel felvett, tévélogós x-akták epizódot.

a többségnek még mindig a tartalom a király. megnézik a cuccot és kész. amire egy itunes tökéletes, nem mellesleg. meg a dvd is. meg a letöltés is. (biztos a BD is, de minek vegyek olyat, ha sokkal drágább és még lejátszó is kell, ráadásul sokkal hamarabb kimehet a divatból, mert jön a köv. formátum? a dvd legalább örök. legalábbis az, amit valaki megvett, azt 20 év múlva is meg tudja nézni.)

szujonor - 2014. 08. 27. 09:47

Azért az elég gáz, hogy a magyar hang csak 2.1-es az extrákhoz meg nincs felirat. Nagyon mostohán bánnak ezzel a sorozattal idehaza is. :(

Reeku - 2014. 08. 27. 11:46

Nagyon nagy vesztes szerintem a SoA. Pedig eszméletlen alakításokkal teli zseniális dráma.
Két Emmy jelölés eddig, azt is zenéért. Whaat???

jky - 2014. 08. 27. 11:49

Oké, hogy a címben az Emmy veszteseként lett említve, de a bejegyzés a DVD megjelenésről szól. Ahhoz képest itt megint a “kinek kellett volna nyerni” téma megy. :) Volt egy pár bejegyzés az Emmy-ről, szerintem ezeknek ott lenne a helye.

lizu - 2014. 08. 27. 14:04

Reeku-val értek egyet, nem értem a SoA mellőzését. Vagy mondjuk a Mad Men-ét.

Reeku - 2014. 08. 27. 16:50

Sorry, hogy ide írtam az előzőt.
De a TD is több díjat érdemelt volna szerintem.

Néma Harcsa - 2014. 08. 28. 09:56

Jó volt a TD, de a Breaking Bad utsó évad azért sokkal kerekebb lett nála minden tekintetben, ez ellen nincs mit tenni. (Szerintem MM OScar-jában egyébként simán benne volt ez az alakítás is.) Indíthatták volna a minisorozatok között, a Fargo-t esetleg verte volna, bár szerintem az is jobb volt a sorozat egészénél összességében.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz