login |

8 hozzászólás Ne habozz!

Goku2000 - 2014. 10. 05. 11:50

Jónak ígérkezik, de nem értem Magyarországon miért az utolsó pillanatra hagyják a “kampányt”. Az amerikai filmekről már akkor lehet olvasni, mikor még ötlet-szintjén van, és utána folyamatosan csepegtetik az infókat. Magyar filmeknél sokszor azt sem tudni, hogy elkészült. Ha nem követjük a mozis premiereket, az sem biztos, hogy valaha tudni fogunk a létezéséről.

BDJG - 2014. 10. 05. 12:09

Mert így is olyan pénzeket emészt fel egy filmkészítés, hogy szerintem marketingre már nem marad. De egyetértek, rengeteg magyar (jó) film van ami emiatt egyszerűen elvész a süllyesztőben.

Cápi - 2014. 10. 05. 12:12

Én se értem, hogy ezt miért nem lehetett egy kicsit korábban promózni, ezerszer szívesebben ülök le egy ilyen elé, mint… hát, akármilyen magyar film elé.

Desmond Wallace - 2014. 10. 05. 12:14

Goku2000: Most fejezték be a forgatást, ami azt is jelenti, hogy igen gyorsan végeznek az utómunkával, hogy már decemberben mozikba kerülhessen.

Van azért promóció a magyar filmeknél is. Gondoljunk a Megdönteni Hajnal Tímeátra vagy az Utóéletre. Tény, hogy nincs olyan reklámhadjárat, mint egy nagy amerikai alkotásnál, de azért itthon is létezik a marketing.

Goku2000 - 2014. 10. 05. 13:51

winnie: Attól függetlenül, hogy most készült el, lehetett volna már promózni, hogy egyáltalán lesz ilyen. Az is probléma, hogy nincs előre kitűzött dátum. Amikor elkészül a film, pár hónapon belül küldik is a moziba. Nincs az a felfokozott várakozási izgalom, ami az amerikai filmeknél. Nincs tudatos tervezés. Az Argo 2 és a Liza, a rókatündér premierjével is variálnak, mert mégse tudták befejezni az utómunkákat határidőre. És amint kész lesz, már küldik is a moziba, függetlenül az időszaktól. Pedig ezen is múlhat egy film sikere. A tavasz általában a könnyed vígjátékoké, a nyár az akciófilmeké, animációké. Az ősz a dráma, horror időszaka, télen már az Oscar-esélyes filmeket vetítik. Az is vicc volt, hogy a Tibor vagyok, de hódítani akarok c. tinivígjátékot tavasszal/nyáron leforgatták, rohamtempóban összevágták, és ősz közepén már a moziban volt. Miből gondolták, hogy iskolaidőszakban, esős őszi napokon bárkit is érdekel egy nyári komédia? Egyértelmű, hogy várni kellett volna.

Október van, és a Dumapárban decemberben már a mozikban. Akkor mutatják be a Hobbitot, Paddingtont, ami szerintem el fogja szívni a nézőket. Egy magyar filmkészítő szerint a december amúgy is nehéz hónap, mert a karácsony és a szilveszter miatt nem lehet annyi nézőre számítani. Az emberek így is kiköltekezik magukat. Gondolom amcsi-részről is emiatt van pangás a november-február közti időszakban. Ilyenkor kevés nagy költségvetésű, sikergyanús filmet küldenek a mozikba. Az igazán jó időszak a március-október közötti lenne.

Ráadásul egész évben alig volt magyar film a mozikban, most, hogy itt az ősz, több címet is bejelentették. 1-2 hónap alatt akarják ránk zúdítani az egész év termését? Célszerűbb lett volna elosztani úgy, hogy minden hónapra jusson egy.

Az Utóéletről most hallok először. Tehát valamit elrontottak a kampány során. Egy semmire se jó, zs-kategóriás szemétről is előbb értesülök, mint egy magyar film bemutatójáról. Pedig nem keresem az ilyen filmeket.

Goku2000 - 2014. 10. 05. 13:51

Bocs, nem winnie-t akartam írni, hanem Desmond Wallace-t. Ez félrement. Elnézést. :)

Desmond Wallace - 2014. 10. 05. 14:52

“Az Utóéletről most hallok először.”

Pedig ezt a filmet az ondex és az origo is nagyon nyomatta.

(Csak halkan jegyzem meg, hogy magyar filmekkel én is szoktam foglalkozni.)

winnie - 2014. 10. 05. 16:05

az tényleg sokat számít, hogy amerika már a forgatás előtt tudja, hogy mikor lesz moziban a film, mi viszont sokszor tényleg csak akkor, ha elkészül az utómunka.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz