login |

Pacsi a Life in Pieces-nek

2015. 12. 10. 14:50 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Ahogy nézem, az általunk preferált őszi országos újoncok közül a The Grinder és a Limitless kapott évadközi írást, a The Player pedig finálésat is (bosszantó, hogy human is ezeket nézi…), így maradt két sorozat nálam, amivel még adós vagyok. Az egyik a Life in Pieces, ami a The Grinder egyenetlensége miatt kinőtte magát a legjobb új komédiává nálam országos fronton. Ne, nem mintha ez nem lenne egyenetlen.

Life in Pieces-3

Persze mi más lehetne egy ilyen szerkezetű sorozat (bővebben a pilotírásnál), mint egyenetlen, de engem is meglepett, hogy mennyire működőképes összességében az egész.

Nem kiemelkedő, de mindenképp szerethető, még akkor is, ha nem nagyon mondanám homogénnek, hiszen olykor a nüanszokra építő humort idióta, parodisztikus zenei montázsok váltják, hogy utána a világ legalantasabb és legegyszerűbb poénjára építsenek, amin már-már szégyelltem, hogy képes vagyok teli szájjal röhögni. (Igen, a lenti jelenetről van szó.)

Life in Pieces-6

Tény és való, hogy még mindig akadnak kimaradt helyzetek a heti négy jelenet közül, de egyre jobban megismerve (és megszeretve) a karaktereket és látva, hogy merik keverni őket, na meg, hogy az összképet tekintve némi kontinuitás is kirajzolódni látszik, szép lassan kötelezően nézőssé vált a Life in Pieces.

Főleg, hogy eddig minden részben volt zseniálisan működő jelenet is. Ha pedig valami döcögött, mindig lehetett számítani vendégszereplőkre.

Life in Pieces-2

A sorozat elején Colleen és Matt (lehet, hogy a formátum miatt van, de még nem sikerült megjegyeznem a neveket…), randizós pár tűnt gyenge láncszemnek, de Matt-ről elég hamar kiderült, hogy a barátnője nélkül kifejezetten zseniális figura, szóval most már Thomas Sadoski-nak is köszönhetően a romantikusabb jelenetek is lecsúsznak.

Life in Pieces-1

Ha marad ezen a szinten a Life in Pieces, akkor még jobban kinőheti magát. Na, nem mintha országos 20 percesek között olyan sok nézhető lenne (The Grinder, az élő Undateable és kvázi kifújt), szóval a konkurencia miatt nem nagyon féltem. A lényeg, hogy ennyire szerethető maradjon.

8 hozzászólás Ne habozz!

Dr. Agy - 2015. 12. 10. 15:16

Tényleg jó, működik. Ég és föld a különbség pl. a Modern Family vergődéséhez képest, ahol a 20-25 percbe zsúfolt 2-3 szál az epizód felére dögunalom lesz.

Itt-ott volt pár gusztustalan poén, azokat szerintem nem kéne erőltetni, de egyébként nagyon jó.

Ha véletlen van egy gyengébb “negyed”, az se nagyon érdekli az embert, mert azt a 6-8 percet még így is simán ki lehet bírni.

FLASH - 2015. 12. 10. 17:26

Nagyon nagy kedvencem lett ez a sorozat! Vannak benne olyan jelenetek amiken napok múlva is nevetek…:D:D:D:D A két kedvencemet ki kell emelnem :D AZ egyik amikor talán a 3.részben a férfiak ki akarják vágni a fát a kertbe :D A másik pedig amikor a kiscsávó bemutatja a csaját a családnak :D Közbe eszembe jutott még egy :D Amikor elmennek sátorozni :D Nagyon szurkolok hogy berendeljék a 2.évadot !!

goodjohnwin - 2015. 12. 10. 17:40

Annyiban rossz a 4in1 szerkeszet, hogy nehéz visszaemlékezni, melyik jó minisztorit, hol/mikor láttad, de ettől eltekintve tényleg jó a sorozat, nagyon jók a karakterek és a színészek is.

ayren - 2015. 12. 10. 18:04

Nekem is nagyon bejött!
Kár, hogy a The Grinderhez nincs magyar felirat, nagy a hiányom szitkomok terén, de így azt nem tudtam bepróbálni.

Zizi - 2015. 12. 10. 20:41

Bele sem akartam nézni, mert nem igazán érdeklődtem a leírás alapján. És ahogy ez lenni szokott: nagyon megtetszett, már azon kaptam magam, hogy várom az új részeket.

Nekem az abszolút kedvenc karakter a legkisebb lány, Sophia, viszont nagyon örülnék, ha Matt barátnőjét (és a volt pasit) leépítenék. Egyedül amúgy is jobb a karakter.

Apropó idióta humor: azon a jeleneten, amikor Matt fésülgeti a doki oroszlánsörényét és bejön az apja… kb. 2 percet nevettem. :)

winnie - 2015. 12. 10. 21:10

zizi: ne már, a volt pasi szerintem marha jó:) a kiscsaj meg valóban haláli, már a pilotban remek volt a stílusa, bár mintha kissé inkonzisztns lenn a karakter, olykor gyerekesebb.

JimmyL - 2015. 12. 10. 21:21

Hunter Kingen ezek valódiak? :)

Diapolo - 2015. 12. 11. 11:36

A Grindert nem próbáltam be, majd ha vége lesz az évadnak és lesz is időm akkor majd ledarálom. A Life in Piecest azonban hetiben néztem és nagyon tetszett. Jók a történetek és egész humoros jeleneteket tudnak teremteni. A kedvenc mindenképp Sophia és Tim, de a többiek is jók. Remélem, jön a következő évad.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz