login |

Féltávon a Slasher

2016. 03. 30. 20:02 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: antológia, Kanada odavág, kritika,

– So you can help me catch him.
– I’m not a cop, Sarah.
– Better. You’re a murderer.

De kellemes felüdülés a Slasher-t nézni a bukdácsoló és hangját kereső Scream, valamint a maga elé teljesen más célokat kitűző, így kaszabolós horrorként totálisan elbukó (mégis vérengző és motivációval meg rejtéllyel foglalkozó) Scream Queens után! Komolyan mondom, már a nyári Dead of Summer-t is jobban várom így, hogy tudom, van esélye a tévében a slasher műfajnak.

Persze a Slasher távol áll attól, hogy bármiféle tévés non plus ultrájaként emlegessük a műfajnak, de mindenképp kellemes meglepetés, főleg, hogy egy kis csatorna, a Chiller első sorozata. A véleményem a pilot óta nem nagyon változott, továbbra is erősen ráfekszenek a “Ki a sorozatgyilkos?”-rejtélyre, miközben próbálják a mitológiát térben és időben is bővíteni.

Slasher - 1x04-05

Persze nyilván ahány ember, annyi elvárás egy ilyen sorozattal kapcsolatban, szóval a fene tudja, hogy más is ennyire pozitívan fogadja azt, hogy a rejtély áll a középpontban, nem pedig más aspektus – természetesen gyilkolászás is van, eddig minden részre jutott haláleset, de hangulatos és feszült jelenet is.

A készítők persze fogadkoznak, hogy lesz megalapozottsága is az esetlegesen randomnak tűnő gyilkosságoknak, én eközben pedig remélem, hogy nem csak annyi, hogy a hét főbűnt pipálgatják ki – ezért a vonalért azért nem vagyok annyira oda, de persze, ha azért van, hogy csak félrevezessék őket és minket, akkor benne vagyok. (Mondjuk abban mindig reménykedem az efféle horrorok esetében, hogy nem lövik el az Agatha Christie-féle The A.B.C. Murders csavarját.)

Slasher - 1x04-02

Az egyik nagy “baja” a Scream és a Scream Queens esetében is az volt a slasher-aspektusnak, hogy a mellékszereplőket meghalni hozták be. Amikor random feltűnt a terepen egy új arc, akkor lehetett sejteni, hogy csak azért vezetik fel, hogy ő lehessen a következő áldozat. Ettől féltettem a Slasher-t is, és valahol talán igazolódott is a félelmem, de ezúttal szerintem nem lóg ki annyira a lóláb, főleg, hogy nemcsak a mészárlásról szól a sorozat.

Nem mindegyik mellékszál egyenértékű, de amellett, hogy tárjuk fel a múltat (olykor flashback-ekkel) és folyik a nyomozás, történetet rejt magában még sok minden más is: a két főszereplő viszonya, a helyi őrült liba múltja és még az első Hóhérral folytatott börtöncsevegések, amik az egyértelműen Hannibal-os buké ellenére is működnek, főleg, hogy az 1×04-ben újabb csavart kaptak.

Slasher - 1x04-04

Szóval eddig mindenképp bejövős a sorozat, erős nézős (7/10 rajongóként), és nemcsak a műfaj alulreprezentáltsága miatt, mint a Scream. És mivel csak 8 részről van szó, már nincs is sok hátra, szóval valószínűleg nem most fognak lejjebb adni az eddigiekből.

3 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2016. 03. 30. 20:41

Én minden olyan történetet szeretek, amelyik megmozgatja a fantáziám, agyalásra késztet, légyen bármily egyszerű. Nekem is kellemes csalódás a Slasher, méghozzá úgy, hogy nem is lelkesedem ezért a műfajért. De jól adagolják a rejtélyeket, a feszültséget és ami nekem a legfontosabb, nem sikítós, lihegős, menekülős idegölés. Nekem is AC egyik regénye ugrott be lehetséges megoldásként (And Then There Were None), de remélem, inkább valami meglepőt találtak ki maguktól is.

jerrycomovie - 2016. 04. 08. 14:18

Nem tudom, Sarah pasijának mi a háttere, de nagyon fárasztó volt, amikor többször a munkára hivatkozva nem volt a nő mellett esténként, miközben már tudja, hogy a lány komoly veszélyben van.
Ez meg dolgozik?
Mint újságíró?
Amikor azok már mindent laptopon nyomnak, akár otthonról?
Milyen indokkal lóg a munkahelyén az az ember??? Egy vidéki kis lapról beszélünk, nem a Daily News-ról.
Ha a vidéki kisvárosban ezt csinálja, mit csinált korábban? Mikor volt ideje felcsípni a csajt???

winnie - 2016. 04. 16. 01:10

jerrycomovie: még sarah is tudja, hogy ő nincs veszélyben, de még az indexnél, egy netes lapnál is szerkesztőségből dolgoznak az emberek, hát még egy kisvárosban.

az viszont kiderül, hogy csípte fel:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz