• March 2006
 • February 2006
 • January 2006
 • ', ); ?> Sleepy Hollow: vége a 3. évadnak at Sorozatjunkie
  login |

  Sleepy Hollow: vége a 3. évadnak

  2016. 04. 14. 14:50 - Írta: winnie

  4 hozzászólás | kategória: 2015/16 finálék, kritika,

  A Sleepy Hollow második szezonja a majdnem egész évados vergődés után az utolsó két részre megemberelte magát, köszönhetően egy meglepő időutazásnak. Nos, a 3. szezonnál is megvolt a vergődés, s lőn, az utolsó 2-3 részre végre valami fény felcsillant az alagút végén. Még véletlenül sem akkora, mint a második szezonban, de a zárás mindenképp érdekesebb lett, mint a hosszas felvezetés és alkalmi démonvadászat.

  Persze nem is mondhatnék mást, mert már féltávnál is amiatt hisztiztem, hogy a készítők szerint az marha érdekes, hogy a szezon főgonoszai egy barlangba zárva hol egymással, hol pedig egymagukban suttognak, olykor régiesen, olykor verses formában. Amint ugyanis végre-valahára kiengedték őket és kapcsolatba kerültek Abbie-vel és Crane-nel, láss csodát, mind Pandora, mind pedig a Hidden One működni kezdett!

  Sleepy Hollow - 3x18-02

  Most komolyan… Tudom, eső után köpönyeg. A záró részekben így a heti szörnyes jelleg is háttérbe szorult és épült a mitológia, a 3×16 vége pedig nagyon erős volt, mert hirtelen leesett, hogy mire megy ki a játék, és évek óta először komolyan elkezdtem várni egy Sleepy Hollow-epizódot, mert tudtam, hogy lesz benne egy olyan nagy találkozás, amit egyszerűen nem szabad kihagyni. (Én nem hagytam ki, a készítők viszont csak képesek voltak kihagyni a ziccert.)

  Kis túlzással ez az érzelmi robbanás sok mindent jóvá tett, bár azért a részeket egy-két momentum nem fogja túl magasra felhúzni. Szerencsére a vége felé kerültek elő a jobb szörnyek is, mint a banshee, mert valljuk meg, hogy a korábbiak között voltak nagyon ócskán kinézők is.

  Sleepy Hollow-03

  Arról nem is beszélve, hogy az utolsó két részben nagyon jelentős eseményekre is sor került, amelyek a rajongókat meg fogják osztani, ezekről annyira nincs véleményem (Joe-t a fináléban úgy magasztalták fel, mintha minden idők legjobb karaktere lenne), arról viszont igen, hogy az (idei?) utolsó részre visszahozták ismét August Corbin-t és a Fejnélküli Lovast is, amiért mindenképp jár a pacsi.

  Az mondjuk nálam nem nagyon osztott vagy szorzott, hogy a tétet is emelték, de a készítők végülis megmutatták, hogy egy istenség ellen nincs harc áldozat nélkül, “kár”, hogy ebben a természetfölötti világban bármi lehetséges, szóval simán előfordulhat, hogy bizonyos húzásokat csak a sokkfaktor és a “mert megtehetjük”-hozzáállás mozgatott, nem pedig az, hogy valóban permanensen változtatnak az alapfelálláson.

  Sleepy Hollow - 3x18-01

  Részemről, illetve talán jó pár magyar néző számáról az is aprócska gond lehet az SH kapcsán, hogy nagyon támaszkodik az amerikai történelemre. Jópofa, ahogy a személyeket és eseményeket bevonják a sorozat mitológiájába, amikor kiderül, hogy George Washington zombihadsereg ellen harcolt, vagy másik dimenzióba vonult, de sajnos jó pár mókából kimarad az, aki nincs képben minden egyes utalásnál.

  A vége felé egyébként a National Treasure-szerű aspektus (á, nem ahhoz a nettó csalódás filmhez kéne hasonlítanom, pedig imádom ezt az elejtett nyomok alapján kincskeresős stílust) is elhatalmasodott a sorozaton, ami ugyancsak pozitívum volt, bár olykor három külön szálon folytak az események, amik rém töredezetté és sekélyessé tették a történetmesélést.

  Sleepy Hollow-05

  Ezt nem is értettem, hiszen egy Nagy, Epikus Sztori sokkal hatásosabb, mint sok apró, hogy kihasználják az össze állandó karaktereket. Akik közül a senkiből hirtelen parancsolgató vezetővé előrelép Reynolds végig totál felesleges maradt, és a szálán behozott negyedik évadra utaló cliffhanger is erőltetett.

  A korrekt, közepesnél valamivel erősebb zárás persze a gyenge évadot nem fogja felhúzni, de legalább helyreállhat kicsit a lelki békém. A folytatás lehetősége mindenképp elgondolkodtathatja a nézőt a hogyantovábbról, mint ahogy az is, hogy a folytatásban felül lehet-e licitálni az Apokalipszis Lovasát és egy istent, vagy meg sem próbálják, inkább mindent újragondolnak.

  4 hozzászólás Ne habozz!

  kecskebégető - 2016. 04. 15. 08:26

  Hidden one .Number one

  Imádtam az arcot kedveskedik aztán porig alázza pandorát .Ez a séma ment mindig de a tag annyira elegáns volt. :D

  Jó kis évad volt az alapvető hibái ellenére is.(sok szál behozva kb nulla kibontás)

  jöhet a kövi bár könyörgöm 13 rész bőven elég.

  Denisa - 2016. 04. 15. 11:04

  Várós a következő évad, ideje lenne egy kis vérfrissítésnek.

  Rozsomák - 2016. 04. 21. 01:19

  A nézettségi mutatók, sajnos kaszát sejtetnek…
  Én ezt a sorozatot már a 2. évadban majdnem leírtam:
  a “nagy” moloch meghiúsult apokalipszise után.
  Én kicsit fennakadtam már azon is hogy az apokalipszis 4 lovasából láttunk kettőt, a másik kettő meg elment nyaralni vagy mi?
  Ehhez hasonló ellenérzést vált ki belőlem Abbie távozása… ugye eredetileg 7 év (reméltük 7 évadnyi) megpróbáltatás vár a 2 tanúra. Erre kiírják a 3. évadban (vagy a színésznő döntött úgy hogy köszi nekem elég volt), így jön majd a Tanú csere, de ez kicsit gáz megoldás szerintem. (Már ha megéljük a 4. évadot)
  Nagyon képlékennyé vált a történet, mintha maguk az alkotók se tudnák már mit akarnak kezdeni a sztorival, de ha egyszer lefektetnek az elején néhány alapszabályt (4 lovas – apokalipszis, 2 tanú 7 év megpróbáltatással), akkor egyszerűen nem tudom feldolgozni, hogy lesz ebből alig 3 évad leforgása alatt, egy totál más irány mint amit beígértek?
  És szerintem az első évad óta elvesztett 7 millió néző néző is eme folyamatos öngólok eredménye. Ami viszont tetszett: Abbie időutazása, és a Crossover a Bones-al egyszerűen zseniális húzás volt, lehetett volna több ilyen is a tarsolyukban.

  Trevor - 2016. 05. 09. 17:03

  Azt hittem a 18. rész az sorozatzáró rész, mert annak is simán elmenne.

  Szerintem kasza lesz a sorozat. :S

  Ide írd


  kötelező

  (kötelező, de megtartjuk magunknak)

  Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz