login |

Az olvasó megmondja – tartalmi kérdések

2016. 06. 19. 20:29 - Írta: winnie

95 hozzászólás | kategória: szolgálati közlemény

A technikai oldalra vonatkozó kérdés után, most konkrétan is feltenném a tartalmi oldalra vonatkozót – ami nem is kérdés, csak egy kiegészítendő mondat.

  1. Milyen posztból legyen több a blogon?
  2. Milyen posztból legyen kevesebb a blogon? (Bár nyilván, ha valakinek nem tetszik valami, akkor görget egyet.)

Végülis kategóriákra érdemes gondolni, amik oldalt fel vannak sorolva, vagy azon belül is konkrétumokra. Például kritikák esetén pilot, rendszeres epizód, premier és finálé. (Más kérdés, hogy ezek száma mindenképp véges egy héten.) De bármilyen javaslat jöhet, s majd a legfontosabbakból szavazhatunk is, mert egy dolog, hogy mi mit akarunk, mégiscsak olyasmit érdemes írnunk, amit ti szívesen olvastok.

Szóval lehet mindenfélére gondolni – kritika, kép, videó, vicces dolog, elemzés, kommmentelőket mozgató poszt (hét kérdése), történeti/fogalmi dolgok, saját gondolatok, vagy meglévő dolgok objektív bemutatása. tudom is én.

Engem kritikák terén továbbra is leginkább az érdekel, hogy ki miképp fogyaszt. Azt tudom, hogy egy új sorozatról szóló írást papíron bárki elolvashat, de egy futó sorozat epizódkritikáját biztos, hogy nem, csak az, aki nézi. Mégis: akit érdekel az epizódírás, azt nagyon érdekli, szóval úgy tűnhet, hogy a kisebbségnek szóló írások népszerűbbek.

Á, ez 22-es csapdája. Legyen mindenből, nem? Lehet, hogy jók a mostani arányok?

95 hozzászólás Ne habozz!

Jencike05 - 2016. 06. 19. 20:39

Nekem nincs problémám.Jó ez így.Ami meg nem érdekel azt tovább görgetem.

Drebil hadnagy - 2016. 06. 19. 20:49

Szerintem sokszor túl hosszúak az elemzések, amiket írtok egy-egy sorozatról vagy epizódról.

Lilith - 2016. 06. 19. 20:49

Nemek is okés a dolog.Egyedül a sok reality zavar,de hát valaki meg azt szereti. De ha telhetetlen akarok lenni azt mondanám,hogy több kibeszélő az aktuálisan futó sorozatok epizódjairól.Mármint nem csak pilot és pár rész utáni kritika vagy évadkritika hanem ha tetszett a népnek akkor akár minden második rész.De ha így lenne akkor én már kánaánban érezném magam xD

dinnyemano - 2016. 06. 19. 20:58

Nekem most a nyári újoncok kapcsán merült fel, hogy az általad kitett naptár szerint folyamatosan nézem a pilótákat, viszont nincsenek még hozzá kibeszélők, és bennem marad az élmény… (most pl: Cleverman, New Blood, Wrecked, Guilt, Uncle Buck)

És hogy nagyon várnám az aktuális pilot elemzéseket: régebbi cuccok, sokadik évadok, vagy akár nem is aktuális, elkésett poszt kerül ki, ami most lett kész.
+ és a sors iróniája: az újoncokbl pont azok amiket már a sztori elolvasásakor kaszáltam (Outcast,Braindead)

Szóval én annak örülnék, ha az aznapi, friss pilótákhoz és évadzárókhoz kerülne ki akár automatába időzített egy bekezdéses cikk:
– erről szól,
– hogy tetszett,
– plakát + egy 1-10-es szavazás gomb.

Aztán mikor ráértek, vagy lement a három rész írtok valami profit.

Amúgy azt nagyon szeretem mikor megkérdezed a népet, miket darálnak, és a heti legjobb, legrosszabb epizódos cikkeket. Onnan sokat lesek.

dinnyemano - 2016. 06. 19. 21:00

A részenkénti kibeszélők szerintem csak elaprózósak, azoknak kéne menni a FÓRUMRA.

Snoopyzit30 - 2016. 06. 19. 21:06

Tartalmilag én is azt hiányolom, hogy nincs rögtön kibeszélő, amint elkezdődik egy új sorozat vagy új évad. Nem baj, ha még nem láttátok (ti sem nézhettek mindent) és tudom, hogy a vendégkritikusokat is úgy kell levadászni, de tényleg elég lenne csak kirakni az oldalsávba vagy a kibeszélőkhöz, címmel meg 2 sorral, aztán had menjen, írjon a nép, beszélgessen vagy amit akar. Ha meg ráértek, akkor meg ‘mögé írtok’ egy kritikát. Persze tudom, hogy a kritikák gondolatébresztőként is szolgálnak, de a kibeszélő hiánya fájó tud lenni néha.

A mostani tartalomból én tudnék mit kiszedni, de más meg lehet, hogy pont azt szedné ki, amit én szeretek, szóval ez a része nálam rendben van. Továbbgörgetem, ami nem érdekel, ennyi.

Ami viszont maradjon, mert nagyon jó, amikor valami konkrét kérdést tesztek fel nekünk és mindenki elmondhatja a véleményét (darajelentés vagy junkie-szokások stb.)

Snoopyzit30 - 2016. 06. 19. 21:13

Még valami, bocsi. Azon tényleg gondolkodjatok el, hogy lehetővé teszitek, hogy aki akar és módjában áll az tudjon támogatni titeket. Nem ismerem ennek az adóvonzatát, de akár valami leegyszerűsített, adomány jellegű crowdfunding. Fejlesztésre vagy ilyesmi.

spetra - 2016. 06. 19. 21:20

Drebil hadnagy kommentjére reagálva: én például pont a hosszabb elemzéseket szeretem és van, hogy keveslem. :)

fireblade - 2016. 06. 19. 21:22

ez roppant egyszerű

1: sorozatokról bármi
2: amik nem sorozatok: reality show-k, különböző túlélő marhaságok,
ezek nem tv sorozatok klasszikus értelemben, ok biztos érdekel valakiket, akkor oldalt külön kirakni, akit érdekel klikk rá..de hogy a főoldal nagy részét ezek foglalják el néha…értelmetlennek, és nem idevalónak tartom.

Zem - 2016. 06. 19. 21:37

Jó így, persze még jobb lenne, ha több pilotkritika lenne, amik főleg a kábeleseknél maradnak el. Cserébe az országosokról lehetne kevesebb, csak pilot, meg 3 rész után, és/vagy évadzáró. A második blikk megspórolható lenne, főleg a vacak szitkomoknál.

Amiket nem nézek, arról is elolvasom többnyire az évadnyitó és -zárókritikákat a főoldalon, így ennek rövidítésén vesztenék, de a múltkor láttam, hogy ebben a kisebbségben vagyok. Epizódokról csak azt, amit nézek, így itt nem zavarna a főoldalas rövidítés, sőt.

Szóval még egyszer, jó így összeségében, de kisebb változások elférnek.

breezer - 2016. 06. 19. 21:48

1) Pilotkritika, Sorozatkritika ( nem csak egy rész alapján, mint a pilotkritikánál, de nem is egy teljes évad után, hanem lemegy egy új sorozatból vagy csak visszatérő sorozat új évadából pl.: 3-5 rész és ez alapján kritika), Évadkritika
Upfronts lekövetés: mikor fel van sorolva upfrontskor egy rakat lehetséges sorozat, meg lehetne említeni utólag, hogy ez+az a sorozat tervezet végülis elhalt.

2) Nagyon nem tudok ilyet mondani. Ami engem hidegen hagy és viszonylag sok van belőle azaz Amazing race + Survivor contentek

korum - 2016. 06. 19. 21:57

Az egy-két sorozatról írt 20-30 cikk helyett inkább 20-30 sorozatról írt 1-2 cikk lehetne…

perfect0 - 2016. 06. 19. 22:01

A napindító hírösszefoglalók, különösen a napi premierek összegyűjtése nekem nagyon hasznos, innen tudom, mikor kezdődik/folytatódik egy általam várt/kedvenc sorozat, illetve addig ismeretlen sorozatokat is ez alapján szoktam bepróbálni. Szóval az maradjon mindenképpen.

N!co - 2016. 06. 19. 22:06

Animékről szívesen olvasnék többet,mert rengeteg olyan van ami különleges,és mégis könnyen fogyasztható

bélabá - 2016. 06. 19. 22:09

Amiket sosem olvasok el:

– Amerikai, magyar, ilyen-olyan nézettség (nem érdekel)
– Hírek bullet pointokban (A legtöbb sorozatot, nevet nem ismerem)
– Reality showk (nem érdekel)

Freddie - 2016. 06. 19. 22:18

FÓRUM!

breezer - 2016. 06. 19. 22:19

ja és én abszolút előnyben részesíteném az usabeli sorozatokat… tehát amíg vannak usa kábeles sorozatok kritika nélkül addig inkább ezeket várnám, mintsem brit vagy ausztrál sorozatokét… írták felettem, hogy forum: +1

ja és jó ideje nem volt már szitkomajánló sem :)

Csiki - 2016. 06. 19. 22:21

Én még mindig azt emelném ki, hogy nem baj, ha hosszú egy-egy kritika, csak felesleges az egésznek a főoldalon kint lennie… Menjen szépen tovább mögé a cikk 80-90%…

S hogy miből legyen kevesebb? Mondjuk nézettségi adatokból… Akár heti 1 poszt is elég lenne. Legalábbis nekem :D

kw - 2016. 06. 19. 22:42

pilot és sorozatkritikák jöhetnek, illetve új, jobb sorozatok ajánlói.

reality-k és nézettségi adatok nem érdekelnek.

h3x0r - 2016. 06. 19. 22:55

Nyilván ami nem érdekel, azt áttekerem, de attól még luxusnak érzem, hogy pár sorozat minden rész után kap egy posztot. A Game of Thrones esetében érthető, hiszen az egyik legnézettebb sorozatról van szó, de a Survivor és a The Amazing Race nézettsége szerintem nem indokol 14+12 irast. Nyilvan az elso es utolso reszrol irtok, de evad kozben 1-2 posztnal szerintem nem kell tobb.

Helyette johetnek pilot es sorozatkritikak.

zsu93 - 2016. 06. 19. 23:01

Igen szerintem is sorozatkritikák minden mennyiségben. Illetve ajánlók, hogy ez miért jó, miért nem.
Egy pár érdekessség is lehetne a sorozatok világából.
A hét kérdését is szeretem.
A nézettség nem érdekel, kivéve ha veszélyben van egy sorozat. A reality-k se érdekelnek.

FrankLuck - 2016. 06. 19. 23:03

Nah, inkább visszatöröltem :p Kicsit off, de azért na.

Oké, Survivor-höz meg TAR-hoz szokott lenni heti kibeszélő, de a legtöbb realityről nagy szám, ha egy évadkritika van, sőt, a legtöbbről az sincs. Én hálás vagyok a délelőtti videókért vagy csak három sorért a hírekben, a junkienak köszönhetem a 60 Days Int, Mygrationst, American Gritet, Home Freet, Alonet a mostaniak közül – és egyikről sincs kritika, így az tán enyhe túlzás, hogy el vagyunk árasztva realitys posztokkal. Szóval görgessetek vidáman, cserébe én sem fogok sírni a heti x Game of Thrones poszt miatt, áttekerem, oszt kész. Tudom, menjek a problémámmal a realityjunkie nevű oldalra, de guess what, nincs ilyen, így jobb híján viseljetek el engem/minket is.

Flanker - 2016. 06. 19. 23:05

+++ Hírek és kritikák jöhetnek minden mennyiségben
++ A kis színesek, videók, plakátok is
++ Nézettségek, heti rovatok szintén
++ Magyar hírek, sorozatok is mert érdekel hol tartunk, meg hála égnek van is miről.
— Realityk, magyar celebes beltenyézet izék, “tehetségkutató” izék, na ezek hidegen hagynak

Nyomell - 2016. 06. 19. 23:12

Engem speciál érdekelnek a nézettségi adatok. Szeretem a sorozatokat és sorozatos szokasokat ismerni ebből szempontból is. Pláne ha az adott kedvencem veszélyben van.

nedewya - 2016. 06. 19. 23:12

Szerintem az országos/kábel arányon lehetne mit javítani. Rengeteg időt és energiát “pazaroltok” az országos dolgokra, ami szerintem túlzás 2016-ban.
Nyolc-tíz évvel ezelőtt jó volt, de haladni kell a korral, és az országos dolgok között ma már sokkal kevesebb gyöngyszem van, mint amennyit rááldoztok időben.

A többségről simán elég lenne egy pilot kritika, + max egy finálé, ha bejött valamelyikőtöknek, a megspórolt időt pedig (ami jelentős lenne) lehetne a kábeles/külföldi tartalmaknak szentelni. Szerintem megérné.
Ha valakinek meg nagyon hiányzik egy-egy országos, még mindig írhat vendégkritikát.

asdf - 2016. 06. 19. 23:28

“Én még mindig azt emelném ki, hogy nem baj, ha hosszú egy-egy kritika, csak felesleges az egésznek a főoldalon kint lennie…”

Igen, en is tobbszor vettem mar eszre, hogy egy engem nem erdeklo irason csak scrollozok, scrolllozok es az istennek nem erek a kovetkezo irasig. Bonusz eset, amikor 4 kepernyonyit scrollozok, es a vegen van egy tovabb gomb is (aminek haromszor hamarabb kellett volna jonnie).

Eni - 2016. 06. 19. 23:29

A realityk és nézettségi adatok engem sem érdekelnek. A Moment of Beauty részt is feleslegesnek tartom (ha időhiány van akkor ott szerintem lehet faragni) és az emlékeztetőknek sem kell külön poszt, mehetne az aznapi hírekbe és kész. És ez még vonatkozik a délelötti videókra is.

Több sorozatkritikát látnék én is, és mint ahogy elöttem írták, az is elég ha van 2 mondat témaindítónak aztán mehet az oldalsávba.

Sadie - 2016. 06. 19. 23:55

Köszi, alapvetően szuperek vagytok.

Nézettségi adatok, ömlesztett hírek és maaajdani pilotok nem érdekelnek – inkább az aktuális sorozatokról legyen több.

Egyéb, vicces linkek jöhetnek :)

Norbi - 2016. 06. 19. 23:57

Nekem minden okés így, de egy Better Call Saul végzett a 2. évad igazán lehetne már :D

John Doe - 2016. 06. 20. 00:00

Miből legyen több/kevesebb? Jó kérdés, eddig is jó volt a blog, nem kell ide túl nagy változtatás szerintem.

Talán lehetne minden héten 1 sorozatajánló, vagy valami poszt/fórum bármi hely, ahol lehetne egymásnak sorozatokat ajánlani.

Azoknál a sorozatoknál, amikről sűrűn írtok, talán néha elég lenne rövidebb poszt is.

Néha feleslegesen hosszúak az írások, akár vendégbloggerektől, akár tőletek. Ez persze van akinek pont bejön, van akinek kevésbé, szóval… kétélű.

Talán, amit szívesen látnék, ha a sorozat színészekről is írnátok néha posztokban véleményeket/kritikákat. Kit tartotok jónak a saját szerepében, és a többi.

numudal - 2016. 06. 20. 00:01

Ami már régi elmaradás (mert volt róla többször is szó)

1 ,Listák:
Örök legjobbak
Aktuálisan legjobbak
sorozatokról adott kategóriában

Pl: aktuálisan legjobb futó sci-fik, örök legjobb többkamerás stb, Must see anime stb

Nem az kellene, hogy Top 1-3–5-X csak tényleg ilyen, “ezeket ajánljuk azoknak akik éppen keresnek” Így aki éppen befejezett valamit és keresne az adott témában az tudna rögtön válogatni. Ráadásul mindig kommentek között írjátok, hogy “ennyi ilyen ennyi olyan” sorozat de sokszor nehéz kitaláni, hogy mire gondoltok.

Ezen az elven lehetne ilyet is, hogy

Ajánlott sorozatok
– kezdőknek
– haladóknak
– régi idők nagyjai

Vagy pl lehetne adott sorozatok legjobb évadjai/részei.
——————-
2, Szerintem simán mehetne egy ilyen “retro rovat”
olyan ősi sorozatokkal amiket tuti láttunk meg szerettünk és egyébként ajánlani is tudnánk csak már senki sem emlékszik rájuk. És ezek rendesen bemutatva kritikával.
———-
általánosan:
kis színesek, poénok, tárgy crossoverek stb iyesmik szerintem simán mehetnének gyakrabban.

Én ezekre gondolnék.

Deny - 2016. 06. 20. 00:44

Nehogy már kivegyétek a nézettséget! Tudom, hogy csak javaslat, de látom, hogy sokakat zavar. Szerintem ez szerves része egy sorozatokkal foglalkozó blognak.

Igazából megmondom őszintén, nem tetszenek a javaslatok, és félek, hogyha nagyon megváltoznak a dolgok, akkor kiábrándulok a junkie-ból. Én úgy szeretem, ahogy van.

davil - 2016. 06. 20. 01:53

Nézettségi adatokat nehogy kivegyétek. Sőt, az egyik legjobb dolog a blogon! Komolyan brutál gáz lenne.

Enzo - 2016. 06. 20. 01:58

Szerintem nagyjából jó így az arány. A nézettséges posztokat pl én se követem legtöbbször, de mégsem sír a szám, hogy miért vannak, egyszerűen áttekerem, mint ahogy az összes olyan műsorról szóló posztot, ami nem érdekel. Tegyétek ti is ezt.
A TAR+Survivor heti kibeszélő ellen nem fogok érvelni, de ha már ennyien ágálnak itt ellene, én dobok egy szavazatot a maradásra, naná, hiszen én is írtam anno :D
Kitűnik, hogy van heti kibeszélő, persze, de ha már ezt a problémát megfogjuk, akkor a másik végéről: avagy másról miért nincs? (TWD, GoT, TAR, Survivor, aztán kb ennyi ami mindig hetiben megy.)

A ritka rovatokat (ütős koncepciók, webvasárnap, moment of beauty) lehetne esetleg ritkítani, de ezen kívül tényleg nincs semmi, amit változtatnék.

Stockes - 2016. 06. 20. 02:29

Több epizód- vagy évadzáró-ismertető kéne, szerintem kevés van belőle. Tudom, nem tudtok minden sorozatot követni, mindegyikről írni, de akkor meg több vendégblogger kéne.

Ami pedig engem személy szerint nem érdekel, azok a realityk (nem tartom őket igazi sorozatnak, és nem is szeretem őket), meg a nézettségi adatok. A nézettség csak akkor érdekel egy sorozatnál, ha túl alacsony, és kasza fenyeget emiatt, vagy ha túl magas, rekordcsúcs, ilyesmi.

Illetve lehetne több írás a sorozatokról általában, kifejezések, megoldások (pl. érdekes volt olvasni, hogy az egykamerás és többkamerás sitcom miben különbözik, ilyenből lehetne több). Ezeket leszámítva bajom nincs a blog tartalmával, nagy átlagban jók ezek a cikkek.

Vagyis még egy valami eszembe jut, ez pedig a pontozás. Sajnos néhány kritikában irreális a pontozás, főleg negatív irányban. Persze tudom, hogy a tetszési index szubjektív, de azért jó lenne valami objektívebb pontozási rendszert kitalálni.

Dregnarr1 - 2016. 06. 20. 04:56

Teljesen jó a mostani arány.

Több olyan sorozat is van, aminek annak ellenére elolvasom az epizódkritikáját, hogy nem nézem magát a sorozatot, szóval azok is ugyanúgy maradjanak.

galocza - 2016. 06. 20. 06:55

1. több anglia/kanada/ausztrália lecsap/odavág/ilyesmi
2. görget egyet

galocza - 2016. 06. 20. 06:58

1+. …és ha lehetséges, viszonylag frissiben, tekintve hogy ezeknél nagyon hamar esik a beszerzési források száma, gyakran 0-ra 8)

Poghy - 2016. 06. 20. 07:27

Kevesebb reality és több nem-amerikai sorozat ajánlója érdekelne.

Mordekai - 2016. 06. 20. 07:40

1. Én a “hét kérdése” posztokat érzem mostanában tök feleslegesnek. Biztos (?) jólesik a visszajelzés, de gyakran nagyon alibi kérdések vannak.

A másik amit nem csípek, az az upfronts időszak és a halvaszületett pilotok kritikájinak tönkelege. Sok kis szirszar ötletecske a sablonos csoportképekkel stb. Na ilyenkor pörög ám a görgő.

2. Lehetne “a hét idézete” mellett még “a hét poénja”, vagy “a hét legjobb jelenete”.

Több USA-n kívüli eredeti cucc kellene. Minél több ilyet lát az ember, annál inkább rájön, hogy pár kivétellel mennyire sablonos, amit onnan kapunk.

A formátumon ne változtassatok, egyszerű és jó az oldal. Fórum? Isten őrizz.

winnie - 2016. 06. 20. 08:23

drebil hadnagy:

“Szerintem sokszor túl hosszúak az elemzések, amiket írtok egy-egy sorozatról vagy epizódról.

igen, ez elég változó, én mindig bő lére eresztem, de ha egyszer azt akarom, hogy minden infó átmenjen és könnyebb lehessen dönteni… pedig én örülnék legjobban, ha egy kritikára harmadannyi időt tudnék szánni. akkor többet tudnék írni és nézni is.

winnie - 2016. 06. 20. 08:25

lilith: “gyedül a sok reality zavar,de hát valaki meg azt szereti”

ez érthető, de szerintem nem esünk túlzásba. ha megnézed, általában a reality kategória videós posztokra korlátozódik, ritka a reality kritika.

http://www.sorozatjunkie.hu/category/reality/

amikor van survivor és amazing race, akkor arról valóban mindig írok, de más szinte alig van. (olykor masterchef vagy hells kitchen – előbbi ausztrál változatáról most volt vendégblog)

régen azért írtam az újak nyitányáról, most még arra sincs kapacitás. de talán lesz még valamikor, de nem prioritás.

“évadkritika hanem ha tetszett a népnek akkor akár minden második rész.”

erre próbálunk figyelni, főleg, ha van mit kibeszélni, a most indult sorozatok közül a preacher és az outcast is kapott folytatást, sőt, a scream is, mivel kaszáltam, és azt meg kell írnom, de mást nem éreztem, hogy kéne, bár az is igaz, hogy pilotkritika sem volt most sok, csak az elmúlt napokban kezdtem el megint.

winnie - 2016. 06. 20. 08:29

dinnyemano: “bennem marad az élmény… (most pl: Cleverman, New Blood, Wrecked, Guilt, Uncle Buck)”

uncle buck van, de a többivel is jövünk fel, guilt lesz ma, wrecked ma vagy holnap, a pilotok nálunk mindig propritások, csak a finálék sok időt elvittek.

“Szóval én annak örülnék, ha az aznapi, friss pilótákhoz és évadzárókhoz kerülne ki akár automatába időzített egy bekezdéses cikk:”

ezen lehet, hogy el lehetne gondolkodni. később az ilyen posztokat a kommentekkel át lehetne vinni egy kritika posztnak átidőzítve?

winnie - 2016. 06. 20. 08:29

Snoopyzit30: “. Ha meg ráértek, akkor meg ‘mögé írtok’ egy kritikát. Persze tudom, hogy a kritikák gondolatébresztőként is szolgálnak, de a kibeszélő hiánya fájó tud lenni néha.”

teljesen jogos.

megpróbáljuk kísérletképp, bár nem tudom, humannek mi a véleménye.

írok lehet, hogy ma egy clevermant így. vagy holnap.

winnie - 2016. 06. 20. 08:32

Snoopyzit30: “lehetővé teszitek, hogy aki akar és módjában áll az tudjon támogatni titeket. Nem ismerem ennek az adóvonzatát, de akár valami leegyszerűsített, adomány jellegű crowdfunding. ”

többen írtátok, ha lehetséges, lehet, hogy csinálunk egy ilyet (szerintem érdemesebb egyszeri lehetőségként), de akkor is jó lenne úgy, ha transzparens lenne, tehát látnátok, hogy mi folyna be és az hova menne. mert az lenne a legjobb, ha a blogba folyna vissza akár tartalmi, technikai dolgokra, amibe a vendégírások is beletartoznak.

csak az a baj, hogy mint írtam máshol, hogy a pénz kezelése mindig kényes kérdés.

winnie - 2016. 06. 20. 08:36

fireblade: “értelmetlennek, és nem idevalónak tartom”

értelmetlen lehet. de mivel én definiálom a blogot, ezért idevaló:) de ismétlem, amit fönt, pár videó

egyébként szerintem sokaknál ez csak olyan típusú fóbia, ami azért alakul ki, mert nem tesznek próbát azért, mert félnek, hogy nem is utálnák a dolgot. nyilván vannak bőven olyanok is, akik láttak már survivort mondjuk, és utálták, de abban biztos vagyok, hogy mindenki esetében tudnánk olyan realityt találni, amit az illető imádna, és ezt nem jó dolog beismerni. mondhatni sokan félnek, hogy rákattannak egy valóságshow-ra. (azért említem a survivort, mert az tényleg olykor zseniális.)

de mindig is a heti rendszerességű műsorokat részesítettük előnybe. a realityk ide beférnek, olykor a vetélkedők vagy a dokuk is, de láthatod, nem visszük túlzásba ezeket, általában csak fikcióról írunk.

csak az a helyzet, hogy pazarlásnak érezném, hogy ha megnézek valamit, és nem írnék róla, így olykor mégiscsak elfér.

winnie - 2016. 06. 20. 08:40

zem: “még jobb lenne, ha több pilotkritika lenne, amik főleg a kábeleseknél maradnak el”

egyszer el fogom érni a célomat, és minden pilotról fogunk írni, de…

szóval engem nem zavar, de van, akit nehezebb motiválni arra, hogy olyasmiről írjon, ami sokakat nem érdekel. ha belegondolsz, hogy az olvasók 2/3-a évente 5-8 új sorozatot próbál be, akkor 200 pilotkritika elég nagy pazarlásnak tűnhet.

de ez az, amiből nem hiszem, hogy fogok engedni. nyilván a sok epizódkritika sokkal népszerűbb lehet, mint sok pilotírás, de ha választanom lehet, én mindig a pilotról fogok írni.

viszont, ezzel nem szólok az epizódkritikák ellen. ha valaki elkezd hetiben lefedni egy sorozatot, akkor annak terepet adunk. ilyen volt anno cyclo még vendégíróként a glee-ről, vagy a the x factor UK-ről. de ez az, ami pár kiemelt sorozattól eltekintve, csak vendégírók fognak csinálni szerintem.

winnie - 2016. 06. 20. 08:43

de, ha már heti írások, ki mit érez, hogy miből lenne érdemes írnunk?

nyilván a walking dead, game of thrones adja magát, én írok két realityről, egy ideig volt a fearről, kapott a banshee is, de az véget ért, most kap a house of cards (amik, ha hiszitek, ha nem, elég népszerűek), bár másképp. mostanság az outcast és a preacher kapott epizódosat. nyilván a mr. robot kaphat, mert népszerű, de még mik jöhetnek szóba? (idényben még a képregényesek kapnak x részenkénti írást.)

hiszem, hogy mondjuk egy penny dreadful kibeszélt lenne, talán az orphan black is, de ezekkel folyton le vagyunk maradva, így nem tudunk – talán a következő évadra?

a többi népszerű sorozat esetében (big bang, supnat és társai) nem tudom, hogy mennyi kibeszélnivaló lenne, bár lehet, hogy kapnának jó volt/rossz volt-kommenteket, de nem az a célunk, inkább a tartalom.

Snoopyzit30 - 2016. 06. 20. 08:43

@Stockes: “Vagyis még egy valami eszembe jut, ez pedig a pontozás. Sajnos néhány kritikában irreális a pontozás, főleg negatív irányban. Persze tudom, hogy a tetszési index szubjektív, de azért jó lenne valami objektívebb pontozási rendszert kitalálni.”

Szerintem nem létezik objektív pontozási rendszer. Nekem pont az tetszik a pontozásban, hogy az évek alatt kb. már kiismertem a blog íróit és pár vendégbloggert olyan szempontból, hogy tudom milyen az én ízlésem hozzá képest. Így az alacsony és a magas pontszámból is tudok levonni következtetéseket, ami akár fordítottan is megnyilvánul nálam.
Egyébként meg szerintem azért próbálnak objektív lenni. Oda szokták írni, hogy nekik nem jön be, de ki az akinek esetleg bejöhet. Azért azt felróni egy kritikusnak, hogy miért kritikus, szerintem nem túl szerencsés.

winnie - 2016. 06. 20. 08:44

breezer: “meg lehetne említeni utólag, hogy ez+az a sorozat tervezet végülis elhalt. ”

az a baj az elhalással, hogy nem verik általában nagydobra, hanem csak nem beszélnek róla.

lusty - 2016. 06. 20. 08:45

1) Szerintem nagyon hasznos lenne egy szinkronos premiernaptár összeállítása és folyamatos karbantartása. A hírek alapján én próbálok egyet magamnak összeállítani, de mindig belezavarodok.
2) Jó lenne, ha időnként mi is tehetnénk fel a hét kérdését, illetve más témákat, amelyeken el lehet csemegézni.

monya - 2016. 06. 20. 08:47

Aki rövid posztokat akar, nézegesse a Twittert.
Köszi a munkátok, én így imádom a blogot, ahogy van. Ha valami nem tetszik, továbbgörgetem, oszt’ kész. A crowdfundingra tényleg jó volna, ha kicsit ráfeküdnétek, hátha megoldható lenne.

winnie - 2016. 06. 20. 08:55

korum: “Az egy-két sorozatról írt 20-30 cikk helyett inkább 20-30 sorozatról írt 1-2 cikk lehetne…”

ööö, nem fordítva? amit írsz, arról szól a blog, nem? az a célunk, hogy minden sorozatról legyen egy poszt.

utánaszámoltam, és szó szerint minket definiáltál.

1 nagy írás 22 sorozatról született – több egyről sem.
1 kis írás 40 sorozatról született – kettő 3-ról (ezekből kettő magyar promó + emlékeztető kombó, egy pedig plakát+promó)

van egy két olyan sorozat, amiről volt 1 kis és egy nagy is, de (és ez engem is meglep) 2 posztnál több elvileg egyik sorozatról sem volt.

ha a nagyobb írásokat nézzük, akkor a múlt hét:

1 poszt

last man on earth
archer
law and order: svu
peaky blinders
dragon ball super
mom
last ship
preacher
scorpion
scream
bates motel
outcast
uncle buck
house of cards
braindead
unreal
beauty and the beast
game of thrones
horace and pete
the detour
faking it

ha a kisebb posztokat is, akkor

2 poszt

the night of
clipped (emlékeztető + magyar promó)
simpsons (emlékeztető + magyar promó)

1 poszt:

major crimes,
ballers
baroness von sketch show
wrecked
all or nothing
victoria
narcos
my fightung season
Spartan: Ultimate Team Challenge
animal kingdom
mr robot
engrenages
the fosters
to tell the truth
murder in the first
wynonna earp
curb your enthusiasm
the young pope
another period
brief encounters
preacher
vice principals
orphan black
dead of summer
aranyélet
all in
last tycoon
interestings
outcast
power
musketeers
american gods
louie
life on the road
csak színház és más semmi
pustina
jim gaffigan show
tyrant
Herzensbrecher – Vater von vier Söhnen
and then there were none

winnie - 2016. 06. 20. 08:59

bélabá: érthető, hogy nem érdekel, de:

“– Hírek bullet pointokban (A legtöbb sorozatot, nevet nem ismerem)”

ez azért hasznos, mert idemennek azok, amikből pár éve még posztok születtek. ma már ezek nem férnek el az oldalon, így ez a helyük, ahogy a képeknek meg sokszor a facebook.

“– Amerikai, magyar, ilyen-olyan nézettség (nem érdekel)”

ez sem kötelező, de az, akit érdekel, hogy mennyi esélye van egy sorozatnak a következő szezonra, annak érdekes követnie, mert különben jön az obligát kérdés, hogy miért kaszálták?

winnie - 2016. 06. 20. 09:00

breezer: “usa kábeles sorozatok kritika nélkül addig inkább ezeket várnám, mintsem brit vagy ausztrál sorozatokét”

gondolom, van, aki fordítva gondolja, de ez számít valamit? hogy milyen gyártás?

winnie - 2016. 06. 20. 09:03

h3x0r: “pár sorozat minden rész után kap egy posztot.”

itt tényleg csak párról van szó, általában heti 1 vagy 2.

a két realityben igazad lehet, de azok valamennyire az én homokozóim, és azért van egy bizonyos réteg, akiket érdekel, nem egy olvasottabb is volt, mint más epizódkritikák. de persze ez sosem cél, csak azok olykor megnyugtatnak, hogy írok olykor aktuális dolgokról (mert egyébként mindig mindennel le vagyok maradva, azokat meg muszáj szinten tartani a spoilerek miatt), illetve azokon még lehet is mit kibeszélni.

cserébe viszont szinte mindig csak egy bekezdésesek.

winnie - 2016. 06. 20. 09:04

pezer7: “Nem kell hozzá kritika csak egy hely az új soriknak/évadoknak, ahol lehet beszélni frissen róluk. Te”

ezt elkezdem kísérletjelleggel. több meló, de ha van rá igány, akkor többet is nyerünk vele.

winnie - 2016. 06. 20. 09:09

nedewya: “Szerintem az országos/kábel arányon lehetne mit javítani. Rengeteg időt és energiát “pazaroltok” az országos dolgokra, ami szerintem túlzás 2016-ban.”

nagyon nagy +. ez abszolút igaz, ld, az országosok előtt a külön ajánló posztok. de annak ellenére, hogy aki letölt, nem csatornákat néz, mégis azt vesszük észre, hogy az országosok, bár nem annyira elismertek, de sokszor nézettebbek. lehet, hogy csak a rég futó sorozatok miatt, nem tudom. pedig ugye ezek 70%-a kasza, míg a kábeles újoncok inkább túlélnek.

de igen, ezzel lehet, hogy kezdeni kéne valamit. csak valahogy jó érzés, hogy az országosokat le lehet fedni, azok véges számúak, ad sikerélményt. a kábelesek végtelenek:)

winnie - 2016. 06. 20. 09:10

john doe: “Talán lehetne minden héten 1 sorozatajánló, vagy valami poszt/fórum bármi hely, ahol lehetne egymásnak sorozatokat ajánlani. ”

igen, ez lesz. vagy általános. vagy mi jót láttál a héten, vagy hónapban.

a formát kitalálom, és jön mihamarabb.

winnie - 2016. 06. 20. 09:11

numudal: “Pl: aktuálisan legjobb futó sci-fik, örök legjobb többkamerás stb, Must see anime stb”

a másik olvasós posztnál válaszoltam ennek kapcsán: kell, kell, kell és kell, nagy hiányosság, de ez az, amit az időráfordításra való törekvéshiánya öl meg.

próbálok ezen változtatni, akarok, mert szerintem marha hasznos posztok, és még hasznosabbak a kommentek. mindenképp lesznek, csak nagyon időigényesek.

” 2, Szerintem simán mehetne egy ilyen “retro rovat””

vannak retrós kritikakategóriák, amiket vissza lehet nézni, ha használja valaki

http://www.sorozatjunkie.hu/category/kritikak/regiseg/ – ezt tavaly indítottam a nyári pangás miatt, de folytatni fogom.

a másik kettőn vannak frissebbek is, de általában régebbiek

http://www.sorozatjunkie.hu/category/kritikak/meltatlanul-hanyagolt/
http://www.sorozatjunkie.hu/category/kritikak/meltatlanul-elfeledett/

winnie - 2016. 06. 20. 09:14

deny: “Nehogy már kivegyétek a nézettséget!”

ezt ígérhetem, hogy nem lesz kivéve. viszont változás jön, mert thomas le fog pihenni, így mást fogunk keresni a helyére.

remélem ehhez ma megírom a posztot.

winnie - 2016. 06. 20. 09:19

stockes: “nem tudtok minden sorozatot követni, mindegyikről írni, de akkor meg több vendégblogger kéne.”

igen, ennek az az oka, hogy főleg a pilot a prioritás nálam, de mint írtam máshol: nem vagyok ellene az epizódkritikáknak, sőt, támogatom. heti 1-2 sorozatot mi is viszünk, de minden mást vendégíró tud csak megoldani.

viszont.

ezekhez nem fogunk keresni vendégbloggert, így marad az, hogy ha valakinek van kedve írni, akkor ír nekünk. ld. botond azt mondta, hogy ír house of cards-epizódkritikákat, és ezt teszi. ki is kerülnek.

ezt lehet, hogy ki kéne emelni, bármilyen írást szívesen fogadunk, nem kell bejelentkezni (bár az a biztos, ha valaki nem akar ütközni egy tervezett írással).

“Sajnos néhány kritikában irreális a pontozás, főleg negatív irányban. ”

ez csak akkor irreális, hanem értesz egyet, de… ezzel nem lehet mit tenni. szavakba öntve leírjuk, hogy miért szélsőséges a pont, de ha egyszer valami nagyon nem tetszik, akkor nem lenne korrekt 5/10-et adni. ld. leírtam, hogy az uncle buck azért 1,5 nálam, mert mike epps. kommentbe pedig leírtam, hogy egyébként ártalmatlan semmiség, de nekem kinyírta a csávó. de leírtam. mint ahogy a screamnél is leírtam, hogy tetszett a 2×01, de csak azért, mert elfogult vagyok. szóval hiszem, hogy törekszünk erre. vendégírásnál előfordul elszálltabb pontszám, de abba nem szólunk bele, meg azokat általában rajongók írják.

meg egyébként is, nálam ökölszabály, hogy a pont csak mankó, a lényeg a kritika soraiban rejlik.

winnie - 2016. 06. 20. 09:22

galocza: “1. több anglia/kanada/ausztrália lecsap/odavág/ilyesmi
és ha lehetséges, viszonylag frissiben, tekintve hogy ezeknél nagyon hamar esik a beszerzési források száma, gyakran 0-ra 8)”

ez is cél, ezen leszek.

de még jobban az európai témán, amit végre beindíthatunk talán.

winnie - 2016. 06. 20. 09:24

mordekai: “1. Én a “hét kérdése” posztokat érzem mostanában tök feleslegesnek. Biztos (?) jólesik a visszajelzés, de gyakran nagyon alibi kérdések vannak.”

a kérdések zömét tőletek kapom, de persze van kivétel. itt viszont engem nem a visszajelzés érdekel, hanem az, hogy ki mit gondol. és hátha mást is érdekel, hogy az olvasóknak mi a véleménye. némiképp feldobja azt, hogy egyébként csak a mi véleményünket olvashatja.

de próbálom a kérdéseket sem túlzásba vinni. nem olyan gyakoriak elvileg.

winnie - 2016. 06. 20. 09:25

lusty: “1) Szerintem nagyon hasznos lenne egy szinkronos premiernaptár összeállítása és folyamatos karbantartása. ”

oké. ezt megcsinálom ma vagy holnap.

winnie - 2016. 06. 20. 09:33

monya: ” A crowdfundingra tényleg jó volna, ha kicsit ráfeküdnétek, hátha megoldható lenne.”

volt már pár javaslat korábban, de ha mondtok konkrétumokat, hogy milyenre gondolnátok, akkor lehet, hogy tudnék jobb választ adni.

nem vagyok ellene, főleg, ha a blogon lehet javítani vele, vagy éppen a tartalmak számát növelni.

de mindig az jut eszembe, hogy ez csak egy nagyon szűk kört érintene, hiszen mégiscsak “mi” vagy azok, akik ingyen töltünk le, és sokan még a streamlehetőségekre sem szívesen áldoznak havi pénzt – amivel nincs is semmi baj. de persze ki tudja, lehet, hogy nem mindig gondolkodik így az ember. anno én is töltöttem az nfl-meccseket, de egy ideje kényelmi okokból előfizettem az nfl networkre, így bármi tudok nézni bármikor.

ami gond lehet, az a bevétel aspektus, ami lehet, hogy adózandó (macera…), a transzparencia kérdése (nyilván azon lennék, hogy lássa mindenki, mi hova kerül, de affene tudja, hogy megoldható-e)

ami szóba jött eddig

1. patreon (önkéntes)
2. paypal gomb (önkéntes)
3. nyilván lehetne kickstarterszerűség is (ilyet csinált már valaki itthon kontentgyártók közül?), vagyis megcélozni egy küszöböt, és csak akkor kerülne bárkinek is pénzbe, ha elérnék. de itt el nem tudom képzelni, hogy mennyire kéne belőni a dolgot. (ennek az az előnye, hogy egy összefogással biztos, hogy nagyon komolyan meg lehetne növelni a blog hasznosságát. a hátránya, hogy sosem voltam olyan, aki szeret másoktól kérni.)

Paladin - 2016. 06. 20. 09:53

Így jó, ahogy van.
(Hogy aztán nehogy az elégedett tömegek hallgatása miatt megváltozzon a kedvenc oldalam ;) ).

Silver-sama - 2016. 06. 20. 10:30

Szerintem nem kell kevesebb semmiből. Ami az embert nem érdekli, azt ne olvassa el.
Viszont, amiből lehetne több, az az Animés posztok ^^
Meg esetleg engem pl érdekelnének, ha ázsiai sorozatokról is írnátok. Japán, koreai, ilyesmi.

pixie - 2016. 06. 20. 10:34

a HoC-posztok népszerűek ennyivel a részek után? :O
Nehéz elhinni, de biztos így van. Szerintem itt pont, hogy jobb lett volna írni a kezdésről, ami alatt végig lehet kibeszélni, mint minden részről külön, ekkora csúszással.
Ettől függetlenül nekem mással nincs problémám, görgetek ha nem érdekel.
A régebbi, elfeledett, hanyagolt sorozatokról többet olvasni jó lenne, de nyilván ez kapacitásfüggő is.

dinnyemano - 2016. 06. 20. 11:31

a paypal DONATIONS gomb kihelyezése, nagyon egyszerű, csinálsz egy fiókot, megadod hozzá a számlaszámodat és beembeddeled.

Adóznod nem kell, mert önkéntes adományokról van szó.

Gondolom az osztozkodástól félsz:
Ahogy láttam az elmúlt években:
A Junkie is kb. a Pareto-elv szerint működik:
80% Winnie
20% többiek
bár ezt te tudod.
szerintem ezt meg tudjátok beszélni, emiatt
ne mondjatok be az adományainkról.
És gondolom lenne mire felhaszálni a pénzt, a blog fejlesztésbe, bármi.

PL. a Trakt.tv-n is folyamatosan kint van az adomány kérő banner, hogy Justinnak segítsünk sok leveleskelt venni, mert vega. :D Ez nem szégyen részetekről, mert nem kunyeráltok, csak megadjátok a lehetőséget a pénz beáramlásra. És ne alkalmi jelleggel, hanem legyen állandó doboz kiemelt helyen.

A junkie-k tudják, hogy mennyi melótok van benne.
Az más hogy streamre (még) nem fizetek elő, de már pl a zenéket már megveszem a google play-en. Szóval más is lehet így van vele. Úgy látom el is jött a divatos crowfunding kifejezés! :D

winnie - 2016. 06. 20. 11:40

” Viszont, amiből lehetne több, az az Animés posztok ^^”

jönnek csak én hülye tegnap elfelejtettem kirakni. meg kell szoknom, hogy vasárnap délután van a helyük fixen.

winnie - 2016. 06. 20. 11:42

pixie: “a HoC-posztok népszerűek ennyivel a részek után? :O”

azért is írtam, hogy nagyon nem lehet olykor előre látni, hogy mi “kelendő”. ráadásul ez konkrétan tudjuk is mérni, mert ugye bele kell klikkelni, szemben egy pilotkritikával, de látjuk, hogy miképp viszonyul a többi “klikkelős” kritikához.

“A régebbi, elfeledett, hanyagolt sorozatokról többet olvasni jó lenne, de nyilván ez kapacitásfüggő is.”

nagyon, nagyon jó lenne, a régiségekkel én jövök, mert rettenetes mennyiségű régi pilotom, 2-3. részem van, amiket nézek majd és írok, de a klasszikusok rovatunk egy idő után elfogyott, nem nagyon jön mostanság kritika oda. mi tudnánk írni, de nálunk általában az aktuális élvez elsőbbséget.

winnie - 2016. 06. 20. 11:45

dinnyemano: “Gondolom az osztozkodástól félsz:”

neeem:) attól nem félek, sőt. mint írtam, ha kapnánk így pénzt, akkor az nekem nem kéne, én nem akarok ilyesmin nyerészkedni. menne annak, aki segít, vagy írással (több kontent), vagy úgy, hogy hasznos blogfunkciókba öli az idejét (fejleszt, utólagos favágást végez, ami csakis időt igényel, semmi mást, stb.)

a lényeg, hogy rakhatunk ki, ezen nem múlik.

John Doe - 2016. 06. 20. 12:51

Azért a nézettségi posztokat ne akarjuk már mellőzni.

Tök jó hogy vannak, én azokat mindig végig nézem. Így lehet jól követni, mi mennyire van biztonságban. Inkább örüljünk, hogy összeszedik, nem nekünk kell.

Jó, vágom van akit nem érdekel, de szerintem azért többeket igen.

Sheera - 2016. 06. 20. 12:51

Téma szempontjából én jónak érzem a mostani arányokat, inkább tartalmi észrevételem lenne. Vannak olyan kritikák, amelyek valamennyire bemutatják az első bekezdésben a sorozatot, még akkor is, ha az nem egy pilotkritika. Ez számomra nagyon hasznos, hiszen ha nem nézem az adott sorozatot, akkor esetleg felkelti a figyelmemet és rákeresek, vagy rögtön tudom, hogy ez úgysem érdekel. Úgyhogy én azt javasolnám, hogy minden cikk – egyedül talán a heti rendszeres kritikákat leszámítva – ezzel kezdődjön. Persze nem kell szájbarágósnak lennie. Egy olyan mondat pl. hogy “XY még mindig egy szuper munkahelyi szitkom annak ellenére, hogy egy hajógyár nagyon furcsa helyszín erre a műfajra” már jól belövi, hogy miről is van szó. Ez egyébként a cikkek nagy részére már most is igaz, de néha elolvasom a főoldalon lévő spoilermentes részt és halvány segédfogalmam sincs arról, hogy most milyen kategóriájú sorozatról van szó.

Eny - 2016. 06. 20. 12:56

nekem abszolut bejon az oldal ugy ahogy van.
majdnem minden reggelt azzal kezdek,h felnezek ide,s elolvasom az ujonnan megjelent cikkeket, a hirek a kedvenceim.
pilotkritikakat is imadom,ha egyszer idom engedi mindegyiket elolvasom,meg akkor is,ha a listamon nincs rajta a sori,amirol pont irtok, sokszor meg eppen annak koszonhetoen kerul fel :)
epizodkritikak,evadzarok,a het idezete,moment of beauty,minden cikk jol jon..
igen,meg a nezettsegrol szolo is..sokaknak az is szamit.

amit meg szeretnek:
tobb europai(spanyol,angol,francia,stb),kanadai ,ausztral sorirol bar roviden info,mert lejegyzem a cimeket,s majd kesobb rakeresek..nagyon nem szeretnem kihagyni az igazan jokat.
igaz ezekrol is probaltok irni,amint idotok engedi. halas vagyok erte

zhaoman - 2016. 06. 20. 13:02

Sziasztok!

Az eddigi tartalom ok, fogyasztjuk a tartalmat, ahogy gyártjátok.

Az adatokat közlő posztok újrafelhasználása érdekében közölhetnétek az adatokat táblázatos formában (is), amire metaelemzéseket lehetne gyártani (már annak, aki akar), pl.: hét csalódása, hét epizódja, hét idézete stb. rovatok táblázatban közlése.Ha nektek ezek eleve táblázatban vannak, akkor csak linkelni kellene. Jöhetnének a nézettségi adatok is táblázatban, érdekes grafikonokat lehetne rajzolni.

A Kibeszélők oldalt újra lehetne gondolni. Én nem tudom, hogy egy sorozat kábeles, nem kábeles, nyári, őszi stb., nem is érdekel. Jellemzően CTRF+F-fel keresek. Lehetnének a sorozatok és évadok ABC sorrendben, így könnyebben lehetne keresni. Ha idő és energia van rá, akkor táblázatos forma (sorozatcím, ország, évad, évadnyitó, évadzáró, vonatkozó címke linkje)

Snoopyzit30 - 2016. 06. 20. 13:16

@dinnyemano: “Úgy látom el is jött a divatos crowfunding kifejezés! :D”

Én crowdfundingból írom a diplomamunkámat, de nem is ezért használtam ezt a kifejezést, hanem mert egyszerűen nincs rá normális magyar fordítás. Ha azt mondom, hogy közösségi finanszírozás, akkor mindenki valami EU-s alapra gondol, ettől frászt kapok.

Egyébként attól, hogy valami önkéntes adomány még nem adómentes. M.o.-on még nincs ez normálisan leszabályozva, a minisztériumoktól csak ilyen blabla leveleket kaptam, fogalmuk nincs az egészről.

@winnie: szerintem is igaza van @dinnyemano-nak abban, hogy ez állandó legyen és ne projekt jellegű. Ha 10 ezer forint jön be, akkor azzal kezdetek valamit, ha meg 300 ezer akkor meg azzal. Fejlesztésre mindig van lehetőség, majd eldöntitek, hogy mire költitek. Én sem fizetek elő Netflix-re meg HBO Go-ra, de nektek adományoznék. Ez nem összekeverendő az adakozással! El kell tudni fogadni a támogatást! :-)

human - 2016. 06. 20. 13:38

“a paypal DONATIONS gomb kihelyezése, nagyon egyszerű, csinálsz egy fiókot, megadod hozzá a számlaszámodat és beembeddeled.

Adóznod nem kell, mert önkéntes adományokról van szó.”

ezt egy könyvelő mondta? plusz a paypal adomány inkább egyszeri dologra jó, nem pedig folyamatos támogatás. legalábbis akiket én ismerek és kitették azok teljesen erre jutottak.

Denisa - 2016. 06. 20. 14:52

Sziasztok!
Ami tetszik:
A pilot és epizód kritikák, valamint a tartalmi kritikák. Az előre jelzések szintén.
Amit hiányolok:
Az előrejelzések közül sok sorozatnak nincs önálló ismertetője.
Amit szeretnék:
Retró!!!!!
Régi amerikai, brit, német, magyar stb sorozatok ismertetője, akár elérhetőséggel is. Nagyon sok jó sorozat volt anno, ma már szűkült a választék a típus sorozatokra – szerintem.

Ami kevésbé tetszik:
Nézettségek.
Realty showk. Néhány ki van emelve, persze véletlen sem azok amiket nézek (szakács) és nem folyamatos, így a közepéből van egy – két rész bemutatva.

szerintem - 2016. 06. 20. 14:53

tartalmilag szerintem teljesen rendben van az oldal. ami nem erdekel, azt siman lapozom.
az, hogy melyik sorozatrol van heti vagy egesz evados kibeszelo, nyilvan azon mulik, hogy van-e igeny ra az olvasok reszerol (peldaul a game of thrones nagyon porog, a peaky blinders kibeszelo meg nem annyira), es nyilvan azon is mulik, hogy nektek van-e idotok nezni es irni rola. nekem annyira nem jonnek be a vendegirasok, vannak jok is koztuk egyebkent, de nem mindig.
a reality-knel azert van meglove az ember, mert minden epizod vegen tortenik valami, amit meg lehet beszelni, eleg nehez rola csak a kommentekben irni egy teljes evados kritika alatt. ugyanakkor lehetseges, hogy ennek ellenere mondjuk nem jon ossze 15-20 kommentnel tobb egy reszhez, ami alapjan ugy tunhet, hogy nem eleg nezett. nehez megmondani, hogy mi a jobb.

BB - 2016. 06. 20. 15:05

Szerintem a ha-nem-érdekel-átugrom posztok pont elfogadható arányban vannak jelen ezen a blogon. Nyilván, ha sokat kellene átugranom, akkor nem olvasnám.
Ami sz.sz. engem nem érdekel, az a realityk (ha szigorúan definiálom, akkor nem is sorozatok abban az értelemben, ahogy itt a sorozatokról beszélünk).
Amit minden esetben át szoktam ugrani, azok a hírhétfő típusú posztok. Ezt nem azért, mert nem érdekel tartalmilag, hanem azért, mert valahogy a struktúrája nekem nem jön be, próbáltok neki valami állandóságot adni, de sokszor a lényeg – azaz ami az olvasót érdekelheti belőle – valahogy elsikkad.

Balumedve - 2016. 06. 20. 17:20

1) Én egy kicsit hiányolom a Limitált Szériát. Igen, tudom, hogy van másik (hivatalos) hely, ahol meg lehet találni, de örülnék, ha egy helyen megtalálnék minden sorozatokkal kapcsolatos dolgot, itt!
2) Egyszer volt egy poszt, ami nagyon tetszett, és eszméletlenül hasznosnak találtam. Össze volt benne széve egy rakat készülő és érkező kábeles és stream-szolgáltatós sorozat. Hogy ki írta, arra már nem emlékszem, de tényleg nagyon okos húzás volt egy helyre összegyűjteni őket. Igaz, hogy rendszeresen értesülünk ezekről a projektekről, ha máshol nem a délelőtti videókban biztosan. Sajnos az előbb említett platformokon nincs upfronts.

wellwellwell - 2016. 06. 20. 17:43

Az mindenkepp jo lenne ha a netflix, amazon stb streamerek sorozatpremje utanegy-ket nappal kibeszelos poszt lenne. Enmindig fullra leporgetem ojet par nap alatt es friss elnenykent beszelnek roluk. Pl bloodline, hoc (el se olvastam a reszenkenti kritikakat…) vagy most az oitnb.
Es tenyleg kene szabad forum mert qwara nyomaszto h csomo iras ugy kezdodik h itt ne spoilerezzetek meg ne konteozzatok…

torjack - 2016. 06. 20. 17:47

Tartalmi dolgokba én variálnék, úgyis arról írtok, amit láttatok, amiről van írnivaló. Meg amire van idő. Meg amire van igény. Hírblokk is oké (bár nyilván sokszor nem eléggé aktuális a külföldi oldalakhoz képest, de aki azokat nem olvassa, annak nem probléma).

Ami meg nem érdekel átgörgetem.

casi - 2016. 06. 20. 17:51

Engem pl a nézettségi adatok egyáltalán nem érdekelnek, de csak túlpörgetek rajtuk.
Spanyol sorozatokról lehetne több írás. Most egyedül talán az El ministerio del tiemporól volt valami, pedig biztos, hogy van más sorozat is.
Csatlakozom az előttem szólókhoz, jó lenne, ha lenne külön kibeszélő a részekhez, nem feltétlenül kritikával, csak úgy, hogy lehessen beszélni róla.
Ahogy már a másik posztban is írtam, jó lenne, ha azoknál a sorozatoknál, ahol nagy a spoilerveszély, oda nem spoileres képet tennétek ki. Tudom, hogy ez nehéz, de pl

SPOILER

Ha nem tudtam volna nagyjából, hogy mi történt a GOT-ban, akkor most lelőttétek volna nekem a poént.

SPOILER VÉGE

Zem - 2016. 06. 20. 18:49

Én is nagyjából arra gondoltam, mint nedewya, csak kicsit összecsaptam, mert sürgősen sorozatot kellett néznem. :D

winnie - 2016. 06. 21. 08:05

Sheera: “Vannak olyan kritikák, amelyek valamennyire bemutatják az első bekezdésben a sorozatot, még akkor is, ha az nem egy pilotkritika. Ez számomra nagyon hasznos, hiszen ha nem nézem az adott sorozatot,”

igen, van, hogy évadnyitónál vagy 2. kritikánál megteszem, de mindig szerintem elég repetitív lenne, ráadásul az első bekezdés az, ami legtöbbet jelentheti az olvasó megfogása szempontjából, és lehet, hogy ha ez mindig alapsztori lenne, akkor a sorozatot hallomásból ismerőt nem fogná meg a poszt.

winnie - 2016. 06. 21. 08:08

Balumedve:

“1) Én egy kicsit hiányolom a Limitált Szériát. Igen, tudom, hogy van másik (hivatalos) hely, ahol meg lehet találni, de örülnék, ha egy helyen megtalálnék minden sorozatokkal kapcsolatos dolgot, itt!”

ez elvileg cyclo asztala, őt kell megkérdezni, de szerintem nem mindig van ideje rá, plusz lehet, hogy ez koncepció, hogy egy idő után saját helyre került.

“2) Egyszer volt egy poszt, ami nagyon tetszett, és eszméletlenül hasznosnak találtam. Össze volt benne széve egy rakat készülő és érkező kábeles és stream-szolgáltatós sorozat. ”

melyikre gondolsz? cyclo írt egy év eleji legjobban várt sorozatos posztot. arra vagy másikra?

winnie - 2016. 06. 21. 08:11

wellwellwell: “Az mindenkepp jo lenne ha a netflix, amazon stb streamerek sorozatpremje utanegy-ket nappal kibeszelos poszt lenne.”

mármint a premierkritika mellett egy “szabad” poszt?

“Es tenyleg kene szabad forum mert qwara nyomaszto h csomo iras ugy kezdodik h itt ne spoilerezzetek meg ne konteozzatok…”

értelek, de ezek annyira speciális dolgok, hogy ez tűnik jobb megoldásnak, mert a darálós sorozatok esetében tényleg mindenhol bele lehet futni spoilerbe, és legalább mi így védhetjük ezt. persze szerintem át fogunk állni a gyors megnézésre és gyors évadkritikára, és akkor nem lesz gond.

winnie - 2016. 06. 21. 08:13

casi: “Ha nem tudtam volna nagyjából, hogy mi történt a GOT-ban, akkor most lelőttétek volna nekem a poént. ”

ez mindig cél, de melyikre gondolsz? próbálunk odafigyelni. az valóban előfordulhat, hogy ha egyszerre van a kinti és hazai tévés sugárzás, akkor “nem vagyunk tekintettel” (nem erről van szó, de akkor szabadnak érzünk mindent) a darálókra.

“Spanyol sorozatokról lehetne több írás. Most egyedül talán az El ministerio del tiemporól volt valami, pedig biztos, hogy van más sorozat is.”

korábbiakról volt 3-4-ről, és jön a gran hotel is. a ministerioról épp én írtam, mert új volt (azóta sem, sajnos), de egyébként a spanyolok nálam nagyon hátul vannak a nézősök között, mert hosszúak az epizódjaik, így spanyol írás elvileg csak vendégtől jöhet. viszont, ha jön, akkor persze kirakjuk.

Balumedve - 2016. 06. 21. 09:35

Winnie:
Igen, azt hiszem cyclo írta. Volt benne egy csomó sorozat, premier dátummal, egy rövid leírással és előzetessel. jah, és egyetlen egy országos sorozat sem volt feltöntetve, ha jól emlékszem. A linket sajnos nem tudom elküldeni, mert nem találom a cikket.
Nyilván, nem várnám el, hogy havi rendszerességgel legyen ilyen poszt, mert felesleges lenne, de ha már évi kétszer lenne, annak örülnék. Bőven van annyi újdonság.

CyClotroniC - 2016. 06. 21. 10:10

Balumedve:

Kábeles/Streames összefoglaló: Jaja, azt én írtam. Pusztán úgy indult, hogy össze akartam szedni, hogy mik jöhetnek idén, aztán hamar átfordult abba, hogy akár egy ajánlós tabló is lehet belőle. Van benne persze így némi egyéni szelekció, meg előfordulhat olyan is, hogy random érkezik sorozat, amit senki sem várt, de talán így is hasznos. Félévente szerintem jól jön egy ilyen, lehet nyáron csinálok egy updatelt verziót a második félévre majd. (azóta azért van több infó, premierdátum, vagy akár sorozatterv is)

Podcast: Na ez egy számunkra kínosabb terep, mert hiába igyekszünk találni neki bármilyen rendszert, mindig beletörik a bicskánk, pedig ezt alapvetően fontosnak tartanám. Ha van idő vágni, egyszerre több adást is meg tudnék csinálni, viszont nem akarunk annyira előre rögzíteni dolgokat, mert akkor hol az aktualitás. Aztán ha valami kicsúszik abból az egy/másfél hetes késésből, amit még előrevennél, hogy pótold, akkor utána már tényleg nehéz arra osztani az időt. Most az a hülye helyzet állt elő például, hogy van egy vágatlan Game of Thrones adásunk, amit 3 epizód után vettünk fel és még nincs kirakva, pusztán azért mert nem volt mostanában időm. Szerencsére viszont zömben a szezonra vonatkozó találgatások, elvárások, így működhet érdekességként a finálé mellé is majd, amolyan mi jött be és miben lőttünk mellé alapon. Szóval jelenleg szervezetlenség, időhiány és persze némi lustaságnak is köszönhető a rendszertelenség, de mindenképpen akarunk majd ezzel kezdeni valamit.

Az itteni kihírezésük – mivel ritkán hozott párbeszédet magával az adással kapcsolatban – kétes volt számomra, hogy érdemes-e, pusztán azért, mert gondoltam hátha elég az egyéb platform, ha már úgyis megtalálta az a pár ember az adást, akit érdekelt. De ha van rá igény, persze folytathatjuk a postokat is, ha jön új kontent.

goodjohnwin - 2016. 06. 21. 16:50

Nekem a reality-k és a tehetségkutatók olyan dolgok, amikről nem itt akarnék olvasni. Amazing Race, X-faktor, Survivor, Masterchef – szerintem ezek nem sorozatok, hanem más műfajú tévéműsorok, ez pedig egy sorozatos blog.

De görgetek, semmi probléma :)

winnie - 2016. 06. 23. 12:26

goodjohnwin: anno a heti rendszeresség volt számunkra a lényeg, és ha rosszmájú akarok lenni, akkor a realityellenesek mantráját hajtogatva azt mondhatom, hogy azok is ugyanúgy szkripteltek, mint minden sorozat, szóval:)

de igazából a warez megjelenéseket követjük le, és azoknak is van felületük ott, akkor itt is, de tényleg csak visszafogottan. megjegyzem, a sorozatra legjobban hasonlító pankrációról nem írunk, pedig ott történet, párbeszédek és storyline-ok is vannak, mind előre megírva, csavarokkal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz