login |

Bedőltek a Divergent-filmek, jöhet a tévésorozat?

2016. 07. 26. 18:11 - Írta: winnie

28 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek, mozifilm,

Ez még nem hivatalos, csak sajtóinfó (a Variety-től), de elég konkrétnak tűnik. És nem is annyira a jelenség meglepő, hiszen láttuk, hogy a Divergent-filmek bevételei hogy csökkentek (kellett nekik is szétszedniük a harmadik könyvet két részre!), hanem a következmény.

Szerintem most kerülni fogom az ismertetőt az itthon A beavatott-sorozatként ismert szériáról, majd ha minden hivatalossá válik, akkor részletesen írok a művekről, a közlendő a következő: nem kerül moziba jövőre a tervezett 4. mozifilm, a The Divergent Series: Ascendant, hanem csak tévében mutatnák be. És (itt a lényeg) az egy tévésorozatot vezetne fel.

divergent_series_allegiant

A Shailene Woodley és Theo James főszereplésével készült, posztapokaliptikus világban játszódó történet eleinte még siker volt, még ha nem is Hunger Games-méretű, de utána megzuhantak a bevételek – mint látható, a címmel is nehezen jutottak dűlőre:

  • Divergent (A beavatott) – bevétel (USA + világ többi része): 151M + 138M dollár (költségvetés: 85M dollár)
  • The Divergent Series: Insurgent (A beavatott-sorozat: A lázadó) – bevétel (USA + világ többi része): 130M + 167M dollár (költségvetés: 110M dollár)
  • The Divergent Series: Allegiant (A Beavatott-sorozat: A hűséges) – bevétel (USA + világ többi része): 66M + 113M dollár (költségvetés: 110M dollár)
  • The Divergent Series: Ascendant – ??? (költségvetés: <10M dollár??)

A tippelt költségvetést csak én írtam be, de ha valóban tévéfilm lesz, akkor nyilván tizedannyiból kell készülnie, és nem az eddigi színészek főszereplésével. Egyrészt azért, mert nem futná rájuk, másrészt pedig azért, mert így a film nem a lezáró epizód szerepét töltené be, hanem egy új szereplőgárdát vezetne fel. A cél azért mindenképp a régi arcok visszahozása lenne.

De, egyelőre sem csatorna, sem forgatási időpont nincs (a mozifilmet nyáron kezdték volna készíteni Atlanta-ban), és a színészekkel sem szerződtek le, csak annyi tűnik biztosnak, hogy a rendező Lee Toland Krieger lesz, akivel jelenleg is tart a koncepció újragondolása.

Ja, ez volt a 4. film előzetes plakátja. Ajánlom figyelembe a szlogent:

divergent_series_ascendant_xlg

28 hozzászólás Ne habozz!

Rammsch31n - 2016. 07. 26. 18:20

Kéretik elképzelni Michael Scott-tól (Office)… a No God, Please no részletet… ez a tömör véleményem.

Az oké, hogy a moziban a tinik vevők erre a young adult kliséhalmazra…(én csak a posztapokaliptkus mivoltuk miatt szenvedtem végig) :D De sorozatban is? Szerintem totál fölösleges, de majd elöntik… annyira nincs sok ebben a világban, hogy még ez is kelljen a filmek mellé.

Adamzget2 - 2016. 07. 26. 18:26

Egyébként én azt nem értem, lehet ez egy bonyolultabb procedúra mint gondolom, de az első részt is úgymond nulláról csinálták meg, akkor az utolsó részt már miért nem tudják megcsinálni? És hova lett az a sok millió dollár amit az első két rész bevétele hozott?

human - 2016. 07. 26. 18:26

Rammsch31n: wha? rengeteg tinisorozat él és virul jelenleg is. ez meg pont azért megy tévére, mert moziban nem voltak rá vevők (meg mert a stúdió elbaszta, utólag elismerték h elsiették).

human - 2016. 07. 26. 18:27

Adamzget2: már a második rész bevétele is necces, ha a készítési költséghez hozzádobjuk a reklámot. nem 100 milla hasznot hozott.

Rammsch31n - 2016. 07. 26. 18:28

Hát akkor viruljon…(én úgy is kimaradok belőle) :D De szerintem a rókabőr tipikus esete…

winnie - 2016. 07. 26. 18:29

Rammsch31n: ezt nem értem. nézed a filmeket, nem tetszenek és az a baj, vagy nem nézed őket, és akkor nem tudod, hogy milyenek? ez olyan dolog, amiből nehéz jól kijönni. én próbálom nézni őket, nem nagyon vagyok elégedett, de várom, hogy jöjjön minél több, hátha akad egy-két igazán jó, ahol nem csak az első rész sikerül jól.

de az, hogy egy filmben fiatalok a szereplők és nem idősek, nem hiszem, hogy akkora baj lenne, sőt, sokkal izgalmasabb fiatalokkal, kiforratlan jellemekkel készíteni ilyen zsánerműfajokat.

én mondjuk nem a konkrét filmek (mondom, azok javarészt nem lettek túl jók), hanem a műfaj iránt vagyok elfogult, az például biztos, hogy egy divergentet (ami dettó nem volt túl jó) előzetesen ezerszer inkább megnéznék, mint egy képregényfilmet, de csakis a történet alapján. alapból sokkal érdekesebbnek tűnik egy saját szabályokkal megalapozott, felfedezésre váró posztapokalitikus vagy disztopikus világ, mint egy, amiben “vannak szuperhősök” és olykor egymás, máskor pedig gonoszok ellen harcolnak.

(és igen, ebből kiderül, hogy a koncepciókra bukok, em a karakterekre, amikben például a képregényfilmes műfaj erősebb lehet.)

ntsc - 2016. 07. 26. 18:37

Ha kezdetektől franchise-nak van tervezve egy dolog, akkor nem több filmre vagy az egész projektre szerződteti a színészeket?
Mondjuk meg tudom érteni, hogy az emberek beleuntak a szériába. Vontatott agyatlan vergődés. Straight to dvd.
Soha nem fogom megérteni, ha a cgi-ra el tudnak költeni több tíz milliót, miért van egyre több filmmel kapcsolatban az az érzésem, hogy a kreatív stábon megy a spórolás.

winnie - 2016. 07. 26. 18:39

Adamzget2: a filmkészítés a profitról szól, amiben nincs benne a siker lehetősége, ahelyett forgatnak mást. ami korábban siker volt, annak a bevételéből nem kell fedezni a veszteségeket, annak örülni kell:)

winnie - 2016. 07. 26. 18:40

ntsc: szerződtették a színészeket, de nem a tévéfilmre. ahhoz új szerződés kell, gondolom.

winnie - 2016. 07. 26. 18:47

human: annyira nincs túl sok tinisorozat, vagyis… a múltkor keseregtem, hogy a pure családi és pure tinidráma nagyon ritkás, még most is, a nagy túlkínálatban. virágozni meg pláne nem virágzik annyira.

zsánersorozatban próbálkoznak ugyan, de mintha a tinikből húszasok lettek volna, és mentek volna képregénysorozatokba.

energy - 2016. 07. 26. 18:53

Nekem már az első sem tetszett, kizárt, hogy érdekelne a sorozat. Ironikus a szlogen.

sinyster - 2016. 07. 26. 18:59

Nekem se nagy kedvenc, sőt mindegyik részét egy esti filmezés-bambulás keretén belül tekintettem meg. De azért az bosszantó, hogy három filmet megnézek, és pont a finálénál húzzák le a rolót…

agika88 - 2016. 07. 26. 19:08

what? hát ez remek. lehet nem kellett volna annyi pénzt elkölteni a látványra, hanem a könyvek mondandóját kellett volna beemelni a filmbe. talán többen nézték volna meg, ha nem megy át az egész teljesen agyatlanságba. a könyvsorozat a kedvenceim közé tartozott, amikor kijött, de az utolsó két film szerintem is pocsék volt. és erre nem fogom látni a megszokott színészekkel a végét, ha már elszenvedtem magam idáig.. pedig a végére még jó is lehetett volna..
sorozatban meg a francnak se kell. :D arra ott van the 100 ami elég jó poszt-apokaliptikus világban játszódik és annál jobb úgyse nagyon lesz szerintem mostanság a témában. vagy igazi fantasy rajongóknak ott a shannara.

Deny - 2016. 07. 26. 19:42

Volt már ilyen, hogy egy ilyen movie franchise-t kvázi “elkaszálnak”? Tudtok példákat? Tudom, hogy nem jó szó a kasza, hiszen lesz befejezés, de értitek…

energy - 2016. 07. 26. 19:57

Én sok egy filmes kaszáról tudok, aminek könyv az alapja:
Csontváros
Lenyűgöző teremtmények
Vámpírakadémia
Percy Jackson 2 filmet élt meg. Ott is volt valami sorozatos hír:http://www.newseveryday.com/articles/36353/20160408/percy-jackson-3-news-update-third-installment-called-favor-tv.htm
Narniával nem tudom mi van.
Végjáték Nem tudom terveztek-e többet.

sehrezad - 2016. 07. 26. 21:47

energy:
+ Eragon

Deny - 2016. 07. 26. 22:06

energy, sehrezad: Köszi mindkettőtöknek :)

Éva - 2016. 07. 26. 23:36

Ez annyira béna.
Azt az egy részt igazán megcsinálhatták volna már, az első rész nem sok pénzből nagyon jó lett, színészileg, sztori és cinematography szempontjából is.
Nem tudom, mit várnak egyébként, annyira azért nem volt rossz a pénz, főleg világszerte. Most meg mehet az egész franchise a maga befejezetlenségével a süllyesztőbe, főleg, ha a tévéfilmben más színészek lesznek.

energy - 2016. 07. 27. 00:39

A neveletlen hercegnő
Egy boltkóros naplója
Tintaszív
Ébredő sötétség
Szikraváros
A negyedik

FrNo - 2016. 07. 27. 03:19

Szegény ember éhezők viadala.

human - 2016. 07. 27. 03:53

winnie: ami főleg tiniknek és fiataloknak szól azt tinisorozatoztam le. a divergentben sem 14 évesek vannak, ahogy a the 100-ban sem pl. a kettőből az egyik jó is, az ami tévében fut, szóval egyáltalán nem derogálón használtam a tinisorozat jelzőt, mielőtt valaki félreérti.

human - 2016. 07. 27. 03:55

“Az első rész nem sok pénzből nagyon jó lett, színészileg, sztori és cinematography szempontjából is.”

ezt ne. mármint nézz tényleg szépen fényképezett jól megírt filmet, és utána nézz meg egy Divergent első részt. Utóbbi szórakoztatóbb lehet egy There Will Be Bloodnál, de a felsoroltakat nem lehet rámondani.

Éva - 2016. 07. 27. 07:21

@human
Ízlés dolgában szükségtelen oktatnod, mindössze arra utaltam, hogy a költségvetéshez képest ügyesen megcsinált, fiataloknak szóló film lett – pláne, ha a folytatásokat nézzük.
Ezek a filmek mind ugyanarról szólnak, nyilván nem a világ legmekapóbb sztorijai, de a filmes szakmában mindig lehet valamihez jól és rosszul hozzányúlni, a célközönségtől függetlenül.

winnie - 2016. 07. 27. 10:19

“Én sok egy filmes kaszáról tudok, aminek könyv az alapja:”

ne keverjük a dolgokat. a kasza az, ha valamit konkrétan terveznek, majd visszakoznak. nyilván rengeteg filmből akarnak sorozatot készíteni, és ezek 90%-a nem valósul meg. napestig lehetne sorolni a címeket.

az viszont nagyon ritka, hogy ilyesmi történjen. a narnia 2. része volt hasonló a stúdióváltásokkal, de az, hogy nem lett narnia 4, már nem az, mert az simán nem lett folytatva, mondhatni nem lett berendelve a folytatás. a divergent esetében viszont be volt rendelve a 4. film (számoltak vele, volt dátum, költségvetés, szerződés), de visszamondták, ami kvázi példa nélküli.

Geza Kovacs - 2016. 07. 27. 10:55

Az elsô nem volt olyan rossz, és amúgy is csak Shailene Woodley miatt néztem az egészet leginkább ;-D Ha ö marad, jöhet a sorozat.

Mark Bolt - 2016. 07. 27. 22:14

A Divergenttel az a baj, hogy egyszerűen nem egy felnőtt ember agya van belőve célközönségnek, hanem mittudomén a 12-18 éves korosztály, és ezért például számomra fogyaszthatatlan. Az 1. rész még elment a kiképzéses sztorival, de utána mélyrepülés, egyszerűen túl egyszerű és buta filmek ezek. Vagy más megközelítésben mesefilm gyerekeknek. Ilyen egyébként tipikusan a Shannara is. Azt is én úgy nézném, mert tetszik az az Univerzum amiben játszódik, meg a leányzó a Faun labirintusából, de egyszerűen kiidegel az egyszerűségével és a hülyeségeivel. Ha lesz belőle sorozat biztos belekezdek, aztán valszeg a 3. epizód után káromkodva kikapcsolom, és soha többet nem töltöm le. :D

Ginevra - 2016. 07. 28. 11:04

winnie: nem ez tortent anno az Arany iranytuvel is? Vagy annak csak nem rendeltek be a folytatasat? (Nekem ugy remlik, hogy kaszaltak, de lehet rosszul, nem most volt mar….)

mSO - 2017. 08. 06. 13:22

Ginevra: na igen, azért is kár. Nem épp a könyv minősége, de jó volt a film, így önmagában viszont nagyon suta maradt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz