login |

Javasolj hét kérdését!

2016. 09. 19. 15:58 - Írta: winnie

30 hozzászólás | kategória: a hét kérdése, szolgálati közlemény

Még véletlenül sincs szó arról, hogy kifutottunk volna a hét kérdéseiből, bőven van bekészítve, de gondoltam, hátha akad nektek jobb javaslatotok a rovatba, hátha vannak olyan dolgok, amiket szívesen megkérdeznétek a többi olvasótól, mert érdekes lehet a rá adott válasz. Szóval: javasoljatok hét kérdését!

30 hozzászólás Ne habozz!

Rezsidémon - 2016. 09. 19. 16:03

“Nektek is mindig beragad a kommentetek?”

Csiki - 2016. 09. 19. 16:08

Mi az a sorozat, amit mar evezredek ota tervezel megnezni, de valamiert mindig elodazod inkabb?

Eva - 2016. 09. 19. 16:08

Mindenkinek van egy, amelyiket muszáj volt darálni, vagy újra meg újra megnézni, valami sori, ami berántotta és benne ragadt.

“Te melyik sorozattal lettél junkie?”

CyClotroniC - 2016. 09. 19. 16:22

A “desert island movie” klasszikus mintájára egy olyan jöhetne, hogy melyik lenne az az egyetlen egy sorozatepizód, amit egy lakatlan szigetre magaddal vinnél és a végtelenségig tudnád nézni és miért?

Meg úgy alapvetően ritkán van kifejezetten epizódos kérdés, de például az is érdekelne, hogy van-e olyan, hogy valaki egy sorozatot nem kedvel vagy maximum csak közepesnek tartja, de egy konkrét epizódjáért teljesen odavan.

Mom - 2016. 09. 19. 17:22

Melyikbe preferálod inkább?
– A limitált sorozatokat, vagy gyors kaszákat, amik csak 1-2 évados “kötöttség”?
-Vagy minél hosszabb, annál jobb, hosszú távú bérlőket keresel? (bár ez kicsit spekuláns)

heidfeld - 2016. 09. 19. 17:36

Melyik az a sorozat, amit már nagyon kaszálni szeretnél, mégsem tudod megtenni?

szerintem - 2016. 09. 19. 17:40

engem mindig is az erdekelt legjobban, hogy atlag napi mennyi idot toltenek masok sorozatnezessel. dobbenetes neha, hogy ki mennyi sorit meg tud nezni, en meg folyton le vagyok maradva pedig mindig azt hittem, hogy nagyon sok idot szanok erre a hobbira.

Balumedve - 2016. 09. 19. 18:26

Ez a kérdés inkább a hardcore sorozatnézőkhöz szól, akik éves szinten 20-nál több sorozatot követnek.

Hogyan oldjátok meg, hogy minden évadkezdésnél képben legyetek az előző évadok történéseivel?

Nálam elég gyakran előfordul, hogy az újabb évadból meg kell néznem 3-4 részt is, mire minden jelentősebb történés eszembe jut, az előző évadokból. Sajnos, rövid recap videó sem készül minden sorozathoz.

jessm - 2016. 09. 19. 18:29

Melyik az a sorozat téma, ami ha szerepel pilot vagy sorozat szövegében biztos belenézel legalább egy rész erejéig? pl orvosok, nyomozós stb…

Nem tudom , hogy volt-e , én azt hiszem filmmel volt. Melyik az a könyv amit megnéznél sorozatban ( akkor is ha esetleg már feldolgozták, de esetleg nem jött be annyira vagy esetleg megnéznél egy új feldolgozást)?

Melyik a legjobb könyv adaptáció számodra , ami az általad kedvelt könyvet visszaadja , még ha nem is hű teljesen könyvhöz? Lehet bármilyen műfaj, bármmilyen országból .

jessm - 2016. 09. 19. 18:34

Ja volt olyan, hogy esetleg, hogy meg tudtad , hogy a sorozat könyv alapján készült és megnézted az könyvet? Ha igen érdekes volt, jó vagy csalódás volt?

Batistuta - 2016. 09. 19. 18:35

@Balumedve

ez jó kérdés, rögtön meg is válaszolom :)

redditen volt egy jó kis app elérés (sajnos ma már nem megy), amely lényege az volt, hogy különböző linkekben meghívott adott sorozatokhoz összefoglalókat a világhálóról (youtube stb…) és így könnyen lehetett szűrni, okosodni visszamenőleg.

Netflix saját gyártásában mindig lehet találni előző évados recapokat.

Az én módszerem az, hogy évad felénél visszakeresem az összes promót, sneak peaket, lementem őket és lesz egy kis backupom az évadról.

Vagy ha nagyon gyorsan kell valami, akkor tvshowtime app és elolvasom mit tartalmazott a rész :)

nargli - 2016. 09. 19. 18:46

jessm: én most a Poldarkkal vagyok így, a sorozat miatt kezdtem olvasni a könyvet (illetve könyveket, mert 12 van), és totál berántott. Most olvasom a 2. könyvet, miközben a sorozat már a 3-4. könyvet dolgozza föl. Szóval kicsit föl kell gyorsulnom, hogy beérjem a sorozatot, mert ha így haladok, életem hátralévő részét Poldark nézéssel/olvasással fogom tölteni. Ami persze nem rossz kilátás, de azért van más is a világon. :D

Enzo - 2016. 09. 19. 19:17

Melyik sorozat volt rád annyira nagy hatással, hogy (akár többször is) azzal álmodtál?

Silver-sama - 2016. 09. 19. 19:21

“Nektek is mindig beragad a kommentetek?”
XDDDD Jah ._.

Az én kérdésem: Meg lehet bocsájtani egy sorozatnak az előző évados “bűneit”? Illetve mennyire vagy kritikus az újabb évad nézése közben?

Rubber Duck - 2016. 09. 19. 19:46

– Mi volt a legjobb, legemlékezetesebb J E L E N E T, amit sorozatban láttál, amit akár gondolkodás nélkül fel tudsz idézni magadban?

Szerintem ez azért lehet érdekes, mert nem biztos, hogy a legjobbnak tartott soriból maradt meg a legemlékezetesebb jelenet

Delilah - 2016. 09. 19. 20:05

@Balumedve ez rohadt jó:)), engem is érdekel, főleg olyan kábelesek esetében, amik akár egy évig is pihennek, szinte mindig elveszítem a fonalat…

Én arra lennék kiváncsi, hogy az emberek megtartják-e a sorozataikat, ha letöltik? Ha igen melyikeket, vagy milyen minőségben? (Megveszik-e pl DVD-n Blu-rayen stb.?) Esetleg teljesen felesleges és inkább nézik online (legális v nem), egyáltalán mennyire számít a junkieknak egy sorozat képi minősége?

Vielon - 2016. 09. 19. 20:09

Hirtelen több is eszembe jutott, amivel kapcsolatban szívesen olvasnám a többiek véleményét / tapasztalatait :)

– Melyik volt számodra az eddigi legbosszantóbb sorozatfinálé, és miért?
– Ki minden idők legidegesítőbb (kivételesen nem jó értelemben) sorozatkaraktere?
– Melyik volt az az írói húzás egy sorozatban, amivel nagyon nem értettél egyet? (karakterhalál, visszatért karakter, történetvezetés, bármi miatt)
– Ki a kedvenc mellékszereplőd, akinek akár saját sorozatot is adnál?
– Melyik az a sorozat, amiből akár még sok év távlatából is, de rendszeresen idézel / hivatkozol rá?

Ha valamelyik már volt korábban, bocsi :)

heidfeld - 2016. 09. 19. 20:39

Vielon: Impastor két idióta nyomozója külön sorozatot érdemelne.
Nyughatatlan Jordan: Konkrétan azért hagytam abba, mert Lilly felesége lett az ügyésznek, akivel túszok voltak.. A nyomozó meg koppant.. Pedig jó sori volt, de az élet rövid, az eszméletlen hülyeségekre meg nem vagyok kíváncsi…

Roxi - 2016. 09. 19. 20:40

Tettél-e valaha ,valami szokatlant egy sorozat miatt?

Pl. sorozathősről nevezted el a gyerekedet,elutaztál egy forgatási helyszínre stb.

Adam Taylor - 2016. 09. 19. 20:45

– Mikor dőlt el nálad a mozi/sorozat párbaj, ha eldőlt egyáltalán?
– Milyen bejegyzésekért jársz az oldalra leginkább? kritika/hírek/promók stb.
– Melyik volt a legmeghatározóbb, sorozatjunkie-hoz kötődő élményed? (akár egy sorozat, ami alapjaiban változtatott meg és itt akadtál rá, barátság ami itt kötődött, vagy akár egy randi, amin egy junkie-s téma törte meg a jeget

Bocs ha valamelyik vagy hasonló már volt.

Dhomasson - 2016. 09. 19. 21:17

Balumedve!
Támogatom a kérdésed, ugyanezt akartam írni. Engem nagyon tud zavarni, mikor részek telnek el, mire újra összeáll minden.

Amúgy én 1-2 éve bevezettem, hogy minden évad végén legépelek egy pársoros összefoglalót magamnak, de egy idő után belelustultam (“majd holnap megírom”), aztán egy csomónál elmarad. Következő évadnál meg mérgelődöm, hogy miért voltam lusta.

bxs - 2016. 09. 19. 23:19

Balumedve:

A Line of Duty-nál nagyon megszívtam, mert az ötrészes első évad után csak 2 év múlva következett a második évad. Én pedig újrázás nélkül folytattam és állapítottam meg, hogy “Hm, továbbra is milyen jó.”
Aztán később valamiért elővettem és az első évadtól néztem meg és lestem, hogy az évadok között is van átívelés, amiről lemaradtam/elfelejtkeztem.

Angol/ausztrál sorozatoknál különösen nehéz, ha kétévente adnak 6/8/10 részt egy évben. :S

emese - 2016. 09. 20. 00:02

Volt-e olyan sorozat, amelynek többször is nekifutottál, nem jött be, majd egyszer valami annyira megfogott benne teljesen véletlenül, hogy nagy rajongója lettél?

A melyik karakternek adnál saját sorozatot, illetve a tettél-e valaha valamit kifejezetten egy sorozat miatt kérdések szerintem is nagyon jók.

sempres - 2016. 09. 20. 02:54

@Balumedve
Én olyankor végignézem az előző évadot.

Laci - 2016. 09. 20. 09:52

“Nektek is mindig beragad a kommentetek?” +1 :D

De komolyra fordítva, én baromi kíváncsi lennék arra, hogy itt a nagy sorozatfogyasztók eredetiben, vagy szinkron által megmódosítva nézik a sorozatokat, akár kommentes, akár szavazós megoldásban ezt fel lehetne tenni.

Persze, ha már volt ilyen, akkor tárgytalan.

Vero - 2016. 09. 20. 09:55

Balumedve: nekem évi 60 sorozatom van, szóval a válasz, hogy sokszor azt se tudom, mi történik :D … de azért aztán lassan képbe kerülök, főleg olyan sorozatoknál, ahol direkt a fő dolgokat nyomják előző évad tartalmából-ban :)

Roxi: én Londonba utaztam John Barrowman koncertre :) de ez a kérdés engem is érdekelne.

Plusz Pesten szobroztam majdnem egy napot hotel előtt, mikor MonteCarlot (?) forgattak :) (Katie Cassidy, Leighton Meester, Selena Gomez, Cory Monteith…) – első hárommal készült közös kép is, Cory sajna a szabadnapjain mindig elhúzott egy-egy másik európai városba.

Vero - 2016. 09. 21. 09:00

*vagy kimaradt

b - 2016. 09. 21. 23:48

sztem ez a leg kreatívabb, és leg érdekesebb kérdés:

“Melyik sorozat volt rád annyira nagy hatással, hogy (akár többször is) azzal álmodtál?”
Enzo -tól :)

főleg mivel úgy tudom – most nem járok utána pontosan – de az agy álmok segítségével is segít feldolgozni a történteket, ergo ha valami nagy hatással van rád +/- irányból, arról álmodhatsz. (nálam ez mindig így megy)

ha előbbi általánosan is igaz, akkor ez elég jó fokmérője lehet egy sorozatnak

noar - 2016. 09. 22. 13:44

Sokat volt már szó junkieságról, de most egy talán még nem megbeszélt szegletéről lehetne: idegeneknek mondod-e, hogy az egyik (vagy egyetlen :D) “hobbid” a sorozatnézés?
És ennek egy speciális kérdése lehet, hogy mi van, ha önéletrajzban megemlíted, az ‘egyéb’ résznél, hogy szeretsz sorozatot nézni (úgy mint, pl. utazni, stb.). Bár ez lehet csak az én hülyeségem…
A fő kérdés tehát, “idegenek” alapvetően pozitív vagy negatív a megítélése a sorozatnézésről, mint program, amire időt szánunk? Vagy nem is értik?

BotondB - 2016. 09. 23. 18:28

Ez inkább év kérdése lesz (és lehet van/volt már ilyen) de szerintem érdemes lenne év végén a Jaws mellett csinálni egy top10 posztot ahova mindenki beírhatná a saját top10-ét sorrendben. az idei év vagy akár alltime is lehetne, esetleg mindkettő. semmi pontozás, meg verseny csak hogy lássuk.
Egyrészt marhára érdekelne kinél mi a nyerő, plusz abból rengeteget lehetne átvenni, tökéletes sorozatötletek lennének bepróbálásra. ha van már ilyen akkor sorry :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz