login |

Lethal Weapon – 1×02: Második eresztés

2016. 10. 03. 18:17 - Írta: Neoprimitiv

8 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika,

Please someone tell me where Riggs and Murtaugh are!

A korrekt fölött egy kicsivel. Nagyon röviden így foglalnám össze a klasszikus franchise Fox-féle feldolgozását. A sorozat nem kiemelkedő, de a buddy-cop, azaz a haverzsaus műfaj kellékeit jól hozza, a legnagyobb akadályt pedig már sikerrel vette.

riggs-and-co

Nyilván az volt a fő kérdés, hogy az új páros működik-e annyira, hogy a nézők ne sírják vissza már az első rész után Mel Gibson és Danny Glover kettősét. Ez szerintem bejött, Clayne Crawford és Damon Wayans párosa anélkül hozza az elődök karakterét, hogy kényszeredettnek, utánzásnak érezném.

Ami nekem vicces volt, hogy Wayans-t fiatalnak éreztem a Glover által megformált karakterhez képest. Erre kiderült, hogy Glover 41 évesen játszotta el a szerepet, Wayans pedig most 56 – úgy látszik jók a gének a családban. Crawford öngyilkos hajlamú, kiégetten érzelmes Martin Riggs-e is működik, a nézettség sem esett nagyon, így nyitva a pálya előttük, hogy megteremtsék a saját arculatukat.

ugras

Ez tipikusan nem az a sorozat, amelyiket ha az alapok működnek, akkor sokat kellene elemezni. Még a “páros halálugrás sérülés nélkül a szemközti házba” szintű túltolásokon is csak addig akad fenn az ember, amíg fel nem idézi a filmek néhány jelenetét – ez ilyen sorozat, passz.

Ami nekem nem igazán működött, az Murtaugh felesége. Itt úgy érzem, az írók egy idő után egyszerűen azt mondták, azért mert csak – máskülönben nem igazán áll össze a férjéért érzett aggódás a rá életveszélyt hozó társ támogatásával. (Nem emberileg, hanem nyomozótársként.) Az 1×02-ben kicsit sokszor ismételték a “Terhes volt a felesége / Tényleg?”-rácsodálkozást és a főnökük sem egy észkombájn, ha még mindig nem sikerült rájönnie a Riggs – feleség – após kapcsolatra, de nagyjából ennyi a negatívum.

lift

Ezzel együtt nem tudom, maradok-e, mert kevés az idő és annyira nem fogott még meg a Lethal Weapon, de ha a poénokat továbbra is hozzák, és az akciójelenetekre is marad pénz, akkor szerintem a műfaj kedvelői egy kifejezetten nézhető sorozatot kaptak. Pillanatnyilag ebben a műfajban versenytársuk sincs, szóval a külső feltételek adottak a folytatáshoz.

8 hozzászólás Ne habozz!

serra - 2016. 10. 03. 20:23

Nekem valamiért pont a rész végi Riggs- Murtaugh felesége közti párbeszéd jött be nagyon. Amúgy jó írás, szerintem ez a rész fényévekkel jobb lett mint a pilot.

gaber - 2016. 10. 03. 21:15

nekem eddig nagyon bejott
fogalmam sincs lattam e mar valamiben crawfordot, eleg jo szinesznek tunik
akar a true detectivebe is eltudnam kepzelni

Dave - 2016. 10. 03. 22:01

Riggs nagyon jó, de nekem ennyi volt.

Chros69 - 2016. 10. 03. 23:35

Remek osszefoglalo, koszi!
S nalam ez az eddigi marados (?) az indulok kozul, ki tudja meddig. :)

Neoprimitiv - 2016. 10. 04. 06:35

serra: az egyes különálló momentumok a Riggs – Murtaugh – Trish trió között rendben vannak, az egész nem áll össze. Nekem nem passzol, hogy van egy feleség, aki éppen csak nem maradt özvegyen, van egy férje, akit szeret, két gyereke plusz egy újszülött és szinte tukmálja a férjét egy életveszélyes partnerre. Az, hogy “szegény Riggs” itt kevés.

Roxi - 2016. 10. 06. 20:58

Én is olyan hülye vagyok,mint a főnök de a Riggs – feleség – após kapcsolat mit is jelent?

dragon1986 - 2016. 10. 10. 21:24

gondolom hogy apos magasrangu az orson ezért nem repult Riggs, ebben a részben szo is volt arrol hogy nagyon ismerhet valakit, csak a fonok nem tudta hogy kit _:D

JKJ - 2017. 01. 17. 08:56

Damon Wayans ismét megmutatta, hogy miért zseniális humorista.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz