login |

Második blikk: MacGyver + Notorious

2016. 10. 03. 15:15 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2016/17, kritika, ,

macgyver-ban

MacGyver – 1×02: 4,5/10. (Pilotkritika itt.) Nem nagyon tudom bántani a sorozatot, de úgy tűnik ezek az akciókomédiák nem tudnak lekötni. Igaz, hogy például a Hawaii Five-0 és a Lethal Weapon krimi is egyben a rendőri komponens miatt, de ettől még hasonló a stílus. A mostani részben volt klasszikus módon egy felvezető miniküldetés, egy fő mission szabadítással és némi átívelő szál. Ja, és lelkizés.

Hiába szerepelt Amy Acker, nem tudott lekötni igazán a második rész sem. Helyenként poénos a sorozat a mellékszereplőknek köszönhetően, de egyébként eléggé tucat. Az a tipikus “egynek elmegy”-kategória, amit meg lehet nézni, de minek? Nem emelkedik ki. Verdikt: nem hiszem, hogy az 1×03 fog rávenni a nézésre.

notorious-ban

Notorious – 1×02: 2/10. (Pilotkritika itt.) Ez a sorozat is visszalépett a pilothoz képest. Nem tudom elhinni, hogy két ennyire profinak beállított médiamanipulátor miért nyafog ennyit? És azt sem, hogy a fene nagy profi ügyvéd mit bűvészkedik és trükközik – ennyire nem hiszi el, hogy manipuláció nélkül lenne esélye a bíróságon?

A heti ügy itt sem gyilkosság volt, ami pozitív is lehetne, de alig foglalkoztak vele, az átíveléssel annál inkább, kár, hogy az meg senkit sem érdekel. Verdikt: Á!

Pedig ebben benne kehetne egy guilty pleasure, de nincs benne érdekes karakter, a leggázabb a mindenttudó asszisztens, akinek az a szerepe, hogy infókkal elősegítse a sztorit, hol egy hackert, hol egy politikust ismer – annyira suta megoldás. Mint a “hackeljük meg!” más sorozatokban. (Azért ez a médiás meló elég stresszes lehet.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz