login |

This Is Us: 7 rész után

2016. 11. 17. 14:50 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: kritika,

Gyakran előfordul, hogy egy remek pilot után egy országos sorozat visszaesik a szememben, sőt, olykor már a 4. rész után a kukában landol. És a This Is Us elég jól sikerült kezdése után sem voltam biztos abban, hogy hosszabb távon érdekes lesz számomra a sorozat, de csont nélkül nézős maradt, folyamatosan hozza a remek epizódokat és a tökéletes momentumokat, mint ezt.

this-is-us-1x06-01

Ahogy látom a kibeszélőben, ezzel nem mindenki ért egyet, de számomra tényleg nem volt eddig egyetlen unalmas rész sem, mindegyik működött érzelmek és karakterek szintjén is, sőt, mondhatni egyre jobban és jobban hatnak rám az epizódok. Persze lehet, hogy ezt csak azért mondom, mert az 1×01-től annyira nem szálltam el, legalábbis a szuperlatívuszokat hanyagoltam.

Nagyon jó ötletnek tartom, hogy a szezon egy része nem lineárisan épül fel, hol ekkor, hol akkor kapunk pillanatképeket Jack-ék életéből (ld. nemrég még a pilot előttről is), és ezek a minisztorik, amellett, hogy nagyon megkapóak, remek összhangban vannak a többi történéssel.

this-is-us-1x06-02

Az is jó döntés, hogy nem kőkemény drámára utaznak a készítők, tele van humorral a sorozat, még talán feelgood-nak is mondhatnám – az olykor “keményebb” témák ellenére is végig mosolygós marad, amire remek példa az, amit múlt héten produkált Kevin és a halál témakörében a gyerekekkel. Lehet, hogy egyesek számára kissé szentimentálisnak hat az összkép, de nálam (egyelőre) remekül eltalálták az arányokat.

Az pedig már tényleg csak plusz, hogy eddig szinte az összes karakter, majdnem az összes történet(ecske) működőképes, még a vendégszereplők is nagyon eltaláltak, mint ahogy a fehér foltok folyamatos felfedése is nagyon jó – mondjuk gőzöm sincs arról, hogy vajon maradnak-e efféle “rejtélyek” a további szezonokra.

this-is-us-1x06-04

A This Is Us számomra legjobban a kis dolgokat, az apróságok szintjén működik, annyi, de annyi finomság van a részekben, ami megfoghatja az ember, és, ami a legfontosabb, érzelmeket válthat ki belőle. És, hogy mindezt ebben a különleges szerkezetben teszi, ami révén úgy mesélik a történetet, hogy bizonyos dolgok alakulását már ismerjük, végképp megszerettette velem, így ezerszer hatásosabbak bizonyos sztorik.

(Utóiratként annyi, hogy már májusban tudtuk, hogy mennyire népszerű az előzetes, de azt sosem hittem volna, hogy nézettség terén ekkora sikert arat a sorozat. Nem tudom, hogy meddig tart ez a lendület, de ilyen nézői reakciók láttán az derül ki, hogy közel sem annyira kiszámítható a közönség, mint azt gondolná az ember. Lehet, hogy tényleg van igény nem harsány családsorozatokra is?)

23 hozzászólás Ne habozz!

Eni - 2016. 11. 17. 16:07

Teljesen osztom a véleményed winnie, bár engem már a pilot is megvett kilóra. Azóta pedig mégjobban imádom. Nagyon ritka, hogy egy sorozatban minden szereplő története érdekel.
Nagyon jók a színészek is. Toby pedig hatalmas forma!

abba - 2016. 11. 17. 16:09

Nagyon jó minden héten leülni elé, leköt, vicces, megkönnyezős, a színészek is nagyon ott vannak.

Érdekes, hogy milyen érdekes mindegyik szereplő története, nekem Kevin és Randall a személyes kedvencem, de Kate sztorija és nagyon működik, főleg, hogy nem ‘csak’ a túlsúlyáról szól.

Meg szerintem nem nagyon gondol bele az ember, milyen lehet egy adoptált fekete kisfiút felnevelnie egy fehér családnak, úgyhogy ez továbbra is nagyon érdekes.

Abszolút marad.

-Tomi - 2016. 11. 17. 16:51

Szerintem abszolút van igény nyugisabb, érzelmesebb és ÉLETSZERŰ családi sorozatokra. Sajnálom is, hogy szinte teljesen elfogytak a palettáról. Mert engem az ilyenekkel jobban meg lehet fogni, mint pl. a szuperhősösökkel.
A részekre rátérve, egyetértek a leírtakkal, viszont számomra a 4. rész után volt egy kis színvonal csökkenés, de emellett hatalmas kedvenc lett/maradt a sorozat.
Mindegyik szereplő sorsa érdekel, és tetszik, hogy merészebb témákat is kibontanak, gondolok itt Randall szálára (a fekete gyerek fehér családban), vagy Kate-ére, hogy milyen lehet túlsúlyos kislányként egy olyan anyuka mellett felnőni, aki vékony és gyönyörű.
Szerintem ezeket nagyon jól ábrázolják!
És ahogy a nézettséget elnézem, ha marad a továbbiakban is ilyen jó, akkor hosszú távra tervezhetünk a sorozattal.

LaCRossE - 2016. 11. 17. 17:18

Utolsó kérdésedre: VAN!

És jobban nem is tudtam volna megfogalmazni, mi tetszik a sorozatban, így felesleges újra leírnom. Imádom!

Már csak azon gondolkodom, hogy a második évadban megtartják-e ezeket a karaktereket, vagy teljesen új cast lesz (aféle antológia jelleggel). Szerintem megmaradnak ezek, de az sem lepne meg, ha úgy látnák, hogy megpróbálják egy másik felállással.

Ti hogy gondoljátok?

-Tomi - 2016. 11. 17. 17:39

LaCRossE: Én remélem, hogy megtartják őket, mert nagyon szerethetőek és van bennük még csomó lehetőség. Bár ha új szereplőkkel kezdenének, akkor meg lehetne más/új sztorikat gyártani.

ayren - 2016. 11. 17. 18:01

Én magyar felirattal haladok, szóval csak most volt meg a negyedik, de mindenképpen megtartom: a dramedy az én műfajom. Tényleg annyira jó egy ilyen feelgood sorozatot nézni, nincs belőlük sok per pillanat, a Mozart in the Jungle és a Life in Pieces mellett most kapásból más nem is jut az eszembe.

sherlock20 - 2016. 11. 17. 18:44

Nagyon megszerettem, egyik karakter se idegesít. Nincs túltolva, életszerű és realista.

peeeety - 2016. 11. 17. 19:03

Remek darab, teljesen rákaptunk.
Én egy kicsit attól félek, hogy meddig lehet ezt húzni?
Most már ugrott egyet a régi story is és nagyon sok rész van.
Alapból ott van az öreg betegsége is stb.
Ti mit gondoltok erről?
Egyébként eddig minden részen látszik, hogy kidolgozott, megmunkált, alaposan kitalált történetről van szó.

abba - 2016. 11. 17. 19:44

@peeeety

Igazad van, én sem látok benne egyelőre sok évadnyi anyagot, inkább olyan eddig, mint egy hosszabb családi film. Talán ezért is lenne értelme évadonként családot váltani?

winnie - 2016. 11. 17. 19:48

az az igazság, hogy ha családi a sztori, akkor végtelen az anyag benne, ld. mindennapi élet. ráadásul itt csak fele tempóban megy a jelen családi sztorija. (a múlt abszolút végteleníthető, hiszen ott több évből lehet válogatni, szemben a lineáris jelennel.)

de persze az a nagy kérdés, hogy tudnak-e mindig ennyire jó húzásokat hozni, vagy idővel csak sima családsorozat lesz belőle.

Lui - 2016. 11. 17. 21:55

fura ennyi pozitívumot olvasni itt erről a sorozatról, akár a hsz-eket is nézve, de én is csak így tudok nyilatkozni. Az a “jó nézni” kategória, ahol részenként többször mosolyodsz el és hümmögsz. Lassú, de szerethető, működik.

Eny - 2016. 11. 17. 21:58

imádnivaló. nagyon szeretem. s mindig nagyon várom az új részt. a karakterek is mind szerethetőek,szimpatikusak, a történet is el van találva, sohasem találtam unalmasnak, hol megkönnyezek,hol mosolygok, egyszerűen jól érzem magam,amíg nézem és utánna is megmarad a jó érzés..még akkor is ,ha keserédes néha..szerintem pont amiatt annyira jó,mert élethű.

Niki - 2016. 11. 17. 23:16

Az első részért rajongtam, régen láttam ilyen jó pilotot. Azóta is szuperül megírt részeket hoznak. Nagyon tetszik, hogy ilyen sokrétű minden karakter a magánéletben.

Éppen ezért furcsa, hogy a munkával kapcsolatban szinte semmit sem tudunk meg a karakterekről Kevin egy-két jelentén túl. Egy családi sorozatnak nyilván nem a munkahelyi környezet a fókusza, de egy kicsit hiányérzetem van. Lehet, hogy ezért tartom én is cukormázasan túltoltnak az érzelmeket, mint az élet csak a magánélet Nagy Pillanataiból állna. De teljesen megértem, akinek ez tetszik, öcsém imádja az ilyen érzelmes dolgokat, ajánlottam is neki a héten, hogy kezdje el nézni.

Zizi - 2016. 11. 18. 02:06

A Timeless mellett ez lett nálam nézős. Aranyos sorozat, kíváncsi leszek meddig tart a bája.

monya - 2016. 11. 18. 05:57

eddig minden részt megkönnyeztem egy kicsit, de vigyorogva :D nálam az Everwood és a Gilmore Girls okozta űrt tölti be, remélem, nem romlik el. tökéletesen megfogalmaztad, főleg az apróságok miatt elképesztően szerethető, minden ismerősömnek ajánlgatom, és nagyon örülök, hogy jövőre érkezik magyarul, remélem, tarolni fog.

napocskin - 2016. 11. 18. 16:02

Úgy örülök, hogy itt túlnyomó részben pozitív hozzászólások vannak. Ez számomra az a sorozat, amit, ha bántanak, azt a szívemre veszem. :-) Nagyon szeretem, és remélem, van benne szufla, mert ezt elnézegetném pár évadon keresztül (kicsit úgy, mint a Friday Night Lights-ot). Én is mindenkinek ajánlgatni fogom.

-Tomi - 2016. 11. 23. 10:32

1×08
Ez egy újabb fantasztikusan jó rész volt! Jelenleg az egyetlen bajom, hogy túl gyorsan elrepül az idő, és hamar véget ér. Simán elnézném órákig is!!

Duddits - 2016. 11. 30. 14:20

Az 1×09 a pilot utána a második legjobb rész volt számomra. Konkrétan a fekvőtámaszos jelenetet, férfi létemre megkönnyeztem! (Tudom, hogy hatásvadász a sorozat, de a történet es a színészek miatt működik…)

Pip - 2017. 01. 03. 16:19

Komolyan mondom, minden rész egyszerűen parádés….!

Én nem is tudom mikor voltam így utoljára sorozattal. Zseniális minden momentuma.

bruti - 2017. 01. 30. 02:17

Imádom. Kész, ennyi.

BubuMaczko - 2017. 02. 06. 22:19

Nagyon tetszik a sorozatban, hogy hétköznapi problémákat dolgoz fel úgy, hogy nem áll egyik fél oldalára, vagy ítélkezik. Mindenki megtalálhatja azt a pillanatot az adott epizódban, amit magáénak érezhet, amivel azonosulni tud. És nagyon jól el van találva a könnyedség, a humor, és a dráma aránya. Az egyik percben még könnyezik az ember, mert “ez én is lehetnék” a másikban pedig mosolyog, mert “ez nálunk is így megy”. A színészek nagyon jók, örülök, hogy Mandy Moore komolyabb vizekre evezett, és Milo Ventimiglia is egy nagyon emberi karaktert játszik. Az eddig számomra ismeretlen színészek is nagyon jók. Remélem, megtartják ezt a szintet továbbra is.

Aleysa - 2017. 02. 11. 12:20

Imádom:-) persze nagyon feelgood sorozat, xe abból tènyleg jó. A legjobban az őszinte pillanatok tetszenek, pl. HRandall ès felesège az öröm ès kètsègbeesès között lavírozva varnak h van-e baba vagy nincs ès nagyon megkönnyebbülnek mikor negatív a teszt. Vagy h az anyuka örlődik, hogy a vèr szerinti apa kapcsolatban lehessen a fiával, de fèlti, mocskos sokat melóznak azon h kompenzáljanak csaladon belül, mert kakukktojás a kicsi, s inkább az önzès ès fèltès győz. Nem feltètlen jó döntès de megèrthető ès átèrezhető. S ebből van egy csomó ilyen. Mèg annak ellenère is okosan egyensúlyoz, hogy kívülről mindenknek megvan mindene, anyagibháttèr, család, munka.

bela43nj - 2017. 03. 14. 13:59

4.rész után:parádés!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz