login |

Teen Wolf: kezdett a 6. évad

2016. 11. 18. 21:06 - Írta: superpityu

38 hozzászólás | kategória: kritika,

– It’s been, like, three months since anything’s happened.
– Yeah, and once a week you drag me out of bed like I’m some sort of supernatural metal detector.
– Okay, it is way more often than that.

Utolsó évadjába kezdett a Teen Wolf, ami elég nagy utat járt be az elmúlt 5 szezonban. Voltak hullámhegyek és -völgyek, néhol meglepően bátran szabadultak meg karakterektől, sokszor viszont újra és újra beleszaladtak a saját hibáikba, s eközben mégis képes volt szórakoztató maradni a gyengébb időszakokban is. Arról nem is beszélve, hogy az alapvető vérfarakasos sztori mellett milyen meglepő mitológiákat sikerült képernyőre vinniük.

bscap0440

Mivel közeleg a befejezés, így nem volt meglepő, hogy a régi karakterekkel foglalkoztak a szezonnyitóban (egyelőre egy új arc érkezett), miközben felvezették az új részek témáját. Igaz, érezhető a szereplőkön, hogy megpróbálják elszeparálni egymástól őket, hiszen erősen két szálon futott a cselekmény. Mintha megkísérelnék a fiatalabb falkatagokat felkészíteni Scotték távozására. 

A készítők pedig nagyot akarnak húzni, hiszen komolyabban ráfeküdtek Stiles és Lydia kapcsolatára, ami remekül működik még mindig, hiszen kábé minden kritikába leírtam, hogy a sorozat két legjobb karakteréről van szó. Még nincsenek köztük romantikus elemek, de gondolom a későbbiekben erre futnak ki a szálak, viszont ennyire jól még sosem tolták a fan service-t velük kapcsolatban, mint abban az utolsó kocsis jelenetben.

Remember how you were the first girl I ever danced with? Or how I had a crush on you fresman year. Sophomore year? Junior year?

bscap0439

Az évad főszála úgy tűnik a szellem lovasokhoz fog kapcsolódni, akik képesek eltüntetni az embereket a valóságból minden nyom nélkül. Nem meglepetés, hogy pár random emberke felszívódása után az egyik ismerős arc is az útjukba kerül. De kérdéses, hogy a többiek, miként lesznek képesek megtalálni, ha közben elveszítik az ezzel kapcsolatos emlékeiket? Lehet ennek akár nagy koppanás is a vége, de a készítők korábban már bizonyítottak .

Emellett pedig indult egy másik, el nem hanyagolható szál is, amiben a fiatalabbak kaptak nagyobb hangsúlyt. Valószínűleg ők kapják meg az előző évad végén elszabadult náci alfa farkast, egy hullába már bele is botlottak.

bscap0437

Erős kezdés volt, tele van remek lehetőségekkel a szezon. És nagyon furcsa belegondolni, hogy tényleg vége, de egyelőre nem nosztalgiáznék, hiszen még van jó pár rész addig, hogy méltó lezárást kapjon a Teen Wolf. Reménykedjünk ebben.

38 hozzászólás Ne habozz!

Hádész - 2016. 11. 18. 22:44

Szerintem kellően érdekes és szórakoztató volt a rész, remélem marad a színvonal az évadra.

steelwolf - 2016. 11. 18. 23:46

Nagyon jó kezdés, a vége meg Epic!

Volt egy kis AHS ,utalás is’, mikor Stiles és Lydia beszélgetnek h mi lehet ez és közben a könyvet lapozgatja, ott van egy sztori ,The lost colony of Roanoke’-ról!

Silver-sama - 2016. 11. 19. 09:56

Érdekesnek tűnik a poszt alapján. Elkezdhetem ezt az évadot úgy, hogy az előzőeket nem láttam? :D

winnie - 2016. 11. 19. 10:20

Silver-sama: el, de nincs sok értelme, egy hetet várni az új részre, ha elkezdheted a negyediket (vagy az elsőt) is, és rögtön látod a folytatást.

krigin - 2016. 11. 19. 10:52

Silver-sama: sztem az elsővel kezd, mármint most így belekezdesz akkor sok jó karaktert nem ismersz meg (Derek, Jackson, Kira, Allison(!?) stb.) Az első évadot ha tudod végigtekerheted, az még eléggé szenvedett a YA-tól :D de a végefelé lerázta magáról, a 2. és a 3.évad pedig maga a tömör gyönyör, a 4-5 meg szódával elmegy kategória, főleg az 5…..

mSO - 2016. 11. 19. 11:15

steelwolf : a The lost colony of Roanoke nem csak az AHS-ben van… elég híres sztori, valós háttérrel.

zolkó - 2016. 11. 19. 12:06

steelwolf : A Supernaturalben is volt szó a Roanoke-i kolóniáról már.
http://www.supernaturalwiki.com/index.php?title=Roanoke_Colony

Hádész - 2016. 11. 19. 17:13

steelwolf: a Havenben és a Sleepy Hollowban is volt már a sztori. Na meg sok helyen még ;)

bankrobberwithoutconsequences - 2016. 11. 19. 18:39

No, belecsaptunk a lecsóba!
A rész első felét simán végigröhögtem. Aztán jött a gyomros, ami még úgy is hatásos volt, hogy láttam a promókat. Némely fordulat után csak kerestem az állam, jó volt. The Doors utalással kilóra megvettek. Mondjuk sajnálom, hogy kevesebbet fogjuk látni Stilest.

-Do not kiss me.
-Not gonna, not… Did it anyway! :D

Cardas - 2016. 11. 22. 21:21

sajnos tíz percig bírtam, utána ki kellett nyomjam. a slow mo már gusztustalanul túl van használva, és az egész annyira over the top feelingű, hogy max guilty pleasure-ként gondolok az egész sorozatra. kár érte, az első két-három évadot még komolyan tudtam venni, de utána feleslegesen túl akarták “epizálni” vagy epikussá tenni ha nem létezik az előbbi szó. ha ezt nem tették volna, talán élvezném.

adamlyon - 2016. 11. 23. 23:19

“what the hell is a stiles?” :D
ha jól emlékszem, első évadban mondta lydia, most meg megint. jó lesz ez :)

Lia - 2016. 12. 02. 20:27

Mekkora volt már ez a rész is! Para volt, undorító volt, és még a seriff keresztnevét is megtudtuk! :DDD

Luci - 2016. 12. 03. 17:59

Nagyon tetszik eddig, de Stilest már nagyon hiányolom (tudom, tudom ekkor lábadozott, de akkor is. De végre tudjuk a sheriff keresztnevét is, Stiles-ét pedig még húzzák egy kicsit, amiért még jobban várom a következő részeket.

Ayrons - 2016. 12. 12. 10:01

Nekem nagyon nem jön be az új generáció valahogy nem nőttek hozzám nem elég jó karakterek ahhoz ,hogy szeressem vagy izguljak értük.
Maga mitológia az érdekes de am mehh kategória lett nálam.

Crystal - 2016. 12. 12. 17:06

Én csak Dylan O’Brien (illetve Stiles és Lydia kapcsolata), meg a rendmániám (:D) miatt nézem most már végig ezt a sorozatot. De már három rész alatt nagyon megsínylette Dylan O’Brien hiányát… Egyébként ez az utolsó történetszál tényleg érdekesnek tűnik, csak a megvalósítás annyira ZS-kategóriás, de lassan már teljesen immunis leszek a tőmondatos párbeszédekre, a drámai arcra közelítésekre, a gyakorlatilag 40 percnyi slow motionre meg a random, dupla hangerővel az arcunkba csapott popslágerekre :D Szóval röviden ez a legguiltybb guilty pleasure, amit az utóbbi években néztem.

maryanne0629 - 2016. 12. 13. 10:16

Nekem nagyon nem jön be az új generáció valahogy nem nőttek hozzám nem elég jó karakterek ahhoz ,hogy szeressem vagy izguljak értük.
Maga mitológia az érdekes de am mehh kategória lett nálam.

Hála az égnek! Már azt hittem, én vagyok az egyetlen, akinek keserű a szájíze miatta…

Én csak Dylan O’Brien (illetve Stiles és Lydia kapcsolata), meg a rendmániám (:D) miatt nézem most már végig ezt a sorozatot. De már három rész alatt nagyon megsínylette Dylan O’Brien hiányát…

Pontosan így érzek én is. Elhiszem, hogy Dylan egy kicsit túlvállalta magát(a TW-vel párhuzamosan forgatja az American Assassin-t, meg a balesete miatt az Útvesztő 3. részét), ezért (is) lett kevesebb a jelenete, de a karakter nélkül valahogy ellaposodott számomra az egész, és bár próbáltak egy kis humort vinni bele Mason által, így nem az igazi. Nagyon remélem, nem az évad utolsó részeiben sikerül kiszabadítaniuk…

Ayrons - 2016. 12. 14. 08:11

Milyen meglepő nem ? Ha a régi banda szerepel csak és visszahozzák az egyik legjobb felnőtt Stilest akkor egyből egy fasza kis részt kapunk.
Nagyon remélem ,hogy Peter nem halt meg és felgyógyul és Maliaval kialakítanak egy apa-fia kapcsolatot. Lydia nagyon jó és hát Stiles az Stiles :3
Scott az csak így van holott ő lenne az alpha :D nem azért de Peternek igaza volt , nagyon szar Alpha Scott.

Luci - 2016. 12. 14. 11:14

Hű ez nagyszerű rész volt! Egy pillanatig nem hiányzott Liam meg a bandája, engedem eléggé idegesítenek. De ez a rész! Oh Stiles…

Claire8310 - 2016. 12. 14. 19:48

De jó rész volt! Húh. Na így kell ezt Peterestől, mindenestől. És bár Posey nem szokott a helyzet magaslatán lenni színészileg, azért az kocsis jelenetben a végén nagyon rendben volt ő is. Dylan O’Brian teljesítményét már nem is méltatom az a bizonyos tavalyi néma 10 perc után. Mindig jó nézni. Peternek meg mielőbbi gyógyulást, mert kell ő ide.
Én is kevésbé szimpatizálok az új bandával, bár Liamot bírom de a másik 3 gyerkőc azért kanyarban sincs a régi szereplőkhöz képest.

Crystal - 2016. 12. 15. 17:24

Na, csak mondani kellett :D Ez tényleg jó rész lett, Peter&Stiles páros remek volt. Bár enyhe plot hole egyelőre, hogy ha Petert is eltörölték a valóságból a lovasok, Malia hogy létezhetett utána is? Scott hogy lehetett vérfarkas, Lydia banshee stb. :D
De tény, hogy erre eddig egyedül Stiles esetében fordítottak figyelmet (akinek az anyja kicsit furán gyanús).

Wyrr - 2016. 12. 16. 00:28

Csak az emlékét törlik el az illetőnek, nem törlik ki teljesen a létezését a valóságból. Így nem törlik ki azokat az eseményeket, helyzeteket sem, amik miatta létrejöttek. (A visszamaradt tárgyak is mutatják, hogy nem tökéletes és mindenre kiterjedő a dolog. Vagy ott van Gwen, aki végig emlékezett a testvérére.)

Ezért figyelhetnek fel mások az elragadott mögött maradt hiányra, a logikátlanságokra, már ha észreveszik a dolgot és elgondolkodnak rajta. De úgy tűnik, van egy olyan hatása is a lovasok tevékenységének, hogy az emberek egyszerűen nem tesznek fel maguknak bizonyos kérdéséket.
Malia azt, honnan a Hale név, pedig nyilván tudta, hogy egy szülőtől jön. Scott azt, ki változtatta át, pedig magára a harapásra emlékezett. Stb.

Hogy Scott hogy lehet vérfarkas, az Stiles eltüntetése kapcsán is felmerülhetne. Mert ha Stiles nincs, Scott nem megy ki aznap éjjel az erdőbe (fenn is akadtak rajta, mit keresett ott, főleg egymaga) és nem találkozik Peterrel. (Egyébként érdekes így visszanézve, hogy amikor az erdőben bóklásznak, nem említi Petert, csak azt mondja, megharapták.)

Ha a lovasok teljesen eltörölnék egy ember létezését, az túlságosan felforgatna mindent, túl nagy változásokat hozna; amit tesznek az ennél azért enyhébb, inkább a felszínt érintő dolog.

Stiles anyja kilóg a képből, tényleg elég gyanús, mert neki Stilestól függetlenül halottnak kellene lennie a betegsége miatt.

Crystal - 2016. 12. 16. 10:16

Igazad van, akkor csak Stiles anyja zavart meg :) Mindenesetre kíváncsi leszek, neki milyen szerepe lesz még.

Ayrons - 2016. 12. 17. 10:07

Elméletileg a mama Stiles miatt halt meg. Erre voltak utalások 2. és a 3. évadban.

Wyrr - 2016. 12. 17. 13:59

Melissa azt mondta, mikor belenéztek az orvosi kartonokba, hogy a nő nem volt terhes és gyereket sem szült soha, a betegség azonban a feljegyzések szerint is kialakult nála, és már nem lehetne életben (vagy legfeljebb már csak éppen hogy a betegsége végső stádiumában), mert az az állapot visszafordíthatatlan és halálos.

Stiles létének-nem létének nem lehetett köze egy olyan típusú betegség kialakulásához, ami Claudiával végzett.

Ayrons - 2016. 12. 17. 15:54

De a második évadban mikor hallucinálnak akkor az apja azt ordítja neki ,hogy miatta halt meg. Meg a 3.évadba a Róka szellem is mond erre utaló dolgokat.

Ayrons - 2016. 12. 17. 15:55

Meg mikor öngyilkos akart lenni ,akkor az apja lebeszéli és ott is mondja ,hogy nem miattad halt meg Stiles ne vádold magad ezzel. Szóval valami csak volt.

Wyrr - 2016. 12. 17. 16:24

Az anyja elvileg paranoiássá vált a betegsége miatt, Stilesszal szemben is. Erről is akadt valami hallucináció az egyik évadban, nem?

Akkoriban nyilván rengeteg feszültség volt a családjukban. Az anya betegsége és halála, hogy ott volt egy gyerek, akiről közben gondoskodni kellett, aki maga is átélte ezt az egészet, és elvesztett egy szülőt…
Közben elhangzott vagy elhangozhatott olyasmi, amit a seriff nem gondolt komolyan, és más körülmények közt nem mondta volna; és amit Claudia se mondott volna egészségesen. Vagy el se hangzott ebben a formában, csak a gyerek-Stilesban csapódott le az, amit maga körül tapasztalt úgy, hogy valami módon az ő hibája a helyzet.

Ez olyasmi, amiről tudatosan később tudja az ember, hogy nem igaz, de zavart tudatállapotban, az elfojtott érzelmek vagy emlékek, az időközben tisztázott, de fájdalmas konfliktusok kiváló táptalaját adják egy hallucinációnak, vagy egy rókaszellem kísérletének arra, hogy kibillentse a célpontját a nyugalmából.

Ennél többet szerintem kár keresni mögötte. Főleg, hogy most a hatodik évadban is elmondták: Claudia betegsége – amit a Stiles nélküli világban is diagnosztizáltak nála, és aminek a kiváltó oka nem lehetett Stiles, mert nem olyan típusú kór – halálos.

Luci - 2016. 12. 17. 22:03

Mikor akart Stiles öngyilkos lenni? – mert most ez nem jut eszembe

LaCRossE - 2016. 12. 24. 01:13

“Nagyon remélem ,hogy Peter nem halt meg és felgyógyul és Maliaval kialakítanak egy apa-fia kapcsolatot.”

Rég volt a komment, de ööööhhh… oké :D

dani - 2016. 12. 25. 15:59

Stiles és Lydia miért kell öket összehozni ? borzalom esküszöm :S Nem kivansagmüsor persze ,de malliával jobban osszeillettek sztem….

Ayrons - 2016. 12. 25. 17:58

Mert az utolsó évad :D
Am szépen elírtam :DDD

n5wrr7 - 2017. 01. 01. 17:12

Stiles és Lydia között inkább egy nagyon erős, baráti/testvéri kapcsolatot építettek föl, ami érzelmileg erősebb kötelék tud lenni 2 ember között, mint egy szimpla romantikus szikra. Értem én, hogy utolsó évad, meg ki kell szolgálni a hormonfűtött rajongói igényeket, de nagyon logikátlanul csinálják.
Nagyon zavar Parrish indokolatlan háttérbe szorulása. Már a 4. évadtól kezdve lassan építgették a Lydiával való kapcsolatát, erre most az utolsó-évad-mindent-szabad elv miatt gyakorlatilag kikukázták az egészet, magyarázat nélkül. Hát legalább egy fél megjegyzés lett volna, hogy miért nincs semmi kontakt közöttük! Az előző évadban folyton együtt lógtak…
És nem mellesleg ezzel Lydiából is kb hülyét csinálnak, hiszen ő jött rá anno, hogy Parrish hellhound. Amikor Scottékkal rájöttek, hogy ez a wildhunt, nem egyből a hellhoundot kellett volna megkérdezni, hogy mi a dörgés?! Ehelyett, valami marhaság miatt végül Mason, meg a többi fiatal veszi fel vele a kapcsolatot.

Lia - 2017. 01. 03. 14:50

Nem, tényleg nem fér a fejembe miért hívná bárki “testvérinek” a Stiles és Lydia közötti kapcsolatot. Lydia mindig tartózkodóbb maradt, Stiles pedig látványosan csodálta őt a nap minden percében, max ez nem volt annyira feltűnő amióta rendesen beszélnek egymással. Nem tudom, de nekem teljesen hiteles, hogy Lydia a srác kapaszkodója, és amit elmondott neki az évadnyitóban a kocsiban az az igazság volt, nekem nem tűnt egyáltalán erőltetettnek. A hűsége Lydiához az egész sorozaton át megkérdőjelezhetetlen maradt.
Én inkább Parrish-sel nem láttam köztük semmi különöset. Malia meg, hát, no comment (sztem inkább ők voltak összeerőltetve, de erre inkább nem térnék ki).
Mondjuk én a “talán kitolhatjuk a Lydia megszerzésére vonatkozó ötéves tervet tizenöt évre” kezdetű régi Stiles-féle nyilatkozat óta sejtem, hogy a Stydia endgame lesz. Mivel folyamatosan (minden évadban!) építgették, nem nevezhetem ezt az egészet megalapozatlannak vagy hirtelennek. Inkább az lenne furcsa, ha egyáltalán nem kerülne elő a téma.

Ui.: Stiles anyja nagggyon gyanús. :D

Mártika - 2017. 01. 10. 21:16

Tök jó kis sorozat lenne és sokkal többet is ki lehetne hozni belőle,de ááááá…Nem is értem,néha úgy elvágnak szálakat,hogy nézek,másokat ki sem fejtenek,pedig bőven lehetne.
Én azt sem értettem anno,Scott,miért nem tanult pl.Derektől ? vagy tanult csak nem mutatták,pedig engem ez is érdekelt volna és akkor nem lenne ilyen béna!
Semmilyen képességét nem használja,de ezek szerint nincs is neki:-) csak azt amikor az emlékekben kutat,de mást nem is csinál!
Azt sem értem pl.miért kell ezeknek külön utakon járni?
Már az előző évadban is ott volt a baj,hogy mindenki maga akarta megoldani a dolgokat és nem közösen,pedig ők egy “falka”vagy mi…
Parrish-t majdnem összehozták Lydiával,most meg nem is beszélnek…furcsa ez a pálfordulás!
Pedig ennek örültem volna,attól függetlenül,hogy Stiles bele volt zúgva anno Lydiába,de mivel Maliával összehozták,egész jól kezdett alakulni a dolog,addig amíg abba is bele nem rondítottak :-(
A fiatalok sem nagy eresztés,meg egyből a bizalmukba fogadják a tanárt és már tud mindent…áhh
Szóval lehetne itt sorolni a dolgokat…
Remélem,azért jó lesz a befejezése?!

Ayrons - 2017. 01. 16. 19:21

Na jóóóóóó most kiakadtam. Itt minden egyes újszereplő pont véletlen akkor kerül bele a dolgokba mikor az a dolog zajlik amit ő szeretne már rég. Náci barátunk mindig a Wild Huntokat akarta és mikor kiszabadul Scottéknak hála a doktorok kezéből akkor megjelennek.
Vicc. Régen nem írtak ilyen blődségeket és kliséket.

Stiles nagyon hiányzik. Új csapat nagyon idióta és semmilyen de Scott is… Peter-Malia-Argent-Melinda-Lydia viszik a hátukon a sorozatot. Az állatdoki is hova tűnt ???
Theo helyett egy rókát is keríthettek volna…..
No mind1 megvárom a végét de nem így kellene búcsúzni ennek a sorozatnak jobb napokat is megélt már.

andus - 2017. 01. 18. 08:44

“Az állatdoki is hova tűnt ???”

Papnak állt a zombiapokalipszisben.

Bocsi :)

Ayrons - 2017. 01. 18. 11:30

Magas volt belátom semmi baj :)
Ezután a rész után kaszálnám az egészet de mivel utolsó évad végig megyek.
Peter feláldozása jó volt de remélem még látjuk. Sheriff is jó volt nagyon jó drámát kerítettek neki.
DE a többi…..siralom. Náci barátunk pont ezeket a lényeket kereste és pont mikor kiszabadul beléjük botlik ez igen….Vagy lehet félreértettem valamit és vonzza őket valahogy ??? Ha igen srry.

Fiatalok nagyon semmik. Liam frizurája vicc. Theo felesleges. Csaj szintúgy. Néger meg azért van hogy legyen meleg, néger a sorozatba mást indokot nem tudok találni. Na de Scott !!!! Badass Alphanák kellene lenni erre erre mintha ember lenne…. vicc. Peter betámadta a western hősöket valami üvöltés vagy valami ???? Katasztrófa az egész…

Crystal - 2017. 01. 19. 14:42

Azért a Stilinski szál szép volt, örülök, hogy ilyen csendesen zárták le a dolgot és nem csináltak Claudiából valamiféle gonoszt. Még az is kiderült, miért ragaszkodik Stiles ennyire a Jeephez. Meg persze Stiles neve :D Hát az gold, komolyan.
Hozzátenném, ez az egyetlen értékelhető dolog az évadban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)


Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz