login |

A hét dumája

2016. 12. 05. 18:11 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: a hét dumája

With our dramas, we have a lot of shows that feature very well-to-do, well-educated people, who are driving very nice cars and living in extremely nice places. There is definitely still room for that, and we absolutely want to continue to tell those stories because wish-fulfillment is a critical part of what we do as entertainers. But in recent history we haven’t paid enough attention to some of the true realities of what life is like for everyday Americans in our dramas. /Channing Dungey, az ABC vezetője/

Avagy hogyan hat az amerikai politikai helyzet az amerikai sorozatokra?

A fentiek (egyelőre) az ABC sorozataira vonatkozhatnak. Ugyanis a csatornára eddig jellemzőek voltak az olyan sorozatok (inkább drámák), amikben tehetős és iskolázott emberek szerepelnek, akik szép helyeken laknak és drága kocsikat vezetnek, és bár a csatorna továbbra is folytatja ezeket, a sok néző számára elérhetetlen vágyálmakat bemutató sorozatokat, ráfekszik majd a mindennapi amerikai ember életével foglalkozókra is.

Érdemes volt ilyen következtetést levonni? Nem egyszerűen csak a jó/rossz tengelyen kéne kezelni a sorozatokat?

6 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2016. 12. 05. 18:43

Egyszerűen csak jó sorozatokat kéne csinálni nem az a lényeg, hogy miről szól hanem az hogy hogyan írják őket. És őszintén szólva 2 sorozatnál többet fel se tudnék sorolni ami ér valamit is. Ami meg ért vagy ér előbb utóbb béka segge alá süllyed.

winnie - 2016. 12. 05. 19:02

“csak jó sorozatokat kéne csinálni ”

haha, persze. és az emberek hány jó sorozatot nem néznek. te is, én is, mindenki.

nem. itt a nagy tévedés. elsődlegesen olyan sorozat kell, ami érdekli az embert. aminek megnézi az első részét. ha ez megvan, akkor onnantól lép be a képbe a minőségi kritérium. ha valaki amerika közepén tényleg azért nem kezdi el nézni designated survivort vagy a how to get away with murdert, mert kiemelt társadalmi helyzetben lévők szerepelnek benne, és nem jómunkásemberek, akkor lehet, hogy igaza van a fentieknek.

de valahol nem érzem, hogy a kohógépész kohógépészes vagy varrónős sorozatot akarna nézni. és komédiáknál vannak jómunkásemberes komédiák. mondjuk the middle elég jól is fut már 8. éve-

DarkEagle - 2016. 12. 05. 19:25

Épp ezt mondom én is. Nem az a lényeg, hogy miről szól hanem ahogy eladják. Mindkét általad említett sorozatba belenéztem és mindkettőt kaszáltam is a pilot után mert dügunalom tré mindkettő. Nem is értem hogy pl a HTGAWM mitől akkora nagy szám mert tudom hogy menő sorozatként tartják számon.

Jó mondjuk ez a része meg ízlés kérdése. Alapból kinőttem már a nyomozós sorozatokból mert annyit láttam hogy újat egyik se tud nyújtani. Ami meg tényleg olyan hogy tudna adni valami pluszt, lásd Forever pl ami szintén ABC egyébként, azt meg kaszálják 1 évad után. Vagy szintén ABC Agent Carter de még Haley új sorozata is érdekelt volna a Conviction pedig az ugye gazdagokról szól végül is de valahogy az is bejött de inkább dobtam mert úgyis kasza lesz. :D

Szóval ez nettó baromság amit ez a csóka állít. Szinte már lenéző ahogy állítja ezt a hülyeséget.

Egyébként pont ott kezdődik a probléma a legtöbb átlag sorozattal, hogy csak a Pilotot akarják eladni és azután nagyon kevés marad meg, a legtöbb jó esetben középszinten megragad a maradék meg ótvar gagyi lesz. De ez csak az én véleményem.

És azért éves szinten a új Pilotok 80%-ba belenézek általában és az nem kevés Pilot de ezekből ilyen 4-5 sorozat meg HOSSZÚ távon, tehát ha nem kaszálják őket akkor évekig. Ami azért sokat sejtet. Persze rá lehet fogni hogy mások az igényeim de azért eléggé sokrétű az ízlésem de valahogy pl Sitcomból még mindig nem kaptam olyat amit örömmel néznék. TBBT-t is már csak kötelességből nézem pedig szeretem a vígjátékokat de ezek a mai izék annyira erőltetettek hogy szó nincs rá. És igazából ez a legtöbb sorozatra igaz, főleg országos tévén futókra mert lehet bármekkora grandiózus alap szitu benne előbb vagy utóbb le kell őket süllyeszteni a mélybe hogy többen nézzék.

Azért érdekes hogy ha elő kellene venne a TOP10 listámat akkor az abban szereplő sorik közül 6 legalább stream (Netflix pl) vagy kábeles lenne. Na és itt kezdődnek a gondok mert azt nekem senki ne mondja hogy csak kábelen meg Netflixen lehet normális sorozatokat gyártani. Egyszerűen az országos sorozatok túlságosan hígítottak már. Az alap ötletek általában jók de azok nem tartanak ki túl sokáig. És ez tagadhatatlan. És ezt nem úgy értem hogy mind bevégzi hanem pl az első évad végéig kitartanak olyan 3.0-4.0 demóval utána meg örülnek ha az 1.0-t meg bírják tartani. :D

DarkEagle - 2016. 12. 05. 19:25

Szóval ja, ez baromira nem azért van mert a csóró ember unja már a gazdagokról szóló sorozatokat. :D

winnie - 2016. 12. 05. 19:31

“ez baromira nem azért van mert a csóró ember unja már a gazdagokról szóló sorozatokat. :D”

szerintem sem, de ha sikeres lesz egy ilyen sorozat, akkor lehet, hogy elgondolkodom. ki tudja, hogy ki mit akar nézni odaát középen:)

ThomassLord - 2016. 12. 05. 19:56

Szerintem jó, ha ilyesmit észrevettek, meg jobb ha eredménye is lesz, mert ha tarsadalmilag nem tud adott karakterrel azonosulni az atlagamcsi akkor NAGYON jó karaktereknek, történeteknek,stbnek kell lennie, hogy kicsit is erdekelje. Nekem is feltűnt már, és főleg ABC-nél, hogy MINDENKI minimum felső-középosztálybeli, vagy egyenesen kőgazdag. Ld. az összes család a Modern Familyben, de barki mas is a történetben, aztán ott van a Castle, de lehetne még sorolni. Aminek csak promojat látom arról is süt a pénz (házak, autók, ruhák). De nem csak magyar szemmel. Amerikai cegnel folgozom, ennél fogva tudom milyen egy jól kereső amerikai, külsőségeket tekintve, mert akik gyakran jarnak hozzánk az ugyebár nem a gyári melós, sokukrol beszélgetésekbol tudom is milyen hazban lakik, milyen es főleg hány autóval rendelkezik,stb. Amit az ABC reprezental az szerintem bőven a közepen meghuzott vonal felett van tapasztalataim alapjan.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz