login |

Aranyélet – 2×07: Esküvőszervezés

2016. 12. 18. 19:45 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

(Ez az epizód este megy/ment le a tévében – az HBO GO-ra szokás szerint kikerült évadzáróról, ami jövő héten kerül majd sugárzásra, itt írtunk.)

Kurvára picsán rúgok mindenkit akik miatt majdnem kinyírtak. Velem nem fognak baszakodni.

Az Aranyélet második szezonjának első négy része a flashback-ekkel sok hátteret adott, bővítette a mitológiát, és nyilván egyéni preferencia kérdése volt, hogy működött-e ugyanannyira, mint mondjuk az első évad második fele. Én is kissé óvatosabb duhaj voltam megítélésükkor, nem voltak rosszak, de kiemelkedőek sem. Viszont a 2×05 és a 2×06 ezzel a hetedik résszel nagyon betalált nálam.

Annak ellenére, hogy korábban már temettem (képletesen szólva) a Miklósi családot, most ismét úgy alakultak a körülmények, hogy (látszólag?) egymásra találtak, ami, épp azért, mert annyira esélytelennek tűnt a dolog, nem tudom, hogy mennyire hihető. De hát, a szükség törvényt bont, és így, hogy két tűz közé kerültek, az jutott eszembe, hogy talán ez az, ami hiányzott a szezon első feléből: hogy együtt legyen a család.

A 2×06 után előálló szituáció ráadásul elég komoly feszültséget adagolt a részbe, mindenki elég komolyan elkezdett teperni a végjáték felé, hogy elkerülje az esetlegesen rá váró, negatív előjelő végzetet.

Negatívumként (megint?) Mira szálát kellene megemlítenem. Oké, lehet, hogy adta magát (adta magát?), lehet, hogy következett az eddigiekből (következett?), de nagyon kínos volt nézni. Azt is, hogy erre kanyarodott a sztorija, és azt is, ahogy kijátszották azt. És még abban sem vagyok biztos, hogy mindez szükséges volt ahhoz, hogy a végjáték egy adott irányba induljon el.

Szerencsére bármennyire is puffogtam Mira miatt, a rész vége iszonyatosan bejött. Oké, kicsit kiszámítható volt az előzmény, de a nagy egymásra találás, a haverkodás nagyon működött, remek jelenet volt, a végén a zárása pedig eléggé…, ööö, kemény. Rögtön meg is indult az agyakattogás, hogy akkor most mi és hogy és merre? (Ja, és előkerült az a momentum, amit a showrunner némiképp spoileresen említett az interjúnkban.)

És most ragadnám meg az alkalmat, hogy kitérjek az Aranyélet-epizódok címeire is: NEM! Manapság már nagyon ritka, hogy foglalkozzanak a készítők az epizódcímekkel. Illetve foglalkoznak, de a nézők nem is nagyon tudnak róluk. Az Aranyélet viszont elég komolyan az arcunkba nyomja, és a címek koncepcióját is értem, csak azt nem, hogy miért vannak? Vagy, ha már vannak, akkor ne mondatok legyenek. Nem mintha nem lenne rohadtul mellékes, csak le kellett írnom.

20 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2016. 12. 18. 19:55

Részlet az interjúból:

“Abszolút, bár a mértéke már változó. A 2. évadban például egy Buddha-szobornak kiemelt szerepe lesz, én pedig két hét során legalább 5-600 fotót láttam különféle változatairól, síró Buddháról, nevető Buddháról, Síva-Buddha keverékekről, kérdés volt az is, hogy milyen anyagból, kőből, tömör fából vagy rézből legyen – mindezt azért, hogy felelős döntést hozhassak, és persze azért is, mert a kellékesek pontosan tudni akarják, hogy miben gondolkodjanak. Ráadásul ezután a rendező is előállhat a saját elképzeléseivel a tárgy kapcsán, tehát folyamatos eszmecsere alakul ki, de végül meghoztuk a döntést.”

Oké, nem hittem volna, hogy a Buddhának ekkora szerepe lesz. A rész végi fordulatra szavak nincsenek, annyira megdöbbentett.

Azóta már az utolsó részt is láttam, szóval nagyon várom a fináléírást!

pearl - 2016. 12. 18. 22:09

Ez a rész is nagyon ütött.De tényleg. Csak azt tudom mondani, amit utána: Ki hitte volna, hogy lesz egy ilyen magyar sorozat? Le a kalappal.

peeeety - 2016. 12. 19. 12:02

És az aktuális eye candy jelenettől senki nem őrült meg? :D Vajon dublőr volt?

lordviktor - 2016. 12. 19. 14:59

peeeety
Döbrösi Laura 23 éves szóval jogi akadálya nem volt a jelenetnek. Ettől függetlenül persze lehetett dublőr is

mr.t. - 2016. 12. 19. 16:08

vajon mikor derül ki, hogy Endre bá Márk apja? Mindig van valami kétértelmű utalás

abbybaby - 2016. 12. 19. 21:42

nem hinném, hogy dublőr lett volna Laura helyett.. mintha valahol nyilatkozott volna a forgatásról és erről a jelenetről is.

Risi92 - 2016. 12. 19. 22:10

hát ez… sokkolt. na kíváncsi vagyok merre indulnak el a fináléban

Gordon - 2016. 12. 19. 22:49

Nem dublőr volt. Biztosan állíthatom. :-) Na jó viccet félretéve a rész végén bebizonyosodott, hogy mindenről a nők tehetnek. Még nem láttam az utolsó részt, de hogy Jankának miért kellett ezt tennie… Minden viszzajöhetett volna neki, pénz, ház, gyerekek, erre ez…

Amúgy a szőke rövidhajú csaj jobban bejön mint Laura. Meg is keresem neten. :-)

peeeety - 2016. 12. 19. 22:54

Én nem a korát kérdeztem, hanem, hogy ő volt, ha ő akkor, huhh… :D

Gordon - 2016. 12. 19. 23:04

Németh Lala… És még csak 16 éves… Ezzel még várnom kell…. :-)

Zsugabubus - 2016. 12. 20. 13:38

Rajkai Zoltán jelenetei óriásak voltak!

Bazsi - 2016. 12. 20. 22:57

Ez a rész is egy ge.inagy Epic volt részemről! Sírva röhögtem a 3 hülyén a végén ahogy tervezik a közös bizniszt, aztán jött Janka…
Le a kalappal a készítők előtt, tényleg!
Neki is esek az utolsó résznek!

SirAlex0717 - 2016. 12. 21. 10:48

Laura alapból is bejön, most meg aztán végképp. (a szőke kislány is bejön és én inkább azon a szálon éreztem, hogy ez lesz a vége, de persze még lehet) Egyébként is korrekt jelenet volt, bár szerintem picit kevés volt a felvezetése, persze a hangulat adott volt hozzá.

Nekem inkább a Buddhás gyilkosság volt légből kapott, bár wtf momentnek épp beillett, viszont az indokokat nem igazán látom.

Danee - 2016. 12. 21. 14:23

Hát az indok egyértelmű, Janka kamu-házasságot csinált Endrével a pénzért, majd eladta a cégét. Nehéz lett volna kimagyarázni.

nade - 2016. 12. 21. 19:27

Olvastam pár napja az interjút, szerencsére nem emlékeztem már a buddhára, illetve én az asztalon heverő pisztoly miatt sejtettem hogy csinál J. még valami hülyeséget.
Hogy visszafele haladjunk, Feri öngyilokságára is számitottam, amikor nem válaszolt. De ha rendesen csinálta volna a nyaka törik el ugye, nem csak megfullad..
A keritésnél is.. hemperegnek mikor oldalt szinte állva bemehettek volna. Duh.
Ebben a részben volt még vagy az előzőben hogy Endre megköszönte Mira kavarását? Egy úttal ráuszithatta volna Endrét Erikára… meg is lett volna oldva minden gondja. Bár kell még Era főgonosznak.

Amúgy kicsit elszámolták az éveket, nem? 25évvel ezelőtt volt a baleset, meg akkor volt terhes Janka… akkor most hogy 18-19 éves Márk? Mondjuk vetélésnek tűnt a múltkori szülés jelenet, és akkor Márk későbbi gyerek? És akkor nincs gond a 25évvel.
Talán még az is kiderül hogy tényleg Endroszé.

Mira meg végre visszaheterósodott. És még egy bűn a listáján. Ha már anny Quimby szólt, ide illet volna a Pedofiling c. számuk (16-17).
A topless jelenet miatt ezennel meg is bocsátom neki a leszbis eltévelyedését.<3

nade - 2016. 12. 21. 19:36

Ja, a cimeknek meg szerintem tök jók ezek a marketinges mondatok, semmi baj velük.

wilk919 - 2016. 12. 21. 19:53

kínzó kérdés: janka vajon hogy jutott be a házba?
más. mikor mira becsengetett az ügyészhez eskü ez volt az első gondolatom: http://coub.com/view/16id8

Pietro - 2016. 12. 27. 01:52

Örülök, hogy a “Janka hogy jutott be?” kérdés nem csak engem zavar, szerintem bitang nagy logikai bukfenc történt. Ettől függetlenül rohadt jó a rész, a sorozat, és maradok efogult híve :)

Enzo - 2017. 01. 02. 01:36

2×07
Hát ez a rész nem volt semmi :O

Az elején Hollós szájába adták ugyanazt, amit az első évadban Attila próbált: “mostantól tisztességesen élünk”. Persze nem jött össze… Komoly, hogy Janka már odáig jutott, hogy Hollós ellen dolgozik, Attilával vállvetve. Azt sejtettem, hogy a thaiföldi útból nem lesz semmi (nem lett volna egyszerű ott forgatni :D).

Bianka nagyon üdítő hogy jelen volt, azon viszont meglepődtem, amikor Márk feldobta, az előzetesből nekem valami olyan rémlett, hogy románc szövődik köztük. Nem mondom, megnéznék a csajjal egy spinoffot :) Jól beolvasott a faternak, aztán világgá ment, nem tudom hogy felbukkan-e az évadzáróban. Mindenesetre húzhatták volna tovább ezt a rejtőzködést, bejött ez a felállás.

Ez így amúgy mennyire hihető, hogy az ügyész magához veszi Mirát? Mondjuk ettől eltekintve a szál többi történése rendben volt, a bábukkal való eljátszás zseniális, Mirától meg már a fürdős jelenet is nyami volt, amikor meg éjszaka letámadta Zebegényit, hát azon néztem rendesen, wow!

A rész végén meg a másik szálon is sorban jöttek a meglepetések…Gállferi önakasztási kísérlete, aztán a megbékélés a háttérben ténfergő Jankával, aki eléggé átvertnek érezhette magát…de ennyire? Eltátottam a számat, amikor egyszercsak fejbeverte Hollóst a Buddha-szoborral, és csak annyit tudtam lejegyzetelni, hogy “mi…a…fasz.” :O

Darabkák:
-Janka ahogy megkérdezi Mirát, hogy van-e suli :D szerintem ez a legkisebb gondja mindenkinek, nem tudom, hogy a két gyerek mikor volt utoljára benn…
-Kis magyar valóság n+1.: szoliüzemeltető csávó nézi a monitoron a ruhátlan csajokat :D
-Szultán Centerben hamis útlevelezés is tetszett, biztos van valóságalapja.
-Nem is tűnt fel, hogy milyen sokáig nem volt flashback a részben, de aztán csak nem hagyták ki. A visszaváltás megint ügyes volt, ahogy Hollós és Ati ugyanabban a pózban ülnek a kocsiban egymás mellett a múltban és a jelenben.
-Gállferi most komolyan nem csináltatta be a kerítésen a titkos bejáratot?
-Márktól elég random volt ez, hogy kiment az utcára még mindig lábadozva, az apjáék után, vagy hova akart egyáltalán menni??

Roll - 2017. 01. 02. 17:49

Nagyon jó a sorozat!
Csak azt az egyet bántam, hogy a kedvenc szereplőmet … Hát na.
Még reménykedtem az utolsó részben, hátha megoldják valahogy, de nem.
Számomra így üresebb lesz a 3. évad…
Sajnos így már nem akkora lelkesedéssel várom.
Szomorú..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz