login |

Lucifer – 2×10: Chloe titka – írta Rileey

2016. 12. 20. 14:59 - Írta: vendegblogger

15 hozzászólás | kategória: kritika,

Amikor őszi műsorrendbe került a Lucifer, aggódni kezdtem. Midseasonben remekül megállta a helyét, de kibővített epizódszámmal félő volt, hogy hullámzani kezd a minőség. Jelentem, ez nem történt meg – igaz, a félévad-záróig még hátra van 3 rész.

Az első évadban is ennyire sziporkázott a sorozat? Mert most annyi benne a muníció poénfronton, hogy el is felejtem, hogy nem komédiát, hanem nyomozós sorozatot nézek. Sőt, nem is érdekelnek az ügyek, szinte nem is figyelek a megoldásukra, a karakterek viszik a pálmát, és okozzák az örömteli perceket.

Mindig sikerül megtalálni azt a határt, amikor még nem száll el teljesen a humor, és még az olyan dolgok is mosolyfakasztóak, mint amikor Lucifer kitalálta, hogy olyan lesz, mint Detective Douche.

Tom Ellis kisajátítja magának a képernyőt, és minden megszólalása derültséget okoz, de a kiválóan megválasztott főszereplőn kívül a mellékszereplők is nagyban hozzájárulnak, hogy hétről hétre várjam a részeket. Ella színt hozott a csapatba, az öreg motorosok közül pedig a démon Maze-t és a pszichológus Lindát emelném ki, és persze azért is jár a pacsi, hogy a gyerekszereplő irtó aranyos – sajnálom, hogy Trixie mostanában kevés játékidőt kap.

Spoileresen a tovább mögött folytatom.

Lindához kötődik az évad egyik legerősebb jelenete. Lucifer végett vetett Linda azon meggyőződésének, hogy metaforákban diskurálnak: megmutatta az igazi arcát – Rachael Harris arca, a jelenet érzelmi töltete libabőrt okozott.

Lucifer is the best partner I have ever had, and I can only hope that he can count on me as much as I count on him.

Elkezdték rohamléptekkel építeni a romantikát. Reméltem, hogy legalább húzzák még 1-2 évadig, és addig maximum sejtelmes pillantásokban nyilvánul csak meg, de ettől függetlenül nagyon működik a kémia Lucifer és Chloe között – még ha Chloe továbbra is elég jellegtelen személyiség –, és az egymás iránti lojalitásukat erősen ábrázolják.

Az kifejezetten tetszetős megoldás volt, hogy Lucifer addig nem jött tisztába az érzéseivel, míg Linda rá nem vezette, hogy a „bár az otthona” megállapítás az valójában egy metafora.

A legutóbbi részben kiderült Chloe titka, noha a miértekre továbbra sincs válasz.

Linda tehát megismertette Luciferrel a tényeket: azért érkezett a városba, mert keresett valamit, és ez nem más, mint Chloe. Az érzései a nyomozónő iránt annyira nyilvánvalóak, hogy Lucifer anyja is rájött, hogy a hazatérésükhöz a mennybe Chloe kiiktatására van szükség, mert Lucifer nem fog csak úgy lemondani róla.

A legmegdöbbentőbb viszont az, hogy Amenadiel áldása segítségével születhetett meg Chloe, és nyilván ezért válik a közelségében Lucifer sebezhetővé. A lényeg, hogy Isten szándékosan helyezte Lucifer útjába Chloét, de vajon mit jelent mindez?

15 hozzászólás Ne habozz!

yuing - 2016. 12. 20. 15:41

Nekem az első évad szórakoztató volt többnyire, aztán a zárása gyengére sikeredett. Ezt a második évadot a 4. vagy 5. részig bírtam. Nem emlékszem pontosan, ennyire hagyott mély nyomot bennem ez a második évad. :) Anyját alakító színésznő karaktere és játéka borzasztó volt.

noodles - 2016. 12. 20. 16:04

Nagyon jó eddig ez az évad, sokkal jobban tetszik mint az első pedig az is baromi szórakoztató volt.

mrmuu - 2016. 12. 20. 16:11

gondoltam összevárom darára, de abszki nem bírom ki, hogy ne nézzem meg frissiben. engem nagyon elkapott.

nargli - 2016. 12. 20. 17:59

Nekem azért maradt még guilty pleasure: http://puffcinq.blog.hu/2016/11/23/read_less_more_tv ,de az biztos, hogy erősödött az első évadhoz képest, az a jelenet, amikor Lucifer megmutatta magát tényleg fantasztikus volt.

“Elkezdték rohamléptekkel építeni a romantikát. Reméltem, hogy legalább húzzák még 1-2 évadig”, én remélem, nem. Én remélem, inkább azt a szálat építik, hogy milyen háború lesz Apu és Anyu között, és abban milyen szerepe lesz Lucifernek és Chloe-nak.

orla - 2016. 12. 20. 18:20

“Tom Ellis kisajátítja magának a képernyőt, és minden megszólalása derűséget okoz, ”
Nem derűséget, derültséget okoz :)

Lui - 2016. 12. 20. 18:33

Egyik kedvenc sorozatommá vált, már sajnálom, hogy pár hónapja elkezdtem nézni, mert annyira folytatnám, hogy jobban jártam volna, ha várok még pár évadot… és akkor legalább lenne mit nézni :D

István - 2016. 12. 20. 18:56

Az egyik kedvencem. A képregényadaptációk közül eddig ez a legerősebb. A nyomozós részek kiegészitőnek megfelelnek, hoznak vicces pillanatokat, a fő szál pedig remekül meg van oldva.

spamdog - 2016. 12. 20. 23:57

@yuing Anyját alakító színésznő karaktere és játéka borzasztó volt.
Az bizony az egykor szebb napokat megélő és mozifőszerepeket játszó Rebecca De Mornay, és szerintem egyáltalán nem borzasztó, ez egy ilyen szerep: 50-es éveiben járó hollywoodi anyuka. Összehasonlításképpen: egy hasonló szerepet játszik Melanie Griffitth visszatérőként a Hawaii Five-O-ban, na az tényleg kínos.

szk - 2016. 12. 21. 11:36

Lucifer anyját nem Tricia Helfer játsza?

Rileey - 2016. 12. 21. 16:04

@nargli
Én pont azt írtam, hogy nem kellett volna már most bedobni a romantikus szálat, hanem másra koncentrálni. Elolvastad egyáltalán a mondat végét?

Joco1114 - 2016. 12. 22. 19:50

@spamdog: nézd át mégegyszer! Lucifer anyját Tricia Helfer játsza, aki esetleg a Battlestar Galactica című sci-fi sorozatból lehet ismerős, mint Caprica Six. (Hatos)
Szerintem kiváló színész, de itt pont az a feladata, hogy utálatos legyen. Kicsit olyan, mint a Trónok harcában Iwan Rheon. Szóval Tricia Helfer. És 41-42 éves…
http://imgur.com/a/lN0TW

nargli - 2016. 12. 23. 14:48

Rileey, mindent elolvastam, amit írtál, és semmi bántót nem akartam írni. Én egyszerűen örülök, hogy elindult a romantikus szál, és jó lenne, ha ez végre olyan sorozat lenne, ahol nem a romantikus szál húzásával töltenék az időt, hanem a szereplők összejönnének, és úgy építenék tovább a történetet. De félek, ez hiú ábránd. :)

Sniper - 2016. 12. 23. 19:59

Rajtam kívül, senki nem lát hasonlóságot a színésznők között?

1. Ivana Milicevic (26 April 1974) goo.gl/N4ajd3
2. Tricia Helfer (11 April 1974) goo.gl/Zluzx0

Abban tudatban voltam, Tricia Helfer játszotta Carrie Hopewell-t a Banshee-ben… :-)

carlsagan - 2016. 12. 26. 10:34

De jó volt az utolsó pár rész! És amikor felfedte Lucifer az igazi arcát, az az 1- 2 perces jelenet, nekem bekerült a legjobb sorozatos élményeim közé.

Starlark - 2016. 12. 27. 17:38

Nekem az első évad továbbra is jobban bejön.

Ott olyan volt Lucifer mint egy Godmode-ban játszó gyerek a többi karakter közt. :)

Most kicsit beszürkült.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz