login |

America’s Next Top Model: kezdett a 23. évad

2016. 12. 22. 19:03 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Az ANTM sokáig volt zászlóshajója a CW-nak, de az elmúlt években csak vergődött, és már a vegyes szezonok meg a nézői szavazások sem tudták kirántani a mélypontról a modellkereső reality-t – vagy talán épp az volt a baj, hogy kábé a 16. évad óta mindenféle gimmick-ben látták a megoldást. (Mondjuk az is igaz, hogy pár nézhetetlen és általam kaszált szezon után a legutóbbit valamiért fogyaszthatónak találtam.)

A megérdemelt kasza után a valóságshow a VH1-on kötött ki, ami már Tyra Banks-nek is sok, vagyis kevés lett volna, így érkezett a helyére a kedves, de színtelen és olykor utószinkronra szoruló Rita Ora, valamint három új zsűritag, egy modell (Ashley Graham) és a két Jay-re színben és stílusban is stimmelő kreatív emberke.

A legérdekesebb talán az a kérdés volt, hogy mennyit változott a kötözéssel a reality. A kezdés kicsit kábeles, tehetségkutatós volt (ld. Project Runway), de az évadnyitó, amikor talán 28-ból hogy szűrik ki a 14-et, annyira nem jellemző az összképre. (Pár random interjú után, szokás szerint aki több terepet kapott tovább jutott – szokás szerint egy kiesővel. Papírforma volt, bár az ikreket még a 23×02 után sem értem, de az is meglepett, hogy a románcot kilőtték.)

A tovább mögött spoilerek nélkül folytatom.

És az én felületes szememnek annyira a második rész sem ütött el a régitől felépítésileg (talán csak a sok fehér hátteres interjúban), maximum szerkezetileg lehet majd egy kicsit más – itt már az elején sok volt a “járkálás”, meg a go-see is meglepett a startnál. (Mondjuk azt azért megnézném, hogy milyen lenne az ANTM az egyre inkább tolakodó és folyton váltakozó zene nélkül.) A premier végén a listás továbbjutás jópofa volt.

“Mondanivaló” terén azért megpróbál a maga ura lenni ez a szezon. S bár voltak jobb húzások, de ez a folytonos erőltetett boss-ozás (+brand és business) nagyon hamar unalmassá vált – negyedik B-nek meg bejött a blőr, olykor elképzelni nem tudtam, hogy mit kellett kitakarni. A közösségi média nyomása és a Tyra-dumák elhagyása érthető húzás, az, hogy mindenki fashion icon, már kevésbé.

A második részben mind a mellék-, mind a főfeladat elég felejthető volt, a zsűri az egyéni értékeléssel még csak-csak hozott valamit (azt hittem, hogy a fehér hajú szemetebb lesz), de a pár másodperces közös kidumálás teljesen felesleges és funkciótlan volt. Idővel talán nagyobb lesz a hozzáadott értékük, mint hogy pretty boy-ként bókolnak az egyik lánynak – és nem Kyle-nak.

A közepes összhatást (se íze, se bűze, de fogyasztható, maradhat?) Stacey McKenzie dobta fel a 23×02-ben, valamint az, hogy találtak egy remek narrátort a reality-nek Giah személyében – komolyan olyan érzésem volt, mintha mindvégig ő mesélne. De jól csinálja.

Két rész után nem nagyon emelkedik ki nálam még egy modelljelölt sem, Giah mellett Kyle, Paige, Courtney – de ők sem feltétlenül azért, mert annyira jók lennének. A kezdetekben inkább csak szimpátia alapján tudok választani. (Oké, a kieső egyértelmű volt, tényleg bénázott. Kár érte.)

2 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2016. 12. 24. 01:31

Csak jelzem, hogy végigolvastam, ha már nincs egy komment sem:) Érdekelt, hogy milyen lett, de nézni nem nézem.

Kiara - 2017. 01. 08. 22:37

Én továbbra is nézem, kíváncsi voltam milyen lesz Tyra nélkül. Rita Ora elég jelentéktelen, de úgy az egész pont olyan számomra, mint az előző évadok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)


Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz