login |

JAws: Junkie Awards 2016 – Szavazásra fel!

2016. 12. 22. 14:50 - Írta: winnie

88 hozzászólás | kategória: díjátadó, szavazás, szolgálati közlemény,

(Bár nem sokat változott tavalyhoz képest a tartalma, tényleg olvassátok el a posztot, mert sok kérdést előzhettek meg vele.)

Akkor kezdődjön megint a szokásos év végi szavazós JÁTÉKUNK, amivel elleszünk a karácsonyi időszak posztokban nem túl bőséges napjaiban, egészen január 10-e magasságáig.

Tavalyi győztesek listája itt – itt pedig az összes JAws-poszt régről – de a legfontosabb link ez: a 2016-ban bemutatott új sorozatok listája (de a 2015 végi új sorozatok is újoncok, itt meg a többi cím), aki biztosra akar menni, ne siesse el a jelölést, böngéssze a kommenteket, ahol lehet kampányolni, vagy jelölő listát bemásolni. Sokan hajlamosak elfelejteni a tavaly indult és év elején pár rész után leköszönő sorozatokat.

Azt emelném ki a fő szöveg szövetéből, hogy a jelölés a játék egyik legfontosabb része, amely során eldől egy-egy kategóriában a legjobb 5-6 kiléte. Természetesen sokkal kevesebb jelölés érkezik levélben, mint szavazat a “döntőben”, ezért itt minden egyes voks számít(hat), sokszor egy-két szavazat dönt a bejutásról.

És azt hangsúlyozom, hogy ez az a rész, amely során lehet taktikázni is. Nem tudom, korrekt-e vagy sem, de az is megoldás, hogy az ember nem jelöli a tuti, mások által úgyis bejutó favoritokat, inkább saját, nem feltétlenül kommersz kedvenceit nyomja meg, hogy esetleg bejussanak 4-5. helyen, így alakítva a döntősök mezőnyét. (De persze ennek az a veszélye, hogy ha mindenki ezt csinálja, akkor favoritok nem kerülnek a legjobbak közé.)

Fontos, hogy idei (vagy idén látott) szezonok alapján jelöljünk, szerintem érdemes a jelölésekkel jelezni azt, ha egy kedvenc csalódást jelentő évadot produkált, és viszont, mert egyébként mindig ugyanazok a sorozat és színészek szerepelnének.

Aki részt akar venni a jelölésben, küldjön maximum 3-3 jelöltet a poszt alján lévő kategóriák alapján a junkieawards2016@gmail.com címre!
(A cím változott a tavalyihoz képest.)

Jelölni csak levélben lehet. A kommentek mindössze iránymutatások, ajánlások, kampányok, emlékeztetők, az ottani szavazatokat nem számoljuk. (Ne feledjétek, a legjobb 5-be kerülők mindegyike nagyon sok sorozatból/színészből kerül kiválasztásra, szóval a döntőbe kerülni mindenképp fél siker.)

Induljon akkor a jelölés tizedik Junkie Awards (JAws) fő kategóriáira, plusz szokás szerint lesz még pár mellék kategória, amelyekre majd kommentben lehet szavazni (ld. év epizódja, év idézete, eyecandy).

Szabályok:

 1. A jelöltek egyenértékűek, nem számít a sorrend. Természetesen vannak, akik nem jártasak minden kategóriában, így nem fontos mindenhova szavazni és nem 3-at írni sem, csak érdemes, ha tud az ember. Ha valaki szerint csak két jelölt érdemel jelölést, akkor elég annyi, nem kell kegyelemszavazatot adni. Csak a legjobbak versengjenek.
 2. Jelölni 2016-ban sugárzott vagy streamelt sorozatokat lehet (csonka évad nem akadály), és az idei epizódok, illetve évadok jelentsék a jelölés alapját – ha egy kedvenc idén nem produkált kiemelkedőt, nyugodtan lehet kritikusnak lenni, nem érdemes megszokásból szavazni.
  (Alapból az a filozófiánk, hogy az játszik, amit az ember 2016-ban látott, szóval akár lehetne régi sorozatokat is jelölni, de sok értelme nincs, mert más jó eséllyel úgysem jelölné, így pocsékba menne a voks.)
 3. A legtöbb jelölést kapókból minimum 5-öt, maximum 7-et fogunk végső szavazásra bocsátani – csakis a mi döntésünk, hogy hányas döntő lesz. Ne feledjétek, hogy januárban is adtak sorozatok, és voltak hamar kaszált, pár részt megért gyöngyszemek is.
 4. Szokás szerint, a szeretett-utált módon 20 és 40 perces sorozatokra szedtük szét a mezőnyt. Ezek általában komédiák, illetve drámák, de lehetne “normál hosszúságú és rövidebb” szériáknak is nevezni őket. A stream korszakban azonban vannak 35-38 perces, komikusabb, és rövidebb, drámaibb sorozatok is – ezeknél maradjunk a 40 perc alatti vagy fölötti határvonalnál. De ha véletlenül valaki “rossz” kategóriába jelöl, a szavazat akkor sem vész el, csak átsoroljuk a megfelelő helyre a sorozatot.
 5. A minisorozatok, limitáltnak hívott sorozatok, antológiák továbbra is a “normál” sorozatok között versengenek, az epizódjaik hosszának függvényében. Ha kelló mennyiségű döntős lesz, akkor lehet, hogy kapnak külön kategóriát is, de a képlékeny határvonalak miatt ezt nem erőltetjük.
 6. Azt, hogy ki mellékszereplő és ki főszereplő csakis ti döntitek el. Mindenki oda kerül végül, amelyik kategóriába több jelölést kap, de viszi magával a másik kategóriába kapott jelöléseit is. Itt is igaz, hogy “rossz” helyre kerülő szavazat nem vész el. Így nem mi döntjük el, nem tudunk manipulálni, hanem csak a ti véleményetek számít.
 7. A nem amerikai sorozatoknál az elsődlegesen sugárzó csatornát érdemes nézni (vagy kérdezni kommentben), bár vannak koprodukciók, ahol nem annyira egyértelmű, de általában a csatorna működik ökölszabályként, illetve mi is jelöljük az Anglia lecsap vagy Kanada odavág kategóriákkal – de nem mindig. A Penny Dreadful például részben angol, az Orphan Black kanadai, utóbbi szavazható nem amerikai sorozatként, előbbi…, nos, magam sem tudom, mert amerikai – is. Majd eldöntitek.
 8. Idén nagyjából 5 magyar (fikciós) sorozat volt, így ezek most nem kapnak külön jelölős kategóriát. De ha a magyar műsor kategóriában kellő mennyiségű jelölést kapnak a magyar sorozatok, akkor lehet, hogy szavazásra fogjuk bocsátani őket.

Íme a kategóriák. Lehet bevágni a levelekbe ezt a pár sort – a 2016-ben bemutatott 341 újonc címe itt olvasható, a többi sorozaté pedig a kibeszélő menüben. (Tényleg érdemes végignézni mindet, mindig vannak olyanok, akik elfeledkeznek erről-arról.)

 • legjobb 40+ perces sorozat:
 • legjobb 20-30 perces sorozat:
 • legjobb első évados sorozat:
 • legjobb nem amerikai sorozat:
 • legjobb animációs sorozat:
 • legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow):
 • legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):
 • legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb vendégszereplő:

(Vendégszereplő kategóriában férfiak, nők, 20 és 40 perces sorozatokból ömlesztve jöhetnek, a lényeg, hogy olyan színészre lehet szavazni, aki nem rendszeres szereplő, csak egy-kétszer tűnt fel, de egyszerűen zseniális volt. Hogy ki vendégszereplő vagy mellékszereplő ugyancsak ti döntitek el, az lesz, amely kategóriában több szavazatot kap. De a vendégek általában csak az adott évadban, vagy évadonként 1-2 részben tűnnek fel, a mellékszereplők gyakrabban, de ezt érzi az ember szerintem.)

Szavazni érdemes mihamarabb, folyamatosan megy az összesítés – határidő 4-5 nap, de majd mi döntjük el, hogy mikor kerülnek ki a szavazások. Amint egy-egy kategóriában kikristályosodik a végeredmény, és mondjuk az 5. és a 6. között akkora a különbség, ami pár nap alatt nem hozható be, akkor jövünk az 5 vagy 6 legjobbal, lehetőleg napi kettővel. Általában 27-én vagy 28-án kezdünk, szóval mindenképp az ünnepek után lesz az első szavazás. Az utolsó pedig az újévben.

A szavazatokat (ismét) dzsiaj fog összesíteni, én nem is fogom látni a leveleiteket. Ha valami nem tiszta, kommentben is lehet kérdezni – valaki biztos válaszol.

88 hozzászólás Ne habozz!

Stiel - 2016. 12. 22. 15:11

The Expanse újoncnak jelölhető? 2015 év végén indult, 2016 februárban fejeződött be. 2. évad csak jövőre jön.

WillTraveler - 2016. 12. 22. 15:23

Kicsit vicces látni a JAws 2016-nál egy 2015-ös logót. Aki ért photobolthoz, megcsinálhatná mondjuk 2020-ig a dátumozást külön képeken, és akkor hatékonyabb lenne minden évben az adott képet beilleszteni (és nem egy régebbi évét:)

Narg - 2016. 12. 22. 15:25

Számomra ezek voltak a legjobbak idén: Expanse, Stranger Things, Preacher, Agents if SHIELD, Brooklyn Nine-Nine, Man seeking Woman, Bojack Horseman

zolij - 2016. 12. 22. 15:27

szerintem az Expanse beférne az idei újonc kategóriába, az első évad nagy része a tavalyi JAws után került adásba.

winnie - 2016. 12. 22. 15:30

willtraveler: este akartam kirakni, addig human megcsinalta volna,de most kerult ki, igy egy kicsit igy marad, mig nem lesz ra ideje.

winnie - 2016. 12. 22. 15:31

a the expanse termeszetesen ujonc.

Adam9456 - 2016. 12. 22. 15:51

A Sherlockot lehet jelölni nem amerikai sorozatnál, egy új része volt idén Január 1-jén?

Marco Materazzi - 2016. 12. 22. 15:52

Lehet hülye kérdés, de a Black Mirror nem amerikai sorozatnak számít most? Alapból ugye angol, de Netflix nyomta idén.

Barney - 2016. 12. 22. 16:01

A Black Mirror-t ér a nem amerikai sorozatoknál jelölni (mivel onnan indult) vagy mivel az új évad már Amerikában készült ezért nem?

Vektor - 2016. 12. 22. 16:06

Barney: A Black Mirror 3. évada szerintem amerikainak számít, a Netflix rendelésére készült, a korábbi csatornának, a Channel 4-nak nincs köze hozzá.

winnie - 2016. 12. 22. 16:12

adam9456: igen

Stanlee - 2016. 12. 22. 16:12

Az idei ev nem volt igazan jo nekem sorozatnezes szempontjabol. Ha osszesen 10 sorozatot neztem, akkor mar sokat mondok. De varom az eredmenyeket.

Az eyecandy szineszno kategoria hol maradt?

winnie - 2016. 12. 22. 16:16

a black mirror amolyan penny dreadfulos problema. alapbol, produkcioilag angol szerintem, de a penz amerikai – szerintem jelolheto nem amerikainak, mert nekunk a kreativ resze a fontosabb, de meggyozheto vagyok. (egy reszt amerikaiak irtak, egyet pedig ott forgattak)

ilyen alapon mondjuk a man in the high castle is angliaban irodik es kanadaban forog, de amerikai a budzse.

Vektor - 2016. 12. 22. 16:18

Bemásolom ide a szavazataimat, hátha azzal emlékeztetek valakit egy-két elfeledett sorozatra.

legjobb 40+ perces sorozat:
1. The Crown
2. The People v. O.J. Simpson: American Crime Story
3. Rectify

legjobb 20-30 perces sorozat:
1. BoJack Horseman
2. Fleabag
3. Veep

legjobb első évados sorozat:
1. The Crown
2. The People v. O. J. Simpson: American Crime Story
3. Fleabag

legjobb nem amerikai sorozat:
1. Fleabag
2. The Young Pope
3. Planet Earth II

legjobb animációs sorozat:
1. BoJack Horseman
2. South Park

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):
1. O.J.: Made in America
2. Planet Earth II
3. Last Week Tonight

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
1. Aden Young, Rectify
2. Steve Buscemi, Horace and Pete
3. John Turturro, The Night Of

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
1. Jeffrey Tambor, Transparent
2. Will Arnett, BoJack Horseman
3. Donald Glover, Atlanta

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
1. Evan Rachel Wood, Westworld
2. Sarah Paulson, The People v. O. J. Simpson: American Crime Story
3. Claire Foy, The Crown

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
1. Phoebe Waller-Bridge, Fleabag
2. Julia Louis-Dreyfus, Veep
3. Tig Notaro, One Mississipi

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
1. John Lithgow, The Crown
2. Sterling K. Brown, The People v. O. J. Simpson: American Crime Story
3. Jeffrey Wright, Westworld

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
1. Timothy Simons, Veep
2. Paul F. Tompkins, BoJack Horseman
3. Zach Woods, Silicon Valley

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
1. Thandie Newton, Westworld
2. Alison Wright, The Americans
3. Millie Bobby Brown, Stranger Things

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
1. Judith Light, Transparent
2. Kathryn Hahn, Transparent
3. Amy Sedaris, BoJack Horseman

legjobb vendégszereplő:
1. Jared Harris, The Crown
2. Laurie Metcalf, Horace and Pete
3. Gugu Mbatha-Raw, Black Mirror

Vektor - 2016. 12. 22. 16:21

Jelezném, hogy szerintem a Black Mirror összes színésze a vendégszereplők közé sorolható. Fura lenne úgy jelölni őket a főszereplők/mellékszereplők között, hogy csak 1 epizódban szerepeltek.

Barney - 2016. 12. 22. 16:24

Van pár évad amit még szerettem volna idén letudni (The Man in the High Castle S2, Halt and Catch Fire S3, The 100 S3 …) de nem sikerült, majd a többiek remélhetőleg beszavazzák őket ha megérdemlik. :)

Így az én listám:

legjobb 40+ perces sorozat:
Orange is the New Black
Stranger Things
Daredevil

legjobb 20-30 perces sorozat:
Man Seeking Woman
Son of Zorn
Love

legjobb első évados sorozat:
Stranger Things
The People v. O.J. Simpson: American Crime Story
Luke Cage

legjobb nem amerikai sorozat:
Black Mirror
Sherlock
The Fall

legjobb animációs sorozat:
Archer
BoJack Horseman
Bob’s Burgers

legjobb magyar sorozat:

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):
Last Week Tonight with John Oliver
The Daily Show with Trevor Noah
The Late Show with Stephen Colbert

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Kevin Spacey (House of Cards)
Cuba Gooding Jr. (The People v. O.J. Simpson: American Crime Story)
Dominic Cooper (Preacher)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Donald Glober (Atlanta)
Eric André (Man Seeking Woman)
Paul Rust (Love)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Winona Ryder (Stranger Things)
Carly Chaikin (Mr. Robot)
Rose McIver (iZombie)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Constance Wu (Fresh off the Boat)
Julie Bowen (Modern Family)
Rashida Jones (Angie Tribeca)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Jon Bernthal (Daredevil)
Mahershala Ali (Luke Cage)
Courtney B. Vance (The People v. O.J. Simpson: American Crime Story)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
T.J. Miller (Silicon Valley)
Martin Starr (Silicon Valley)
Charlie McDermott (The Middle)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Lena Headey (Game of Thrones)
Alfre Woodard (Luke Cage)
Samira Wiley (Orange is the New Black)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Sarah Hyland (Modern Family)
Eden Sher (The Middle)
Jane Krakowski (Unbreakable Kimmy Schmidt)

legjobb vendégszereplő:
Vincent D’Onofrio (Daredevil)
Bryce Dallas Howard (Black Mirror)
Mackenzie Davis (Black Mirror)

AJ - 2016. 12. 22. 16:42

Huu, a mellékszereplő, pláne a vendégszereplő kategóriában én alig tudtam valakit jelölni, nem is emlékszem már mindenkire, így kihagytam pár kategóriát.

legjobb 40+ perces sorozat:
Flesh and Bone
11/22/63
The Good Wife

legjobb 20-30 perces sorozat:
Ash vs. Evil Dead
Vice Principals
Casual

legjobb első évados sorozat:
BrainDread
Lucifer
Quarry

legjobb nem amerikai sorozat:
Gyilkosság Reykjavíkban (Case)
Pusztaság (Pustina)
Mammon (Mamon)

legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow):
Csak színház és más semmi
Gyertek át!
Nyerő Páros

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
James Franco (11/22/63)
Anthony Hopkins (Westworld)
Tom Ellis (Lucifer)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Bruce Campbell (Ash vs. Evil Dead)
Walton Goggins (Vice Principals)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Evan Rachel Wood (Westworld)
Mary Elizabeth Winstead (BrainDead)
Vera Farmiga (Bates Motel)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Tony Shalhoub (BrainDead)
Johnny Ray Gill (BrainDead)
Jeffrey Wrigth (Westworld)

superpityu - 2016. 12. 22. 16:45

legjobb 40+ perces sorozat:
– Dirk Gently’s Holistic detective Agency
– Orange is the New Black
– Westworld

legjobb 20-30 perces sorozat:
– Veep
– Bojack horseman
– Broad City

legjobb első évados sorozat:
– Stranger Things
– Dirk Gently’s Holistic Detective Agency
– Westworld

legjobb nem amerikai sorozat:
– Humans
– Lovesick
– Orphan Black

legjobb animációs sorozat:
– Bojack Horseman
– Amazing World of Gumball (bár ezt szerintem a kutya sem nézi)

legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow):
– Aranyélet
– Dalfutár
– Sztárban sztár

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):
– Saturday Night Live (bár se nem reality, se nem talkshow, de végülis nem is sima sorozat)
– Late Late Show with James Corden
– Jimmy Kimmel Live

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Rami Malek (Mr. Robot)
– Kevin Spacey (House of Cards)
– Samuel Barnett (Dirk Gently)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Gael Garcia Bernal (MOzart in the Jungle)
– Donald Glover (Atlanta)
– Chris Geere (you’re the worst)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Evan Rachel Wood (Westworld)
– Winona Ryder (Stranger Things)
– Tatiana Maslany (Orphan Black)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Julia Louis-Dreyfus (veep)
– Lola Kirke (Mozart in the Jungle)
– Pamela Adlon (Better Things)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Mahershala Ali (Luke Cage)
– Anthony Hopkins (Westworld)
– David Harbour (Stranger Things)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Sam Elliot (The Ranch)
– John Rothman (One Mississippi)
– Desim Borges (You’re the Worst)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Erin Richards (Gotham)
– Alfre Woodard (Luke Cage)
– Diane Guerrero (Orange is the New Black)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Debra Winger (The Ranch)
– Kether Donohue (You’re the Worst)
– Hannah Alligood (Better Things)

legjobb vendégszereplő:
– Ian Bohen (Teen Wolf)
– Lori Petty (Orange is the New Black)
– Lisa Kudrow (Unbreakable Kimmy Schmidt)

botka5 - 2016. 12. 22. 16:56

legjobb 40+ perces sorozat:
1. Game of Thrones;
2. Daredevil;
3. Stranger Things

legjobb első évados sorozat:
1. Stranger Things;
2. 11/22/63;
3. The People v. O.J. Simpson: American Crime Story;

legjobb nem amerikai sorozat:
1. Sherlock;
2. Black Mirror

legjobb animációs sorozat:
1. BoJack Horseman
2. South Park

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
1. James Franco (11/22/63);
2. Riz Ahmed (The Night Of);
3. Anthony Hopkins (Westworld)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
1. Millie Bobby Brown (Stranger Things);
2. Thandie Newton (Westworld);

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): 1. Cuba Gooding Jr. (Am.C.Story);
2. John Turturro (The Night Of);
3. Jon Bernthal (Daredevil),

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
1. Winona Ryder (Stranger Things);
2. Lena Headey (Game of Thrones);
3. Carly Chaikin (Mr. Robot)

legjobb vendégszereplő:
Vincent D’Onofrio (Daredevil);
Bryce Dallas Howard (Black Mirror)

Mate815 - 2016. 12. 22. 17:00

legjobb 40+ perces sorozat: Person of Interest

legjobb 20-30 perces sorozat: Ash vs Evil Dead

legjobb első évados sorozat: Stranger Things

legjobb nem amerikai sorozat: Black Mirror

legjobb animációs sorozat: South Park

legjobb férfi főszereplő 40+ perces sorozat: Michael Emmerson – Person of interest

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Bruce Campbell – Ash vs Evil Dead

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Amy Acker – Person of Interest

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Kaley Cuoco – The Big Bang Theory

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Jeffrey Dean Morgan – The Walking Dead

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Simon Helber – The Big Bang Theory

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Winona Ryder – Stranger Things

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Lucy Lawless – Ash vs Evil Dead

legjobb vendégszereplő: Mark Hamill – The Flash

Krisztián - 2016. 12. 22. 17:04

legjobb 40+ perces sorozat:
Orange is the New Black
Banshee
Game of Thrones

legjobb 20-30 perces sorozat:
Modern Family
Ballers
Sex&Drugs&Rock&Roll

legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow):
Nyerő páros
Gyertek át!
Dalfutár

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Kevin Spacey (HoC)
Andrew Lincoln (TWD)
Dominic West (The Affair)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
The Rock (Ballers)
Denis Leary (S&D&R&R)
Ed O’neill (Modern Family)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Taylor Schilling (OitNB)
Robin Wright (HoC)
Lena Headey (GoT)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Joel Kinnaman (HoC)
Jeffrey Dean Morgan (TWD)
Matt Servitto (Banshee)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Andy Garcia (Ballers)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Samira Wiley (OitNB)
Sophie Turner (GoT)
Eliza Dushku (Banshee)

heidfeld - 2016. 12. 22. 17:44

@Winnie: Tényleg nincs eyecandy színésznő kategória?
Tudom, azonos a jelölés értéke, de nálam a dobogó
1 Jennie Jasques /Vikings/
2 Jessica Lowe /Wrecked/
3 Shantel Van Santen /Shooter/

Néma Harcsa - 2016. 12. 22. 17:56

legjobb 40+ perces sorozat:
– Black mirror
– Better Call Saul
– The Young Pope
legjobb 20-30 perces sorozat:
– Veep
– Life In Pieces
legjobb első évados sorozat:
– Stanger Things
– The Young Pope
– American Crime Story
legjobb nem amerikai sorozat:
– The Young Pope
– Gomorra
– The Fall
legjobb animációs sorozat:
– South Park
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Jude Law (The Young Pope)
– Bob Odenkirk (Better Call Saul)
– Jamie Dornan (The Fall)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Sarah Paulson (ACS)
– Vera Farmiga (Bates motel)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Julia Louis-Dreyfus (Veep)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Anthony Hopkins (Westworld)
– John Turturro (The Night Of)
– Silvio Orlando (The Young Pope)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Thandie Newton (Westworld)
– Cristina Donadio (Gomorra)
legjobb vendégszereplő:
– Tom Hardy (Peaky Blinders) – már elküldtem, egyébként idekerült volna harmatos DD2-ből D’Onofrio is, de kiment a fejemből.

A. - 2016. 12. 22. 17:58

heidfeld
Az eyecandy szavazás külön szavazás, januárban keresd

zso17 - 2016. 12. 22. 18:28

legjobb 40+ perces sorozat:
Game of Thrones
Mr. Robot
Marvel’s Daredevil

legjobb 20-30 perces sorozat:
Man Seeking Woman
Atlanta
Silicon Valley

legjobb első évados sorozat:
Stranger Things
Dirk Gently’s Holistic Detective Agency
The Get Down

legjobb nem amerikai sorozat:
Orphan Black

legjobb animációs sorozat:
BoJack Horseman
Archer

legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow):

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Bob Odenkirk (Better Call Saul)
Rami Malek (Mr. Robot)
David Harbour (Stranger Things)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Donald Glover (Atlanta)
Matt Ross (Silicon Valley)
Eric André (Man Seeking Woman)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Tatiana Maslany (Orphan Black)
Winona Ryder (Stranger Things)
Carly Chaikin (Mr. Robot)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Jon Bernthal (Marvel’s Daredevil)
Mahershala Ali (Marvel’s Luke Cage)
Iwan Rheon (Game of Thrones)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
T.J. Miller (Silicon Valley)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Leanne Lapp (iZombie)
Lena Heady (Game of Thrones)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):

legjobb vendégszereplő:
Ian McShane (Game of Thrones)
Bella Ramsey (Game of Thrones)
Ian Bohen (Teen Wolf)

Snoopyzit30 - 2016. 12. 22. 18:42

Outlander nem amerikai sorozatnak számít? Gyakorlatilag Európában játszódik az egész, de a Starz meg amerikai,nem? (De utálom hogy nem tudom ezeket).

lynx - 2016. 12. 22. 18:55

legjobb 40+ perces sorozat:
stranger things
11/22/63
game of thrones

legjobb 20-30 perces sorozat:
Silicon Valley

legjobb első évados sorozat:
stranger things

legjobb nem amerikai sorozat:
aranyélet

legjobb animációs sorozat:
archer

legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow):
aranyélet
a konyhafőnök

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
anger zsolt – aranyélet
Finn Wolfhard – stranger thing

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Millie Bobby Brown, Stranger Things

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Gaten Matarazzo stranger things

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Winona Ryder (Stranger Things)

casi - 2016. 12. 22. 18:58

Íme az enyéim:
legjobb 40+ perces sorozat:
stranger things
the leftovers
Penny Dreadful

legjobb 20-30 perces sorozat:
brooklyn 99
the mindy project
angie tribeca

legjobb első évados sorozat:
Stranger Things
this is us
legjobb nem amerikai sorozat:
outlander

legjobb animációs sorozat:
Bob’s Burgers
archer
adventure time

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
justin theorux (the leftovers)
Iwan Rheon (game of thrones)
Joshua Jackson (the affair)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Andre Braugher (brooklyn 99)
Ty Burrel (Modern family)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Eva Green (penny dreadful)
Millie Bobby Brown (Stranger Things)
Caitriona Balfe (outlander)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Julie Bowen (Modern Family)
Rashida Jones (Angie Tribeca)

Vektor - 2016. 12. 22. 19:28

casi: A Leftovers-re nem lehet szavazni, 2016-ban nem volt új évad.

Snoopyzit30 - 2016. 12. 22. 19:36

legjobb 40+ perces sorozat:
Narcos
Homeland
Kingdom

legjobb 20-30 perces sorozat:
Grace & Frankie
Transparent
Better Things

legjobb első évados sorozat:
Frequency
Berlin Station
Underground

legjobb nem amerikai sorozat:
Victoria
Peaky Blinders
The Fall

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Ben Daniels-The Exorcist
Wagner Moura-Narcos
Jonathan Tucker-Kingdom

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Jeffrey Tambor-Transparent
Jay Duplass-Transparent
Gael García Bernal-Mozart in the Jungle

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Eva Green-Penny Dreadful
Claire Danes-Homeland
Sarah Paulson-American Crime Story

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Lily Tomlin-Grace&Frankie
Amy Landecker-Transparent
Pamela Adlon-Better Things

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Ben Mendelsohn-Bloodline
Courtney B.Vance-American Crime Story
Sterling K. Brown-American Crime Story

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Linda Cardellini-Bloodline
Kiele Sanchez-Kingdom
Stephanie Corneliussen-Mr.Robot

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Judith Light-Transparent
Molly Shannon-Divorce

m76 - 2016. 12. 22. 19:38

legjobb 40+ perces sorozat:
Westworld
Mr. Robot
Ray Donovan

legjobb 20-30 perces sorozat:
Veep

legjobb első évados sorozat:
Westworld
Secret City
The Expanse

legjobb nem amerikai sorozat:
Peaky Blinders
Humans
Secret City

legjobb animációs sorozat:
Bojack Horseman
Rick & Morty
Archer

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Anthony Hopkins (Westworld)
Jeffrey Wright (Westworld)
Rami Malek (Mr. Robot)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Anna Torv (Secret City)
Evan Rachel Wood (Westworld)
Claire Danes (Homeland)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Ed Harris (Westworld)
Jon Voight (Ray Donovan)
Christian Slater (Mr. Robot)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Thandie Newton (Westworld)

steelwolf88 - 2016. 12. 22. 19:40

Magyar sorozat mehet, a nem amerikai közé is?

steelwolf88 - 2016. 12. 22. 19:45

Úgy érzem h baromi nagy csata lesz a Westworld-Stranger Things (ACS-O.J.S) között)!

krisz - 2016. 12. 22. 19:57

Na ebből a Jaws-ból is jobb, ha kimaradok, mert olyanokat indítanék, amiket mindenki utál, amik meg eljutnak a döntőig, teljesen hidegen hagynak. Viszont egy anime mellett muszáj, hogy kiálljak és felhívjam rá a figyelmet, mert meghatározta a vasárnapjaimat, ez pedig a Dragon Ball Super, a Zamasu saga valami hihetetlen volt, gondolom nem eg
yedül néztem, elég nagy itthon is a rajongótábora. Amúgy is az animék valamiért sorra kimaradnak, pedig azokat is animációval készítik, ha nem tévedek. ;)

boyinmotion - 2016. 12. 22. 20:04

legjobb 40+ perces sorozat:
American Crime Story
Stranger Things

legjobb 20-30 perces sorozat:
Transparent
Broad City
Another Period

legjobb első évados sorozat:
Divorce
This Is Us
Dirk Gently’s…

legjobb nem amerikai sorozat:
Orphan Black
Black Mirror

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):
Billy on the Street
The Late Late Show with James Corden
The Graham Norton Show

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Elijah Wood (Dirk Gently’s..)
Samuel Barnett (Dirk Gently’s…)
Cuba Gooding Jr. (American Crime Story)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Thomas Haden Church (Divorce)
Billy Eichner (Difficult People, Billy on the Street)
Jeffrey Tambor (Transparent)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Sarah Paulson (American Crime Story)
Kate McKinnon (Saturday Night Live)
Chrissy Metz (This Is Us)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Abbi Jacobson (Broad City)
Kristen Schaal (The Last Man on Earth)
Natasha Leggero (Another Period)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
David Schwimmer (American Crime Story)
Kenneth Choi (American Crime Story)
Matt Czuchry (Gilmore Girls: A Year in the Life)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Tony Hale (Veep)
Mel Rodriguez (The Last Man on Earth)
Michael Ian Black (Another Period)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Niecy Nash (Scream Queens)
Adina Porter (American Horror Story)
Millie Bobby Brown (Stranger Things)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Kathryn Hahn (Transparent)
Anna Chlumsky (Veep)
Molly Shannon (Divorce)

legjobb vendégszereplő:
Cecily Strong (Scream Queens)
Clea DuVall (Veep)
Cherry Jones (Black Mirror, Transparent)

Eli - 2016. 12. 22. 20:27

Mivel sajnos nem lett mini kategória, sem az újoncok kettéválasztása 20-30 ill 40+-osra, így ide most a saját mini és 20-30 perces újoncjelöléseimet írom, ők kategória híján nem kerülhetnek be a hivatalos jelöltsoromba. :(
A többi megy a mailben.

Legjobb mini/limitált(abb) sorozat:

11.22.63
The Living And The Dead
Harley And The Davidsons

Legjobb első évados 20-30 perces sorozat:

The Ranch
Love
The Detour

Sajnálom őket, érdemelnének valós jelölést is…

wellwellwell - 2016. 12. 22. 20:28

én csak két sorozatért kampányolok, amik méltatlanul elhanyagoltak:

1. Kingdom + férfi főszereplő: Jonathan Tucker

2. Gomorra

biztos sokan nézitek, ne felejtsétek el az agyonhájpoltak dömpingjében! :)

heidfeld - 2016. 12. 22. 20:42

Legjobb 40+ perces sorozat
-Vikings
-Lucifer
– El ministerio del tiempo

Legjobb női főszereplő 40+ perces sorozat
-Rosie Mciver ( IZombie)
-Erin Richards (Gotham)

Legjobb női mellékszereplő 20-30 perces sorozat
-Sara Rue (Impastor)
-Ally Maki ( Wrecked)
-Aisling Franciosi ( The Fall)

Legjobb első évados sorozat
-Lucifer
-Wrecked
-Designated Survivor

Legjobb férfi mellékszereplő 20-30 perces sorozat
-Rhys Darby (Wrecked)
-Asif Ali (Wrecked)
-David Rasche (Impastor)

Legjobb férfi főszereplők 40+perces sorozat
-Jamie Dornan (The Fall)
-Toby Stephens (Black Sails)
Tom Ellis (Lucifer)

Legjobb férfi főszereplők 20-30 perces sorozat
-Michael Rosenbaum (Impastor)
-Will Greenberg (Wrecked)

Legjobb vendégszereplő
Maria Rodrígues Soto ( El Ministerio Del Tiempo)

heidfeld - 2016. 12. 22. 20:47

Jaj lehagytam: Legjobb női főszereplő 20-30 perces sorozat,- és nagyon bejön nekem – Jessica Lowe – Wrecked

Lemoni - 2016. 12. 22. 20:49

Volt, ahol nem tudtam dönteni és 3-nál több jelöltem is van, volt, ahol meg nem találtam legalább 3 kiemelkedőt; elég eklektikus a listám, néha hezitáltam, ki melyik kategória…. :)

•legjobb 40+ perces sorozat:
Rectify – Westworld – Stranger Things – Penny Dreadful

•legjobb 20-30 perces sorozat:
Mozart In The Jungle – The Girlfriend Experience – Galavant

•legjobb első évados sorozat:
Westworld – Stranger Things – Dirk Gently’s HDA – The Path – Underground

•legjobb nem amerikai sorozat:
The Durrells – Cleverman – The Living and the Dead – Poldark – The Fall

•legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Aden Young (Rectify) – Dominic West (The Affair) – Hugh Dancy (The Path) – Patrick Fugit (Outcast) – Riz Ahmed (The Night Of) – Rami Malek (Mr. Robot) – Jamie Dornan (The Fall)

•legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Gael Garcia Bernal (MITJ)

•legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Eva Green (Penny Dreadful) – Rachel Evan Wood (Westworld) – Eleanor Tomlison (Poldark) _ Gillian Anderson (The Fall)

•legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Riley Keough (The Girlfriend Experience)

•legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Kyle Gallner (Hasil-Outsiders) – Joseph Gilgun (Preacher) – Clayne Crawford (Rectify) – Ben Daniels (The Exorcist)

•legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Patti LuPone (Penny Dreadful) – Abigail Spencer (Rectify) – Fiona Dourif (Dirk Gently’s HDA) – Anna Paquin (Roots) – Kathy Bates (AHS6) – Millie Bobby Brown (Stranger Things)

m76 - 2016. 12. 22. 20:54

Na úgy tűnik én vagyok az egyetlen aki bepróbálta Secret City-t. Talán ha ki lett volna publikálva az az elismerem gyenge pilotkritika amit beküldtem vagy fél éve. De ajánlónak talán az is megtette volna.

Eloise - 2016. 12. 22. 21:14

Az idei jelöltjeim:

legjobb 40+ perces sorozat: Hinterland, Grantchester, Humans
legjobb 20-30 perces sorozat: Please like me
legjobb első évados sorozat: American Crime Story, Lucifer
legjobb nem amerikai sorozat:Humans, Please like me, Hinterland
legjobb animációs sorozat: –
legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow): –
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow): –
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Colin Morgan (Humans), Matthew Macfadyen (Ripper Street)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): –
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Sarah Paulson (American Crime Story)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): –
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Robson Green (Grantchester), Alan Cumming (The good wife), Mark Gatiss (Sherlock)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): –
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Rachael Harris (Lucifer), Lesley-Ann Brandt (Lucifer), Caroline Catz (DCI Banks)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
legjobb vendégszereplő: Carrie Preston (The good wife), Shaun Dooley (DCI Banks)

BotondB - 2016. 12. 22. 21:16

• legjobb 40+ perces sorozat: Bloodline, Narcos, The People vs. O.J. Simpson: American Crime Story
• legjobb 20-30 perces sorozat: Transparent, Veep, You’re the worst
• legjobb első évados sorozat: The Crown, The People vs. O.J. Simpson: American Crime Story, Stranger Things
• legjobb nem amerikai sorozat: Aranyélet, Penny Dreadful, The Crown
• legjobb animációs sorozat: Archer, Bojack Horseman, Family Guy
• legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow): Aranyélet, X-faktor, Sztárban sztár
• legjobb egyéb műsor (reality/talkshow): Late Night with Seth Meyers, The Daily Show with Trevor Noah, Hot Ones
• legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Kevin Spacey (House of Cards), Courtney B. Vance (The People vs. O. J. Simpson: American Crime Story), Wagner Moura (Narcos)
• legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Jeffrey Tambor (Transparent), Donald Glover (Atlanta), Will Arnett (Bojack Horseman)
• legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Robin Wright (House of Cards), Eva Green (Penny Dreadful), Sarah Paulson (The People vs. O. J. Simspn: American Crime Story)
• legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Aya Cash (You’re the worst), Julia Louis-Dreyfus (Veep), Lola Kirke (Mozart in the jungle)
• legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): John Lithgow (The Crown), Sterling K. Brown (The People vs. O. J. Simpson: American Crime Story), John Voight (Ray Donovan)
• legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Desmin Borges (You’re the worst), Louie Anderson (Baskets), T J Miller (Silicon Valley)
• legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Maura Tierney (The Affair), Samira Wiley (Orange is the new black), Rhea Seehorn (Better call Saul)
• legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Gaby Hoffmann (Transparent), Judith Light (Transparent), Ashley Gerasimovich (The Detour)
• legjobb vendégszereplő: Kristen Schaal (Bojack Horseman), Trace Lysette (Transparent), Reg E. Cathey (House of Cards)

berc00 - 2016. 12. 22. 21:24

Csak néhány jelöltemet kiemelném, mert kevésbé látom őket:

Legjobb újonc/20 perces: The Grinder – nagyon meta, vicces, tök jó alakítások (Rob Lowe zseni) és egy perfekt vendégeszereplő Timothy Olyphant személyében!

Illetve a New Girl állóvízét az előző szezonban Megan Fox vendég/mellékszereplése (és karaktere) kavarta fel és tett nagyon jót a sorozatnak (utána kiszállós is lett).

Illetve az OJ-ból szinte bárkit tudnék jelölni színész kategóriákba, de Travoltát és Schwimmert én indokolatlanul alulreprezentáltnak látom, pedig nagyot mentek ők is. De persze nehéz a választás… :)

Végül pedig Narcos és onnan Wagner Moura – számomra hibátlan volt az Escobar-alakítása.

winnie - 2016. 12. 22. 21:33

m76: megnézem, hogy mi volt vele a gond.

Balumedve - 2016. 12. 22. 21:49

m76: A Rick & Morty idén nincs versenyben.

legjobb 40+ perces sorozat:
– Gotham
– Westworld
– Black Mirror

legjobb 20-30 perces sorozat:
– You’re the Worst
– Casual
– The Detour

legjobb első évados sorozat:
– The Expanse
– Stranger Things
– The Girlfriend Experience

legjobb nem amerikai sorozat:
– Humans
– Peaky Blinders
– The Durrells

legjobb animációs sorozat:
– Archer
– BoJack Horseman
– Star Wars Rebels

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):
– Last week tonight with John Oliver
– The Late Late Show with James Corden

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Tom Ellis (Lucifer)
– Jonathan Tucker (Kingdom)
– Rami Malek (Mr. Robot)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Gael García Bernal (Mozart in the Jungle)
– Donald Glover (Atlanta)
– Danny McBride (Vice Principals)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Mary Elizabeth Winstead (BrainDead)
– Eva Green (Penny Dreadful)
– Keri Russell (The Americans)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Gillian Jacobs (Love)
– Riley Keough (The Girlfriend Experience)
– Aya Cash (You’re the Worst)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Jon Bernthal (Daredevil)
– Alex Hogh Andersen (Vikings)
– Mahershala Ali (Luke Cage)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– William Fichtner (Mom)
– Keith Stanfield (Atlanta)
– Desmin Borges (You’re the Worst)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Erin Richards (Gotham)
– Millie Bobby Brown (Stranger Things)
– Portia Doubleday (Mr. Robot)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Zazie Beetz (Atlanta)
– Saffron Burrows (Mozart in the Jungle)
– Kimberly Hebert Gregory (Vice Principals)

legjobb vendégszereplő:
– Vincent D’Onofrio (Daredevil)
– Tom Hardy (Peaky Blinders)
– Bella Ramsey (Game of Thrones)

GeoCucc - 2016. 12. 22. 22:51

Én nem másolom be a listát, van már elég görgetnivaló így is. Nekem a jelöltjeim tekintélyes része olyan éveleji remekekből került ki, mint a Better Call Saul, a The Americans, a Bates Motel vagy épp a Man Seeking Woman. Remélem, nem csak én nem feledkeztem meg róluk :)

Zsuzsy93 - 2016. 12. 22. 23:58

Én ebben az évben sok európai sorozatot kezdtem el nézni. Nehezebb így a szavazás, de valamit összehoztam.
Aztán még Tatiana Maslanyt szeretném kiemelni.

Enzo - 2016. 12. 23. 00:35

Na erre majd rászánok egy-két órát, hogy összeállítsam.

@Snoopyzit30:
Már majdnem elkezdtem csodálkozni, hogy milyen fura nevű színésznőket jelöltél (Judith Light-Transparent meg Molly Shannon-Divorce), aztán rájöttem, hogy nem dupla vezetéknevük van, hanem az a sorozat címe :D

riskaa - 2016. 12. 23. 02:28

legjobb 40+ perces sorozat:
the expanse, 11.22.63., better call saul

legjobb 20-30 perces sorozat:
atlanta, wrecked, angie tribeca

legjobb első évados sorozat:
stranger things, westworld, wrecked

legjobb nem amerikai sorozat:
black mirror

legjobb animációs sorozat:
boejack horseman

legjobb férfi főszereplő(40+ perces sorozat):
james franco (11.22.63), bob odenkirk (better call saui), bobby cannavale
(vinyl)

legjobb férfi főszereplő(20-30 perces sorozat):
donald glover (atlanta)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
rhea seehorn (better call saul), carly chaikin (mr. robot)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
rashida jones (angie tribeca)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
jon bernthal(daredevil), ethan cutkosky (shameless), ed harris
(westworld)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
will greenberg (wrecked), keith stanfield (atlanta), brian tyree henry
(atlanta)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
kathy bates (ahs), ruby modine (shameless), olivia wilde (vinyl)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): zazie beetz (atlanta)

Mortanius - 2016. 12. 23. 09:14

legjobb 40+ perces sorozat:
– Gomorra
– Game of Thrones
– Stranger Things

legjobb első évados sorozat:
– Stranger Things
– Quarry
– The Path

legjobb nem amerikai sorozat:
– Gomorra

Snoopyzit30 - 2016. 12. 23. 09:41

Enzo – 2016. 12. 23. 00:35

LOL!

dinnyemano - 2016. 12. 23. 10:10

legjobb 40+ perces sorozat:
Outsiders
Outlander
How To Get Away with Murder
legjobb 20-30 perces sorozat:
Impastor

legjobb első évados sorozat:
The Get Down
Outsiders
New Blood

legjobb nem amerikai sorozat:
Sherlock
Orphan Black
Cleverman
legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow):
Aranyélet

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Tom Ellis (Lucifer)
Joe Anderson (Outsiders)
“Dylan O’Brian (Teen wolf)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Michael Rosenbaum (Impastor)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Caitriona Balfe (Outlander)
Holland Roden (Teen wolf)
“Tatjana Maslany (Orphan Black)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Duncan Lacroix (Outlander)
Tobias Menzies (Outlander)
Kyle Gallner (Outsiders)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Gilian Alexy (Outsiders)
Karla Souza (How to get away with murder)
Chloe Webb (Shameless)

Dalmayr - 2016. 12. 23. 12:24

Bemásolom én is hátha valakinek eszébe jut valami :)
legjobb 40+ perces sorozat:
– American Horror Story
– Daredevil
– Penny Dreadful

legjobb 20-30 perces sorozat:
– You’re the Worst
– Impastor
– Brooklyn nine-nine

legjobb első évados sorozat:
– This is us
– Braindead
– Lucifer (ha ide is írható)

legjobb nem amerikai sorozat:
– New Blood
– Sherlock

legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow):
– Sztárban sztár

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):
– The Tonight Show Starring Jimmy Fallon
– The Late Late Show with James Corden

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Tom Ellis (Lucifer)
– Milo Ventimiglia (This is us)
– Dylan O’Brian (Teen Wolf)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Michael Rosenbaum (Impastor)
– Bruce Campbell (Ash vs. Evil Dead)
– Andy Samberg (Brooklyn nine-nine)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Gina Rodriguez (Jane the Virgin)
– Eva Green (Penny Dreadful)
– Mandy Moore (This is us)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Aya Cash (You’re the Worst)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Joseph Gilgun (Preacher)
– Jaime Camil (Jane the Virgin)
– David Anders (iZombie)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Terry Crews (Brooklyn nine-nine)
– Jake Johnson (New Girl)
– Desmin Borges (You’re the Worst)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Yael Grobglas (Jane the Virgin)
– Kathy Bates (American Horror Story)
– Aimee Garcia (Lucifer)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Sara Rue (Impastor)
– Stephanie Beatriz (Brooklyn nine-nine)

legjobb vendégszereplő:
– Timothy Olyphant (The Grinder)
– Vincent D’Onofrio (Daredevil)
– Ian McShane (Game of Thrones)

A. - 2016. 12. 23. 13:55

Kampányolnék:
legjobb ffi főszereplőnél: Thomas Jane, The Expanse
magyar műsornál pedig a Tömény Történelemre hívnám fel a figyelmet

(írjatok még, mert nagyon üres a listám)

Desmond Wallace - 2016. 12. 23. 16:15

Ezek lennének a taktikai jelöltjeim:

legjobb 40+ perces sorozat: The Expanse, 11/22/63, Stranger Things

legjobb 20-30 perces sorozat: Ash vs. Evil Dead, The Big Bang Theory

legjobb első évados sorozat: Lethal Weapon, The Expanse, Stranger Things

legjobb nem amerikai sorozat: Aranyélet

legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow): Aranyélet, Maradj talpon!, Fölszállott a páva

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Clayne Crawford (Lethal Weapon), Scherer Péter (Válótársak)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Bruce Campbell (Ash vs. Evil Dead)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Caitriona Balfe (Outlander), Peyton List (Frequency)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Anger Zsolt (Aranyélet), Anthony Hopkins (Westworld), Iwan Rheon (Game of Thrones)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Mucsi Zoltán (Munkaügyek)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Amy Acker (Person of Interest), Thandie Newton (Westworld

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Lucy Lawless (Ash vs. Evil Dead), Molnár Piroska (Munkaügyek)

Shannen - 2016. 12. 23. 20:13

Most a teljes jelöltlistámat nem másolnám be, csak kiemelnék egy-kettőt, amire lehet nem mindenki gondolna elsőre.
– The Grinder (+Rob Lowe)
– Grace and Frankie
– és Alec Baldwin az SNL-es vendégszerepléséért mint Trump.

lacus - 2016. 12. 23. 20:52

idén (szerintem) nem néztem túl sok sorozatot, főleg újoncokból próbáltam be bántóan keveset és a tavalyi jelölt favoritokból is kiesett idénre pár darab, de azért nagy nehezen összeszenvedtem az idei jelöléseimet:

legjobb 40+ perces sorozat:
Stranger Things
Kingdom
Lucifer

legjobb 20-30 perces sorozat:
Vice Principals
Silicon Valley
The Big Bang Theory

legjobb első évados sorozat:
Stranger Things
Lucifer
Angie Tribeca

legjobb nem amerikai sorozat: Dragon Ball super
legjobb animációs sorozat: Dragon Ball super

legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow): –
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow): –

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Tom Ellis (Lucifer)
Frank Grillo (Kingdom)
Matt Lauria (Kingdom)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Walton Goggins (Vice Principals)
Jim Parsons (The Big Bang Theory)
Rob Lowe (The Grinder)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Camren Bicondova (Gotham)
Rose McIver (iZombie)
Lauren German (Lucifer)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Rashida Jones (Angie Tribeca)
Kaley Cuoco (The Big Bang Theory)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Jon Bernthal (Daredevil)
David Harbour (Stranger Things)
Tom Pelphrey (Banshee)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
T.J. Miller (Silicon Valley)
Martin Starr (Silicon Valley)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Lesley-Ann Brandt (Lucifer)
Lina Esco (Kingdom)
Joanna Going (Kingdom)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Andree Vermeulen (Angie Tribeca)

legjobb vendégszereplő:
Vincent D’Onofrio (Daredevil)

emese - 2016. 12. 24. 00:24

Ahol nem nagyon tudtam jelölni, azokat a kategóriákat kihagytam (most látszik, hogy sokat kaszálni kellene).

Legjobb 40+ perces sorozat:
– Dirk Gently’s Holistic Detective Agency
– Westworld
– Lucifer

Legjobb első évados sorozat:
– Dirk Gently’s Holistic Detective Agency
– Westworld
– Lucifer

Legjobb 20-30 perces sorozat:
– Veep

Legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Tom Ellis (Lucifer)
– Samuel Barnett (Dirk Gently)

Legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Hugh Laurie (The Night Manager)
– Mahershala Ali (Luke Cage)
– Theo Rossi (Luke Cage)

Legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Julia Louis-Dreyfus (Veep)

Thomas - 2016. 12. 24. 03:45

Ennyit sikerült összeszednem, a mellékszereplőknél vért izzadva, főleg a 20 perceseknél, amiből alig párat nézek, de nem írtam be olyanokat, amik nem érdemelnek jelölést. És ez nagyjából sorrendnek is felfogható, a kedvenc van elöl, aztán a második, harmadik.

Legjobb 40+ perces sorozat:
– American Idol
– Heartland
– The 100

Legjobb 20-30 perces sorozat:
– Crowded

Legjobb első évados sorozat:
– The Exorcist
– 11.22.63
– Wolf Creek

Legjobb nem amerikai sorozat
– Heartland
– Humans
– Aranyélet

Legjobb animációs sorozat: –

Legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow):
– Aranyélet

Legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):
– American Idol
– Dancing with the Stars
– BattleBots

Legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Eric Dane (The Last Ship)
– James Franco (11.22.63)
– Ben Daniels (The Exorcist)

Legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Chris Geere (You’re the Worst)
– Jim Parsons (The Big Bang Theory)

Legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Sarah Gadon (11.22.63)
– Eliza Taylor (The 100)
– Evan Rachel Wood (Westworld)

Legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Emily Osment (Young & Hungry)
– Elizabeth Gillies (Sex&Drugs&Rock&Roll)
– Aya Cash (You’re the Worst)

Legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Anthony Hopkins (Westworld)
– Ed Harris (Westworld)
– Richard Sammel (The Strain)

Legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): –

Legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Alycia Debnam-Carey (The 100)
– Madison Cheeatow (Heartland)
– Nora Arnezeder (Zoo)

Legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Aimee Carrero (Young & Hungry)
– Tara Lynne Barr (Casual)
– Bridgit Mendler (Undateable)

Legjobb vendégszereplő:
– Mackenzie Davis (Black Mirror)
– Gugu Mbatha-Raw (Black Mirror)
– Faye Marsay (Black Mirror)

Mikilós - 2016. 12. 24. 09:16

legjobb 40+ perces sorozat:
– American Crime Story: The People v. O.J. Simpson
– American Horror Story: Roanoke
– The X-Files Season 10

legjobb 20-30 perces sorozat:
– The Big Bang Theory
– Brooklyn 99
– The Middle

legjobb első évados sorozat:
– American Crime Story: The People v. O.J. Simpson
– Stranger Things
– Westworld

legjobb nem amerikai sorozat:
– Aranyélet
– Orphan Black
– Penny Dreadful

legjobb animációs sorozat:
– Family Guy
– Archer
– South Park

legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow):
– Sztárban sztár
– Tömény történelem
– Showder club

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):
– Saturday Night Live
– The Voice
– The Tonight Show with Jimmy Fallon

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Jensen Ackles (Supernatural)
– Cuba Gooding, Jr. (ACS/AHS)
– Norman Reedus (The Walking Dead)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Jim Parsons (The Big Bang Theory)
– Andy Samberg (Brooklyn 99)
– Terry Crews (Brooklyn 99)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Sarah Paulson (ACS/AHS)
– Anna Torv (Secret City)
– Tatiana Maslany (Orphan Black)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Kaley Couco (The Big Bang Theory)
– Allison Janney (Mom)
– Melissa McCarthy (Mike&Molly)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Sterlig K. Brown (American Crime Story: The People v. O.J. Simpson)
– Courtney B. Vance (American Crime Story: The People v. O.J. Simpson)
– Anthony Hopkins (Westworld)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Lady Gaga (American Horror Story: Roanoke)
– Kathy Bates (American Horror Story: Roanoke)
– Thandie Newton (Westworld)

legjobb vendégszereplő:
– Frances Conroy (American Horror Story: Roanoke)

egy igazi szakember - 2016. 12. 24. 15:03

legjobb 40+ perces sorozat: – Narcos,
– Gomorra,
– Line of Duty,
– Fargo,
– Better Call Saul

legjobb első évados sorozat: – Billions,
– Berlin Station,
– Shooter,
– Trapped

legjobb nem amerikai sorozat: – Narcos,
– Gomorrah,
– Line of Duty

legjobb férfi főszereplő (40+): – Wagner Moura,
– Jonathan Tucker,
– Bob Odenkirk,
– Damien Lewis

legjobb női főszereplő (40+): – Vera Farmiga,
– Lizzy Caplan

Pipacs - 2016. 12. 24. 16:31

legjobb 40+ perces sorozat: Mr. Robot, Stranger Things, Gotham
legjobb 20-30 perces sorozat: The Middle, Sex&Drugs&Rock&Roll
legjobb első évados sorozat: Stranger Things
legjobb nem amerikai sorozat: The Missing, Sherlock, Shetland
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow): The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The Late Late Show with James Corden, Jimmy Kimmel Live
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Rami Malek (Mr. Robot), Benedict Cumberbatch (Sherlock), Robin Lord Taylor (Gotham)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Winona Rider (Stranger Things), Millie Bobby Brown (Stranger Things)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Robert Carlyle (Once Upon A Time), Christian Slater (Mr. Robot), David Harbour (Stranger Things)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Diane Keaton (The Young Pope)
legjobb vendégszereplő: Lisa Kudrow (Unbreakable Kimmy Schmidt)

Meteor - 2016. 12. 24. 17:44

legjobb 40+ perces sorozat:
– The People v. O.J. Simpson: American Crime Story
– Stranger Things
– Shameless (US)

legjobb 20-30 perces sorozat:
– Silicon Valley
– You’re the Worst
– Atlanta

legjobb első évados sorozat:
– The People v. O.J. Simpson: American Crime Story
– Stranger Things
– This is Us

legjobb nem amerikai sorozat:
– The Young Pope

legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow):
– Gyertek át!

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):
– Last Week Tonight With John Oliver
– The Late Late Show with James Corden

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Courtney B. Vance (The People vs. O. J. Simpson: American Crime Story)
– James Franco (11/22/63)
– William H. Macy (Shameless)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– T.J. Miller (Silicon Valley)
– Chris Geere (You’re the Worst)
– Donald Glover (Atlanta)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Sarah Paulson (The People vs. O. J. Simpson: American Crime Story)
– Millie Bobby Brown (Stranger Things)
– Emmy Rossum (Shameless)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Aya Cash (You’re the Worst)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Sterling K. Brown (The People v. O. J. Simpson: American Crime Story/This is Us)
– David Schwimmer (The People v. O. J. Simpson: American Crime Story)
– John Travolta (The People v. O. J. Simpson: American Crime Story)
– Ron Cephas Jones (This is Us)
– Tom Pelphrey (Banshee)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Keith Stanfield (Atlanta)
– Zach Woods (Silicon Valley)
– Desmin Borges (You’re the Worst)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– June Squibb (Shameless)
– Kathy Bates (American Horror Story)
– Ruby Modine (Shameless)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Zazie Beetz (Atlanta)
– Kether Donohue (You’re the Worst)

legjobb vendégszereplő:
– Gerald McRaney (This is Us)

csb - 2016. 12. 24. 18:33

legjobb 40+ perces sorozat: Black Sails, House of Cards Daredevil
legjobb 20-30 perces sorozat: The Big Bang Theory, Brooklyn Nine-Nine, Love
legjobb első évados sorozat: Westworld, Stranger Things, The Night Of
legjobb nem amerikai sorozat: Aranyélet, Black Mirror, Humans
legjobb animációs sorozat: Archer, Bojack Horseman
legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow): Aranyélet, Flúgos Futam
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow): Flúgos Futam
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Kevin Spacey (House of Cards), Rami Malek (Mr. Robot), Toby Stephens (Black Sails)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Jim Parsons (The Big Bang Theory), Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine), Chris Geere (You’re the Worst)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Sarah Paulson (American Crime Story), Robin Wright (House of Cards), Evan Rachel Wood (Westworld)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Riley Keough (The Girlfriend Experience), Aya Cash (You’re the Worst), Gillian Jacobs (Love),
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Jeffrey Dean Morgan (The Walking Dead), Jonathan Tucker (Kingdom), Courtney B. Vance (The People v. O.J. Simpson: American Crime Story
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Walton Goggins (Vice Principals), T.J. Miller (Silicon Valley), Andre Braugher (Brooklyn Nine-Nine)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Thandie Newton (Westworld), Elodie Yung (Daredevil), Carly Chaikin (Mr. Robot),
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Chelsea Peretti (Brooklyn Nine-Nine), Kether Donohue (You’re the Worst), Tara Lynne Barr (Casual)
legjobb vendégszereplő: Ian McShane (Game of Thrones), Vincent D’Onofrio (Daredevil), Hank Azaria (Ray Donovan)

Eny - 2016. 12. 24. 20:27

legjobb 40+ perces sorozat:1.Stranger things
2.Westworld
3. This is us
legjobb 20-30 perces sorozat: 1. Mozart in th jungle
2. Crashing
3. Impastor

legjobb első évados sorozat: 1.Underground
2.Outsiders
3.The night of
legjobb nem amerikai sorozat: 1. Orphan Black
2. Humans
3. New Blood
legjobb animációs sorozat: We bare bears
legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow):-
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):-
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
1.Anthony Hopkins
2.Matthew Macfadyen
3.Milo Ventimiglia
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
1.Gabriel Garcia Bernal
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
1. Tatiana Maslany
2. Vera farmiga
3. Evan Rachel Wood
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
1. Thandie Newton

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
legjobb vendégszereplő: –

Saszta - 2016. 12. 24. 21:57

Íme itt van az én listám is, sok helyen nagyon nehéz volt válogatni, így van ahová 4-et is írtam be, mert nem tudtam dönteni. :D

Van pár olyan akit eddig még senki nem írt (leginkább a szereplőknél), remélem azokra más is gondol majd még, mert szerintem ők is megérdemelnék hogy legalább bekerüljenek abba a szavazásba majd. :)

legjobb 40+ perces sorozat: 1) Mr. Robot 2) Penny Dreadful 3) Vikings

legjobb 20-30 perces sorozat: Galavant

legjobb első évados sorozat: 1) Westworld 2) 11.22.63 3) Lucifer

legjobb nem amerikai sorozat: 1) Humans 2)Outlander 3) BBC Sherlock

legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow): 1) Aranyélet 2) Sztárban sztár

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): 1) Rami Malek (Mr. Robot) 2) Colin Morgan (Humans) 3) Travis Fimmel (Vikings) és Sam Heughan (Outlander)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Joshua Sasse (Galavant)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): 1) Eva Green (Penny Dreadful) 2) Evan Rachel Wood (Westworld) 3) Camren Bicondova (Gotham) és Eliza Taylor-Cotter (The 100)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): 1) Iwan Rheon (Game Of Thrones) 2) Alex Høgh Andersen (Vikings) holtversenyben Ed Harris (Westworld) 3) Dylan O’Brien (Teen Wolf)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): 1) Alycia Debnam-Carey (The 100) 2) Thandie Newton (Westworld) 3) Aimee Garcia (Lucifer)

legjobb vendégszereplő: 1) Louis Herthum (Westworld) 2) Ian Bohen (Teen Wolf) 3) Elodie Yung (Daredevil)

Valamint Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket minden junkienak! ;)

Csypi - 2016. 12. 25. 11:54

Legjobb 40+ sorozat:
SAmerican Horror Story-Roanoke
American Crime Story
Stranger things

Legjobb 20,30 perces sorozat:
Ash vs evil dead
The big bang theory
Galavant

Az én voksom a következő :
Hozzá teszem, hogy a legnehezebb az első évados kategória volt szerintem. Nekem ott 6 jelöltem is lett volna (Stranger things, American Crime story, Lucifer, Luke Cage, Expanse, Lethal weapon), de mivel annyi nem lehet, muszáj volt taktikázni :/

Legjobb első évados sorozat:
Lucifer
Expanse
Lethal weapon

Legjobb nem amerikai sorozat:
The fall
Sherlock
Penny dreadful

Legjobb ffi főszereplő 40+:
Tom Ellis – Lucifer
Cuba Gooding Jr- AHS/ACS
Clayne Crawford- Lethal weapon

Legjobb ffi főszereplő 20,30:
Bruce Campbell – Ash vs evil dead
Timothy Omundson-Galavant
Jim Parsons-TBBT

Legjobb női főszereplő 40+:
Millie Bobby Brown-Stranger things
Sarah Paulson-ACS/AHS
Rose McIver-Izombie

Legjobb női főszereplő 20,30:
Dana DeLorenzo- Ash vs evil dead
Kaley Cuocco- TBBT

Legjobb ffi mellékszereplő 40+:
Jeffrey Dean Morgan- The walking dead
Mahershala Ali- Luke Cage
John Travolta- ACS

Legjobb ffi mellékszereplő 20,30:
Ray Santiago – Ash vs evil dead
Simon Helberg-TBBT

Legjobb női mellékszereplő 40+:
Winona Rider-Stranger things
Kathy Bates-AHS
Gillian Anderson-The fall

Legjobb női mellékszereplő 20,30:
Mayim Bialik- TBBT
Lucy Lawless-Ash vs evil dead
Kather Donahue-Youre the worst

Legjobb vendégszereplő:
Vincent D’Onofrio- Daredevil
Francis Conroy- AHS

Legjobb magyar :
Konyhafőnök

Brynden Rivers - 2016. 12. 25. 14:06

Valaki írta:

“legjobb nem amerikai sorozat:
outlander”

Az Outlander Starz-on volt tehát amerikai!

Brynden Rivers - 2016. 12. 25. 14:25

Ahogy a The Young Pope is amerikai, mert az HBO-n ment!

danonino - 2016. 12. 25. 14:51

legjobb 40+ perces sorozat: Westworld, Game of Thrones, Braindead

legjobb 20-30 perces sorozat: You’re the Worst, Life in Pieces, Silicon Valley

legjobb első évados sorozat: Braindead, Eyewitness, This is Us

legjobb nem amerikai sorozat: –

legjobb animációs sorozat: South Park

legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow): X Faktor

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow): –

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Rami Malek (Mr. Robot), Finn Wolfhard (Stranger Things), Anthony Hopkins (Westworld)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Michael Rosebaum (Impastor), Chris Geere (You’re the Worst), Thomas Middleditch (Silicon Valley)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Mary Elizabeth Winstead (Braindead), Evan Rachel Wood (Westworld), Julianna Margulies (The Good Wife)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Aya Cash (You’re the Worst), Julie Bowen (Modern Family)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Jeffrey Dean Morgan (The Walking Dead, The Good Wife), Tyler Young (Eyewitness), Aaron Tweit (Braindead)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Desmin Borges (You’re the Worst), Zach Woods (Silicon Valley), Kumail Nanjani (Silicon Valley)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Lena Headey (Game of Thrones), Thandie Newton (Westworld), Mandy Moore (This is Us)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Kether Donohue (You’re the Worst), Sofia Vergara (Modern Family), Zoe Lister-Jones (Life in Pieces)

legjobb vendégszereplő: Zach Woods (The Good Wife), Ann Morgan Guilbert (Life in Pieces), Carrie Preston (The Good Wife)

Vektor - 2016. 12. 25. 16:53

Nem, az Outlander kizárólag a Starz sorozata, tehát amerikai, a The Young Pope viszont a Sky Atlantic, az HBO, és a Canal+ közös sorozata, így indulhat a nem amerikaiak között.

Marianna - 2016. 12. 25. 20:56

legjobb 40+ perces sorozat: Orange Is The New Black, Outlander, Stranger Things
legjobb 20-30 perces sorozat: Brooklyn 99, The Big Bang Theory, Modern Family
legjobb első évados sorozat: Westworld, This is us, Stranger Things
legjobb animációs sorozat: Archer
legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow): Sztárban sztár, Aranyélet, Sztárban sztár +1 kicsi
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Rami Malek, Kevin Spacey, Sam Heugnan
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Jim Parsons, Andy Samberg
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Sarah Paulson, Caitriona Balfe, Winona Ryder
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Kaley Cuoco, Stephanie Beatriz
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Dylan O’Brien, Kit Harrigton, Courtney B. Vance
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): André Baugher, Simon Helberg
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Calista Flockhart, Lena Headey, Millie Bobby Brown
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Melissa Fumero, Chelsea Peretti
legjobb vendégszereplő: Tom Felton, Dolph Lundgren, Vincent D’Onofrio

Enzo - 2016. 12. 25. 23:22

Én sem másolnám be a teljes listát, de kicsit kampányolnék + akik lemaradtak a top3-ból, bedobom:

1. Ne felejtsük az And Then There Were None c. minisorozatot, ami szintén újoncnak számít (ha az Expanse is) – volt pár emlékezetes színészi teljesítmény is!

2. Férfi főszereplők “futottak még” listája:
Malcolm Barrett, a Timeless Rufus-a jut eszembe, de ott vannak még olyan jelöltek is, mint Anger Zsolt és Olasz Renátó az Aranyéletből, vagy Cumberbatch és Freeman a Sherlockból.

3. Női főszereplők:
2 alakításra szeretném felhívni a figyelmet, Sarah Gadon mint Sadie a 11/22/63-ból, és Maeve Dermody mint Vera az ATTWN-ből! Emellett persze olyanok is jönnek, mint Thandie Newton, Evan Rachel Wood vagy Millie Bobby Brown :)

4. Férfi mellékszereplők:
Nálam Negan(TWD), a Sherlock-os Moriarty, és Murphy a The 100-ból a top3, így olyanokat kellett kihagynom, mint Cottonmouth (Luke Cage), Dustin (Stranger Things), BD Wong mint WhiteRose! (transznemű főszereplő?? :D) …

5. Női mellékszereplők:
Erin Richards mint Barbara a Gothamben! S.Corneliussen a Mr.Robotból! És (meg kellett keresnem a nevét) Mallory Jansen, a SHIELD-ből AIDA :)
Remélem valaki jelöli Carly Chaikint, meg a Sherlock-os Mollyt is :)

Meteor - 2016. 12. 26. 10:04

@Brynden Rivers

The Young Pope is an English-language drama television series created and directed by Paolo Sorrentino for Sky Atlantic, HBO, and Canal+

The series premiered on 21 October 2016 on Sky Atlantic in Italy, Germany and Austria, on 24 October 2016 on Canal+ in France, on 27 October 2016 on Sky Atlantic in the United Kingdom and the Republic of Ireland, on 26 October 2016 on C More in Sweden, on 28 October 2016 on HBO in other various European countries

Country of origin
Italy
Spain
France

Én ezek alapján nyugodt szívvel tettem a nem amerikai kategóriába :D

Gevin - 2016. 12. 26. 13:51

legjobb 40+ perces sorozat:

1. House of Cards
2. Orange is the new black
3. Narcos

legjobb 20-30 perces sorozat:

1. You’re the worst
2. Casual
3. Master of None

legjobb első évados sorozat:

1. The Night of
2. Westworld
3. Vinyl

legjobb nem amerikai sorozat:
1. Black Mirror

legjobb animációs sorozat:-
legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow):-
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):-

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
1. Kevin Spacey
2. Wagner Moura
3. John Turturro

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
1. Chris Geere
2. Aziz Ansari
3. Jay Baruchel

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
1. Robin Wright
2. Emmy Rossum
3. –
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
1. Aya Cash
2. Chelsea Peretti
3. –
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
1. Ed Harris (Westworld)
2. Leynar Gomez (Narcos)
3. Nick Sandow (OITNB)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):

1. John David Washington (Ballers)
2. Eric Andre (Man Seeking Woman)
3.-
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
1. Thandie Newton (Westworld)
2. Samira Wiley (OITNB)
3. Paulina Gaitan (Narcos)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):

1. Kether Donohue (You’re the Worst)
2. Jazmyn Simon (Ballers)
3. Arielle Kebbel (Ballers)

legjobb vendégszereplő:

1. Ron Cephas Jones (This is us)
2. Gerald McRaney (This is us)
3. Gugu Mbatha-Raw (Black Mirror)

DarylD - 2016. 12. 26. 14:09

Legjobb 40 perces sorozat:
– Orange is the New Black
– The Get Down
– Rectify

Legjobb 20 perces sorozat:
– One Mississippi
– Transparent
– Atlanta

Legjobb férfi főszereplő (40 perces):
– Aden Young (Rectify)
– Bob Odenkirk (Better Call Saul)
– Jude Law (The Young Pope)

Legjobb férfi főszereplő (20 perces):
– Jeffrey Tambor (Transparent)
– Walton Goggins (Vice Principals)
– Donald Glover (Atlanta)

Legjobb férfi mellékszereplő (40 perces)
– Clayne Crawford (Rectify)
– Sterling K. Brown (American Crime Story)
– Steve Buscemi (Horace and Pete)

Legjobb férfi mellékszereplő (20 perces)
– John Rothman (One Mississippi)
– Keith Stanfield (Atlanta)
– Jay Duplass (Transparent)

Legjobb női főszereplő (40 perces)
– Keri Russel (The Americans)
– Millie Bobby Brown (Stranger Things)
– Tatiana Maslany (Orphan Black)

Legjobb női főszereplő (20 perces)
– Tig Notaro (One Mississippi)
– Julia Louis-Dreyfus (Veep)
– Phoebe Waller-Bridge (Fleabag)

Legjobb női mellékszereplő (40 perces)
– Abigail Spencer (Rectify)
– Danielle Brooks (Orange is the New Black)
– Uzo Aduba (Orange is the New Black)

Legjobb női mellékszereplő (20 perces)
– Zazie Beets (Atlanta)
– Gaby Hoffman (Transparent)
– Lola Kirke (Mozart in the Jungle)

Legjobb újonc
– The Get Down
– Stranger Things
– Mad Dogs

Legjobb magyar sorozat
– Aranyélet
– Maradj talpon!

Legjobb nem amerikai sorozat
– Fleabag
– Aranyélet
– The Young Pope

Legjobb anmiációs sorozat
– BoJack Horseman
– Steven Universe
– Star vs. the Forces of Evil

Legjobb vendégszereplő:
– Hugh Laurie (Veep)
– David Schwimmer (American Crime Story)
– Alan Alda (Horace and Pete)

Legjobb egyéb műsor:
– Last Week Tonight

Sajnos idén rengeteg elmaradásom maradt így év végére, több olyan sorozat is kimaradt, amit szinte biztos vagyok benne, hogy jelöltem volna (Mozart in the Jungleből is csak 4 rész volt meg eddig, ennyi alapján legjobb percesek közé nem mertem betenni), és sok újoncot se láttam még, amik felé elég nagyok az elvárásaim (Dirk Gently, The OA).
Viszont így is elégedett voltam idén a felhozatallal, hála a rengeteg minőségi újoncnak remek évünk volt idén is.

Orso-borso - 2016. 12. 26. 14:36

legjobb 40+ perces sorozat:
House of Cards
The People v. O.J. Simpson: American Crime Story
The Good Wife

legjobb 20-30 perces sorozat:
The Big Bang Theory

legjobb első évados sorozat:
Lucifer
Stranger Things
The Crown

legjobb nem amerikai sorozat:
Sherlock
The Crown
The Fall

legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow):
Aranyélet

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Kevin Spacey (House of Cards)
Cuba Gooding Jr. (The People v. O.J. Simpson: American Crime Story)
Tom Ellis (Lucifer)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Jim Parsons (The Big Bang Theory)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Winona Ryder (Stranger Things)
Millie Bobby Brown (Stranger Things)
Sarah Paulson (ACS/AHS)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Courtney B. Vance (The People v. O.J. Simpson: American Crime Story)
John Lithgow (The Crown)
David Harbour (Stranger Things)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Simon Helberg (The Big Bang Theory)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Kathy Bates (American Horror Story: Roanoke)
Helen McCrory (Peaky Blinders)
Barbara Sukowa (12 Monkeys)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Mayim Bialik (The Big Bang Theory)

legjobb vendégszereplő:
Tom Hardy (Peaky Blinders)

pody - 2016. 12. 26. 18:04

Sokaig merengtem rata, de iden kihagyom a jelolosdit. Annyira nagyon nem popularisak az igazi idei kedvenceim (Horace and Pete, Detour, Braindead, Atlanta, Man Seeking Woman, The Middle, Better thing, Casual, Ash vs evil dead….) hogy eselyuk sincsen bekerulni. Mig a jobban felkapott kedvencek, mint a Westwrld es a Stranger Things ugyis ott lesznek, majd szavazok rajuk. Nalam altalaban felnapos program volt osszerakni egy listat, most nincs erom/kedvem total foloslegesen elcseszni erre ennyi idot.

derek - 2016. 12. 26. 19:51

Bár gondolom a többség már elküldte a szavazatát e-mailben , de néhány név emlékeztetőül:
Rebecca Wisocky (Devious Maids) – Ő illetve a sorozat jövőre már úgyis esélytelen. Nem mintha idén esélyes lenne. Fantasztikusan hozta Evelyn Powell karakterét idén is. A férfiaknál pedig Tom Irwin is jól hozta a szerepét. Ha lenne olyan kategória , hogy a Legjobb páros , akkor biztos dobogósok lennének (legalábbis nálam.) :-)

Kathy Bates (American Horror Story:Roanoke) – Mészárosként a Tortúrás szerepét is megidézte , de zseniális volt a bekattant tv sztár szerepében.

Balsai Móni (Válótársak) – Az első évad karót nyelt , rideg p.csa karaktere után a második évadban a vicces oldalát is megmutathatta. És milyen jól csinálta! Scherer Péterrel jó párost alkottak!

energy - 2016. 12. 26. 21:16

legjobb animációs sorozat:Trollhunters
Nekem nagyon tetszett, mindenkinek ajánlom!
legjobb első évados sorozat:Rush Hour
Nagyon sajnálom a kaszáját:(
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):Gabriel Luna (ghost rider)

Zem - 2016. 12. 26. 22:12

20 percesből azt hiszem a Fleabag lett idén a kedvencem, bár attól félek ott esélytelen, de maradt, mert a Mozartból csak a 2. évadot láttam, így csak a színészeket jelöltem. Az ACS-vel trükközök, mert újoncként is szinte biztos be fog kerülni, de az Underground és a Dirk is nagy kedvenc lett, a BrainDead így is kimaradt.

Tavaly a 40 fősz.-n kívül a nőket szedtem össze nehezen, idén meg férfi fősz.-t nem találtam, Travis Fimmel, Toby Stephens, Colin Morganen gondolkodtam, de nem értek hozzá, nem tudtam eldönteni, ezért inkább hagytam. Mellékszereplő persze lenne még bőven.

Legjobb 40 perces sorozat:
– Penny Dreadful
– American Crime Story
– Orange Is the New Black

Legjobb 20 perces sorozat:
– Fleabag
– Better Things
– Atlanta

Legjobb újonc
– Underground
– Dirk Gently’s HDA
– The Get Down

Legjobb nem amerikai sorozat
– Fleabag
– Black Mirror
– Crazyhead

Legjobb anmiációs sorozat
– BoJack Horseman
– Steven Universe

Legjobb férfi főszereplő (40 perces):
– Rami Malek (Mr. Robot)
– Sterling K. Brown (American Crime Story)

Legjobb férfi főszereplő (20 perces):
– Gael Garcia Bernal (Mozart in the jungle)
– Donald Glover (Atlanta)

Legjobb férfi mellékszereplő (40 perces)
– Courtney B. Vance (American Crime Story)
– David Schwimmer (American Crime Story)
– David Harbour (Stranger Things)

Legjobb férfi mellékszereplő (20 perces)
– Eric André (Man Seeking Woman)
– Paul F. Tompkins (BoJack Horseman)
– Timothy Omundson (Galavant)

Legjobb női főszereplő (40 perces)
– Sarah Paulson (ACS)
– Eva Green (Penny Dreadful)
– Millie Bobby Brown (Stranger Things)

Legjobb női főszereplő (20 perces)
– Phoebe Waller-Bridge (Fleabag)
– Pamela Adlon (Better Things)
– Lola Kirke (Mozart in the jungle)

Legjobb női mellékszereplő (40 perces)
– Patti LuPone (Penny Dreadful)
– Winona Ryder (Stranger Things)
– Carly Chaikin (Mr. Robot)

Legjobb női mellékszereplő (20 perces)
– Zazie Beets (Atlanta)
– Mallory Jansen (Galavant)

Legjobb vendégszereplő:
– Bryce Dallas Howard (Black Mirror)
– Ian McShane (Game of Thrones)

Vaccsa - 2016. 12. 27. 14:02

egjobb 40+ perces sorozat: Peaky Blinders
legjobb 20-30 perces sorozat: You’re the worst
legjobb első évados sorozat: Westworld
legjobb nem amerikai sorozat: Peaky Blinders
legjobb animációs sorozat: South Park
legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow): Aranyélet
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow): The Tonight Show Starring Jimmy Fallon
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Tom Ellis (Lucifer)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Jake M. Johnson (New Girl)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Helen McCrory (Peaky Blinders)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Aya Cash (You’re the worst)
legjobb vendégszereplő: Tom Hardy (Peaky Blinders)

matteo - 2016. 12. 27. 18:14

Aki még nem szavazott, annak ajánlom figyelmébe a Gomorrát és a Kingdomot Jonathan Tuckerrel együtt

• legjobb 40+ perces sorozat:
Kingdom
Narcos
The Americans

• legjobb 20-30 perces sorozat:
You’re the Worst
Man Seeking Woman
Love

• legjobb első évados sorozat:
The Night of
11.22.63
Stranger Things

• legjobb nem amerikai sorozat:
Gomorra
Orphan Black
Peaky Blinders

• legjobb animációs sorozat:

• legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow):
Dalfutár
Sztárban sztár
Maradj talpon

• legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):
Planet Earth II.

• legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Kevin Spacey (House of Cards)
Wagner Maura (Narcos)
Anthony Hopkins (Westworld

• legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Danny McBride (Vice Principals)
Walton Goggins (Vice Principals)
Paul Rust (Love)

• legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Tatiana Maslany (Orphan Black)
Eva Green (Penny Dreadful)
Emmy Russum (Shameless)

• legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Aya Cash (You’re the Worst)
Rashida Jones (Angie Tribeca)
Melanie Lynskey (Togetherness)

• legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Jonathan Tucker (Kingdom)
Jonathan Banks (Better Call Saul)
Joseph Gilgun (Preacher)

• legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Andre Brauger (Brooklyn 99)
Jere Burns (Angie Tribeca)
Tommy Dewey (Casual)

• legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Uzo Aduba (Orange is the New Black)
Millie Bobby Brown (Stranger Things)
Katheryn Winnick (Vikings)

• legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Kristen Schaal (The Last Man on Earth)
Chelsea Peretti (Brookly 99)
Kether Donohue (You’re the Worst)

• legjobb vendégszereplő:
Bryce Dallas Howard (Black Mirror)
Mackenzie Davis (Black Mirror)
Iwan Rheon (Game of Thrones)

DreamerZ - 2016. 12. 27. 19:03

legjobb 20-30 perces sorozat:
Ash vs. Evil Dead

legjobb első évados sorozat:
Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

legjobb nem amerikai sorozat:
Bolygónk, a Föld 2.
Orphan Black

legjobb animációs sorozat:
Dragon Ball Super

legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow):
Aranyélet

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow):
Last Week Tonight with John Oliver

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Angerrel Zsolt (Aranyélet)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Bruce Greenwood (Ash vs Evil Dead)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Tatiana Maslany (Orphan Black)

lappa - 2016. 12. 28. 08:06

a listát nem másolom be, csak egyre hívnám fel a figyelmet, és ez a FLEABAG. magasan a legjobb 20 perces volt, amit idén láttam, ajánlom jelölésre mindenkinek, aki látta, és megnézésre, aki nem látta. :)

verify - 2016. 12. 28. 13:20

legjobb 40+ perces sorozat: Kingdom, The Affair, Vikings
legjobb 20-30 perces sorozat: Atlanta
legjobb első évados sorozat: Billions, The Night Of, Quarry
legjobb nem amerikai sorozat: The Crown, Humans, Peaky Blinders

legjobb magyar műsor (sorozat/reality/talkshow): Aranyélet
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow): Survivor,
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Jonathan Tucker (Kingdom), Dominic West (The Affair),

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Claire Foy (The Crown), Maura Tierney (The Affair), Shiri Appleby (UnREAL)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): John Turturro (The Night Of), Jon Voight (Ray Donovan)

legjobb vendégszereplő: Tom Hardy (Peaky Blinders)

gevin - 2016. 12. 29. 12:51

Azert szivesen megneznek egy osszesitest, de ahogy vegigfutottam a szavazatokat, itt bizony tenyleg Westworld – Stranger Things – American Crime Story csata lesz.

A kerdes inkabb az, hogy mellejuk ki fog egyaltalan bekerulni, es ahogy elneztem sem a Narcosnak, sem az Orange is the new blacknek nincs nagy sansza.

Kivancsi leszek, de ugy tunik, mint minden evben, a hype gyoz iden is, bar legalabb ezaltal a szavazas altal en is fedeztem fel ujoncokat. Pl a Kingdom valoban annyira jo? Ki kell deritenem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz