login |

Előkészületben a Póni-film

2017. 01. 01. 14:25 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: animáció, kampány, mozifilm,

Tudom, hogy sokan még mindig nem hiszik el, de a My Little Pony: Friendship is Magic (itt van róla a kritikánk – és több tucat komment pro és kontra) abszolút kultstátuszban van, felnőttek körében is elismert sorozat, pedig (és ez lehet, hogy erény) abszolút gyereksorozatnak tűnik – más kérdés, hogy a legújabb, hatodik évad kevesebb jelölést kapott a JAws-on, mint a tavalyi ötödik.

Kíváncsi leszek, hogy a tervezett mozifilm mennyire lesz sikeres. A My Little Pony: The Movie mozis premierje októberben lesz Amerikában.

pónifilm

4 hozzászólás Ne habozz!

hkim - 2017. 01. 01. 14:50

Gyereksorozat ide vagy oda, szerintem az első két évad valóban kiváló. Addig tartottak ki az eredeti showrunner (Lauren Faust) jegyzetei, aki egyébként az első évad után szált ki kreatív nézeteltérések miatt. Ő karcosabb sztorikat akart, a Hasbro viszont maradni akart a lightos reklámanyagnál, ugyanis a sorozat létezésének elsődleges célja a Hasbro cuccok reklámozása.

A harmadik évadban szerintem a 3×10 volt az egyetleg igazán jó rész (ami egy fan ötletéből készült), a többi max “elmegy” pecsétet érdemelt. A negyedik évadot a felénél kaszáltam, de addig ugyan ezt a szintet hozta.

CyClotroniC - 2017. 01. 01. 17:37

Azért így a 6. szezonon túl már van némi fásultság a sorozatban, vagyis inkább automatizmus, amitől még mindig nézős, mert ha átlagosabb akkor is jó, csak ritkábban villan már. Jelenleg azért főleg egy Steven Universe mellett érezni hogy mennyire elkényelmesedtek a pónikkal. Mondjuk ez tipikusan 5+ szezonos sitcom betegség.

Alterego9 - 2017. 01. 01. 20:31

CyClotroniC: Mondjuk a Steven Universe, Adventure Time, Gravity Falls vonallal soha nem is lehetett egy kategóriában említeni. Ez mindig elkerülhetetlen volt, még ha az alkotói mindent bele is adtak.

Egy átlagos CN, Nick, vagy Disney mesének hatalmas alkotói szabadsága van morálisan szürke karakterek, többrétegű tanulságok, átívelő cselekményszálak használatára, a családbarát megkötés tényleg csak annyit jelent hogy vért, csöcsöket és káromkodást azt úgy konkrétan nem mutathatnak.

Ehhez képest a 4-7 éves célközönség megcélzása tényleg komoly kreatív korlátozás, ami érződött hogy rendszeresen kiherélte azt ami lehetett volna.

Ezt úgy mondom hogy nagy brony voltam 2011-13 körül, de az hogy a rajongói közösség egyáltalán kialakult, abban mindig is nagy szerepe volt annak hogy az egész egy kreatív projekt volt, amit a fanfiction, a fanart, és a zene készítői közösség tartott egybe legalább annyira mint az egyes epizódok élvezete.

Kicsit olyan volt mint a Touhou vagy a Vocaloid karakterek rajongóbázisa, hogy a forrás igazából csak az érdekes karakterdizájnokat és a személyiség-alaptípusokat adta, és a rajongók a többit megcsinálták maguknak.

DarylD - 2017. 01. 01. 22:23

Sajnos a 6. évad közepe táján kénytelen voltam kaszálni, mostanra szerintem kicsit ellaposodott a sorozat, pedig az első 4-5 évadot nagyon szerettem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz