login |

Homeland: kezdett a 6. évad

2017. 01. 05. 21:44 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, a készítők jól feladták a leckét ezzel a 6. évados kezdéssel azoknak, akik egy rész alapján akarnak valamit írni az idei Homeland-ről. Nyilván gőzöm sincs arról, hogy mi lesz a folytatásban (lehet, hogy meg kéne nézni az előzetest?), de az előző szezonokban a leginkább a 24-hoz hasonlított sorozat totálisan stílust váltott és egy lassan hömpölygő, aktuális, nagyon politikus, jogi drámává vált.

Ugrottunk egy nagyobb adag időt, Németországból New York City-be került a sztori, nemrég választott Amerika és most épp két elnök között van az ország. Carrie pedig munkahelye révén Amerikában élő muszlimoknak próbál jogi segítséget biztosítani. Saul eközben azt csinálja, amit eddig, Dar Adal is (elégedetlenkedik, rejtélyeskedik és forral valamit), Quinn pedig…, nos Quinn sorsát nem lövöm el azon kívül, hogy él. Mert nem virul.

És igazából Quinn szála az, amiről lehet bőven beszélni a premier kapcsán, mert Carrie mást nem nagyon tett, mint dolgozott és őt látogatta (valamint kapott egy elvileg ártatlanul vádolt ügyfelet), Saul-ék pedig szembesültek az új elnök elképzeléseivel, amivel ki tudja, hogy mit fognak kezdeni.

Quinn-t olyan állapotban találjuk, amit nemcsak a körülötte levők számára okoz nehézséget elviselni, hanem nekünk, a nézőknek is. Kíváncsi vagyok, hogy mi vele kapcsolatban a készítői szándék, mert tippre eléggé meg fogja osztani a közönséget az, ahogy kezelik. Nyilván fájdalmas és szíven ütő látni azt, ami történik, engem meggyőzött Rupert Friend, de félek, hogy lesznek, akik nem ilyen Quinn-t akartak visszakapni. Merész húzás, de izgalmas.

A szezonnyitóban tehát inkább csak a karakterekre koncentráltak, szó sem esett semmi komolyabb fenyegetésről, talán ez az évad nem is ilyesmiről fog szólni, bár biztosan nem véletlen, hogy a kvázi interregnumot választották a készítők a szezon időpontjaként. Isten látja lelkem, hogy elviselnék egy moralizálósabb, magaspolitikai sztorit, erős drámai csúcspontokkal. Majd a 7. évadban megint üldözhetnek egy bombát.

Jó volt a kezdés, eléggé meglepett, szóval nem is nagyon tudtam hová tenni, így azt mondanám, hogy a 6×02 után térjünk vissza arra, hogy mi is várhat ránk a mostani évadban.

(Az évadnyitót a Showtime a premier előtt tette elérhetővé. Az évadnyitó tévés bemutatója január 15-én lesz, ami azt jelenti, hogy a 6×02 elvileg hét nappal később lesz elérhető.)

19 hozzászólás Ne habozz!

Snoopyzit30 - 2017. 01. 05. 21:52

“Quinn-t olyan állapotban találjuk, amit nemcsak a körülötte levők számára okoz nehézséget elviselni, hanem nekünk, a nézőknek is.”

Nos, igen. Végig ezt éreztem én is, fájt nézni. Én mondjuk arra számítottam, hogy az évad feléig ágyban fekvő szenvedő alany lesz, de ahhoz képest jó állapotban hozták vissza. Szerintem, ha ennél jobban lett volna, akkor az hiteltelen lett volna. Ha már ebben az évadban “meggyógyítják” az nekem szintén hiteltelen lesz. Szimpatikus volt Carrie hozzáállása, a kettőjük kapcsolata fejlődni fog ebben az évadban.
Az hogy lassú volt a felvezetés, abszolút nem volt zavaró számomra. Az előző évad szinte tiszta akció volt, most van egy új felállás, majd a későbbiekben derül ki mi lesz az új fenyegetés. Habár egyet már megmutattak, az új elnök személyében (ez mondjuk vicces, hogy itt nő az elnök, ami ugye a valóságban nem jött össze).
Amit másnak éreztem az előző évadokhoz képest, hogy minden pillanatban azt éreztem, mintha nem is az USA-ban lennének. A muszlim kiscsávó körül biztos ki fog derülni ez-az.
Valamint Dar Adal megint szervezkedik, ez sem jelent túl sok jót.
Nagyon rendben volt ez a kezdés, kíváncsian várom a folytatást.

mSO - 2017. 01. 05. 22:02

T-Bag…

Szaby59 - 2017. 01. 05. 22:15

Nagyon erős volt a tavalyi évad, a németországi szál is érdekes volt, főleg egy ilyen sorozatban. Remélem a mostani is legalább ezt a szintet hozza.

bmezei - 2017. 01. 05. 22:53

Azért a Showtime is előre biztos volt, hogy Hillary nyeri a választást, mert ugye női elnököt választottak meg itt és nem egy multimilliomos gazdag férfit. Puszi a homlokukra :).

winnie - 2017. 01. 05. 23:04

bmezei: az írók írnak, de nem feltétlenül azért lesz egy elnök olyan, amilyen, hogy a való életre reflektáljanak vele. nem egy, nem is két sorozatban van női elnök az irl viszonyoktól függetlenül. az írók számára a szezon egyik kiemelt pontja a fiát háborúban elvesztő anya lett. nem hiszem, hogy azért akarták, hogy róla (is) szóljon az évad, mert egy női elnökjelöltnek esélye volt az elnökségre.

Geza Kovacs - 2017. 01. 06. 00:54

Amúgy mindenhol január 15 szerepel, szóval ez így hogy lehetséges? Illetve a 2. rész akkor már a rendes időpont szerint fog menni?

winnie - 2017. 01. 06. 04:37

Geza Kovacs: leírtam a végén.

Dober - 2017. 01. 06. 06:22

A House of Cardsban a nő még csak szeretne elnök lenni…

Shannen - 2017. 01. 06. 07:06

Jó kezdés volt, 8/10, semmi lassúságot nem éreztem benne, kivéve persze ha az előző akciódús évadhoz hasonlítjuk.
Nem zavart, hogy még nem derült ki mi lesz a nagy fenyegetés, abban viszont biztos vagyok, hogy valami lesz, és lesz még itt akciózás bőven, már csak New York miatt is, ami jó terep erre.

Quinn pedig… Már az előző évadban is sajnáltam, amikor lenullázták a karaktert, pedig a 4.évadban olyan szépen felépítették és még az 5.évad elején is remek volt. Ezt a mostani szenvedést viszont még rosszabb nézni. Annyi mindenre lehetett volna használni Quinnt, innentől viszont vagy végig viszik a lábadozását ami min. egy évadot kéne, hogy igénybe vegyen, és nem tudom mennyire tudna hozzákapcsolódni a többi szálhoz erőlködés nélkül, vagy ki kellene írni. Ez utóbbit viszont akkor célszerűbb lett volna az előző évad végén megtenni. Mert ha most a sok szenvedés után végül így is oda fog kilyukadni a sztori, hogy Quinn meghal valahogy, akkor még feleslegesebbnek fogom érezni ezt a szálat. Tény, hogy Friend jól hozza most is a karaktert, de ha egy évadon keresztül kell ezt a nettó szenvedést hoznia, nem irigylem érte.

Ja, és a német hapsi, akinek a nevét az előző évadban sem voltam képes megjegyezni, továbbra is roppant idegesítő.

Mordekai - 2017. 01. 06. 10:00

Az a főszál nekem már most elég konkrétnak tűnik:

– Dar Adal és elvtársai összeesküdnek az elnöknő ellen.

(eddig ennyi a tuti)

– A végrehajtásra kiválóan alkalmas a megtört, csalódott és magát cserbenhagyva érző, súlyosan sérült Quinn.
– Quinn nyomában ott van az aggódó Carrie.
– Carrie megneszel valamit.
– Carrie leadja a drótot Saul-nak.
– Saul egy ideig hezitál, dilemmázik, de aztán Dar Adal eszközeit túl radikálsnak találja.
– Saul lép.

Tessék itt a 6. évad. :) Najó csak találgatok, de ez így elég kerek lenne.

winnie - 2017. 01. 06. 10:02

a főszál inkább a muszlim srác lesz, kérdés, hogy ott mi kerül a képbe.

Mordekai - 2017. 01. 06. 10:22

A muszlim srác ügye valami médiakampány lesz, aminek a végén egy élő tv-adásban szembesítik az elnöknővel muszlimok vs USA témában, ott lesz Quinn is a stúdióban, mint meghívott veterán és akkor az utolsó pillanatra maradnak az izgalmak szokás szerint. :)

Beleillik a forgatókönyvembe :)

Diapolo - 2017. 01. 06. 10:35

Érdekes kezdés volt, annyira nem győzött meg, de a Homeland úgyis fokozatosan építkezik. Az 5. évad magasra tette a lécet (megint), de megugorni nem is kell szerintem a következő magasságot, csak tartsák a legutóbbit stabilan.

Zsugabubus - 2017. 01. 06. 11:36

Az opening scene-n változtattak most valamit?

Snoopyzit30 - 2017. 01. 06. 11:43

@Zsugabubus

Az majd a 2.részben fog kiderülni.

Sigismundus - 2017. 01. 06. 17:12

1×01
Jól kinőtte magát ez a sorozat Brody őrmestertől mostanáig…
meglátjuk, hova, milyenre futja ki magát ez az évad.
Dar Adal és a többiek féle összeesküvés, kissé túl egyszerű lenne azért, ha a sztori valami provokációs merényletre épülne fel.

Ja és megnyugodtam, az írók legfeljebb érdekességként, figyelemfelkeltésként hinthették el hogy a megválasztott elnök nő. Ez a nő nem Hillary, már amit a külpolitikai elképzelésiről eddig megtudtunk, az alapján nagyon nem.

Ancsa - 2017. 01. 07. 19:32

Számomra 7,5 – 8/10 simán, nagyon tetszett a kezdés. Quinn is jó, hogy nem ágyban fekvő növény, de nem is akciópocok, mintha mi sem történt volna. Ez így még pont hiteles, csak év végére vakarják nagyjából össze, mert egy rakás szerencsétlenség Quinn évadokon át uncsi lesz, és a rajongók sem fogják tolerálni (én sem). Friend amúgy jól hozza a szerepet, nagyon is!
Szépen lassan indul az évad, de én sem bánom, hogy nincsenek azonnal a szószban – majd fokozatosan belesétálnak :) Szerintem jó lesz a sztori, érdekel nagyon!

Amikor az előzetesben felvillantották Ottót, nem értettem minek ő ide, de most kifejezetten nem bánom, hogy visszahozták. Az előző évadban még irritált a karakter, aztán láttam (újra) vele a Mások életé-t. Persze a filmnek ehhez a sorozathoz semmi köze, mégis máshogy nézem a színészt és a karaktert is. Azóta újra elővettem a Homeland ötödik évadot (készülnek a hogyvoltok), és rájöttem, hogy tkp. csípem a tagot. Valahogy más megvilágításban látom így második nekifutásra; míg elsőre lábrázást kaptam, amikor rányomult Carrie-re, most egyáltalán nem zavar. Persze a színes, szagos ködben valamikor felderengett egy Quinn/Carrie románc, de annak szinte semmi esélye, szóval ha végre lesz valakije, akkor a töketlen német helyett, aki az előző évadban volt, inkább legyen Otto. Vagy talán már volt is köztük valami, de nem működött? Mindegy, kíváncsi vagyok.

Sigismundus - 2017. 01. 08. 09:55

1×01

Kifelejtettem, ami viszont zavar.
Carrie a 4. évadban még a Drónok Királynője, a 6. évados muszlim jogsegélyszolgálatos, ez igen nagy változás, de nem láttuk a stációit ennek az 5. évadban, én legalábbis nem éreztem.

winnie - 2017. 01. 08. 10:18

Sigismundus: embereknek akart segíteni már az 1. évadban is, szerintem belefér.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)


Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz