login |

Grimm: kezdett a 6. évad – írta Cyrill

2017. 01. 11. 16:45 - Írta: vendegblogger

18 hozzászólás | kategória: kritika,

Visszatért az utolsó évadjára a Grimm is. A szezonnyitó epizód elég eseménydús lett. Nagy pozitívum, hogy mostanra már nyoma sincs a kezdetben jellemző epizodikusságnak, ez az elmúlt évadok során fokozatosan lett így felépítve, s nehezen tudom elképzelni, hogy a maradék részekben ez a tendencia jelentősen változzon.

Más kérdés, hogy nekem valamilyen szinten hiányzik az a könnyedség, ami az önálló részek révén a sorozatban eleinte jelen volt – ez a sötétebbé vált tónus átka. Kérdés persze, hogy a két ellentétes irány között létezik-e arany középút…

Az ötödik évad végén jelentős változások álltak be Portlandben. Mindkét oldal helyi vezetése is súlyos veszteségeket könyvelt el, ennek köszönhetően nem is voltak annyira jelen az 5×01-ben. A Black Claw és HW ideáljai helyett inkább a helyi erők kaptak nagyobb szerepet.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A változáshoz jelentős köze volt Dianának, aki alaposan felkavarta az állóvizet az előző évad végén azzal, hogy Renardot felhasználva eltette láb alól Bonapartét. Ez kiváló motivációt adott neki arra, hogy személyes csatatérré változtassa a játékot és mint a város új polgármestere Nick-et, Bonaparte halálának egyetlen tanúját, kiírja a Grimmek élő sorából.

Erre épült az első rész is, Black Claw-álom ide vagy oda, az önérdek igazi boszorkányüldözéssé alakította át a helyszínt, mely elég nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy itt bizony elmúlt a régi világrend, nem folytatódnak a szokásos, és a mostani fordulatokhoz képest eseménytelenebb, bár engem kétség kívül jobban szórakoztatóbb heti ügyek.

Nem minden esetben értettem Renardnál ezt a féktelen dühöt, amivel Nick után eredt. Szorítja az idő, mert ha kiderül az igazság ő kerül az üldözött szerepébe. Úgy látom, hogy magasabb szintre akarták emelni a karaktert, hogy ne csak báb legyen, hanem komoly következményekkel is járó döntéseket is hozzon, melyek után nincs visszaút. Mégis a megvalósítás hagyott a számban némi keserű ízt.

Eve, mint ahogy arra számítani lehetett elkezdett változni a csodába illő gyógyulásának hatására. Újra vannak érzelmei. Még nem egyértelmű, hogy ennek hatására Juliette is visszatér-e, vagy egy újabb változatot kapunk Bitsie Elizabeth Tulloch-ból; én inkább az utóbbit nézném meg.

Adalind még mindig inkább sodródik az árral, és nagy feladat vár rá, mivel valahogy ki kell találnia, hogy hogyan tudja kezelni a nagy hatalommal bíró szeszélyes kislányát, akinek egyetlen célja, hogy apu és anyu megkapja a „boldogan éltek míg meg nem haltak” végjátékot. Nem valószínű, hogy ez bármilyen formában sikerülni fog neki, de ettől még Nick igencsak veszélybe kerülhet a románcuk miatt.

A sorozatban nekem mindig is Rosalee és Monroe kettőse volt a biztos pont. Bármi történt a szereplőkkel, ők mindig ott voltak és mindenben segítettek, vállalva a sok veszélyt. Ez a helyzet meg fog változni a gyermekük érkezésével; már fel is vázolták Monroe részéről egy esetleges költözés lehetőségét, amit a sorozat végén nem tartok egy elképzelhetetlen ötletnek.

Mint az sejthető volt, a mágikus fadarab mellett az azt takaró lepel is jelentéssel fog bírni az évadban. Eve olyan szimbólumokat lát rajta, amiket más nem. Hogy mit jelentenek, és mi közük lesz a gyógyulásokhoz, az a következő részek rejtélye lesz.

Mindent egybevetve nem volt rossz a kezdés. Pörögtek az események és az epizód vége is kellően feszült volt, bár ahhoz szerintem kétség sem férhet, hogy hőseink ne jutnának ki Bud üzletéből épségben.

Várom a folytatást és remélem, hogy az évad végén sem fogom megbánni, hogy befizettem a hatodik szezonra.

18 hozzászólás Ne habozz!

Szula 25 - 2017. 01. 12. 08:58

Van egy tippem az évad végére hogy mi lesz hátha bejön. :D

Mivel Juliskát ennyire nem akarták kiírni a sorozatból és ugyebár a sorozat az ő és Nick szerelmére is épült szerintem az évad végére együtt lesz megint Nickkel. A tippem hogy Renard meg fogja ölni Adalindot(aki Nicket fogja védeni) még ha csak véletlenül is ezt Diana nem hagyja majd annyiban és kinyírja az apját emiatt. Nick meg Julis így együtt nevelhetik majd a 2 kisgyereket. :)

Amúgy tényleg jó rész volt pörögtek az események, tetszik Renard hadjárata Nick ellen. A fadarab és a rongy is kezd érdekes lenni kiváncsi vagyok mi lesz a történetük.

Lanie - 2017. 01. 12. 18:34

Engem sajnos kezd egyre kevésbé érdekelni ez a sorozat. Tényleg nem tudom miért, de valahogy a fordulatok meg az egyébként érdekesnek szánt események, a szereplőkkel történő meghökkentő dolgok számomra valamiért nem úgy jönnek le ahogy kellene, teljesen érdektelenek maradnak. Sajnálom, mert tényleg szerettem volna szeretni.

Ancsa - 2017. 01. 13. 15:47

@szula25: Azt mondjuk én sem tartom teljesen elképzelhetetlennek, hogy Juliska újra Nickkel lesz, akár Adalind bőrén át is, ugyanakkor nehéz elhinnem, hogy Nick újra szerelmetes legyen a nőbe, aki megölte az anyját, akármennyit változott is azóta…
Mindenesetre kíváncsi vagyok :)

szelesmalom - 2017. 01. 14. 12:56

” tetszik Renard hadjárata Nick ellen.”
nekem meg rohadtul nem tetszik, elvileg már haverok voltak
és pont nem is értem mióta és miért lett Renard ekkora díszfarok.

Összeségében a sorozat is katyvasz.
Diana kb isten. ezzel mit tudnak kezdeni?

Hol van a királyi család, es mia búbánatos fszt csinálnak?
Tudnak erről a Claw-ról? vagy mivan
meg elvileg ők valami vezetői ennek a teremtmény bagázsnak nem?
vagy ha nem akkor kik ezek, minek vannak?

nem tetszik a sorozat már.

Ancsa - 2017. 01. 14. 14:40

Nah, ez jóféle egyezségkötési mód volt – bevezetném a való életben :) Kár, hogy végül nem mentek vele semmire…
A bot most olyan hatással volt Nick-re, mint az Egy Gyűrű a LOTR-ban :)

Szula 25 - 2017. 01. 17. 08:25

Ancsa:
Nekem is rögtön Gollam ugrott be Nicknél mikor fogta a pálcát. :D

Monroe nagy volt mikor Dianával kettesben maradt, hogy be volt sz..a tőle nagyot nevettem az ábrázatán. :D

Zora - 2017. 01. 18. 16:28

6×02

Hát, ezt hamar lerendezték.
:-(((
Ne már!

DarkEagle - 2017. 01. 19. 23:50

Lerendezték? Ne viccelj már. Még csak most kezdik. :D

Egyébként vicces de én rühellem Renardot de mégis megértem miért csinálja. Sokan félreértik mert azt hiszik féltékeny Nickre hogy szerelmes belé Adalind de azért nem ártana nem elfelejteni hogy a Claw még képben van hisz csak a portlandi részt iktatták ki. Ergo a lánya még komoly “veszélyben” van. Így nem igazán van más választása Renardnak sem. Az hogy közben kiiktathatja Nicket csak hab a tortán szerintem. Na meg amilyen egoista farok azért élvezi is hogy ekkora nagymenő lett.

Ami Adalind, Nick és Eve hármast illeti én nem félek attól, hogy Juliskává változik és Nick visszafogadja. Egyrészt mert ez az utolsó évad és a nézők jó nagy többsége Nick-Adalind párost pártolja na meg eléggé megszerették önmagában véve is Adalindet ahogy én is. Rosalie mellett nekem ő a kedvencem. A készítők egy utolsó évadban nem lépnének meg olyat hogy megölnek egy fontos szereplőt. A vége tuti hogy happy end lesz ebben 1000%-ban biztos vagyok, milliárdokat tennék rá. Nick nem csak azért fog Adalinddal maradni mert fiúk van hanem mert ő lesz az egyetlen mamin kívül aki kordában fogja tudni tartani szerintem Dianát. Plusz ugye szeretik is egymást. Ráadásul Diana nem ártana Nicknek ez a 2. részben is nagyon jól látszott. Lehet hogy szeretné hogy mami meg papi együtt legyen de azért ő se hülye, ha látja hogy a mami szenved akkor szerintem simán kiiktatja a papit. :D Már pedig tuti hogy eljön az a pillanat amikor a kis csaj belátja hogy Renard egy pöcs.

Egyébként én nagyon bírom a kis csajt, olyan cuki volt Monroeval. :D Ráadásul tuti, hogy az erejének van valami köze a bothoz meg az egész mizériához mert csak ő látja mi van ráfirkálva a fecnire. Oké Eve is látja egy részét, de nyilván azért mert ő már átkerült a másvilágra mikor megfogta a halott csóka a kezét. Innentől számomra egyértelmű a dolog, hogy az egész dolog a bottal az élet halál dolog körül forog. Mondjuk ezt tudtuk eddig is hiszen meggyógyítja még a halottakat is elvileg, ezért is voltak a tetkók a csávó fején, azok jelképezték a halált szerintem. Maga a szöveg a fecnin meg lehet a használati útmutató és nem egy újabb térkép. Én azt is megmerem kockáztatni hogy mivel a bot képes volt valahogy újra érzéseket adni Evenek így képes lehet kordában tartani Dianát is.

Sajnálom nagyon hogy vége lesz 13 résszel a sorozatnak mert baromi sok felé vihetnék még a storyt de valószínűleg jól be fogják fejezni.

Zora - 2017. 01. 20. 21:13

Persze, Renard-ot értem, hisz Nick az egyedüli tanú Bonaparte haláláról. Pedig okosabb lenne inkább jóban maradni Nick-kel, hiszen akkor nem árulná el.

Jó lesz ez az évad.
:-)

Zora - 2017. 01. 20. 21:13

Hahó, volt egy kommentem! :-(

Ancsa - 2017. 01. 21. 09:52

Ez mennyire jó rész volt már! Végre lehetett őszintén nevetni, és jött pár hét idézete esélyes beszólás is.
De komolyra fordítva, kíváncsi vagyok, innen hogy folytatják! Renard most már szinte gondolkodás nélkül gyilkol(tat), ebből nehezen lesz jófiú szerep, nekem úgy tűnik kódolva van a bukása. Kivéve, ha rebútolják, mint Juliskát :)
Nick szerencsére visszaváltozott, remélem ezzel többet nem próbálkoznak.
Az még mindig nem derült ki, helyi HW híján hogy győzik le az ellent… Szóval bármi lehet :)

Ancsa - 2017. 01. 21. 12:48

Egy kicsit féltem attól, hogy úgy járunk mint anno a Client List-nél. Ott az volt (amennyire tudni lehet), hogy a két főszereplő összejött a való életben, ezért Jennifer Love-Hewitt nyomásának engedve úgy írták a sztorit, hogy ott is összejöjjön a valódi párjával, akivel amúgy a sztori szerint már rég szakított. Ez persze egyáltalán nem illett a sorozatba, homlokegyenest más irányt adott az egésznek. Mikor kicsit túltolta a követelőzést, a készítők összerúgták vele a port, és nem lett újabb évad.
Itt ugye a Nick-et és Juliskát alakító két színész jött össze, ezért tartottam attól, hogy esetleg a kérésüknek engedve (mégiscsak az utolsó évad) újra összeboronálják őket az írók – nyilván egy szerelmespárnak könnyebb párt alakítani a kamerák előtt, meg egyáltalán.
Ezek szerint vagy a) nem jött ilyen kérés, vagy b) felesleges kérni is, a górék úgysem engednének ilyesminek.
Végülis az a lényeg, hogy a sztoriba nem szuszakolják bele újra az ő kapcsolatukat – hiteltelen is lenne.

DarkEagle - 2017. 01. 21. 18:23

@Ancsa: Grimm azért nagyon messze van a Client List stábjától. Ez a csapat konkrétan valódi család lett az évek alatt és ez nem klisés beszólás tőlük mert látni a személyes képeik videók alapján. No meg itt még durvább lenne ha a végén újra összehoznák Julissal mert mégiscsak megölte az anyját Nicknek és ha szigorúan vesszük akkor Adalind sosem ártott Nicknek önszántából mert mindig rákényszerítették. Na meg a fiúk miatt úgyis együtt maradnának, arról nem beszélve, hogy a mai részben ki is jelentették, hogy Nick is szereti, SŐT Julis jelentette ki. :D

Egyébként David meg Bitsie már nem csak pár hanem jegyesek. Ami azt a felvetést illeti hogy egy valódi pár jobban alakít párt képernyőn nem igaz. SŐT, pont hogy rosszabbul alakítanak. Ha megnézed Nick és Julis közt alig volt valami kémia. Elvégre ez olyan mintha felvennék a valódi kapcsolatuk, tehát öntudatlanul is fuldokolnak a szerepben. Míg Nick és Adalind közt olyan kémia van hogy néha kifolyik a képernyőn. :D Egyébként ez abból jön le legjobban hogy ha valaki megnézi pl David és Bitsi közös képeit a való életből majd összehasonlítja pl a sorozatbeli szerepükkel. Valóságban SOKKAL felszabadultabbak.

DarkEagle - 2017. 01. 21. 18:27

Maga a rész NAGYON NAGYON jó volt! Rég nevettem ennyit Grimm részen. David rendezte egyébként, hátha valaki nem tudja és rendesen odatette magát. :D Akárcsak a többiek de főleg Sasha. Most kijött hogy milyen jól áll neki a vígjáték. Plusz a rész végén kapott egy új barátot. :D

Adalind most szépen beköltözik a gyerkőcökkel Nickhez és jöhetnek a jó öreg Grimm részek a heti ügyekkel a végjátékig, amiket gondolom néha majd kiegészítenek a főszállal. Érdekes lesz látni hogy Diana hogy viszonyul majd a dologhoz mert nem igazán csípte láthatóan hogy anyuci ölelgeti a Grimm papit. :D

Ja igen ő rá vagyok legjobban kíváncsi mi lesz vele mert tuti kapcsolódik a bothoz meg a körülötte levő dolgokhoz. HW és a Claw szerintem már nem fog nagy szerepet játszani. De azért durva hogy a kis csaj ennyire erős már most. Látja az írásokat, ráadásul Nicket is visszaváltoztatta simán. Oké ez várható volt de ekkora erővel már tényleg kezdeni kell valamit.

Egy interjúban láttam amúgy, hogy készítők mondják, hogy az évad nagy része a “gyerekekről” fog szólni tehát nem csak Dianáról.

Ancsa - 2017. 01. 21. 19:51

@DarkEagke: Azt írtam, pár könnyebben alakít párt, nem azt, hogy jobban :)

A mostani beszólások közül simán lehetne többet is bedobni a “hét idézete” poszt alatt…

Tiffauges - 2017. 01. 21. 19:59

Jó volt, hogy Meisner visszatért!

Szula 25 - 2017. 01. 23. 12:06

Lehet hülye felvetés de nem lehet hogy Diana játszik az apja agyával és ezért látja egyfolytában Meisnert? Diana csak szerette Meisnert mivel ő vigyázott rá és ugye a születésénél is ott volt ha jól emlékszem. Aztán meglehet hogy Renard csak simán kezd bekattanni a tettei miatt. :)

Ancsa - 2017. 01. 23. 15:26

@Szula25: Nem tartom valószínűnek, szerinte csak kezd bekattanni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)


Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz