login |

Délelőtti videó 4.: Adventure Time – Islands

2017. 01. 22. 12:20 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: animáció, minisorozat, video,

Ehh, ez annyira nem az én stílusom. És tényleg gyerekeknek is szól a sorozat? A múltkori Stakes című spinoff-minisorozat után itt az újabb, az Islands, ami 8 részes lesz, 01.30-tól négy napon át adják majd és kiderül belőle, hogy mi történt az emberekkel, miközben megismerjük Finn rejtélyes múltját ismerhetjük meg. Elvileg 01.24-től elérhető lesz online is, de ha már most az, akkor nem tudnék róla.

Egy WTF-előzetes és főcím a tovább mögött.

6 hozzászólás Ne habozz!

krisz - 2017. 01. 22. 12:48

Láttam pár részt az Adventure Time-ból, és egyáltalán nem csak gyerekeknek szól. Finganak, böfögnek, végtagok potyognak, de természetesen visszafogottabban, kisgyerekek is nyugodtan nézhetik. Egyfajta fekete humora is van ennek a mesének, amin egy felnőtt remekül tud szórakozni, míg egy gyerek nem is igazán értheti.

winnie - 2017. 01. 22. 12:50

azt tudom jól, hogy nem csak gyerekeknek szól, épp ezért kérdezem ezt az előzetest nézve, hogy ez az islands spinoff való gyerekeknek?

DarylD - 2017. 01. 22. 13:08

Szerintem sokkal inkább szól a sorozat felnőtteknek, mint gyerekeknek, olyan mélységei vannak néha, amit egy elméletileg a célközönségbe tartozó gyerek nem is nagyon ért meg.

Zseniális sorozat egyébként, nagyon erős mitológiát építettek fel az évek során, a humora is zseniális (idővel a pisi-kaki poénok is eltünedeznek szerencsére), és sokszor nagyon megindító, elgondolkodtató is tud lenni. Bár az utóbbi 1-2 évadra szerintem kicsit gyengült a sorozat (vagy inkább csak nem tud már annyira újat mutatni), még így is ott van a nagy kedvencek között, 8. évad is nagyon várós.

(Egyébként tudtommal maga az évad elindul január 23-án, aztán 30-ától adják hivatalosan tv-ben az Islands-et, ami számozás szerint a 8. évad része lesz. Hihetetlen mennyire túlbonyolítják a Cartoon Network-ön a műsorrendet, néha követhetetlen.)

CyClotroniC - 2017. 01. 22. 13:12

Szerintem való gyerekeknek, a korhatár a kérdés, hogy honnantól, de hát az érettség és nyitottság is egyénfüggő ugye. :)

Amúgy ha jól tudom ez a miniszéria, amelett, hogy önmagában is értékelhető ív lesz, a rendes sorozat részeként fog kijönni, szóval a 8 szezon közepét is képezi majd.

Alterego9 - 2017. 01. 22. 13:16

Ugyanazoknak készült, ez még a fő sorozat igazából.

Nem is annyira spinoff, inkább a sorozat nyolcadik évadján belül egy átívelő cselekményszál.

Sokat szórakozik mostanában iylenekkel a CN, a Steven Universe-t is mostanában ötrészes Stevenomb-okban szórják le, amiknek néha saját címet és topikot adnak. (bár ott ez inkább utólagos marketingfogás, a részeket ott nem ennyire nyilvánvalóan szabják rá a kiadás ütemére.

Alterego9 - 2017. 01. 22. 13:21

az életkor kérdéséről: A mai rajzfilmsorozatok egyre inkább tinédzsereknek készülnek, főleg a CN-en.

Nem kell túlragozni a mélységüket, tény hogy valamennyire megköti a kezüket a korhatár és a 10 perces műsoridő.

De ugyanakkor nem is azzal a felfogással készülnek mint gyerekkorunkban a Tini Nindzsák és a Kacsamesék, hanem tényleg inkább interneten fandomként viselkedő fiatalok igényeire szabva mint unatkozó nyolcévesek figyelmének a lekötésére.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz