login |

Black Sails: kezdett a 4. évad – írta JoeCole

2017. 01. 30. 21:12 - Írta: vendegblogger

61 hozzászólás | kategória: kritika,

Bizonyára sokan emlékszünk még, hogy a Black Sails egy könnyed kalózos eszetlenkedésnek indult, hogy aztán már a második évadra lerázza magáról a pejoratív jelzőket és rövid úton az elmúlt évek egyik legminőségibb sorozatává nője ki magát.

A tavalyi évad végén Feketeszakáll visszatérésével és a kalózszövetség megalakulásával szépen megágyaztak az utolsó szezonnak, aminek központi témája – cseppet sem meglepő módon – a Nassauért zajló háború lesz.

A mostani évad a korábbiakhoz hasonlóan erősen kezdett, bár túl sok meglepetéssel nem tudott szolgálni: az eddigi legkomorabb részek ígéretével, a motivációk és a konfliktusok alapvető felvázolásával úgy gondolom, hogy inkább csak a kötelezőt hozta.

Szerencsére azonban volt valami, ami igazán jól sikerült benne, mégpedig a zseniálisan megkoreografált tengeri ütközet, mely során végre a királyi flotta is megmutatta, hogy nem táncol mindig úgy, ahogy a kalózok fütyülnek.

Nem elhanyagolható tény az sem, hogy miképp a tavalyi szezonnyitóban nagy hangsúlyt kapott John Silver karaktere (aki azután jóformán uralta az egész évadot), úgy az idei szezonban a készítőknek láthatóan ugyanez a szándékuk Billy Bones-szal. Hogy ez mennyire fog beválni, az kérdéses: Billy eddig eléggé semmilyen volt, de most egyetlen jelenetben meggyőzőbb tudott lenni, mint eddig bármikor.

Mellette pedig érezhetően Rackhamben is ott a potenciál, aki számomra kicsit meglepő módon a legtöbb érzelmi töltetet csempészte a szezonnyitóba, és aki abszolút háttérbe tudja szorítani a jóval többre hivatott Feketeszakállt. Már most nyilvánvalónak tűnik, hogy az évad színvonala nagyban fog múlni Bones és Rackham karakterein, annál is inkább, mivel korábban Flint kapitányt már teljesen kiaknázták, és Silver is felfedte a legtöbb lapját.

Az eddigiek alapján nincs kétségem afelől, hogy egy ropogós, izgalmas szezonnal zárják le a sorozatot – a Black Sails eddig egyszerre tudott hihetetlen mély drámát és nagyon látványos akciókat produkálni, és a politikai játszmákra és intrikákra is legalább ugyanakkora hangsúlyt fektetett, mint a kaszabolásra.

Azt hiszem, nemcsak a magam nevében írom, hogy ha a sorozat hű tud maradni önmagához az utolsó tíz rész során, akkor feliratkozhat a legnagyobb kedvencek közé.

61 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2017. 01. 30. 21:32

Vártam a kritikát már és nagyon egyetértek minden mondatoddal. Billyt nem találtam soha különleges karakternek, de majd most megmutathatja. Rackham pedig olyan háttérelem szerű volt nekem az elmúlt évadokban, de valami különleges az ő alakjában is van. Nehéz a jelzőket megtalálni a sorozatra, mert nagyon nagy kedvencem. (Ha pedig eszembe jut, hogy már a második évad ment, mikor elkezdtem, a szobatársam még az első részes Feketeszakáll poénon szakadt és ő ajánlotta a sorozatot). Jessica Parker Kennedyt pedig mindig elfelejtem jelölni eyecandyn… az egyik legszebb színésznő szerintem. :)

Lemoni - 2017. 01. 30. 22:41

A csatajelenet remek volt, én mindig is jobban szerettem a vízi jeleneteket ebben a sorozatban, mint a szárazföldi intrikákat. Viszont a kezdetektől nem kedvelem a szőkeséget meg a borzalmas akcentusú sötét on/off BFF-jét, remélem, a végére elnyerik a “jutalmukat”. Az évad mozgalmasnak és akciódúsnak ígérkezik, a főcímzenét meg soha nem fogom megunni.

Dober - 2017. 01. 31. 01:57

Nagyon jo kezdes, de amint negjelent a szoke csaj es a posze baratnoje rajottem, hogy mi zavart a legjobban az elozo evadokban.

heidfeld - 2017. 01. 31. 05:25

Én Eleanor-t nagyon bírom, és a Max-ellen sincs sincs kifogásom.
De továbbra is úgy gondolom, hogy egy évadba nem fog beleférni a történet rendes lezárása.

Happy Zoidberg - 2017. 01. 31. 08:28

Nagyon nagyot csalódtam. Lehet, hogy végig sem fogom nézni az évadot.

Brynden Rivers - 2017. 01. 31. 08:40

A Maxt játszó színésznő jól néz ki, de hitetlenül idegesítő amikor megszólal.

Ray Stevenson-nak meg valaki adjon már egy energiaitalt mert alvajáróként játsza Feketeszakállt.

Amúgy nem volt rossz a rész tetszett hogy Billy szintet lépett.

Blobov - 2017. 01. 31. 12:20

Feketeszakáll karaktere nekem nagyon sótlan… mondjuk amikor Randall-lel összenéztek, hogy valakinek mondanija kéne valamit, az priceless volt. A rész viszont jó volt. (Ki lehetne tenni ezt a cikket a jobb oldali, kibeszélős hasábba?)

pieterzoon - 2017. 01. 31. 15:57

Szinkronosan mikor kezdődik?

bvr - 2017. 01. 31. 17:50

Vártam az évadot, rendben is volt ez a kezdés.

A kritikának a nyitó sorával viszont nem tudok egyetérteni: “Bizonyára sokan emlékszünk még, hogy a Black Sails egy könnyed kalózos eszetlenkedésnek indult” – szerintem ez sosem indult könnyed eszetlenkedésnek (sőt, az első évadban ebben az értelemben sokan csalódtak is, tengeri csatározgatások helyett politikát, intrikát, szövetségek és árulások sorozatát kapva)
Összességében pedig, bár nem szívesen hasonlítanám a legnagyobb sorozatokhoz (hiszen azokhoz képest azért “csak” egy ponyva :) ezért más sorozatok nevének nem említése nélkül, rég volt ennél egyenletesebb színvonalú, már a kezdetektől jól végiggondolt sorozat. És természetesen remélem nem pont a záró évadban fogják ezt elrontani :)

bvr - 2017. 01. 31. 17:54

(najó, feladom, nem tudom miért akadt fenn a fórummotoron, légyszi majd engedélyezzétek a kommentemet :)

nade - 2017. 02. 01. 11:18

Bár sejthető hogy nem lesz happy end a részére, azért nem bánnám ha Flint még helyére rakná a Billy-boyt meg a kamukirály Silvert és új asszonyát.
Rays Stephenson remélhetőleg többet/jobbat alakít mint korábbiakban. Rómás szerepe óta mindenki nagy alakításokat vár tőle ha feltűnik bárhol, erre mindig csalódást okoz(nak az írói). Dexterben fél évad után kiírták, itt a 3. évadban se sokat aktívkodott…. és lehet most a 4.-ben is Rackham árnyékába kerül.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 02. 10:22

Nagyon tetszett a kezdés. Billy-t hirtelen meg sem ismertem szakállal csak amikor közelebb jött. Én mindig is bírtam a karaktert és láttam benne a lehetőséget, hogy egyszer vezető szerepben legyen. Mindenki nagyon rendben volt, a csatajelenetek alatt az alulról mutatott tengeri jeleneteket imádtam.
Ha Elenor-t az évad végéig felkötik én már elégedett leszek. Szerintem nem sok szereplő van, akit ennyire utalnék sorozatban, mint őt.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 02. 10:29

@pieterzoon

Valemelyik napi hírhez írta be @tvolker4, hogy ő megkereste őket (gondolom a magyar Paramount-ot) és azt írták neki, hogy “még folynak a tárgyalások”. Ami kb. azt jelenti, hogy még el sem kezdték szinkronizálni, szóval mostanában nem lesz belőle semmi. Ez persze szívás, mert hozzászoktunk, hogy premierrel egyszerre (még aznap) nézhettük szinkronosan.
Én most nézem felirattal, de baromi hamar meg lehet szokni a hangokat, persze kicsit furcsa, de emiatt várni fél évet vagy egy évet? Kizárt.

Hardy - 2017. 02. 02. 22:00

Eleonort végezzék ki, Max. pedig csak ruha nélkül szerepeljen, minden más maradhat.:)

heidfeld - 2017. 02. 05. 14:58

Szinkronról feliratra váltani, nem annyira vészes. Persze lehet csodálkozni pár szereplő vajon mi alapján kapta meg magyar hangját..
Továbbra is fura ezt a szinte liberális hangulat a kalózok között, de a sorozat még továbbra is remek. Fényképezés szinte párját ritkítja, érdekesen alakulnak a dolgok, ha néha kicsit lassabban is, vagy nem egészen úgy, ahogy én gondolom. Viszont lesz bennem némi csalódottság, mert nem lehet teljesen bemutatni pár, fontos dolgot. Hogy fog Mary Reed megjelenni, vagy lesz-e ideje csinálni valamit. Hol vannak a spanyolok? A kalózok többnyire őket fosztogatták..
Pár spanyol karakter is ráfért volna a történetre.
Eleanor-t sem igazán értem. Honnan ez a nagy rajongás a kormányzó iránt? Oké, megmentette a haláltól, tehet tetszik is neki, de ő más világot épített fel, szinte a semmiből. jellemétől teljesen idegen, hogy beáll bárki mögé. Én pont ezért kedvelem. Ha valaki megússza a nagy leszámolást, az bizony ő lehet. Talán a Max-ügyet kezelte rosszul, igaz már nem lennének a sorozatban…
7.5/10 a kezdés

állat - 2017. 02. 05. 17:36

heidfeld: Spanyolok éppen az angolokkal háborúzgatnak, nem hiszem hogy jönni fognak max évad vége fele. A kormányzó azért is van sz@rban mert otthonról semmilyen katonai illetve anyagi támogatásra sem számíthat a háború miatt.

Blobov - 2017. 02. 06. 09:36

Én sajnálom a spanyol szál elhagyását, az előző évadban egyértelműen arra céloztak, hogy azonnal jönnek, ha nem kapják meg a zsét, ehhez képest most nincsenek sehol.
Israel bemutatkozása jól sikerült, Billy és Max pedig felültek a sz*pivonatra.
Mondjuk én végig abban bíztam, hogy Max lesz Mary Read, de a jelenlegi karakternek erre nem sok esélye van.

Titan - 2017. 02. 06. 18:42

Max. szó szerint végigszopja a sorozatot szóval…:D

Dober - 2017. 02. 07. 09:51

Meddig tűrik meg még Max monológjait? A kormányzó mit lát benne? Miért kell egy kalóz szimpatizánst megtűrnie? Sajnos Eleanor a pénze miatt még maradhat, de ezen kívül sok haszna neki sincsen, csak jár a szája.

heidfeld - 2017. 02. 08. 11:55

Értem én, ha szerelmesek vagyunk valakibe csinálhatunk teljesen értelmetlen dolgokat. Én is elvesztegettem az életemből majd két évet, pedig már az elején a józan eszemre kellett volna hallgatnom…
Max vihetné a spanyolok aranyát a szigetről. Lehet, más helyen nem lenne tekintélye, de a szerelme Eleanor iránt, szinte a biztos halált hozza neki.
Az öreg hobo nagyon ott van, de az egész rész is nagyon rendben volt. 9/10 Nem kockáztatok sokat, hogy a heti legjobbat láttam, pedig vár rám még 18 sorozat részének megtekintése.

wondorog - 2017. 02. 12. 22:34

Aztakurv@, Blackbeard jelenetéhez hasonlóan kényelmetlenül nem nagyon éreztem magam, pedig nem is igazán szerettem a karaktert.

nade - 2017. 02. 12. 23:01

2×3: bakker .. erőfölényben voltak, miért bénázták így el? Úgy érzem összecsapják ezt a finálé évadot …

Succ - 2017. 02. 13. 07:17

Nekem van egy sanda gyanúm, hogy Jack és BB ezt így tervezte el. Viszont Nassau visszafoglalva (kivéve az erődöt) és a szőke k*rva órái meg vannak számlálva :D

Blobov - 2017. 02. 13. 10:20

Ú, basszus, ez kemény volt. Blackbeard szerintem sokkal gyengébb volt, mint amilyennek lennie kellett volna, a támadás kudarca meg egészen elképesztő volt… Azt se értettem, miért nem lövik inkább a revenge jegyében ürülékké a sloop-ot. Akár akkor, amikor már BB-t elfogták…
Ettől függetlenül Jack arca zseniális volt, főleg, amikor kiderült, hogy őt már nem húzzák át a hajó alatt.

Jut eszembe: hogyan lehet egy ilyen köteles dolgot megcsinálni? Valaki előtte átúszott a hajó alatt, úgy feszítette át a másik oldalra?

ar - 2017. 02. 13. 17:10

@Boblov: gondolom a hajo orranal kezdik es ugy huzzak a hajo ala: https://en.wikipedia.org/wiki/Keelhauling

bvr - 2017. 02. 14. 00:21

a zaro evadra kezdek kicsit elegededlen lenni sajna… azt meg valahogy lenyeltem hogy rogton az elso reszben az elakadt hirszerzes miatt a kalozok mindjart zatonyra futottak…
na de most (ahogy egyebkent pont tobben masok is irtatok) , egyreszt fekteszakallek egy ilyen bena “cselt” hogy voltak kepesek besz*pni, de ha mar igen, akkor utana Jack mi a halalnak adta meg magat _feltetel_nelkul_ (es nem kezd mondjuk targyalni, hiszen az erofoleg nala van, a tuszok meg a kormanyzonal) Ennek is semmi ertelme nem volt, ennel az is ertelmesebb lett volan ha rogton szetlovi a kormanyzo kis hajojat Feketeszakallal meg Anne-nel egyutt.
Olyan erzesem volt mintha az idei Superbowl utolso tiz-tizenot percet neznem, kb ugyanugy nem hittem el amit latok… :))

Az mege gy masik kerdes, hogy az “oreg hobo” Israel a 2. resz vegen azzal a par perces harccal jobban fel lett epitve mint Blackbeard a lassan masfel evaddal… ez azert kicsit gaz az utobbira nezve (az elobbire nezve persze respect :)

Sirocco06 - 2017. 02. 14. 14:08

@bvr: Jack tettére a válasz egyszerű: Anne

Nem akarta otthagyni, se szét lőni a szerelemét. Mondjuk a tárgyalás az járható út lehetett volna. Bár ott hiába nála lett volna az erő viszont a két értékes fogollyal Woods-nál lett volna az előny.

Valaki az tudja hogy Silver fél lábát hogy csinálják a készítők?

JoeCole - 2017. 02. 14. 16:46

Nálam meg ez a harmadik rész volt eddig az év sorozatepizódja. Váratlanul zseniális volt, ráadásul a múlt héten még keményen altattak…

Morgan - 2017. 02. 14. 17:27

Jack egy idióta. A hajótestre kellett volna lövetni. A pánik alatt mindenki a vízbe ugrott volna a süllyedő hajóról és ők dönthettek volna arról kit mentenek ki.

wondorog - 2017. 02. 14. 17:53

Nekem most az jutott eszembe, hogy mi van, ha ez előre eltervezett volt? Kockázatos ugyan, de Blackbeard feláldozta magát, az egész legénység így Rogers hajóján van, ahol csinálnak egy váratlan zendülést, megölik a katonákat, és a kormányzó hajójával térnek vissza Nassaura, mint egy trójai faló?

Sirocco06 - 2017. 02. 14. 18:30

Amúgy én kezdem egyre jobban azt érzeni hogy jól döntettek hogy vége lesz a 4.évaddal. Először nem örültem a hírnek amikor meghallottam mert nagyon bírom a sorozatot, de a készítők azt mondták (vagy igaz vagy nem) hogy úgy érezték hogy itt kell befejezni.

Annak ellenére hogy ez a 3 rész eddig nekem nagyon rendben volt de úgy érzem ez a “Szabadítsátok ki Willyt!” történet (csak itt Szabadítsátok ki Nassaut és az Új-Világot) 4 évad után nekem már unalmas lenne. Pláne úgy hogy történelemből tudjuk hogy elfognak bukni akkor nem kell ezt sokáig húzni. És mivel az elejétől kezdve ez a fő story akkor zárják le szépen a 4.évaddal és kész. Nálam ezt csak valami “cápa ugrással” lehetett volna tovább vinni.

JoeCole - 2017. 02. 14. 19:20

@Sirocco06: Nálam ezt csak valami “cápa ugrással” lehetett volna tovább vinni.

Bizony. Például egy Kincses sziget spinoffal :)

ArcaneArrhenius - 2017. 02. 15. 00:33

Szerintem az egy ordas nagy kamu, hogy ők akarták befejezni, mert már nincs több ötlet.
Biztos vagyok benne, hogy a csatorna szólt, hogy van még egy évadnyi dobásotok és kész mert nem elég jó a nézettség vagy bármi más.
Ebben a történetben már az alap kalózos sztoriban legalább összesen 6-7 évad meglett volna.
Maga egy Blackbeard karakterre ráépülhetne egy egész sorozat és itt még hány olyan karakter van. Rettentően bosszantó, hogy teli van a sorozat jó karakterekkel de nem volt idő kibontani őket és alig szerepeltek.
A harmadik évadban is teljesen padlóhoz vágott Vane halála. Alig szerepelt még, szinte alig kalózkodott valamit. Az első 2 évad elment a viszálykodásra. Maga a kivégzése jó volt, tökéletes karakterlezárás de hiányzott legalább 1 évadnyi Vane akció vagy valami több szereplés. Blackbeard ugyan ez. Szinte most jött és már vége is. Sehová nem haladt pedig ott volt a potenciál. A kivégzése neki is nagyon jó volt, úgy éreztem…habár rettentő kegyetlen halála volt de mégis monumentális…illett egy legendás kalózhoz……de belőle is hiányzik legalább 1 évadnyi keménykedés és legendaépítés.
Hát ez egyszerűen a kapkodós lezárás mert be kell most fejezni. Így nagyon rossz.
Anne Bonny szintén. Elment egy csomó idő a Max-el való vacakolásra. A 3. évad végén amikor átúszott az ellenséges hajóra végre kezdtem örülni, hogy igen! Végre beindul a karakter. De már rá sem jut idő. Azért a leghíresebb női kalóz többet érdemelne. Rackham szintén ugyan ez. Az agyafúrtsága ki lett dolgozva de sosem fog már eljutni ahová kéne a hírhedt kalózhoz kb. a maradék 8 rész alatt.
Csak Flint és Silver akik az elejétől fogva jól vannak építve, volt elég játékidejük és maradéktalanul elégedett vagyok. Velük kapcsolatban szerintem nem lesz hiányérzetem a 4 évad végén. Talán csak a Kincses sziget kalózait fogom hiányolni és további Silvert.
Silver + Madi kapcsolatából is többet szerettem volna…ebből is csak 8 rész maradt hátra.

Billy Bones is alakul, olyan mintha átugrott volna felette az elmúlt 3 évad de ha belegondolok végig ott volt és változott a karaktere még ha nem is lett túlbonyolítva de hozzá elég volt ennyi is. De Vane, Blackbeard és Anne nekem kevés…kevés volt a játékidő és a karakter.
A színészek jók, a kosztümök a látvány Pazar a zene tökéletes….ez egy maradandó és bitang jó sorozat lehetett volna… ha nincs ez a baszakodás a karakterekkel, több időt kapnak legalább még 3 évadban. Az hogy Nassau lett volna a történet közepe vagy más esemény az mindegy ha megkaptuk volna a legendás karaktereket rendesen. Nagyon-nagyon nagy kár ezért a sorozatért.

bvr - 2017. 02. 15. 00:36

@Sirocco06: “Jack tettére a válasz egyszerű: Anne”

dehogyis, két okból sem. Ezzel a feltétel nélküli megadással zérónullasemmit segített, ugyanoda kerültek ők is.
(persze most csinálhat a kormányzó is valami ordas nagy baromságot, végülis van ilyen film, meg sorozat is, úgy hívják Fargo :))) De a Black Sailsben azért nem épp ezt várnám)
A másik hogy a teljes sorozaton keresztül láthattuk hogy a hajó kapitánya az nem egy önkényúr (ráadásul ezen a hajón amúgy sem Jack hanem Blackbeard volt a kapitány, bár ez már mindegy) Még ha Jack pillanatnyi őrülettől vezérelve úgy is gondolná hogy az a mentő-terve hogy feltétel nélkül ők is megadják magukat – a teljes hajó legénysége ebbe már miért ment volna bele…

zoo - 2017. 02. 15. 11:20

Egyetértek,
Feketeszakáll erőtlen volt, mióta megjelent, a megadás baromság. Ezektől függetlenül a sorozat egyik legjobb epizódja nálam. Hatásosnak mondanám.

Melkon - 2017. 02. 15. 12:02

Én simán elhiszem, hogy alapból 4 évadosra szánták és egy kerek sztorit akarnak. (nézettség probléma? A Black sailssel? Esélytelennek érzem)

Persze lehetne még húzni amíg van benne pénz, csak akkor megint kapnánk egy nem befejezett sorozatot amit egyszer csak lelőnek.

Blackbearddel nekem is az a bajom, hogy végig éreztem benne a potenciált, de szerintem a haláláig nem csinált gyakorlatilag semmit.

A megadást én sem teljesen értem, remélem később értelmet nyer, szerintem nem érdemes máris elkönyvelni, hogy hülyeség volt megadniuk magukat.

winnie - 2017. 02. 15. 12:15

a nézettséget mindenki láthatja, hogy milyen (és össze lehet hasonlítani a többszörösét produkáló starz-szériák számaival), a döntéssel nem várták meg a 4. évad kezdését sem, mint ahogy a produkciós bonyolultság miatt mindig a premier előtt történt a berendelés is. nyilván jó okuk volt rá, mint ahogy az is biztos, hogy a végtelenségig nem lett volna húzható.

“Persze lehetne még húzni amíg van benne pénz, csak akkor megint kapnánk egy nem befejezett sorozatot amit egyszer csak lelőnek.”

a sorozatban nincs “pénz”, hiszen prémium csatornára készül, nem adnak el reklámokat hozzá. a legtöbb sorozat egyébként sem befejezett, ez a műfajjal jár, szinte elvárás:)

Sirocco06 - 2017. 02. 15. 14:34

@bvr: A kalóz törvények szerint harci helyzetben önkény uralom van. És Jack volt a rangidős tiszt szóval adhatott parancsot. Az tény hogy nem volt a leglogikusabb döntés de magyarázható. Woods-nál volt a szerelme meg a kapitánya. Nem lőhette szét ezért és az átszállás is nagyon kockázatos lett volna már így. Inkább fogságba kerül a szerelmével mint sem ott hagyja. A Woods szadista módszerével meg gondolom nem számolt.

@ArcaneArrhenius: Nem hiszem hogy így van. Ha nagyon akarnák Vane és BB is élhetne még. 3.évad írásánál még biztos nem tudták hogy 4.évaddal vége. Vane pusztán írói döntés miatt halt meg.

Ez a sorozat soha sem a kalózkodásról szólt. Csak névlegesen kalóz sorozat. Vagyis amit te felvázoltál 6-7 évad ötlete az jó csak nem ennél a sorozatnál. Mert ez a sorozat kalózkodás végét dolgozza fel. Pont ez a lényeg. A történelembe is Woods feltűnése után már nem nagyon volt igazán kalózkodás. Inkább már csak a túlélésért vergődtek, és mivel tudjuk hogy végül elbuknak a kalózok, kár ezt így nagyon sokáig húzni. Talán úgy lehetne folytatni ha ezt a Nassau dolgot elengednék és a megmaradt kalózok utolsó harcot vívnának az angolokkal és kincsért. Ez is max +1 évad. De ha készítők Nassauval akarják befejezni 4 évadban akkor legyen. Mert számomra egy újabb harc egy szabad Nassau ért story az 5.évadban már unalmas lenne.

Melkon - 2017. 02. 15. 14:43

winnie
Hol lehet nézettségi adatokat találni? Rákerestem, de nem találtam.

Egyébként hogy ne lenne benne pénz? A jó műsorok hozzák az előfizetőket. Ha nincsenek jó műsorok nincs bevétel sem. A nézettség valamilyen formában biztos, hogy átkonvertálható $-ra. Hogy az ő üzleti modelljük hogy működik arról persze nincs információm, de nyilván nem viccből költenek ennyit egy sorozatra.

winnie - 2017. 02. 15. 14:51

melkon: http://www.sorozatjunkie.hu/category/nezettseg/

közvetlenül nincs benne pénz – úgy, ahogy egy random országos csatornás vagy kábeles sorozatban van. és korrelációt sem igazán lehet megállapítani, hiszen, ha tegnap hozott, akkor ma is hoz, holnap is hozni fog, de a többség eleve nem úgy fog gondolkodni, hogy szereti a black sails-t, ezért előfizet, majd amint nincs a sorozat, lemondja az előfizetést. a csatorna imidzsére fizetnek elő inkább.

Melkon - 2017. 02. 15. 15:01

winnie:

Köszi a linket, máshol kerestem, pl wikipedian csomó sorozathoz lehet nézettségi adatokat találni.

Másik téma: Persze, nem egyedül egy sorozat miatt fizet elő valaki, hanem egy dinamikusan változó műsor csomagra, és ebben a csomagban a különböző műsorok különböző súllyal számítanak. Igaz hogy nem olyan egyértelmű, mintha reklámbevételt számolnánk, de végső soron mégis az egyes műsorokból jön a pénz.
A nyakamat tenném rá, hogy ha az egyik csatorna lelőné a 3-4 legsikeresebb sorozatát az előfizetők száma 1 éven belül drasztikusan csökkenne.

heidfeld - 2017. 02. 15. 21:18

Hát, nehezen találom a szavakat. Ez bizony eszméletlen jó volt! Nagyon kemény volt a vége is. Öreg Hobó továbbra is nagyon rendben van, nem a diplomácia híve…
Ezt a megadást sehogy nem értettem. És miért nem engedte el a kapitány Eleanor-t? Reménykedtem benne, hogy túl fogja élni ezt az egészet, de szinte biztos a végzete.
Az egész történetben még két évad benne marad. Ugye van még pár kalóz, aki még színre léphetne, és a spanyolokban is rengeteg lehetőség marad kihasználatlanul. Értem én, hogy nagyon drága a széria. Hiába nagyon minőségi, fantasztikus, de lesz bennem hiány érzet a végén.
Tudom, Amerikában nem a külföldre eladott jogok alapján döntenek egy sorozat jövőjéről, de nagyon meglepődnék, ha kevés utalás érkezne, kis összegekkel a tulajok számlájára.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 15. 22:19

4×03

Bakker nekem először le se esett, hogy mit csinálnak Feketeszakállal… de aztán…

“But right now, good men are not what the moment requires.
Right now, the time calls for dark men… to do dark things.”

Bonny - 2017. 02. 16. 01:34

Ez a 4×03 elég durva volt…
Omg.

yooha - 2017. 02. 16. 09:39

Hát, én eddig csak azt gondoltam, hogy a hajó alatt áthúzásban az a legrosszabb, hogy közben nem kap levegőt. Aztán amikor BB-et felhúzták az első kör után, akkor láttam, hogy az, hogy végigkaristolja a hajó alját, az jobban megviseli az embert. Elég megrázó volt.

f1890 - 2017. 02. 16. 19:15

heidfeld

te motorsportal tag voltál?

ez a 3. rész ez volt talán a legjobb rész a 2. évad utolsó előtti része után. zt hittem már megint csak politika politika politika de most ebben az évadban is ráéreztek a tökéletes aranyközépútra.

heidfeld - 2017. 02. 16. 21:59

@f1890: Nem. Heidfeld volt a kedvenc versenyzőm 2000 években az F1-ben. Most Hülkenberg. Remélem pár dobogós hely lesz neki a szezonban.

Bonny - 2017. 02. 16. 22:44

@yooha Én is pontosan így voltam vele, és nem is maga a tett volt a legmegrázóbb, hanem ahogy a környezete reagált rá: néma csend, a feszültség tapintható volt.
Szerintem is egy erős részt kaptunk, egyik legjobb rész, amit láttam a sorozatból.

nade - 2017. 02. 17. 10:40

Róma óta Ray Stevenson ha feltűnik mindig hasonló nagy szerepet, alakítást várunk tőle, és sajnos mindig csalódni kell (legutóbb Dexter-ben, most meg itt).
A csatával kapcsolatos miértekre a válasz gondolom hogy valósággal hasonlatos lezárást akartak nekik a készítők (Teach-t átszállás után a hajófenéken búvók meglepték, legyőzték, fejét levágták., Rakhamra meg gondolom a gyávaságot akarják ezzel a megadással rásütni), továbbá hogy kiegyenlítődött legyen a harc továbbra is győzelem Woodeséknak a tengeren, viszont veszteség Nassauban – a kalózoknak meg fordítva.

Blobov - 2017. 02. 20. 09:03

S04E04 után: Ez az elmúlt pár rész engem arra emlékeztetett, hogy kivertük a németeket, majd a németek kivertek minket az erdőből,végül megjött a csősz és kikergetett mindenkit…
Szóval azért ez gagyi és kiszámítható…

nade - 2017. 02. 20. 12:31

4×04 nnna.. már szerintem sejthető mi lesz a vége: homi happyend: Flint nem meghal, hanem eldobva a kalóznevet újra összeborul Thomassal. Nem tanultak a 2×05 fogadtatásából hogy nem kell ezt a szálat erőltetni?

állat - 2017. 02. 20. 14:55

Azért Rakham szála nem kicsit, hát igen, erőltetett volt.:D De popcorn-nak még azért első nálam.

állat - 2017. 02. 20. 15:20

Még korábban azt mondtam hogy a spanyolok nem fognak jönni, de aztán gondolkodtam kicsit és… ugye, a spanyol informátor már régóta nem lépett kapcsolatba azzal a csávóval. Az sztem jót tenne a sztorinak ha a semmiből megjelenne egy spanyol flotta, (lecsapni az itteni kalózvillongásos gyenge kolóniákra nem lenne hülyeség a részükről) A kalózok akkor menekülnének de a kormányzó a hajójával nem engedné mert kell az ember, mindenki mindenki ellen (így is lassan ez a helyzet). E háború alatt is voltak harcok a a gyarmatokon ha jól tudom…
Nem tudom csak egy ötlet.

bvr - 2017. 02. 20. 16:53

Hehe, ebből a részből a kedvenc képem az volt amikor távlati képen mutatták a két hajót egymás mellett, a man-at-war-t (amit ugye Jacknek és Feketeszakállnak sikerült elveszíteniük) meg a kormányzó hangyaf*sznyi kis ladikját… Még mindig nem térek magamhoz :)
Az viszont bejött amit erről korábban írtam hogy persze azért mert Jackék totál idióták voltak, ettől még majd a katonák is lehetnek totál idióták. És lettek :))

A végén meg ezt a nagy üzletet (nyilván majd nagy átvágások lesznek, de ezt egyelőre hagyjuk) nem egészen értem hogy tervezik egyáltalán lebonyolítani (arról nem is beszélve hogy most meg simán elfoghatták volna Silvert is)

Hááát, anno a Spartacusból is nekem az első évad tetszett (meg aztán az előzmény-széria) , itt legalább az első 3 évad. Most (akárcsak a Spartacusnál) hogy már ennyire nagyban kellene játszani, mintha a forgatókönyvvel egyre több lenne a kérdőjel.

Sirocco06 - 2017. 02. 20. 18:20

@nade: Remélem nem lesz igazad. De sajnos benne van a pakliba.

Dober - 2017. 02. 21. 18:47

Ez egyre gázabb szerintem. Tök béna karakterekre pazarolnak órákat már, miközben izgalmasabb szálakat teljesen függeni lógnak.
-Max-ot miért nem nyírják ki? Most is megmondták neki, hogy csak a sz@rt kavarja. Ezért simán fejlövés.
-Guthrie mennyire főnök lett az erődbe rögtön, és osztotta az észt. Mire fel? Ki ő? Kb miatta vannak ilyen helyzetben
-Silver egyre jobb. Kár, hogy az előző kettővel kell beszélnie mindig
-És kb a többi karakter is azon vérzik el, hogy asszisztál a véget nem érő dumáláshoz, és a mindenki elárul mindenkit cselszövéshez.

Olyan, mint a “The 100”. Körbe-körbe halad a történet.

nade - 2017. 02. 22. 11:27

^Max volt Silver első bizalmasa a szigeten, meg nője, gondolom ezért elnézőbb vele.
Guthrie meg kb a first Lady, hisz a kormányzó neje.. bár nem t’om ez miért ruházza fel politikai hatalommal

Blobov - 2017. 02. 22. 13:31

Guthrie nem csak a kormányzó neje, de kvázi politikai tanácsadója is. Mivel a kormányzó nincs itt, de jön vissza, a katonai vezető halott, ő az egyetlen reményük a túlerőben lévő kalózokkal szemben.

Sirocco06 - 2017. 02. 22. 18:29

@Dober: ” a mindenki elárul mindenkit cselszövéshez.”

Mivel mindenkinek más a céljai vagy a módszerei ugyanaz a célhoz. Ezzel sztem nincs baj. Elég jól megvannak alapozva a karakterek hogy érteni lehessen ki mit miért tesz. Értem ezt a Billy, Flint, Silver, Max stb.

“Körbe-körbe halad a történet.”

Mivel Nassau a kör közepe és mindenek a kulcsa így ez érthető. Ezért kell tényleg véget érnie idén. Mert sztem ez a 4.évad még nagyon jó és olyan értelemben még nem ért körbe a kör, hogy nincs olyan érzésem hogy ezt láttam volna már, mert még jól kavarják a kártyákat és még képesek új irányt és új dolgokat behozni Nassauban. A kör a 4.évad végén fog bezárulni mert onnantól Nassau-val kapcsolatban már nem sok újat lehetne már kezdeni amit a 4 évad alatt nem lőttek volna már el.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 23. 17:47

Ha az volt az írók célja Elenor bánatos képével és 5 perces boci nézésével, hogy megsajnáljuk a karaktert vagy szánalmat érezzünk iránta, hát az nálam nem jött be. Totál hülyének néz mindenkit, folyamatosan manipulál. Komolyan hányok tőle. Nagyon remélem, hogy meg fogják ölni, de tényleg.

heidfeld - 2017. 02. 23. 21:54

Pedig ha van valaki, Eleanor életben maradhat ebben a kavarodásban. Egy lépéssel mindig a többiek előtt van.Ebben az 4. évadban kicsit erőtlennek tűnik, ám ha ez is valami fondorlatos terv része, akkor ki fogok esni a fotelből, és tényleg ő uralkodik Nassauban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz