login |

Outsiders: kezdett a 2. évad

2017. 02. 02. 18:14 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Hát, ööö, izé… Szóval az első évad végén beütött egy érdekesnek ígérkező cliffhanger, amit a készítők amolyan mátyáskirályosan intéztek el, kaptunk is, meg nem is belőle – állítólag, ha azt tették volna, amit sokan vártak, akkor az nem az Outsiders lett volna.

Visszatértek a hegyvidéki erdőségben lakó “vademberek” és a közeli kisvárosi outsider-ök, nem sok idő telt a a szezonzáró óta, szóval könnyen az események közé lehetett csöppenni, még ha némiképp hidegzuhanyként is érhetett minket az első pár perc.

Nem lehet egyszerű az Outsiders íróinak feladata, hiszen nem könnyű megtalálni az egyensúlyt a történet kapcsán – és nemcsak arra gondolok, hogy melyik karakterre mennyi időt fordítanak, hanem arra is, hogy miféle konfliktusokat generálnak, s hogy meddig húznak egy-egy ellentétet.

Félő ugyanis, hogy a második évadban meg akarnak futni korábban látott köröket, bár szerencsére Lil Foster nem úgy járt, mint Hasil az első évadban. (S ha már Lil Foster, akkor nagyon, nagyon remélem, hogy méltó és a benne rejlő potenciált kihasználó sztorikat fog kapni a 2. évadban, mert én még most is le vagyok döbbenve azon, mennyire háttérbe szorult az S1 közepe táján, vége felé.)

Ha önmagában nézem a sorozatot, akkor megint csak azt kellett megállapítanom a 2×01 láttán, hogy még mindig különleges, köszönhetően a leheletnyinél azért kicsit több misztikumnak (a “szellemeskedést” az előző évad végén nem komáltam, de minden más eddig bejött – ez most sem változott), és azt, hogy a nyersen előadott téma és forrongó negatív indulatok ellenére tele van szívvel.

Ugyancsak bővelkedett a szezonnyitó olyan nüanszokban és elkapott pillanatokban, amik többek közt a fent említett szívre erősítettek rá. Karakterek tekintetében, s ez nyilván erősen szubjektív, de nekem továbbra is Wade a favoritom, akit végre talán nem leépíteni akarnak, főleg, hogy most kapott egy kvázi ellenlábast. (Kíváncsi vagyok, hogy a kapcsolatát a Heggyel mennyire fogják piszkálni.)

Igazából nem volt gondom a kezdéssel, de túlságosan felvezető, megágyazó jellegű volt, hogy maradéktalanul tudjak lelkesedni érte. Mondhatnám, hogy annyit legalább elért, hogy érdekel a folytatás, de az az évadnyitó előtt is érdekelt.

A végére betolt nemcsavar csavart pedig nem is nagyon értettem, hogy miért kezelték ilyen kiemelt figyelemmel. (Azzal kapcsolatban, ami előtte történt, már magam sem tudom, hogy mit gondoljak.)

Kíváncsi vagyok, hogy a világ tágabbra nyitását meg fogják-e lépni a készítők (a 2×02-ben történt egy lépés ebbe az irányba), az új dinamikákat mindenképp üdvözölni fogom, és reménykedem abban is, hogy egyrészt féken tartják a miszticizmusokat, és nem elégednek meg azzal, hogy a klán népszokásait mutatják be némi quadozással fűszerezve.

13 hozzászólás Ne habozz!

dinnyemano - 2017. 02. 02. 21:22

Az évadnyitó rész úgy általában sem, de a befejezése nagyon nem tetszett.
Asa Farrell miatt néztem az egészet. Még eyecandy-re is jelöltem a srácot.
Holnap megnézem a második részt aztán még kitalálom h maradok-e.

Lemoni - 2017. 02. 02. 22:19

Én már megnéztem a második részt, de akkor nem lövöm le, mit talált Hasil az erdőben……
Az évadnyitóban a csatajelenet nagyon jó volt, aztán húztak egy “nemíromleanevet” (mert az már spoiler), hátha még nem jött ki felírat és nem mindenki nézte meg. Az első rész még inkább csak visszazökkenés volt, a másodikban már elkezdett kirajzolódni az évad. A menekült csapat valószínűleg nem kevés gondot okoz majd, nekem egyikük ráadásul elég férfiarcúnak tűnt :o Szegény Wade seriffnek nem jut egy perc nyugi sem, hol a seggfejekkel vitázik, hol családi probléma. Lil Foster meg egy nagy barnamaci egyelőre, de be fog ő még vadulni. A hangulat továbbra is különleges, két rész után azt mondom, jó lesz ez az évad is.

cherockee - 2017. 02. 03. 15:06

Kérdés annak aki nézi: első évad első 4-5-6 részét néztem meg, mivel minden szereplőt utáltam, mindenki vagy végtelenül szánalmas volt (sheriff), vagy hülye (a srác aki visszajött a városból), vagy egész egyszerűen csak rohadék (kb. az egész család az önkényes területfoglalásukkal, lopásokkal, rongálással). A levágott ujju srác története volt érdekes, de kb. az is épphogy nekem, változott valamit az irány? Olvastam valahol, hogy az évad végén volt valami természetfelettizés, van tényleges változás?

winnie - 2017. 02. 03. 23:42

cherockee: á, nem hiszem. a hegylakóknál a hatalmi harc kerül középpontban, a városban pedig az, hogy kiűzzék őket, és konkrét lépéseket tesznek ennek elérése érdekében.

a természetfeletti korábban is megvolt látomásokkal, vagy mondhatni a pálinkájuk révén, de az például semmiképp sem olyan, hogy nagy változás, vagy hogy azért vissza érdemes térni.

tücsök - 2017. 02. 05. 00:51

Láttam a 2. évad első 2 részét… Szóval mostmár jó lenne, ha nem mindenki a kedvencem (David Morse) farkincájára vadászna… ;) Mert az a “Kinnah”…

Snoopyzit30 - 2017. 02. 06. 12:51

Na jó mindenkit utálok, akinek nem kell hozzá felirat (nemisám!), annyira nézném már és ennek sincs fordítója. Brühühü!

k-10 - 2017. 02. 10. 16:37

Szegény Morse rohadtul nem bírja nekem eladni ezt a figurát. Akármit csinál, olyan marad, mint az indiánosdit játszó nagycsoportosok.

k-10 - 2017. 02. 10. 16:37

Ui. Pedig egyébként bírom, és kifejezetten jó színésznek is tartom.

Lemoni - 2017. 03. 02. 12:55

Azért ez a 2. évad keményebb, mint az első. Lil Fostert nagyon megkedveltem a börtönös jelenetei miatt, remélem, ki tud mászni a náci megölése miatti slamasztikából. Szegény Wade seriff, ő egy masszív balszerencse-mágnes. Hasil továbbra is egy tapló cukipofi, imádom a karaktert. Nem tudom, de az utóbbi részben annyit mutogatták a teleholdat, és korábban már felbukkantak farkasok, ezeket összekapcsolva úgy gondolom, előkerülhet még talán Asa valamilyen módon. Az ő részét amúgy is olyan kurtán furán zárták le……

dzsoker76 - 2017. 04. 06. 08:29

Nem értem miért kellett bele az írók szerint ez a nyomorék leszboszi különítmény.Teljesen felesleges volt,még jó,hogy most a 6.rész után úgy néz ki nem maradnak az évad végéig.
A legjobb történések szerintem most pont a falun kivül történnek.Lil Foster és Hasil körül.

dinnyemano - 2017. 04. 06. 22:19

Van már Asa, visszajöhetek? :D

tücsök - 2017. 04. 14. 02:06

Asa szerintem totál kilőve – valami szerződéses bibije volt – hacsak szellemként nem…
Részemről nagyon várós a 3. évad bejelentése!!
Tavaly februárban már megejtették a dolgot – most meg csak húzzák az agyunkat… :(

tücsök - 2017. 04. 15. 13:33

Kasza! Nincs 3. évad! :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz