login |

The 100: kezdett a 4. évad

2017. 02. 05. 15:59 - Írta: Desmond Wallace

172 hozzászólás | kategória: kritika,

Negyedik évadjába lépett a CW közkedvelt posztapok sorozata, amely 2016-ban elég sok hideget-meleget kapott a rajongóktól, de ha nem tévedek, akkor még mindig elég stabil bázissal rendelkezik ez a tiniközpontú sci-fi.

A történet ott folytatódott, ahol az előző szezon véget ért. Nincs tehát időugrás, a finálé utáni perceket látjuk, az epizód pedig arra volt jó, hogy megalapozza az új évad fő csapásirányát. A főszálat már a 3×16-ban felvezették, de akkor még reménykedtem, hogy mégse ez lesz a központi probléma a folytatásban. Tévedtem.

Persze egy rész alapján még nem igazán lehet azt eldönteni, hogy ez az új főszál mennyire lesz lehengerlő, szóval egyelőre csak annyit tudok bizton állítani, hogy jó volt az évadnyitó epizód, de hiányzott belőle az az extra, ami a 2. évadban még megvolt a The 100-ben.

Kissé kiszámítható mederben folydogáltak az események, túl sok minden nem történt, váratlan fordulatot nem láthattunk, a karakterek hozták önmagukat, de összességében nem lett olyan lehengerlő a 4×01, hogy már most nézném a folytatást. A tovább mögött a spoilerek tengerére evezek.

Nagyon úgy tűnik, hogy a közelgő atomkatasztrófa lesz az évad fő problémája, miközben a klánok között roppant törékeny a béke. Picit szkeptikus vagyok, de bízom benne, hogy a következő részekkel meggyőznek majd az alkotók arról, hogy vannak még jó ötleteik.

Jasper világfájdalma már kezd unalmassá válni. Eldönthetnék már az írók, hogy mit akarnak vele, mert sok lesz már az önsajnálatból. Vagy kapjon valami új életcélt, vagy lője fejbe magát!

A Jég Népével lehetnek még komoly problémák. Igaz, pillanatnyilag Roan garantálja a békét, de Echo már nincs ennyire kibékülve az égből pottyant csapattal. Ez a társaság pedig továbbra is kisebb csapatokra bomlik, ráadásul Murphy is a saját útját járja.

Egyelőre nálam “csak” a 6/10-es szintet érte el a premier, de várom a meggyőzőbb folytatást, amelyben majd lenyűgöznek az írók a pörgős és élvezetes cselekménnyel, a kliséket pedig olyan jól kordában tartják, mint tették azt sokáig.

Az állandó szereplők tábora elég népes, így biztosan most is lesznek majd áldozatok, csak attól félek, hogy a közkedvelt karakterekhez nem mernek majd hozzányúlni. Vannak tehát kétségeim az évadot illetően, de az biztos, hogy továbbra is érdekel a The 100.

172 hozzászólás Ne habozz!

Alexforever - 2017. 02. 05. 16:11

Egyik legjobb sorozat manapság :) Imádom :)

Wyrr - 2017. 02. 05. 16:17

Nagyjából ezek a gondolatok merültek fel bennem is, miközben az epizódot néztem.
A kezdés szinte pontosan azt hozta, amit vártam. Téblábolást, helyezkedést, tanácstalanságot. Útközben pedig akadtak igazán jól sikerült pillanatok (nekem ilyen volt Kane és Indra, vagy Jasper – akiből már tényleg sok ebben a formájában -, ahogy hirtelen letesz az azonnali öngyilkosságról, vagy Murphy úgy általában).
Az összbenyomásom kicsit pozitívabb, nem 7/10 azért, de valahol afelé, amiben biztos benne van az is, hogy vártam már az új évadot. :-)

Dober - 2017. 02. 05. 16:40

Legutobbi evadban is az vilt a fusztralo, higy siman megoldottak volna a problemakat, ha leulnek egymassal szemben, es elmondjak, hogy mi a helyzet. De nem, titkolozunk, elaruljuk a masikat kulonosebb ok nelkul. En latni veltem, hogy az irok dobnak egy kockaval, hogy a kivetkezo reszben ki csinaljon valami hulyeseget.

Ez pedig folytatodni fog ahogy latom. Biztos lesz egy megoldasi javaslat, de mindenki majd keresztbe tesz, csak hogy az utolso reszben megis meglegyen.

Inkabb fusztralo a tortenet, mint izgalmas.

karit - 2017. 02. 05. 17:09

“csak attól félek, hogy a közkedvelt karakterekhez nem mernek majd hozzányúlni”

Hát, tavaly is hozzá mertek, lett is belőle kollektív érfelvágás majdnem…

Desmond Wallace - 2017. 02. 05. 17:11

karit: Egyik se alapszereplő volt, és nem csak az írók döntése volt a karakterek likvidálása.

Wanheda - 2017. 02. 05. 17:15

Szerintem nagyon izgalmas és érdekfeszítő volt az első rész, megindító jelenetekkel (lsd. Kane és Indra találkozása, a könnycseppről meg már ne is beszéljünk, ami legördült a chip átadása után). Nyilvánvaló volt, hogy a fő csapás az lesz, hogy hogyan éljék túl a radioaktivitást, nem tudom, aki mást várt, milyen filmet nézett eddig. Azt várod, hogy hozzányúljanak valamelyik közkedvelt karakterhez, mert eddig nem tették? :-DDD Ez komoly? Lexa, Lincoln, Finn nem volt fontos karakter? A legnépszerűbb szereplők között volt mind. Szerinted még játszanak a filmben? Nem látok ennél pörgősebb filmet, amelyben ennyi minden történik kb. 40 perc alatt, komoly kritikát nem tudtál felhozni kedves Wallace, üres, alaptalan kliséket annál inkább. Nehéz elismerni, ha jó valami? :-)

10/10

Csilla0422 - 2017. 02. 05. 17:16

Lehiggadtam és mélyebben utánaolvastam a tavaly történteknek.

1. Bellamy a tettei után miért légzik még?
2. Kár volt kivágni S3 fináléjából Jasper öngyilkosságát, mert ismét azt a kört futjuk.
3. Roan – szívhez közeli mellkas lövést élt túl úgy, hogy ki tudja meddig a mocsokban hempergett. Abby – Clarke mentésébe inkább ne menjünk bele. Ennek az embernek halottnak kéne lenni… Clarkenak lett egy új pincsije, akit már irányít is.

Ettől eltekintve különösebb baj nem volt a részben, mindenki topog, keresi a helyét. Echo fellépése tetszett. Az IN 3 éve lépett a koalícióba, Costia ekkor halt meg. Szépen vázolta Roannak a dolgokat. Abban sem tévedett, hogy mindezt az égieknek köszönhetik.

Hummel, ismét kellene a segítséged.
– S3-ban a groundereknek fogalma sem volt a Fleimről és arről, hogy hol van, milyen ceremónián keresztül kerül a Hedaba. Alie “agymosása” után most minden grounder megvilágosodott? Beállnak Roan mögé, mert nála a Fleim?
– A CoL-ban arról volt szó, hogy aki ott van az nem hal meg? Akkor akiket ott Lexa megölt miért haltak meg Polisban? Ilyen alapon egy meglévő tudatot is vissza lehetne ültetni a testbe.
– Roant miért fogadja el a népe királynak, amikor az anyja kitagadta és gyávának nevezte a párharc után?

Potter - 2017. 02. 05. 17:21

Minden kétség nélkül:Octavia még mindig dög és badass.

castorp - 2017. 02. 05. 17:28

Jó, de annyira már nem jó, mint volt.

Csilla0422 - 2017. 02. 05. 17:41

Ami kimaradt.
Octavia “belépője” az égiek szemszögéből ötletes és jó elgondolás volt, de szégyen az Azgedara nézve.

Echo és Indra is mondta, hogy IN milyen erős katonai haderővel bír, egyedül 5 klánt is simán legyőznek. Ezért is volt a koalíció jelentős és hatalmas dolog – ami Lexa műve volt.

A Fleimet miért nem próbálják használni? Becca azt mondta, hogy ilyen dolgokra tervezte.

Wanheda - 2017. 02. 05. 17:43

CSilla.
A grounderek azt tisztelik parancsnokukként, akiben a Flame van, amíg Lexa élt, addig őt, hiszen benne volt a láng, amikor a Flamekeeper megölte Lexát, akkor pedig Ontari elhitette velük, hogy benne van a láng. Így amikor Ontari meghalt, akkor hihették azt, hogy mivel nem volt benne a Flame, valahová “elkallódott” :-D. Az szerintem simán érhető, hogy mivel a Flame Roannál van, ezért ha nem is tekintik uralkodónak, de mivel ő az őrző, ezért ezt elfogadják. A másik őrzőt sem ölték meg annak ellenére, hogy megölte Lexát, mert csak ő tudta, hogy hogyan kell a lángot elhelyezni a következő Hedában. Roant pedig Lexa kikiáltotta királynak, miután megölte a Jégkirálynőt, így az úgy maradt. :-)
Azt magam sem értem, hogyan ölhette meg Lexa azt a földit a Fény Városában. :-) Még gondolkodom rajta.

Wanheda - 2017. 02. 05. 17:45

Octavia pedig pazar volt! :-) Az biztos! :-)

Sigismundus - 2017. 02. 05. 17:55

4×01

Nekem sajna nem tetszett. Sok már ebből a törzsi politizálásból, szövetségek, tisztségek, szent emberek. Remélem nagyon másfelé megy el a történet.

Sigismundus - 2017. 02. 05. 18:12

Lássunk más világokat tájakat is.

Csilla0422 - 2017. 02. 05. 18:22

Wanheda – S3-ban fogalmuk sem volt róla, hogy a mindenkori Hedaban van a Fleim. Sőt maga a Heda sem tudta, hogy mit tettek bele. A grounderek nem tudták, hogy mi az. Alie ezért sem találta meg. Ezért nem értem, hogy most hirtelen az összes grounder miért tudja, hogy mi az, amit Roan mutogat nekik.

Annyit tudtak, hogy natbilda lehet a Heda, aki megnyeri a konklávét. Ontari révén tudjuk, hogy a nagyköveteknek csak a családfát (előző Hedak) kellett felsorolni, mert a ceremónián csak a győztes és Fleimkappa van bent. Ezért is tudták eltitkolni, hogy eltűnt a Fleim. A nagykövetek is annyit kérdeztek Ontaritól, hogy megtörtént -e a beavatás. Fogalmuk sincs, hogy mi zajlik ott. Akkor egy átlag grounder honnan is tudhatná?

Miután Lexa meghalt, a népének már nem kellett volna Roant elfogadni királynak. Sokkal jobb lenne a történet, ha Roan nem élte volna túl, mert akkor Clarkenak nem lenne pincsije és az IN nem tökölne velük, hanem fellépne.

Bizonyos okok miatt S3 elég összecsapott lett és ez vissza is ütött.

jishwa - 2017. 02. 05. 18:43

Szerintem Jasper meghalhatna már, a harmadik évadban is idegesített a vergődése.
Echo nagyon bejön, remélem még sokat látjuk, jobban érdekel ez a szál, mint ez az atomreaktor leolvadásos.
Bár szerintem az nem sok embert érdekel…

Amúgy. Nem szoktam ilyeneken idegeskedni,(általában észre se veszem) de én voltam az egyetlen, aki nem tudott elmenni amellett, hogy Clarke milyen tiszta a többiekhez képest? A többieknek volt legalább karcolás az arcán meg koszosak voltak, Clarkenak meg volt egy ketchapfolt a mellkasa felett.
Ezen kívül teljesen rendben volt, gondolom később majd jobban beindulnak a dolgok.

Kriszta - 2017. 02. 05. 18:51

Nekem inkább ment volna ez a rész egy évad közepi résznek mint nyitónak…de ez legyen az én bajom.

Na de mikor Roan félholtan fekszik aztán valahogy kibányásszák belőle a golyót aztán meg fél nap sem telik el de már kisebb túlzásokkal fut meg szalad…na ott megtört bennem valami…hagyjuk már. o.O

Desmond Wallace - 2017. 02. 05. 19:00

Kriszta: Abby igazi varázsló.:)

Ronaldo - 2017. 02. 05. 19:06

Fene tudja nekem az egész lassan kezd érdektelenné válni. A politikai manőverezések már rém unalmasak. És olyan mintha állandóan ismételné magát a sztori. Hiába folyamatos a pörgés, most is a ló másik oldalára estek: tipikusan 10 percenként bevetnek valami hatásvadász “jaj mi lesz most – aztán az utolsó pillanatban megmenekülünk” elemet… már nem tudok izgulni rajta. Egy kis intelligenciával a kevesebb több lenne. Valahogy a karakterek is ellaposodtak Clarke-kal az élen, aki magasan a legunalmasabb figurát hozta a 3. évadban. A sokak által istenített “2 hét alatt nindzsa lettem” Palvin Octavia már egyenesen irritál. Még talán Murphy, Marcus és Raven akit csípek a sorozatban a többit akár be is darálhatnák felőlem.

“Jasper világfájdalma már kezd unalmassá válni. Eldönthetnék már az írók, hogy mit akarnak vele, mert sok lesz már az önsajnálatból.”

Nekem elég nyilvánvalónak tűnik, hogy Jasper átmegy egy valamiféle kattant, vakmerő karakterbe, de ezt a változást máshogy nem tudták szájbarágni, minthogy visszautaltak, hogy depressziós de most az apokaplipszis hatására újjászületik az ő új személyisége.

Wanheda - 2017. 02. 05. 19:22

Csilla
De amikor Lexa arról beszélt, hogy a lelke majd a legjobbat választja ki, ha meghal, vagyis szerinte valószínűleg Adent, akkor gondolom, mégiscsak a Flame-ról beszélt. Az általa említett “parancsnok lelke” az a láng, ezt pedig nyilván tudták a Natblidák is, hiszen arra voltak nevelve, hogy valamelyikük továbbvigye a parancsnok lelkét, a Flamekeeper-nek is azért az a neve, ami, merthogy őrzi a lángot. Így összetéve szerintem akár tudhatták is. Nem?

Wanheda - 2017. 02. 05. 19:27

Hát mondjuk sztem nem igazán fogadta el senki valamennyiük királyának Roant, csak éppen igen sok volt arrafelé a Jégnemzetbéli, aztán a sokezer jégnemzetestől támogatva kikiáltotta magát királynak, más nemzetnek nem volt ott serege, ahogy arra Echo utalt is, Wanheda meg támogatta Roant, az is nyom a latba mindig, így van egy helyzet. :-) De hogy ki fogadja majd el, azt sztem később látjuk meg.

steelwolf88 - 2017. 02. 05. 19:27

Lexa kicsit meg mellesedet erre az évadra, nekem csak annyi rémlik a 4*1-ből, szóval gyenge kezdés volt!

Desmond Wallace - 2017. 02. 05. 19:30

“Lexa kicsit meg mellesedet erre az évadra”

Ő nem szerepelt az évadnyitóban.

Csilla0422 - 2017. 02. 05. 19:56

Wanheda, Luna mondta, hogy a konklávét csak egy éli a túl, a végső győztes. A natblidák harcolnak egymással és aki győz ő a következő Heda. Luna a tesója megölése után lelépett. Mindenki tudja, hogy mi a natblidak sorsa. Emiatt nem beszélhetünk reinkarnációról, hanem inkább egy viadalról. Hiába mondta azt Lexa, hogy a lelke bölcsen dönt majd, a bölcsesség helyett az erőről, ügyességről van szó. Ha Luna nem mondja ki, akkor lett volna értelme annak, amit Fleimről írtál.

Echot remélem nem fogják elrontani, mert jelenleg ő a legérdekesebb karakterük.

Marcus amit mondott Bellamynak – az kivágta a biztosítékot.

Enzo - 2017. 02. 05. 20:19

steelwolf, nem Clarke-ra gondolsz? mert akkor nekem is feltűnt :D

Szóval, 4×01
Jó volt, hogy rögtön folytatták az évadzáró történései után, és mintha a főcímben nem lett volna semmi új motívum “elrejtve”, azért remélem vannak merőben új történetszálak az íróknál. :)
Ha egy mondatban kéne összefoglalnom a részt: “Kicsit várható kimenetellel, de probléma megoldva, alapszitu felvázolva, jöhet a kibontás.”

Pozitívumok:
-Az Octaviás hullás trükk tetszett, meg utána az őrök legyakása is badass volt (hát még ha nem lőtték volna le a trailerben…)
-Hirtelen Echo meg Roan micsoda kulcsszereplő lett. Előbbire nem is emlékeztem volna, ha nem mutatják a prev-ben, valahogy számomra nem volt megjegyezhető arca.
-Ami a legjobban felcsigázott: hogy Indra említett egy csomó másik klánnevet is: rockline (sziklás terület népe), flokru (ööö, flow~folyó?), broadleaf (levelek?) … na jó, kicsit Bionicle utánérzésem van :D Remélem ezeket a klánokat is bemutatják a későbbiekben.

#hétidézete: “-What’s wrong? -We’re all gonna die.” :D

Endre - 2017. 02. 05. 20:42

Az epizód legeleje Octaviával nagyon tetszett, aztán jött újra, hogy a földiek szerint minden az égiek és főleg a Wanheda hibája, már ott fogtam a fejem. Azért az látszott, hogy ez az epizód még csak az alapokat fektette le, nem lett túl izgalmas de a Roan szállal valami kis cselekményt is tudtak azért belevinni. Jahanak és Jaspernek már a puszta jelenléte is irritál. Éreztem a készítök részéről némi szándékot, hogy próbálják lenullázni Bellamy előző évadbeli baromságait és új alapokra építkezni vele. Nem lesz könnyü de a magam részéről értékelem a próbálkozást. A jég nemzetben én mindig egy nagyon erős főellenség lehetőségét láttam, remélem idén kezdenek is velük valamit és a koalíció nem tart majd sokáig. Az atomkatasztrófás szál eleinte engem is hidegen hagyott, de az előzeteseket elnézve már kezd izgalmassá válni, de mindenképpen elnéznék valami nagyobb háborút a törzsek között szerintem ez rejti az igazi potenciált a sorozatban, szövetségekkel sok új néppel nagy csatákkal remélem végre rájönnek erre. Ja és csakis logikusan felépítve mert az utóbbi időben sajnos elég ritkán alkalmazza a logikát a sorozat. Mindenesetre innen még szerintem fel lehet jönni és egy remek évadot összehozni.

Annie - 2017. 02. 05. 21:30

Én teljesen elégedett voltam ezzel a nyitánnyal, nekem simán 8/10-es. Én anno egyszerre daráltam le a 3 évadot, szinte egyszerre néztem meg az összes premier epizódot, akkor nagyon nem tűntek fel különbségek. Most, közel egy terhességnyi várakozás után viszont tudtam különbséget tenni: ez az évadnyitó nekem sokkal jobban feküdt, mint a 3-é. Én ott többször is az órát néztem, hogy mennyi van még hátra, itt viszont ilyen problémám nem volt.

Pozitívumok:
-Abby/Clarke pici pillanata, amikor Clarkenak volt lehetősége egy kicsit meggyászolni Lexát és talán ez egy olyan nyitás volt ara, hogy egyszer végre újra közel kerüljenek az anyjával
-Kane/Indra brotp ölelése
-Mivel Kabby trash vagyok (büszkén vállalom, de igyekszem nem elfogult lenni) örültem, hogy megkapták a sebcsekkolós jelenetet, kb. hasonlóan képzeltem el a fejemben ezt az egészet -de azért nekik még nagyon sok beszélni valójuk lesz a közeljövőben :)
-A visszautalások az első évadra (Bellamy princess-nek hívja Clarke-ot, Marcus deserve-es monológja a végén, ami visszautal az s01ep01-re, ahol Abby-vel van egy vitájuk)
-Octavia, mint Assassin, szerintem teljesen várható tőle, hogy bekattan és mindenkit ki akar nyírni
-Echo, úgy érzem ő még jó kis szarkeverő lesz, kíváncsi vagyok a jövőbeni szerepére
-Roan, mert csak :D
-A többi nemzetség megemlítése

Negatívum:
-Jasper, én nem tudom, mit szenvednek már vele a készítők, de nagyon idegesítő. Ez a drámája, amit már több, mint egy évada csinál, kicsit fárasztó.
-Jaha, mert úgy érzem, őt már csak a szerződése köti ide, szerintem senkinek sem hiányozna, ha véletlenül egy Ice Nation tag megölné
(-Nekem kevés volt a Kabby, de tudom, hogy ez egyéni szoc. probléma és hogy közel s távol nem ők vannak a középpontban, de a fangirl rajongó énem csak többet és többet akar belőlük. Ez Paige és Ian hibája, túl jó köztük a kémia :D )

Szóval szerintem ez egy tök jó kezdés volt, én élveztem, 10/8-at simán kap tőlem. Érződik rajta az, hogy a készítők próbálják rendbe hozni azt, amit elk.rtak, és én reménykedem benne, hogy ez az évad tényleg a felemelkedés évada lesz (from the ashes we will rise).

Kol - 2017. 02. 05. 22:17

Majd hozza ezt az évadot is Murphy :D

SirAlex - 2017. 02. 05. 22:41

“megmellesedett” :D

valamivel vigasztalni kell a Lexa halála miatt bosszankodó nézőket, ahogy nézem ezért vették elő Echo-t is, eddig nem is rossz pótlék, de persze nem az igazi

39lépcsőfok - 2017. 02. 06. 11:29

Engem nagyon zavar ez az atomerőműves szál. Ha ennyire egyértelmű volt, hogy túlélték az atomháborút és 100 év után fel fognak robbanni, talán az égieknek vagy MW-nek magától is eszébe juthatott volna a probléma.

Wanheda - 2017. 02. 06. 11:38

Csilla
Igazad van.
Valóban üti egymást a “parancsnok lelke bölcsen választ” és a párbajok sora, ahol eldől, hogy ki lesz a parancsnok. Köszönöm, hogy rávilágítottál! :-)
Azt magam sem értem, hogy miért ölik egymást halomra a sötétvérűek, hogy aztán meg a következő, hogy világnak keresik az újabbakat, ha meghal egy parancsnok. :-) Még jó, hogy nem találni minden bokorban, ha mindet megölik.

Running - 2017. 02. 06. 12:00

Remek sorozat max 12 éveseknek, nem is értem minek nézem még, ha nem nekem készül, ja tudom, mert idióta vagyok.

Nyomell - 2017. 02. 06. 12:26

Jó volt ez így! Lezárták az előző évadot és megalapozták az újat. Ami azonban zavart az az operatőr pár megoldása. Lehet eddig is voltak ilyenek és nekem most tűnt fel csak. Octavia mászik le a toronyból rögtön az elején és az a plán mikor megfordul és telibe veszik az arcát.. Mint valami brazil szappan. Vagy mikor Clark és Roan közös jelenet és kérleli, hogy tartsa be a szavát és Lexájét. Az a remegős közeli Roan fejéről 45 fokos billentésben.. Mi akart az ott lenni? Egyáltalán nem volt a jelenetnek semmi fenyegető atmoszférája! Teljesen indokolatlan volt! Még volt egy pár ilyen de ezek maradtak meg. Utána is nézek hogy volt e személycsere az operatőri székben.

Enzo - 2017. 02. 06. 14:18

/egy oldalsávot kérünk szépen az adminoktól :) köszi/

Elis - 2017. 02. 06. 17:44

az az igazság, hogy kihozták a legtöbbet, amit lehetett a harmadik évad B részének kissé átgondolatlan és szétesett romjaiból. szépen betömködtek plot hole-okat, fanserviseltek néhol és úgy összességében átgondoltabbnak tűnt az egész rész, mint a harmadik évad utolsó x része összesen.
bevallom, engem személy szerint nagyon is érdekel a grounder politika :) nem titkolt vágyam egy The Grounders spinoff…szóval. csak…jobb lett volna előző évadban és nem most.
viszont, egy külföldi kritikában olvastam egy tök jó gondolatot, még pedig, hogy egy képzeletbeli sakktáblán Clarke a királynő és Roan a király…innen mindenki tudja :)
pár gondolat:
– Echo meglepően erősre sikeredett, nyilván Lexát nem helyettesítheti, de nagyon pozitív meglepetés volt
– Clarke agya kegyetlenebbül járt, mint eddig valaha (és nagy pacsi Eliza Taylornak, mert ugyan a gyászolós jelenetek gyengén voltak megírva, ő mégis a lehető legtöbbet hozta ki belőle)
– Indra x Kane ölelés :)
– Bellamy mentegetése egy nagy meh.
– én is szeretnék egy ilyen gyorstalpalót, ahol ilyen ninja leszek 4 hónap alatt, mint Octavia, komolyan
– Jaha miért él még?
– engem Jasper nem zavart. lehet velem van a baj :)
– nagykövetnek lenni a groundereknél nem életbiztosítás :)

Csilla: te Clarke utáló, teeee! :)
Az bennem is szöget ütött, hogy akiket Lexa ölt meg a COL-ban, azok miért haltak meg? vagy, hogy ennek lesz-e valami szerepe azon túl, hogy “ezért is a wanheda a hibás!”?
Valamint jól gondoltuk előző évados kibeszélőben, hogy Costiáért, Roan számüzetése volt az ára az Azgeda szövetségbe való belépésének. Ha valóban ekkora az Azgeda sereg, akkor vajon hogyan kényszerítette őket térdre Lexa? Apropó Roan: szerintem egész egyszerűen, ahhoz, hogy hirtelen megragadják a hatalmat, most hogy nincs commander meg mindenki össze van zavarodva, Roan volt a leggyorsabb út. de az a “Nia legidősebb fia” nem sok jót ígér, átmeneti a béke…
A Fleim meg egy nagy plot hole még mindig, hogy ki tudott róla, mikor tudott róla és mi volt pontosan a szerepe, azon túl, hogy eldugták Alie elől egy commander testébe.
+ én már végképp nem értem a commander dolgot. mert eszerint a rész szerint feketevérű, csak trikru lehet. volt commander a szövetség előtt is? ez az egész hercehurca ebben a részben arra utalt, hogy igen, aki mindig trikru volt (és ő egyben a trikru vezető is?)…de ööö, akkor mit csinált a szövetség előtt?

Titan - 2017. 02. 06. 18:41

Az gáz, hogy nekem csak Clarke dekoltázsa maradt meg a részből?:D

bubbles - 2017. 02. 06. 23:22

Stabil bázis? 0.4-es évadnyitó.

winnie - 2017. 02. 07. 05:56

bubbles: és az nem stabil?

egyébként szerintem nem az amerikai nézettségről van szó, hanem a hazai nézőkről. (nem mellesleg a 0.4 elég stabilan megvan, nem hiszem, hogy aláment volna eddig a nézettség, szóval az amerikai bázis is elég stabil, amit bizonyít az, hogy a 3. évad közepén támadt hiszti, ami még tart néhol, nem nagyon volt hatással eddig a sorozat számaira.)

Elis - 2017. 02. 07. 08:42

winnie: ööö, azért hatással volt, mert a nagy hype-pal (amiből a hiszti lett) tavaly tudtak tavaly 0,6-ot is, de valóban az kiderült, hogy a sorozatnak van egy 0,4 körüli stabil bázisa, ami akkor is megmarad, ha bármi történik. az eheti nézettség azért még érdekes lehet, de a tippem az, hogy a 0,4-et megtartják.

kahlan - 2017. 02. 07. 12:08

Nekem is erősen közepes volt az az évadnyitány, pedig nagyon elfogult vagyok a sorozattal az 1-2. évad miatt, a 3.évadot is csak ezért bocsátom meg a készítőknek.
Jasper vagy gyilkolja le magát végre, vagy lépjen már túl ezen a világfájdalmon, de ez már bazira unalmas. Elérik lassan, hogy drukkoljak a haláláért…
Tényleg jót tenne a sorozatnak, ha kicsit más világokat is megismernénk (mint a múlt évadban a fúrótorony), mert ez a törzsek közti toporgás már nem annyira érdekes. Erről (is) szólt az előző évad, lapozzunk.
Nagyon remélem, hogy idén nem csinálnak a főbb karakterekből totál logikátlanul viselkedő idiótákat (lásd előző évad Belamy).
Mindenesetre nagyon jó volt újra látni a szereplőket, komolyan hiányoztak :)

FilmBolond - 2017. 02. 07. 15:34

Sziasztok!
Én egy hét alatt megnéztem az egészet, hogy eljussak eddig a részig. Mivel elég frissek az emlékeim, így van mit hozzászólnom.
Igaz, hogy Clarke a főszereplője ennek a sorozatnak, de én úgy érzem, hogy az igazi hős itt valójában Raven, hiszen ő nélküle semmi sem sikerült volna, mert a legtöbb dolog rajta múlott.
Viszont van egy elméletem, hogy vajon kiben lakozik ez az Éjvér, ami most SPOILER lesz.

SPOILER
Raven szülei elég homályosak számomra. Továbbá ő volt az egyetlen, aki képes volt felemelkedni A.L.I.E.-n, szegényke addig, amíg már nem bírta és feladta a küzdelmet. Ami még érdekes volt, mikor kivették belőle a chipet, akkor fekete vére volt. Ha emlékeztek, mikor Clarke vérátömlesztést csinált magán Ontario által, akkor Clarke vére piros színű volt, míg Ontarié fekete.
Amikor Emmerson megtámadta főszereplőinket, akkor Clarke úgy tudta legyőzni, hogy belenyomta a Lángot a hapsi fejébe erőszakosan.
Ravennél viszont, amikor közel volt a Lánghoz a latin elszavalás után, akkor ez a mesterséges mechanika szabadon kitárta a csápjait, mintha ki akarná Ravent választani, de féltek, ha jobban közelít, akkor belemegy és belehal.
Raven elmében hasonlóan olyan, mint Becca.
Vicces lenne, ha kiderülne ő Becca leszármazottja, mert ugye Becca is az űrállomáson volt és miért ne maradhatott volna ott neki rokonai.
Vagy marad a B terv, hogy Luna meggondolja magát.
Ez csak egy teória.
SPOILER vége

Ami kérdés nálam, ha a Lángot belehelyezik egy új tanoncba, amiben elvileg Lexa szelleme is benne van, akkor vajon a kiválasztottba átkerülhetnek Lexa érzései is?

Elis - 2017. 02. 07. 15:52

nem tudom kell-e a SPOILER jelzés, de inkább
SPOILER:
FilmBolond: a fekete vér amolyan szérum szerű valami, amit Becca fejlesztett ki, és bár elég homályosak az emlékeim a 3×7 végéről a heveny zokogóroham miatt, de mintha magát lőtte volna csak be, meg egy táskányit levitt magával. persze nem kizárt, hogy valakit fenn is beoltott…de a Poláris meg ugye elpusztult. de ettől még nem.kizárt, hogy a skyppl-ök között is lehet feketevérü. Raven vére pedig szerintem erősen vörös volt, amikor a második évadban rajta mutatták be a grounderek az ezervágás rituálét :)
(az utolsó mondatodra pedig: remélem nem…mert ne.nah.)

FilmBolond - 2017. 02. 08. 19:22

SPOILER
Elis: Nagyon szépen köszönöm az információkat!
Igen, arra emlékszem, hogy Becca tényleg levitt ilyen fecskendőket a véréből, melyeket gondolom az ottani túlélők között szétosztott, csak gondoltam nagy csattanó lenne, hogy ezer mérfölddel keresik a “Parancsnok” méltó utódját, amíg Luna nem vállalja és közben kiderülne, hogy köztük van, az orruk előtt. Persze az illető nem tudná magáról.
SPOILER vége

Az utolsó kérdésem válaszára visszatérve, ha belegondolok, eszembe jut a “Burok” című film, előfordulhat, hogy egy testben a “Láng” bekerülése miatt esetleg több lélek lehetséges. Talán az “intelligens mechanikának” is van lelke vagy valamennyi Becca személyiségéből. Vagy ez a “Láng” mindig fejlettebb lesz és egy új testbe bekerülve alakítja át a gazdatest személyiségét erősebbé, megfontoltabbá, érzelmesebbé, stb. Vagy ez a “Láng” az ég világon nem csinál semmit, csak a gazdatest álmában jeleníti meg az előzőek emlékét.

Tyberius06 - 2017. 02. 10. 00:39

4×2…

Egész jól indult, aztán a végére eléggé átment fossba az egész. Ez a sugárzásos sztori szerintem gyengébb mint az A.I. volt. Bellamyt továbbra se tudják normálisan írni. Mármint értem én, hogy miért választotta, azt amit (van miért vezekelnie), de eléggé balfasz döntés volt. Ha Clark lett volna ott, totál egyértelmű a szituáció… De tipikusan abba az erőltetett konfliktus generálásba tartozott ez is, amit rühellek. Az meg csak hab volt a tortán, hogy akkor még benyögték Montynak, hogy ki ölte meg az apját. WTF???? Az annyira szar volt, hogy meg kellett állítanom egy pillanatra a részt…

Viszont, ami kurvára bejön, az Octavia. Baromi badass szinten tolja a dolgokat, nem igazán szarozik, teszi a dolgát rendesen.

Belenéztem a köv rész promojába és folytatódik a balfaszkodás, szóval annyira nem vagyok lelkes. Egyelőre nekem nem adja ez az évad… Vannak jó részek benne, de a fő konfliktus nem jön át.

Endre - 2017. 02. 10. 12:05

4×02 Spoiler.

Szeretném azt gondolni, hogy csak tartalékolnak a készítők és majd a későbbiekben nagyon beindul a dolog de egyenlőre nagyon gyengén alakul ez az évad. Unalmas gyenge eröltetett bugyuta volt ez a rész is. A polisi események sem tetszettek netto egyhelyben toporgás.Octavia valahol badass de ez nem Octavia. Belőle egy kőkemény és egyenes főldi harcos lett elvileg, nem ez a Ravasz mindenre képes orvgyilkos akit most láthattunk. A farm állomason történteknél amikor nehéz döntést kellett meghozniuk mintha felvillant volna a sorozat régi fénye egy pillanatra de hamar ki is aludt pláne amikor megkapták a levelet, hogy PONT holnap szállítanák el a rabszolgákat. JAJJ PERSZE. Kicsit sem generált probléma. És Jasper… Arra nem találok szavakat. Mikor írják már ki végre, komolyan szerintem emelledne a nézettség ha megszabadulnának tőle. Ja és Roan koronája csak szerontem ultra gáz?

Genna - 2017. 02. 10. 14:35

Én egyszerre néztem meg az első 3 évadot, az első kettőt imádtam és nagyon hamar a végére is értem, de a 3. az nem hozta azt a szintet, amit megszoktam… Sok rész szenvedés volt és olyan karaktereket írtak ki, akik sokat hozzá tettek a színvonalhoz szerintem pl. Lincoln, Lexa. Reménykedtem benne, hogy a 4. évad visszatér a megszokott színvonalhoz. Nem olyan rossz a 4. évad évadnyitója szerintem, mint a 3. évadé volt, de vártam valami igazán érdekes fordulatot, amin lehet izgulni, mert ez az atomreaktoros probléma egyenlőre nem tűnik túl izgalmasnak. A 4×2 már jobb volt az évadnyitónál, de mégsem az igazi. Várom hátha sikerül a készítőknek visszatérnie a 2. évados színvonalhoz, mert az az évad volt a legjobb szerintem.
Bellamy karakterét csak szerintem rontják el egyre jobban? Szerintem nem volt helyes döntés felrobbantani azt a cuccot és az embereket megmenteni. Nem így kéne vezekelnie a bűneiért…
Octavia továbbra is csodás, nagyon jól hozza a badass vonalat, ami szerintem kell ebbe a sorozatba.
Szerintem Clarke sem a helyes döntéseket hozza meg, és igaza van Ravennek, hogy az apja is ő is azért harcolt, hogy az embereknek tudnia kell az igazságot és most épp az ellenkezőjét teszi. Eddig azt gondoltam jó vezető válhatna belőle, de jelenleg nem ebbe az irányba tart.
Eddig Octavia és Raven karaktere viszi ezt az évadot. Jaspert pedig ideje lenne kiírni Jahával együtt :D

Csilla0422 - 2017. 02. 10. 16:23

Echo az egyedüli grounder akinek esze is van? Teljesen jól ítéli meg az égieket. Soha nem értettem, hogy Lexa mit látott bennük.

Bellamy egy agyatlan…. amikor gondolkodni próbál abból, mindig baj lesz és más issza meg levét. Nem kéne erőltetni. Ezért csicska és nem vezető. Ha lenne esze, akkor egy emberért nem áldozott volna fel még többet. Érdekes a 300 ártatlan mészárlása nem zavarta…

Octavia túl badass nekem, oké értem, hogy tanult, de kb. 4 hónap alatt ez azért túlzás. Miért ölte meg a nagykövetet? Persze az új bábot védeni kell.

Marcus egyre inkább csalódás lesz. Bellamy mosdatása most meg ő majd kézbe veszi a nagykövet ügyét… Minden groundernek úgy kell táncolni ahogyan az égiek fütyülnek?

Clarkeot meg nem értem… Lexa tudna neki tanácsot adni, ahogyan Jaha is mondta, vezetőnek lenni nem mindig egyszerű. Jaha szimpatikus most, ő legalább értelmes módon próbál vezekelni.

Miller barátja tuti okozni fog kellemetlen perceket.

Ami tetszett:
– a pillangó az elején S1 óta nem is lehetett látni
– Raven kellemes meglepetés volt, lehet rá alapozni
– nem mindenki fogadta el Roant vezetőnek, még a saját népe sem

Jasper felesleges és a szenvedése csak a játékidőt veszi el.

Ami vicces volt:
– a kis csapat fegyver nélkül legyakalta az IN néhány tagját
– Harper – Monty együtt
– Bellamy képmutatása

Ami furcsa volt: I don’t like Mondays szám – tekintettel az előzményére.

jishwa - 2017. 02. 10. 16:53

Háát…jobb mint az előző rész, de még így is több olyan dolog volt benne, ami nem tetszett, mint ami tetszett.
-Jaha Jasperrel együtt valami kettős öngyilkosságot elkövethetne, mert nagyon zavaró ez az örökös szenvedés körülöttük.
-Bellamynak nem így kellett volna döntenie. Annyira megörültem, amikor úgy tűnt, hogy hazaviszik a gépet, erre felrobbantják…😐😕
-Ez a gyerek, aki velük ment nagyon kiborító volt.
-Roan koronáját látom már fentebb is írták, de tényleg nagyon gáz..: D

De legalább van Octavia. A harmadik évadot is csak miatta tudtam végignézni, nagyon badass.
Raven és Echo is abszolút jók.

(Ki ez a Riley? Olyan sokszor mondták, hogy de jó, hogy itt vagy meg, hogy őt meg kell menteni, nekem viszont nem rémlik, hogy valaha is láttam volna.)

Elis - 2017. 02. 10. 16:53

Csilla: erre gondolsz? “The silicon chip inside her head, Gets switched to overload…”

egy kicsit felemásra sikeredett ez a rész. a morális dilemmák és a töménység, szinte a második évadot idézte, majd benyomnak egy béna konfliktust, egy még bénább megoldással (mert igen, ha Clarke ott van, akkor fel sem merülhetett volna az egész)… Bellamy öcsém, neked nem szabadna soha döntéseket hoznod…

– érdekes volt, hogy Ravent is behozták a vezetői körbe
– Clarke meg valószínűleg el fogja mondani az igazságot…
– tetszett, ahogy Raven és Clarke is beolvasott Bellamynak (én csak a végén Clarke középső ujját hiányoltam, de nagyon egy “nincs olyan, hogy mi” mondattal kísérve)
– kijazariley? most komolyan, úgy vezették be, mintha már ötven részben szerepelt volna :)
– ismét megállapíthattuk, hogy nagykövetnek lenni Polisban igen veszélyes az ember életére,
– Roan miért bízik annyira Clarke-ban?
– Marcus kevés lesz Polisban úgy érzem…

hummel - 2017. 02. 10. 22:37

Csilla0422: Egy kicsit megkésve, de pár válasz.

„S3-ban a groundereknek fogalma sem volt a Fleimről és arről, hogy hol van, milyen ceremónián keresztül kerül a Hedaba. Alie “agymosása” után most minden grounder megvilágosodott? Beállnak Roan mögé, mert nála a Fleim?”
Alie nem osztott meg minden információt – az új Praimfaya-ról például senki sem tudott, pedig toborzási célra is lehetett volna használni – viszont a történetvezetés szempontjából talán egyszerűbb elfogadni, hogy a Fleimről azért több információ kikerült a köztudatba.
A Roan mögé való beállás, azért nem volt egyöntetű. Habár csak egy ember emelte fel a szavát, azért szerintem többekben is megfogalmazódott, hogy ez így nincs rendben.

„A CoL-ban arról volt szó, hogy aki ott van az nem hal meg? Akkor akiket ott Lexa megölt miért haltak meg Polisban? Ilyen alapon egy meglévő tudatot is vissza lehetne ültetni a testbe.”
Eredetileg arra céloztak, hogy akik való életben meghal az a CoL-ban tovább élhet. Nyilván a „nem halhat meg” szlogen jobban eladható. Akiket Lexa megölt azoknál a tudata lett lenullázva, utána pedig gondolom a chipen keresztül pedig a visszacsatolás a testtel is végzett.

„Roant miért fogadja el a népe királynak, amikor az anyja kitagadta és gyávának nevezte a párharc után?”
Valószínűleg egyrészt a vérvonala miatt, másrészt Nia személyisége miatt (tőle megszokott lehetett az e fajta túlzott reakció), harmadrészt meg mégiscsak a Heda nevezte ki királynak.

Ha már a Fleim szóba került. Gyanús, hogy az aktiváló kódot nem adta át Clarke. Így Roan kezében van egy chip, de nem tudja használni.

Jasper nyűglődése nálam is nagyon kiveri a biztosítékot, és az erőltetett grounder bosszúvágy szál Alie miatt sem nyerte el a tetszésemet. A Clarke által előadott hazugság meg az apja ügyének fényében különösen érdekes. Emiatt biztos jó páran meg fognak halni az égiek közül. Arról már nem is beszélve mi lesz ha Echo rájön, hogy Clarke csak pár tucat égi megmentésén dolgozik és nem a koalíció teljes lakosságáén.

MolnarErik - 2017. 02. 11. 00:02

Ez a második rész szerintem egészen élvezetes lett. Pillanatnyilag tetszik, ahogy a karaktereket kezelik az írók. A szurkálódó beszólások is jók voltak. Vajon Ilion lesz Octavia új szerelme?
De remélem, h nem az lesz a vége, h 100-an túlélnek az űrállomáson, mert az totális baromság. Ha egy ilyen bádogkaszni alkalmas lenne a túlélésre a földön, nem feccölnének annyi pénzt és energiát atombunkerekbe.

Nyomell - 2017. 02. 11. 00:18

Csak engem szórakoztat a megkönnyebbült Jasper úgy látom.. :D

Morgan - 2017. 02. 11. 10:54

Jasper haljon már meg! :D

Tetszett neki két lány. Mindkettőt ismerte pár napig. Volt köztük néhány buja egymásranézés, néhány kaján szóváltás. Az egyikkel még egy csókig is eljutott. Azért ez nem ok arra, hogy valaki így kiforduljon önmagából. Rossz nézni ezt az önsajnáló, önpusztító hajlamot.

Clarke idegesítő mert azt hiszi ő egyedül képes csak megmenteni azt a több száz embert + a földlakókat. Való igaz, hogy nemegyszer megtette már, de fejébe szállt a dicsőség. Ő akkor is csak egy tinédzser (legalábbis szerepe szerint) Az orvosoknál tapasztalható istenszindrómában szenved.

Roan király attól függetlenül puhány, hogy
lábadozik. Egy izomkolosszus, de hagyja hogy úgy beszéljenek vele mint egy senkiházival. Trump megválasztását követően összehívta az összes nagy tévétársaság vezetőségét és órákon keresztül kiabált velük és kiosztotta őket. Azóta tudják mihez tartsák magukat legalább. Roan tanulhatna tőle ami ezt illeti.

Csilla0422 - 2017. 02. 11. 15:14

Köszi Hummel!
S3 után úgy tűnt, hogy a grounderek nincsenek tisztában ezzel. Az még mindig nem világos, hogy miként ismerték fel a Fleimet, amikor Roan felmutatta. Hiszen S3-ban még a nagykövetek sem látták csak a Fleimkappa és a Heda. Ontari “felemelkedésén” sem voltak bent csak megkérdezték, hogy megtörtént e.

Ha Becca a Fleimen keresztül a tudását is átadta a Hedanak, akkor elméletileg nekik tudni kell a reaktorokról és az új Praimfayaról.

Ami érdekes lehet, Elis is utalt rá, hogy Nianak több fia is van. Roan uralma klánon belül sem olyan biztos. Bármennyire is próbálják lenyomni, hogy Roan mennyire badass nálam pont az ellenkezőjét érték el vele.

Ami a legnagyobb kérdés az a Heda. Lexa 16 évesen lett Heda, akkor még klánháborúk voltak. 18 v 19 éves volt, amikor megalakult a koalíció, ami most 3 éve működik. Annak ellenére, hogy külön voltak a klánok közös vezetőnek mégis elismerték volna a Hedat? Miért? Semmi értelme. A natblidak csak a Trikru klánban vannak?

hummel - 2017. 02. 11. 18:23

Csilla0422: Ha Roan pozícióját megkérdőjelezi valamelyik testvére szép kis belharc lehet klánon belül, ami aztán kiterjedhet az egész szövetségre. Ahogy láttuk ’odahaza’ nem rajonganak érte túlzottan, szóval benne van a pakliban, hogy megint borul az asztal.

„Ha Becca a Fleimen keresztül a tudását is átadta a Hedanak, akkor elméletileg nekik tudni kell a reaktorokról és az új Praimfayaról.”
Elhangzott, hogy Alie drónjai észlelték a reaktorok leolvadását pár hónapja. Még ha Becca tudása meg is maradt, adatok nélkül nem láthatták előre mi fog történni.

„Annak ellenére, hogy külön voltak a klánok közös vezetőnek mégis elismerték volna a Hedat? Miért? Semmi értelme.”
Azt hiszem elhangzott korábban, hogy a szövetség Mount Weather miatt alakult meg. Ha pedig a szövetség megalakult, akkor a hitüket alapul véve választhattak egy vezetőt.

„Az még mindig nem világos, hogy miként ismerték fel a Fleimet, amikor Roan felmutatta”
Ha arra gondolsz, hogy a felmutatott chip az-e aminek mondják, az jó kérdés. A szimbólum mindkét chipen megvan. Annyi a különbség, hogy Alie 1.0 széle sima, a másik mintázott, de ezt pár méter távolságból már nem igazán látni.

Csilla0422 - 2017. 02. 12. 15:07

Igen, az igaz, hogy a Szövetség az MW miatt jött létre, ahogyan Gustus is mondta, Lexa maga a Szövetség.
Viszont a Szövetség megalakulása előtt is volt már Heda, ezt Titus maga mondta. Ezért Heda csak a Trikru klánnál lehetett és ekként a natblidak is csak náluk vannak? Ontari, akit Nia gyerekként rabolt el ő is Trikru volt?
Nem értem, hogy az IN, mint a legerősebb nép miért lépett be a koalícióba és fogadta el Lexat vezetőnek? Most is utaltak rá, hogy nagy haderővel rendelkeznek, tehát simán átvehették volna a vezetést. Mire kellett Nianak Ontari?

Nem is a szimbólum a lényeg. De így még érdekesebb ahogyan írtad.
Ha a grounderek tudtak volna arról, hogy hol van, akkor Alie az első benapocskázott groundertől már megtudta volna, hogy a Heda birtokolja. De nem így történt. Ráadásul a benapocskázottak között magasabb rangú grounderek is voltak és mégis az égiektől tudta meg.

Aktiváló kód és natblida nélkül a Fleim nem ér szinte semmit.

S3 második fele elég összecsapott volt és ez egyre jobban kijön.

hummel - 2017. 02. 12. 15:35

Csilla0422: Értem mire gondolsz a Fleim-mel kapcsolatban. Korábban csak Fleimkappa meg a Heda tudott róla, Alie Raven révén szembesült vele, hogy a keresett 2.0 a grunderekhez köthető, de szerintem onnantól kezdve ezt az információt az összes agymosott megkapta. A másik lehetőség, hogy a 3.15-nél szembesültek vele, mikor Roan felmutatta a Fleim-et Polis-ban.

A Hedat a Becca-t befogadó klán, illetve annak szövetségei adhatták az évek során. Habár az IN a legerősebb a klánok közül, azért önmagában nem győzhetett, ezért kellett egy natblida nekik. Ha ugyanabban a hitvilágban nőttek fel, mint a többi törzs, szerintem logikus, hogy nem lépték át annak a határát. Ha átlépik az megosztotta volna a népüket.

Marcell - 2017. 02. 12. 23:58

Hány részes lesz a 4. Évad?

Annie - 2017. 02. 13. 20:28

Marcell: 13, ha jól emlékszem-

Enzo - 2017. 02. 16. 02:20

4×02
A Polis-béli események tetszettek. Echo az új eyecandy, Octavia meg eszméletlen badass, ahogy megorgyilkolta a nagykövetet, hát az hatalmas jelenet volt.

Az Arkadia szál viszont… te jó ég. Már eleve hülyeségnek hangzik, hogy egy lezuhant(!) űrállomást literally atombiztosra összerakunk a földön ennyi szerszámmal és ennyi emberrel (“mindössze” össze kell szerelni, hát kösz) … de ami utána volt, arra nincsenek szavak. Maga a csavar tetszett, hogy a farm stationösök Azgeda szolgái lettek, ezt leszögezném.
De hogy merülhetett fel egy ekkora baromság, hogy a gépet, ami kulcsfontosságú lenne 500 ember túléléséhez, felrobbantják, hogy megpróbáljanak(!) megmenteni 25-öt?? Eleve nem is értettem, hogyan akarják ezt kivitelezni, pont minden az állomáson levő grounder (a vezetőn kívül) majd ott lesz a hidrazin mellett? Mennyire kapóra jön, nem? -.-
Végig fogtam a fejem, hogy ezek tök hülyék..már megnyugodtam, hogy legalább Bellamynek van esze, és leszavazza őket, de nem. Már ez is erőltetett, hogy pont holnap vitték volna el a rabokat, de mondjuk teszem azt el lehetett volna vinni a gépet, aztán valahol otthagyni egy embert távcsővel, hogy megfigyelje, hova viszik őket, és később kiszabadítani őket.
És különben is, (+1 az előző ilyen kérdésekre) ki a bánat ez a Riley, hogy mindenki őrá hivatkozott, hogy “de hát Riley-t nem hagyhatjuk itt”? A büdös életben nem szerepelt a sorozatban kb, most meg úgy emlegetik mintha annyira lényeges lenne. Bocsmá, de ez a dilemma és kimenetele rendkívül felb@szott, nem is tudom, hogy volt-e ekkora ökörség a sorozatban valaha…mintha egy 12 éves írta volna.

Darabkák:
-Végre radioaktív állat – ha még csak egy lepke is.
-Trishanakru, újabb klánnév, yay.
-Az elején amikor Clarke-ék először beszélgetnek, az a térkép a falon mögöttük az érdekelne közelebbről. Meg később, amikor Clarke összeírta, hogy hol hányan vannak, ott is egy csomó eddig nem említett település(?) volt, ezekről jó lenne valami infó.
-Fene gondolta volna, hogy Pike halálának ilyen következménye lesz, hogy nincs ember, aki járatos a farm állomáson. (Amúgy miért nincs? voltak még páran…)
-Monty ahogy direktben megölés helyett ráengedte a rabokat a vezető grounderre, az mondjuk odavágott rendesen, az egyetlen jó jelenet ezen a szálon.

#hétidézetei:
“-Monty, look at me.
-I’m really trying not to.” :D

“Long live the king.” (mondjuk ez a mondat elég sok helyzetben epic tud lenni)

Joco1114 - 2017. 02. 16. 14:11

@Enzo: én is azt hittem, hogy Bellamy helyesen dönt, de aztán eszembe jutott, hogy ebben a sorozatban nem szabad helyesen dönteni. És bejött. Idiotizmus a köbön, persze gyanítom, hogy sokkal jobban jönnek ki ebből a szituból is, mintha elvitték volna a gépet.

Monty nagyon állat volt!!! A legjobb jelenet már jóideje, nem is emlékszem mikor volt ilyen badass valaki. Octavia nekem nem badass. Amikor elvágta pár ember torkát, akik őrizték a királyt, elgondolkodott azon, hogy ugyanígy a saját embereivel is bárki megteheti? Ja bocs, mi majd könyörgünk, hogy ne tegyék. Nekik arra sem volt lehetőségük. Hány embert sikerült már direkt vagy járulékos veszteségként kinyírnunk? És még csodálkozunk, hogy annyira nem szeretnek?

“Isten óvja a királyt!” – Oroszlánkirály! :D

Wanheda - 2017. 02. 16. 14:42

Tyű de eszméletlenül jó volt a 3. rész! :-))) Mindig mondom, hogy nincs ennél jobb sorozat a világon! :-)))

Elis - 2017. 02. 16. 17:04

Wanheda: kifejtenéd, hogy neked pontosan mi tetszett ebben a részben? a negyedik évad eddig leggyengébb része volt szerintem, ami a harmadik évad hibáit próbálta foltozni.
és én szeretem ezt a sorozatot, tényleg. még mielőtt. (jövök is majd a hosszabb véleményemmel…)

Uff - 2017. 02. 17. 02:46

A Murphy srác anno találta azt a szupi tornyos helyet azzal mi van ? Ott vergödött térdig a piàban és bámulta a plasma tv-t.

Wanheda - 2017. 02. 17. 06:00

Elis. :-)
Az tetszett, ami mindig tetszik ebben a sorozatban, hogy egy helyzetet sokféleképpen lehet látni és minden döntés alátámasztható valamilyen magyarázattal, hogy magad sem tudod eldönteni sokszor mi a helyes, aztán van valami, ami durván megérint és rájössz, hogy valójában egyetlen helyes út van. Lásd Raven és a döntése.

Nekem minden rész sokat ad, csodálom a sorozatot.

Sancho Pansa - 2017. 02. 17. 07:03

Mindenki így van azokkal a sorozatokkal, amiket szeret. Akinek most nem tetszik, az is így volt vele korábban – én biztosan. Akinek most tetszik, simán lehet, hogy pár hét, hónap vagy év múlva úgy lesz, mint azok, akiknek most nem tetszik. És akkor az ő véleménye fogja meglepni azokat, akiknek még tetszik. stb. (Nagyon sokszor láttunk már olyat, hogy valaki feltétel nélkül imád egy sorozatot, harcol érte, aztán egy húzás vagy egy folyamat után kiesik a kegyeiből.)

Emlékszem, amikor a The 100 még azonnal megnézős volt. Mára már jó pár sorozat megelőzi. És amíg ilyen részeket produkál, meg is fogja előzni.

Elis - 2017. 02. 17. 08:03

Wanheda: köszönöm a választ, tényleg nem gúnyolódából kérdeztem, hanem őszintén érdekelt, hogy te miért láttad úgy ahogy. és szükségem.is volt kicsit pozitív látásmódra, mert pont az történt velem tegnap, amit Sancho Pansa mondott, hogy ősrajongóként valami tegnap valami megbicsaklott. de majd, ha végre nem telefonról leszek, leírom, hogy mi volt a bajom pontosan.

hummel - 2017. 02. 17. 09:37

Adott egy újabb konfliktus helyzet. Ugye Roan elküldte Echo-t Clarke és csapata után kémkedni. Vajon mennyi időbe kerül míg rájön miben mesterkednek az égiek? Jelenleg három lehetséges opció van. ’A megmentünk 100 égit és passz’ terv felér egy halálos ítélettel. ’Abby megfejti a nightblood titkát és mindenki happy’ működhetne is, de nem ebben a sorozatban. Szóval marad a ’Luna-ból Hedat kreálunk és rajta keresztül Becca elárulja a titkot’ verzió, ami egyrészt felfedi, hogy az égiek átverték Roan-t a chip elvesztésével kapcsolatban, másrészt lesz egy IN-től független Heda.

Elis - 2017. 02. 17. 13:09

hummel: az addig rendben, hogy Luna=nightblood=trikru (ez kiderült ebben az évadban), de szerinted mennyivel lesz hitelesebb Luna Roannál, aki elmenekült a konklávéja elől, kvázi a grounder hit szerint gyáva? főleg egy ennyire fanatikus keeper szerint, mint Gaia? szóval szerinted ez a legvalószínűbb, hogy belerakják a fleim-et?

Csilla0422 - 2017. 02. 17. 14:01

Az eddigi részek S3 hibáit próbálják javítani és szerintem ezzel még nagyobb bajt kreáltak.

Vajon a következő részben ki lesz az, aki ápolgatni fogja Bellamyt? Indra? Ha így haladunk még a végén nem új Heda lesz, hanem Bellamyt avatják szentté.

Clarkenak biztos lett volna fontosabb dolga is Abbyvel, mint gardedamot játszani Bellamy mellett. Csak ez a hatökör Bellamy mindig bebizonyítja, hogy képtelen gondolkodni.

A lista:
– Clarke feledve minden bánatot, mészárlást stb. és felírta Bellamyt. Meg is bocsátott?
– Legalább lesz megint miért Clarkeot hibáztatni
– Raven, ha azt mondatot nem fűzi hozzá, akkor oké, de így mehet a tahók közé királynak. Nagyon durva volt.
– Megérdemelné Bellamy, hogy ő állítsa össze.

S3-ban az egyedüli Fleimkappa Titus volt, aki a hivatalos verzió szerint Natblidakat keres. Indraról nem csak az derül ki, hogy van egy lánya, hanem az is, hogy a lánya Fleimkappa. WTF ez már megint mi?

Roan továbbra is egy vicc.

Murphy meg egyszerűen Murphy. Úgy tűnik, hogy Ontari mégsem volt rossz… :)

Octavia legalább nem a saját népét helyezte előtérbe, hanem Indra és Gaia érdekeit nézte. A jelenetük tetszett is.

Lootereket nem értem. Ők nem fogják támogatni az új Hedat? Sutba is vágták az eddigi hitüket?

Luna ezt megszívta, élő donora lett az égieknek. Most Luna sokkal szimpatikusabb volt, mint S3-ban.

4 hónap nindzsaszakkör után nem tudnék legyakalni egy groundert úgy, mint Octavia. Ennyire nem lehet badass.

Elis - 2017. 02. 17. 15:35

Na és akkor, hogy mi is volt pontosan a problémám a résszel:
Azon még túl tudtam lendülni, hogy a sorozat története ugyanazokat a köröket futja, az idegesített fel most, hogy a karakterek sem haladnak semerre. pl:
Bellamy: dönt-hibázik. négy évada folyamatosan. és nem, hogy tanulni nem tanul belőle, de büntetést sem kap érte. soha. sőt, még most is a x-edik karakter mosdatja ki. nyafogás helyett most akár kiállhatott volna, hogy „igen, döntöttem és csak százan éljük túl miattam ötszáz helyett, de hát no problem, mert itt van Riley!” de akár a 100-as listát is ő írhatta volna Clarke helyett.
Murphy: az előző évad zárásában Clarke köszönömje egy megbocsátás volt számára. de ahelyett, hogy újrakezdené tiszta lappal, az első adandó alkalommal lelépett 4×1-ben, majd most is szánt szándékkal megvezette Abbyt, majd Emorival bevonulnak, mint „tegyük magunkat hasznossá és éljünk túl” WTF? miért?
Clarke: miért Clarke írja egyedül azt a listát? miért nem írják közösen, ha már elvileg hárman vezetők? vagy mind a hárman egy-egy listát, amit egyeztetnek/megvitatnak. de nem, csak a beszólogatás megy itt a negyedik évadban is és Clarke hibáztatása mindenért.
+ Octavia ninja pedig már nevetséges. 4 hónap gyorstalpaló után simán lenyomja Indra lányát, akit elvileg arra képeztek ki, hogy „seregeket” sőőőőőt „az egész népet vezesse” a következő ki lesz majd, Luna?

de, hogy pozitívumokat mondjak:
– végre kezdenek valamit a fekete vérrel. nyilván, ahogy hummel is írta, nem fog megoldani minden gondot (meg nekem azért van néminemű problémám azzal, hogy minden boldog boldogtalant beoltsanak és lenullázzák ezzel a grounder mitológiát), de végre valami.
– a fleim kavarás tetszett. igazából a legjobb helyre került a láng, hiszen az még hagyján, hogy Roan simán elhagyja (ennyit az őrökről…) de nagy valószínűséggel nem sok esély volt arra, hogy valaha is vissza adta volna, hiszen a népének azgeda vezető kell, nem érdeke, hogy megint a trikru-k parancsoljanak.
– Clarke szétesése. ahogy próbálja tartani magát, hiszen mindenki őt tekinti vezérnek, közben titkolóznia kell… de amikor Lunáék megjöttek, akkor látszott, hogy teljesen szétesett, bepánikolt. és itt jól látszott, hogy bármennyire is próbálnak minél több szereplőnek értelmet adni, egész egyszerűen azzal, hogy Eliza Taylor (büntetésből az SDCC-s “ámokfutása” miatt?) kevesebbet szerepel a többiek nem tudnak elvinni a hátukon egy részt. nagyon hiányzik, hogy ilyen apró pillanatokkal erősítse Eliza a sorozatot.

hummel - 2017. 02. 17. 16:48

Elis: Szerintem elég valószínű opció, hogy Luna-ba kerül a Flame. A grounders szemében Luna gyávának tekinthető, de nem hiszem, hogy széles körű szavazás előzné meg a felavatást. Itt a Skaikru és Trikru pár emberének döntésén múlhat minden. Titus is belátta anno, hogy Luna a legjobb opció. Tovább nőveli Luna esélyeit, hogy a Flame kikerült Roan és az IN kezéből. Gaia fanatikus, de szerintem nála inkább a folyamatról és annak céljáról van szó, mint az esetleges jelőltről.

Egyébként nem tudom ki miként látta Luna karakterét ebben a részben. Számomra felfedezhetőek voltak apró jellemvonásbeli változások a karakterén, amik a korábbi elutasító hozzállásának megváltozására utaltak. Jóval közelebb áll most a Flame elfogadásához, mint korábban és ez nem lehet véletlen.

Sigismundus - 2017. 02. 17. 20:36

4×02

Megint a hülye törzsi politika. Az umbák és szambák torokhangú dothraki nyelven összeesküdnek az umbaszambák ellen.
Bellamy megint kiírt egy törzset, egy újabb váratlan irányváltással.

Amennyire szerettem ezt a sorozatot, annyira kezdi elveszteni a varázsát.

Az egészben az volt a legjobb hogy Kane és Abby összejöttek, meg Jasper nihilista bulizása.

Andrew - 2017. 02. 18. 20:36

SPOILER
Hát nem lett jó a 4×03.Nagyon blőd dolog, hogy a királytól ellopták a lángot amég edzett.. Ne már ez most komoly?? Egyébként az előző rész végére cliffnek tök jó lett volna a flame ellopása egy jó kis akciójelenet keretein belül, és akkor legalább meg lett volna ágyazva valamivelaz új karakternek Indra lányának,ráadásul láthattuk is volna a történteket nem csak elmesélte volna egy szereplő. Octavia nekem kezd inkább unalmas karakterré válni, pedig nagy kedvencem, valamint zavar az is, hogy soha nem esik szó Lincolnról pedig közel 3 évadon keresztül voltak együtt. A többi szereplőről is elmondható, hogy egyre kevésbé lehet értük szurkolni. A problémát megint Bellamynak köszönhetik lassan jó lenne már tőle is megszabadulni. Valószínőleg lesz még valami azzal a társasággal akiknek a bunkerét Clarkék keresték, szerintem egy új veszélyes ellenség lesznek mint anno a Weather hegyiek az mondjuk nem lenne rossz. Megnéztem a napokban egy 2. évados epizódot amikor Willt megöli Clarke és valami elképsztő mekkora hanyatláson esett keresztül azóta a sorozat. Akkor még volt feszültség, izgalom, hangulat most meg gyakorlatilag semmi nem maradt.És ez még csak a 4. évad. Pedig óriási potenciál volt a sorozatban, szerintem pl a Weather hegy szálat nem kelett volna lezárni a 2. évadban mert az még működött és nyugodtan elnyújthatták volna pl a 3 évad végéig, pláne, hogy jobb ötletük alapból sem igazán volt. A fény városa meg ez a radioaktivitásos szál a közelébe sem ér az első/második évados eseményeknek.

Andrew - 2017. 02. 18. 20:39

ja nem Will hanem Finn bocsi :D

Zora - 2017. 02. 19. 16:23

4×03

Lehet, majd úgy csinálják, mint a hegyben élők, hogy Luna vérét beadják az embereknek? Végül is, valamennyit így megmenthetnek, mondjuk hetente 1 litert levesznek, azt 5 embernek adják.
És ha kitakarítanák azt a bunkert, amit találtak? Vagy ott a fal sem volt légmentes, nem csak az ajtó?

Annie - 2017. 02. 19. 20:13

4×03

Jaha még mindig idegesít, pláne, hogy próbálja mentegetni magát, pedig ez az egész AI az ő hibája egyes egyedül.

És remélem nem csak engem idegesít Roan töketlenkedése. Én tőle egyáltalán nem ezt az alamuszinyuszi hozzáállást vártam, hanem keményebb uralkodást (attól tekintsünk el, hogy éppen lábadozik).

Octavianak szerintem még mindig jól áll ez az assassin szerep, nekem tetszik így, szerintem belőlem is ezt váltaná ki a szerelmem halála.

Indra lánya is érdekes egy karakter lehet, aki még tartogathat számunkra meglepetéseket.

Számomra ez az évad még mindig szeretős, bár nem szeretnék én is belefolyni a hülyeségekbe és logikátlanságokba. Van elég belőlük, de nem érzem azt, hogy lassan telik a heti 40 perc -ez nálam a 3. évadnál mindig is egy probléma volt, hogy nem kötött le.

Ez a 4 lovas szekta meg tuti valami kavarás lesz, nem vezetnék fel így ha csak valami icipici mellékszál lenne.

Saszta - 2017. 02. 20. 13:04

Engem ez a 4. évad egyelőre abszolút nem nyűgöz le, sőt…

Az 1. rész felvezetésnek még elment, kicsit langyos kezdés volt, de kezdésnek azért nem volt rossz. A történet ott folytatódott, ahol abbahagyták, felvázoltak az évad problémaköreit, stb. Gyengébb volt ugyan az eddigi évadkezdéseknél, de azért nagyjából okés volt.

A 2. rész viszont csak halmozta a hülyeségeket. Ugyan bizonyos mértékig érthető, hogy a grounderek a skaikru-kat okolják az AI-os dolog miatt, de arról pl csakis Ontari tehet, hogy a groundereket is megfertőzte ez a vacak. Mindenesetre nagyjából ez még érthető, bár azért már kicsit unalmas.
Roan királyként viszont (lábadozás ide vagy oda) nagyon lagymatag, sokkal nagyobb karizmát vártam volna tőle, ehelyett viszont mondhatni a skaikruk talpnyalója lett, és abszolút nem királyhoz méltóan viselkedik. Én pl simán levágtam volna a Wanheda fejét a helyében, a többi skaikru meg élhet és megoldhatja a problémát, és akkor nem lenne lázadás sem, mert a skaikruk vezérét kiiktatta volna és igazságot szolgáltatott volna a grounderek szemében. Persze várható volt, hogy a főszereplőt nem írják ki, meg kedvelem is Clarke-ot, csak ez lett volna a leglogikusabb, ha reálisan nézzük a dolgokat. Szóval nyilván nem ezt a megoldást vártam a sorozattól, de úgy érzem nagyon nem jól oldották meg ezt a problémát, mert így ki lett herélve Roan, pedig eddig nagyon jól működött a karaktere.
Egyedül annyi tetszett Roanban, hogy hajlandó lett volna még így, sérülten is megküzdeni a nagykövettel.
A Polisi jelenetekkel ebben a részben nem volt sok bajom, Octavia még mindig hihetetlenül badass, aminek nagyon örülök, a Kabby mindig is a kedvenc shippeim között volt, szóval az ú jeleneteiknek is különösen örültem.
Viszont az Arkadiás jelenetek borzalmasak voltak, kivéve Jasper és Monty jelenetét. :D
Bellamyt egyszerűen ki kéne nyírni, mert borzasztó ez a karakter. Ennek az embernek nem szabadna döntéseket hoznia, mert egy faló több ésszel rendelkezik. Valahányszor dönt, mindent elcsesz, aztán meg még pátyolgatják is szegény lelkecskéjét, ami még annál is idegesítőbb, mikor mindent szétbarmol az idióta döntéseivel és keresztbe tesz a saját embereinek.
De most őszintén, ki más lenne akkora barom, hogy a 400 embert megmentő tartály elhozatala helyett a 25 fős ottragadt rabszolgaként tartott embereit menti ki azért, hogy 6 hónap múlva úgyis meghaljanak óriási nagy szenvedések közepette? És egyébként is, ki a fene az a Riley? Megint előhúztak a kalapból egy random valakit, hogy vele igazolják a karakterek hülye döntéseit. Egyszerűen borzasztó, hogy mennyire nem tudnak logikusan gondolkozni a karakterek, Bellamyval az élén. A következő részben meg még Jaha (aki egyébként ugyan olyan bűnös, mint Bellamy) mosdatja őt, aki meg csak bólogat egyetértően…
És persze mindebből megint szerencsétlen Clarke jár a legrosszabbul, mert neki kell vállalni a felelősséget Buksikutya helyett, és megint őt fogják okolni mindenért, Buksikutya meg csak simizést kap, és mindig minden meg van neki bocsájtva. Ez már tényleg szánalmas. :( Nem is értem miért Clarke-nak kellett összeírni azt a 100-as listát, és Raven is megint odaszúrt neki egy epés megjegyzést. Mondjuk Raven legalább Buksit is kiosztotta.
Szóval a 3. rész sem volt sokkal jobb a 2.-nál, bár legalább a szekta szál meg Luna és Gaia jók voltak, azok a szálak kicsit visszahozták a sori azt a részét, amit szeretek benne. De Arkadia a 3. évad óta borzalmasan rossz, nagyon rossz vágányon haladnak az égiek, s ha ez így halad tovább nagyon nem lesz jó…

Remélem hamarosan összeszedi magát a sorozat, mert különben elég hamar megbánom, hogy folytattam a 3. évad második felének blődségei után is. :(

Csilla0422 - 2017. 02. 20. 16:33

de arról pl csakis Ontari tehet, hogy a groundereket is megfertőzte ez a vacak – Saszta ez így nem igaz.

Ontari azért fogadta el a benapocskézott, díler Jahatól az Alie féle pirulát, mert felismerte rajt a “Szent szimbólumot”. Miután bevette már Alie hatása alá került. A terjesztés ennek a következménye. Jaha engedte szabadjára és terjesztette a grounderek között is.

Nyilván Lexa nem tette volna ezt, mert a benne lévő Fleim segítségével felismerte volna.

Saszta - 2017. 02. 20. 21:57

Csilla, igazad van, visszaszívom. :)

Attól még nagyon rossz, hogy 1-2 hülye ember miatt az egész skaikruk szívnak folyton és mindenki meg akarja ölni őket annak a 1-2 hülyének az idiótaságai miatt. :(

Amúgy én látom rosszul, vagy hidrogéntartály nélkül nem csak szerintem nem élnének túl 3 napig sem a hajón (vagy tegyük fel összeszednek rengeteg vizet, ami 1 hónapig kitart 100 embernek)? Mivel nem tudnak így vizet létrehozni az oxigénből. Vagy én értettem félre valamit?

Elis - 2017. 02. 21. 11:22

Saszta: én az öt évet nem értem, elhangzott valahol, hogy miért öt év? vagy ez is olyan, mint Riley esete?

Enzo - 2017. 02. 21. 18:59

4×03
Egy érdekes “reboot” lenne a sorozatnak a cím újraértelmezésével, ha tényleg a legrosszabb eshetőség valósulna meg, és 100 ember beférne a hajóba túlélni -> simán el tudnám képzelni ezt egy évadzárónak, az 5.évad kezdetéig meg pár évet ugrunk az időben (bár a színészek öregítése miatt ez macerás).

Roan hogyan tudja elhagyni a fleimet, könyörgöm, ez mekkora marhaság :D Indra lányának behozatala is elég random, bár maga a csaj nem rossz, a Star Wars-ból emlékeztet valamelyik nonhuman Jedire ezzel a hajjal :D A fleimkicserélős trükk hatalmas volt, én majdnem elhittem, hogy Ilian szétcsapta az igazit, már gondolkodtam hogy Clarke milyen szomorú lesz. Az viszont pláne meglepett, hogy Octavia nem árulta el Roannak, hogy megmenekült a fleim, ebből lesznek még érdekes dolgok.

Poén volt, hogy pont a világvége szektának lesz valami haszna, de… mégse. Kicsit LOST feeling volt, amikor megtalálták :D de amúgy ezek is este mennek oda, amikor semmit se látni… Tuti nem volt eléggé a föld alatt, meg ha jól láttam, nemigen volt oldalirányokból semmi extra védelem… De lehet, hogy tényleg lesz még szerepe ennek a bunkernek, mivel az évadelőzetesben orrba-szájba ezt a “From the ashes we will rise” jelmondatot nyomatták, ami ugye itt jött szembe. (Amúgy hogy maradt fenn az a cikk+videó? Hozzáférhető a teljes internet tartalma még ennyi év után??)

Sugárbetegséges szál: Murphy hogy pont meghallotta a világvége témát, az a szál tetszett. Raven dilemmája megint erős, a kislány elvesztése elég megindítóra sikerült :( De végül szépen oldották fel a szitut az 1 db gyógyszer elhasználásával és a natblida-csavarral. Jöhet Luna lecsapolása 5 évig, vagy mi? (És amúgy Nyko is mintha javult volna, na azt hogy, ő nem is sötétvérű…)

Darabkák:
1. Ennyire közel vannak a helyek? Mindenki csak így oda-vissza sasszézik Arkadia, Polis meg az összes többi hely között simán. Mondjuk legalább láttunk egy újabb térképet … és akkor most jött el az a pillanat, hogy elkezdjek guglizni fanmade The 100 térképeket :D
2. Ezeket a Bellamy-vigasztalásokat meg Clarke-kal való beszélgetéseket szerintem jótékonyan nagyon gyorsan elfelejti az agyam :D
3. “Amik halat és bogarakat fogyasztanak, azok most mit fognak enni?” remek kérdés, vártam hogy előugrik valami állat a bozótból és megtámadja őket… több radioaktív állatot for god’s sake!
4. Ha már állatok, elgondolkoztam a bunkerbe való behatoláskor, hogy mekkora pók sző ilyen embermagasságú hálókat? brrr…
5. Sokadik belekötés: mibe akasztották bele a terepjáró csörlőjét, ha nem volt se kilincs, se semmi az ajtón?

hummel - 2017. 02. 23. 09:51

Kane egy hipokrata. Problémája volt Octavia megoldásával, de arról egy szót sem szólt mi lett volna a szerinte helyes és célravezető megoldás. Mert hagyni, hogy Roan párbajozzon inkább orosz rulettnek tűnt.

Hm … Luna tovább sodródik afelé, hogy elfogadja a születési előjogát a trónhoz.

DarkM - 2017. 02. 23. 12:11

Csak nekem tűnt hasonlónak a vágás a heti rész végén, mint A király visszatérben?

István - 2017. 02. 23. 14:10

Natblida, fleim…ezek a megfogalmazások honnan jöttek? :D

JKJ - 2017. 02. 23. 15:34

A negyedik rész közben azt hittem végre történt valami, de nem. Kezd unalmas lenni…

Csilla0422 - 2017. 02. 23. 20:04

Enzo, nem várok rád.

Marcus egyre nagyobb csalódás. Mégis mit várt azok után, hogy teljesen becsapták és kihasználták a groundereket? Roan Echonak köszönhetően kezd tököt növeszteni.

Nyko valamint a Trikru klán helyzete…
Lexa klánja kikerült az általa létrehozott szövetségből az égiek miatt. Nagyon megérte őket védelmeznie.

Octavia… inkább no comment.

Lista körüli feszkó kipipálva. Csalódtam Clarkeban. A listát ilyen elvek alapján állítottam volna össze én is, de Monty és Harper rajt lett volna. Ők rengeteget tettek eddig. Bellamy miért van rajt? Miatta csökkentett a létszám. Másrészt ha megint elmennek nála otthon… a hajón is lemészárolja 99 alvó társát? Az emberi faj érdekében kint hagynám.

Luna eddig kellemes meglepetés. Jó fej volt, mert simán megtehette volna, hogy nem szól és az égiek a féléves határidőnek megfelelően készülnek. Miután teljesen magára maradt nem sok választása van…

Niylah sem normális… alig telt el 1 hét azok után ahogyan az égiek kezelték és segít nekik a vadászatban?

Becca laborja olyan volt, mint a patyolat. Az takarítja, aki a drónokat is irányítja?

herczog - 2017. 02. 23. 20:28

@DarkM nem.
Jacksonért ha valaki szól nekik leperelhetnék a gatyát a 100 íróiról.
valahol szomorú hogy ott tartunk, hogy már csak összeollózással tudnak összerakni egy részt.

hummel - 2017. 02. 23. 21:12

„Becca laborja olyan volt, mint a patyolat. Az takarítja, aki a drónokat is irányítja?”
Szerintem ezen a területen minden automatizált. Alie távozott, de a programok tovább futnak.

MolnarErik - 2017. 02. 23. 23:36

Sztem az évad eddigi legjobb része volt sztem, pörgött, mindegyik szál kellően izgalmas volt. Kitört a háború, Clarke tekintélye a béka segge alatt, Kane-ék fogságban, Abbyék meg elvágva a többiektől, érdekes alaphelyzet a kövi részre.
Gyanítom, h Octavia csak addig éli túl, míg figyelmezteti a többieket. Ha nem, az nagy csalódás lenne, mert ezt tényleg nem lehet túlélni.
@herczog: hát vágás lopásért biztos nem lehet perelni. Egyébként a 100 már az elejétől a kreatív lopásairól híres, eredeti ötlet nem sok van benne, hanem ügyes összeollózás.

Andrew - 2017. 02. 24. 01:29

Woow !!!! Végre egy jó rész. 3 részt kellett végigszenvednünk és már éppen kezdtem feladni a reményt, erre jön egy ilyen epizód. Már az intro előtti jelentsor is tetszett, életszagú volt és humoros, aztán az intronál végre megint éreztem azt a kellemes bizsergést amit még a 2. évadnál lehetett érezni :D Majd folytatódott az epizód és egy csomószor azt hittem, hogy ok, kaptunk egy jó lenetet már megérte még akkor ha innentől dögunalom lesz, de nem!!! Sorozatban jöttek az izgalmas jelenetek, akciót is kaptunk bőven nekem komolyan évadzárónak is elment volna ez a rész. ui: Imádom Octaviát!!!!! Engem nem érdekel mennyire nem ráelis, hogy ennyi idő alatt lett ilyen badass imádom !!!!!!!!!

Tomi - 2017. 02. 24. 08:15

Csalódtam Clarkeban a listán szereplő nevek többsége noname karakter akiket talán nem is ismer. Erre kihagyás Montit aki nem csak barát hanem jó szakember is.

Zora - 2017. 02. 24. 19:22

4×04

Ha egy ló megtalálta lefelé az utat, akkor Octavia miért állt meg a meredély szélén, miért nem lovagolt le???

Hű, de megkönnyebbültem, hogy életben maradt.
Amúgy a szigeten egy pillanatra az volt a benyomásom, a drónok Lunát nem ellenségként érzékelik. Jó ötlet volt Raventől az átprogramozás.
Ott vajon nem lehetne megbújni? Tudom, nincs annyi hajó, ami átvinné őket.

Zsuzsy93 - 2017. 02. 24. 23:13

Na Rileyt kimentették múltkor, pár száz életért cserébe, de a százas listán rajta se volt. :D Ez már nevetséges komolyan.
Octavia nagy kedvencem,aggódtam miatta, már azt hittem vége… Itt sose lesz béke?

jishwa - 2017. 02. 25. 00:48

Szerintem jó rész volt. Jasper és Jaha sem idegesített egy jóideje először, szólt is valamiről a rész, háború is lett…
Az mondjuk kicsit hihetetlen, hogy pont Montyt nem írja fel Clarke a listára. Annyi mindent tett már a embereiért, ráadásul többet ér mint a skikru bagázs fele.
Octavia halálát nem akartam elhinni és igazam is lett. :D Remélem egy ideig még élni fog és JR nem öleti meg valahogyan.
Ennek a Rileynak meg gondolták adnak pár sort, nehogy úgytűnjön, hogy egy noname senki miatt volt ez a megmentéses-húhó. Aztán fel se írták…:’D

FilmBolond - 2017. 02. 25. 04:58

Igazság szerint, ha Jasper ennyire meg akar halni, akkor én Clarke helyében száműzetném, mert feleslegesen fogyaszt vizet, ételt. Higgyétek el az életösztön nagy úr! Amint egyedül magatehetetlenné válik, azonnal vissza akarna menni az Arkadia-ra és abban is biztos lennék, hogy megváltozna és élni szeretne.

Nekem legjobban Encho és Luna karaktere tetszik, mert olykor titokzatosak.

Csilla0422 - 2017. 02. 26. 10:33

A szérum elkészítéshez nem lenne egyszerűbb Becca naplóját használni? Abban benne kell lennie. A napló nélkül a nulláról indulnak és a 2 hónap nem elég az azonosítástól kezdődően a legyártásig, beoltásig. A groundereknek nem igazán tetszik a dolog, bár ez az égieket meg nem érdekli.
A szérum védeni fogja őket, de mit fognak enni és inni? Az állatok elpusztulnak és a víz ihatatlan lesz. Hála Bellamynak gép sincs…

Marcus Octaiva orra alá dörgöli, hogy 3 embert megölt… de egy hete Bellamy vállát veregette, hogy nem volt gáz a 300 ártatlan lemészárlása…

Octavia az egyedüli, aki nem csak szóban, hanem tettekben is tesz azért, hogy grounderek is megmaradjanak. Abby hiába teszi a dolgát, nem hinném, hogy a groundereknek is jut a szérumból.

Desmond Wallace - 2017. 02. 26. 12:49

“Gyanítom, h Octavia csak addig éli túl, míg figyelmezteti a többieket. Ha nem, az nagy csalódás lenne, mert ezt tényleg nem lehet túlélni.”

Csodálkoznék, ha ezek után meghalna. Ő lett a helyi Terminátor.:) Mindent túlél, a veséjének külön jót tett ez a kard általi csiklandozás, a szabadesést pedig mindig is ki akarta próbálni. Ezután már egymaga fogja megfékezni az újabb atomkatasztrófát. Csúnyán néz a sugárzásra, így az inkább elszégyelli magát. Ez lesz az igazi cliffhanger az évad végén. :)

Elis - 2017. 02. 26. 18:54

Látszik, hogy próbálják összeszedni újra azt, amiért az első évadban annyira szerettük ezt a sorozatot. Hiszen jelen van az első évadból, hogy próbálnak minden szereplőt mozgatni és az ahogy a fiatal szereplők együtt dolgoznak/hatással vannak egymásra (Clarke-Monty, Clarke-Jasper párbeszéd) a második évadból pedig a “ki is a jó vezető” dilemmái, valamint az új grounder szereplőket is próbálják Anya/Lexa klónná alakítani. De a végeredmény sajnos felemás és pár jó pillanatot eltekintve súlytalan marad. Mint például a végén Bellamy sírás jelenet, ami akár az egész sorozat egyik legmegrázóbb jelenete lehetett volna, ha nem tudjuk közben, hogy Octavia él. (én is szeretem Octaviát, félre ne értsetek és örülök, hogy él, csak maga a Bellamys sírás-rívás volt nagyon olcsó húzás)
Pár gondolat:
– ebben a részben olyan érzésem volt, mintha Clarke helyett egy tök más Clarke szerepelne,
– Octavia legalább Echot nem győzte le,
– Lunát éppen itt volt az ideje, hogy végre ráébressze valaki, hogy ideje kötelezettséget vállalni valamiért, nem csak gyáván elmenekülni minden elől,
– miért érzem azt, hogy ezzel a fekete szérummal baj lesz? Roan és Echo fején nem enyhe ellenérzés volt ezzel kapcsolatban,
– már igyekszem nem kiakadni olyanokon, hogy ki milyen sérüléseket él túl…
– “kijazaRiley” őszinte kiakadása pedig vicces volt, amikor megtudta, hogy nincs rajta a listán.

hummel: én is úgy látom, hogy Luna megint egy lépéssel közelebb került a fleim megkapásához, főleg mert a trikru-knak jelenleg csak vele van esélyük (de egy részről még mindig nem érzem méltónak rá), de jelenleg túl kiszámíthatatlan, hogy ő commanderként mit lépne.

Tyberius06 - 2017. 02. 27. 01:39

Hm… a rész közben vagy 5-ször megállítottam és vakartam a fejem, hogy mit is látok… A lista körüli konflikt nélkül jó rész lett volna, viszont az a tizen-húsz perc arra a szálra sok(k) volt. Montinak egyrészről igaza van, másrészről ezzel a titkolózósdival mit akartak elérni? Noh mindegy, ez már a múlt.
Nekem picit hirtelen volt Roan váltása, Echo oké, ő eddig se szívlelte az égből pottyant bandát, mondjuk azt is megértem, hogy nem tetszik neki az ötlet, hogy találtak egy sötét vérűt.
Octavia… Hajlok afelé, hogy valamilyen formában neki reszeltek, főleg így, hogy jön Luna, mint badass nőci, és bármennyire is bírom Octaviat, így feleslegessé fog válni. Főleg mivel a balfasz írókból nem nézem ki, hogy értelmes sztorit írjanak neki. Pedig baromi jól működött nála ez a kettősség, meg az assassin-mod is.
Az meg, hogy túlélte a szúrást meg zuhanást… semmi létfontosságú nincs azon a tájékon (feel the sarcasm, pls), a keresztülszúrva-zuhanás túlélés meg CW trade markt (Arrow, esetleg valakinek megvan?), szóval no para, plusz vízbe esett, az meg puha, hisz folyékony és a hegyi patakok meg folyók is mély vízűek általában…
A laborról meg nekem is az jutott az eszembe, hogy oda is lehetne embereket áttelepítenni. Lehet picit hatékonyabb volna, mint a hajóroncsban baszkódni. 2 hónap alatt meg ennyi ember átszállítani nem hiszem, hogy túl nagy probléma lenne… dehát nem így írták meg…

Nálam egyelőre nem adja ez az évad és nemcsak a történeten hanem a karaktereken is bukik. Jasper karakterének egyetlen célja, hogy ha épp nincs vmi konflikt, akkor generáljon egyet (véletlen), simán kukáznám, Bellamy – baszki reménykedtem, hogy az ő torkát vágják el, az jelentett volna pár plusz pontot (sőt kihoztam volna 10/10-re a részt az biztos), Roan… semmi szükség rá, Clarke ő is csak van és balfaszkodik, Jahanak megint van funkciója, pedig az előző évadban már fájt a szerepe, Marcus – ahogy többen is írták eléggé álszent képmutató jószág lett/volt… Jó példa, hogy 300 ember lemészárlása nem probléma totál céltalanul (nah jó kis célja volt), de 3-4 kulcs személy kiiktatása már para… WTF??? Abby most okés volt, Raven nem hibázik, bár az látszik, hogy nem százas, vele még lesznek parák, szerintem Alie benne születik újjá idővel. Echo még túl egysíkú, nincs felépítve, Luna meg folyamatban…

Ez a rész is inkább közepesre jött ki nálam, mert volt kb 20 perc, ami használható volt belőle…

hummel - 2017. 02. 27. 11:47

Elis:
Luna közelít, de még messze van. Ezért írtam korábban, hogy a személyiségében voltak apró látható változások, amik az adott irányba mutatnak. Mint amikor Clarke-nak mondta, ne küldje el őket csak azért mert ő ugyanazt tette.
Luna egyszer már átélt valami hasonlót, ugye a testvére halálakor szétesett, majd sikerült egy új utat találnia. Most az általa felépített közösség elvesztésekor megint össze kell raknia magát.

Aztán lehet, hogy mivel a korábbi évadok karakterei megfakultak túl sokat látok bele Luna karakterébe, majd meglátjuk. Mindenestre szerintem több új, hangsúlyos karaktert kellene behozniuk a készítőknek.

Faby - 2017. 02. 27. 15:30

https://drive.google.com/file/d/0BzjS5FzC93dbeDEzZjNzbWY2aWM/view?usp=drivesdk
Most találtam, egy google ads képe, a logo csak véletlen lenne?

Joco1114 - 2017. 02. 27. 16:21

@Tyberius06: a Raven – Allie párhuzam bennem is felötlött. A lába miatt nem érzi magát 100%-osnak, ráadásul valószínűleg fáj is neki, szerintem kapni fog az első alkalmon, hogy Transcendence módjára átköltözzön a komputerbe. :D Mekkora power lenne már!

Enzo - 2017. 02. 27. 20:27

@Csilla0422: mintha eddig időben néztem volna meg a részeket :D
Amúgy WTF, Niylah mikor és hol szerepelt? Én kb az előző szezon közepe óta nem emlékszem, hogy láttam volna…

@Faby: lol, szép találat :D én meg pont ma a mentolos Halls cukorkát néztem, hogy az is hasonlít a fleimre kicsit :D

Szóval, 4×04
Kicsit utólag tudtunk csak meg egy csomó mindent, hogy elindult egy kis csapat a laborba, meg hogy Memoriék is odaértek ÉS be is csatlakoztak…meg hogy Bellamyval mi lett.
A drónokkal harcolás egész érdekes volt (RIP Nyko), szép lett volna, ha Luna másodszor is nemleges válasszal keresztülhúzza hőseink tervét…A végén az épület, ahova bementek, egyrészt tökre úgy nézett ki, mint a magbunker a Spitzbergákon, másrészt benne van a főcímben is, harmadrészt meg nem véd radioaktív sugárzás ellen egész véletlenül?

Polis: hopp, na most van cumi, mondjuk várható volt, hogy Roan se fog a népe ellen dönteni örökké. Először félreértettem a “skaikruk és a trikruk mostantól ellenségek” mondatot, aztán rájöttem, hogy nem egymással, hanem a koalíció többi részével ellenségek, úgy érti :D Octavia leszúrásán meg csak pislogtam, mondjuk így legalább visszavettek a sebezhetetlenségéből. A folyóba belezuhanás, meg úgy kb utána minden egy az egyben Gyűrűk Ura copy, a végén már konkrétan röhögtem, hogy teljesen ugyanezt eljátsszák, mint anno Aragorn, hogy az okos kis lovacskája bökdösi, meg hazaviszi. (Amúgy hogy jutott le a ló ilyen egyszerűen?)(És hol van Indra?)

Arkadia: itt meg Clarke került nagy szarba habba, én rendesen meglepődtem hogy Monty nincs rajta a listán, egyébként meg várható volt, hogy valamikor kitudódik a dolog. Az pozitívum, hogy a két karakter, akiktől legszívesebben megszabadultunk volna mostanában (Jasper és Jaha), most kaptak valami értelmes történést. Jaha egy huszárvágással megoldotta a listás dolgot, de csak nekem van olyan érzésem, hogy megbundázzák a lottót, és valami nagyon hasonló fog kijönni? :D

#hétidézetei:
“I never met a line I wouldn’t cross.” (Murphy ars poeticája)

“-The drones just fell out of the sky. What happened?
-I happened. Now get your asses back to the boat.” (Raven badassss!)

“When Jaha’s looking reasonable, it’s time to reassess.” (Jaspernek igaza van :D)

hummel - 2017. 02. 27. 20:53

„az okos kis lovacskája bökdösi, meg hazaviszi”
A ló a trikru-hoz tartozik? Nem rémlik, hogy lennének Arkadiában lovak, az meg pláne nem, hogy Octavia lovat idomított volna. Ha viszont Indra adta oda, akkor Octavia annak tudatában adta a parancsszót, hogy valamelyik trikru falu lesz a végállomás?

Csilla0422 - 2017. 02. 27. 21:04

Enzo, Niylah a múlt heti részben volt, igaz csak említés szinten. 311-ben elég rendes módon lealázták – azóta kb. 1 hét telt el és segíti az égieket a vadászatban.

Luna nyugodtan mondhatott volna másodjára is nemet, tuti megölték volna a vére miatt. Ő maga mondta nem sok lehetőséget adtak neki, már a “kirándulással” kapcsolatban sem.

Humel, amit írtam: szérum, Becca naplója, étel, víz stb. te hogyan látod?

Elis - 2017. 02. 27. 22:50

Csilla0422: ööö, miért ölték volna meg? max bezárják (de ezt sem hiszem), élve többet ér.
másrészt Clarke pölö minden szó vagy ellenvetés nélkül befogadta őket és próbált segíteni rajtuk (Abbyvel együtt), azok után is, hogy Luna legutóbb a középső ujját mutatta neki, amikor ő kérte a segítségét. ez volt a minimum, hogy nem mond nemet másodszorra ezek után.

hummel: értem, hogy mit mondasz, hogy alakul alakul részről részre, de valamiért az az érzésem, hogy ha össze is rakja magát és bele is kerül a fleim, ő nem az a vezető lesz, akit várnak. de összességében is számomra ö a legkiszámithatatlanabb karakter jelenleg, pédául most a veszteségei után ugyan gyengének tűnik látszólag, akire talán lehet hatni és/vagy pajtizni vele, de hatalommal a kezében megmondom őszintén fogalmam sincs merre fog mozdulni. (és ez a gondolat most izgalmas, sőt talán ő most a legizgalmasabb karakter ilyen szempontból)

Enzo - 2017. 02. 28. 00:21

@Csilla: jaaa, oké, most visszakerestem és tényleg, valahogy átsiklottam felette :D köszi.

Megnéztem a 4×05 előzetesét… az írók rájöttek, hogy senki nem tudja, ki ez a Riley, ezért most előcibálják, mintha fontos szereplő lenne?

MolnarErik - 2017. 02. 28. 08:38

@hummel: Hát h h került O-hoz a ló, azt nem tudni pontosan, de már a 3×01-ben volt lova, és gondolom ez/ő.

MolnarErik - 2017. 02. 28. 08:45

@Enzo: Az a bunker nem véletlenül, hanem direkt véd a sugárzástól :) (viszont ha jól emlékszem, a bunkerből nem irányítható az ajtaja).
A ló nem oda jutott le, hanem a víz vitte O-t odébb. és nem egyszerűen jutott le, hanem fél részen át tartó kerülővel. A nagyobb baj, h O sem a zuhanást, sem a hasbaszúrást nem élhette volna túl. Uilyen sebe volt Pike-nak, aki abba gyak azonnal belehalt.

hummel - 2017. 02. 28. 09:45

Csilla0422: A naplóval kapcsolatban. Szerintem logikus lett volna ha a szérumról is esik benne szó, hiszen maga az AI 2.0 szerepelt benne, márpedig a két dolog összefügg.

Étel, víz, lakható környezet. Ha a szérumot gyorsan, nagy tömeghez akarják eljuttatni akkor a levegőben fogják terjeszteni. Elképzelhető, hogy az állatvilág egy része (az emlős állatokra gondolok) is védett lesz. De nincs ötletem, mi lesz az állatvilág többi részével, a vízzel, vagy a növényzettel. Márpedig ha eldől egy dominó az ökoszisztémában, akkor jó eséllyel több is követni fogja.

Csak egy kis történelmi kitekintő: Az USA kísérleti atomrobbantásokat hajtott végre 1946 és 1958 között a Marschall szigeteknél, Bikini atoll. A tervek szerint a kísérletben használt hajókat sugár-mentesíttették volna, de ezt gyorsan feladták és a hajókat elsüllyesztették. Magát a Bikini atollt csak ’97-ben nyilvánították újra lakhatónak, habár a helyi élelmiszer huzamos fogyasztása után radioaktivitás halmozódhat fel a szervezetben.

Csilla0422 - 2017. 02. 28. 16:23

Lunanak miért is kellene körbe ugrálnia az égieket? Megjelentek nála, miután közölte, hogy NEM Clarke erőszakkal próbálta beletenni a Fleimet. Ráadásul a pár éginek köszönhetően meghalt a barátja és több embere is, mert voltak olyan rendesek, hogy Aliet is magukkal hozták.

Milyen alapon avatkoztak be? Fogalmuk sincs a grounder kultúráról, hagyományokról. Mert ahhoz, hogy Luna milyen okból hagyta ott konklávéját (gyávaság, árulás vagy tele volt a tudata) semmi közük nincs. Ez Lunará és a népére tartozik, nekik tartozik elszámolással. Nem pedig az égből pottyantaknak, akik egyik nap tagjai a Szövetségnek a másik nap meg nem. Arról nem is beszélve, hogy milyen népirtásokat végeztek a földön kb. 5 hónap alatt. Egyedül Lexa jóindulatának vagy gyengeségének köszönhetik, hogy még életben vannak.

Lunara igazából nincs szükségük, csak a vére kell a szérumhoz. Ontari sem kellett, elég volt a vére.

Luna ha nem sugárfertőzött szerintem nem foglalkoztak volna vele. Így egyből érdekes lett a beteg, hiszen az égiek tudják, hogy mi fog jönni…

Hummel, azt már mondták, hogy a kisebb állatok eltűntek és a vadászok is többet időznek az erdőben, mint szoktak.
Ekkora mennyiségben és ilyen rövid idő alatt képtelenek legyártani. Ez megint csak pár embernek jelent alternatívát, mondjuk a maradék égieknek.

Elis - 2017. 02. 28. 17:29

Csilla0422: egyre inkább úgy tűnik, hogy nem csak a vérére lesz szükség, hanem hogy a trikru élére álljon és egyben commanderként összefogja a szövetséget, mert háborúskodásra fordított idő helyett a világvégét kellene megoldani éppen. és nem akárki van éppen náluk, hanem egy kvázi képzett commander. de ettől függetlenül Luna okozott már pár meglepetést, jelenleg is teljesen kiszámíthatatlan, ezért továbbra sem hiszem, hogy egycsapásra minden megoldódik.
(és nem, nem az égieket kell körbeugrálnia, hanem ugyanaz a helyzet, mint előző évadban: az egész megmaradt emberiséget kellene megmenteni. tetszik vagy nem, de egymásra vannak utalva, előző évadban még homokba dughatta a fejét az olajfúró tornyán, de már nem teheti…)

Annie - 2017. 02. 28. 18:42

Twitteren most láttam egy új sneak peak-et, és woah! Nézzétek meg, elég király (nem akarok spoilerezni, majd beszélünk róla 2 nap múlva, de wow)

Enzo - 2017. 03. 01. 12:33

Na itt van a mentolos Halls cukorka, ami úgy néz ki, mint a City of Light chip :D
http://i.imgur.com/CDRormQ.jpg

hummel - 2017. 03. 02. 09:01

Tavaly Pike talált egy igen erőltetett indokot a pusztításra, idén Ilian. Az írók nem erőltetik meg magukat.

Az meg mennyire volt hihető, hogy Echo nem végezte ki rögtön a Riley gyereket? Nonszensz.

Ami viszont jó volt, az Raven hallucinációja, illetve, hogy végre kaptunk egy elfogadható magyarázatot az állapotára.

Csilla0422 - 2017. 03. 02. 18:14

Niylah is kapott Alietől bogyót? Mert az megmagyarázná nála is az “agykárosodást”. Nem elég, hogy segít a vadászatban, hanem úgy ölelgeti Clarkeot, mintha ezer éve barátnők lennének. Clarke és a barátai alig 3 hete úgy kezelték, mint egy határ… és porig alázták.

Echo… komolyan?! Tőle az lett volna a normális reakció, hogy Riley mellett Bellamyval is végez. Nincs az az ember, aki kérdőre merte volna vonni. Úgy tűnik, hogy meghatotta Bellamy “monológja” és pillázása.

Riley meg mit keresett ott?

Octavia… törés és belső vérzés nélkül ezt megúszta és még utána járt is. Ez kimeríti a vicc kategóriát.

Clarke úgy ment észt osztani, mintha az égiek ártatlanok lennének. Végül azért észbe kapott, mert ő tett ajánlatot. Roanak igaza volt, mindenki megmentésérő beszél, de csak a sajátjainak épít menedéket. Lexatól semmit sem tanult.

A nap hőse Monty. Ő egészen szerethető eddig ebben az évadban.

Ilian reakcióját annyiban megértem, hogy ő megszenvedte Aliet, amit a többiek is láttak, ellentétben Pike meséjével. Így legalább érdekes lesz a menedék kérdése.

A kedvenc jelenetek Becca laborjában voltak. Ami ott zajlott az megtörtént vagy valaki csak haluzta? Jackson karján nem látszik a sérülés.

Alie honnan tudott a natblida szérumról? Becca azt már űrben fejlesztette ki a bombázás után. Ilyen tudása nem lehet Alienek, ezt Raven nem kaphatta meg tőle.

Alie utóhatása csak Abbyben és Ravenben van? Esetleg más is így járt?

Ha bátrak az írók, Roan megölése után Echo végzett volna Rileyval és Bellamyval is. Persze Octavia sem élte volna túl.

Clarke tudja a Fleimről az igazat?

hummel - 2017. 03. 02. 21:13

„Ilian reakcióját annyiban megértem, hogy ő megszenvedte Aliet, amit a többiek is láttak, ellentétben Pike meséjével.”
Nekem továbbra sem kerek. Az rendben, hogy az érzelmeknek (gyász, bűntudat, harag) valamilyen formában ki kellett törnie belőle. Szóval az első lépése még valamilyen szinten érthető, habár tekintve, hogy a fleim a hitviláguk szerves része volt közel 100 évig, a reakció igen szélsőséges. De, hogy utána sem áll le, hanem minden technológiával kapcsolatos dolgot el akar pusztítani, az már érthetetlen. Ha megmar egy kígyó, nekiállok kiírtani az álatvilágot? Mint a gyűlőlet Skaikru ellen az elején, amiért Alie teret nyert. Ha jön a szőkőár, akkor azt vádolom érte, akit először elsöpőr? Pusztítani és gyűlőlni akarnak az mindegy, hogy az ok valós-e egyáltalán.
Mellesleg Bellamy hasonló zakkant személy volt az első évadban. Tönkre vágta a rádiót, mert nem akarta, hogy kiderüljőn mit tett. csupán azzal nem számolt, hogy 320 ember lesz kivégezve ennek következményeként. Ilian felrobbantotta a hajót és ezzel az üzemanyag is odalett, amivel az űrhajót Raven műkődésbe tudta volna hozni. Most hőseink kereshetnek üzemanyagot. Ilian akár az egész emberiséget is kiírthatta volna. Persze akkor véget érne a történet.

„Alie honnan tudott a natblida szérumról? Becca azt már űrben fejlesztette ki a bombázás után. Ilyen tudása nem lehet Alienek, ezt Raven nem kaphatta meg tőle.”
Az elv megvolt a földi laborban, a kivitelezéshez kellett a zéró gravitáció. Valószínűleg Alie valamelyik feltört számítógépből nyerte az információt, esetleg Becca már Alie fejlesztésekor is dologoztt a szérumon.

„Alie utóhatása csak Abbyben és Ravenben van? Esetleg más is így járt?”
Elvileg csak kettőjűknél alkalmaztak EMP-t. Abby viszont nem mutat változást. Vajon miért?

rodosto13 - 2017. 03. 02. 21:21

Hummel: Abby változása- nem nézted végig a részt? Az utolsó jelenet erről szólt :)

hummel - 2017. 03. 02. 22:21

rodosto13: Igen a halucináció megvolt. De én Abby értelmi képességére gondoltam. Míg a megmaradt kódtöredék Raven-t látványosan feltúrbózta, addig Abby-nél nem történt semmi.

Csilla0422 - 2017. 03. 02. 22:23

Pontosítva. Ilian reakcióját annyiban értem meg, hogy az ő “indoka” Pikeval ellentétben alá volt támasztva. De ettől még nem helyes. Looterek zúzására első körben akár azt is mondhatjuk rendben, mert most jöttek le Alieről. De a Fleim elpusztítását akkor sem értettem. Csak abban az esetben lenne az, ha nem tudták volna, hogy az Commander lelke, a hitviláguk alapja – hanem egy sima pirula.

307 alapján eddig úgy gondoltam, hogy a natblida szérumot Becca Alie pusztítása után fejlesztette ki az űrben és ő maga volt az első tesztalany. Ekkor javította AI2 – a Fleimet is. Utalt arra is, hogy AI2 annyiban más, mint az elődje, hogy ez kapcsolódik az emberhez. Most viszont teljesen másról volt szó.

Honnan van az égieknek ennyi töltényük?

Tyberius06 - 2017. 03. 02. 23:13

Szerintem leginkább csak volt ennyi töltényük… Arcadiával a tartalékaik nagyrésze is elszállt.

Ilian reakciója szerintem nem annyira magyarázható, hacsak az alapvető szűklátókörű ostobaságot nem vesszük magyarázatnak. Ez egyébként nagyon népszerű a hollywoodi sorozatokban/filmekben, hogy ennyire raklap egyszerűséggel ábrázolnak ilyen egyébként elég komplex lelki dolgokat. Megszállt egy mesterséges intelligencia, ezért még az utolsó villanykörtét is összetöröm jellegű hozzáállás hozzáerőltetése egy karakterhez az írói fantáziátlanság és lustaság szép példája. Én nem is értem, mit keres Ilian a sorozatban az ő szála abszolút hidegen hagy…

Nem értem a pörgést azon se, hogy miért baj, hogy Echo nem ölt meg mindenkit… Komolyan ez számít, nektek többi nézőnek, hogy folyjon a patakvér mindhol? WTF??? Nálam pont nem volt karakteridegen, hogy végre egy kis ész és értelem is szorult az Ice Nation oldalon a karakterekbe (sikerült azt is írniuk az íróknak), és egy pici fegyvercsörgetés után hagyták a dolgokat nyugiban. Mit nyert volna Echo, ha kinyírja Clarkot és Belamyt? (oké mi nézők nyertünk volna annyit, hogy két elbaszott karakterrel kevesebb lenne utána a képernyőn) Belőle sose lesz hadvezért, a királya halott, plusz a serege nagyrésze is, mivel már így is feszült volt a szitu, ezt úgy nem hagyták volna nyugiban az égiek sem. 1+1 az kettő…

A rész egyébként nem volt rossz, az egyik ok, mert nem volt Jasper!!!
Ami zavaró, hogy Clarke totál funkciótlan, ő csak úgy van, de semmi története nincs Lexa halála óta, Belamyba több dimenzió van, ami azért majdnem felér Steven Segal “ezer” arcával… Nah Clarke-ba perpill még ennyi sincs…
A két karakter akik elviszik a sorozatot az Raven és Monty. Montynak ezúttal is volt jó pillanata, Ravennél meg nem lepődtem meg, hogy erre halad a sztori.
Egyébként anyuci is hallucinálni kezdett, szóval a tünetek nála is előjöttek, csak míg Raven a megoldást keresi, anyucinak ugye ott van Clarke, aki miatt aggódni kell, ezért nem valami hasznos a hallu…

Jah, egyébként valszeg Clarke bízta meg Iliant titokban, hogy robbantsa fel Arcadiát, így neki nem kell a listával baszkódnia meg végül osztozkodnia sem Roannal, de kellett vmi terelés a király felé, hogy ne legyen totál egyértelmű… De ez mind Clarke terve volt, mert kurva jó stratéga és 80 lépéssel előre gondolkodik…

(jah csak vicceltem, senki ne vegye komolyan :D :D :D)

hummel - 2017. 03. 03. 08:09

„Nem értem a pörgést azon se, hogy miért baj, hogy Echo nem ölt meg mindenkit… Komolyan ez számít, nektek többi nézőnek, hogy folyjon a patakvér mindhol?”
Az a probléma, hogy adott egy karakter, aki egyrészt végletekig hűséges a népéhez és a vezetőjéhez, másrészt közel áll hozzá a problémák agresszív kezelése. Mennyire hihető, hogy ez a karakter a biztos megoldás helyett egy bizonytalan kimenetelű párbeszédre bízza a királya életét?

Tyberius06 - 2017. 03. 03. 16:55

Gondolkodás nélkül kinyírja gyereket, amit Belamy nyilván meg akart volna akadályozni, és alapon nem teljesen közömbös neki a srác, mégha nem is nagy haverok, és a végén vele is végezni kellett volna, ami már zavart keltett volna az erőben, a lövésre pedig kitört volna a káosz a domb túloldalán az amúgy is pattanásig feszült helyzetben. Szóval jah, lehet közel áll hozzá a problémák agresszív megoldása, de nem totál hülye (mint pl. Ilian). Plusz, mivel Belamy volt vele ott és ugye ott volt még a háttérben Octavia ügye is (függetlenül attól, hogy végülis túlélte a konfliktust) közöttük, így lehet nem sietett annyira azzal az agresszív megoldással. Szóval szerintem ezért nem totál karakteridegen. Más helyzetben, ahol nincs ennyi vesztenivaló, vagy ennyi zavaró tényező jah lehet simán kicsinálja és azt is el lehetett volna fogadi.
De az a része így volt jó…

Elis - 2017. 03. 03. 17:39

bevallom, nekem ez a rész most tetszett. még Bellamy “engem is a háború tett gyilkossá” szövegén egy nagy nyeléssel túl tudtam tenni magam, Octavia csodálatos megmenekülésére már nem is mondok semmit és Echot sem éreztem karakteridegennek, pont amiatt amit Tyberius06 is említett. azt már jobban lusta írói döntésnek tartom, hogy hirtelen Raven fejében minden ott van és igazából a fleim-re úgy nincs is szükség, ahogy eddig gondoltuk… de a rész úgy összességében összeszedett és feszes volt.
és jól hallottam? hibernálókabinok…?

hellcat - 2017. 03. 04. 12:12

Szeretem a sorozatot, de ez az évad eddig elég gyenge. Idegesítő ez az ‘égiek hibája minden’ dolog. Roan teljesen töketlen, vagy Echo vagy Clarke irányítja. Emelett Echoról azt gondoltam, hogy jó karakter lesz,de baromi idegesítő. Folyton áskálódik, miközben fel sem fog kb. semmit. Clarke meg már annyira irritáló, hogy nem bánnám, ha nem szerepelne tovább a sorozatban. Na jó, azért bánnám, de kezdhetnének vele valamit. Jasper semmit nem tesz hozzá a történethez, Monty és Jasper párosa nagyon jó volt régen, mindig vitt valami színt a részekbe, de így Japsernek gyakorlatilag semmi funkciója. És egyébként csak nekem van az az érzésem, hogy Ilian az új Lincoln? Mert egyébként a srác a bosszújával együtt agyzsibbasztó. Bevette a chipet, az ő döntése volt, ergo az ő hibájából halt meg a családja. És ez a Bárka robbantós hülyeség már sok volt. Valamint ez a második világvége szituáció is túl hamar van. Ezt sokkal későbbre kellett volna időzíteni.

hummel - 2017. 03. 04. 20:30

Tyberius06: Lehet, hogy Echo tőrödik valamelyest Bellamy-vel, de közel sem annyira, hogy ez éles helyzetben befolyásolja a népével kapcsolatos fontosabb dőntését. Legalábbis a korábbiakban felépített karakter döntését nem befolyásolta volna.

Az, hogy egy csata elkerülése mennyire beolyásolta volna Echo-t attól függ, hogy mennyire hitt a szérum féle megoldásban. Azt halottuk, hogy Roan semennyire. Ha a túlélést csak a 100 fő részére felkészített hajóhoz kötötték, akkor fel voltak készülve rá, hogy az embereik döntő többsége hamarosan meg fog halni.

Andrwe - 2017. 03. 04. 23:49

Az 5. Rész is egész jó volt. Nem mondom,hogy tokéletes de az utóbbi 2 résszel jelenleg jobban tetszik, mint a 3.évad. Az epozód végi csavar pedig azért elég bátor és nagy húzás volt szerintem,talán vegre merik majd beindítani a storyt az egyhelyben toporgás helyett, mert a történtekkel azért elégge felkavarták az Állóvizet.Ennek a sorozatnak szerintem.szüksége van az igazán nagy váratlan húzásokra amit mkst sikerült is teljesíteniük.

Csilla0422 - 2017. 03. 05. 10:27

A 207. részben, amikor Clarke először találkozott Lexaval, Gustus annyit mondott neki a sátor előtt, ha csak rosszul nézel rá, elvágom a torkodat.
S3 Ontari amikor még senki volt elfogadta Roan parancsait. Abban a pillanatban, amikor Hedanak tekintette magát a helyzet változott és Roan lett az, aki teljesítette a parancsokat.
A groundereknél klántól függetlenül, minden klántag tiszteli a vezetőjét és klánját. Ezért nem volt érhető, hogy Echo miért hagyatkozott Bellamyra. Rileynak esélye sem lett volna lelőni Roan, Bellamy meg fegyvertelen volt.

Hummel, Echo úgy reagált natblida szérumra, hogy “Istenkáromlás”. Ha mindenki olyan lesz, akkor újabb csapás a grounder kultúrának, hitvilágnak.

Hellcat, azért Alienek megvoltak a módszerei, hogy az embereket arra kényszerítse, hogy bevegyék a pirulát. Clarke az önkéntes száműzetése óta teljesen agyatlanul viselkedik, mindenkitől bocsánatot kér, mindenki őt cseszteti. Nekem hiányzik S1, S2 karaktere, ami jól működött.

Echo alapvetően bizalmatlan több okból is.

Az égiek azért sok minden miatt okolhatóak. A mostani helyzet is visszavezethető hozzájuk, hiszen S3 óta semmilyen tettüknek nem lett következménye. Kane is veri a mellét, hogy mi állítottuk meg Aliet, de arról hallgat, hogy ők engedték szabadjára is. Mint arról is, hogy Lexa halála is hozzájuk köthető…

MolnarErik - 2017. 03. 05. 21:11

Nekem eddig nagyon tetszik a történet alakulása, csak némely (jópár) párbeszéd rém béna lett. És basszus! Octavia semmitől nem hal meg?!

hummel - 2017. 03. 05. 21:23

A grounder hitvilág és életvitel kialakulásáról szívesen megnéznék egy visszatekintést. Érdekelne miként jött a képbe a gyilkoljunk az utolsó állva maradt natblidáig? Miként alakult ki a saját nyelvük, az angol mellett? Milyen előzménye volt a gyerekek harcba küldésének? Vajon Becca maga formálta a valóságot, kreált egy új hitet, vagy ezt a követői tették? És vajon milyen okból? Egy részt lehetne rá szánni.

Enzo - 2017. 03. 07. 01:37

Elkésett kommentpótlás vasárnap estéről:
4×05 – A Tinder-doboz (nem :D)

BeccaBázis szál:
Hát az elején rendesen megijedtem, hogy mi volt ez a Raven-roham, és a továbbiak se nyugtattak meg, attól tartok, hogy ő lesz az évad nagy áldozata :/ Bejött a fenti ALIE-darabkás számítás, egy csomó kérdést feltett, majd megválaszolt magának a rész (Raven mióta ért a genetikához, hogyan fognak az űrbe menni…) Az viszont ügyes csavar, hogy Abby se teljesen “tiszta”, most végre ellőtték a sugárbeteg Clarke-os jelenetet, ami már az évadtrailer óta tök egyértelmű volt, hogy látomás lesz.

Clarkadia (haha, ezt még nem találta ki senki? :D) szál:
-Na, van itt Niylah, csak kérnem kellett :D (fel se ismertem amúgy elsőre, csak kikövetkeztettem hogy ő az)
-Gyanús is volt, hogy pont Ilian találta meg Octaviát (mondjuk így is fura, mert Echoékkal nem volt ott, akkor követte Heliost, vagy mi?)

Már azt hittem elsőre, hogy Clarke kimegy egyedül tárgyalni, de így okos terv volt mesterlövészekkel meg mindennel.
De ennél a Rileynál kevés elcseszettebb karaktert hordott hátán a sorozat, most kiemelték ilyen marha fontosnak, ezért lettél megmentve, fiam, hogy most majdnem kirobbants egy háborút?? Clarke-nál lehetett volna amúgy egy rádió, ha már ennyire fel voltak szerelkezve. Roan meg egész könnyen belement a 50/50 tervbe, bár tény, hogy korrekt ötlet …meg az is, hogy ugye végül semmi nem lesz belőle. Feszült volt ez a szál rendesen, de csak engem zavart, hogy Bellamy miért nem áll be Riley puskája elé, hogy tuti megakadályozza a dolgot? Riley nem lőtte volna le őt.

Ilian meg…no comment. Eleve több száz ember maradt ott a bázison, páran mentek csak ki a tárgyalást biztosítani, Ilian meg tök szabadon kószál a bázison mindenféle gyúlékony anyagokkal, meg se kérdezik hogy te ki a bánat vagy… A motivációja még egynek elmegy, bár az is jó kérdés, hogy hogyan élte túl, őt nem láttuk kirohanni, mint Octaviáékat.
Hát na, most a skaikru kollektívan felszállt a szopórollerre, gyakorlatilag minden cuccuk odaveszett, és az egyetlen reményük, hogy Raven nem hal meg, mielőtt kikísérletezi a megfelelő nightblood-ot.

Morgan - 2017. 03. 07. 11:15

Iliász gyerek gyakorlatilag kiírtotta az emberiséget ehhez képest kapott egy ejnyebejnyét.

kahlan - 2017. 03. 07. 13:58

Kezdek szomorú lenni a sorozattal kapcsolatosan. Sajnos folytatódik a 3.évad butasága. Kb. arról szól, hogy minden részben jön valaki és agyatlanul cselekszik (hidroizé felrobbantása, sugárgyógyszer elosztogatása másik törzsnek, a nevek felolvasása mindenki előtt, Riley ámokfutása).
Már tényleg lassan katasztrófaturistának érzem magam, nézem a régi szép idők miatt, de nagyon nem jó irányba megy az egész. Talán új írókra lenne szükség, ez még megmenthetné a sorozatot. Pedig én próbálom szeretni, még az olyanokat is elnézem, hogy:
– 100 év alatt kizárt, hogy az emberiségből ilyen primitív törzsek fejlődjenek ki (vagy inkább vissza), saját nyelv alakuljon ki, visszatérve a kőkorba (nem vagyok szakértő, de ehhez azért kéne legalább 5-6 emberöltő, de valszeg még jóval több is, hogy ennyire átalakuljon a társadalom)
– A sebesülések csodás gyógyulása már-már röhejes, főleg így, hogy higiéniának nyoma sincs, gyógyszer is alig akad. De mindenki felépül mindenféle durva sérülésből pikk-pakk, arról nem is beszélve, hogy simán levezetnek tök bonyolult műtéteket is.
– számomra legalábbis röhejes, hogy felnőtt emberek helyett sokszor épphogy csak felnőtt, szinte tinédzserek vannak vezető pozícióban, hoznak döntéseket mindenki életére nézve.
Ezek felett mind szemet hunynék, ha visszatérne végre az 1-2. évados színvonal, lenne egy normális történetszál, ami nem arról szól, hogy valaki szembemegy a logikával, és random hülyeséget csinál, amivel aztán mindenkivel kicseszik.

Csilla0422 - 2017. 03. 07. 19:53

Kahlan, a nyelvi témában tudok segíteni. 100 év bőven elég ahhoz, hogy egy nyelv megváltozzon vagy új nyelv jöjjön létre. Nyelvi változás oka lehet pl.: földrajzi távolság, népsűrűség, műveltség, izoláltság stb. A grounder nyelv érdekessége, hogy a földön egységes, minden klánra ez a jellemző. Ennek az az oka, hogy egy “mesterséges” nyelv. Ha “önmagától” jött volna a létre, eltérés lenne a klánok nyelve között is.

Nem akarom Ilian lenézni, de honnan a bánatból tudta, hogy a szerver teremben, a gépház felett tudja a legnagyobb kárt okozni? Erre pont Niylah kérdezett rá, ergo fogalmuk sem lehet róla.

Jackson azt mondta Abbynek, hogy először bűnözőket hibernáltak és küldtek fel az űrbe, védelemként megkapták a szérumot. Közülük lehettek az égiek ősei?

Becca már fent beoltotta magát, pár adag szérummal jött le. A földön emberek fogadták, tehát páran a szérum nélkül is túlélték az első Praimfayat. Akiket beoltott nem azzal a céllal tette, hogy a sugárzástól védje őket, hanem a Fleim használata miatt.

Hummel, amit írtál én azokról egy külön sorozatot néznék meg – Grounders. Ha AI2-nek béke a célja, akkor Becca vagy követői hogyan hozhattak olyan döntést, hogy natblidaknak meg kell ölni egymást a konklávén?

hummel - 2017. 03. 10. 19:20

Csilla0422:
A legnagyobb kérdőjel a saját nyelv kialakulása mellett, hogy az adott területen már eleve volt egy elfogadott közös nyelv. Ez és az idő rövidsége miatt azt hiszem kizárhatjuk az új nyelv kialakulásának természetes katalizátorait. Ami marad, ahogy te is kiemelted, az a mesterséges beavatkozás. Ugyanakkor miért tenne bárki ilyet? Eleve meg kéne alkotni egy új nyelvet, majd utat kellene találni az emberekhez, akiknek plussz motiváció kellene, hogy megtanulják azt. Az egyetlen, amit el tudok képzelni, hogy az új nyelv Becca és az első natblidák hozománya, és talán eszköz volt az új filozófia, vallás terjesztéséhez.

mrc - 2017. 03. 10. 23:39

‘The 100 has been renewed for Season 5!’

Csilla0422 - 2017. 03. 16. 19:54

Nem volt olyan rossz rész, pár kérdésre választ is adtak.

Az introban már a felrobbantott Arkadia volt. Lincoln… Pacsi!

Luna továbbra is kellemes meglepetés, így már jobban érthető a sztorija. Ismét Becca szigete vitte a prímet. Murphy – Luna – Raven hármas jól működött.

Arkadia motorja, mintha most Monty lenne. Neki kifejezetten jót tett, hogy kevesebbet van Jasperrel.

Jasper elég régóta lökött és idegesítő, de okot ismerve elhiszem, hogy tényleg szerette Mayat és gyász miatt lett ilyen.

Octavia végre helyreteszi Bellamyt, erre Clarke az, aki ismét feloldja. Árulja már el valaki, hogy Bellamy miért különleges?

Bellamy – Roan “cicaharc” elég vicces volt. Vajon ki a nagyobb Trikru mészáros?

Ami meglepett, hogy Roan az 50 férőhelyet csak a saját népének szánta és Clarke belement.

Enzo, megtudtuk, hogy Niylah miért van itt és miért segít azok után, ahogyan az égiek kezelték. Mert a főnök nője! Ez a kapcsolat nem is szakadhatott meg. Clarkenak Lexa csak kitérő volt, akit a népe miatt tudott manipulálni. Az világos lett, hogy Clarkenak nem jelentett annyit ő, mint fordítva. Ha jelentett volna, akkor kb. 2 héttel a halála után nem fekszik le mással. Anno Lexanak Finn után simán nemet mondott, most meg…

Ha Trikru klántag lennék teljes képzavar lenne. Az égiek keverése miatt kitesznek abból a Szövetségből, amit a klánvezérem hozott létre. Lemészárolják a népemet miközben az égiek megegyeznek az Azgedaval. WTF

jishwa - 2017. 03. 16. 22:21

Én nem tudom más hogy van van vele, de engem hihetetlenül felidegesített, hogy nem ölték meg ezt a Iliant.
Nem is értem, miért védi Kane meg Monty. De amúgy tényleg miért?

39 lépcsőfok - 2017. 03. 16. 23:37

Csatlakozom, nem értem miért kellett ezt az irreális szálat tovább görgetni. Egy ilyen konkrét háborús – világvégi helyzetben nem egy nap múlva, hanem azonnal meglincselték volna Iliant. Bár a halála semmit nem old meg, de védeni sincs semmi értelme. Elég nevetséges ez a morális felsőbbrendűségtudat: egy tényleg bűnös ember megmentenek Kaneék, amikor minden akció során tucatnyi embert tesznek el láb alól járulékos veszteségként.

Csak azt nem értem, hogy miért Octavia akarta megölni? Azt hittem ő is a kiszabadítási terv része.

Csilla0422 - 2017. 03. 17. 13:18

Rosszat tett Ilian? Igen. Tudta, hogy a tettének ilyen következménye lesz? Nem. Ellentétben Bellamyval, aki tisztában volt vele, hogyha összetöri a rádiót annak hatása lesz a fennmaradt égiekre. Ő mégis megtette és nem a nagyobb jóért – hanem azért, hogy mentse önmagát.
Az más kérdés, hogy sem ezért sem a 300 ártatlan mészárlásérét nem kapott semmit. Octavia az egyedüli aki undorodik tőle, a többiek mind különlegesként és hősként kezelik.
Ilian halála nem oldana meg semmit, másrészt kb. 2 hónap és Praimfaya. Azért kellene megölni, mert grounder? Ha a népe a tettét bűnnek érzi megtorolja, de most ennél nagyobb gondjuk van.

Érdekesebb lett volna a történet, hogy ki az az 50 égi, aki bent lehet. Sokkal nagyobb viszály lett volna, mint így. Ilian megoldotta a problémát.

hummel - 2017. 03. 17. 17:17

„Ilian halála nem oldana meg semmit”
A közhangulaton sokat lendítene.

Egyébként ő sem elsőbálózó, más kérdés, hogy a fleim nem lett elpusztítva. Murphy, Bellamy, Emerson, Jaha … az élettől, vagy másoktól, de mind kaptak egy újabb esélyt és mi lett belőle.

Enzo - 2017. 03. 23. 01:01

4×06
1. Háááát, húztam a szám, hogy leszedték Ilianról az embereket, aztán belengették hogy nyer a népakarat, és végül mégis megúszta… osztom a véleményt, miszerint egy ilyen helyzetben még ott azonnal a lángoló romok mellett meglincselték volna teljesen jogosan.
2. Clarke+Niylah sexy time :) Amúgy Niylah valahogy most egy emberöltővel idősebbnek tűnt Clarke-nál így arcra, de megnéztem, és csak 4 év van a színésznők között. (Meg észrevettem, hogy az iZombie-ban Dale Bozzio-t is ugyanez a csaj játssza, nemtom hogy nem tűnt fel eddig.) És még egy funfact Niylah színésznőjéről: IRL a Murphy-t játszó Richard Harmon nővére, Jessica Harmon :D
3. Nem volt mégse olyan nagy ez a robbanás, hogyha megmaradt a fél bázis, meg senki se halt meg… viszont az szerencse, hogy a hidrazin nem volt a közelben, akkor nagyobb bada boom lett volna :D
4. A Murphy-Luna-Raven trió valóban jól működött, Luna nyugtatós jelenete kifejezetten aranyos lett :3
5. A szállítmány elrablása jelenet kicsit nem áll össze: jött a trikru, megölték a Seiku nevű csávót, aztán egyszercsak fellázadtak az azgedások is, és ellopták a cuccot, vagy hogyan? (Meg amúgy nem voltak többen a kis kiránduláson? 2 azgeda+Seiku+Roan, meg Bellamy+Clarke összvissz?)
6. Na a végére azért csak nem sikerült leszállni a szopórollerről. Raven rohama meg… ne már, nem lehet így elvágni!!

#hétidézetei természetesen Murphytől, kétszer is:
“All work and no play makes Raven a dull girl.” :D
“Congrats. You’re the new Raven-sitter.” :D
Meg amikor próbálta (rosszul) utánozni a grounder nyelvű mondatot, és valami baromság jött ki belőle :DDD

hummel - 2017. 03. 23. 19:29

Szép volt Emori. Murphy és ő jó párost alkotnak. Octavia viszont csalódás.

Csilla0422 - 2017. 03. 24. 13:26

Bennem az idő rövidsége miatt fel sem merült a csontvelő-átültetés. Eleve nem egyezne mindenki. Ez egy hosszabb folyamat, felvéve ha nem lökődik ki stb.
A grounderek szervezetének elméletileg ellenállóbbnak kéne lenne a sugárzással, hiszen ők azoknak a leszármazottai, akik túlélték az elsőt is.

Octaviat meg nem értem. Clarkehoz hasonlóan is ő csalódás. Ezért nem ölték meg Iliant…

Bellamy a múltheti részhez hasonlóan most is agyatlan volt. Ez a hamis remény, amit adott sokkal rosszabb, mintha el sem indult volna.

Most is Becca szigete volt az érdekes szál – még a csontvelő-átültetés ellenére is.

Enzo, Dale Bozzioként Jessica nekem is sokkal fiatalabbnak hat, mint Niylahként.
Az 5. pontodra szerintem az Azgeda még mindig nem veszi komolyan Roant – egy száműzött herceg nem a királyunk. Lehet okkal említették, hogy Roannak vannak még fiú testvérei.

Morgan - 2017. 03. 26. 11:03

Emori nagyon gonosz. Már az elején is mikor kirabolta a neki segítséget nyújtó volt kancellárt, aztán útonállóskodott Mörfivel. Azt mondom jó rendben, de ez a legutolsó dolog túllőtt a célon. Nem osztom hogy jó párost alkotnak Mörfivel mert Mörfi alapjában véve jó, csak a kamaszos haragban a világgal időszakát éli.

Octavia olyan fehérmájú hogy bárkire rámászik aki egy sanda tekintetet vet rá. Gondolom ott a lyukban sokat unatkozott és elszórakoztatta magát. Így alakulhatott ki ez a fékezhetetlen libidó.

hummel - 2017. 03. 26. 12:10

Morgan: Szerintem Emori és Murphy kifejezetten összeillenek. Elég arra gondolni mi volt Murphy reakciója, mikor összeállt neki a kép. Mosoly és elismerés.

Morgan - 2017. 03. 27. 07:52

Erre azt tudom mondani hogy amikor a bice-bócát bántotta és az kiosztotta lászott rajta hogy a szívéig hatoltak azok a szavak. Ott látszott leginkább hogy ez a nihil csak egy szerep, álca. Az a bonyolult a dologban hogy saját maga előtt játsza meg magát. Nem akar gyenge lenni. Ő eyg “túlélő” ezt mondogatja magának.
Ne feledjük azt se hogy azért került a földre mert gyógyszert lopott!

Amikor jött a mosoly és az elismerés azt is a megrökönyödés előzte meg. Emori rossza hatással van rá. Kihozza belőle ezt a durcás gonosz ént, de szerintem előbb-utóbb be fog sokallni és szakít vele.
Hacsak nem írják ki a sorozatból emorit már előbb.

Titan - 2017. 03. 27. 11:19

Egy ilyen radioaktív eső okozta égést én is bevállalnék, ha utána engem is megkérne Octavia, hogy dugjam meg:D

Csilla0422 - 2017. 03. 27. 19:48

Morgan :D

Emori még az elején elment, belefért. De ez már sok volt és félő, hogy Johnt is magával rántja. Murpy a múlt heti rész alapján sokkal jobb párost alkotna Lunaval. De az igazi Ontari volt.

Az évad eddig sokkal jobb, mint az S3 volt. Viszont Bellamy mosdatása nem tetszik. A feloldozás helyett ő is szívhatna a többiekhez hasonlóan.

Elis - 2017. 03. 28. 17:43

az a legérdekesebb Emori…hogy is fogalmazzak paranoiás viselkedésében, hogy Clarke szerintem azok után, hogy Murphy-vel ők ketten tiszta lapot kezdtek előző évadban, nem áldozta volna fel őt. inkább el tudtam volna képzelni egy önként jelentkezéses dolgot. de kár, hogy ezt nem játszották végig ebben a részben, hogy kicsit azért Emorinak is legyen lelkifurdalás szerűje…
+ hiányoltam, hogy pont a fekete esős részben nem szerepelt Jasper :)
összességében pedig egy nagyon jól összerakott, korrekt kis rész volt (-Bellamy mosdatás és szenvedés és Octavia öngyilkossági kísérlet) Abby dilemmája pedig nagyon jól átjött és nagyon szépen szemben állt azzal, ahogy Clarke viszont egyáltalán nem dilemmázott.

Elis - 2017. 03. 28. 17:46

jaj és lefelejtettem: Csilla0422: a második évadban a hegyieknek pont azért kellett az égiek csontvelője, mert ők fenn az űrben sokkal nagyobb sugárzásnak voltak kitéve + genetikailag ők valami tökéletesített valamik is. szóval elvileg ők jobban bírják, mint a földiek, akik “csak” a földi sugárzás adagot kapták meg.

Bence - 2017. 03. 28. 20:08

Ez a rész majdnem sablonosabb volt a TWD-nél is. Remélem ebből nem csinálnak rendszert.

Enzo - 2017. 03. 29. 23:10

4×07
Tetszett a black rain eme mellékhatása, hogy tömeges vetkőzést indukált :P meg amúgy is eyecandy szempontból remek volt ez a rész, Harper nagyon csini (és hogy ki van gyúrva!), Octavia jelenetei is ott voltak a szeren, még egy minimál Clarke zuhanyzás is belefért, yay^^
(tudom, a lényeggel kezdtem :D)

Egész érdekes párosokat hoznak össze beszélgetni, múltkor Murphy-Luna, most Clarke-Emori, de ez tök pozitív. Murphy poén volt konyhafőnökként, Emorit meg nem értem, mitől parázott be ennyire, valóban önértékelési problémái lehetnek. A vége viszont hatalmas volt, ahogy elárulta, hogy kamuzott és Murphynek leesett…zseniális. Well played, well f*cking played, Emori.

Ilian szál…eh. Volt egy ilyen félelmem, amikor elkezdték lehajigálni az esős ruhákat, hogy “ugye nem jönnek össze” … és de. WTF? Minimálisan megideologizálták a “hadd érezzek valami mást” kéréssel, de akkor is, most komolyan, ilyen irányba elvinni ezt a szemét karaktert, meg az egész szálat, pláne hogy a végén Octavia ellovagol vele a naplementébe, háááát…erős. (Ja és: értem én, hogy újradefiniálja magát a csaj, de eldobni azt a két pengét, egy ilyen világban, nem volt túl bölcs.)

Darabkák:
-Valszeg egy posztapok világban mindenki így tenne a pihepuha ágyikóval, mint amit most Clarke csinált, nagyon életszerű volt az a jelenet, pluszpont.
-Kb ahogy megjelent a Bailey’s Baylis nevű csávó, azonnal arra gondoltam, hogy megvan a sugárzásos tesztalany, röpke fél epizóddal később Clarke is eljutott idáig… *taps*
-Amikor Bellamy mondta Kane-nek, hogy “You floated my mother”, abból annyira tökéletes Unnecessary Censorship jelenet lenne…de nem? :D

@Csilla előző részes válaszodra:
Nem állítottam, hogy Bozzióként fiatalabbnak hat, csak most ebben a részben valahogy öregesnek tűnt az arca.
Az 5.pontomat meg ez nem igazán magyarázza, amit mondtál, az események folyása nem logikus.

Csilla0422 - 2017. 03. 30. 12:09

Enzo, benéztem. :) Javítom én látom úgy, hogy ott Jessica fiatalabb, mint itt.
5. pont annyi ráció lehet benne, hogy az Azgeda azért merte ezt meglépni, mert 1. nem veszik komolyan Roant 2. világvége lesz. Amúgy azt nem értem, hogy mégis mire kellett volna nekik? Így akartak biztosra menni, hogy ők is kapnak a szérumból?

A rész érdekes volt, a puzzle kezd összeállni. A csontvelő-átültetés viszont fájó pont. 2 óra után már működött és termelt is… Ha 2 hetet mondtak volna az is túlzás lenne. De amit Lunaval tettek, az még ennél is durvább volt. Úgy tűnik, hogy égiek közül csak Abbynek és Ravenek maradt lelkiismerete.

Roan egy töketlen idióta, ezt most is bizonyította. Emori megérdemelte volna a büntetést.

Jaha végre értelmes szálat kapott.

Marcus mégis mire számított? Elég volt az etetésből, örüljön, hogy még élnek. Indra nagyobbat is adhatott volna.

Monty nem elég jó ahhoz, hogy listára kerüljön, de a veszélyes akciónak megfelel a mérnöki tudása…

Azon viszont meglepődtem, hogy Polison belül hol van Becca sírja. Pacsi!

MolnarErik - 2017. 03. 30. 20:45

@Csilla: A csontvelővel pont uez a hülyeség ment a második évadban is. Nekem az a hozzáállásom, h el kell fogadni a hülyeségeket (amikből az elejétől kezdve rengeteg van) a sorozat alternatív valóságának, de ez a csontvelő dolog már akkor is nagyon piszkálta a csőröm.

Elis - 2017. 03. 31. 17:10

én is ezzel a csontvelő dologgal akartam kezdeni, hogy erősen szemöldök rándulós volt, hogy két óra alatt már simán működik, de ugyanarra jutottam, mint @MolnarErik, hogy jövő, meg fejlettebb technológia és lenyelem :)
a részről: tele volt nagyon jó kis pillanatokkal, az Emori – Murphy búcsúsjelenet szívszorító volt, ahogy Richard Harmon hatalmas volt a MurphyxClarke jelenetben is, de Roan és Clarke beszélgetését is idesorolom (“I’m no king”) valamint mindenki kiválóan elbújik a saját morális magasságában, és elbújik Clarke mögött is és amikor tenni kéne, akkor bezzeg nincs senki, aki átvenné Emori helyét…
egy pici negatívum volt számomra a második évados hegy párhuzamok szájbarágása kicsit túlzott volt, anélkül is értette mindenki a dolgot, hogy Ravennel kimondatták volna. de összességében ismét egy egészen jó kis rész volt.

rhaena - 2017. 03. 31. 20:01

Hali! Nem olvastam kommenteket, mert csak az első rész egy részsét láttam az új évadnak, csak kérdezem, hogy így az eddigiek alapján (spoiler nélkül) érdemes folytatni? Mert most azon kaptam magam, hogy annyira nem izgat, mi lesz… :D

Morgan - 2017. 04. 01. 06:30

Amikor Ebi átadja a gyilkos fegyvert a lányának azzal hogy nem tudom megtenni… szóval az fájt. Egy anya soha nem tett volna ilyet.

Szóval akkor most Klark is tanonc lett? Lunát végre elküldhetik. Azzal a csajjal csak a baj jár együtt.

Emorit meg lehet nem kellett volna feláldozni, meg is lepődtem hogy mindenkinek annyira egyértelmű volt a döntés, de akkor most el van felejtve amit csinált? Minimum ne lássalak többé a környéken vagy valami hasonló kijárt volna neki.

Ha a nightblood nem műkszik akkor Illés gyereknek is kijárna a lincs amitől megmenekült. Lincs? Octavia még meg is jutalmazta.
Ez a menjünk gazdálkodni és éljünk mint hal a vízben kezdetű sztori amúgy is sántit a közelgő apokalipszis fényében.

Sajnos a karakterek jellemvonásai nagyon gyengén vannak kidolgozva. Szinte minden főbb karakter már döntött pro és kontra is ugyanabban a szituációban. Ez vagy azt jelenti hogy teljesen random cselekszenek vagy azt hogy gyenge a forgatókönyv. Mivel ugyanazok a morális kérdések vetődnek fel a sztori is körbe-körbe jár és nem halad sehová.
Már-már az az érzésem a sori készítői fogják az előző évadok nagy döntéseit karakterekre lebontva és megfordítják. Arról szól a sorozat hogy mennyire nem konzekvens az ember. Ez nem egy pozitív üzenet szóval nem hinném hogy tudatos. Szóval egész egyszerűen gyengén van megírva.

Morgan - 2017. 04. 01. 06:42

Jah és kimaradt a partidrogok népszerűsítése témája. Szóval elég hajmeresztő mennyire befigyel a kábítószer népszerűsítése egy ilyen tinisorozatnak is nevezhető soriban. (Bár kevésbé volna tinisori, de a hangsúly a fiatalokra tevődik szóval annak kell neveznem)

Homoszexualitás, drogok. Manapság nem hogy nem zavar senkit de inkább azt érzem sokszor átesnek a ló túlsó oldalára, mint itt, és már-már propagálják a dolgot. Ami egy agyrém mert homoszexuális nem úgy lesz az ember hogy egyszer csak úgy dönt azzal születni kell. Szóval kicsit felül van reprezentálva a dolog. A drogokat viszont lehet népszerűsíteni egy ilyen jelenettel ahol varázsbogyós teát szűrcsölnek a fiatalok és mindenki happy és táncol. Akik meg nem azok meg szomorúan üldögélnek a földön a világvégét várva.

Elis - 2017. 04. 01. 10:45

@Morgan: nyilván több oldalas vitát lehetne lefolytani arról, hogy mennyire van felül vagy alul reprezentálva bármi is, nem is mennék ebbe bele itt. de beszédes adat, hogy Clarke karaktere az első biszexuális main lead karakter az amerikai sorozattörténelemben. viszont kiegészítő infó magáról a sorozattal, hogy már eleve Clarke biszexualitásét is azért került bele, mert szt akarták megmutatni, hogy egy apokalipszis után és több apokalipszis között a túlélésért küzdve mennyire nem számítanak ezek a dolgok. (a végeredmény felemás lett, de a szándékot értékelem)

Bence - 2017. 04. 01. 21:51

Én nem mennék bele olyan részletesen mint ti, de összességében csalódás eddig az évad, sokkal gyengébb a minőség. Az hogy Jaha szálat kapott eléggé túlzás, már akkor sejthető volt hogy ez lesz a vége, amikor a “semmiből” bedobták ezt a “létezik egy csoda menedék” szöveget. A karakterek is nagyon hullámzóak, nincs olyan akit most igazán kedvelnék.

Morgan - 2017. 04. 01. 21:57

Épp ez az amiért kár, amit írtál: “Egy ilyen helyzetben mennyire nem számít”. Lehet bármilyen helyzet ez a dolog állandó és nem változik hiába sulykolják az ellenkezőjét.
Klark + 1 fő még hagyján de Klarknak két női partnere is volt és rajtuk kívül ott volt még egy férfi páros is. Csak a pontosság kedvéért. Itt nem arról van szó hogy a főszereplő az, hanem hogy egy sorozatban 5 szereplő.

Na mindegy nem ide tartozik de ha megnézzük milyen film nyerte az idei oscart akkor kirajzolódik egy minta, emlékezzünk csak Sean Penn oscarjára (régóta kijárt volna neki az elsimerés csak talán nem azért a filmért amiért megkapta végül) egyébként érdekes megjegyzéssel indította köszönőbeszédét annak idején.
Ennyi volt részemről a téma. Ez csak egy vélemény a sok közül.

Pont - 2017. 04. 02. 23:05

Szerintem megért volna 20 másodpercet, hogy milyen képet vág Emori mikor felébredt…Clarke esetében jobban tetszett volna, ha már a dilemma elején eldöntötte volna, hogy magába döf, (nem olyan nagy áldozat, ha valaki úgy tudja, hogy 10 nap múlva úgyis meghal) akkor nyugodtam mondhatta volna Murphy-nek, hogy nem esik baja Emorinak. Sőt Roan is bepróbálkozhatott volna, hogy tanonci vére legyen, ő legalább tud harcolni is…megjegyzem két fecskendőnyit vettek le…És nekem is jobban tetszett volna, ha a világvége hangulat serkentőszerek nélkül is össze-vissza bulizta volna a fiatalokat. Jaha édesjóistenem city of bunker…Hogy lehet, hogy Alie nem tudott a bunkerról?

Enzo - 2017. 04. 03. 02:07

4×08
Bunkerpolis:
Na ugye mondtam, hogy visszatér ez a bunkeresős (höhö) szál még, nem véletlenül a “From the ashes we’ll rise” a jelmondata a szezonnak. Jahától mondjuk ez kicsit hirtelen jött ez a “létezik még egy bunker” felvetés, de bejött.
(Gaia is eyecandy rendesen, az vótmá?)
Klisés lett volna, ha pont beleillik az érme, örülök hogy nem így lett, hanem túl nagy volt bele. Monty ötlete meg, wow! Milyen kicsin múlott a bunker megtalálása…ha Niylah más imát mond…ha Jaha nem áll pont mellette….és ha Montynak nem jut eszébe a tüzes ötlet…
És köszönöm, hogy én írhattam le először: milyen vicces látni Henry Ian Cusick-et egy bunker kinyitásánál, de a “kinti” oldalon ;)

Labor:
Tényleg kicsit úgy tűnt, hogy Clarke-ék (megint) átléptek valahol észrevétlenül egy morális határt, és most már csak előrefele van menekvés. Clarke aztán szépen feloldotta a dilemmát, már egyébként Abbynél is azt hittem, hogy magának fogja beadni. Két dolgot akartam még írni ezzel a szállal kapcsolatban, miután Clarke natblida lett, 1.Abby haluzásai nyomtalanul eltűntek, 2.Így tudjuk, hogy tuti működni fog a szérum, mert _annyira_ azért nem tökös a sorozat, hogy Clarke halálát bevállalja – aztán pislogtam rendesen, amikor Abby magánakciója semmissé tette ezt a két pontot…

Arkadia:
-Jó volt újra Monty-Harper közös jelenetet látni :3
-Na, pont Jasper mondta meg Bellamynak a nagy igazságot, szép :D
-Csak nekem volt rossz érzésem a halubogyókkal kapcsolatban? Már nem a “természetes” hatásukat tekintve, hanem hogy ráesett a black rain, nem biztos hogy azt meg akarnám enni. Már vizionáltam egy tömeges sugárfertőzést a teától, de nem hiszem hogy meglépik…

#hétidézete Raventől a “Welcome to Mount Weather”, az odavágott szerintem rendesen.

És akkor most ~1 hónap szünet.

hummel - 2017. 04. 03. 11:05

„Milyen kicsin múlott a bunker megtalálása…ha Niylah más imát mond…ha Jaha nem áll pont mellette….és ha Montynak nem jut eszébe a tüzes ötlet…”
Na igen. A véletlenek láncolata igen érdekes. Egyébként az első évadban arról volt szó, hogy csak a harcosok beszélik az angolt. Niylah nem tűnik annak, de nem ő az első akinél borul a kitétel.

„ráesett a black rain, nem biztos hogy azt meg akarnám enni”
Szintén. Remélem ez a probléma nem fog elsikkadni.

Úgy mellesleg hány csontvelő kivonást végeztek Luna-n? Szegény lány.

rodosto13 - 2017. 04. 03. 19:23

Még csütörtökön láttam a részt, és már kicsit múlnak az emlékek, de egy két dolog volt ami zavart, és nem értettem őket:

1) a balck rain esetén nagyon szépen odafigyeltek arra, hogy mindig, amikor a bunker bejáratát mutatták egy azonos szögből, ott volt egy elhullott szarvas, amit egyre inkább szétmart az eső (elején még a test volt ott, a végére már csak kb. a csontváz). Ezek alapján (meg amit az emberekkel láttunk) már nincs is élővilág kinn… igaz…. igaz??
2) Beccának mi köze volt a “From the ashes…” mozgalomhoz? A két cég az elvileg teljesen különböző volt, nem? Ő honnan tudott a bunkerről, miért az lett a “sírhelye” hogyan mosódott össze ez a két dolog?

Mellekesen: Clarke feketevérű lett, már csak az a kérdés, hogy megvárják-e a következő évadot arra, hogy beletegyék a chipet, vagy még a fináléban meglépik.

Viszont, hogy pozitívat is mondjak, nagyon tetszett, ahogy lesüllyednek Mount Weather szintjére, azt szerintem nagyon jól megcsinálták.

hummel - 2017. 04. 04. 09:23

rodosto13: Azt tudjuk, hogy Alie karanténba zárása 2051.10.20-án, a világégés 2052.05.10-én és a szérum elkészülte, Becca visszatérése a Földre 2054.10.01-én történt. A Second Dawn hirtelen mozgolódására viszont a világégést megelőzően két évvel került sor. Szóval amikor az SD ’megvilágosodott’ Becca elvileg még nem volt tisztában Alie hibás működésével. Így kérdéses, hogy Becca és az SD között volt-e kapcsolat. Mondjuk, ha egy végítélet szekta az összes ingatlanát egy, vagy két kivétellel eladja és bunkerépítésbe kezd, ott azért gyanús, hogy nem isteni sugallatra cselekednek.

A másik kérdéshez, hogy miért az SD bunkere lett Becca sírhelye, egy logikus levezetést tudok csatolni. Becca próbálta minél nagyobb populációban szétszórni a szérumot, a fennmaradás biztosítása végett. A bunker meg Jaha szerint több ezer ember számára biztosított túlélést. Szóval ez kedvező hely volt Becca számára beoltani az embereket, és ezzel elvileg magyarázható miért kötődik a bunker az új valláshoz, miért ez lett Becca sírhelye. Persze nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a valódi ok valami egész más volt.

Csilla0422 - 2017. 04. 04. 16:57

A világítótorony bunkerbe küldte anno Becca a pasiját Christ is. Becca meg ezen a részen landolt, amiről már tudjuk, hogy Capitol Polis és Trikru terület. Én ebből azt gondolnám, hogy a natblidak csak a Trikruk közül kerültek ki.

Nekem nem az volt a meglepetés, hogy Becca sírja felett templom van, hanem az, hogy a bunker lett a sírja.

Lehet, hogy Alie nem is önmaga tört ki, hanem az SD segítségével. Ők ismerhették az Alie programot (Túl sok az ember) és lehet ezért fektették a vagyonukat bunkerekbe, hogy legalább ők megmeneküljenek.

Elképzelhető, hogy a mostani grounderek ősei az SD tagok voltak.

Ha Clarke megkapja a Fleimet, akkor a grounder kultúra és mitológia elég nagy pofont kap. Már eddig is kabaré volt, amit velük műveltek. Nem kéne még ez is.

hummel - 2017. 04. 04. 21:01

Csilla0422: A templom a bunkerrel szerintem is trikru területen van, csak éppen most a térképeket átrajzolta az IN. Mellesleg gyanítom még lesz jelentősége, hogy a sír a bunkerben van. Becca előre tervezett jó pár dologgal.

Annak valóban komoly esélye van, hogy Alie az SD segítségével jutott ki. Bill Cadogan két héttel a bombázások előtt mondta, hogy a vég gyorsan közeleg. Hm …

Ha Clarke lenne az új Heda, az valóban gyökeres változás lenne. Jobban örülnék ha Luna lenne a kiválasztott, de most nem abba az irányban haladunk. Talán azért lesz Clarke a készítőknél a befútó, mert jobban ki szeretnék bontani az AI és a hordozó kapcsolatát.

Ysera - 2017. 04. 08. 15:02

Ez a 4.évad sajnos tényleg gyengébb:). Az 1-2.a kedvencem. Főleg az eleje … amikor még rejtélyes volt. Mostmár nem tudom mi újat tudnak hozni, ettől függetlenül jó sorozat.

Nekem is az a véleményem, hogy túltolják nagyon clare bisexualitását. Miért kell ezt erőltetni? Más sorozatban sztem jobban elmenne ez. Én bírtam clare+finn párosát. Aztán jött 3.évad eleje, clare a földi csajjal az ágyban mondom WTF. Utána clare+lexa szál. Néztem,de ok. Szerintem azzal rontottak mindkettő karakter jellemén. Ja és később a 4.évadban ismét a földi csajjal van. Ott már nagyon untam. Viszont clare+bellamy-nak is adtak pár jelenetet…, könnyes szemek, ölelés. És ennyi? Kicsit furcsállom ezt. Viszont bryan+nath kapcsolatát sokkal ligthosabban adják elő.

Clarkeot még mindig szeretem, viszont bíztam benne hogy beadja a cuccot emorinak. Őt viszont sajnos nagyon utálom. Sosem volt szimpi. Már az elején sem, amikor lopott stb. A színésznő feje már gonosz:D Bízom benne hogy ez sem marad büntetlenül, amit most csinált. Murphy-t viszont pont az elején bírtam, most már nem. Valahogy nem áll jól neki ez a hősszerelmes:D

Engem nem zavar se bellamy, se jaha. De jasper nagyon. Egyszer piás és szenved, most meg lökött. A zuhanyzós jelenet kint kifejezetten idegesítő volt.

Ja, octavia+lincoln párost is szerettem, a csajt is, de ez a barlangos jelenet? Oké, dugjon akivel akar, de miért pont iliannel? Áhhh ez fájt.

Na, még 3 hét a köv részig:D

Zora - 2017. 04. 16. 09:43

4×07

Hát, Emori jól behúzott a csőbe!
:-DDD

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz