login |

Pilot: 24: Legacy

2017. 02. 06. 20:14 - Írta: human

54 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

Támadjanak fel az akciósorozatok! A nagy számok törvénye alapján minél több van belőlük, annál valószínűbb egy jó születése is. A minap nézhettünk gépfegyveres Training Day-t, erre rögtön itt van rá egy terroristaelhárítós történet. Itt is egy régi brandet használnak fel, vagyis a valós idejű történetmesélés koncepcióját hozták az új szereplőkhöz.

A történet egy hős katonáról szól, aki 5 társával levadászott egy terroristavezért, amivel megakadályozott egy épp tervezgetett támadást. Mondjuk ez már a múlt, a 6 volt katona azóta tanúvédelmi programban bujkál, de már az első percben kiderül, hogy hiába, hiszen épp lelőnek egyet közülük. Na itt csöppenünk a real time történetbe.

Mivel a 24-ról van szó, így természetesen nemcsak egy sima bosszúról van szó, de több fordulatot nem akarnék ellőni, hiába kitalálhatóak. És igazából ez a sorozat legnagyobb baja: tovább folytatja a 24 leszálló ágát. Nincs itt semmi megújulás, csak a szereplőket cserélték le.

Mellesleg nem gond, hogy Kiefer nem ért rá, sőt, a The Walking Deadből érkezett Corey Hawkins nagyjából a legjobb casting a sorozatban. Ki merem mondani, hogy nem hiányzik a 24 vége felé látott Jack Bauer (az első 3-4 évadban levő viszont igen:). Nem a srác a probléma, nem miatta döcög a pilot, hanem az írógárda miatt.

Komolyan mondom, némelyik fordulatnál a fejemet fogtam, hogy “már megint!?” Értem, hogy a feszült helyzetekben való hirtelen döntések fontossága alaptartozéka a sorozatnak, de egyszerűen nem volt kellően megalapozva pár merészebb húzás. Sőt, pont azt éreztem rajtuk, hogy “tipikus 24”, csak épp negatív előjellel értve. Semmi megújulás nem történt.

Viszont pont az előbbiek valamennyire pozitívumként is értendőek, hiszen valamiért mégis kitartottunk sok éven át, és egyelőre ez nagyon hasonlít arra. És ebből a szempontból a tipikus 24 nemcsak negatív felhangot ér. Csak valahogy el kellene érnie a készítőnek, hogy a halálok érdekeljenek minket, hiszen a sorozat erejéhez sokat adott, hogy egy ideig mindenki feláldozhatónak tűnt a főszereplőn kívül.

A Legacy-ban elég szomorú, hogy sok karakter csak ült és elmondta a múltját, ami meghatározza őt, teljesen szárazan tolva az expozíciót (aki látta: a katona és a felesége korrekt, a két technikus borzasztó). Míg anno még a borzasztó gyáva CTU-főnök önfeláldozása is durva volt, mivel a cselekedetei és parancsai miatt a sorozat képzelt világában élő ember volt, akiért kár. Itt egyelőre ilyesmiről szó sincs.

Összességében a kezdésre csak 6/10-et tudok adni, és igazából egy pontot a volt katonatárs miatt vontam le. Értem, hogy kattant és/vagy drogos akármi, de annyira civilként mozgott stresszhelyzetben, hogy rossz volt nézni. Na, az ő castingja katasztrofális.

54 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 02. 06. 20:22

alapvetően bejött, abban pedig biztos vagyok, ha még nem láttam volna 24-et, akkor imádnám, mert ez a valósidejűség még mindig zseniális ötlet.

nyilván nem tudom, hogy mi fog történni, de mivel régi 24-es írók a készítők és showrunnerök, az egész annyira ismerős, és annyira sejteni lehet, hogy mi fog következni. persze lehet, hogy ránk fognak cáfolni, ők is tudják, hogy mikor ismétlik magukat, de az biztos, hogy ezzel az új sztorival (ó, most van egy macguffin?) csak egy olyan alapot raktak le, amire rengeteg korábban látott húzást lehet elsütni. (gondolok arra, hogy oké, tégla van. vajon az lesz a tégla, akire most gyanakodnak, vagy az, akire még nem gyanakodnak? naaa…?)

persze remény mindig van, hogy lesznek érdekesen alakuló szálat. van a főhős+ctu, van a felesége és a banda (itt túlságosan adja magát a sztori), van a diáklányos (na, ezt nem biztos, hogy sejtem, mire megy ki), és van a szenátoros, ami megint kottázhatóbb.

de azért jó volt, na. jobb, mint a londoni 24, a live another day első része. simán nézném tovább.

(fogadok, hogy a 24: live another dayre is hasonlókat írtam – nálam sincs új a nap alatt…)

majsz - 2017. 02. 06. 20:25

Viszonylag jól indult, hozza a régi feelinget, érződik viszont a gyorsabb tempó a 13 rész miatt. Felépítésre szinte ugyanolyan mint egy klasszikus 24 epizód volt. Megvannak a terroristák, a lehetséges tégla, a hátráltató CTU-s konfliktus, egy gyanús mellékszál, egy feleséges mellékszál, egy szenátoros mellékszál, bizonyíték valami terrorista sejtre és persze egy kissé zizzent karakter, mint idegesítő faktor, szóval minden ami a korai 24-ben is volt. Mégsem érzem annyira a drámai hatást mint anno, valahogy jobban adta elő a feszült helyzeteket az eredeti. A főszereplő hozza amit kell, nem egy Bauer de jobb mint az új Shooteres Bobby Lee. Viszont a 24-hez mindig is kellett a jó szereplőgárda, ami itt annyira nem erős, így egyenlőre nosztalgiázós sorozatnak marad.

danei87 - 2017. 02. 06. 20:25

nem volt rossz de mondjuk a LAD nyitányához képest jóval gyengébb volt,nagyon lassan indult be a sztori de a végére azért kezdtek felpörögni az események.
Az akciók korrektek voltak bár kevés volt belőlük….
Plussz pont hogy megemlítette a csajszi Edgart….
Az új fekete főszereplő jó,a többi karakter szó-szó…

A rész:10/6,5

Kissur - 2017. 02. 06. 20:42

Nekem ez a fajta akciósorozat, már úgy kellett, mint egy falat kenyér. És nagyon jól esett ez a falat. Pontosan ez volt nekem is a bajom a kedvenc sorozatommal, vagyis a 24-gyel, amit leírtál. Hordozta magában a sorozat pozitív védjegyeit és hibáit. Szerintem Jimmy Smits jó egyelőre, de Miranda Otto fura, ahogy Andy, a számítógépes is. Az, hogy a másik csaj meg Edgar unokatesója, az meg az erőltetettség legteteje. De nekem az ilyen sorozatok kellenek, úgyhogy megadom a kezdésre a 8/10-et, mert feles pontszámot nem adok (amúgy 7,5/10). Nekem is jobban bejött, mint a LAD.
Olyan volt ez a pilot számomra, mint amikor van egy csomó párkapcsolatod, és egyik se működik, és nem tudod miért. Majd találkozol a nagy Ővel és rájössz, hogy miért nem volt jó eddig semmi. A 24 ezt adta vissza nekem. Az ilyen sorozatok kellenek nekem!

majsz - 2017. 02. 06. 20:49

Az imdb azt írja, hogy van egy 0. epizód. Az lement adásba vagy elérhető lesz valahol?

winnie - 2017. 02. 06. 21:12

majsz: ehh, ki akartam tenni, csak elfelejtődött, szerintem a 24: Legacy – The Raid-re gondolnak, ami egy samsung témogatta 360 fokos digitális platformra készült rövid előzmény a jemeni rajtaütésről.

_Peter - 2017. 02. 06. 21:14

Sajnos nekem nem jött be a casting. A főszereplő színész nekem olyan furcsa, nincs jelenléte. Kicsit goofy feje van, furcsa kicsi fülekkel és a szeme se áll jól. Egy akciókomédiában jobban el tudnám képzelni, itt nem jött át hogy Army Ranger parancsnok karakter. Yvonne Strahovskinak elhittem badass, nem is Kiefer a mérce. Kár az londoni évad gyengén volt megírva.

A jó öreg bevált fordulatok: alt+tab dráma ahogy mindenki lesi a másik monitorát, tégla aki nem a valódi tégla lesz. Az építkezésen a CGI csak nekem tűnt gyengének? A zizi katonát is rossz volt nézni, mondhatják PTSD és paranoia de mint egy buta civil, egy Ranger nem így viselkedik. Aztán rögtön zsarolni kezd? Tudja keresik a terroristák, lőttek rá és ő akar üzletet kötni velük? És a főszereplő miért nem mondta neki valószínűleg már megölték a feleségét akiket várt volna a busznál, maradjon már a valagán.

dave - 2017. 02. 06. 21:38

Nem néztem vissza sosem 24 részeket, anno ledaráltam, és nagyon tetszett. Feltételezem most már azok is ennyire bé szarnak tűnnének az HBO-s, Netflixes sorozatok mellett. Hacsak nem olvasok olyat, hogy iszonyatosan beindult, akkor nem térek vissza.

seven - 2017. 02. 06. 22:53

tekintve hogy a HBO és a Netflix nem igazán csinált pörgős akciósorozatot, ettől nem kell aggódni.

Kissur - 2017. 02. 06. 23:04

winnie, arra is hívd fel az emberek figyelmét, hogy máról holnapra virradóra fog jönni a 2.rész!

Flanker - 2017. 02. 07. 01:17

“tekintve hogy a HBO és a Netflix nem igazán csinált pörgős akciósorozatot”

Az HBO ezt rabizta a Cinemax-ra, lasd Strike Back ;)

seven - 2017. 02. 07. 09:31

amúgy érdekes mennyire nem érdekel senkit itt a blogon. máshol se láttam a nagy buzzt.

ennyire kikopott volna a 24?

Nekem tetszett, hiába önismétlő, hiányzott már.

Azorka - 2017. 02. 07. 10:31

Én igazándiból élveztem, és nagyon meglepett, hogy külföldi kritikusok a földig döngölték meg az IMDB-n is katasztrofális az értékelése. Messze van a klasszikus kezdeti évadoktól, de semmivel sem rosszabb, mint az uccsó Kiefer-es részek. Meg aztán nehéz már újat letenni szerintem az előzményeket tekintve.
Azt meg egyenesen hülyeségnek tartom, hogy megmondó emberek a politikai korrektséget kérik számon a sorozattól. Ebbe mintha egy választás odaát már belebukott volna.
Brühaha muszlimok vannak benne, és ez milyen csúnya dolog. Egyrészt még nem tudjuk a történet kifutását. Másrészt meg hiába egy köcsög Trump meg a politikája véleményem szerint, a múltban lezajlott terrorista cselekmények akárhonnan nézzük többnyire vallási indíttatásúak voltak.
A témafelvetésért tehát kár siránkozni, mert a kérdéskör aktuális az már fontosabb persze hova vezetik ki az egészet a forgatókönyvet írók. Értelmes kérdéskörökre, vagy szimpla félelemkeltésre.

majsz - 2017. 02. 07. 10:37

A 2. rész után hasonlókat lehet elmondani, a körítés gyengébb, a ctu – carteres részek viszont hozzák amit kell. A problémám igazából a kiszámíthatóság, illetve nem tudják úgy kifeszíteni a helyzeteket mint az eredetiben, bár ez lehet a kevesebb játékidő miatt is érződik így.

bvr - 2017. 02. 07. 10:40

hat a valami rettenetes 24: live another day utan nagyon sok nagyon pozitiv kommentet/kritikat/ismretetot kellene olvasnom ahhoz hogy en ebbe belekezdjek.
Es ahogy itt Titeket olvaslak, egyelore biztosan nem ez a helyzet :)

winnie - 2017. 02. 07. 10:57

Azorka: az imdb-vel nem érdemes foglalkozni a hate szavazatok miatt.

Azorka - 2017. 02. 07. 11:13

winnie: feltehetően igazad van. sok számomra kedves sorozatot húznak le, vagy hanyagolnak. Bár lehet csak az én ízlésem más:-)azért a metacritic is kezd egyre megbízhatatlanabb lenni szerintem

winnie - 2017. 02. 07. 11:44

a kritika az más, azok legalább normál vélemények, csak itt, mint más remake-eknél sokan megnézés nélkül egyeseztek, így nem tudni, hogy mire nyomtak a valódi nézők.

levadász - 2017. 02. 07. 13:26

A kritikát olvasva teljesen világos hogy ugyanaz a baja a sorozatnak mint a 24-nek volt, vagyis az írók.
Tehát ugyanazokat a csavarokat fogják ismételgetni amit már láthattunk és ami miatt nem működött a Live Another Day sem (tényleg mindig kötelező egy tégla, ráadásul a CTU vezetője???).
Akkor most hogyan működhetne ez a sorozat? Mert a régit Kiefer még elvitte a hátán, de a régi nézők már a falra másznak ugyanazoktól a szarságoktól mint amiket már jópárszor ellőttek
És akkor még a castingról még nem is beszéltünk, mert úgy néz ki a mellékszereplőket ismét nem sikerült eltalálni

winnie - 2017. 02. 07. 14:06

levadász: azért sikerült elég jó színészeket szerezni mellékszereplőknek (jimmy smits, miranda otto, sheila vand, dan bucatinsky).

de egyelőre még csak az a helyzet, hogy adja magát, hogy a régi panelek ismétlődjenek, de egy rész után ezt még nem lehet tudni, benne van az is, hogy megvezetnek minket és kitalálnak valami újat. nyilván ebben is van újdonság, mint ahogy tégla sem volt ebben a részben a ctu-ban (csak azt tudják, hogy valahol van, de lehet, hogy más ügynökségnél, mert egy szivárgás robbantja ki a sztorit), csak a néző ismét csak sejteni véli, hogy lesz valami gebasz. (és, ha lesz, akkor nyilván nem az, akit téglának sejtenek. hanem az, aki egyelőre látszólag a legjobban segít.)

Pilot - 2017. 02. 07. 15:11

Először is nagyon vártam már a Legacyt, hiszen (főleg egy 12 részes évadra) miért ne lehetne valaki más szemszögéből látni egy támadást amerikai földön? Jack csücsül a börtönben, kell valaki, aki kiszabadítja :D
Aztán akár 1-2 évad múlva visszatérne Jack. – Csak az a baj, hogy nem lesz fiatalabb, gondolom egyre megerőltetőbb neki eljátszani egy egész évadot. Alapból elég lendületes az egész, megvan a régi fíling, de…

A másik, hogy azért a színészek azért tényleg nem adják azt, amit eddig bármelyik évadban, kicsit a látványvilág is szegényesebbnek tűnik – de nem tudom megmondani miért. Ezzel együtt nagyon szívesen nézem, és jöhet bármi, még lehet, hogy változni fog az egész.

És a végére: Aki látta már a 2. részt, láttátok 1:44…-ről 1:47…-re váltásnál, hogy a kisképen ugyanaz a jelenet indult újra, amit előtte láthattunk? Ilyen előfordult a korábbi évadokban, mert nem rémlik? Erre azért régebben jobban figyeltek.
Én azért a 7/10-et megadom neki, remélem, lesz jobb is.

JcGross - 2017. 02. 07. 19:09

Pilot, az hagyján, de ugyanazt rakták be 1:55-höz is. Az első rész egészen tetszett, visszahozta a régi 24-es érzéseket, de a második rész katasztrófa volt. Vágásilag is és történetileg/idővonalilag is. Komolyan 11 percbe telt megtalálni a 4.6 millió dollárt? Ezt a valósidejűséget nem tudják jól kezelni most, nagyon rámennek az akcióra, ami sajnos nem szerencsés. Bár még mindig inkább ez mint a második évad szörnyen elnyújtott, idegtépő első fele az esküvővel, meg Kim történetével… Inkább lőjenek lábon mint hogy újra végigszenvedjem azt.

danek87 - 2017. 02. 07. 19:36

Ez a második rész gyengébb volt az elsőnél is,pedig érdekes módon jobban pörgött mint az,mégis érdektelen volt az egész,egyedül Eric rendőrségre beszivárgós történetszála volt érdekes de abból volt a legkevesebb.Akció meg szinte semmi.Nem tudom mi van az írókkal,régebben el tudták érni hogy ha uncsi is az egyik történetszál (lásd:Kim 2 évad)attól még a többi érdekes volt és fenn tudta tartani a figyelmet de most….a szenátoros sztorivonal dögunalom,a kémiatanáros dettó..a terroristákról meg nem is beszélek.Hol van már egy Ira Gaines vagy egy Saunders szintű főgonosz karakter..Ez a Bin Khalid akárki még a LAD Margot-jánál is jellegtelenebb(eddig)..remélem Tony visszatérésével jobb lesz a sztori

A rész:10/5

carlos - 2017. 02. 07. 20:14

Ennyi 24 evad utan nehez barmivel meglepni, szoval nem konnyu az irok a dolga, egyszeruen csak probalom elvezni ezt a nosztalgikus feelinget. Akciosorozatbol is alig van kinalat, ugyh nem nagyon akarok kotekedni, boven nezheto egyelore. (a Shootert is igy daraltam be vegul es eleg elvezheto lett)
Ha csak par ujitas lesz es sikerul karaktereket epiteni mar orulni fogok.

12 eve a filmkinalattal voltam hasonloan (es lettem sorozatjunkie), kezdem azt erezni,h a sorozatok kozott is inseges idok jarnak rank, ugyh probalom jobban megbecsulni ami van. :D

Pilot - 2017. 02. 07. 21:33

JcGross, azt már észre sem vettem, lol, akkor tényleg elveszett az az idő, tényleg sok volt a történetszál és ezért kavarodhattak bele. Engem sosem érdekelt, milyen klisék vannak benne, minden évad tetszett, ez is tetszik, de az ilyenekre legalább eddig figyeltek. Ha ez is elveszik, akkor mi marad?

dragon1986 - 2017. 02. 08. 03:04

Engem csak az zavart hogy katonahaver ellopta a pendrive-t. Ha en tudom hogy a haverom utalja az orszagot es mindent elvesztett akkor 1: nem mondom el neki mi van az adathordozon
2: amint megneztem mi van rajta zsebre vágom akar elotte screenshoot keszitek

Teso exevel gondok lesznek tuti elfogja valakinek mondani hogy naluk van a csaj, mar most nagyon feltekeny. Mondjuk nagyon tipikus black woman with attitude karakter lett.

Roxi - 2017. 02. 12. 20:42

Én is azok közé tartozom, akik azt mondták nem érdekel egy Jack nélküli 24. Ennek ellenére belenéztem és eddig nem csalódtam,leköt. Persze ezért a főhősért nem néznék 8 éven egy sorozatot,de egy fél évadot adok neki.

Kissur - 2017. 02. 13. 21:59

Pilot, általában azt szokták csinálni a régi évadokban, hogy az időugrás jeleneténél, ahol vágás van, annak a végét bevágják kisképbe az időugrás után. Úgyis csak 6 másodpercről van szó. Ilyen már fel sem tűnik.

_Peter - 2017. 02. 14. 21:47

A 3. részben egyik szál sem volt elég jó. Nem volt sokat a főhős. Akkor is leütötte az ostoba haverja, aztán a forgalomban elgázolták. A rendőrségen a robbantás jó volt, de utána hogy mégis elég volt egy telefon a pénz miatt? Ezt már az előző részben eljátszhatták volna. Izgalmasabb lett volna ő úgy menekül a zsák pénzzel megakadályozni a terroristákat miközben őt is üldözik a zsaruk.
Nem egy nagy cucc a sztori, viszont elképzelve Kieferrel üvöltve WHERE IS THE LIST GODDAMMIT valószínűleg jobban átjönne a feszültség. Nem pedig így telefonon lécci haver talizzunk és ott a metróban is: na ügyesen kapard ki a falból, lécci add oda, naaa!

Az iskolai szál nagyon kis lépést haladt előre, a díleres szintén.
Két pozitív dolog: A szenátor asszisztensnő red herring szerencsére nem lett elhúzva. A szenátor apja amikor faggatta Ingramot, már a színész feje olyan na tuti rosszban sántikál, ennyi next clue-t kaptunk érdemben.

Sawyer - 2017. 02. 28. 19:39

1 hónapja az első részből negyed órát néztem, és kasza tibi, de mégiscsak 24, mostanában olyan sok új sorozatot nem néztek, mondom folytatom…
Azt nem tudom megmondani konkrétan, mi a baj vele, de nagyon gyenge. Minden részben bőven akad jelenet, megoldás, csavar, amit már egyszer vagy nem egyszer láttunk az eredeti sorozatban, kvázi egy összeollózott sorozatot láthatunk, gyenge megvalósítással. Komoly akar lenni, de nem tud, csavaros akar lenni, de egy vállrántásos reakcióval azokat sem lehet értékelni,

Az elején rögtön belecsapnak a lecsóba, semmi felvezetés, ki kicsoda, nagyon kevés alapozás. A rosszfiúknak nincs háttérsztorija, néznek keményen és lövöldöznek agyba-főbe, mint egy játékban a botok. A jelenetek és párbeszédek annyira lényegre törőek, hogy hitelüket vesztik, nem tudom úgy nézni, hogy ezt nem színészek alakítják. A főhős srác azt a Jack Bauert akarja utánozni, aki anno az 5. évad után lett egysíkú terminátor, vagyis romlott a karaktere. De szegényem olyan gebe, hogy ezt még a kosárcsapatban sem tudom elképzelni, nem elit halálosztóként, aki megjárta a háborús zónát. A cselekmény az eredeti 24 sablonja, úgy van összelopkodva, béna karakterekkel, akiket szintén korábbiakról másoltak, a rendezés unalmas, nagyot akarnak durrantani, de még szikrázni sem szikrázik. Háromszor láttam az eredeti sorozatot, így nem nagy kunszt rájönni, hogy éppen mit akarnak csavarként eladni, de sajnos még a hangulat sem szippant be, se a képi világ, se a formátum. Feszültségkeltés elégtelen. Az eredetinél minden órának megvolt a maga hangulata, varázsa, de itt még az osztott kép is gagyi. Az írók is ezek szerint lusták, de ezeket a förtelmes megoldásokat és helyzeteket nem lehet a büdzsére fogni. Ha nincs elég lóvé, akkor ne akarjanak metróban akciózni, menjenek olcsóbb költségű helyre. A LAD is félévad volt, bukta, ez is félévad és eddig még nagyobb bukta, nem is értem, hogy képzelik, hogy egy 24-et félévadra terveznek. Így nincs idejük kibontani az eseményeket, a kapkodás pedig látjuk, hová vezet. És ha jól számolom, éppen az éjszakai események maradnak le, hát igen, azokat körülményesebb lenne összehozni…

Egy pozitívum azért van: annyi jelenetet vélek felfedezni, amit az eredetiben láttam, hogy egyre jobban megjön a kedvem, hogy negyedszer is újranézzem. (a negyedik részben a kórházas csendes gyilkolás vagy a szöktetés…)

Eddig két utalást figyeltem: Edgar Styles, aki a kedvenc kis pufi galambom volt az eredetiben, illetve a Starkwood, azaz a 7. évados gazfickók katonai cége.

4 rész után 4/10

des - 2017. 02. 28. 22:06

5. rész után nekem továbbra is bejön. Nem várok el semmit, csak nézem és kikapcsol. (a rész után pedig delete és soha többet nem is nézem újra már. a régit se néztem, pedig kedvenc volt) A régi részeket meg már totál elfelejtettem, hogy mikor mi volt benne, így ha önismétlés is, nekem nem gond.

Kissur - 2017. 03. 01. 11:42

Nálam nagyobb 24 rajongó az országban nem sok van, de teljesen egyetértek Sawyerrel. A képi világ speciel nekem bejön, de csak mert a LADban okádék volt. Itt viszont szar az egész sztori. Értem, hogy nem akarnak megint bombát, vírust, bár úgyis oda lyukadunk ki, de legyenek kreatívabbak. Ki kell mondanom: hiányzik Kiefer. Ez a csávó minden akciója, vagy ütése előtt szív egyet az orrán. Én jobban játszanám el a badass karktert, mint ő. Baromi jó szívvel 6/10 eddig az évad, mert nagyon próbálkoznak, de nem jön össze nekik.

soliduss - 2017. 03. 03. 11:29

5. rész után egyre inkább jön felfele a sorozat. Viszont az nem tetszik, hogy eddig bármit csinált Alex… azt 2 mp alatt megbocsátották neki és máris szent a béke. Itt jack min 2 részen át loholt és szokszor a sorozat végén már minimum 4 féle szervezet üldözte.

Amúgy kíváncsi vagyok mit húznak még elő, mert eddig az 5 rész alatt annyi minden kiderült ,hogy sokszor ezt 10-11 órára értük csak el.

polovcev - 2017. 03. 07. 10:15

Nem is tudom mit írjak. A fősodor mégcsak elmegy, de a srác nőjének és bratyójának sztorija olyannyira érdektelen, hogy visszasírom “Kim kalandjait az aktuális elrablójával”.

pimadd - 2017. 03. 09. 11:09

Borzalmas ez az egész. Nem elég, hogy a CTU teljes meggyalázása megy a részekben, az egész szervezet inkompetens bandának állítják be, de hogy a világon semmi feszültség nincs a részekben, az hihetetlen. Mégis ki izgult akár egy percig is, hogy sikerül-e felrobbantani a hidat? Ki hitte azt, hogy nem fog felrobbanni? Annyira kottázható megoldás volt ez az egész, hogy fájt nézni. Az csak ráadás, hogy muszáj volt az utolsó pillanatban robbantani, nem volt jó akkor, amikor látja hogy egy fegyveres csávó ki akarja nyírni. Az meg háromszori fej közeli leadott lövésnél nem tudta megölni a lányt, hát vicces :D

Nem azzal van a baj, hogy ezekhez a megoldásokhoz folyamodnak, hanem azzal, hogy ezt teszik zsinorban 10 éve ugyanúgy. Gondolkoztam milyen módosításokkal lehetne egy erős 9-es ez az évad, és a következőkre jutottam:

Megkapuk az első részekben Eric Carter-t, háttérsztoriját, és azt, hogy legyilkolják a korábbi embereit. A háttérbe az akkor megölt terrorista fiát sejtetik, ám ez csak egy jól kitervelt akció része Erictől, aki az akció vezetése során valójában csak elhitette a világgal, hogy a terrorista halott, és a kilencedik rész kapcsán a felesége és a tesója rájön a turpisságra, hogy a drága power rangerünk nem egy akkora amerikai pacifista, mint akinek hisszük.

Tyberius06 - 2017. 03. 13. 01:42

Szakítva a hagyománnyal, ezúttal 6 rész után tartottam egy darát, egyébként se 24 ez már, hiszen csak 12 részes.
A pilot közepessége után, a második rész olyan lejtmenet volt, ha nem 24-ről és a formátumáról lenne szó, akkor rég kaszáltam volna valahol a második rész közben.
A problémáim: túl sok szál, kidolgozatlan, motiváció nélküli karakterek, túl gyors, a kevesebb ezúttal több lenne. Ha belegondolok, hogy még csak 6 óra telt el és mennyi szar volt már eddig is, felrémlik a gyűlölt 6-dik évad, ahol az utcsó 5 rész egyhelyben toporgás és szenvedés volt, kb ide is azt tudom vízionálni.
Ez a 24 már nem az a 24, amit szerettem, illetve pontosan ugyanaz, és ez a baj. Jack Bauer még véletlenül se hiányzik, ami hiányzik azok apró utalások az anya sorozat és az abban történtek felé, apró kikacsintások, amik a régi nézőknek szólnak. Nem kell régi karaktereket beemelni, de jók lennének utalások. Carter nem rossz, fura, szokni kell, de nem rosszabb mint Jack volt kezdetben, amíg ikonikussá nem vált a gyilkos suttogva-üvöltése.
De ugyanakkor semmi mélysége nincs a karakternek, mint ahogy a többieknek sem.
Imitt-amott elhullanak karakterek, de pl. a tesó és feleség sztoriját bele se tettem volna. Totál felesleges. Az hogy real-time itt se real-time, már fenn se akadok. Az egyetlen, ahol hihető volt, amikor a tesó ment a latinokkal találkozni, de azon meg baromira érződött, hogy csak azért lett elhúzva annyira, mert nem fért volna bele a részbe.
Végig fogom nézni, de ez baromi gyenge eddig. 1 jó húzásra jut 3 szar.
Egyébként maga az alap felütés nem lenne rossz, sőt a terroristás alvó sejtes szál se, ha a 6-dik évadban már nem lett volna vmi nagyon hasonló…
Annyival izgalmasabban meg lehetne ezt csinálni, de nem ezzel az alkotó gárdával… Gyakorlatilag az összes olyan faszságot bele tették, ami már az anyasorozatnál is verte a biztosítékot.
Kár érte…

payskin - 2017. 03. 14. 13:49

Nem az a gáz, hogy nem túl érdekes a sztori, attól még heti nézhetőnek elmenne. Hanem hogy egyes jelenetek szinte direkt szarul vannak megírva. Van n+1 lehetőség, és mintha direkt a legbénábbat választanák. Fejlövésből hirtelen magunkhoz térünk és robbantunk? Hát hányféleképpen meg lehetett volna írni ezt az egész híd + béna őr + robbanós autó szituációt? Ráadásul az még poén is lett volna, ha a szerencsétlen fickó ezzel a hihetetlen felkészültségével, agilitásával és mozgáskultúrával pont fejbe lövi a csajt, és így ússzák meg a robbantást, aztán ő lett volna a local hero. De nem. Így viszont vérgáz volt az egész. Én itt ki is szállok, ennyi elég volt.

Sawyer - 2017. 03. 14. 19:29

Komolyan mondom, nekem az eddigi hat részből a hídőr volt a leghitelesebb szereplő. Sajnálom, hogy kinyiffant, nézném őt a fiatal főhős helyett főszerepben :D

A terrorista családos szálat négyszeres sebességgel néztem, kit érdekel, hogy iszlám barát köztöznek, mikor már részek óta nyilvánvaló, hogy ugyanazokat a megoldásokat húzzák elő a kalapból, amiket az anyasorozatban ellőttek? Ennél még egy fanfiction is ötletgazdagabb… 1. évados Teri halála, 2. évados CTU felrobbantás, 3. évados szállodai vírus, 4. évad 7. évados fehér ház… Csak néhány példa. És akkor ezt a spinoffot kéne komolyan venni? :DDDDD

Sawyer - 2017. 03. 14. 19:30

* 4. évados kínai konzulátus

wondorog - 2017. 03. 14. 22:04

Tony-n most pozitívan meglepődtem, nem emlékeztem (vagy nem is tudtam róla), hogy ő is szerepelni fog.

Tyberius06 - 2017. 03. 15. 00:27

Húúú gec…, ez a 7-dik rész is ritka foss volt. Már most húzzák az időt, az még csak az évad felénél járunk… WTF???
Az első 6 részt magyar felirattal néztem és fordító helyesen a Legacy-t örökségnek fordította, de minden alkalommal “ökörség”-et olvastam és nem is áll ez messze a valóságtól… Most komolyan azt várják tőlük nézőktől, hogy a totál lényegtelen és érdektelen feleség és tesó miatt aggódunk majd? Akkor már inkább Andy miatt aggódok, ő egy viszonylag kedvelhető karakter…
Tony megérkezett. Nem vágom azokat a trailerben levő sárgazubbonyos képeket, bár lehet hogy azok a jelenet valahonnan az évad végéről vannak, és jönnek még csavarok azon a vonalon, vagy szimplán menet közben átírták a sztorit és Tony-t nem a börtönből szedik elő erre a projectre, hanem már rég szabad. Az viszont fájdalmas, hogy csak úgy mint Isaac/tesó nőjénél itt is eljátszák a zsigerből féltékeny hülye picsa karaktert? Miért jó ez?

kiss - 2017. 03. 15. 10:22

Ez a 24 azért meg sem közelíti az anyasorozatot. És tényleg nem csak Jack miatt. A szereplők 70%-a harmatgyenge, a történet a hülye szálak miatt már érdektelenségbe fut, pedig lenne benne szerintem fantázia… Az epizódokra adott átlagpontszámokon + a nézettségen is megmutatkozik, hogy nincs rendben a sorozat.

Shannen - 2017. 03. 16. 02:47

Amikor kiderült, hogy “feltámasztják” a 24-et semennyire nem lettem lelkes, annak ellenére, hogy az egyik legmeghatározóbb sorozat máig nálam (főleg nyilván az első 5 évad). Egyrészt az, hogy ugyanazok írják a sztorit, akik már a 24 utolsó 4 évadában sem tudták hozni a kezdeti minőséget, másrészt az új főszereplő srác egyáltalán nem volt szimpatikus a képek alapján. Ráadásul a kritikák is eléggé lehúzták.

Aztán úgy alakult, hogy most mégis bepróbáltam kíváncsiságból mondván úgyis kasza lesz az első rész után. Hát nem lett. Én bizony most ledaráltam rögtön mind a 7 részt. Egyszerűen ahogy a kezdésnél meghallottam a zenét, az órát, és a “The following takes place…” szöveget, majd jött az osztott képernyő.. ennyi volt, elvesztem. Nyilván nem arról van szó, hogy mennyire fantasztikus a sorozat, mert nem az. Az ismert sémákat pakolják egymásra, a rendezés béna, a cgi is béna, a real time-nál már nem is próbálkoznak, hogy real time legyen. Túl van pörgetve a sztori, hiszen csak 12 részük van gyorsan el kell jutni A-ból B-be, hogy végül Z-be kössenek ki. Ugyan még egyik szál sem jutott le a Kim és a puma szintjére de egy-két Nicole-os résznél már kezdett fogyatkozni a türelmem.

És hogy akkor miért is daráltam le? Mert egyrészt hiányzott már egy igazi akciósorozat. Másrészt a főszereplő srác, minden előzetes ellenérzésem ellenére, szerintem remek a szerepben. Nyilván nem Jack Bauer, de nekem bejön. Harmadrészt meg annak ellenére, hogy ugyanazokból a panelekből építkezik mint a korábbi évadok (azaz a legtöbb fordulat előre kitalálható), de amíg a fordulatokig elérünk, az azért tud izgalmas lenni. Ja, és szerintem sokat számít, hogy daráltam így az évad első felét. Hetiben szerintem sokkal jobban kiütköznének a baromságok és lehet nem is érdekelne annyira, hogy beillesszem a heti néznivalók közé. Úgyhogy én most lehet meg is várom az évad végét és majd akkor folytatom.

Ja, és ugyan az már nem rémlik, hogy anno Tony-val mi lett a legvégén, de jó volt egy ismerős arcot látni, vele lett teljes a nosztalgia.
Szóval eddig az évad olyan 6/10.

Sawyer - 2017. 03. 16. 21:05

Shannen

Én 2010-ben úgy daráltam le a 8 évados anyasorozatot, hogy pontosan akkor értem a végére, amikor az amcsik a legutolsó részt adták odakinn.
Sokan emlegetik Kim és a puma esetét, nekem ez abszolúte nem volt zavaró, de ezek szerint biztos a dara miatt. Ahol nekem zavaró kezdett lenni a töketlenség, az az 5.-6. évad volt, a mélypont pedig Jack apja és a brigádja.

A film és az azt követő 7. évad nagyon bejött, ugye abban derült ki, hogy Tony az egyszemélyes bosszúsereg, végül elkapták a fickót, aki a korábbi néhány évad merényletei mögött állt, Tonyt pedig lesittelték. Ha jól emlékszem, volt egy pár perces mobizód vagy mi, amiben Tony ügyvédje (?) bemegy hozzá és valami hologramon mutatja meg a börtön tervrajzát, hogy meg tudjon szökni. Egyébként nekem néhány évad után nagyon hiányzott egy szál, ami Jacken és a CTU-n kívül egybeköti az sztorit.

A 7. részt még nem láttam, úgyhogy most már nem lepődök meg Tony visszatértén, de én már a Legacy beharangozása előtt is hőbörögtem, hogy akkor már miért nem vele indítanak spinoffot. Csak hát ebben a ramaty minőségben talán jobb volna, ha nem adná a nevét..

Flanker - 2017. 03. 18. 09:51

Én nézem mert egynek elmegy, de sajnos elég gyengécske:

– a főszereplő nekem okés, elviszi a karaktert, és a CTU-s keménylegény is megvett
– a többi karakter fájdalmasan sablonos, amin a jó/átlagos színészek se tudnak segíteni
– a sztori átlagos/gyenge, a fordulatok csavarok 7 rész után borzalmasan bénák, előre láthatóak, rosszul felvezetettek..
– a CTU szerepe minimális, az igazgatója akkora balfasz és jellegtelen hogy már nekem fáj..

carlos - 2017. 03. 18. 13:47

Ez az elso evad ugyanolyan idegesito,mint az original sori elso evada volt, az elejen at kellett szenvedni magam.Annyi a bibi,h ott 24 resz volt karaktert epiteni,itt 12 van. 4 reszt feleslgesnek erzek, Tony johetett volna mar a 3.-ban,Carterrel sincs nagy a gond,sot meg a felesege is egesz tokos,ezert miatta meg talan tudnek aggodni. A tobbi szereplovel viszont semmit nem haladtak es igy verzik el leginkabb. Ez a 7. resz tettszett amugy,de pont elotte gondolkodtam,h a maradekot inkabb ledaralom.

Roxi - 2017. 03. 18. 15:01

Ez a hetedik rész nekem kifejezetten bejött,mondjuk Tony sokat dobott rajta.Az elnökjelölt meglepő módon szimpi,bár lehet jön még egy csavar,mert most minden túl egyértelmű. Ami tök felesleges az a meleg szál,de ma már szinte minden sorozatba belegyömöszölik.

Sawyer - 2017. 03. 19. 21:13

Kezd állatorvosi lónak tűnni a sorozat, minden hiba megtalálható, amit csak el lehet követni.

Szerintem Tony semmit nem dobott a megjelenésével, itt jöhet a Bryan Cranston is, az írókkal, rendezőkkel van hatalmas gond. Ez a 7. rész volt a leghígabb fos mind közül, remélem, elsöprik a muszlimok a várost, ez az első 24 évad, amiben az ellenségnek szurkolok.

Tonyról annyit remélem benyögnek, hogy mi volt vele az elmúlt években.

Tyberius06 - 2017. 03. 21. 23:38

Hm… bátyó visszament ledzsihadozni a dzsihadistákat, ami még akár jó is lett volna, persze kellett az erős nő, aki megmondja a frankót a családról… WTF???
Apuci jobban bírja a kínvallatást, mint Jack Bauer (Jack már rég 5-ször infarktust kapott volna ennyi idő alatt, amiből csodával határos módon feltámad, igaz Jack utána lefarkalta volna 1 ujjal az egész bagázst, nah), azon fogtam a fejem, mint ahogy azon is, hogy a fiacskája csak úgy beszambázik… Palmer anno hihető volt, naív elnökként, meg akkor még új volt ez, hogy végre egy korrekt és igazságos vezető van a hatalmon, de ugyanezt ezzel a csávóval… Áh… Meg már most látom a mindent romba döntő konfliktust a “szerelmes” párocska életében ezzel a vallatási mizériával. Mégis mi a lófaszt gondolt, mivel foglalkozik a kedves neje?
Egy dzsihadista balfasz kilőve, erre kapunk egy másik még veszedelmesebbet. Gondolom ennek lista se kell, Jedi mindtrickel beaktíválja a sejteket…
Ez rémesen gyenge.. Nem hiszem, hogy csak az idő szépíti meg az anyasorozat első évadjait (hiszen az elsőt vagy 3-4-szer láttam, a második-harmadikat meg 2-szer – lehet még a negyediket is), de azok annyival szórakoztatóbbak voltak. És a helyzet az, hogy nem Carteren bukik a dolog, tökéletes Jack pótlék, totál más karakter, de nem rosszabb mint Jack volt a kezdetekkor, persze talán jobb lett volna a 9-dik évadból a női ügynök köré építeni az évad felét, és közben úgy felvezetni ezt a karaktert. Én totál másképp oldanék meg egy ilyen szerkezetű sorozatot.
Szóval jah, az íráson bukik a dolog. Szar a sztori és baromi hülyén vannak kezelve a karakterek. Elemző csajnak semmi szerepe, a CTU vezetőnek szintén nem nagyon, Carter nője meg a tesója még okés lenne, ha nem ennyire elcseszett sztorikat kapnak. Az a beszélgetés a kocsiban, hogy menjenek vissza Carterért annyira szar volt. A real-time meg átment nem létezőbe. 5 perc alatt volt ott a banda az isten tudja honnan az isten tudja hova??? Aztán másik 10 perc múlva meg már berongyoltak dzsihadisták bázisára…???
Nem is értem miért tartok ki mellette. A Takent, a Training Dayt ennél sokkal kevesebb baromságért is dobtam. Azt itt van ez a foss, meg pár évvel ezelőttről az American Odyssey (szintén hasonlóan elbaszott sztorival), amiket meg erőltetek…

Nah már csak 4 rész… Tippre ne legyen több 24, legalábbis ne ezzel az író gárdával.

Geza Kovacs - 2017. 03. 22. 00:04

Szerencsére nem néztem bele. Ezek szerint nem is fogok. De követelem vissza Jacket, nem is volt vele semmi baj, inkább vele csináljanak 12 részes évadot, csak nem feltétlenül kell bele, hogy mindenki őt rugdossa az utolsó percig, mert őt tartják főgonosznak, és akkor talán újíthatnának is a sorozaton valamit.

Laja - 2017. 03. 22. 05:09

A vegyes kritikák ellenére nekem bejön, bár nem annyira körömrágóan izgalmas mint az eredeti 24, de hiányzott már nagyon a feeling. Rossznak nem rossz, abszolút nézhető, de nem ér fel az elődhöz még, kérdés most mit dobnak a 8. rész után a szokásos történetszál lezárás, és az események más megvilágításba helyezése után.

Dave - 2017. 03. 22. 14:28

Ezt a szar átlátszó részt. Decoy pendrive,,,, takarodj.

Roxi - 2017. 03. 25. 20:20

Donovan apuka titokban egy terminátor,nagyon jól tűrte a vallatást.Már kezdtem azt hinni,hogy mégsem tud semmit.
A nagy terroristák eléggé hurkalék voltak,egy átlagos gettóbanda elbánt velük.

bobi64 - 2017. 03. 28. 13:30

Hihetetlen volt a legutolsó rész. Übersablonos, übergagyi. Olyan “fordulatokkal” amiktől már 30 éve hülyét kapott mindenki. Hiteltelen, béna lett így a vége fele az egész. Először csak az zavart, hogy a kötelező homokos pár ide is be van erőltetve, de ez már csak egy üdítő szinfoltnak tűnik az egyéb hülyeségek mellett…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz