login |

Pilot: Legion

2017. 02. 09. 21:14 - Írta: CyClotroniC

84 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A csapból, a mozivászonból és most már a tévéből is szuperhősös képregényes cuccok folynak. Nem tudom, hogy mikor pukkan ki a lufi, de egyelőre bőven meg tud élni a PeakTV korában minden legalább közepes iparosmunka, ami nem nagyon ugrál és követi a műfaj íratlan szabályait. A CW talán az egyik legjobb példa arra, hogy kár bármit is kockáztatni vagy kreatívkodni ezen a fronton, míg megy a szekér, a Legion pedig arra, hogy lehet ám ezt a műfajt máshogy is csinálni.

Annyira egyszerű dolgom lenne csak leírni, hogy itt van végre egy szuperhősös sorozat nem csak képregény-rajongóknak, de voltaképpen leginkább csak arról van szó, hogy üdítő dolog valami újra, ízlésesre és eszement mód kreatívra akadni a sorozatkínálatban, főleg ha mindez az FX-re érkezik a Fargo készítőjétől, Noah Hawley-tól.

Alapvetően szerintem bőven elég lenne csak leülni a pilot elé és az első két és fél perc alatt belehabarodni abba, ahogy a The Who ‘Happy Jack’-jére komponált montázson keresztül felskicceli nekünk Hawley főhősünk, David (Dan Stevens) múltját. Azért talán annyit mégis el lehet árulni róla, hogy bár fél életét egy elmegyógyintézetben töltötte, könnyen lehet, hogy valójában az X-Men univerzum egyik legerősebb mutánsáról van szó, akinek halvány lila dunsztja nincs róla, hogy ki is ő valójában.

A netto 67 perces pilot egyik legnagyobb erénye, hogy valami olyan extrát hoz körítésben, amihez rég nem volt már szerencsénk. A retro-futurisztikus díszletek, az op art-os minták, a 60-as, 70-es évek színvilágai egyedi és hatásos környezetet teremtenek, majd ehhez hozzájön egy olyan zenei sáv, ahol simán megférnek egymás mellett a zaklatott, helyenként teljesen disszonáns vonósok, a fura, elektronikus effektek, különböző suttogások (komolyan megéri fejhallgatóval letolni, ha tehetitek) vagy akár a ‘She’s a Rainbow’ a The Rolling Stones-tól.

Túlzás nélkül olyan izgalmas az egész körítése, mintha egy audio-vizuális kalandparkban lennénk, ami egyszerre kölcsönöz stilisztikai elemeket Wes Anderson-tól, a Utopia sorozattól vagy a francia újhullámtól, és mégis baromi egyedi lesz az ismerős alapanyagok ellenére is. (Lőttem még képeket, ezeket itt találjátok.)

Nehéz is elhinnem, hogy ez a pilot volt Hawley második rendezése életében, úgy hogy regényíróként került a tévé közelébe és alig pár éve még a showrunnerködés is egy teljesen új terep volt a számára. A legkevesebb erőfeszítés nélkül nyúl ha kell egy tracking shot-hoz vagy egy belső nézetből felvett POV-jelenethez, állítja a feje tetejére a képet, változtat képarányt és az erőszeretettel használt áttűnései sem céltalanok. Meg hát tudjátok hogy megy ez, van hogy az ember a móka kedvéért bedob egy bollywood-i táncjelenetet is.

Ami a karaktereket illeti, David nagyon rendben van, rögtön érezni az irányába egy jó adag szimpátiát, így tulajdonképpen már a legelejétől érdekel a sorsa. A csúcspont ennek ellenére mégis a Fargo második szezonjából is ismerős Rachel Keller volt Syd-ként, egy olyan lányként, aki nem viseli el, ha bárki hozzáér és naná, hogy éppen ő tetszik meg David-nek. Kettejük bimbódzó románca eddig lazán a kedvenc sorozatos dolgom idénről, és nem a Pushing Daisies-nosztalgia miatt.

A Fargo-ból egyébként Jean Smart kapott még fontosabb szerepet, noha ő csak a pilot legvégén tűnik fel, illetve ki kell még feltétlenül emelni Aubrey Plaza-t, akin iszonyatosan látszik, hogy baromira élvezi a szerethetően zavart édesség- és egyébfüggő Lenny szerepét.

Bevallom azonban, hogy a pilot utolsó percei és a következő részből látottak miatt minden lelkesedésem ellenére is egy kicsit szkeptikus vagyok a folytatást illetően. Nem feltétlenül azért, mert két szezon Fargo után ne bíznék Hawley hozzáértésében, sokkal inkább az a baj, hogy annyira tetszett a kezdés, hogy nem állok még készen arra, hogy hátrahagyjak sok mindent, amit megszerettem és amiken egyértelműen túlhalad majd a történet.

Az viszont már most egy hatalmas pozitívum, hogy nem egy huszadik harcművészt vagy atletikus csodagyereket kapunk hősként, hanem egy zavart elméjű és zaklatott múltú fazont, aki kellően törékeny és elveszett ahhoz, hogy a sorozat számára végig a mentális és lelki dolgok jelentsék majd a fókuszt. És hát miért is ne lehetne ezekkel a démonokkal és belülről emésztő frusztrációkkal végre behatóbban foglalkozni?

A Legion pilotja egyelőre egy nagyon jó kezekben lévő 9/10-es ígéret, és iszonyatosan szorítok neki, hogy úgy találjon magának egy stabil rajongótábort, hogy ezért semmit se kelljen feladnia kreatív szempontból. Van annyira különc szerzet, hogy ne legyen ínyére sokaknak a sorozat, de csak úgy fogunk végre ettől a műfajtól is igazán merész és egyedi dolgokat kapni, ha bevállalunk valamit, ami eltér a rutintól.

84 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 02. 09. 21:18

itt a véleményem, nekem is bejött a pilot:

http://www.sorozatjunkie.hu/2017/02/08/ilyen-lett-a-legion/

superpityu - 2017. 02. 09. 21:28

nagyon szerettem a kezdést. de érdekes lehet később ha nem lesz ennyi visszaemlékezés, halucináció vagy hasonlók. mennyire marad meg eredetinek a sorozat. mindenesetre felüdülés volt nézni, hogy végre nem egy tipikus szuperhős sztorit tolnak elénk.

szpojleres mókus - 2017. 02. 09. 21:39

Egész idő alatt olyan érzés volt mint amikor lázasan szoktam menni éjjel aludni akkor szoktam ilyeneket álmodni. Első perctől kezdve egézen a végéig nem tudtam eldönteni egyzer sem hogy most mi a valságos és mit képzel be a hős.

Nekem Sidney nagyon nem tetszett, megnéztem a színésznt 25 éves de szerintem kinéz 35nek. Egy Yvonne sokkal jobban el tudta volna játszani a kötelez szőkét.

A végén a harcjelenetnél látszott hogy a CGI-re már elfogyott a pénz, biztos nem ezt fogjk a legjobban erőltetni, de ha már CGI:

Amikor a konyhában felrobbantak körülötte a dolgok hirtelen az CGI volt? Nagyon valságosnak tűnt. Amikor ott tekergett körülötte az örvény az már alap, de amikor minden kirobbant az nagyon király volt.

winnie - 2017. 02. 09. 21:45

nem, a konyhai robbanás nem cgi volt. a színészt persze belekomponálták, de az teljesen valóságos káosz volt.

(ne már, nálam rachel keller abszolút nagy felfedezés volt, pedig máshol tuti, hogy nem vettem volna észre, de itt olyan jó dizájnt kapott már eleve a retrós cuccokkal, a hajszalagjával és a nem érintéssel, hogy nagyon összeállt a karakter.)

winnie - 2017. 02. 09. 21:52

superpityu: na, erre én is kíváncsi vagyok, hogy meddig akarják ezt a felfedezős folyamatot húzni, nyilván nem a végtelenségig, de a folytatás még mindenképpen ezen a vonalon megy tovább.

CyClotroniC - 2017. 02. 09. 21:52

“Első perctől kezdve egézen a végéig nem tudtam eldönteni egyzer sem hogy most mi a valságos és mit képzel be a hős.”

Na ez benne az egyik legszuperebb, csak ezt nem akartam elspoilerezni ennyire a főoldalon. Az egyik legjobb dolog pl…

[SPOILER]

Hogy Syd még mindig kérdőjel. Mikor éjjel csak az ajtó alját látjuk, mikor beoson, akkor eldöntöd, hogy nem valódi, később meg már annak tűnik és most se vagyok egyikben se biztos.

Az elmegyógyintézettel is úgy voltam sokáig, hogy az a feje fullra és mindenki benne a pszichiátert is beleértetve csak újabb személyiség.

kiskiraly - 2017. 02. 09. 22:17

Na hirtelen nem tudtam hova írjam a két kritika közül :)
Első 10 percről lemaradtam, de amit láttam azalatt reklámot nem adtak. Feltételezem a második résznél már nem lesz ilyen :(

Vizuálisan nagyon pöpec lett. A sztori érdekes, bár kissé zavaros.
A pilot 8/10 nálam

Benjy - 2017. 02. 09. 22:18

Ez marha jó volt, tényleg a legjobb az egészben a felfedezés volt, és a bizonytalanság. Habár a tévében néztem, szinkronnal, egyszer még tuti meg fogom nézni eredeti nyelven is, annyira bejött az egész, ahogy Hawley felépítette, megkomponálta.

Alice - 2017. 02. 09. 23:10

Szeretem az x-men-t. De ez a legion dolog totál kimaradt nálam. Nem is baj, mert így legalább úgy ültem le, hogy semmit sem tudok róla, nem is olvastam utána direkt. Gondoltam így ebből a sorozatból ismerem meg. Mint akárki, aki leül egy új sorozat elé. Na de én semmit sem értek. Rendben van, hogy beteg a gyerek, de semmi fogodszkodót nem kaptam. Semmit sem értek, számomra semmi sem derült ki. Értem én, hogy “pilot”, de azért na. Valamit had tudjak már, hogy eldöntsem megéri-e nézni tovább. Totális káosz volt számomra. Egy darab szereplőre sem mondanám meg, hogy létezik-e, vagy csak halucináció. De ez igaz a helyszínekre is. A múltra is. Itt bármi lehet igazi, vagy akár kamu. Így hogy álljak hozzá a sorozathoz? Megnézek még 1-2 részt, de ha ez marad, akkor nekem ennyi. Pedig szeretem az X-ment.

mSO - 2017. 02. 09. 23:31

menyire tűnik epizodikusnak és összefüggőnek? Mert ha összefüggő, akkor lehet, hogy megvárom az évados darát :)

NLZ - 2017. 02. 09. 23:37

Az utolsó jelenet ne lett volna, ahogy menekültek a part fele, aztán lepofozták az épp szembe jövő kommandósokat, mint rongybabákat.

CyClotroniC - 2017. 02. 09. 23:44

Alice: Szerintem ez volt a céljuk és majd fokozatosan kerülnek a helyére a kirakós darabok. Tippre ezt azért elég hamar elkezdik, de szerintem jó is, ha hasonlóan nem vágjuk a dolgokat, mint a főhős, általában rosszul jön ki, ha előtte járunk több lépéssel. Az más kérdés, hogy nagyon megértem, ha ez valakit frusztrál.

mSO: Abszolút high-conceptnek tűnik.

NLZ: Na igen, remélem azt a vonalat messze elkerülik majd.

Lemoni - 2017. 02. 10. 00:25

Wow! Nálam is 9/10 a kezdés, minden pillanatát élveztem. A zseniális képi világot csak bámultam, az agyam cikázott a mi a való és mi a képzelet között. Sokáig meg voltam győződve arról, hogy engem szuperhősös képregényes cuccal nem lehet meghatni. De lehet, csak úgy kell megcsinálni, CW labdába se rúg. Dan Stevens nagyon jó, de a többi szereplő is. De jó, hogy ez az év is remek sorozatokkal nyit :)

Vielon - 2017. 02. 10. 01:06

Aztamindenit :) Hát ez egy igazi mentálturmix volt, egy audiovizuális habzsidőzs :)

Nagyon bízom benne, hogy a többi rész tartja a szintet, és nem terelik át ezt az izgalmas agymenést, a “hagyományosabb”, “X mennek lenni jó, mentsük a világot, és lődözzünk sugárnyalábokat a szemünkből” irányba. Azzal sincs semmi gond, de az egy másik irány, másik “világ”…. (a Farkas nevet még mindig emésztjük ugye….)

Dan Stevens telitalálat volt a szerepre!!!!!

– SPOILER –

CyClotroniC!

Syd hatalmas kérdőjel, ahogyan az intézmény maga is…az egyenpulcsi is érdekes…ha jól emlékszem, akkor csak azon a leányon volt más színű (narancs helyett fekete), aki a falban végezte…így lehet akár egy olyan verzió is, hogy az intézmény valós, a lány is, de a többiek a Légió tagjai, vagyis David személyiségei.

A “testcsere”, mint olyan amúgy utalhat arra is, hogy egy személyiség éppen aktív…erről beszélgetnek az alagsorban, hogy David átadta a gyeplőt Sydnek…lehet, hogy valójában így…

Amúgy volt egy olyan ötletem is, hogy Syd valójában Rogue….

Valaki - 2017. 02. 10. 02:57

Huha, ugy latom kisebbsegben vagyok a velemenyemmel az eddigi kommentek kozott.
En is ugy ultem le nezni, hogy annyit tudtam az egesz koncepciorol, hogy X-men univerzum es valami elmebizgeralo mutansrol fog szolni, semmi egyeb hatterinformaciom nem volt (es sajnos a pilot nem is tett hozza semmi pluszt).
Ez szamomra a legkisebb gond a felvezetessel, hiszen pilotrol van szo, nem varom el, hogy szamba ragja Legion eredettortenetet.
Na de a latvanyvilag… Szamomra ez a vizualis/dramaturgiai oncelu “fullba toljuk a kretent”, mint pl. Fargo, Lemony Snicket (utobbinal tudom, hogy maga a regenyfolyam es a mozifilm is ilyen, nem csak a netflix feldolgozasa) egyaltalan nem jon be.
Nem tudom jo szivvel letudni annyival, hogy igy jartam, ime egy high concept sorozat, ami nem nekem valo, puff. Az agymenest lehetett volna jobb, “higabb” receptura alapjan is csinalni, ott van remek peldakent a Mr. Robot, aminek az elso evadat imadtam.
Ez a karakter / tortenet egy univerzum resze, konyorgom, azt, hogy hogyan illesszunk be egy alapjaiban mas kepi vilagu, feelingu puzzeldarabot a nagy egeszbe, mar ennyi ido alatt illett volna eltanulni a Disney-tol.
Velem peldaul remekul el lehetett volna jatszani a suspension of disbelief-et a suspension of disbelief-en belul, ha nehany jelenet erejeig a keszitok megmutatjak, hogy megsem egy tim burton vizsgafilm a tortenesek szinhelye, csak a fohos fejeben kepzodnek le a kormanyhivatalnokok agressziv rozsa gyurikra es rozsaszin sapkas apolokra.
Sajnos nalam ez pilot alapjan kasza.

Shannen - 2017. 02. 10. 04:45

Sosem tudtak érdekelni a képregényfilmek, így az X-Men filmekből is csak részleteket láttak, és egyszer sem éreztem, hogy ez az univerzum érdekelne.

Alapvetően a Legiont sem terveztem megnézni, de a pozitív kritikák után úgy voltam vele, hogy adok egy esélyt neki. És milyen jól tettem! Egyetértek simán 9/10-es volt a pilot. Noah Hawley amit itt összerakott ebben az egy órában az zseniális volt. Nem tudom mikor láttam utoljára ilyen gyönyörűen különleges vizualitással rendelkező sorozatot. Jó, mondjuk a rész közben az Utopia nekem is beugrott (meg az is, hogy még mindig nem néztem meg a 2.évadát…), de a Legion még arra is rátett itt egy lapáttal. Ja, és alapvetően az ilyen hallucinációs filmeket nem igazán szeretem, de itt valahogy nagyon bejött a zenével, a színészekkel, mindennel együtt. Egy percig nem éreztem azt, hogy öncélú lett volna, ami a hallucinációs jeleneteknél zavarni szokott.

A folytatással kapcsolatban azért félek, nem tudom mennyire fog lekötni a sztori, ha elkezdik behozni ax X-Men szálat… Bár ha továbbra is ilyen marad a kivitelezés (persze a cgi csetepatékat felejtsük el), akkor talán még úgyis végig tudom nézni, ha maga a történet nem fog nagyon érdekelni.

dexike3 - 2017. 02. 10. 06:46

Bomlott agyú David (+): Nekem nagyon bejött ez a sori! Végre valami teljesen szokatlan, átlagon felüli. A dagadt guvadt szeműre még nem jöttem rá, mi vagy ki lehet. Kb. olyan mint Bob a TP-ben, nagyon kíváncsi vagyok rá.

Épelméjű David (-): Az utolsó 5-10 perc csak nekem tűnt összecsapottnak? Mintha egy másik sorit néztem volna. Olyan jó építkezett az első 3/4-edben, ködösítések, karakterek, mindfuck meg minden. Aztán mintha belecsöppentünk volna egy X-men kivágott delete scene-be.
Szó se róla ez is jó volt, csak elütött nagyon a felvezetéstől. DE (még ezzel az aprósággal is) MEGVETTEK KILÓRA.

winnie - 2017. 02. 10. 06:52

szerintem a vége, amellett, hogy nem izgatott, elég hatásos volt. és elég wtf. igazából a sorozat elhelyezése volt a feladata szerintem. kaptunk egy mentálbeteges sztorit, amiből az ember egy bomlott elméjű főszereplőre gyanakszik, és akkor hirtelen kiderült, hogy hopp, ez egy olyan világ, ahol léteznek szuperképességek, és máris mássá vált a leányzó fekvése, rögtön felmerült, hogy talán nem is mentális betegséggel van dolgunk. ettől még nem kell változnia a sorozatnak, de ha ebben a világban akarnak mesélni, akkor tényleg szükség volt a kontextus megteremtésére. még akkor is, ha, és ebben biztos vagyok, sokak számára súlyos csalódás lesz az erre való ráébredés.

dexike3 - 2017. 02. 10. 07:07

én nem csalódtam winnie. kicsit preacher-es megérkezés volt,de tetszett. azért én arra nem vennék mérget, hogy nem zakkant David. az autóból is mást látott kiszállni, aztán mégis. szóval ezt a fajta bizonytalanságot meghagyhatják szerintem, én vevő lennék rá. a guvadt szemű dagadtról sem tudjuk, hogy létezik vagy csak káprázat.

sleepwalker77 - 2017. 02. 10. 08:02

Szerencsére volt az utolsó 10 perc, különben itt hagynám abba az egészet. Így viszont várom a folytatást. :)

Ronaldo - 2017. 02. 10. 09:30

Értem én, hogy az volt a cél, hogy minél jobban tudjunk azonosulni a főhőssel, ne legyen referencia pont, amiből a külső szemlélő – azaz a néző – egyértelműen el tudja dönteni, mi valóság és mi nem az, de így elsőre kicsit töménynek érzetem a tripet és az össze-vissza ugrándozást. Remélem a sztori kap egy normális ívet, lendületet, és nem élnek vissza ezzel a “skizofrén kártyával”, azaz nem fog állandóan arra az olcsó blöffre építkezni, hogy amit az előző 10 perceben vagy 2 részben láttál, az kamu volt. Vegyesek az érzéseim, itt-ott kicsit uncsi is volt, de emellett egyedi darab, tény, hogy nem egy szokványos film. 6/10

winnie - 2017. 02. 10. 09:35

Ronaldo: szerintem egészen korrekt módon kerüli azt, hogy amit láttunk, az valójában nem is történt meg. nem most láttam, de itt a pilotban volt egyébként olyan, hogy valami kamu, vagy hogy nem tudni, hogy az-e? mármint átverősen. tény, hogy ide-odaugrálunk, de ami csak hallucináció volt, az elég hamar kiderült, vagy rögtön tudjuk, hogy haluzta – ilyen biztos, hogy lesz később is. ahogy látom, a karakterek valóságosak, vagy annak tűnnek, a szituációk is – persze ettől még a legvégén kiderülhet valami, de szerintem nem erre utaznak. így hirtelen nem is tudom, hogy a folytatásban volt-e efféle. talán csak olyan, hogy látunk valamit, és rögtön utána kiderül, hogy valami álomkép volt.

a készítő egyébként ezt mondja a megbízhatatlan narrátorról, hátha segít:

You have to solve the mystery. The narrator has to become reliable. It’s a lot to ask an audience to take a perpetually unsatisfying journey where it’s like you’re never going to know for sure. It’s another thing to say, “We’re going to take a character out of confusion into clarity and an audience out of mystery into clarity.” That’s the goal of it which is to say, there’s a contract and you watch that first hour and you like, “I don’t know. There’s a devil with yellow eyes and there are these other elements that I’m not sure what they mean, but I trust the filmmaker and I know that I’m going to understand it eventually.” You do. It becomes clear by the end of the first year what’s going on.

Scoo - 2017. 02. 10. 09:42

Sleepwalker77: nekem meg pont az utolsó 10 perc volt ami nem tetszett és kezdtem el aggódni, de winnie szerint nem az akció irányába viszik a sorozatot. Szerencsére.

krisz - 2017. 02. 10. 10:01

Nekem pont fordított a dolog, azt mondtam 50 percig, hogy mi ez az égtelen nagy baromság, se én, se a főszereplő nem tudja mi történik, 2/10, de a vége nagyon tetszett, amikor használva voltak a mutáns erők. A következő rész biztató lesz, több harc remélem stb. 4/10

CyClotroniC - 2017. 02. 10. 10:02

Egyébként itt eddig sem volt megtörtént vagy sem dolog, csak az hogy hol (fejében, múltban, jelenben) meg hány %-ban (torzult-e emlék) volt döntően a kérdés. Összességében azért simán érthető mi van csak vannak dolgok amikre több magyarázat is ül és pont ezért szuper.

Ha hagyják az olcsó, fantáziatlan Heroesosdit meg gyakást, jó lesz ez. Nem hiányzik ennek a sorozatnak annyira a harcjelenet, ha ott van az érdekedebb lelki, mentális oldala.

sleepwalker77 - 2017. 02. 10. 10:05

Scoo: Meglátjuk, bőven van más sorozat amit tudok nézni, szóval nem probléma ha ez kimarad. :)

Dave - 2017. 02. 10. 10:14

Ez olyan volt, mint amikor mondjuk a Nemzeti filmalap tisztára akar most pár milliárdot és csináltat egy kezdő filmessel valami LSD trippen alakuló borzadályt. (mondjuk arra kiváncsi valóban milyen lenne) :)

Ronaldo - 2017. 02. 10. 10:15

winnie: “a karakterek valóságosak, vagy annak TŰNNEK, a szituációk is – persze ettől még a legvégén KIDERÜLHET VALAMI.”

Na, hát éppen erről beszéltem. Hiába tudsz állást foglalni a valóság mellett, bármikor lenullázhatják a valóságosnak TŰNŐ eseményt, mondván hogy ez is csak kamu volt. Ezért mondtam, hogy remélem más irányt vesz a sztori. Persze ettől még maradhat skizo a karakter, csak könyörgöm, ne éljenek ezzel az olcsó blöffel. Erre gondoltam, az előző kommentben. De ahogy az angolból leszűrtem remélem, hogy nem ezzel akarnak trükközni.

CyClotroniC - 2017. 02. 10. 10:26

Mondjuk szerintem nem az a lényeg, hogy mi a valóság, hanem hogy David mit gondol annak. Attól, hogy valamiről torzul a saját valósága, mert elnyomott magában egy emléket mondjuk vagy a memóriája alakult át idővel, nem lesz valami kamu. Mármint nem “csak álom volt” szinten, sőt épp hogy többlet értelmet kap, hogy ami más lett, miért lett más.

Totál random példa: Ha pl 2 rész múlva tök logikusan kiderül hogy a parton megismert nő az anyja, akiről minden emléket évek óta elnyom magában és ezért cserélte ki a memóriája másra a kocsis jelenetnél is, inkább egy izgi új terep mint olcsó átverés szerintem.

+ most volt meg a Hawley interjú a reggeli hírcsomagból és bizakodóbb lettem a Kubrick és Lynch emlegetésektől.

Nightstalker - 2017. 02. 10. 11:28

Mintha a 12 majombol kivagnank az orult reszeket es csak azt neznenk meg. K. jo volt, varom, mi lesz ebbol.

Margo - 2017. 02. 10. 14:43

Nálam 0/10. Fél óra után átnyomtam egy Japánról szóló útifilmre, az is érdekesebb volt.
Azt hiszem ez rekord, ilyen gyorsan még nem kaszáltam soha semmit. Még a Kaliforgia is kitartott 3 részig.
Mondjuk nem érdekelnek, sem a szuperhősök, sem a képregények (a mutánsok még kevésbé), de ilyen értelmezhetetlen, zavaros katyvaszt, mit ez volt még nem láttam. Részemről itt kiszálltam.

Tr7 - 2017. 02. 10. 15:15

Az a pillanat mikor mar 15x-re nezed meg a “she’s a rainbow” jelenetet. Iszonyat eros lett. 9/10

dexike3 - 2017. 02. 10. 16:18

más: Aubry Plaza-t nagyon sajnálom, mert tetszettek eddig az alakításai főleg a Zombibarátnő.
VALAKI offban küldene egy spoileres linket, vagy infot a guvadt szemű dagadt kölyökről? (egy napja csak azon járatom az agyam)

CyClotroniC - 2017. 02. 10. 16:46

Nem hiszem, hogy van, a Legion kapcsán elmondták a készítők, hogy jócskán eltér a képregényektől is, gyakorlatilag csináltak egy saját Legion-t, mintha képregényben egy új univerzumos fonalat kezdtek volna el. Azért nem fullra új lesz minden, de annyira bőven belenyúltak, hogy kár képregényes tudásra alapozva például elkönyvelni, hogy kik a srác szülei vagy milyen személyiségei vannak.

Én amúgy arra tippelnék, hogy vastagon köze lesz az eredettörténetéhez, esetleg egy olyan villain személyisége lesz, aki nagyon nem jó, ha felszínre kerül.

emese - 2017. 02. 10. 18:38

A kritika és kommentek után jó nagy mindfuck-ot vártam. És ennek ellenére vagy talán épp ezért (?) nem éreztem végtelenül kuszának és követhetetlennek. Persze vannak kérdőjelek, de azért valamilyen szinten mégis “összeállt”. Aztán majd lehet, hogy az derül ki hogy tévedek.

Annak ellenére azonban, hogy a vizuális megoldások remekbe szabottak, és Dan Stevens egy hatalmas eyecandy, engem a történet, amit feltehetően el akarnak mesélni, annyira nem izgat. A 45. percnél kezdtem azt érezni, hogy na talán érdekel majd a folytatás, és szerintem ott kellett volna az első részt befejezni.

Azért egy második részt tuti bepróbálok majd, de valami hiányzik ahhoz, hogy ez engem teljesen beszippantson. A pilot nálam 7/10.

winnie - 2017. 02. 10. 19:20

emese: annyira nem hiszem, hogy követhetetlen lenne. de ez csak a kezdet – most kvázi még csak történetmesélés volt, később más is lesz. tény, hogy a pilot nem klasszikus szerkezetű, ezért, aki nem készül fel, annak biztos, hogy nehezebb lesz, és simán el is veheti a kedvét a sorozattól. (ezért kockázatos több idősávos, flashbackes, vagy más többsíkos történetmesélést alkalmazni, főleg mankó nélkül, mert könnyen lehet nézőket veszíteni vele. és az átlagnéző ezt a pilotot például 9 reklámszünettel látta, valószínűleg többször felkelve a tévé elől, ami mindenképp más, mintha az ember együltő helyében lenyomná a 61 percet.)

mondjuk abban mindenképp biztos vagyok, hogy azok közül, akik azt hiszik, hogy tudják, mi történt, lesznek olyanok, akik meglepődnek, hogy nem feltétlenül tudták jól, de ez mindig így szokott lenni, hiszen nem értelmezhet mindenki ugyanúgy.

CyClotroniC - 2017. 02. 10. 19:34

Én se feltétlenül arra céloztam, hogy követhetetlen, csak egyelőre szerintem nagyon szimpatikusan van 2-3 válasz a legtöbb kérdésre (és remélem majd valami 4. lesz a valós).

jesustomer - 2017. 02. 10. 21:01

Uramisten milyen pilot volt ez.
Azt akartam mondani, hogy a Flash pilotja után nem volt ilyen érzésem de hát kb tök más kategória. Az egyrészt egy könnyed, vicces sorozat/pilot volt ez meg ááh.
Egy igazi vérfrissítés a sorozatok világában.
Te atyaég mennyire hiányzott egy ilyen pilot az életemből.. pláne, hogy én mindig a supnat, tvd, arrow vonalat követtem. Ez mindent legyűr, azt lehet, hogy a többi rész felejtős de ezt évekig emlegetni fogom. Istenkirály.

Alexander - 2017. 02. 10. 21:31

Szerintem egymaga menekült ki a végén. Láttunk lángoló csontvázakká változott őröket …az ő egyik személyisége gyújtotta fel, aztán kit a faszi aki egy legyintésre elröpteti a fegyvereseket, az szintén ő.

Na de vajon a lány létezik-e? Lehet hogy ő sem. De a többire nagy eséllyel fogadnék hogy csak képzeli, azok egy-egy személyiségei.

CyClotroniC - 2017. 02. 10. 21:34

Én is emellett vagyok, legalábbis ez tetszene :)

fireblade"pistike" - 2017. 02. 11. 02:08

Igazából az a bajom az efféle filmekkel, hogy képtelenség azonosulni bárkivel, bármely történést elhinni, vagy izgulni..hiszen vagy megtörtént vagy nem..vagy valóság vagy nem..hogy izguljak a főhősért mikor azt se tudom hogy bármi és bárki valóság-e?
és ha annak is mondják, sorozatkészítők ha úgy gondolják bármit és bárkit annulálhatnak simán..
Mi értelme ennek?
Hogy élvezzek történéseket, ha semmi nem lehet igaz? bárki halála..semmisé válhat..bármely esemény meg nem történté tehető
Nincs értéke a halálnak, semminek..
szerintem sokan sorozatsznobizmusból lelkesedtek érte..
én nem annyira
3/10

winnie - 2017. 02. 11. 07:48

fireblade”pistike”: vagy azért lelkesednek, mert tényleg zseniális volt a sztori és/vagy a megvalósítás, annyira beszippantotta az ember, hogy huss, elrepült a 60 perc. igazából az egyik út, hogy az mondja meg, aki lelkesedik, hogy miért lelkesedik, a másik pedig, hogy az próbálja kitalálni, akinek nem tetszett annyira, mert nem hiszi el, hogy másnak tetszhetett, és próbál olyan magyarázatot kitalálni rá, ami számára még elfogadható (“ő sznob, én nem – de mázli!), ezzel nyugtatva meg magát.

érthető, amit írsz, és meg is értem, én is írtam lehet, hogy ilyet a halálokról, de… szóval arra ott vannak a dc-s képregénysorozatok, hiszen a cw-s szuperhősös sorozatokban is tényleg fel szoktak támadni a karakterek vagy így, vagy úgy. sőt, akár itt is értelmezhető lenne a kritika, de…, miért most? miért nem akkor, ha valóban megtörténik? így eléggé erőltetett, hogy az nem tetszik, ami meg sem történt és lehet, hogy meg sem fog történni.

eddig ami történt, megtörtént elvileg, nem válik semmissé. gondolom. nincs okunk mást feltételezni.
eddig aki meghalt, az meghalt (nem egy kiemeltebb szereplő), nem válik semmissé. gondolom. nincs okunk mást feltételezni.
hogy később mi lesz, ki tudja?

de egy sorozatot egyébként sem csak történések vagy halálok mozgatnak. mondhatjuk, hogy itt valakinek az elméje (bomlott elméje?) van a középpontban, és annak a működését akarják megvizsgálni. márpedig akkor íme egy ok, hogy vajon miért is lehetett egyedi a legion. ilyesmivel nem sok sorozat foglalkozik. (és még elfogultnak sem mondhatom magam, mert a 3. rész után kaszáltam a sorozatot:)

Saszta - 2017. 02. 11. 12:57

Nekem baromira tetszett a pilot, minden másodpercét élveztem. :) Egyszerűen zseniális a megvalósítása.
Imádom, ahogy elmerülünk a főszereplő elméjének a furcsa, szürreális világában, és ahogyan azokat érzékeltetik a hangeffektekkel (suttogások, különböző zörejek, no meg az egymástól totálisan eltérő zenék), meg a képi világgal. Szó szerint beránt minket nézőket David zavaros elméjébe, és mondhatni mi magunk is egy személyiségévé válunk (legalábbis én teljesen azonosultam vele, annak ellenére, hogy nem sok közös van bennünk). A showrunner remek munkát végez, kihasználja a film szinte minden adottságát, könnyedén játszik velük.

Amikor elolvastam ezt a kritikát, akkor elkezdtem tartani kicsit tőle, mert a zavarosabb történetvezetésbe nagyon könnyen bele lehet bukni, de azt hiszem épp ez tetszik ebben, hogy mi magunk sem tudjuk pontosan mi valóság és mi nem, mi is történik körülöttünk, csakúgy mint David. Ezzel pedig egy nagyon izgalmas belső útra invitál minket, ami eléggé ritka a sorozatok világában. Csakúgy, mint a szokatlan, nem túl gyakran látott vizuális megoldások, amit megint csak nagyon érdekesnek találtam, jó értelemben. :)

Fenomenális élmény volt számomra ez a 60perc, nem is tudom mikor volt utoljára, hogy valami elsőre ennyire elkápráztatott minden téren. :)
Ugyanakkor kissé aggódok, mert nem tudom, mennyire fogja tudni tartani ezt a szintet. Pilot még nem emelte ilyen magasra nálam az elvárásokat. Nehéz lesz folyton megugrani ezt a mércét, tartani ezt a fajta egyéni képi világot, ugyanakkor a történéseket is előre vinni úgy, hogy folyamatosan tisztuljon a kép, s ne legyenek túl szájbarágósak a magyarázatok se. Ugyanis ezek után valamiféle egyensúlyt kell majd teremteni, mert ha végig ezen a vízen eveznek tovább, akkor egy idő után meg elunja az ember, mert túl zavaros marad az egész és túl leterhelő lesz összerakni a dolgokat.
Számomra legalábbis amilyen zseniális volt, olyan megterhelő is volt nézni, szabályosan belefájdult a fejem a végére a túl sok ingertől amit az agyam kapott. :D Viszont abszolút megérte, a történéseket is sikeresen összeraktam, nagyrészt összeállt a kép (az más kérdés, hogy valószínűleg nem minden úgy van, ahogyan én azt gondolom), és egy másodpercig nem unatkoztam, az audiovizuális élmény meg csak a hab volt ennek az egésznek a csúcsán.

Tőlem is 9/10-et kapott. :)

fireblade “pistike”, szerintem ez a sori nem erről szól. :) Mármint itt nem az élet-halálharc az, ami izgalmassá teheti ezt az egészet, hanem ahogy winnie is írta a főszereplő elméjében tett utunk. És éppen azért tudunk azonosulni a főszereplővel, mert konkrétan az ő fejében vagyunk benne, azt tapasztaljuk meg, amit ő él át. A többi szereplővel talán tényleg nem fogunk tudni azonosulni, ezt egyelőre nem lehet tudni.
Szóval itt ezen van a hangsúly, és nem a külső történéseken, szóval ha téged a belső világ nem ragad meg, nem akarsz abban elmerülni, hanem konkrét, 100%-ig (az adott sorozat történetének keretén belül) valóságos világot és annak cselekményszálát/szálait akarod megismerni, akkor inkább olyanokat keres szerintem, mert itt nem ezt fogod kapni. Ez egy egészen másfajta világ. :)

fireblade"pistike" - 2017. 02. 11. 13:50

@Saszta:

Értelek én, de azt írod..”azt tapasztalod meg ami az ő él át”
de nem tudod mit él át! pont ez a gondom..történik csomó minden, aztán kiderül hogy mégsem, meghal valaki de mégsem..fontos történések zajlanak, de mégsem..és ellenkezőleg is igaz ez..
ez biztos izgalmas, hogy azt se tudod mi történik, és az vajon igaz-e? mert egy idő után (10-20 rész) a sok zagyvaság után nem fogsz mindenre emlékezni..és vagy túl sok időt vesz majd el a sorozattól, hogy emlékeztessen, vagy sok mindent nem fogsz érteni..és nem is adnak értelmes magyarázatot
nekem egy idő után fárasztó..

fireblade"pistike" - 2017. 02. 11. 13:51

“azt tapasztaljuk meg, amit ő él át”

így pontos az idézet..

winnie - 2017. 02. 11. 14:26

fireblade”pistike”: attól, hogy te tudni véled, hogy mi történik majd a 20. részben vagy, hogy zagyvaság lesz addig (az írószobában: “Most írjunk 20 rész zagyvaságot!”), még nem biztos, hogy az lesz. ismétlem: amit írsz az teljesen valós jelenség. az, hogy erre a sorozatra akarod erőltetni, az (egyelőre) furcsa, hiszen mindent megtett, hogy elkülönítse magát a tipikus, szuperhősös sorozatoktól.

(nem azt mondom, hogy nem lehet ilyesmi a későbbiekben, de a sorozat egyelőre nem arról szólt, hogy igaz-e vagy nem, ami történt. ahogy a westworldnél is írtam, másféle szemüvegen át kell nézni. itt nem az a lényeges, hogy mi történik, hanem az, hogy mit tapasztal a főhős. valószínűleg azért, mert ez érdekesebb, mint pusztán kívülről szemlélni őt – utóbbiból lehet, hogy nem lenne sorozat. ez nyilván valakinek zagyvaság, más számára viszont lenyűgöző tapasztalat.)

(a halálokat megint idekevered, ez teljesen WTF, Saszta sem írt semmi ilyesmiről. semmi nem utal arra, hogy akik a pilotban meghaltak, azok nem haltak meg. ez olyan, mintha én írnám azt, hogy fantáziátlan az epizodikus nyomozós sztori és a tanúk kikérdezése:)

CyClotroniC - 2017. 02. 11. 14:27

Szerintem tudjuk mit él át, mert látod és pont ezért nem blöff, ha valami nem úgy van mégse, mert David számára is valóságnak tűnt addig. Ráadásul még csak az sincs, hogy őncélúan kéne ezzel szórakozni, mert simán lehet nem egy oka, hogy mit fojt el magában, mit színez ki az elméje. Iszonyat sok lehetőség van ebben, főleg a gyermeki évekből, mert akkor még a fantáziájuk is élénkebb.

Alapvtően leginkább azért megosztó a cucc, mert van akinek érdekes megfejteni David elméjét, másnak uncsi. Mert azt nyugodtan el lehet szerintem hinni Hawleyéknek, hogy itt mindennek lesz szerepe.

zolkó - 2017. 02. 11. 18:24

Komolyan senki nem írta eddig a Pushing Daisiest? :)
Az hogy David és Syd nem érnek egymáshoz (oké, nem teljesen ugyanaz miatt), nekem egyből Nedet és Chuckot juttatta eszembe. Abszolúte bejött a kezdés mindenestől, a végén sem akadtam fenn, onnan indul a sztori további része. Addig csak egy bemutatkozást néztünk. A majdnem folyamatos vizuális orgia zsenialitása mellett se menjünk el szó nélkül, szintén Fuller dolgai jutottak eszembe néhányszor. Dan Stevenst eddig semmiben nem láttam, de le a kalappal az itteni alakítása előtt, rászabták a szerepet. 9/10, soha rosszabbat!

fireblade"pistike" - 2017. 02. 11. 19:25

winnie: arra céloztam, hogy ilyen sorozatoknál túl sok mindenre kell visszaemlékezni akár 20 résszel korábbról is, mellékes történésekre..és mivel a képi megvalósítás enyhén zavaros, és nehezen emészthető..nehéz lehet minden kis villanásra emlékezni az elméjéből..
A halálra, csak példaként utaltam, nem pont erre a sorozatra céloztam vele..de még bármi lehet :)
Adok esélyt neki, mert lehet megtetszik, és kell valami más a szokványos sorik mellé :)

CyClotroniC - 2017. 02. 11. 19:42

zolkó: Én a kritikában :(

zolkó - 2017. 02. 11. 20:20

CyClotronic: Nyilván nem a kritikára gondoltam, hanem a hozzászólókra. :) Azt tudom, hogy te láttad/szeretted a PD-t, de rajtad és rajtam kívül senkinek nem tűnt fel a nyilvánvaló párhuzam? Valahol szomorú, hogy egy mindössze tíz éves sorozattal való hasonlóság MÁR alig esik le valakinek. Mert hogy a The Who számra az elejéről rá kellett keresni, és látni hogy ’66-os, az oké. De azt gondolná az ember, hogy egy tíz éves (ráadásul szerintem alap) sorozat azért több embernél megvan.

JaniRazor - 2017. 02. 11. 22:09

Nagyon jó volt szerintem a pilot. Viszont egy dolog nálam nem tiszta: Hogy tudott megszökni a kórházból?

Irodai Patkany - 2017. 02. 11. 22:37

Nekem is az Utopia ugrott be elsőre. Meg is nézem újra.

winnie - 2017. 02. 12. 06:55

“Komolyan senki nem írta eddig a Pushing Daisiest? :)”

csak rögtön az első kommentben:)

winnie - 2017. 02. 12. 07:05

JaniRazor: ahogy mutatták, de mondja is a kikérdezésen. a csók révén átkerült a lány testébe és kikísérték.

fireblade"pistike" - 2017. 02. 12. 10:27

winnie?
de az a lánytest volt, a fiú test hogy került ki? :)

Johndoe4 - 2017. 02. 12. 17:33

Most néztem meg a pilotot. Ez meg mi a f… volt?

Garott - 2017. 02. 12. 19:40

A kihallgató szobában végig azon gondolkodtam, hogy a nem beszélő csávó nem véletlenül Jason Stryker? Ugye ő az X-men 2-ben szerepelt és belőle nyerték ki a szérumot, amiből azt a drogot vagy mit csináltak, amivel bárkit tudtak irányítani. Ugye az ő alapképessége, hogy mások agyába be tud hatolni, és elhitetni velük bármit valóságként. És neki is ilyen fura szeme volt. De nem láttam erre utaló írást sehol. Inkább csak egy érdekes felvetés.

Geza Kovacs - 2017. 02. 12. 19:45

Benne van az esély, hogy jó legyen, de egyelőre olyan, mint egy ’60-as évekbeli sci-fi jövő utópia filmbe oltott Lady Gaga-klip dadaista stílusban leforgatva: kicsit sok egyszerre.

Draco44 - 2017. 02. 12. 22:23

Huhh ez fantasztikus volt. Eredetileg nem terveztem megnézni, mert valahogy nem villanyozott fel egy újabb X-Men gondolata, de a sok jó vélemény meggyőzött. Hatalmas köszönet érte! Remélem a folytatás is ilyen jó lesz.
Egyébként valamennyire ismerem az X-Men képregényeket, de Davidről szerencsére keveset tudok (érdekes módon a Légió név nem volt ismerős, csak közben körvonalazódott bennem, hogy ez a David esetleg az a bizonyos-e). Kíváncsi vagyok, milyen irányokba viszik a sztorit.

Edg - 2017. 02. 13. 03:24

Azzal egyetértek, hogy a csapból is szuperhősök folynak, de azzal nem, hogy ez egy 9/10-es kezdés volt, inkább 7/10. Tetszett amúgy, megnézem a 2. részt is.

winnie - 2017. 02. 13. 04:43

edg: nem hinném, én nagyon régen nem láttam szuperhősös sorozatot. annak igen, aki néz ilyesmit. ellenben munkahelyi komédia, családi komédia, nyomozós sorozat valóban folyik – immáron 50 éve.

muhaddib - 2017. 02. 13. 06:43

Én 3 részig mindenképp maradok. Aztán eldöntöm. A pilot eléggé furcsa volt, ha sikerül valami maradandó történetet építeni, akkor jó lehet.

Egyelőre viszont a főszereplő csak egy instabil karakter, akit jobb lett volna lelőni amíg tudták. Ha építenek viszont egy kedvelhető sztorit köré, egy fogódzkodó pontot, akkor nagy dobás lehet.

Nikki - 2017. 02. 13. 23:04

Nagyon tetszett, úgyhogy maradok. Érdekel a folytatás; eléggé várom, ami mostanság nem sűrűn fordult elő.

Edg - 2017. 02. 14. 01:51

Winnie: nem konrétan sorozatokra gondoltam, hanem általánosságban. Régen azért kevésbé volt ennyire önismétlően rápörögve az amcsi szórakozatóipar a szuperhősökre. (Pl. gyakorlatilag pár évente van új és jó drága Batman, szupiman, pókember film, ami nem lenne baj, de szerintem 99%-uk egyszerűen gagyi.)

Myllan - 2017. 02. 14. 08:59

Hali! Csak nekem volt olyan érzésem, hogy ebben az első részben vannak apró Stranger Things áthallások? Azért kérdezem, mert nekem anno nagyon tetszett a ST és lehet hogy csak emiatt látok bele olyat ebbe a sorozatba ami nincs is.
De mikor a „baleset” után a pszichiáter visszamegy a közös helyiségbe, és minden vörösen villog, még a zene is olyan, mint az ST-ben. Ráadásul egy telepatikus képességekkel megáldott, az erejét kontrollálni nem tudó személy egy lakás pincehelyiségében bujkál, ami tele van retró cuccokkal. Ja és a gofrit is imádja. Tisztára Eleven sztorija az ST-ből.

Reeka - 2017. 02. 15. 13:50

Nekem nagyon tetszett!! Mindenképp maradok a folytatásra, remélem nem viszik el a képi világot nagyon más irányba. Elrepült ez a 67 perc. 9/10 simán.
A főszereplő, Dan Stevens, jó választás volt… és ezennel van is egy új jelöltem az év végi JAws eyecandy szavazásra :)

Nero - 2017. 02. 15. 20:16

Nem volt ez rossz. Olyan 7/10-re lőném be magamnak.

Myllan: Azt a pofátlan Stranger Things zenenyúlást! :D És igen, egy az egyben ST volt az a jelenet, de tetszett.

Dexter Morgan - 2017. 02. 16. 11:15

Vissza kell fognom magam, hogy nehogy kimondjam, ez volt a legjobban sikerült dolog, amit valaha láttam TV-ben… az biztos, hogy top 5-ben van.

Amiatt, hogy a pilot ennyire zseniálisra sikerül, kicsit félek, hogy ezt a színvonalat nem fogják tudni fenntartani. Pont ez lenne a lényege, és ha nem sikerül, abból bukás lesz valószínűleg.

dexike3 - 2017. 02. 16. 22:06

Na mit mondtam azt r*hadt guvadt szeműt már megint és senki sehol nem reagál csak én…

wondorog - 2017. 02. 17. 00:03

Vajon apuci arcát a jogok miatt nem mutatták, vagy megváltoztatják a dolgokat a képregénytől (nem spoilerezek, akit érdekel olvasson utána ki David apja).
Egyébként nálam a színvonal maradt, továbbra is megy az őrület, csak az idővonalat egyre nehezebb követni, mi mikor is történt.

nade - 2017. 02. 17. 00:42

wondorog – csak nem gondolod hogy az apjamesélne a gyereknek gyilkolászos sztorit? karakteridegen lenne. Inkább valami nevelő apa lesz az, aki így akart belőle szörnyet teremteni.

Syd továbbra is <3 bár nem sok szerepe volt most…

nade - 2017. 02. 17. 13:50

dexike3
a gülüszemű nagytokástól sokkal nyugtalanítóbb volt most az “apja”

CyClotroniC - 2017. 02. 17. 15:03

A retro báj eltűnt ugyan (ez azért várható volt), de eléggé adta ez a folytatás szerintem, akadtak válaszok, új kérdések, szimpatikus az irány. A hétvégén majd írok a második részről, én azt hiszem maradok végig.

Enzo - 2017. 02. 17. 16:41

1×01
Hú micsoda acid trip volt ez a pilot, volt itt minden audio- és vizuális szinten!
Már a nyitómontázs elég király volt, de a későbbi zenés betétek is kilóra megvettek, mint kb minden más sorozatban is. Elképesztő, hogy mennyi látszólag teljesen random jelenetet kellett forgatni, aminek semmi értelme nem volt, csak az összhatáshoz tett hozzá. A kritikák miatt sokkal nagyobb mindfuckot vártam, de pozitívan csalódtam, egész követhető volt a rész. Ha valamihez kéne hasonlítanom, akkor ilyen Inception-Mr.Robot-Falling Water-Stranger Things-XMen kombónak mondanám :D

Darabkák:
-Dan Stevens rohadt jól nyomta, de Aubrey Plaza is remek volt, sajnálom hogy rögtön ki is írták Lenny karakterét, remélem így látomásként még benne lesz.
-Az érintés nélküli szerelem önmagában is aranyos szál rengeteg lehetőséggel, a szalaggal összekötött sétálás például nagyon tetszett.
-Ez a sárga szemű tokás izé ez elég para.
-“Where are the doors?” – mert nem elég az ajtókkal kapcsolatos WTF jelenetekből a tavalyi év 2 legemlékezetesebb idézete után…addig fel se tűnt, hogy mi a baj a folyosóval :D
-Én David nővérére teljesen azt hittem kezdetben, hogy az anyja :O
-A suttogások miatt tényleg jó volt fülessel nézni az epizódot.
-Kutyamotívum? A fura szemű csávó faragott egy kutyát, mintha a letakart ketrecben is az lett volna, meg később is előjött valahol.
-A bollywood-os táncjelenet teljesen WTF, de a kedvencem hogy a háttérben a növényfalba beépült csávó is nyomta a mozdulatsort :D
-A vége szerintem élvezetes és érdekes volt, a vízbe hulló csontvázaktól a harcjeleneten át, érdekes lesz megismerni a csapatot.
-A stáblistában is olyan mellékszereplő-meghatározások voltak, jót mosolyogtam: “The man who strokes his beard”, “Risotto dude”, “Skeletal fat lady”… :D

#hétidézete:
“-So, do they let you throw a little party here, or…
-Yeah, they clear out the furniture. We get a DJ.
-Really?
-No. We do get better drugs, though.
-Really?
-No. It’s just Thursday. My 260th Thursday as a passenger on the cruise ship Mental Health.” :DDD

Saszta - 2017. 02. 17. 22:37

A második rész is fantasztikus volt, még mindig ráz a hideg, amit kevés sori ér el nálam!

Nagyon creepy volt most David fejében lenni, de a sárga gülüszemű, nagytokájú ocsmányságot a láthatatlan arcú apa (?) tényleg mérföldekkel lekörözte. Egyébként nem az van, hogy akiről olvasott, az maga David volt? o_O (Nem ismerem a képregényt, szóval lehet hülyeséget mondok és rosszul vettem le, de ha igazam van, akkor meg még durvább a dolog… Persze ha így van, akkor gondolom a képessége miatt történt meg a dolog, és tulajdonképpen csak “baleset” volt, de akkor is…)

A Syd-David románc meg annyira aranyos, remélem több szeletet kapunk majd ebből a későbbiekben. :) Kell ez a sok megrázó emlék/hallucináció/álom tengerében, ami kicsit megnyugtatja háborgó lelkünket, miután megmártóztunk a David fejében hömpölygő, vad tengerben.

A képi és zenei világa még mindig elképesztő, minden snittet élvezet nézni, remélem így marad a továbbiakban is. Engem megint lenyűgözött.

CyClotroniC - 2017. 02. 18. 00:01

A Syd-David dolog nekem is a kedvencem, mondjuk én nem tudom nem azt nézni, hogy Syd-del megint senki nem lépett interakcióba David-en kívül, szóval sanszos, hogy ő is csak egy személyiség. Persze remélem nem.

nade - 2017. 02. 18. 20:38

^ de beszélni viszont beszélnek róla, legalábbis Bird-ék. A Div3-as pasi nem tudott róla, de ő viszont Lenny-ről tudott, és mégis képzeletbeli barátja lett Davidnek. Lehet hogy akiket megölt, egy újabb hang lett a fejében?

Saszta - 2017. 02. 19. 17:04

Syd remélem nem csak újabb személyiség… S mivel a többiek valóban beszélnek róla, ezért ahhoz, hogy ő újabb személyiség legyen, a többieknek is annak kéne lennie. Persze az is simán lehetséges.

És igen, az is érdekes, hogy Lenny látszólag valós személy volt aki meghalt, sőt az elmegyógyintézet előtt barátok is voltak, halála után meg beköltözött a fejébe…

emese - 2017. 02. 20. 01:25

Nekem ez a 2. rész sokkal jobban bejött mint a pilot. Szerintem jól vannak eltalálva az arányok, Stevens meg fürdik a szerepben.

nade - 2017. 02. 20. 12:34

Hogy bírnátok egy ivós játékot? Amikor meghallod hogy “David”, igyál egyet!

Enzo - 2017. 02. 23. 01:12

@nade: zseniális :DD nagyon gyorsan lerészegednénk, asszem.. :D

wondorog - 2017. 02. 23. 20:42

Azt nem hittem volna, hogy így is lehet szuperhősös képregénysorozatot csinálni, konkrétan 3 rész alatt egyetlen igazi akciójelenet volt, ami nálam egyszerre a sorozat leggyengébb jelenete is. 3 rész alatt minimum top 10-be került nálam, ami elég durva ahhoz képest, hogy jelenleg jóval 100 fölötti van a sorozatos listám.

Geza Kovacs - 2017. 02. 23. 23:00

Lassan horrorsori lesz belőle. Eléggé beteg, de jól kitalálták.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz