login |

APB: 2 rész után

2017. 02. 15. 18:19 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

Sima cancel. Nem is kell végigolvasni? Ilyenkor durva visszanézni, amiket még a bejelentéskor gondoltunk. Akkor ezt írtam róla: “Első körben semmiképp sem írnám le”. Most meg itt röhögök magamon. Az APB mindent elrontott, ami jóvá tehette volna.

Egyszerűen a FOX akciósorozatait nem éri meg várni, mert nevetséges, hogy mennyire nem értenek hozzá. Viszont mivel nagyjából csak ők szeretnek ilyesmiket csinálni, így néha beletenyerelnek a tutiba, aztán vagy lelövik, mint a Drive-ot, vagy be sem rendelik a pilot után. Vagy fut évtizedekig, mint a 24.

Arra célzok a hozzánemértéssel, hogy az akció szinte mindig rossz, és mintha csatorna utasítására nézne ki ugyanúgy mindenhol. Komolyan, nézzünk meg egy autós üldözést a Prison Break második évadjából, és vessük össze az itt látottakkal_ ugyanaz a kamu “száguldás”, rossz vágások és kék szűrő. Ez utóbbiból is az olcsó kinézetű, ami rögtön elárul mindent. Ehhez tegyük hozzá a dubstep-szerű “jövő zenét”, és kész is.

A mélypontról csak a karakterek húzhatnák ki a sorozatot, de nem teszik, hiszen minden ezerszer látott ebben a két részben. A történet ugye annyi, hogy egy milliárdos elveszti a legjobb barátját, így bevásárolja magát egy rendőrőrsbe, hogy átrángassa a 21. századba az igazságszolgáltatást.

Az alapfelállásból bármi lehetett volna, de sajnos siralmas volt a kibontása. Lehet, hogy szőrszálhasogatásnak fog tűnni a következő pár pont, de nekem minden hihetőséget és tétet kirántott a sorozat alól, hogy a főszereplő csaj társ nélkül járőrözött, hogy a milliárdos sajátkezűleg irányítja a drónokat, hogy minden részben kitalálnak egy kütyüt, ami már most sem volt kreatív, de 13 vagy 22 részen át évente…

A legdurvább mégis az volt, hogy míg a sorozat néha igyekszik behozni azt a gondolatot is, hogy a pénz nem elég mindenre, kell a tapasztalat is, addig a tényleges hepiend megoldásoknál mégis mindent a pénz old meg: jobb orvos, drága technológia.

Hogy valami pont is legyen: a pilot 3/10, mert a házas akciójelenet a vonattal elment, a második 2/10, mert borzasztóan manipulatív, a harmadik részig pedig már nem jutok el, hiszen itt még a kidolgozás sem jó, a tipikus és klisés karakterek mellett.

9 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 02. 15. 18:20

1×02: annyira érdektelen számomra ez az egész, főleg, hogy a nyomozás is bejött, bár csak minimális volt a kikérdezés. helyette volt megint izgalmas joystickozás:)

ennek a sorozatnak még mindig csak két szereplője van. velük nincs gond, bár engem kirk sem varázsol el. a többiek, mostantól kezdve csinálhatnak velük bármit, csak untatni fognak. oké, a segítő csaj még elmegy, de a két járőr? a kutyás meg a társa? mennyire béna expozíció volt már a párbeszédük (- háttér, háttér, háttér. – á, háttér? háttér, háttér.)

marhaságnak hangzik, de ez a sorozat is a pilottal ásta el magát nálam, mint a blindspot, hogy nem segített szinte senkinek a két főszereplőn kívül. amikor rávágnak az érdektelen mellékarakterekre, akkor nem értem, hogy miért nézem.

és ernie hudsont így kezelni…? röhej. szinte minden jelenetáben csak ült és nézett. (nyilván idővel kap valamit, de akkor is.)

és akkor a klisék, miszerint magánbeszélgetés során ugrik be a megoldás (csak épp nem a gyilkos, hanem, hogy mi kell ellene?), meg a főhős a zsaruval dolgozik együtt (ebben komolyan reménykedtem, hogy kimaradunk.)

meg aztán az is kissé prédikálós, hogy ennyire hangsúlyozzák az emberi tényezőt.

bóóóóring. 2,5/10

winnie - 2017. 02. 15. 18:23

” a dubstep-szerű “jövő zenét”, és kész is.”

ezt el is felejtettem. az egyik résznél szörnyű volt a zene, pedig menőnek szánták.

majsz - 2017. 02. 15. 18:30

az első rész nálam még éppen volt 4-5 között de így már bele se nézek a másodikba. féltávon majd ha lesz írás és nagyot javul (haha) akkor lehet..

Snoopyzit30 - 2017. 02. 15. 18:31

Na hát akkor már meg is kímélem magam a 2. rész megnézésétől. Az első rész még elzötyögött, akartam még 1 részt adni neki, hogy lássam hogyan folytatják, de fentiek alapján már nem erőltetem. Amúgy is vár darára másik 3 sorozatom, minek időt vesztegetni rá.

cherockee - 2017. 02. 15. 20:05

A legnagyobb baj az, hogy története és ötletei sincsenek a második résznek, SPOILER a nagy felfedezés, technikai áttörés a rendőrmotor. És még csak nem is elektromos, kis vázas, könnyű, amiről le lehet szálni egy mozdulattal, vagy amit el lehet engedni mert megáll magától, vagy akármi, nem, egy rohadt nagy sportmotor. Brávó bazz.

cherockee - 2017. 02. 15. 20:05

És a zene tényleg borzalmas volt. A téma pedig jónak tűnt.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 15. 20:39

Tudom teljesen más téma meg minden, de ha már a FOX-ról beszélünk és arról, hogy egy The Exorcist-et meg lehet elkaszálnak… hát az fényévekre a csillagokban van ehhez a szinthez képest.

serra - 2017. 02. 15. 20:57

Erről a sorozatról lövésem sincs, de a Drive nekem is egy fájó pont még mindig. :) A másik a Human Target amit sosem fogok megbocsájtani a foxnak.

_Zsolt - 2017. 02. 16. 09:16

Egymás után néztem meg a két részt. Nekem tetszik. Igaz, se a 24, se az Exorcist stílusa nem jött be, viszont a Drive-ot én is sajnáltam.
Tényleg gigszereket vonultat fel és semmi ördöngőség sincs benne. Számomra könnyed, laza, ráadásul kikapcsolt arra a pár órára.
Tetszik a “komorsága”.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz