login |

Billions: kezdett a 2. évad (kamukibeszélő)

2017. 03. 14. 17:50 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: kritika,

Engem egyszerre lep meg az, hogy egy olyan sztorit és színészeket kínáló sorozat, mint a Billions nem népszerűbb a junkie-k körében, és nem népszerűbb a mi köreinkben sem. Oké, írtunk róla pilotkritikát, de azóta elég nagy a csend részünkről. A többiek nem tudom, hogy állnak vele, de én nagyon le vagyok maradva, pedig a pénzügyi téma nem elcsépelt, Damian Lewis és Paul Giamatti pedig elég nagy kaliber.

Szóval, mivel esélytelen, hogy idén írós szintre felzárkózzak (és ez nem az a sorozat, amiből random megnézem a 2×01-et), ezért inkább kamukibeszélőt írok kommentelési lehetőséggel, hátha meggyőz egyeseket, vagy éppen engem, hogy ne a This Is Us-szal kerüljek szintre.

Oké, tény, hogy a Showtime drámája AKKORÁT nem durrant, részetekről is érte bőven kritika, a díjátadókon sem foglalkoztak vele (Maggie Siff kapott egy Satellite Award-jelölést, valamint a pilot castingosai a szervezetüktől, és kész), de ez nem azt jelenti, hogy rossz volt, inkább csak annyit, hogy nem olyan jó, nem? Plusz azért a téma sem olyan egyszerű, hogy populárisan lehessen tálalni, bár lehet, hogy épp a leegyszerűsítéssel volt gond.

Szóval elindult a 2. évad, és ahogy olvasom, a színészekkel és a párbeszédekkel továbbra sincs gond, de a két “gigász” egymásnak feszülése és a kvázi patthelyzet után Rhodes és Axelrod konfliktusa némiképp a háttérbe szorult, és mindegyik saját problémákkal kell, hogy megküzdjön.

Ez egyrészt okozhat csalódást, hiszen mégiscsak izgalmasabb egy Giamatti/Lewis-csörte, de mivel egyikük sem győzhet tartósan, ezért lehet, hogy jobb döntés volt ezt a frissítést meglépni. Más kérdés, hogy így eljöhet (vagy már el is jött?) a kétpólusú sorozatok általam egyik legtipikusabb kliséje, miszerint a két ellenlábas összefog egy harmadik “erő” ellen.

Ez persze, klisé ide vagy oda, nyilván ismét csak újszerű és izgalmas a sorozaton belül, szóval minden a készítőkön és a megvalósításon fog múlni.

És akkor még az érdekesnek ígérkező új karakterekről még nem is beszéltünk.

15 hozzászólás Ne habozz!

P Ewing - 2017. 03. 14. 18:18

Én nagyon szerettem az első évadot, a JAWs-on a legjobb epizódot is onnan jelöltem.
A második egyelőre annyira nem üt.
A karakterek és a színészek továbbra is nagyon jók. Lewis és Giamatti szinte “versenyt színészkednek”: hol az egyiknek, hol a másiknak van egy zseniális pillanata, de végig nagyon jók. Felnőnek melléjük a mellékszereplők is, a kedvencem David Costabile. Hogy még csak jelölésig se jutott egyikük se nemhogy Emmy-n, de még Golden Globe-on sem, az szerintem agybaj.

A dialógusok is a sztori is jól van megírva.

Ami viszont nem olyan jó: a téma nem igazán trendi, és a cselekmény nem túl izgalmas. Van pár áll-leesős pillanat, nagy fordulat, páros lábbal beleszállás a másikba, de az ilyenek közt csak az intrika, a háttérben genyózás, a kisebb beszólások, és ez így kevés.

Snoopyzit30 - 2017. 03. 14. 19:04

Az 1. évad nagyon rendben volt, nálam simán a tavalyi újoncok felső harmadába került, pedig tavalyi felhozatalból nagyon sokat bepróbáltam.
Szerintem itt inkább az lehet, amit winnie írt is: “a téma sem olyan egyszerű, hogy populárisan lehessen tálalni”. Akit nem érdekelnek a gazdasági, tőzsdei folyamatok, megspékelve az ügyészi munkával, sőt egy kis pszichológiával, akkor annak valóban unalmas lehet.
Viszont ezt gyenge angoltudással esélytelen nézni, így várunk a feliratra. A 2. évadot szerintem darálni fogom.

Dalmayr - 2017. 03. 14. 19:28

Nagyon vártam a sorozatot, a pilot is tetszett, de valamiért nem folytattam. Nem is tudnám megmondani, hogy miért. Mindig van valami fontosabb néznivaló. Egyelőre nem jelentem ki, hogy kaszáltam, de sok esélyt nem látok rá, hogy valaha is folytassam.

bvr - 2017. 03. 14. 19:44

Nekem az első évad alapvetően pozitív volt de egyben felemás is: a színészek (főleg a két főszereplő) zseniálisak, és kaptak is sok remekül megírt szöveget. A mellékszereplők is jók voltak (színészek is, karakterek is) A sztori is epizodikus szinten tök rendben volt. De az alap-konfliktussal már ott is volt bajom, csak akkor még a többi dolog miatt annyira nem zavart. És ahogy vége lett az évadnak, szinte azonnal tök szívesen néztem volna a következőt! Szóval kimondottan vártam, tök lelkesen kezdtem bele – de igazából már az első rész sem igazán kötött le. Persze, a két főszereplő (és a többiek is) abszolut rendben vannak, sőt kiemelkedő színészi játékokat kapunk, de igazából ez az egész kb annyira érdekel mint a Suits harmadik évadától hogy kinek a neve van a falon… :))) A múlt heti harmadik részbe még belekezdtem de aztán amikor félbe kellett hagynom akkor azóta sem folytattam, és egyelőre nem is fogom. Talán majd egyszer.

fm! - 2017. 03. 14. 20:11

Nekem nagy kedvenc volt az 1.évad, hatalmas színészi alakításokkal, min. 9/10. De ez nem ez a sorozat, amit angol felirattal néznék, szóval sajnos most parkolópályán van… :\

_Peter - 2017. 03. 14. 20:54

Gyors vagy winnie! :) Köszi a kibeszélőt.

Az aktuális 4. részről érdekesség Noah Emmerich rendezte aki a The Americans-ben Stan FBI-ügynök, és elég jóra sikerült az epizód. Hozta is magával az ottani főnökét Gaad ügynököt játszó színészt, ő közölte Axelroddal a hírt nem vehet NFL csapatot:

“Sports franchises are how we knight people in this country”

Amiről egyébként el tudom képzelni Axe csak egy win-win helyzetnek fogta fel: ha engedik neki megvenni az NFL csapatot az jó PR, ha nem engedik akkor ahogy tette Chuck ellen fordította a helyzetet. Chuck idén úgy háborúzik közben a saját székét is mentenie kell. És még a Churchill könyvek is hahaha.

Wags parkolópályán csak drogozik, de a 4. részben már erre is figyelmet fordítottak. Azért amikor kiakadt a japán étteremben az nagyon adta! :)
Helyette a Mafee által talált gyakornok került Axe mellé, a pókerjátszma a rivális tőzsdéző ellen elég jó volt.

Ez is jó duma volt, egy kis Die Hard utalás: “She’ll show you the Hans Gruber Memorial Exit” :D

Axe feleségének és Wendy-nek is próbálnak szálakat írni és az ügyészségnél Chuck beosztottjaival is van mellékszál téma, de ezek nem annyira érdekesek.

napocskin - 2017. 03. 14. 21:11

Én szerettem az első évadot, és egyelőre tetszik ez a második is (annak ellenére, hogy totál hülye vagyok a tőzsdei dolgokhoz, számomra a karakterek elviszik a hátukon az egészet) – a mostani részben a Blade Runner utalás óriási volt (bár talán csak azért, mert arra az ikonikus jelenetre utalt, nem azért, mert olyan jó szituációban sütötték el).
Nagyon tetszik Taylor karaktere, és remélem, kap majd még valami nagyobb szálat, az első, amiben felbukkant, elég jó volt. David Costabile is óriási, és azt is remélem, hogy lesznek közös jelenetei Maggie Siffel, mert ez a két karakter pont nem az, akiket a legjobban el tudok képzelni együtt, de pont azért lenne izgalmas, hogy mit tudnak velük kezdeni. Akivel viszont én nem nagyon tudok mit kezdeni, az Axe felesége, a színésznőt sem igazán szeretem, meg valahogy nála nem tud olyan jól, árnyaltan érvényesülni ez a kettősség, mint Axe-nél.
A This Is Us meg ez két annyira különböző dolog, hogy örülök, hogy nem nekem kell döntenem abban, melyiket nézzem. :-)

Geza Kovacs - 2017. 03. 14. 23:28

Az az igazság, hogy jó-jó, de egyrészt túl bonyolult, másrészt hiányzik belőle a lélek.

Nincs meg, miért utálja egymást a két fickó annyira, és ebben a párosításban (üzletember vs ügyész) mesterkélt a történet. Egy kerületi államügyész nem tud az USA-ban sem (vagy főleg ott nem?) tetszése szerint utána menni annak, akinek akar, ha viszont mégis nyomozás indul, akkor 1 alkalommal feldúrnak mindent az utolsó papírig és bájt adatig, aztán vagy lesz vádemelés vagy nem.

Két üzletemberrel ez hatásosabb lenne, vagy ha esetleg az igazságügyminiszter viaskodna egy Zuckerberg/Bill Gates súlyú ürgével.

E mellett Giamatti baromi jó, de Lewis nekem egyszerűen nem megy le a torkomon arrogáns milliárdosként. Amikor jófejkedik meg természetesen egyszerű embert játszik, akkor sokkal-sokkal jobb.

Ha esetleg Giamatti lett volna a milliárdos, és a mostani aktakukac ultragürokrata ellenőr Giamattiéknál lenne az államügyész, na akkor talán jó lehetne ez a felállás is.

bruti - 2017. 03. 15. 01:27

Borzasztóan tetszett az eső évad. Mondjuk daráltam, így nem estem ki belőle egy pillanatra sem. Most várom, hogy vége legyen a másodiknak és rávetem magam :)

ldavid - 2017. 03. 17. 20:07

nevettem egyet mikor megláttam Mark Cubant Axe-el egy asztalnál :D

_Peter - 2017. 03. 20. 21:55

Mostani részben Mafee a klotyón ahogy aggódott az állásáért Bobby-nak, mire ő: Oh Mafee tudod mindig van hely számodra a szívemben! :) Jó öreg Wags mellett is kiállt és az új nőt küldte el. Az új pszichológus fickót is kiosztotta hogy Wendy nyomába se érhet. Bajtársias Damian Lewis és Band of Brothers, csak most másfajta háborút vív.

carlos - 2017. 03. 22. 11:13

Tetszik az uj evad is,erosek a karakterek,nezos meg mindig.

kiváncsi fáncsi - 2017. 03. 24. 19:14

pár napja volt comment.com-on a sorozatról egy cikk, úgyhogy belevágtam

konkrétan egyben daráltam le az első évadot és a s02 első 5 részét

imádom, még a döcögősebb részek is elviselhetőek (egyelőre), a rengeteg kikacsintás pedig zseniális

a wigs féle “showtime” résznél nagyon röhögtem, de van jópár ilyen finom utalás, mint ahogy fentebb is már említették a die hardot

angol felirattal nézem, nem érzem úgy, hogy túl durva lenne az értelmezhetősége, egy house of cards vagy westwing nagyságrendekkel értelmezhetetlenebb számomra ebből a szempontból :D

Geza Kovacs - 2017. 03. 28. 01:09

A mai kicsit mesés volt, bár végre volt eksön…de Malin Akerman…hm…a rész csúcspontja volt.

_Peter - 2017. 03. 28. 11:31

Én nem figyeltem tavaly eléggé vagy Axelrod tényleg nem számol Chuck befolyásos apjával? Chucknak olyan részletekben is keresztbe tesz, hogy felvásárolja a kedvenc Churchill könyveit, de az apjáról semmi? Most az öreg egy telefonnal elintézte a kaszinó tervet.
Bírtam Lara hogy fújt Wendy miatt, elvitte a helikoptert is. :)

“Malin Akerman…hm…a rész csúcspontja volt.”

Nekem a steak szoba láttán is folyt a nyálam! :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz