login |

Megkapta a berendelést a The Big Bang Theory-spinoff

2017. 03. 14. 16:20 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek, ,

Aki állandó hírolvasó, az tudta már egy ideje, hogy a CBS spinoffot tervez készíteni (illetve berendelni, mert a gyártó a Warner stúdió, ők látták meg a lehetőséget) a The Big Bang Theory alapján. Azonban bármennyire is ígérkezik sikernek (legalábbis a premiernek biztosan lesz nézettsége) a projekt, a csatorna által pilotnak berendelt komédiák között nem volt ott. Most kiderült, hogy miért.

A CBS ugyanis rögtön sorozatnak rendelte be a fiatal Sheldon-ról szóló komédiát. Lássuk, hogy mit tudunk róla:

 • a címe Young Sheldon lesz
 • előzmény sorozat lesz, a főhőse a 9 éves Sheldon, aki családjával él együtt Kelet-Texas-ban és középiskolába jár – nem írják, de tippre nem 90-es évekbeli előzmény, hanem a jelenben játszódik, de passz
 • egykamerás lesz (tehát a TBBT-vel ellentétben nem színpadon, élő közönség előtt fogják felvenni, hanem normál, filmszerű lesz)
 • a készítő Steve Molaro és Chuck Lorre – előbbi a TBBT showrunnerje, utóbbi pedig úgyis odaírja a nevét, akkor is, ha nem ír bele semmit. A lényeg, hogy ő a CBS Dick Wolf-ja, a szitkomapu, aki összefog olyan sorozatokat, mint a TBBT, a Mom vagy korábban a Mike & Molly és a Two and a Half Men
 • a pilotot Jon Favreau rendezi
 • a címszereplőt Iain Armitage alakítja majd (ő a bemártott kissrác a Big Little Lies-ban)
 • a család többi tagja: Lance Barber (apa), Zoe Perry (anya), Raegan Revord és Montana Jordan (testvérek). (Poén, hogy Zoe Perry a sorozatban a felnőtt Sheldon anyját alakító Laurie Metcalf IRL lánya. Az apja pedig Joe Perry a Scandal-ből.)
 • Jim Parsons lesz spinoff narrátora – s mindezt a felnőtt Sheldon karaktereként teszi.
 • párhuzamként a sorozat stílusa kapcsán a Malcolm in The Middle-t emlegetik
 • jó eséllyel a The Big Bang Theory mögött fogják adni – már persze, ha sor kerül a TBBT 11. és 12. évadjának berendelésére, ami már célegyenesben van
 • az alapötlet Jim Parsons-é volt, így ő is executive produceri kreditet kap
 • a berendelés minden bizonnyal 13 részre szól (ami később bővíthető), legalábbis nem utal semmi arra, hogy más lenne a konstrukció

20 hozzászólás Ne habozz!

Silver-sama - 2017. 03. 14. 16:27

Most komolyan, ez lesz a cím?

winnie - 2017. 03. 14. 16:37

a fiatal sheldonról fog szólni, szóval adja magát – a malcolm in the middle is malcolmról szólt, a középső gyerekről. persze ez még változhat, de nem utalnak erre.

dave - 2017. 03. 14. 16:43

De miééééééért?

Silas - 2017. 03. 14. 16:45

Ziggy lesz ő? :D és tényleg

Casey Novak - 2017. 03. 14. 17:09

“a CBS Dick Wolf-ja”

Mindenkinek kellene egy Dick Wolf.

seven - 2017. 03. 14. 17:22

“év híre”

hahahah

Eni - 2017. 03. 14. 17:45

Nagyon kell -.-” Az előzmények, a folytatások és a spinoffok korát éljük.

Kissur - 2017. 03. 14. 18:00

Hadd idézzem Ábelt: De miéééért?

winnie - 2017. 03. 14. 18:47

eni: spinoffoknak mindig is kora volt. ha valami siker, akkor azt szeretik tovább vinni. egyébként tényleg olyan sok, vagy annyival több spinoff lenne?

winnie - 2017. 03. 14. 18:49

kissur: ha a blacklist spinoff esetében jönne a kérdés, akkor érthető lenne, de a tbbt-nél? miután a legnézettebb közül az ncis, a twd és mondhatni az empire is kapott, inkább az a kérdés, hogy eddig miért nem volt?:)

engem speciel érdekel. csodagyerekes családi komédia jöhet, bár a készítők miatt fenntartásaim vannak, de mégiscsak egykamerás, szóval az kettes szorzó.

winnie - 2017. 03. 14. 18:51

seven: spinoff, felélesztés vagy kasza visszavonása automatikusan az, hiszen eseményszámba megy:)

PapiLaci - 2017. 03. 14. 18:59

nekem nincs bajom a spinoffokal viszont Sheldon nem csak azert Sheldon mert “furcsa” hanem azert is mert Jim Parsons jatsza. Nelkule elveszik a karakter 50% ami nagy baj

winnie - 2017. 03. 14. 19:04

PapiLaci: persze, de a formátumból is látszik, hogy (valamiért) eléggé el akarják különíteni. meg valahogy kétlem, hogy antiszociális figurát csinálnának belőle, viszont akkor elvészne egy sheldon-jellemző. ezért is lepett meg kellemesen, hogy mégis ott lesz narrátorként sheldon.

ha nem húznak valami váratlant, igazából nem hiszem, hogy azért néznék majd a népek, mert hasonlít a tbbt-re, ahhoz túl más lesz. max azért fogják, mert jó – ha jól sikerült.

majsz - 2017. 03. 14. 19:59

Sheldon karaktere Jim Parsons miatt működik (működött), illetve lett olyan népszerű. Megkockáztatom ha bárki más játssza bukik a sorozat pár évad után. Az elején maga Parsons stílusa, beszéde, mozgása, mimikája fonódott bele a karakterbe, bárki más játszotta volna, nem mondom hogy rossz, de teljesen más figurát kaptunk volna. Ezt visszaadni főleg gyerekszínésszel igen csak long shot. Sajnos az utóbbi évadokban már elpuhult a karakter, közel nem olyan hiteles mint az elején (ha így kezdett volna biztos kasza), az Amyvel való kontaktust nem találja, bárgyún mosolyog, rengeteg panaszkodós szöveget kapott, amit elnyújtott sokszor nyávogós hanglejtéssel mond, halovány másolata a korai énjének. Értem, hogy kell a karakterfejlődés, de ezzel teljesen kivették azt ami maga a humor forrása volt.

Kati néni - 2017. 03. 14. 20:41

Mekkora poén lenne már, ha a képregényrajongó felnőtt Sheldon úgy vezetné föl az új sztorit, mint egy párhuzamos valóság cselekményét. pl. Egy Flash-példával.

DaMan - 2017. 03. 14. 20:43

Na, adtak egy fél esélyt az elvakult TBBT fanoknak (ha létezik egyáltalán ilyen), hogy ezentúl visszavághassanak azoknak, akik ‘übergagyi Jóbarátok’-nak hívják a sorozatot. Még csak egy rövid sztorivázlatot olvastam, de már akkora szekunder szégyenérzetem van, hogy a hideg kiráz. :D

jesustomer - 2017. 03. 14. 23:35

Érdekes. Ez lesz eddig a legfurcsább spin-off azt hiszem mert stílusban és témában is más lesz. Érdekel h mi lesz, örülök h Parson producer lesz de ez a Chuck Lorre.. nem is érdekli egyik sorozata se vagy ha igen akkor megunja és keresztre feszíti azt a sorozatát (két pasi meg egy kicsi) és kicsinálja.
Tényleg egy Dick Wolf, semmi keresnivalója a filmes szakmában.

wirth6 - 2017. 03. 14. 23:56

Érdekes, mert Sheldon a leginkább ikonikus karakter, viszont a legidegesítőbb is. A többiek gyerekkora nem igazán érdekelne, Sheldont viszont nem hiszem, hogy el tudnám viselni gyerekként. Szóval ezt szerintem passzolni fogom. Különösen, hogy már a TBBT-t is csak megszokásból nézem.

lacus - 2017. 03. 15. 08:56

akár még jól is elsülhet, nekem a Dexter Lab. jut erről eszembe, átlagos szülők zseni gyereke egy idióta nővérrel

opi - 2017. 03. 22. 10:32

” tippre nem 90-es évekbeli előzmény, hanem a jelenben játszódik, de passz”

Hát az úgy elég béna lenne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz