login |

Egy hang – sok arc: Orosz Anna

2017. 03. 17. 19:20 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: szinkron

Orosz Anna igazi veterán – mármint úgy értem, hogy elég régóta hallani a nevét a stáblistákon, és van egy olyan érzésem, hogy több tucat sorozatot is szinkronizált már, ki tudja, talán a három számjegyű tartományba is elért. Az általa hozott karaktereket elnézve meglehetősen színese társaság karakterek alapján, hiszen van itt hideg, számító nőtől kezdve vicces, neurotikus anyukáig mindenféle.

Szerintetek kinek a szerepében a legjobb, kihez illik legjobban (illetve legkevésbé) a hangja? A kép alatt a linkeken az aktuális szerepeinek “névsora”, és ahol van, a szinkronminták. (Köszi a segítséget AJ-nek, a szinkronokkal sokkal behatóbban is foglalkozó a Műsorvízió blog gazdájának.)

Hope Davis (Wayward Pines – szinkronrendező: Kertész Andrea), Steinunn Ólína Þorsteinsdóttir (Case – Csere Ágnes), Paige Turco (The 100 – Kemendi Balázs), Anna Gunn (Breaking Bad – ??), Maria Schrader (Deutschland ’83 – Kozma Mari), Natasha Little (The Night Manager – Kolozs Dóra), Patricia Heaton (The Middle – Juhász Anna), Hélène Joy (Murdoch Mysteries – ??), Tasha Smith (Empire – Kertész Andrea), Julia Aug (Ekaterina – Kertész Andrea)

14 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2017. 03. 17. 19:33

Nekem Dana Delaney hangjaként maradt meg leginkább, szerintem Katherine-t nagyon jól szinkronizálta a Housewives-ban. Szeretem a hangját, bár régebben gyakran kevertem Németh Borbálával. A testvérének is jó hangja van :)

Lengabor - 2017. 03. 17. 19:50

Gabriela Spanic: Orosz Anna; Fernando Colunga: Lux Ádám. Ez egy olyan mondat, ami beleivódott az emberbe. :)
Skylerként a Totál szívásban elképesztően minőségi szerepet kapott meg (és egy sokszor gyűlölhető karaktert), azzal nagyot villanthatott a sok telenovella után. Frankie Heckként is kedvelem, mert számomra az a normális szinkron, amiben ő van.

mSO - 2017. 03. 17. 19:59

Wynona Rider az Alien 4-ből… ott nagyon illett a hang a szerephez :))

Anonymus - 2017. 03. 17. 21:48

Jelenleg a Spartacus-t nézem amiben ő Lucretia, eléggé tetszik.

Amugy csak szerintem hasonlít nagyon a hangja Németh Borbáláéra? :D

Deny - 2017. 03. 17. 21:50

Anonymus: Lásd a kommentem felül :D most már meg tudom különböztetni, de régen simán kevertem őket.

Paleee - 2017. 03. 17. 21:54

A feleségem annak idején annyit nézte a Jim szerint a világot, hogy ha Orosz Anna, csak is Cheryl – Courtney Thorne-Smith jut eszembe. :) Nagyon szépen és egyenletesen vitte a karaktert, aranyos, szerethető volt, és pont emiatt fájt, amikor a Két pasi meg egy kicsiben nem ő kapta meg a szerepet C.T-S. vendégszereplésekor.

Kati néni - 2017. 03. 17. 23:29

Jó fej nő személyesen.

Először akkor láttam őt és Farkasinszky Editet is élőben, amikor Peggy/Juci barátnőjeként szerepeltek a magyar Rém rendesben. Meg is lepődtem, hogy nem úgy néz ki, mint Gaby Spanic.

A nővére meg anyukámmal egykorú és még a mai napig nagyon csinos. Érdekes, hogy mindketten szinkronizálták Lupita Ferrert.

Gerdina - 2017. 03. 17. 23:53

Nekem is mindig Paula és Paulina lesz. :)

Kati néni - 2017. 03. 18. 00:30

Lengabor: érdekes, hogy eddig négy színésznőnél is megfigyeltem Orosz Anna/Vándor Éva cserét.
A Liliomlányban először Lupita Ferrerként, akkor a The Middle-ben, a negyedik hirtelen nem jut eszembe, majd kialvadtan reggel biztos meglesz, viszont a harmadik rohadt érdekes eset.

Ledaráltam a Wayward Pinest tavaly, aztán mâsnap elmentem a moziba, megnéztem az Ami Kapi; Polgárháborút. Az elején látom zongorázni Hope Davist. Elkezdtem gondolkodni, hogy ki lesz majd vajon a magyar hangja, hirtelen megéreztem, hogy Vándor Éva, és bumm… Ő lett.

Pipacs - 2017. 03. 18. 03:19

Kitűnő és sokat foglalkoztatott szinkronszínész, hirtelen nem tudtam arcot társítani a hangjához (rákerestem a hangmintára), de gyakran hallani a hangját. Egy bajom van vele, és ez nyilván tök szubjektív: engem kicsit idegesít a hangszíne. De mondjuk nem annyira irritáló (szintén ízlés dolga, valszeg csak engem zavar), mint Orosz Helgáé, aki ha jól sejtem (már csak a hanghasonlóság miatt is), testvére lehet, néha keverem is őket. De ettől még jók a szakmájukban, s ez a lényeg. :)

A The Middle-ben sokkal jobban szerettem az M1 féle szinkront, és főleg Vándor Évát, egyszerűen milliószor jobban passzoltak azok a hangok, mint az HBO-s szinkronban. Ha valaki belehallgat, az anya eredeti hangjához is nagyon hasonlít Vándor Éváé.

Flanker - 2017. 03. 18. 09:39

“Ha valaki belehallgat, az anya eredeti hangjához is nagyon hasonlít Vándor Éváé.”

Ez így van, egy pillanatra se bántva Orosz Annát

derek - 2017. 03. 18. 10:51

Paleee: Courtney Thorne-Smith magyar hangja Kocsis Judit volt a korábbi sorozataiban (Melrose Place , Ally McBeal) és gondolom azért kapta meg ő a Két pasi…-ban is. Engem pl. jobban zavart , hogy a Jim…-ben miért nem ő szinkronizálta.
A The Middle-ben Frankie-t is jobban szeretem Vándor Évával.
Annához nekem is Gaby Spanic ugrik be. Illetve a filmsztárok közül Charlize Theront és Renee Zellwegert is sokszor szinkronizálta régebben.

JRC - 2017. 03. 18. 14:21

Elisabeth Röhm (Pénz, pénz, pénz)

Horváth Zsóka - 2018. 04. 06. 12:26

Most fut a Candice Renoir sorozat,ő a címszereplő hangja.Telitalálat!Imádom!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz