login |

Pilot: Snatch

2017. 03. 18. 20:30 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Is it gangsta?

Folyatódik a filmek alapján történő sorozatkészítés, ezúttal a Crackle próbálkozik eggyel. Amúgy a sima remake trendhez képest nem egyértelműen rossz végeredmények születnek, hiszen idén a többség például imádja a (szerintem rossz) Lethal Weapont, de persze akad negatívabb példa is a Training Day formájában. Hogy ez hogy muzsikál?

Bevallom, hogy Guy Ritchie munkásságából nekem a Snatch (Blöff) a legnagyobb kedvencem. Na, nem mintha a többi annyival rosszabb lenne, egyszerűen csak a jók között ez a legjobb. Ugye Lock, Stock and Two Smoking Barrels után csinálta a rendező, de a több pénz és jobb stílus mellett mégis volt benne nyerseség, szóval a kettő jó kombinációja lett.

A sorozat ehhez képest már csak a költségvetés miatt is közelebb áll a Ravaszhoz, az első filmhez. És ez bizony baj. Vagyis minimum a névtől el kell tekinteni. Mondjuk nézve a pilotot nem is nehéz felejteni, hiszen képileg hiába izzadnak vért, csak pár pillanatban tudják megközelíteni az eredetit. És ez főleg akkor rossz érzés, amikor egy teljesen hasonló jelenetet csinálnak meg gyengébben.

Egy dolgot mindenképp sikerült átvenniük: mindenki a saját hasznát keresi az alvilágban. Vagyis ez nem egyedi dolog, a bűnözők már csak ilyenek, de valahogy itt érezhető némi romantika a kicsit oldschool tartással rendelkező fiatalok kalandjait nézve.

De elég a összehasonlításból, nem? Ha igen, akkor valaki más véleményen kell megvárnotok, hiszen itt rögtön meg is említeném, hogy az amúgy is észrevehető dolgok mellett inkább az első Ritchie-filmből kellett volna még többet meríteniük, mint amennyit sikerült.

A Snatch főszereplője pár fiatal, akik megpróbálják megvetni a lábukat az alvilágban. Egyikük nem rabló családból származik, a másik egy bokszoló, a harmadik pedig az agy, vagyis a ravasz? Ez utóbbi lenne a sorozat lelke, hiszen láthatjuk ahogy a haverjai segítségével megpróbál kilépni a bűnöző fater árnyékából. Mondhatnám, hogy több-kevesebb sikerrel, de hazudnék.

És itt jön a képbe a fordulat, hiszen az első rész végén a körülmények miatt olyasmibe tenyerelnek ezek hárman, amibe nem kellett volna. Így gondolom, jó páran akarják majd a vérüket.

Nem akarom a végtelenbe lehúzni a pilotot, mert az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy elég sokszor elvigyorodtam rajta. A fentiek alapján lehet, hogy ezt a fordulatot nem vártátok, de tényleg van az első részben pár hihetetlenül fun jelenet, amik lehet, hogy nem bonyolultak, de nagyon működnek. Az egyik ilyen a legit businessman, ahol tényleg hangosan röhögtem is, hiába volt pofonegyszerű.

Viszont ugyanígy vannak borzasztóak is. Ezt úgy értem, hogy nem a közepes átlagból ugrik néha ki az előbb említett jóság, hanem erőteljes hullámzás van. És hiába vágom, hogy az óraeladós jelenet miért olyan “varázslatos”, ha egyszerűen nem működik.

A képi világ mellett sajnos a szereplőgárdában is akad egy nagy mellényúlás. Mondjuk pont a 3 főszereplő nem annyira, de a klubtulaj kiscsaj… hát, konkrétan nem is értem a castingot. Nem érdekel hogy máshol esetleg milyen jó a 21 éves Phoebe Dynevor, de itt siralmas volt a komolykodása.

Részemről 6/10 a kezdés. Viszont a hullámzó minőség simán vezethet valami olyasmire is, hogy a készítők rátalálnak a saját hangjukra (és a sorozatéra is), és több lesz a csúcspont, mint mélypont. És remélem, a modern médiás utalásokból visszavesznek. (Egyébként legalább angol felirat javasolt a sorozathoz, pedig egész jól szoktam érteni ezt az akcentust.)

14 hozzászólás Ne habozz!

Kisvesza - 2017. 03. 18. 21:43

Redditen (asszem) láttam a legjobban megfogalmazva: “Ezt olyanok készítették, akik imádták a Blöfföt, de csak annyit értettek meg belőle, hogy ez egy film bűnözőkről angol akcentussal”.

winnie - 2017. 03. 18. 22:02

mivel angolok csinálták (ezt nem tudtam, mondjuk), ezért valahol sántít a mondat:)

Silver-sama - 2017. 03. 19. 12:09

Olyan Dirk Gently feelingem támadt a poszt és a képek láttán :D. Ráadásul ebben is főszereplő a HP filmek egyik főszereplője :D.

Mom - 2017. 03. 19. 14:22

Mármint kire gondolsz? Valóban párhuzamosan futott a két filmsorozat, de Elijah Wood mégis inkább a Gyűrűk Urában szerepelt :)

Dalmayr - 2017. 03. 19. 15:56

Érdekes, nekem sokakkal ellentétben a Ravasz… a kedvenc Guy Ritchie filmem. Azért természetesen szeretem a Blöfföt is, ezt még nem láttam, de meg fogom nézni. A Harry Potterben pedig Rupert Grint van.

Silver-sama - 2017. 03. 19. 16:38

LOL, Elijah-t totálisan összekevertem Daniel Radcliffe-fel XD De meg kell hagyni, eléggé hasonlítanak :D (milyen sokáig éltem tévhitben… :’D))

Mom - 2017. 03. 19. 18:30

Ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül :P Amennyire én tudom, ők maguk is mesélték már interjúk alkalmával, hogy össze szokták őket téveszteni :)

Luke - 2017. 03. 19. 23:12

Imádtam a filmet, és az évad fele ebből is vészesen gyorsan lecsusszant, abszólút fun az egész :)
Egy gyors kérdés a héten már a második sorozatban jött elő az “All work and no play” utalás (másik a The 100 volt) van valami Shining-kötődésű dolog a héten, vagy csak véletlen? :D

Enzo - 2017. 03. 22. 22:10

1×01 alapján:
A film szintjétől azért messze van, de ha nem hasonlítgatjuk folyton görcsösen, akkor egy egész jó újraértelmezésnek felfogható, a Sherlockhoz hasonlóan 21.századi környezetbe helyezve (onscreen technikai elemek, feltöltés jelzése, stb.). A vágások, zenés jelenetek, meg úgy az atmoszféra ügyesen ki lett találva, a szereplők egyelőre elfogadhatóak, még a klubos kiscsajjal sincs bajom (bár lehet csak elvakít hogy milyen dögös), de amúgy hogy lehet valakinek ilyen neve, hogy Hate ‘Em All? :D

-Charlie családja fura. Nagyon.
-A Fűrészben ijesztőbb malacálarcok voltak.
-Mennyire hihető, hogy ennyi arannyal 1 ilyen béna ember utazik?

#hétidézete 2in1, mert egymás után volt:
“All right, nobody move a muscle. Vic, we got three bars here.”
*phone rings*
“Don’t do drugs, Albert, you’ll end up in prison. Drugs are really expensive in prison.” :D

Enzo - 2017. 03. 26. 02:52

1×02
Bonyolódik a szitu, igazából elengedtem ezt a filmmel összehasonlítós dolgot, és így egész jó, meg amúgy is, nem tudom hogy néztem-e már valaha, de legalábbis mostanában ilyen jellegű/atmoszférájú sorozatot, éles váltás egy sci-fi/szuperhősös után, úgyhogy maradok.

A mostani részben volt néhány teljesen WTF dolog (a puska alakú virágcsokor, a bemollyzott éneklő zsidótrió), és néhány logikátlanság:
-A három jómadár hogyan nem futott bele a videójukba, ha például még már Mr.Gold is látta? Fiatalok, ergó azért várható hogy eljut hozzájuk egy vírusvideó, ha mindenki máshoz is eljutott.
-Chloénak hogy nem esett le, hogy akkor ők állnak a rablás mögött? Nem létezik hogy ha leesett volna neki, nem kérdez rá.
-És végül a legerősebb: Albert most veszi észre, hogy ugyanolyan aranyat szereztek, mint amilyen 15 éve a nyakában függ??

#hétidézete:
“30 thousand views, this thing’s breaking the Internet. … We’re gonna get shot.” :D

Enzo - 2017. 04. 01. 19:45

1×03 – Hát erről nem sokat tudok írni, meg volt nyitva a Jegyzettömb a nézés alatt, és igazából semmit nem írtam fel. Érdekes lett a heist kimenetele, meg tetszett a végén, ahogy összeállt a kis csapat :)

Enzo - 2017. 04. 26. 22:50

1×04
-Amilyen epic volt az előző rész vége, ugyanaz a jelenet annyira nem az zene nélkül.
-Vic haluzásai kihagyhatóak lettek vola, eléggé untam őket.
-A táskás ötlet egész zseni :D
-Na, megvolt a cigánytelep is, hát azért messze nem sikerült olyanra, mint a filmben, sőt…
-A NY-i taxis entrepreneur-ségének kicsit kifigurázás, vagy legalábbis korábrázolás szaga volt, nem?
-A “Does he look like a dick?” szöveg olyan mintha valami híres film hommage lenne, de nem találtam ilyet…
-A Sonnyhoz betörés első jelenete kicsit rövidre lett vágva, inkább mehetett volna még pár snitt belőle Billy flashbackje alá, mert az meg indokolatlanul hosszú volt.
-A Wild Rover feldolgozás a végén viszont nagyon ott volt :)

Na, akkor most megvannak a gyémántok is, meg az áruk is külön-külön, mindenki happy, gondoltam ilyenkor nyilván valaminek szarrá kell mennie, és tényleg, Finkék szétverték a virágboltot + sanszos hogy megtalálják a maradék aranyat is. Élvezhető amúgy a cucc, könnyed gangsta szórakozás :)

#hétidézete: “I’ll hit you so hard, you’ll wake up pretty.” :D

Enzo - 2017. 05. 03. 15:03

1×05
Tök jók a zenék :) főleg a traveleres jelenetek alatt… ezek amúgy inkább írek, mint gypsy-k, vagy valami keverék, a fene tudja :D vidám népség, az biztos. “Most bekarmolunk, mint állat. Úgyse tudunk mást csinálni reggelig” :D
(olvassa ezeket amúgy valaki? na mindegy)
Az arany fürdőkád egyébként rémlett az előzetesből, a sejk meg poén, hogy mennyire más, mint ahogy elképzeli az ember, de szerintem simán valósághű az ábrázolás.

Fink amúgy kicsit ambivalens nekem…mármint bemutatták, hogy mekkora csicska a munkahelyén, közben meg ő a nagy főellenség, meg minden szálat ő kúr szét, fura ez a kettőség. Mondjuk az unszimpatikussá tevés az jól halad, most lelőtte Father Johnt, Lily besározása meg még gusztustalanabb volt.

Darabkák:
– Poén volt úgy kb. 24 percnél a “gold bath” kifejezés 3x egymás utáni kiejtése 3 különbözőképpen (Chloe, Lotti, Uncle Dean)
Rachel Phoebe Dynevor szexizős jelenete Billyvel, yum! (miért emlékeztem én Rachel-re..)
– Ja hogy Castillo halott… valamiért azt hittem, Uncle Dean csak kivágta az ablakon, ezek szerint elsült az a puska.
– Néha azért nem egyszerű az angol szlenget érteni, amikor pl Vic felhívta Lilyt, azt hittem elsőre, hogy szökni akar, újra kellett néznem, hogy rájöjjek: a múltkori bunyó miatt rávernek még egy kis időt a büntetésére. De hogy mi ez a zombie meth dolog, amit Hate’Em-mel terveznek, na arról lövésem sincs.
– Az ötfős kis bagázsunkat bírom, úgyhogy a zárójelenet és az azzal járó felvezetés tetszett :)

#hétidézete
“-One thing to bear in mind, the Sheikhs are super fickle. A year back, Saul spent weeks trying to fix a deal, only to lose it by calling one of them sir.
-Well, what should he have called him?
-Sheikh, Charlie. Their title is Sheikh.” :DDD felröhögtem :D

“-A gold bath?
-Yeah.
-Well…I made a gold shitter once.” :D

Enzo - 2017. 05. 25. 02:29

1×06
Érdekes volt az arany előtörténete, meg az ötfős bagázsunk piásan szórakozós montázsa is remekül nézett ki. Másnap meg ügyesen felosztották kétfelé a csapatot, hogy a csajok végre megismerjék egymást, a srácoknál meg kijöjjön a feszkó.
Vic-ék terve nem semmi volt, ügyesen kijutottak :D A cliffhanger meg fura, Vic miért gondolja komolyan, hogy Norman nyomulna Lilyre? (mármint persze így van, de hát mennyivel idősebb már a csávó)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz