login |

Pilot: Snatch

2017. 03. 18. 20:30 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Is it gangsta?

Folyatódik a filmek alapján történő sorozatkészítés, ezúttal a Crackle próbálkozik eggyel. Amúgy a sima remake trendhez képest nem egyértelműen rossz végeredmények születnek, hiszen idén a többség például imádja a (szerintem rossz) Lethal Weapont, de persze akad negatívabb példa is a Training Day formájában. Hogy ez hogy muzsikál?

Bevallom, hogy Guy Ritchie munkásságából nekem a Snatch (Blöff) a legnagyobb kedvencem. Na, nem mintha a többi annyival rosszabb lenne, egyszerűen csak a jók között ez a legjobb. Ugye Lock, Stock and Two Smoking Barrels után csinálta a rendező, de a több pénz és jobb stílus mellett mégis volt benne nyerseség, szóval a kettő jó kombinációja lett.

A sorozat ehhez képest már csak a költségvetés miatt is közelebb áll a Ravaszhoz, az első filmhez. És ez bizony baj. Vagyis minimum a névtől el kell tekinteni. Mondjuk nézve a pilotot nem is nehéz felejteni, hiszen képileg hiába izzadnak vért, csak pár pillanatban tudják megközelíteni az eredetit. És ez főleg akkor rossz érzés, amikor egy teljesen hasonló jelenetet csinálnak meg gyengébben.

Egy dolgot mindenképp sikerült átvenniük: mindenki a saját hasznát keresi az alvilágban. Vagyis ez nem egyedi dolog, a bűnözők már csak ilyenek, de valahogy itt érezhető némi romantika a kicsit oldschool tartással rendelkező fiatalok kalandjait nézve.

De elég a összehasonlításból, nem? Ha igen, akkor valaki más véleményen kell megvárnotok, hiszen itt rögtön meg is említeném, hogy az amúgy is észrevehető dolgok mellett inkább az első Ritchie-filmből kellett volna még többet meríteniük, mint amennyit sikerült.

A Snatch főszereplője pár fiatal, akik megpróbálják megvetni a lábukat az alvilágban. Egyikük nem rabló családból származik, a másik egy bokszoló, a harmadik pedig az agy, vagyis a ravasz? Ez utóbbi lenne a sorozat lelke, hiszen láthatjuk ahogy a haverjai segítségével megpróbál kilépni a bűnöző fater árnyékából. Mondhatnám, hogy több-kevesebb sikerrel, de hazudnék.

És itt jön a képbe a fordulat, hiszen az első rész végén a körülmények miatt olyasmibe tenyerelnek ezek hárman, amibe nem kellett volna. Így gondolom, jó páran akarják majd a vérüket.

Nem akarom a végtelenbe lehúzni a pilotot, mert az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy elég sokszor elvigyorodtam rajta. A fentiek alapján lehet, hogy ezt a fordulatot nem vártátok, de tényleg van az első részben pár hihetetlenül fun jelenet, amik lehet, hogy nem bonyolultak, de nagyon működnek. Az egyik ilyen a legit businessman, ahol tényleg hangosan röhögtem is, hiába volt pofonegyszerű.

Viszont ugyanígy vannak borzasztóak is. Ezt úgy értem, hogy nem a közepes átlagból ugrik néha ki az előbb említett jóság, hanem erőteljes hullámzás van. És hiába vágom, hogy az óraeladós jelenet miért olyan “varázslatos”, ha egyszerűen nem működik.

A képi világ mellett sajnos a szereplőgárdában is akad egy nagy mellényúlás. Mondjuk pont a 3 főszereplő nem annyira, de a klubtulaj kiscsaj… hát, konkrétan nem is értem a castingot. Nem érdekel hogy máshol esetleg milyen jó a 21 éves Phoebe Dynevor, de itt siralmas volt a komolykodása.

Részemről 6/10 a kezdés. Viszont a hullámzó minőség simán vezethet valami olyasmire is, hogy a készítők rátalálnak a saját hangjukra (és a sorozatéra is), és több lesz a csúcspont, mint mélypont. És remélem, a modern médiás utalásokból visszavesznek. (Egyébként legalább angol felirat javasolt a sorozathoz, pedig egész jól szoktam érteni ezt az akcentust.)

10 hozzászólás Ne habozz!

Kisvesza - 2017. 03. 18. 21:43

Redditen (asszem) láttam a legjobban megfogalmazva: “Ezt olyanok készítették, akik imádták a Blöfföt, de csak annyit értettek meg belőle, hogy ez egy film bűnözőkről angol akcentussal”.

winnie - 2017. 03. 18. 22:02

mivel angolok csinálták (ezt nem tudtam, mondjuk), ezért valahol sántít a mondat:)

Silver-sama - 2017. 03. 19. 12:09

Olyan Dirk Gently feelingem támadt a poszt és a képek láttán :D. Ráadásul ebben is főszereplő a HP filmek egyik főszereplője :D.

Mom - 2017. 03. 19. 14:22

Mármint kire gondolsz? Valóban párhuzamosan futott a két filmsorozat, de Elijah Wood mégis inkább a Gyűrűk Urában szerepelt :)

Dalmayr - 2017. 03. 19. 15:56

Érdekes, nekem sokakkal ellentétben a Ravasz… a kedvenc Guy Ritchie filmem. Azért természetesen szeretem a Blöfföt is, ezt még nem láttam, de meg fogom nézni. A Harry Potterben pedig Rupert Grint van.

Silver-sama - 2017. 03. 19. 16:38

LOL, Elijah-t totálisan összekevertem Daniel Radcliffe-fel XD De meg kell hagyni, eléggé hasonlítanak :D (milyen sokáig éltem tévhitben… :’D))

Mom - 2017. 03. 19. 18:30

Ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül :P Amennyire én tudom, ők maguk is mesélték már interjúk alkalmával, hogy össze szokták őket téveszteni :)

Luke - 2017. 03. 19. 23:12

Imádtam a filmet, és az évad fele ebből is vészesen gyorsan lecsusszant, abszólút fun az egész :)
Egy gyors kérdés a héten már a második sorozatban jött elő az “All work and no play” utalás (másik a The 100 volt) van valami Shining-kötődésű dolog a héten, vagy csak véletlen? :D

Enzo - 2017. 03. 22. 22:10

1×01 alapján:
A film szintjétől azért messze van, de ha nem hasonlítgatjuk folyton görcsösen, akkor egy egész jó újraértelmezésnek felfogható, a Sherlockhoz hasonlóan 21.századi környezetbe helyezve (onscreen technikai elemek, feltöltés jelzése, stb.). A vágások, zenés jelenetek, meg úgy az atmoszféra ügyesen ki lett találva, a szereplők egyelőre elfogadhatóak, még a klubos kiscsajjal sincs bajom (bár lehet csak elvakít hogy milyen dögös), de amúgy hogy lehet valakinek ilyen neve, hogy Hate ‘Em All? :D

-Charlie családja fura. Nagyon.
-A Fűrészben ijesztőbb malacálarcok voltak.
-Mennyire hihető, hogy ennyi arannyal 1 ilyen béna ember utazik?

#hétidézete 2in1, mert egymás után volt:
“All right, nobody move a muscle. Vic, we got three bars here.”
*phone rings*
“Don’t do drugs, Albert, you’ll end up in prison. Drugs are really expensive in prison.” :D

Enzo - 2017. 03. 26. 02:52

1×02
Bonyolódik a szitu, igazából elengedtem ezt a filmmel összehasonlítós dolgot, és így egész jó, meg amúgy is, nem tudom hogy néztem-e már valaha, de legalábbis mostanában ilyen jellegű/atmoszférájú sorozatot, éles váltás egy sci-fi/szuperhősös után, úgyhogy maradok.

A mostani részben volt néhány teljesen WTF dolog (a puska alakú virágcsokor, a bemollyzott éneklő zsidótrió), és néhány logikátlanság:
-A három jómadár hogyan nem futott bele a videójukba, ha például még már Mr.Gold is látta? Fiatalok, ergó azért várható hogy eljut hozzájuk egy vírusvideó, ha mindenki máshoz is eljutott.
-Chloénak hogy nem esett le, hogy akkor ők állnak a rablás mögött? Nem létezik hogy ha leesett volna neki, nem kérdez rá.
-És végül a legerősebb: Albert most veszi észre, hogy ugyanolyan aranyat szereztek, mint amilyen 15 éve a nyakában függ??

#hétidézete:
“30 thousand views, this thing’s breaking the Internet. … We’re gonna get shot.” :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz