login |

Egy hang – sok arc: Spilák Klára

2017. 03. 26. 19:20 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: szinkron

És most tényleg az igazi Spilák Klára – bocs, hogy pénteken elfeledkeztem a posztról. Azt hiszem, hogy ő azon kevés (vagy sok?) “szinkronhangok” közé tartozik, akinek a nevét jó idei csakis a stáblistákról ismertem, hiszen nagyon, nagyon sokáig hallhattam, hogy “magyar hangja: Spilák Klára”, míg végre arcot is társíthattam a névhez. Azt hiszem, hogy egy újabb főszereplő-hanggal van dolgunk.

Szerintetek kinek a szerepében a legjobb, kihez illik legjobban (illetve legkevésbé) a hangja? A kép alatt a linkeken az aktuális szerepeinek “névsora”, és ahol van, a szinkronminták. (Köszi a segítséget AJ-nek, a szinkronokkal sokkal behatóbban is foglalkozó a Műsorvízió blog gazdájának.)

Sarah Jessica Parker (Divore – Majoros Eszter), Robin Wright (House of Cards – Orosz Ildikó), Lucy Lawless (Ash vs. Evil Dead – Marton Bernadett), Tricia Helfer (Lucifer – Dezsőffy Rajz Katalin), Alexandra Lamy (Une chance de trop – Bartucz Attila), Gloria Reuben (Mr. Robot – Dezsőffy Rajz Katalin), Felicity Huffman (American Crime – Kolozs Dóra), Kim Dickens (Fear the Walking Dead – Mester Ágnes), Sasha Alexander (Rizzoli & Isles – ??), Rebecca Mader (Once Upon a Time – Mauchner József)

13 hozzászólás Ne habozz!

Vattacukor - 2017. 03. 26. 19:41

Sarah Jessica Parker nálam a nyerő, mindegy, hogy melyik sorozatban, de persze a Sex and the City miatt égett az agyamba ez a páros. A Mr. Robot-os nőhöz szerintem nagyon nem passzol.

Lengabor - 2017. 03. 26. 19:42

Sarah Jessica Parker, ez nem is kérdés. A Sikersorozatban is remekel Tamsin Greig-ként. Ellenben a legnagyobb baklövést is vele követték el, amit azóta sem bocsátottam meg. A 24-ben Yvonne Strahovskira Mezei Kitty helyett olyan szinten volt mellélövés, hogy azt elmondani sem tudom. A képről meg ugye Felicity Huffman – Für Anikó párosa lett volna a normális, de az a sorozat nem érdekel.
Amúgy kedvelem őt, a Spílerek című műsorát meg szoktam nézni, ha szinkronos vendége van.

Deny - 2017. 03. 26. 19:47

Nekem is SJP-vel nőtt össze, szerintem remek párosítás. Más sorozatban még nem is nagyon hallottam, de ha jól emlékszem, ő volt Jane Lynch hangja a Glee-ben.

Dalmayr - 2017. 03. 26. 19:58

Már nagyon nagyon régóta nem nézek szinkronosan semmit, de ős SatC rajongóként, amit akkor még szinkronosan néztem, nekem is összenőtt SJP-vel. Egyébként szeretem a hangját, nagyon jellegzetes.

csicseri - 2017. 03. 26. 20:03

Első amikor meghallom az ő nevét,Sarah Jessica Parker magyar hangja, ez ugrik be:-) és utána Török kezdőknek sorozatban Doris Schneider karaktere

Kati néni - 2017. 03. 26. 20:09

Spilák Klára nagyon közvetlen és kedves ember. Viszont Sophia Loren menyéhez nem illett. Balázs Ágival szoktam meg Sasha Alexandert.

plantag - 2017. 03. 26. 20:18

Amanda Tapping-ot kihagyni a Csillagkapubol, szegyen.. Hiaba nem mai sorozat, de a 11 evadbol ha jol emlekszem, a 4.evadtol volt a hangja, elötte meg Kéri Kitty es Schell Judit..

Dalmayr - 2017. 03. 26. 20:46

@plantag: ebben a rovatban csak a jelenleg futó sorozatokról van szó :)

Pipacs - 2017. 03. 26. 21:19

Nekem is Samantha Carter ugrik be, bár nekem erre a szerepre elődei jobban bejöttek, Klára hangja ahhoz a karakterhez túl kemény, éles, amivel tudálékos nőcivé tette nekem kicsit a figurát.
plantag: Nem Kéry Kitti volt, hanem Kecskés Karina, (mindkettő K.K., Könnyen Keverhetőek :)) volt asszem elsőként a hangja.

A Szex és New York-os csajt sokan írjátok, és tényleg!

Hallo, hallo!-ban Helga szerepére tökéletes, apukám nagy rajongója a sorozatnak, úgyhogy ez kivédhetetlenül eszembe jutott…:)

Stewie - 2017. 03. 26. 21:32

szerepelt a Válótársak 2.évadjában,egy tanárnőt alakított,hangja alapján felismertem akkor,de nem volt rossz benne

CsuDa - 2017. 03. 27. 08:11

Nálam abszolút Claire Underwood :) (vagyis Robin Wright)

heidfeld - 2017. 03. 27. 19:23

Spilák Klára nagyon profi. Kisebb szerepeket is tökéletesen old meg.
Csillagkapu 1. 4. évadában volt Kecskés Karina Carter magyar hangja. Minden tiszteletem ellenére Pipacs véleményével értek egyet.

zsemlye - 2017. 03. 28. 23:59

Klári egy tündér – kívánom, hogy fussatok vele egyszer össze élőben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz